BASESCU MERGE PANA LA CAPAT, adica pana la VARSARE DE SANGE? Pericolul unei DICTATURI adevarate, satanice si sangeroase. PENTRU CE NE RUGAM?

24-01-2012 8 minute Sublinieri

Pana una-alta, stapanii de la FMI ne mai arunca “o suta de lei”… “Recomanda” guvernului sa mareasca usor salariile si pensiile!

Aproape trei sute de tineri absolventi in strainatate au fost chemati iar 160 au venit efectiv luni, 16 ianuarie, la Poarta Cotrocenilor. Scopul? Obtinerea unui post de consilier din cele trei puse la bataie de presedinte. […]

Basescu a explicat intai cum vede rolul de presedinte, mai ales in contextul manifestatiilor. “Presedintele nu e un personaj ales direct de popor ca sa mediteze adanc si sa faca predici, mai ales pentru o tara ca Romania. Obligatia unui sef de stat e sa vorbeasca, sa ceara, sa-si spuna parerea, sa puna la dispozitie proiecte de legi (…) Exista riscul social datorita prelungirii perioadei de austeritate, risc pe care il vedeti manifestandu-se. Nu putem stinge nemultumirile, ca si pana acum, cu bani publici. Nu ne permitem sa facem datorii noi. Solutia este una de comunicare si explicare a situatiei.” La nici doua zile, miercuri, 18 ianuarie, premierul Emil Boc anunta “intensificarea dialogului social la nivelul minsterelor si prefecturilor” si cerea o informare periodica de la Ministrul de Interne cu privire la rezultatul acestor intalniri. Niciun rezultat nu a fost facut public pana in prezent si nicio informatie publica despre aceste intalniri nu a fost transmisa.

Mai apoi, s-a vorbit si de legea sanatatii si de alte masuri economice adoptate de Guvern. “Am facut totul prea repede. Am fortat nota. Sunt constient. Si am fortat-o pe fond de criza. Si am putea folosi cea mai dura arma pusa la dispozitie de Constitutie: asumarea raspunderii. Nu veti vedea politician care sa vina sa anunte tot ce am anuntat eu: taierea salariilor, legea educatiei, legea sanatatii, majorarea TVA prin asumarea raspunderii. Populatia a trebuit sa suporte multe. Mai vine si pedeapsa asta de lege a sanatatii care deranjeaza pe multi. Dar din pacate, nu putem opri lucrurile acestea. Nu putem amana legea sanatatii. Legea Sanatatii si reorganizarea administrativa raman de rezolvat. (…) Legea Sanatatii va reveni cat de curand in actualitate dupa ce se vor face minime ajustari la Guvern. Trebuie vazut in ce conditii putem relua legea. Fara atragerea sistemului privat (in sanatate) nu vom avea un sistem performant. Peste tot — spitale, tratament, medici de familie, asigurari de sanatate — sectorul privat trebuie introdus in mecanism pentru o mai buna gestionare”. La nicio zi dupa, premierul Emil Boc sustine acelasi lucru, intr-o emisiune televizata: “Cred intr-o noua lege a sanatatii care sa fie aprobata, pentru ca e vitala (…) Putem retrage aspectele controversate, dar nimeni nu ne poate spune ca nu avem nevoie de o noua lege a sanatatii”.

Tot Emil Boc declara pe 17 ianuarie pentru B1 TV ca “presedintele a fost si ramane extrem de atasat procesului de reforma a statului si si-a asumat, in privinta legii sanatatii, sa ia castanele fierbinti impreuna cu Guvernul, uneori mai mult decat Guvernul”. Totusi, acelasi premier afirma ca „au fost unele informatii gresite pe care le-am avut atat presedintele cat si eu cu privire la acest subiect, dar viata merge inainte si le vom rezolva pe parcurs”, iar Raed Arafat a revenit in Ministerul Sanatatii la scurta vreme dupa aceea. Pe 21 decembrie anul trecut, Traian Basescu declarase „daca este vreun dusman mai mare al aparitiei inca unui sistem privat de sanatate, el se numeste Raed Arafat”. Diferenta in mai putin de 20 de zile este palpabila.

Discursul de la Cotroceni a avut si numeroase elemente economice si de recapitulare a reformelor. “Datorita eforturilor populatiei, Romania si-a restabilit echilibrele macroeconomice. Cu toate ca vom avea un deficit de numai 1.9% din PIB, datorita datoriei pe termen scurt, va trebui sa avem alte cheltuieli pentru acoperirea banilor imprumutati. Avem acum numai riscuri externe(…)”, amintindu-se printre aceastea riscul retragerii banilor din bancile straine. Discursul a continuat cu aprecierea ca “Romania este o intamplare a crizei economice.  Pe 2011, cresterea economica de ~2% ne situeaza printre campionii Europei. Am avut un moment de criza extrem de grea in 2009, 2010.” S-a mai vorbit si de refinantarea datoriei, mai ales a celei de termen scurt. Apropo de reforme, presedintele a declarat: “Am avut o campanie bazata pe modernizarea statului; nimic populist. Am introdus flexibilitatea fortei de munca prin noul Cod al Muncii, noua lege a asistentei sociale, noua lege a educatiei. S-a incercat trecerea legii prin Parlament. Legea nu mai semana cu conceptul ei, asa ca Guvernul a retras-o si si-a asumat responsabilitatea pentru ea. A fost conceputa in urma raportului Comisiei Prezidentiale. Am reusit de asemenea reducerea costului de functionare a statului. Am redus numarul de bugetari de la 1,400,000 la sub 1,000,000 si mai avem de realizat reducerea armatei la 75,000 de profesionisti.”

A urmat si partea de explicare a rolului unui consilier in general si prezentarea consilierilor de stat prezenti. “Sunteti numiti de presedinte si destituiti tot de el. Cand un presedinte se desparte de un consilier, aceasta demisioneaza. Ati vazut ca au plecat unii de aici. Consilierul este intotdeauna cel care demisioneaza si de obicei o face pe motive de sanatate, familie sau alte oportunitati. Dar nu vreau sa credeti, totusi, ca am rol dictatorial. Mai apoi au fost prezentati parametrii de lucru: “Orice consilier semneaza un contract de loialitate. Aceasta este o lege care trebuie respectata, nu un lucru specific acestei administratii. In discutiile publice, consilierii nu lanseaza teme noi. Punctul de vedere expus este numai al Presedintelui. In calitate de consilier, trebuie sa fi loial Presedintelui si de aceea, Presedintele vine si pleaca cu echipa lui. Poate veti ramane foarte putini in sala daca nu sunteti de acord”.

Apoi, Basescu a rugat consilierii sa se prezinte. Dupa prezentarea primului consilier, aplaudat la final de participanti, al doilea apucat sa isi spuna doar numele, a fost intrerupt de presedinte, care a spus ca va merge mai repede daca face el prezentarile. Pentru ca aplauzele continuau dupa fiecare consilier, dupa a patra prezentare Basescu a rugat sa nu mai aplaude sala, “nu ca ar fi el gelos, dar in interes de timp”. Valeriu Turcan, de pilda este prezentat salii drept omul care “isi ia multe injuraturi pe seama mea, insa nu imi fac probleme, acesta este rolul sau”. La sfarsitul prezentarilor, le-a spus consilierilor ca daca au treaba, se pot ridica sa plece, caci stie ce este pe birourile lor. Bogdan Teodoriu, Iulian Fota si Virgil Paunescu au fost printe primii care au sarit in picioare sa plece. Ceilalti consilieri erau putin derutati — nu prea stiau daca este mai bine sa plece sau sa ramana. Unii au mai ramas, dar au fost trimisi rand pe rand la lucru. In final, presedintele a cerut sa ramana doar doi consilieri, dintre care unul era consilierul de Stat Cristina Iana, responsabila de resurse umane de la Administratia Prezidentiala. […]

A apărut pe Hotnews o foarte interesantă relatare a întrevederii dintre preşedinte şi tinerii studioşi dornici să-i devină consilieri (din 16 ianuarie) aparţinînd lui Răzvan Orăşanu. Presa a redat la acel moment evenimentul destul de sumar, în timp ce aici avem o relatare foarte amplă, cu surse serioase din interior.

Ar fi mai multe lucruri de discutat despre cele spuse acolo, însă eu m-aş concentra pe un singur lucru: convingerea maniacală a preşedintelui, aşa cum transpare ea din conţinutul discursului său, că tot ce face este perfect şi că doar eterna “proastă comunicare” şi circumstanţele externe pot fi de vină pentru proteste, auto-adulaţia pentru curajul lui eroic de a împinge austeriatea la cote nemaivăzute şi hotărîrea de a continua neabătut pe aceeaşi linie.

Dat fiind că acea întîlnire venea după 4 zile de proteste, este foarte posibil ca aceste convingeri să nu fi suferit nici o modificare şi să nu sufere nici pe viitor vreo modificare. Astfel, tăcerea preşedintelui ar putea fi interpretată nu ca rezervă şi pas înapoi, ci ca simplă aşteptare ca aceste eveneimnte neesenţiale şi lipsite de consecinţe să treacă de la sine.

Acum, despre convingerile preşedintelui ar fi de spus unele lucruri (le-am mai spus de cîteva ori, le repet pe scurt):

1. Ele sînt caricaturale, cum e şi normal la un om profund aideologic cum e preşedintele. În principiu, ideologia preşedintelui se rezumă la modernizare=privatizare şi în general politică de mînă forte, cu ignorarea societăţii largi.

2. Ele evoluează în contextul unei izolări maxime de orice formă de verificare sau control. Sigur, Băsescu nu ar fi primul lider hipnozat de propira ideologie, fie aceasta mai coerentă sau mai caricaturală, dar alţii mai au consilieri, analize şi alte input-uri. Băsescu, în mod evident, cum traspare şi din întrevederea de care vorbim, nu are absolut nimic. În jurul lui e un mare pustiu, după care apar timid cîteva capete de consilieri supuşi şi miniştri linguşitori.

3. Forma pe care au luat-o aceste convingeri chiar este pur maniacală: dacă nu ar fi, nu trebuie să fii un mare lider ca să îţi dai seama că banii pe care îi jupoi de la săraci ar putea fi luaţi fără probleme chiar din zona statului maximal pe care îl urăşti atît de mult, de exemplu de la salariile instituţiilor de ordine care ajung la 40% din fondul public de salarii sau de la nenumărate bugete, programe sau alte alocări de fonduri aberante ale guvernului pe care chiar tu îl controlezi atît de bine.

Concluzia care cred că ne interesează cel mai mult în acest moment este că preşedintele este hotărît să meargă neabătut mai departe. S-a convins singur nu doar de justeţea absolută a proiectului său, dar şi că deţine o putere maximă, pe care însă în realitate o deţine doar pe jumătate.

Retragerea proiectului legii sănătăţii sau, la nivel de guvern, demiterea de azi a lui Baconschi sînt semne clare ale unei mari slăbiciiuni, iar puterea actuală şi partidul de guvernămînt suferă o fragmentare evidentă. Însă aceste cedări clare evoluează într-un plan paralel cu fanatismul convingerilor despre care vorbeam. De aceea, cred că în perioada următoare marele pericol este îndepărtarea tot mai mare a acestor două planuri şi modul în care ele, inevitabil, vor trebui aduse cîndva împreună.

Protestele de acum au izbucnit cu o anumită violenţă tocmai pentru că ele au fost îndelung suprimate, inclusiv din cauză că societatea a supraestimat şi ea puterea cu care se confruntă. În mod normal, izbucnirea lor trebuia să fie un prilej de reunire a celor două planuri. În condiţiile în care preşedintele merge neabătut mai departe, premisele pentru violenţă cresc în loc să scadă.

Decizia autorităţilor de la Bucureşti de a ţinti un deficit de 1,9% din PIB pe cash face foarte probabilă atingerea ţintei de deficit de 3% potrivit metodologiei UE, însă acest lucru va avea anumite consecinţe, se arată în raportul elaborat de experţii Fondului Monetar Internaţional în urma celei de-a treia evaluări a acordului de supraveghere preventivă, care s-a derulat la sfârşitul anului trecut.

Potrivit FMI, îngheţarea pensiilor şi salariilor în 2012 va face bugetul mai constrângător, cu efecte negative asupra cererii interne şi creşterii economice. Din acest motiv, stafful FMI recomandă ca autorităţile să ia în considerare o creştere modestă a salariilor pentru angajaţii în sectorul public şi pensionari în cursul anului 2012, dacă condiţiile bugetare o permit. În plus, dat fiind bugetul restrictiv, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor comunitare devine şi mai importantă.

De asemenea, stafful FMI consideră că în condiţiile în care peste 80% din sistemul bancar este controlat de băncile străine (inclusiv din ţările din zona euro afectate de criză) România este deosebit de vulnerabilă la creşterea incertitudinilor în sectorul bancar din Europa. Deşi rezerve de capital şi lichiditate există în sistem, autorităţile ar trebui să-şi accelereze eforturile pentru a asigura stabilitatea în viitor. O monitorizare sporită a sectorului bancar ar trebui însoţită de planuri de rezervă pentru orice probleme bancare domestice precum şi pentru posibila contagiune din zona euro.| De asemenea, autorităţile trebuie să rămână atente la orice dificultăţi în rândul micilor bănci locale. […]

 

 Nota noastra:

Multi se roaga, in aceste zile, ca Dumnezeu sa le dea un conducator ca cei gloriosi din istoria noastra.

Prea putini, insa, constientizeaza ca ne aflam in marele pericol sa ne capatuim cu un [acelasi] tiran care e gata sa mearga pana la capat, cu absoolut orice pret, inclusiv acela al varsarii de sange, daca aceasta va ramane ultima solutie: numele lui este tot… Traian Basescu. Mania sa paranoida legata de “modernizarea” Romaniei arata ca singura reactie care o starnesc protestele poporului este un mare scarsnet de ciuda si de furie. Faptul ca acesti protestatari nu sunt inca facuti una cu pamantul este o chestiune foarte probabil numai temporara si dependenta de circumstante externe, dar in primul rand de o strategie a epuizarii treptate a metodelor “soft” de “lichidare” a manifestatiilor.

Traim insa intr-o lume tulbure si aceste circumstante se pot schimba in (si mai) rau, permitandu-i acestui presedinte sa isi transforme regimul autocrat intr-unul de reala tiranie/dictatura sangeroasa. De sapte ani asistam la instaurarea acestei autocratii caricaturale, abuzive, cleptomane si mitomane, batjocoritoare. Ca si cum nu era de ajuns, aceasta autocratie se audoaduleaza. Presedintele crede, ca orice paranoic bantuit de delirul grandomaniei, ca poporul nu intelege cat de mult a facut el pentru tara. Ar vrea sa vada poporul ca in Coreea de Nord, unde oamenii plangeau starsnic spunand reporterilor televiziunii de stat ca raposatul Kim Ir Sen a facut si a indurat atatea pentru tarisoara lui…

Faptul ca autocratia aceasta nu s-a transformat, inca, intr-un regim de dictatura reala, represiva si sangeroasa, in care sa nu mai existe libertate de exprimare, opozitie sau proteste, se datoreaza strict unor imprejurari. Dar acestea se pot schimba. Daca, in prezent, din calcule strict pragmatice, un regim dictatorial si sangeros poate ca nu e clar daca ar reprezenta mai degraba un cost decat o oportunitate pentru euro-atlantici, in alte conditii (razboi de amploare, un alt episod de criza, cresterea turbulentelor sociale globale), situatia se poate schimba. In circumstante in care euro-atlanticii vor avea nevoie de un regim de mana forte aici, in Romania (ceea ce este extrem de posibil, daca nu chiar iminent, urmarind evoltiile internationale explozive si cunoscand ca jucam un rol de pi(l)on geostrategic important pentru puterile care ne-au colonizat de facto), atunci dictatura va fi nu doar ingaduita, ci si sprijinita, ca in alte cazuri.

Dar stim ca imprejurarile sunt nu doar efectul actiunii omenesti, ci si ingaduinta Domnului. In acest sens, se roaga cineva ca Dumnezeu sa nu ingaduie sa se intample astfel de rele asupra poporului nostru? Sau visam toti la conduceri luminoase pe care nu le meritam? De ce avem asteptari iluzorii cand mai realist este sa ne asteptam la alte (si mai mari) nenorociri?

Pana una alta, FMI isi aduce sprijinul sau slugilor obediente din Romania, dandu-le dezlegare pentru a oferi multimii “suta de lei“, ciozvarta cu care spera sa potoleasca revolta oamenilor. Era previzibil insa gestul FMI in acest an electoral: propaganda puterii, referitoare la cresterea economica (inexistenta, manipulata statistic), trebuie cumva reprezentata concret, printr-o minima si temporara crestere a salariilor bugetare si pensiilor. Pentru ei, romanii sunt niste sarantoci care au iesit in strada pentru paine, o haita de caini care poate fi domolita daca li se arunca vreun ciot de ros. Nu isi inchipuie ca oamenii au iesit pentru altceva, ceva care, cu toate privatizarile si reformele lor nenorocite, nu poate fi furat omului: demnitatea si libertatea sa. Cat timp mai palpaie acest simtamant, aceasta nazuinta de eliberare dintr-o inrobire injositoare, care te face sa iti pui la bataie cariera, poate chiar libertatea fizica, e greu de crezut ca “suta de lei” poate potoli oamenii. Dar se incearca. Si ca un avertisment de tipul: sa nu spuneti ca nu am incercat si asta, ca nu am fost “buni” cu voi… Nu primiti mita? Treaba voastra… Voi alegeti!

Infricosatoare vremuri suntem pe cale sa traim, pentru pacatele noastre. Dar proorocite si meritate. Ce e de facut? Mai intai, cum avea grija mereu sa ne invete Parintele Nicolae Steinhardt, ceva esential: sa nu sarim (din frica, obedienta, oportunism, calcule, etc.) de partea calailor si a uneltelor lor, sa nu le facem jocurile! Iar apoi:

traian basescu

 

Legaturi:

Gandul [Cristian Tudor Popescu]: Băsescu e în stare de orice şi va merge până la capăt

 

(…) o a doua certitudine e că Băsescu, cel care – vă mai amintiţi? – cerea în fiecare zi alegeri anticipate fără să fie vreun manifestant pe stradă, e în stare de orice şi va merge până la capăt.

PS [Cristian Tudor Popescu]
Băsescu şi poporul

 

De fapt, în clipa de faţă, nu mai contează miniştrii, guvernul, opoziţia, Boc, Antonescu, Ponta, totul se reduce la o relaţie simplă şi sumbră: Băsescu şi poporul.

 

Tot aşa cum Ceauşescu a ajuns să se confrunte finalmente cu cei care au scandat Ceauşescu şi poporul! ani în şir, T. Băsescu se află acum faţă în faţă cu poporul cu care şi-a declarat reciproc iubirea de atâtea ori. Şi sumbru mi se pare faptul că nu-l văd pe T. Băsescu cedând.



Categorii

Acordul cu FMI, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “BASESCU MERGE PANA LA CAPAT, adica pana la VARSARE DE SANGE? Pericolul unei DICTATURI adevarate, satanice si sangeroase. PENTRU CE NE RUGAM?

  1. Traiane,Tirane greu iti este sa izbesti cu piciorul in tepusa…
    Din ce am vazut mai toate comentariile s-au mutat aici in pagina de stiri. Poate ca precipitarea evenimentelor ne paralizeaza in loc sa ne creeze o dispozitie mai puternica spre rugaciune.Poate ca ne pasa de ce se intampla in jurul nostru si asa simtim si noi sa aparem pe sticla.
    Sa nu uitam totusi de pomelnicul nostru redactat in Postul Craciunului. Contribuie negresit la alungarea deznadejdii si la salvarile pe plan individual.La nivel de corabie e mai greu.Capitanul vrea sa plece ultimul.

  2. Privatizarea nu este solutia. O vehiculeaza toti politicienii ca pe o marota. Dar nimeni nu spune ca si firmele private dau faliment. Ei vor doar sa se asigure ca iau din banii publici si ii vor indrepta spre buzunarele proprii. In felul acesta se pun pe ei insisi la adapost de faliment. Caci falimentul companiilor private este posibil doar cand cheltuie din banii lor.
    Eu nu am auzit pe nici un politician sa spuna ceva de privatizare pe bani privati, toti vor privatizare pe banii statului, luati din munca noastra. Dar chipul lor nu e pe monede. Eu pe bani vad Brancusi, Enescu, Grigorescu si tot ce are poporul acesta mai bun.

  3. De remarcat si atitudinea SOCANT DE cinica si sfidatoare a sociologului de curte prezidentiala Sebastian Lazaroiu, care, practic, este portavocea lui Basescu si ii dezvaluie planurile SATANICE fara nici cea mai mica perdea: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11317774-cum-vor-evolua-protestele-intampla-guvernul-boc-sociologul-sebastian-lazaroiu-discuta-online-cititorii-hotnews-marti-ora-15-00.htm

    Nemultumirea poporului este ca un monstru marin care innoata linistit in adancuri. Daca il zgandari iese la suprafata. Niciodata nu stii cat de tare l-ai zgandarit. Asta afli prin sacrificii rituale. La inceput ii dai vaduva din sat. Pe urma ii dai o fata nemaritata de 20 de ani. Daca tot nu se linisteste trebuie sa i-o dai pe cea mai frumoasa fecioara din comunitate.

    Cred ca presedintele a zgandarit monstrul si a iesit la suprafata. A avut motivele sale sa faca asta. Important e ca Arafat s-a intors in sistem acum. Pana la urma e bine sa ai si o voce critica. Daca o face in interior.

    Romania e liberala. Nu are cine sa o reprezinte in parlament.

    [guvernul tehnocrat] ar da mai multa incredere populatiei pe termen scurt. pe termen mediu si lung un guvern tehnocrat poate lua masuri mult mai dure decat a luat guvernul Boc. Pentru ca, cinstit vorbind, politicienii nu au curajul sa faca acum ceea ce ar trebui facut pentru Romania. Adica taiat in carne vie.

    Situatia nu e grozava, e adevarat. Cred ca problema majora e sa linistesti monstru cat mai repede pentru a nu intarzia reformele. SI, sigur, problema ramane ca monstru sa nu spulbere tot satul in zvarcolirile lui. De asemenea, cred ca trebuie eliminata orice suspiciune asupra a ceea ce s a facut pana in acest moment.Legea educatiei, codurile in justitie, codul muncii, legea asistentei sociale, samd. Retragerea legii sanatatii da impresia ca e suficient sa iasa oamenii in strada pentru a stopa reformele.

    acum avem nevoie de o lege a sanatatii care sa schimbe sistemul, de care o mare majoritate a romanilor nu este multumita.

    avem nevoie de reforma Constitutiei.

    avem nevoie de reorganizarea administrativ teritoriala.

    avem nevoie de o reforma electorala profunda.

    1. Viitorul PDL acum nu l mai vad asa de bine. PDL are resurse in interior sa devina altceva. De fapt, toate partidele au. Depinde cum trateaza acest context. Daca il trateaza pe ceva obisnuit dupa patru ani de guvernare sigur ca vor folosi aceleasi resurse. Daca il trateaza ca pe un context extrem de dinamic care reprezinta un moment de cotitura in evolutia capitalismului si democratiei atunci ar trebui sa se reinventeze.

    2. Viitorul lui Traian Basescu a fost deja scris

    Asa e. Media, mai ales cele ostile actualei puteri, au incercat sa zgandare si mai mult monstrul din adancuri. Se joaca cu focul in mod iresponsabil. Numai niste iresponsabili isi doresc o Romanie in flacari in contextul international dat. Dar… presa e libera

    Nu cred ca vom avea anticipate. Nu cred ca isi vor da demisia din parlament cei din opozitie in nicio situatie. Poate doar unii. Un numar mic. De la liberali.

    Daca am avea un presedinte arbitru n am mai avea reforme in societate. Asta e viata. Nu poti sa le ai pe toate. Macar sa le ai pe cele importante. Reforma statului e cea mai importanta.

  4. “. Şi leviţii Iosua, Cadmiel, Bani, Haşabneia, Şerebia, Hodia, Şebania şi Petahia au zis: “Sculaţi-vă şi binecuvântaţi pe Domnul Dumnezeul vostru din veac în veac!”Dumnezeule – a zis Ezdra – slăvească-se numele Tău cel slăvit şi mai presus de urice laudă şi slăvire!
    6. Numai Tu eşti Domn şi numai Tu ai făcut cerurile, cerurile cerurilor şi toată oştirea lor, pământul şi toate cele de pe el, mările şi toate cele ce se cuprind în ele; Tu dai viaţă la toate şi ţie se închină oştirea cerurilor.
    7. Tu, Doamne Dumnezeule ai ales pe Avram, l-ai scos din Urul Caldeii şi i-ai dat numele de Avraam.
    8. Tu ai găsit că inima lui e credincioasă înaintea Ta, Tu ai făcut legământ cu el şi Tu ai făgăduit să dai urmaşilor lui ţara Canaanului, a Heteilor, a Amoreilor, a Ferezeilor, a Iebuseilor şi a Ghergheseilor; şi Tu Ţi-ai ţinut cuvântul, pentru că Tu eşti drept.
    9. Tu ai văzut necazul părinţilor noştri în Egipt şi ai auzit strigătele lor la Marea Roşie.
    10. Tu ai făcut semne şi minuni înaintea lui Faraon, împotriva tuturor slugilor lui şi împotriva întregului popor din ţara lui, pentru că Tu ai văzut cu câtă răutate s-au purtat ei cu părinţii noştri şi ţi-ai făcut nume până în ziua de astăzi.
    11. Tu ai despărţit marea înaintea părinţilor noştri şi au trecut prin mijlocul mării ca pe uscat, dar i-ai cufundat în adânc, cum se cufundă o piatră în apă, pe cei ce-i urmăreau.
    12. Tu i-ai povăţuit ziua cu stâlp de nor şi noaptea cu stâlp de foc şi le-ai luminat calea pe care aveau să meargă.
    13. Tu Te-ai pogorât pe muntele Sinai, le-ai grăit din înălţimea cerurilor şi le-ai dat porunci drepte; legi ale adevărului, învăţături şi orânduiri minunate.
    14. Tu le-ai arătat odihna Ta cea sfântă şi le-ai scris prin Moise, sluga Ta, porunci, rânduieli şi lege.
    15. Tu le-ai dat din înălţimea cerului pâine, când au flămânzit şi le-ai scos apă din piatră, când au însetat, şi le-ai zis să intre şi să moştenească ţara pe care cu jurământ le-ai făgăduit-o.
    16. Dar părinţii noştri s-au îndărătnicit şi şi-au învârtoşat cerbicia lor; n-au ascultat poruncile Tale, nici s-au supus şi au uitat minunile pe care le-ai făcut pentru ei.
    17. Învârtoşatu-şi-au cerbicia lor şi în răzvrătirea lor şi-au ales o căpetenie, ca să se întoarcă în robia lor; dar Tu, fiind Dumnezeu iubitor şi iertător, negrabnic la mânie şi bogat în milă şi îndurare, nu i-ai părăsit.
    18. Chiar când şi-au făcut un viţel turnat şi au zis: “Iată dumnezeul tău care te-a scos din Egipt!” şi s-au dedat la hule mari împotriva Ta,
    19. În nemărginita Ta îndurare, nu i-ai părăsit în pustiu şi stâlpul de nor n-a încetat să-i călăuzească ziua în calea lor, nici stâlpul de foc să le lumineze noaptea drumul ce făceau.
    20. Trimisu-le-ai Duhul Tău cel bun, ca să-i înţelepţească; nu ai lipsit gura lor de mana Ta şi în setea lor le-ai dat apă.
    21. Timp de patruzeci de ani i-ai hrănit în pustie şi nimic nu le-a lipsit; hainele lor nu s-au învechit, nici încălţămintele lor nu s-au rupt.
    22. Le-ai dat regate şi popoare le-ai împărţit şi au pus stăpânire pe ţara lui Sihon, regele Heşbonului şi pe pământul lui Og, regele Vasanului.
    23. Tu ai înmulţit pe fiii lui ca stelele cerului şi i-ai dus în ţara de care ai spus părinţilor lor că o vor moşteni.
    24. Şi fiii lor au intrat şi au moştenit ţara aceea; ai supus înaintea lor pe locuitorii pământului aceluia, pe Canaanei şi i-ai dat pe aceştia în mâna lor cu regele şi cu tot poporul băştinaş, ca să le facă ce vor vrea.
    25. Şi s-au făcut ei stăpâni peste cetăţi tari şi peste pământul roditor, peste case pline de toate bunătăţile, fântâni săpate în piatră, vii, măslini şi pomi roditori din belşug; şi au mâncat şi s-au săturat şi s-au îngrăşat trăind în desfătări prin bunătatea Ta.
    26. Dar ei s-au ridicat şi s-au răzvrătit împotriva Ta; au aruncat legea Ta la spate; pe proorocii Tăi care-i îndemnau să se întoarcă la Tine i-au ucis; şi ţi-au adus hule mari.
    27. Atunci Tu i-ai dat în mâinile vrăjmaşilor lor, care i-au apăsat. Dar în vremea necazului lor au strigat către Tine şi Tu i-ai auzit din înălţimea cerurilor şi, în mila Ta cea mare, le-ai trimis izbăvitori ca să-i izbăvească din mâinile vrăjmaşilor lor.
    28. Iar dacă s-au odihnit, au început iar să facă rău înaintea Ta. Atunci Tu i-ai dat din nou în mâna vrăjmaşilor lor ca să-i stăpânească. Şi ei din nou au strigat către Tine şi Tu i-ai auzit din înălţimea cerurilor şi, în mila Ta cea mare, i-ai izbăvit de multe ori.
    29. I-ai povăţuit să se întoarcă la legea Ta, dar ei s-au îndărătnicit şi n-au ascultat poruncile Tale, ci au păcătuit împotriva poruncilor care dau viaţă celui ce le împlineşte şi şi-au îndârjit spinarea lor şi cerbicia lor şi-au învârtoşat-o şi nu s-au supus.
    30. Tu însă, aşteptând întoarcerea lor, i-ai îngăduit mulţi ani şi le-ai deşteptat luarea-aminte prin Duhul Tău şi prin proorocii Tăi, dar ei nu şi-au plecat urechea. Atunci i-ai dat în mâna popoarelor străine.
    31. Dar, în mila Ta cea mare, nu i-ai stârpit, nici nu i-ai părăsit, căci Tu eşti un Dumnezeu milos şi îndurat.
    32. Şi acum, Dumnezeul nostru, Dumnezeul cel mare, puternic şi înfricoşător, Cel ce ţii legământul Tău şi faci milă, nu socoţi ca puţin lucru suferinţele ce am îndurat noi, regii noştri, căpeteniile noastre, preoţii noştri, proorocii noştri, părinţii noştri şi tot poporul Tău din vremea regilor Asiriei până în ziua aceasta.
    33. Tu eşti drept în toate câte ne-au ajuns, căci Tu ai fost credincios, iar noi am făcut rău.
    34. Regii noştri, căpeteniile noastre, preoţii noştri şi părinţii noştri n-au păzit legea Ta şi n-au luat aminte nici la poruncile Tale, nici la îndemnurile ce le-ai dat.
    35. Cât au fost în regatul lor în mijlocul binefacerilor Tale, într-o ţară largă şi roditoare pe care le-ai dat-o Tu, ei nu ţi-au slujit ţie, nici nu s-au întors de la faptele lor cele urâte.
    36. Şi astăzi iată suntem robi şi ţara ce Tu ai dat-o părinţilor noştri, ca să se bucure de roadele ei şi de bunătăţile ei,
    37. Ea îşi înmulţeşte astăzi roadele pentru regii cărora ne-ai supus pentru păcatele noastre. Ei domnesc peste noi şi peste vitele noastre, după bunul lor plac şi noi ne aflăm în necaz mare.”

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=58&cap=9

  5. domnilor, invata ti ma si pe mine, ok , presedintele e un tiran, dar unde e acel “Da i al cezarului ce e al cezarului”, unde este ascultarea crestina tinand cont ca Traian Basescu nu lupta impotriva Lui Hristos, impotriva bisericii. Va intreb din inima sincera , dati mi si mie un inbold sa ma razvratesc sa pot sa l urasc si eu ca voi, ce mi scapa mie..

  6. Pingback: Patriarhul Daniel: ELOGIUL UNIRII SI AL …REFORMISTULUI MASON SI ANTICRESTIN ALEXANDRU IOAN CUZA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Diabolici! Jalea poporului e monstrul din adancuri, pentru ei.
    Sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne dea lacrimi de pocainta pentru pacatele noastre si sa nu mai ingaduie silniciile lor.
    Am avut un moment de suspiciune in privinta tanarului locotenent. Ramane de vazut cum se va proceda in continuare cu el.
    Astazi, o persoana din piata, care cred ca era un of.acoperit, avea o fotografie a tanarului militar in mana si milita pentru un guvern condus, printre altii, de Isarescu, pentru ca dupa 6 luni sa nu regretam guvernul Boc.

  8. Vad o obsesiva predilectie pentru trimiterea inspre vulgaritate a reactiei populare contra regimului opresiv, dictatorial, istituit de conducerea portocalie a tarii. Acest individ “selenar”, care chipurile a ocupat un timp fotoliul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, nu se deosebeste prea mult de Iulian Urban, cel cu “viermii”.
    Ca intr-un test psihologic, acestia doi se autocaracterizeaza prin felul in care percep realitatea inconjuratoare. Un hot va vedea pretutindeni hoti, un vierme, va vedea in jurul sau numai viermi, iar un nimfoman, obiecte de satisfacere a instinctelor sale josnice. Asimileaza poporul cu un “monstru marin” ce poate fi potolit doar prin satisfactii de natura josnica.

    “Nemultumirea poporului este ca un monstru marin care innoata (a inota nu a “innota”) linistit in adancuri. Daca il zgandari iese la suprafata. Niciodata nu stii cat de tare l-ai zgandarit. Asta afli prin sacrifici(i) ritual(ic)e. La inceput ii dai vaduva din sat. Pe urma ii dai o fata nemaritata de 20 de ani. Daca tot nu se linisteste trebuie sa i-o dai pe cea mai frumoasa fecioara din comunitate” (Sebastian Lazaroiu – http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11317774-cum-vor-evolua-protestele-intampla-guvernul-boc-sociologul-sebastian-lazaroiu-discuta-online-cititorii-hotnews-marti-ora-15-00.htm).

    E cazul ca toti acesti frustrati, maniaci, agramati si semidocti sa se lase de sportul emiterii “judecatilor de valoare” si sa permita “viermilor” si “ciumpalacilor” sa-si traiasca viata in decenta si respect.

    Vor sa reformeze sistemul de sanatate, introducand sistemul privat de sanatate. Foarte bine, dar nu in dauna sistemului public, ci ca pe o optiune personala a pacientului. Nu sa inchida spitale, ca mai apoi sa le de-a drumul ca si clinici private. Particularii sa-si construiasca spitale private de la zero. Poporul este sarac, ce te faci daca cetateanul nu are posibilitatea financiara de a se trata in spitalul privat, iar cel mai apropiat spital public e la kilometri distanta? Moare? Se bucura Basescu si ai lui ca au scapat de un “asistat social”?! Asta insemna “sa traiti bine”?!
    Sa muriti bine?!

    Vor o noua Constitutie? Fara a fi juristi, cu totii ne dam seama ca o Constitutie a unei tari este un fel de emblema, un simbol al acelei tari in afara si piatra de temelie a legislatiei interne. Intr-o Constitutie nu ar trebui sa existe fraze conditionale. Constitutia aceasta are in textul sau astfel de prevederi, gen: art. 44 alin. (2)”Cetatenii straini si apatrizii pot dobandi dreptul de proprietate privata asupra terenurilor numai in conditiile rezultate din aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si din alte tratate internationale la care Romania este parte, pe baza de reciprocitate”. Aceasta prevedere dateaza din anul 2003, Romania fiind membra UE din anul 2007. Prevederea aceasta nu era necesara a fi introdusa in Constitutie, putea fi pusa intr-o lege, tratat international. Cine si-a batut joc de prestanta acestui popor, punandu-l sa umble pe “strazile lumii” in haine aflate in proba la croitor?
    O alta prevedere de provizorat in aceasta Constitutie gasim si la art.55 alin. (2) “Conditiile privind indeplinirea indatoririlor militare se stabilesc prin lege organica”.
    Este celebrul aliniat care, la vremea respectiva, starnea discutii in jurul obligativitatii satisfacerii stagiului militar obligatoriu. Puteau foarte bine prin Constitutie sa dea verdictul privind voluntariatul militar, desfiintand stagiul militar obligatoriu.

    Vor o noua organizare administrativ teritoriala a tarii? Pentru ce?! Pentru a putea controla mai usor 8 Mega-baroni, in loc de 41? Pentru a limita accesul populatiei la institutiile regionale, aflate la o distanta mult mai mare? Pentru a sufoca aceste unitati administrative noi cu petitii venite din mai multe zone? Pentru a pune populatia sa-si schimbe actele de identitate, chiar daca batranii, posesori de Buletine de identitate erau indreptatiti sa le utilizeze pana la deces?

    Vor reforma electorala profunda? Cat de profunda? Sa introduca votul online?
    Clasa politica de anticristi!

  9. @ Anonim123:

    Luati-va, va rugam inapoi, manipularile ordinare cu ura si razvratirea. Fiti dvs aproape de cel care ne uraste pe toti si pupati-l bine, daca asa va spune constiinta. In rest, daca tot ne-ati aruncat o minge la fileu:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/01/22/ce-dam-lui-dumnezeu-si-ce-dam-cezarului/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/04/07/trebuie-sa-ascultam-de-dumnezeu-mai-mult-decat-de-oameni/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/11/26/cea-mai-grea-lovitura-cea-de-la-frati/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/03/29/parintele-nicolae-steinhardt-despre-pacatul-prostiei-si-al-fricii/

    Mii de draci ma furnica vazand cum este confundat crestinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tampa si lasa. O bondieuserie (e expresia lui tante Alice), ca si cum menirea crestinismului n-ar fi decat sa lase lumea batjocorita de fortele raului, iar el sa inlesneasca faradelegile dat fiind ca e prin definitie osandit la cecitate si paraplegie. Denis de Rougemont: Sa nu judecam pe altii, dar cand arde casa vecinului nu stau sa ma rog si sa ma imbunatatesc; chem pompierii, alerg la cismea. De nu, se numeste ca sunt fudul si ca nu-mi iubesc aproapele. Macaulay: este drept ca nu avem voie sa ne rasculam impotriva lui Nero caci orice putere de Sus este, dar nici nu trebuie sa-i sarim lui Nero in ajutor daca se intampla sa fie atacat. (Eisenhower si Foster Dulles in toamna lui ’56.) Una e sa te rascoli, alta e sa aprobi. Cand a cazut Iacob al II-lea, s-au gasit episcopi anglicani care sa-l urmeze in exil pe regele procatolic, ori poate catolic, numai pentru ca era suveranul legitim si, orice s-ar fi intamplat, nu putea fi inlocuit.

    Crestinismul neajutorat si neputincios este o conceptie eretica deoarece nesocoteste indemnul Domnului (Matei 10, 16: “fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii”) si trece peste textele Sfantului Pavel (Efes. 5, 17: “Drept aceea, nu fiti fara de minte”, II Tim. 4, 5: “tu fii treaz in toate…”, Tit. 1, 8: “sa fie treaz la minte” si mai indeosebi I Cor. 14, 20: “Fratilor nu fiti copii la minte; ci la rautate fiti copii, iar la minte fiti oameni mari”). Nicaieri si niciodata nu ne-a cerut Hristos sa fim prosti. Ne cheama sa fim buni, blanzi si cinstiti, smeriti cu inima, dar nu tampiti. (Numai despre pacatele noastre spune la Pateric “sa le tampim”.) Cum de-ar fi putut proslavi prostia Cel care ne da sfatul de-a fi mereu treji ca sa nu ne lasam surprinsi de satana? Si-apoi, tot la I Cor. (14, 33) sta scris ca “Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neoranduielii”. Iar randuiala se opune mai presus de orice neindemanarii zapacite, slabiciunii nehotarate, neintelegerii obtuze. Domnul iubeste nevinovatia, nu imbecilitatea. Iubesc naivitatea, zice Leon Daudet, dar nu la barbosi. Barbosii se cade sa fie intelepti. Sa stim, si ei si noi, ca mai mult rau iese adeseori de pe urma prostiei decat a rautatii. Nu, slujitorilor diavolului, adica smecherilor, prea le-ar veni la indemana sa fim prosti. Dumnezeu, printre altele, ne porunceste sa fim inteligenti. (Pentru cine este inzestrat cu darul intelegerii, prostia – macar de la un anume punct incolo – e pacat: pacat de slabiciune si de lene, de nefolosire a talentului. “Iar cand au auzit glasul Domnului Dumnezeu… s-au ascuns”.) […]

    Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Mat. 22, 21; Marcu 12, 17; Luca 20, 25). Fraza e clara si regimurile totalitare, adaugandu-i si Rom. 13, cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: “e text!”. Numai ca nu citesc atent.

    Dam Cezarului – se talmaceste: Statuluice este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar, ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “spalarea creierului”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui Dumnezeu. Cand pe scaunul de domnie lumeasca sta un Cezar, indemanarea nu este interzisa si Biserica, de-a lungul veacurilor, si-a avut politica ei. Dar cand politica incape pe mainile Celuilalt, se aplica regula vaselor engleze care faceau piraterie sub pavilion strain: deindata ce bastimentul inamic deschidea focul, era inaltat steagul national. Cezarului, cele cuvenite. Cu Mamona nici o legatura, oricat de mica – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare.

    (Diavolul: sa incheiem un pact. – Nu. – Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru. – Nu. – De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil? – Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.) […]

  10. http://www.ziare.com/basescu/stiri-traian-basescu/traian-basescu-vrea-in-2011-privatizarea-companiilor-la-bursa-1049206
    Acum ca sunt proteste nu pot sa privatizeze partea romaneasca a centralei Portzile de fier nu pot sa privatizeze Romgaz,Transgaz (adica liniile de transport a gazului) Transelectrica (adica liniile de transport a energiei electrice).
    Etc.
    Eu asteptam mai multzi romani in strada sa protesteze,dar se pare ca multzi au fost spalatzi pe creier cu propagand-pro-PDL si anti-Rusia (vedetzi articolul recent din ziarul Lumina,unde se scriu lucruri aberante contra Rusiei crestin ortodoxe:
    http://www.ziarullumina.ro/articole;1847;1;68264;0;Xenopol-despre-pierderea-Basarabiei.html)
    Imi pare foarte rau,dar Basarabia deja a ajuns mult peste Romania si nu cred ca Rusia le-a impus sa isi zica limbii moldoveneasca ci faptul ca neamului nostru i-a fost latinizata limba cam fortzat.De ce sa pun numele cuceritorilor pagani din Imperiul Roman,tzarii si limbii?
    Cei din Moldova de nord,o parte din Ardeal,Basarabia,Bucovina nu au fost vreodata ocupatzi de Imperiul Roman.
    Limbile slave au in comun cu limba noastra diacriticele ca pronuntzie,de aceea tzin alfabetul acela,pentru diacritice,noi folosim litere latine cu virgulita sub sau cu caciulitza peste,adica :
    ă,â,ș,ț
    Plus noi avem litera z si slavii sudici o au sigur in limba.
    Italieni si latini nu au/aveau.
    Eu am stat si m-am intrebat ca am fost socat de diferenta de sonoritate intre limba noastra si cele latine ce limba o fi asta (a noastra)?
    Semana oleaca la sonoritate cu cea engleza,din cele europene,ca aceia mai au ă,z,ș da nu ieseau analizele genetice apropiate (si nici asemanarea fizica) si englezii nu au nici suntele ț si â.
    Da la bulgari si sarbi si croatzi si asa zisi bosnieci (care sunt sarbo-croatzi) corespund si analizele genetice si costumele populare si sonoritatea ba ca sunt si multe cuvinte comune,ba mai corespund si infatisarea fizica destul de bine (si la sarbi majoritatea au parul inchis,ochii inchisi la culoare etc;la bulgari ca au venit bulgari -trib razboinic care erau blonzi,cu pielea alba cu ochi albastri, sunt mai multzi cu ochi ne-inchisi la culoare si cu parul mai deschis;mai socant si sarbii de la munte sunt confundatzi cu tzigani ca au pielea mai inchisa un pic la culoare,prin Europa).
    Si dupa ce am vazut asta a inceput sa mi se para ca originea noastra tracica ne pune pe o lista neagra undeva,nu imi dau seama de ce,dupa ce am vazut ce s-a facut cu sarbo-croatzi ca au fost spartzi in 4 tzari:
    Croatzia,Serbia,Muntenegru,Bosnia.
    E clar ca la noi s-a latinizat limba traca,s-au luat cuvinte latine,dar s-a pastrat modul de pronuntzie cu diacritice,ca daca pui ceva fara diacritice nu suna romaneste.
    In Serbia,Muntenegru,Croatzia si Bulgaria a fost solidaritate mare si nu a mers sa se bage politici de exterminare ca la noi.

  11. da, aveti dreptate, biserica se faramiteaza din interior, statul e vandut de catre masoni la alti masoni spre a face nu stiu ce cu el, noi o ducem din ce in ce mai rau, dar tot mai am nevoie de un raspuns, poate o minte mai limpede sa mi raspunda , ce e de facut…o revolutie?oare nu ne luptam cu morile de vant? nu luptam pentru o cauza pierduta, in acest context al mondializarii? ce facem noi , crestinii, oare singurul razboi ne a ramas razboiul in cuvant?

  12. @admin ,

    intr-adevar , cinismul crud din cuvintele lui Lazaroiu este absolut socant dar , din pacate pentru popor , intareste ceea ce spun deja atat Boc , cat si alti membri ai puterii .

    In orice caz , un lucru este cat se poate de clar ( cel putin mie asa-mi pare ) : aproape toti ne-am inselat atunci cand ni s-a parut ca-i tremura pantalonii de frica lui Base . Nu cred ca i-a bagat vreun pic in seama pe demonstranti , eventual aceste proteste l-au facut sa fie si mai indrajit in a-si aplica planurile . Base este orice dar nu este fricos , ii lipseste acea scanteie a constientizarii realitatii , este rupt de realitate si din aceasta cauza pentru el frica nu exista .
    Vedem clar , ca , avand un timonier inconstient in persoana lui Basescu si o sluga ordinara in persoana lui Boc , aceasta putere este capabila si are vointa declarata de a calca pe cadavre , nu numai pe ale poporului ci si pe ale unora apartinand colegilor lor . NIMIC NU LE ZADARNICESTE PLANURILE . Au fost setati sa duca la bun sfarsit acest plan de ingropare a poporului roman si o vor face . Mi-e teama sa ma gandesc ce s-ar intampla daca cineva li se opune pana la capat … Doamne , fereste-ne !

  13. Da. Pr Arsenie Boca a spus ca va merge pina la varsare de singe. Pina cind evreii vor intelege si in Romania ca propovaduirea ortodoxa este o slujire adusa dumnezeirii. (aproape ca am citat)

  14. @ Anonim123:

    Noi am scris deja ce avem de facut. Exact aici. Si mare. Mai cititi o data…

  15. @Anonim123
    Nu-l uraste nimeni de aici pe Basescu.
    Apoi, daca vreti sa intelegeti de ce e criticat, nu ma inteegeti gresit, dar va rog sa cititi articolele.
    Atat cel de fata (inclusiv nota din final), si linkurile.
    Puteti de asemenea sa dati un search pe site dupa cuvantul “basescu” si aveti foarte multe articole de unde puteti intelege.
    Iar daca vreti cate ceva din faptele marete ale “iubitului conducator”, va rog sa va aduceti aminte de: regionalizarea teritoriului, Rosia Montana, vanzarea (pe nimic) a resurselor strategice, tradarea de suveranitate prin sustinerea crearii SUE, haosul din educatie, sanatate, politie s.a.m.d. – despre toate acestea si despre multe altele puteti citi aici, cu interpretari, corelatii aferente.
    Pentru ca pare cam ciudata cererea dvs (“dati mi si mie un inbold sa ma razvratesc“), probabil ca ori nu mai locuiti in Romania de mult timp, ori sunteti foarte tanar(a) si intr-adevar inca nu v-ati lovit de aceste aspecte (si probabil ca parintii dvs sunt foarte ocupati si au niste servicii foarte bune), ori sunteti pe aici “sub acoperire” 🙂
    Si nu spre “razvratire” v-am raspuns, ci spre “trezire” – si va rog sa nu mi-o luati in nume de rau 🙂
    Ce solutie avem? – sa ne facem datoria. Si CATRE CINE suntem mai intai datori? Catre Cezar sau catre Dumnezeu? Cititi mai sus in comentariul admin ce spune Pr. N. Steinhardt despre aceasta.
    In rest, faceti cum va dicteaza constiinta, dar mare atentie al carui glas se aude…
    Doamne, ajuta!

  16. Iata ce s-a ajuns sa fie legal in Romania:
    http://www.realitatea.net/schimbul-de-parteneri-la-moda-in-romania-cel-mai-mare-club-de-swing-are-6000-de-cupluri-membre_907271.html
    Clubul ala e legal deschis acolo.
    PDL au dat lege si au legalizat si vrajitoria aci.

  17. Pingback: Traian Basescu: prima reactie dupa proteste, cu vocea sufocata de furie. SEMNALE ALE UNUI CONTRAATAC AGRESIV SI FRONTAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pe cuvant de onoare ca daca Basescu promite ca moare cat mai repede,ii promit si eu ca plang,asa ca si coreeni aia:))))

  19. @Ana:

    E o replica: razi tu, razi, Harap Alb…

  20. De unde vrei ma bani tiran […] ? Tara a ajuns la capat,oamenii vor muri cu zecile din cauza ta,si tu tot sustii cauza ta nelegitima ? De ce mergi pana capat in aceasta cruciada satanica ? De ce continui in acest ritm pentru distrugerea poporului roman ? Ce modernizare vrei tu pentru o tara care moare de foame ?

  21. Heil Hitler!

  22. Deocamdata, in interventia de asta seara, presedintele a parut ca nu e pregatit, inca, de o contraofensiva agresiva. Continua sa se lipeasca de agenda “modernizarii” statului, dar nu a prefigurat ceva concret pe plan politic. Un fel de moment ezitant, fara sa mai irite prin agresivitate, fara sa avanseze propuneri riscante, cum ne asteptam, avand in vedere tipul sau psihologic. A facut doar o recapitulare a propriilor teme politice.

  23. De mult sunt convinsa ca Basescu are nevoie de un psihiatru…

  24. http://www.youtube.com/watch?v=EBl6S11yRwY

    http://www.youtube.com/watch?v=W_mb5j-HvVY&feature=related

    UNDE ERAU ROMANII CAND NE VORBEA OCTAVIAN PALER??
    VORBA E CA MACAR ACUM SA NE REGASIM PUTEREA PENTRU RECASTIGAREA DEMNITATII.
    CAND IESIM IN STRADA 100MII DE SUFLETE SA BAGAM SCURSURILE SOCIETATII LA PUSCARIE??

  25. @admin:

    Nu e vorba ca nu e pregatit de o contraofensiva agresiva. Ci ca nu e momentul. Si Traian o stie foarte bine. La discursul tinut cu ocazia investirii noului ministru de externe si-a dat iar in petec si a fost agresiv. Asta l-a si calmat un pic.

    Astfel ca, la “interventia” cu romanii a reusit sa aiba un discurs potolit si, pana la un punct, coerent.
    Numai ca coerenta asta tine de promovarea insistenta a aceleiasi agende de pana acum si nu de altceva.

    In contextul in care declara ca stie ca multi romani, nu numai cei din piete, sunt nemultumiti de cele de pana acum si de directia in care se indreapta tara, o atare prezentare a aceleiasi agende pe ideea continuitatii (reiterata si cu ocazia discursului de la investirea celui de la externe) arata mult mai periculos decat orice contraofensiva “agresiva”.

    Arata ca, dincolo de neputintzele personale in a stapani iesirile sale de furie, frustrare si nervi, exista sange rece, determinare si o perseverenta realmente diabolica. Ale sale sau, mai degraba, ale altora.

  26. Pingback: Jeffrey Franks (FMI) si Sorin Blejnar (Seful ANAF) AU PETRECUT DE ZOR LA BUSTENI. Daca mai era nevoie de o dovada ca regimul Basescu JOACA HORA cu LUPII finantei mondiale - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: DE CE VOTAM LA REFERENDUM? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: ALIANTA DE CENTRU DREAPTA SAU MASCOTELE LUI BASESCU: o cardasie butaforica a CLOVNILOR IEFTINI (MRU, Mihail Neamtu si Adrian Papahagi) cu VECHEA GARDA PEDELISTA (Blaga, Udrea & co.) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: CINISMUL MACOVEI-BASESCU-BARROSO/ “Vehiculul” lui MRU, prezidentiabilul “dreptei”: FORTA CIVICA, O DIVERSIUNE A SERVICIILOR IMPANATA CU TRASEISTI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: REGIM MILITARIZAT SAU RAZBOI? Care ar fi explicatiile pentru ”lista coloneilor”? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare