Marturia unei FOSTE PENTICOSTALE convertita la ortodoxie: CEL CE ACCEPTA “DIALOGUL” CU SECTARUL CARE ISPITESTE SE IMPARTASESTE DE VICLENIA ACESTUIA

6-03-2012 2 minute Sublinieri

 Hristos Arhiereul

La postarea PREOTUL CONSTANTIN NECULA conferentiaza la SECTARII PENTICOSTALI DIN BEIUS in Duminica Ortodoxiei, sub semnul ”depasirii barierelor confesionale” ne-a fost impartasita urmatoarea marturie:

cristina:

Provin dintr-o familie penticostala in sanul careia am crescut pana aproape de maturitate. Cu ani in urma, totusi, prin harul lui Dumnezeu am primit Sfantul Botez devenind madular viu al dreptei credinte. As vrea sa adaug si experienta mea personala in ce priveste perspectiva unui dialog cu penticostalul.

Probabil ca stiti/ ati patit-o: orice provocare sau invitatie la discutii pe teme religioase pe care o poate face sectarul unui ortodox este sortita nu numai esecului, cazand pe urechi surde efectiv (fiindca sectarul nu cauta sincer vreun raspuns – el doar stie tot), ci ulterior si rascolirilor si tulburarilor sufletesti de partea ortodoxului care a cazut in astfel de cursa.

 

Ca cel ce accepta dialogul cu acest vechi sarpe crezand ca poate ceva, fara sa bage de seama se impartaseste mai mult sau mai putin – dar niciodata nu ramane neatins – de viclenia si trufia ispititorului. Iar el va cauta sa iscodeasca si sa rastalmaceasca prin intrebare orice raspuns precum diavolul prin sarpe. Ereticul pleaca apoi linistit ca te-a tulburat (si nu se poate linisti pana nu te tulbura), neclintit in trufia de nezdruncinat, iar tu stai si mesteci otrava ramasa: ca nu i-am spus bine, ca trebuia sa-i zic asa,ca de ce nu mi-am adus aminte si de cutare argument, etc.

 

De aceea, cred eu, exista recomandarea apostoliceasca sa nu discuti cu omul eretic ci sa te departezi de el, fiindca e cu neputinta sa-l folosesti pe el si pe tine sa nu te vatami.

Bine spunea cineva in comentarii ca “vino si vezi” e calea ortodoxa a tratativelor. Da! bine ar mai fi fost sa se faca vizibila Duminica Ortodoxiei, sa se fi facut macar mici procesiuni in jurul fiecarei bisericute cu Sfintele Icoane, sa se spuna macar cat de putin de ereziile de ieri si de azi si de substratul lor intunecat si pierzator de suflet in ziua in care Biserica s-a delimitat de intunericul tuturor ereziilor si s-a imbracat in podoaba adevarului icoanei inomenirii lui Hristos.

Unii ce se inmultesc cred ca altfel se pot face lucrurile, fara anateme si doar cu dialogul nostru ciunt, dar orice cuget sanatos stie ca e cu neputinta. Caci ce partasie are intunericul cu lumina si cum se pot impaca? Bine este sa se intareasca inimile noastre prin har, ca sa cunoasca Lumina sa se alipeasca de ea si sa fuga de orice umbra a intunericului, acum cand ziua este mai aproape de noi decat atunci cand am crezut.

Legaturi:

 

Acum, un ecumenism care se preface că diferenţele reale dintre Ortodoxie şi eterodoxie sunt neimportante, cade într-adevăr într-un păcat atât de înfricoşător şi pentru că neagă Adevărul, pentru care atât de mulţi foşti eterodocşi creştini s-au luptat ca să-L găsească şi pentru că încearcă să închidă uşa acelora care încă Îl caută. Nu trebuie să ne ademenească  masca zâmbitoare a ecumenismului. Ecumenismul este potrivnic oricărui pas al cuiva care caută Adevărul şi urmăreşte intrarea sa în Biserica lui Hristos. Ecumenismul încurajează sentimentul ce izvorăşte dintr-o unire în aparenţă şi nu din umilinţă şi din viaţa de pocăinţă. Descurajează căutarea Adevărului, acceptând indirect existenţa şi primirea minciunii. Ecumenismul nu este stăpânit de smerenia care îngăduie să se facă auzită şi o altă voce diferită de a lui, în special, atunci când aceasta descoperă minciuna lui. Ecumenismul îngăduie comparaţii, dar nu concluzii care să demonstreze că o anumită tradiţie creştină, în opoziţie cu alta sau cu altele, este mai autentică. În cele din urmă, ecumenismul descurajează orice acţiune fermă, care s-ar împotrivi scopurilor sale pe care le urmăreşte. Într-adevăr, cuvintele lui Hristos către farisei s-au împlinit şi cu ecumeniştii:

 

„Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici, că închideţi Împărăţia cerurilor înaintea oamenilor. Căci nici voi nu intraţi, nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi”.

 

[…]

 

La penticostali am trăit o experienţă care m-a marcat foarte mult şi care m-a îndepărtat de Dumnezeu. La un moment dat, m-am dus cu ei la munte ca să ne rugăm cu toţii pentru „vindecarea rănilor din trecut” şi pentru „primirea Duhului Sfânt”. Şi e firesc că dacă te rogi aşa, aiurea, primeşti alte duhuri – duhuri rele. Eu speram ca aceasta rugăciune să mă liniştească sufleteşte, dar ce a urmat a fost groaznic pentru mine. Am căzut într-o depresie foarte mare, plângeam foarte des, nu ştiam în ce şi în cine să mai cred, şi căutam ceva care să-mi aducă pacea sufletească…

 

– Şi cum ai ajuns la Adevăr?

 

– La Ortodoxie am ajuns printr-un băiat care locuia în Ploieşti, un oraş apropiat de satul meu. I-am povestit ce experienţe negative am avut, i-am spus că eu nu mai cred în Dumnezeu, ci în propriile mele forţe… El a avut multă răbdare cu mine, mi-a explicat cât a putut şi, în plus, mi-a dat nişte cărţi ortodoxe. Cât este de important să dăruim materiale de folos pentru suflet celor care Îl caută pe Dumnezeu, şi nu numai! O carte, o revistă poate schimba complet un suflet…

 

[…]

 


Categorii

Convertiri, Cuvantul cititorului, Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri...

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “Marturia unei FOSTE PENTICOSTALE convertita la ortodoxie: CEL CE ACCEPTA “DIALOGUL” CU SECTARUL CARE ISPITESTE SE IMPARTASESTE DE VICLENIA ACESTUIA

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @Ionut

  Am vazut mai devreme mesajul tau si nu am raspuns din lipsa de timp. Ionut pe acest site gasesti inregistrarile P.S. Longhin. Era copil orfan cand mama sa, dreptcredincioasa l-a lasat singur pe lumea aceasta plina de primejdii. Dar i-a lasat ceva de foarte mult pret-dragostea pentru Maicuta Domnului. Atras de sectanti el se roaga cu lacrimi Maicii Domnului si-i spune ca de-acum o va parasi pentru ca va merge la sectanti. Sinceritatea rugaciunii lui i-a adus ajutorul Maicii Domnului.

  Te las sa asculti inregistrarea.

  Sigur ADMINII iti vor da link-ul.

 2. Multumesc din suflet

 3. Is inscris pt botez pt luna feb j cu sila mau pus si acuma tre sa merg lA nijte catiheze c sa fac c sa zic acolo sa ma respinga sa zik k nus pregatit sa nu mil dea.va rog spune.ti c sa fac k eu nu m.as duce da n.am incotro.va rog ajutati.ma sa ami zik k nu.s pregatit j sa ma amane j p urma plec j scap.

 4. Ionut nimeni nu poate sa te sileasca. Uite ce a spus un monah, parintele Nicolae Steinhardt:
  “Nimeni sa nu sileasca pe aproapele sau, nici macar pentru a-i face bine. Nici Domnul nu intra nechemat.”
  Acum, cum te-au silit, tu stii mai bine. Ionut roag-o pe Maica Domnului sa te ajute, exact asa cum ne-ai cerut noua ajutorul: adica din tot sufletul tau. Si eu cred ca, pe langa tine, toti cei care ti-au citit mesajul, pe acest site, se vor ruga pentru tine.

 5. Multumesc mult pt tot cand vad k cnv ami tine partea altfel e,e fff greu kand se pun p capu tau si vreau sa te biruiasca nu ma las cu una cu doua,zic k eu is diavolu si ei au duh sfant aja ma doare injosirea asta dar creada c vreau mi.e sa.mi fie bn k simpt ka Dumnezeu si Maica Domnului are grija d mn j nu vrea sa ma piarda,vad zi d zi. Cand vad ce urat vb d Maica Domnului aja ma deoare,zik k a murit j gata nu.i nimik.Mi.e greu akuma dar poate biruiesc j scap d toate astea.Ceva dak faci in viata faci din dragoste nu cu sila.Multumesc fff mult pt mesaje.

 6. Ma oameni buni ….. Apostolul Pavel zice “Calcati pe urmele mele intr-u cat si eu am calcat pe urmele lui Christos “…nu zice pe urmele nu stiu cui sfant.
  Maica Sfanta a fost mama lui Isus . A fost sfanta dar asta nu da dreptul nimanui sa o mareasca mai mult ca pe ISUS.
  Ioan 3:17-18 “Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
  18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.”
  in numele lui Isus nu in numele Maicii sfinte deci …..judecati voi singuri…..

 7. @gigi:

  Rataciti rau de tot, nestiind nici scripturile, nici cele elementare ale invataturii ortodoxe, si reusind sa va contraziceti la fiecare propozitie.

  Ma oameni buni ….. Apostolul Pavel zice “Calcati pe urmele mele intr-u cat si eu am calcat pe urmele lui Christos “…nu zice pe urmele nu stiu cui sfant.

  Pai mai, nu zice pe urmele “nu stiu carui sfant”, caci era vorba de el insusi, nu de altcineva! Deci “urmati-ma”, caci calea mea e sfanta, si e sfanta nu din cauza mea, ci pentru ca particip la calea indumnezeirii deschisa de Insusi Hristos. Caci nu zice Ap. Pavel urmati-L pe Hristos si atat, ci zice urmati-ma, pentru ca eu urmez lui Hristos, si a se corobora aceasta cu versetul paulin din Epistola catre Evrei care indeamna la ascultarea si urmarea mai-marilor dintre crestini. Ceea ce spune Apostolul Pavel este ceea ce spune orice sfant. Amin!

  Maica Sfanta a fost mama lui Isus . A fost sfanta dar asta nu da dreptul nimanui sa o mareasca mai mult ca pe ISUS.

  Si cine v-a mintit ca Maica Domnului e cinstita mai mult decat Insusi Fiul ei in ortodoxie? Cum ar putea aceasta, de vreme ce Hristos este persoana a Treimii, deci Dumnezeu, iar Maica Domnului, chiar daca este “mai cinstita decat heruvimii si decat serafimii”, este totusi om?

  Veniti fratilor la adevar… Caci pentru voi e acest adevar!

 8. Pingback: “Traista cu merinde”: DRUMUL SPRE IAD SI INAPOI sau GLASUL RAIULUI PIERDUT - Recomandari
 9. FERITI.VA DE CEI CE CU CUVANTARI BUNE SI CUVINTE MIEROASE INSEALA PE CEI SLABI ,SPUNE MARELE APOSTOL PAVEL !!
  Ma bucur enorm ca mai sunt oameni care vor sa.l cunoasca pe Dumnezeu in adevarata Sa biserica ortodoxa drept.slavitoare ! Îi multumesc deasemenea din suflet acestei fete care a scris in acest articol marturisirea de credinta si lepadarea de sectarii-inselatori ! Nu pot sa nu ma intristezi pentru cei care inca zabovesc in boala sectarilor,insisi fiind deprimatii aceleiasi invataturi nocive .. Am citit un comentariu la articolul fetei care ma gandesc ca ar putea fi chiar al unui sectant care o plange ca a pierdut.o si,incearca tacit sa o subjuge cu cuvinte retorice si argumente bizare…iar daca acela este ortodox sa ma ierte ,nu vreau sa judec pe nimeni ,as dori sa nuantezi ce spunea:” E suficient sa.l urmam pe Ap.Pavel si invatatura lui ,caci el este urmasul lui Hristos! ” ..,dar eu l.as intreba pe acela ce a scris si a amintit de Sf.Scriptura, il asculta pe Dumnezeu? Deoarece gasim in Sf.SCRIPTURA CA DUPA CE DUMNEZEU I.A VINDECAT PE CEI 10 LEPROSI I-A TRIMIS SA SE ARATE PREOTILOR,DECI LA BISERICA …iata cum ii arata Dumnezeu pe acesti nemernici de sectanti care si.au facut biblii dupa poftele lor,ca unii ce sunt uneltele diavolului…De ce nu pomeniti fratilor cum se incheie viata unui “super-destept-sectant”? I se pun mai multe perne pe cap si se incearca grabirea mortii lui de ceilalti frati pentru a nu se ingrozi cei slabi dintre ei,deoarece muribundul vede iadul inca fiind pe pamant …si pentru ce? El fiind convins in sectarism a hulit biserica ortodoxa,preotia,icoanele ,minunile si toate sfinteniile lui Dumnezeu,iar sfarsitul sau este negresit unul tragic..

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare