PS Sebastian: ASTA NU E DEMOCRATIE, NEPASAREA ACEASTA! Reactia stupefianta a unui lider PDL Olt, ofuscat: “SA MAI TACA …DIN GURA!” (video)

24-01-2012 3 minute Sublinieri

PS Sebastian, transcriere partiala a cuvantului rostit cu ocazia zilei Eroilor Revolutiei, 22 decembrie 2011

Nu merita neamul acesta sa zaca in aceasta resemnare lasa!

Mortii din decembrie ar vrea sa avem si noi curajul si responsabilitatea lor.

Un presedinte trecut declara in mod vinovat: m-a infrant sistemul. Care sistem? Nu suntem noi sistemul? Intr-o democratie nu este poporul cel care trebuie sa isi aiba soarta in mana sa? … Haideti sa ne asumam aceasta putere pe care o avem si sa nu ii facem de ras pe cei inscrisi pe troite si sa nu se mai spuna ca au murit degeaba.

Daca vom trece asa, cu nepasare, …asa se va face ca vom trai rusinos jertfa celor care au iesit in strada.

Sa fim demni de libertatea si de tot ce are demn democratia. Democratia deschide usi, adica oportunitati. E adevarat, casca si prapastii, grele de trecut. De multe ori democratia pare mai grea decat dictatura dar nu avem voie sa privim cu regret catre dictatura lui Ceausescu.

Sa luam aminte la parghiile democratiei, care ne pot aduce si pe noi in randul statelor care au castigat prin acest sistem democratic.

Prezent vineri la prima conferinţă de presă din acest an a democrat liberalilor olteni, secretarul general al PDL Olt, Dan Bălăşescu, a ţinut să transmită un mesaj episcopului Slatinei şi Romanaţilor: „Să mai tacă dracu’ din gură şi să-şi vadă de cele popeşti!”.Un mesaj similar a fost adresat şi şefului DSP Olt, Andrei Iordache.

Discursul pe care episcopul Slatinei l-a ţinut pe 22 decembrie, cu ocazia manifestărilor organizate pentru comemorarea eroilor căzuţi la Revoluţia din 1989, pare să-l fi indignat la culme pe secretarul general al PDL Olt.

„(…)Să ne luăm soarta în mâini şi să facem ceea ce trebuie, nu să arătăm această nepăsare. Asta nu e democraţie, nepăsarea aceasta. (…)Într-o democraţie, nu poporul este cel care îşi are în mână soarta sa odată la patru ani, dacă nu tot timpul?” (fragmente din discursul rostit pe 22 decembrie de episcopul Slatinei şi Romanaţilor)

Vineri, la prima întâlnire din acest an cu presa, Bălăşescu a declarat că a fost „şocat” de cuvântarea episcopului, catalogând discursul acestuia drept „unul dintre cele mai politicianiste” pe care le-a auzit vreodată.
„Pe 22 decembrie, când s-a ţinut slujba la troiţă, am rămas şocat de discursul domnului episcop. Am asistat la unul dintre cele mai politicianiste discursuri pe care le-am auzit vreodată, cu o nesimţire greu de descris în cuvinte… Şi am un mesaj către acest domn episcop, pentru că Preasfinţia Sa nu am cum să-i spun, din moment ce văd că-şi vâră coada în lucruri în care n-ar trebui să fie implicat – să tacă dracu’ din gură şi să-şi vadă de cele popeşti! Oamenii au nevoie de compasiune din partea bisericii, au nevoie de alinare, au nevoie de ajutor în momente grele. Mi-aş fi dorit ca în acel moment, cu acel prilej, episcopul Slatinei să ne aducă aminte câte acte de caritate a făcut biserica pentru supuşii ei în anul 2011, l-aş fi ascultat cu deosebită pioşenie şi cu deosebit respect. Vreau să vă spun că cei prezenţi au fost pur şi simplu stupefiaţi de discursul său”, a declarat Bălăşescu. […]

Nota noastra:

O intrebare: de ce scrasneste din dinti secretarul general al PDL Olt pentru ca Episcopul Bisericii Ortodoxe, Sebastian, a vorbit despre demnitatea democratiei? 

Cum e posibil ca un membru al partidului de guvernamant sa fie DERANJAT de indemnul vladicai de a fi folosite parghiile democratiei?

E adevarat ca PS Sebastian ii scoate din minti pe multi din eparhia sa si e atacat absurd si intr-un mod greu de crezut. Iata ce mizerii au putut sa arunce asupra sa pentru pastorala de Craciun: O pastorală cu tentă masonică îi înfurie pe preoţi

Tenta masonica fiind… aceasta interpretare halucinanta:

Pastorala este mesajul adresat creştinilor de către arhiereul locului cu ocazia sărbătorilor religioase mari. De obicei, trimit pastorale de Crăciun şi de Paşti. Ele sunt citite de către preot enoriaşilor veniţi la biserică în prima zi a marilor sărbători, în bisericile parohiale, şi în a doua zi în filii (biserici de grad inferior). Anul acesta, PS Sebastian al Slatinei şi Romanaţilor a trimis o pastorală intitulată “Hristos şi Marele Inchizitor”. Pe coperta broşurii în care este redactată pastorala apare o icoană care vrea să înfăţişeze figura lui Iisus Hristos alături de un aşa-zis “Mare Inchizitor”. Episcopul şi-a motivat gestul explicând că vrea să ilustreze o pictură “celebră” – parafrază a legendei Marelui Inchizitor din romanul “Fraţii Karamazov” de F. M. Dostoievski. Ce-o avea asta cu spiritul şi însemnătatea Crăciunului, nu se ştie încă. “Poza, pentru că nu o putem numi icoană, este o mizerie, o bătaie de joc la adresa liturgicii şi iconografiei noastre. Mântuitorul nu are aura sfinţeniei, nu are figură luminoasă, nu are acea faţă blândă şi dătătoare de speranţă. Iar ce-a de-a doua persoană parcă ar fi întruchiparea unui om îndrăcit, hâd, figură care n-ar avea nimic în comun cu o pastorală de Crăciun”, a comentat unul dintre preoţi, care de frica episcopului a dorit să rămână anonim. Suntem în posesia unei astfel de broşuri şi publicăm poza de pe prima pagină.

Gradul 31 şi “propagarea autorităţii”
Într-una din scrierile oficiale ale lui Albert Pike, unul dintre marii ideologi moderni ai masoneriei, care a trăit în SUA şi a fost Mare Maestru al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, apare denumirea de “Mare Inchizitor”. Este vorba de gradul 31, pe scara gradelor masonice. Gradele 31, 32 şi 33 sunt, conform scrierilor oficiale ale masoneriei, gradele cele mai mari şi doar cine ajunge la ele se “iluminează” pe de-a întregul. Tot conform scrierilor masonice ale lui Pike, Marii Inchizitori au un rol deosebit în lupta masonilor împotriva bisericii creştine. “Pentru a combate criminala lor autoritate (n.r. autoritatea bisericească), noi avem următoarele grade…” Şi urmează cea mai importantă serie de grade masonice, de la 23 la 33, printre care şi Marele Inchizitor. “Şi pentru a încorona totul, Marii noştri Inchizitori propagă autoritatea noastră”, mai spun scrierile masonice în completare la ceea ce înseamnă gradul de Mare Inchizitor. Această sintagmă a fost folosită deci pe pastorala oficială a unui episcop român, ortodox, care a afişat în dispreţ pe prima pagină a broşurii o poză mai mult terifiantă decât aducătoare de lumină şi speranţă.

Asadar, tenta masonica e data de …denumirea de Mare Inchizitor, adica de fragmentul din Fratii Karamazov, de Dostoievski, iar imaginea acuzata este tabloul cu scena omonima creat de cunoscutul artist rus Ilya Glazunov! Ati auzit de ceva mai aberant?! Iar cu aceasta flagranta calomnie se pretinde ca s-a mers pana la Mitropolitul Irineu:

Preoţii olteni din cele trei judeţe (Olt, Dolj şi Vâlcea) se plâng deja ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei. Probabil că nici acestuia nu i-a “căzut” atât de bine o astfel de pastorală, chiar în “curtea” sa. În ianuarie, se va depune un memoriu şi pe adresa Patriarhiei, preoţii cerând demisia episcopului Sebastian.

Cat de rau trebuie sa fie dusmanit PS Sebastian daca se ajunge la astfel de inventii pur si simplu diabolice, in care o celebra opera duhovniceasca a lui Dostoievski trece drept mesaj masonic ascuns!

Va dati seama ce razboi cumplit sufera episcopii nostri buni, ANTI-MASONICI, care vor sa faca realmente slujire acestui popor si acestei Biserici? Un razboi pe toate planurile, si din partea “fratilor” clerici, si din partea politicului…


Categorii

PS Sebastian Pascanu, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Revolte populare, revolutii, Transcrieri-Redactari, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

54 Commentarii la “PS Sebastian: ASTA NU E DEMOCRATIE, NEPASAREA ACEASTA! Reactia stupefianta a unui lider PDL Olt, ofuscat: “SA MAI TACA …DIN GURA!” (video)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @ geo:

  Vai, vai, vai, ii face de ras pe rasi… ba chiar le face cinste, este leit sefilor sai celor mari, bucatica taiata.

 2. Ce pretentii putem avea de la sclavii PDL-isti ai lui iuda? Inca de la inceput ei nu au fost in slujba neamului romanesc si in aceste timpuri atat de grele vor sa distruga si ultimul bastion aflat in lupta cu satana – Sfanta Biserica Ortodoxa, marturisitoare a adevarului. Sfanta cruce ii arde pe acesti satanisti si vor prin lupta mizerabila si marsava pe care o duc sa ne oblige sa ne inchinam la stapanul lor iuda, sa renuntam la Sfanta Credinta Ortodoxa si la Sfanta Cruce. Acesti satanisti stiu prea bine si chiar le este frica de noi, aceia care nu ne vindem sufletele, care credem cu putere in Iisus si prigonesc Sfintii Prelati ai Bisericii Ortodoxe si chiar oamenii simpli pentru credinta lor si pentru marturisirea adevarului.

  Rugati-va, rugati-va, rugati-va! In rugaciune sta mantuirea noastra! Fiti luptatori ai Arhanghelului Mihail si vom invinge!

 3. Pingback: Gigel Chiazna » Ecumenismul nu este în criză
 4. IOANA
  Eu nu am ce sa ii reprosez PS . Sebastian. Toata stima ca el nu e ca restul.
  Nu am vorbit de el. Vroiam sa subliniez ca politicienii nu dau respectul cuvenit unor fete bisericesti din cauza ca prea se trag de nadragi in privat.
  Scuzati limbajul dar simt ca asa ma fac mai bine inteles.
  M-am referit asa la general, pentru ca am contact cu multi preoti si stiu detalii din relatia unor episcopi cu politicienii. Si stai linistita ca nu la cheltuielile de intronizare ma refer cand vorbeam de bani. Relatia dintre politica si fetele bisericesti mi se pare ca e ca apa cu uleiul. Si nu le poti amesteca orice ai face si oricat ei incerca.
  Inca o data. Condamn si eu pe politicianul respectiv si nici macar nu am tendinta sa il apar. O scursura. PS Sebastian a primit o palma nemeritat.
  Despre alte fete bisericesti vorbeam eu.

 5. IOANA
  Complectare la ce am scris mai sus. Si in legatura cu numirile unor preoti la cererea politicienilor care au si ei o pila, la care ma refeream in primul mesaj ce zici?
  Asta nu inseamna ca episcopii care fac asta se fac pres in fata politicienilor. Nici macar o secunda nu am zis de PS Sebastian ca face asta. Doar in general am vorbit. Despre unii anume si nu ii nominalizez.
  Si nu am zis de PS Sebastian ca s-a facut presul nimanui. Te rog sa intelegi asta.

 6. Lucas,
  in legatura cu numirile unor preoti la cererea politicienilor, bine ar fi sa nu zic nimic. Dar zic totusi: cea mai mare vina o am eu ca mama ca nu mi-am crescut baiatul (viitorul preot, politician, episcop) in frica de Dumnezeu 🙁
  In rest, e bine ca ne-am lamurit.
  Va rog, iertati-ma!

 7. IOANA.
  Sunt de acord in totalitate cu tine, ca vina pentru toate acelea de care vorbeam o purtam si noi ca membri ai societatii. Ca din mijlocul nostru se ridica si politicienii mai buni sau mai rai precum si preotii si conducatorii bisericii.
  Si daca inca mai avem preoti si episcopi buni e din mila Lui Dumnezeu, ca sa ne scoata din ratacire, si nu din meritul nostru.
  Sa ne rugam sa ii tina Dumnezeu sanatosi si cu putere, sa ne duca spre mantuire.
  Despre politicieni cred ca s-ar putea deschide un topic separat deoarece e interpretabil si felul de conducere a unui stat. In opinia mea personala, si s-r putea sa gresesc, si felul lor de a ajunge in fruntea tarii nu este unul binecuvantat. Deoarece in vechime citim ca regii si conducatorii erau unsii Lui Dumnezeu. Acum prin campanii electorale mincinoase si prin votul nostru in necunostinta uneori de cauza ajung tot felul de personaje pe scena politica.
  Prin sistemul “democratic” de vot e ca si cum am zice cate Dumnezeu ca nu mai avem nevoie sa ne unga conducatori ca ni-i ungem noi singuri.
  Sa ma iertati daca am gresit cu ceva sau daca prin ce am scris am mahnit pe cineva fara sa vreau.

 8. Dumnezeu ne trimite inca ierarhi de mare valoare, dar nu stim sa-i pretuim, ba mai mult ii punem la zid.Preotii din Olt au fost obisnuiti cu superficialtatea si ignoranta atatia ani.In Slatina preotii sunt foarte slab pregatiti si daca apare cineva bine pregatit cauta sa-l reduca la tacere.Asa s-a intamplat cu preotul Nicolaescu Nicolae, pe care l-au chinuit ani de zile pentru ca nu era ca ei, facand nota dicordanta prin predicile si tinuta sa ireprosabila. Prea Sfintitul Sebastian i-a facut dreptate, numindu-l protopop si recunoscandu-i valoarea.
  Daca au fost la Inalt Prea Sfintitul Irineu, sunt convinsa ca fiind un ierarh luminat nu a luat in seama aberatiile acestor preoti si cred ca i-a trimis sa mai citeasca si sa incerce si ei sa inteleaga ceva din predicile PS Sebastian.Nu ne ramane decat sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa aiba in paza Sa pe PS Sebastian, si cuvantul sau sa aduca roade bogate in sufletele noastre. Doamne ajuta!

 9. De cand a venit la Slatina PS Sebastian a incercat sa puna ordine in Eparhie,dar i se pun tot felul de piedici,fiind criticat in presa.O parte dintre preoti nu se pot obisnui cu un episcop corect si cinstit, si incearca prin tot felul de reclamatii sa-l inlature.Pentru ca nu este aservit PDL-ului are astfel de probleme si tot ce face nu le convine. Discursul pe care l-a tinut pe 22 decembrie este de o inalta tinuta, si nu a avut tenta politica, dar acest Balasescu nu are capacitatea de a intelege un discurs elevat.Speram ca Episcopul Sebastian sa reziste in fata acestor rautati si sa mearga mai departe,avand aceeasi demnitate si dragoste de Dumnezeu!

 10. Ar fi minunat sa avem cati mai multi clerici care sa ia asemenea atitudine. Este un om “brava” ,cum se spune in Ardeal. Daca Patriarhul Greciei a luat atitudine impotriva lucrurilor grave care se petrec in Grecia ?,de ce nu s-arlua si la noi atitudine impotriva nesimtirii si a incorectitudinn celor care au profitat de moartea tinerilor din 1989?
  Iar politicianul “socat” care are un comportament de tzatza de mahala nu merita sa i se dea atata atentie.
  Sa avem nadeje ca Dumnezeu il va acopri cu Harul Duhului Sfant pe PS Sebastian si il va apara de marsavia acestor vanzatori de neam.

 11. Pingback: STRIGATUL DE DURERE AL ARHIEPISCOPULUI IERONIM – scrisoare exploziva catre primul-ministru Papademos. Biserica Greciei, alaturi de popor, pune piciorul in prag in fata santajului UE! -
 12. Pingback: HRISTOS SI IROZII DE IERI SI DE AZI. Pastorala de Craciun a PS Sebastian, Episcopul Slatinei: ULTIMA PERSECUTIE A CRESTINISMULUI -
 13. Pingback: HRISTOS SI PILAT – Pastorala incendiara a PS Sebastian al Slatinei biciuind OPORTUNISMUL CAMELEONIC AL “DREGATORILOR” DE ASTAZI si slugarnicia fata de “indicatiile straine” si “corectitudinea politica” -
 14. Un înalt prelat așa cum îmi place mie.Târziu l-am descoperit, dar bucuria îmi este imensă. Imensă pentru că nu mai suntem singuri în bătaia vântului.ănuiam că ar fi oameni devotați lui Hristos, acum și i-am văzut prin „de trei ori fericitul Sebastian”, care, prin înalta cuvântare ținută pe 22 Decembrie, mi-a umplut, chiar de mă repet, sufletul de bucurie.Trăiască întru mulți și fericiți ani!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare