PREOTUL CONSTANTIN NECULA conferentiaza la SECTARII PENTICOSTALI DIN BEIUS in Duminica Ortodoxiei, sub semnul ”depasirii barierelor confesionale”

2-03-2012 4 minute Sublinieri Print Print

SMINTEALA UNUI AMESTEC ECUMENIST INTRE NEOPROTESTANTI SI ORTODOCSI?

pr necula beius

Este delicat sa abordam acest subiect inca in prima saptamana de Post, insa sminteala prea mare si apelurile repetate ale credinciosilor din Beius, alertati de ceea ce se anunta in orasul lor, ne obliga sa nu tacem. Daca gresim sau daca tulburam pe cineva, ne cerem iertare!

Am fost atentionati pe mail despre afisele care au impanzit orasul Beius, privitoare la conferinta pe care preotul sibian Constantin Necula o va tine duminica, 4 martie, in localitatea bihoreana la sala de conferinte a gruparii penticostale locale. Evenimentul este organizat si intens mediatizat de Fundatia Ciresarii, binecunoscuta organizatie neoprotestanta:

Avem bucuria de a vă invita în Duminica Ortodoxiei – 4 martie, începând cu ora 18.00 la Sala Cireşarii.

O seară în care vom vorbi despre Dumnezeu, despre creştinismul adevărat şi despre sufletele noastre, împreună cu Părintele Constantin Necula – doctor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.

Depăşind barierele confesionale, ne vom ruga împreună şi vom cânta din cântările Oastei Domnului. Apoi ne vom strădui să trăim o viaţă mai frumoasă. Vă aşteptăm cu drag!

Eveniment transmis pe Radio Cireşarii şi Cireşarii TV.

Insusi titlul manifestarii este ales cu o  abilitate si o parsivenie maxima, fiind evidenta incercarea de atragere prin manipulare a ortodocsilor, folosindu-se chiar numele sarbatorii praznuite de acestia Duminica, inchinata anume biruintei Ortodoxiei, fara a se mentiona pe afise ca organizatorii nu sunt defel ortodocsi, ci sectari!

Sala in care va conferentia parintele Necula apartine penticostalilor condusi de faimosul pastor “harismatic” Vladimir Pustan, nimeni altul decat cel care a fost invitat sa “predice” de preotul anti-canonic Cristian Pomohaci  (care trebuia caterisit de mult pentru repetatele sale grave abateri de la ortodoxie) intr-o biserica ortodoxa.

De altfel, conform ASTRADROM Bihor, la conferinta va participa inclusiv preotul Cristian Pomohaci:

Pr Constantin Necula si pr Cristian Pomohaci au pactizat cu sectarii

Potrivit Astradrom, Vladimir Pustan ar fi declarat:

“Vor fi foarte multi auditori, am invitat pastori din toata tara, care vor veni cu altii la randul lor. Am invitat oficialitatile locale si multi ortodocsi din zona pe care ii asteptam cu drag. Sper ca cei invitati sa aduca la randul lor si alti prieteni cu ei. Vom face astfel incat ortodocsii care vor veni, sa se simta bine la noi, caci suntem biserici surori. Toti suntem crestini si avem acelasi Dumnezeu.  

Aceeasi sursa adauga:

In discutii purtate cu credinciosii ortodocsi din Beius, pastorul penticostal spunea ca “cei doi preoti care vor conferentia in Beius, sunt fani ai predicilor mele”. De asemenea credinciosilor ortodocsi li se interzice sa distribuie carti ortodoxe (cu pr. Cleopa Ilie, pr. Iustin Parvu, Catehism ortodox, Vietile Sfintilor, carti de rugaciuni etc.) la aceasta conferinta. Singurele carti admise spre vanzare sunt cele care poarta semnatura celor doi invitati sau cele ale cultului penticostal.

Poate ca ni se va spune ca suntem carcotasi si ca preotul Necula, purtator de cuvant al IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului (adica ierarhul care a girat an dupa an blasfemia “Bisericii de gheata” multi-confesionale de la Balea Lac), intentioneaza sa marturiseasca Ortodoxia chiar acasa la penticostali. Asteptam atunci inregistrarea conferintei cu interes si ne bucuram daca Prea Cucernicia Sa va dori sa le explice sectarilor, in Duminica Ortodoxiei, de pilda, cum este cu icoanele si cu biruinta Ortodoxiei impotriva iconoclastilor (inainte-mergatorii protestantilor de azi), de ce trebuie cinstita Maica Domnului Sfanta Cruce si cat de important este cultul sfintilor, in general.

Ori sa incerce sa le demonstreze, din multa iubire indurerata ce o nutreste fata de niste suflete ratacite de la dreapta-credinta, in ce inselare “harismatica” diavoleasca vadita se afla aceia, inselare care ia numele “darului vorbirii in limbi” si al exaltarii pietiste. Le va vorbi cu siguranta, nu-i asa?, despre Sfanta Traditie si despre Sfanta Euharistie, care inseamna Insusi Trupul si Sangele lui Iisus Hristos, Mantuitorul lumii, iar nu doar comemorare si simbol. Nu are cum sa ocoleasca, desigur, inainte de orice, aratarea pastrarii neschimbate a integritatii harului si adevarului dogmatic (=revelat) in Biserica Ortodoxa – si nicaieri in alta parte – si cum Sfintii Parinti au randuit ca in anume aceasta zi sa se dea anatemei, in slujba Sinodiconului Ortodoxiei, toate ereziile si toti ereticii istoriei. Parintele Necula nu are cum sa rateze prilejul de a se delimita de afirmatiile pastorului Pustan si sa afirme raspicat ca nu se pune problema nici macar ca penticostalii sa se poata numi propriu-zis “biserica”, si cu atat mai putin nu se poate vorbi de “biserici surori”, numai aceasta constituind deja o grava erezie.

In ciuda acestor asteptari, nu putem sa nu ne intrebam si noi, ca niste prosti, nepriceputi si incuiati ce suntem, oare cum si ce poti conferentia in si despre Duminica Ortodoxiei (!), la un eveniment pus explicit sub semnul “depasirii barierelor confesionale”? Deci plecand de la premisa ecumenista a organizatorilor ca, de vreme ce suntem cu totii “crestini”, ce mai conteaza “dogmele invechite” care ne despart fundamental?! Nu-i asa ca suntem deja “una”, purtati pe aripile “iubirismului”, si ca numai niste fanatici si trogloditi fundamentalisti nu inteleg asta si ii dau inainte cu faptul ca Biserica Ortodoxa este singura Biserica, iar restul sunt secte si erezii?

Si inca ceva important mai aflam din anuntul organizatorilor: ca sectarii neoprotestanti si ortodocsii “ostasi ai Domnului” (pare-se ca din ce in ce mai protestantizati ei insisi) “se vor ruga impreuna“, sfidand inca o data canoanele si invataturile elementare ale Sfintilor Parinti si semanand otrava confuziei si sminteala amestecaturii ecumeniste. Este stiut ca prin canonul 45 al Sfintilor Apostoli este interzisa comuniunea cu ereticii: Episcopul sau preotul daca numai s-a rugat impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca…”.

Nu stim inca ce va fi, dar ne amintim – cu ingrijorare pentru credinciosii ortodocsi ce vor fi INSELATI de titlul perfid al afisului sa nu stie ca se duc in sediul unei secte periculoase si ca participa la un eveniment ECUMENIST – cum intr-o conferinta “ortodoxa” din 2008, acelasi parinte… nonconformist si mult iubit de tinerii postmodernisti, manipula si denatura grav problemele canonice ridicate de ecumenism. Scriam atunci, referitor la conferinta tinuta la Cluj, unde ne-a facut onoarea sa ne anunte si ca “monitorizeaza” atent siteuri precum Razboi intru Cuvant:

[…] Incearca sa prosteasca un auditoriu – probabil vrajit deja de stilul aparent “sincer”, dezinvolt, “smecher” si… “cool” si de cascada impetuoasa de vorbe revarsate spre el cu un debit uimitor – prin falsificarea realitatii si prin aplicarea unor trucuri “de manual”, care se pot recunoaste usor.Unul din acestea consta in minimalizarea prin caricaturizare atat a problemelor reale reprezentate de ecumenism (Care-i tulburarea mare?”, “Hai sa fim seriosi”), cat si a anvergurii contestatarilor sai, alaturi de exagerarea pana la falsificare a unor subiecte marginale si nerelevante pentru problema in cauza.

De pilda, problema ecumenismului nu are nici cea mai mica legatura cu relatia de vecinatate dintre romani si unguri; acesta este un subiect nerelevant pentru ecumenism: romanii si ungurii au putut sa traiasca si in conditii de buna vecinatate fara sa aiba nevoie de ecumenism. Oamenii simpli se descurca foarte bine, invrajbirile apar atunci cand le trec prin cap unor despoti luminati sa faca “pace intre popoare” si “unitate in diversitate”. […]

In acelasi fel, problema ecumenismului nu este nici abjurarea fatisa de Ortodoxie si trecerea la alte confesiuni, (ce simplu ar fi si ce naivi ar trebui sa ne inchipuim ca sunt ecumenistii!), asa cum incearca sa ridiculizeze pr. Necula contestarile facute acestei miscari, dupa cum combaterea lui nu are in ea nimic ofensiv legat de oricine ar fi de alta credinta... De altfel, criticile si avertismentele dure venite de la toti marii parinti induhovniciti ai Ortodoxiei de pretutindeni, de la teologi reputati caSf. Iustin Popovici sau pr. Dumitru Staniloae si pana la parinti cu viata sfanta ca Paisie Aghioritul, Filotei Zervakos, Epifanie Teodoropulos, Serafim Rose, Sofronie Saharov, Dionisie Ignat, Petroniu Tanase, Staretul Efrem de la Vatopedu, Gheorghe Calciu, Justin Parvu, Arsenie Papacioc, zecile de teologi si ierarhi adunati la Tesalonic in 2004 si atatia multi, multi altii sunt ocultate fara jena, nu exista pentru pr. Necula.

Oare chiar or fi cu toti acei prosti care nu stiu despre ce este vorba cu ecumenismul, care nu se roaga si nu stiu din cele duhovnicesti sau care, si mai si, vor sa “ia gatul” ereticilor?! Dar pentru ca nu se cuteaza a se lovi direct in numele mari, se reduce rafuiala la “prostii” cei mici, care duc “razboaie intru cuvant”… […]

Vedeti integral la:

Acelasi parinte Necula este implicat in promovarea unui alt produs comercial “harismatic”, pe numele sau Klaus Kenneth, ocazie cu care si-a dat intreaga masura a iubirii sale pentru confratii ortodocsi, fie ei arhimandriti sau mireni, ce au indraznit sa critice pe predicatorul-vedeta elvetian:

http://www.agnos.ro/blog/2010/05/20/klaus-kenneth-la-sibiu-mai-2010/

Din prisosul “largimii inimii” despre care vorbeste (confundand-o grav cu “vederile largi” si nonconformiste), pr. Necula il face nici mai mult nici mai putin decat “dobitoc” pe pr. Mihail si pe “blogistii” de noi, care au indraznit sa se lege de idolul KK. De asemenea, ne blesteama sau ne ameninta, practic cu pierderea mantuirii, prin “neiertarea acestui pacat nici in veacul de acum, nici in cel va sa fie”.

Ce poti sa mai spui: la asa “largime a inimii” si “inclusivism” ramanem total muti de uimire.

***

Afisul filmului propagandistic Hope, recomandat de organizatorii Conferintei de la Lyon participantilor pentru a fi diseminat in tarile de provenienta.

Printre cei care participa la realizarea filmului se numara, din partea ortodcsilor romani, pr. Constantin Necula. Co-participant alaturi de acesta sunt si cateva figuri feminine, “episcopese” ale unor denominatiuni protestante. Astfel, a doua figura dinspre stanga, ultimul rand, chiar langa pr. Necula, se numeste Margot Kaessmann, conduce (conducea, intre timp a fost inlocuita in urma unui scandal – n.n.) ca “episcop” Luteranii Evanghelici din Germania si o adevarata vedeta “carismatica” de TV.

afis film ecumenistPr. Necula, al doilea din dreapta pe ultimul rand al pozelor cu participantii la filmul de propaganda ecumenista Hope

***

Ar fi important de revazut si atmosfera infricosatoare, demonica, de la predica pastorului Vladimir Pustan (gazda de la Beius) in biserica ortodoxa din Mosuni, in audienta fascinata si exaltata a credinciosilor ortodocsi si a preotului Cristian Pomohaci, cuprins de o emotie si de un plans nestapanite…:

 


Categorii

Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Opinii, analize, Preot Constantin Necula

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

195 Commentarii la “PREOTUL CONSTANTIN NECULA conferentiaza la SECTARII PENTICOSTALI DIN BEIUS in Duminica Ortodoxiei, sub semnul ”depasirii barierelor confesionale”

 1. Parintele este cunoscut pentru extravagantele lui:(

 2. Pe vremea cand eram in facultate la Sibiu pr.Necula era asistent la cursul de formare duhovniceasca(nu stiu daca mai exista asa ceva acum).
  Pot spune ca stiu bine despre cine este vorba.Daca ar fi sa folosesc acelasi limbaj ca el as spune ca “l-am citit” de atunci,numai ca din postura de student nu imi permiteam sa-l deranjez cu vreo afirmatie nepotrivita fata de persoana sa.
  Dar acum pot spune ca duhul care lucreaza in el este foarte lumesc(cu ingaduinta).L-as caracteriza simplu: inselat.Dar inselat in sensul ca el nici nu constientizeaza ce se intampla cu el,pt.ca cei care il gireaza sa participe la astfel de manifestari ei insisi nu deosebesc duhurile.
  Si ca sa fiu mai explicit,mai ales pentru cei avizati,e vorba de inselarea de care scrie Sf.Ignatie Brancianinov atunci cand face deosebirea intre trairea mistica provenita de la harul Duhului Sfant si trairea provenita din infierbantarea sangelui.Cine nu s-a lovit de astfel de trairi in viata duhovniceasca nu poate face deosebirea nici in el,nici in altii.

  Cine vrea sa inteleaga mai bine ce am vrut sa spun trebuie sa-l citeasca pe sfantul mentionat mai sus si dupa aceea sa asculte o inregistrare cu pr.Cleopa spre exemplu,sau pr.Arsenie Papacioc si o inregistrare cu pr.Necula de la Sibiu(banuiesc ca se gasesc pe youtube) si sa faca diferenta.

  In ceea ce priveste amenintarile sau blestemele la adresa fratilor care administreaza acest site nu va faceti probleme ca nu are cum sa se prinda ceva.
  Ma bucur ca scoateti la suprafata astfel de cazuri pt.ca altfel nimeni n-ar mai putea deosebi duhurile atunci cand cauta Adevarul.

 3. Poate ne grabim cu acuzele la pr. Necula……Am nadejdea ca va apara Ortodoxia in chiar „ziua ei de nume„. Va marturisii ADAVARUL si va marturisii cinstirea Maicii Domnului,a sf.icoane,sf Cruce. Un suflet sa readuca la ADEVAR si e ceva….Sunt sigura ca veti intra in posesia audio a acestei conferinte,daca nu chiar video….sa ne tineti la curent. Va multumim!

 4. @gabriela:

  ???????

 5. @gabriela:

  Tocmai ca am cautat sa nu ne grabim, insa asta nu inseamna sa nu vedem contextul conferintei si ”istoricul” deloc incurajator al parintelui pentru a putea spera la o marturie ordoxa nu sforaitoare, ci sincera, onesta, jertfelnica.

 6. Mai avem doua zile,timp in care ar trebuii sa ne rugam pentru el.Dumnezeu poate schimba raul in bine!Sunt convinsa ca o va face.

 7. @ gabriela

  cu multa staruinta, si cu convingerea ca vei raspunde rugamintii mele, si vei intoarce in bine , raul din comentariul tau, poate ai un minim respect sa citesti articolul, ca sa afli ce multe lacrimi trebuie sa versi ca sa ajuti la indreptarea raului pe care il face de obicei pr Necula.

 8. Ce vedeti rau in comentariul meu? Si sfintii faceau greseli…trebuie sa speram ca Dumnezeu poate Zidii inimi, nu doar sa le curateasca! „raul pe care il face deobicei pr Necula(asa va exprimati in comentariul d-voastra)….lasati judecalta in seama lui Dumnezeu!

 9. Fratilor, am vizionat filmuletul cu Pomohaci. Spun “Pomohaci” pt. ca nu pot sa-i spun parinte. Acest om ar trebui caterisit de urgenta, pentru abaterile canonice grave de care se face vinovat. Nu se pune problema doar a faptului ca a invitat eretici la el in parohie, ci sunt in palmaresul lui lucruri cu adevarat oribile si unele chiar infricosatoare. Pentru cine nu stie, acest om se ocupa cu un soi de vrajitorie, descantece, deschideri de carte, sau cum se mai numesc practicile astea oculte. Lumea vorbeste prin tara despre el si despre faptele lui si sunt multi care s-au smintit de la acest om.
  Daca zilele trecute am postat lucruri aici care vizau nepasarea, neimplicarea, si orgoliile unor ierarhi de-ai nostri, si astazi vreau sa ma refer tot la acestia. Se intampla lucruri tot mai grave in sanul bisericii, si cred ca cel mai grav lucru este ca din neglijenta intaistatatorilor, incep a se forma scindari sau brese in biserica noastra menite sa destrame o unitate absoluta de credinta pentru care au murit zeci de mii de mucenici si martiri. Una din aceste brese, este ceea ce prezentati in acest articol. Preoti ortodocsi care militeaza pentru ecumennismul desantat, si cu asta implicit impotriva canoanelor care au pastrat biserica lui Hristot Una Sfanta si Apostoleasca Biserica.
  Scindarea s-a facut deja, prin intermediul cailor troieni, precum Pomohaci, Necula si multi altii pe care nu-i stim, iar acum se asteapta enoriasii, care asa cum s-a vazut in filmul cu Pomohaci, vor merge dupa Paroh. Carevasazica o intreaga parohie ortodoxa care nu mai e ortodoxa in intregime, cu un paroh care nici el nu mai e ortodox intru totul. Si asta e doar inceputul, pt. ca aceste cazuri nu sunt chiar de capul lor atata timp cat sunt lasate in voia lor de ani de zile.
  Cu alte cuvinte se doreste ruperea unitatii ortodoxiei, si slabirea Bisericii Dreptmaritoare prin scindare, cearta, invrajbire si multa manipulare. Iar daca asa stau lucrurile, cred ca ar trebui sa facem ceva.

 10. Ce mult ma doare sa vad scris DUMINICA ORTODOXIEI pe un afis, pe care, in loc sa fie puse Icoane sau o Cruce, vad cirese, caise sau…mere (?!), pe langa 2 zburatoare “pacifiste”.

  Al treilea “personaj”, centrat bine-n rama, sub “iesirea din Delani” – pe dreapta! (scuze pentru ironie, insa sunt revoltata -la maximum – pe acest preot, inca de pe vremea cu K.K)

 11. Gabriela

  Toti gresim, dar pentru greseala intamplatoare, cu cuvantul, cu fapta sau cu gandul, intru stiinta sau nestiinta, exista spovedania si iertarea. Dar cand ani de zile starui prosteste in erezii, inciuda protestelor, atunci trebuie sa te retragi. Arie era episcop si cu toate astea era eretic si schismatic. Iar Dumnezeu nu poate zidi numai acolo unde este lasat sa zideasca. Daca nu-l lasi, esti de capul tau si vai de tine.
  Chiar daca acest preot isi va reveni cu timpul, el va primi iertarea, dar nu se poate sa mai stea nicio cecunda in functiile pe care le detine. Acest om este profesor, si formator de viitori preoti si teologi, si nu espe permis sa fie lasat sa sminteasca lumea.
  Si mai e o chestiune. Nu inseamna ca daca esti crestin ortodox nu trebuie sa ai atitudini mai vehemente, si opinii ferme mai ales atunci cand iti este atacata biserica. Nu mai fiti chiar atat de “neutrii” ca incepeti sa semanati cu caldiceii. In ortodoxie nu e nimic rezonabil si de negociat. Ori, ori….

 12. @gabriela:

  pana sa aduca un suflet la Adevar (care lucru, oricum nu-i deloc usor pentru nepriceputii de noi, necuratitii cei din ziua de azi) s-ar putea sa duca unul la ratacire (ca sa nu zic mai rau).

  Cine va raspunde pentru acel suflet?

  Apropo, va aduceti aminte cum incepe Cartea Psalmilor?

 13. @admin:

  tocmai pentru ca suntem in Postul Mare, cu atat mai mult cu cat duminica este Duminica Ortodoxiei…trebuie starpit raul de la radacina si condamnata erezia asta ecumenisto-sectara.

  Nici nu vreau sa mai mentionez contextul saptamanii acesteia in care s-a intamplat ce s-a intamplat la penticostalieni. Cat de ecumenist ai fi si tot te-ai feri de anumite asocieri. Unde nu-i cap, vai de picioare. Unde nu-i IPS, vai de Ardealul nost’.

  Oare atat de jos a ajuns Sibiul, asa decadere? Ii plang dara atunci pe alba’iulieni, ce-au avut pana mai an si cu ce se vor alege din pricina nepasarii si tacerii lor…

 14. @ gabriela

  Judecata facuta de Dumnezeu este asupra persoanelor si este definitiva, insa noua ne revine judecata asupra TUTUROR pacatelor, si este temporara. Parintele se poate pocai, la fel ca si Gabriela, dar este datoria noastra ca fata de aproapele, sa numim pacatele pentru a afla si pacatosul, sa se poata pocai si indrepta. Daca nu ajutam pacatosul devenim complici, si pacatosi alaturi de el, si trebuie sa ne pocaim si noi.

  Raul facut cu mesajul era convingerea ca parintele va face BINELE, ceea ce inseamna ignorarea raului facut de parinte si aratat in articolul pe care nu il iei in seama decat formal.

 15. Din pacate ecumenismul eretic are o intindere tot mai mare. Are deja vedetele lui. Dar are si ”eroi” necunoscuti. Lucrarea sa este tot mai evidenta si in micile localitati. // De ex.: Ma duc cu sotia de Sf. Boboteaza la o alta biserica din oras decit cea la care mergem de obicei. Unul dintre preotii de acolo predica. In predica doua lucruri imi atrag socant atentia. Primul, criticarea ierarhului locului pentru schimbarea traditiei pe motiv ca nu a mai pus butoaiele cu apa, ci a folosit sticle special comandate (ignorind faptul ca la parohia lui se dadea Sf. Aghiasma pe jos si faptul ca oamenii calcau in ea – asta nu imi pare traditie). Al doilea, faptul ca parintele sustine ca Ortodocsii si Catolicii sunt egal indreptatiti si ca Biserica Ortodoxa si biserica Catolica sunt biserici surori, marturisitoare ale aceluiasi ADEVAR. Ca un corolar a toate, pe tot parcursul Sf. Liturghii, desi era Boboteaza, nu am auzit nici macar o data Troparul Bobotezei. // Si tot la mine in oras, la o alta parohie, un alt preot, intr-o duminica obisnuita, tot din amvon, sustinea ca ortodocsii si catolicii au singurele biserici adevarate. La aceiasi parohie, la luminari (cum spunem noi pe aici in Ardeal pangarului) am gasit literatura catolica de vinzare (postul celor 9 marti al lui Anton de Padova). // Ma bate gindul sa ma duc la fiecare biserica din oras si sa vad cit de tare s-a intins plaga ecumenismului. Mai ales ca exista stirea neoficiala ca unii dintre preotii orasului sunt si masoni. // Daca mai gasesc un singur caz de ecumenism fratis la mine in oras ma inscriu in audienta la IPS Andrei sa-l intreb daca Mitropolia pe care o pastoreste a trecut la catolicism. 🙂 🙂 🙂

 16. Offff, e post, imi impun sa tac, dar din pacate pentru mine nu reusesc 🙁

  Ma doare sa spun ca primii care ar trebui sa reactioneze si actioneze impotriva acestor adunari cu ereticii, ar trebui sa fie ierarhii nostri.
  Numai ei ar putea interzice preotilor ortodocsi sa dea curs unor asemenea fapte, sub semnul ascultarii pe care o datoreaza ierarhului, sau cu riscul caterisirii.

  Noi, simpli pacatosi in cautarea umilintei si Harului, nu vom putea niciodata sa oprim asemenea blasfemii.
  Nu vom putea niciodata opri duhul lumesc care intra tot mai profund in BO, datorita legaturilor cu protestantii de orice fel.
  La catolici deja influenta protestanta este mai mult decat evidenta…
  Mai ramasese ortodoxia nebiruita timp de aproape 1000 de ani, nici macar de cei mai acerbi atei,comunistii.
  Din pacate o va perverti, fiindca nimeni si nimic nu o va putea birui,lipsa de discernere a duhurilor, cum spune parintele Victor mai sus.
  Dar macar ierarhii ar trebui sa discearna duhurile, nu ?

  Din pacate este scris, si Sfanta Scriptura ne spune ca pana si “cei alesi” vor fi orbiti si nu vor mai discerne duhurile…

  Numai umilinta, si rugaciunea cu plangere ne mai pot salva, daca Dumnezeu va milui !!!!

  Dumnezeu si fratii sa ma ierte pentru aceasta postare.
  Admini, nu publicati daca judecati ca e mai bine.

 17. Problema e, desigur, de la cap. Cand ierarhii in cauza sunt: Laurentiu Streza, Irineu Bistriteanul si Sofronie Drincec (ultimii doi proaspat intrati in Mitropolia celui dintai) cred ca ne dam seama de unde pleaca totul…

 18. @ MSD:

  Gluma-gluma, dar ne apropiem ca gluma sa se ingroase pana ce va deveni realitate, sub pasivitatea si moliciunea unor ierarhi si sub zelul “misionar” ecumenist al altora, precum si al purtatorilor lor de cuvant clericali… Din pacate, se inainteaza in galop catre un “ecumenism al maselor”, “al firului ierbii”, care sa poata nu doar accepta, ci si sustine entuziast in aclamatii publice, “unirea bisericilor surori”… Dar se vede ca asta meritam. Macar sa fim constienti ca ne asteapta, care vom mai trai, o robie cumplita si totala, pe toate fronturile.

 19. FACEŢI ROST DACĂ SE POATE DE UN MATERIAL FILMAT SAU MĂCAR AUDIO DE LA SCÂRBOASA “ÎNTÂLNIRE” DE LA BEIUŞ!

 20. @admin
  “Din pacate, se inainteaza in galop catre un “ecumenism al maselor”, “al firului ierbii”, care sa poata nu doar accepta, ci si sustine entuziast in aclamatii publice, “unirea bisericilor surori”…”

  Sub “aclamatii publice”: Rastigniti-l (!) a “murit” si Hristos Dumnezeu.
  Sub aclamtii publice se va instaura si antihristul….

  Din nefericire masele de oameni crestini (ca si iudeii) se dedau repede idolatriei…pentru ca inteleg viata doar sub aspectul ei material !

 21. @ Hrisanti:

  Asa este, e profetit ca si Biserica va avea drumul lui Hristos. Ce ne doare este ca nici noua nu ne este usor sa primim ca acestea toate chiar vor fi noua… Si ca noi trebuie sa trecem prin ele… Chiar ar trebui sa ne pregatim, dar inca nu ne vine sa credem.

 22. @ Doamna Preoteasa:

  Stim ca aveti greutati si presiuni foarte mari acolo, insa va rugam din suflet sa nu cedati si sa nu va schimbati! Va multumim!

 23. @admin

  dar chiar este urata gluma mea

  ma retrag dintre comentatori

  imi va fi de folos un post total de cuvinte

  ispite usoare!

 24. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa-l lumineze si sa mearga acolo pentru a marturisi drepta credinta, ortodoxia:
  “”Asteptam atunci inregistrarea conferintei cu interes si ne bucuram daca Prea Cucernicia Sa va dori sa le explice sectarilor, in Duminica Ortodoxiei, de pilda, cum este cu icoanele si cu biruinta Ortodoxiei impotriva iconoclastilor (inainte-mergatorii protestantilor de azi), de ce trebuie cinstita Maica Domnului Sfanta Cruce si cat de important este cultul sfintilor, in general””.

 25. @admin
  “nu ne este usor sa primim ca acestea toate chiar vor fi noua… Si ca noi trebuie sa trecem prin ele… Chiar ar trebui sa ne pregatim, dar inca nu ne vine sa credem.”

  Cred ca de doua mii de ani, toti crestinii au trecut prin aceste “furci caudine” ale istoriei lumesti, indiferent unde s-au aflat !
  In toate epocile crestinii au trebuit sa plateasca, fizic sau moral, pentru credinta lor !
  Nu vad ce este nou in prigonirea crestinilor de azi, sau ce ar trebui sa suportam noi azi, mai mult decat stramosii nostri crestini ?

  Doar ca noi, cei de azi, suntem invatati cu mai multa comoditate, si de aceea ne e teama ca nu vom suporta prigoanele !

  Dumnezeu sa ne ajute !

 26. adineaori am auzit la radio Renasterea, ca maine, in toate bisericile ortodoxe se va citi Pastorala Sfantului Sinod. Sa speram ca si la acea intalnire va fi citita.

 27. @ INCEPUT BUN:

  Care gluma? De ce suntem asa de suparaciosi si repede ne luam jucariile si plecam?! Sa lasam postul tacerii complete pe seama celor mai inaintati, totusi 🙂

  Referitor la comentariul catre MSD, oricum nu il publicam, fiindca este chiar nepotrivit, fie si numai ca ton. Doar ca intelesesem ca ne rugati acelasi lucru. Cine sa mai inteleaga ceva?

 28. @admin
  “” sa ne anunte si ca “monitorizeaza” atent siteuri precum Razboi intru Cuvant:””

  e cam greu, suntem multi… nu doar un site, dincolo de site suntem multi….chiar si cei mai neinvatati dintre noi, pana la urma, ne dam seama de erezie..

 29. @ Eugenia:

  Acolo nu este biserica ortodoxa si nu este adunare ortodoxa! Cu siguranta ne facem mari iluzii daca asta credem ca se va citi acolo. Totusi speram ca s-a inteles ironia din textul nostru. Nu, din pacate, nu avem cum sa ne asteptam la nimic bun din partea unor asemenea pastori ecumenisti cu state vechi si mari fani declarati ai superstarului pastor Pustan. In cel mai bun caz la ceva diluat si suficient de echivoc. Si in orice caz, ne asteptam sa fim proboziti si acolo anume pentru aceasta postare. Ca si acum 4 ani, la Cluj, cand ni se zicea: “Bai, prostilor! Bai, Gica”.

  Sa nu fim neintelepti, ci doar blanzi ca porumbeii 🙂

 30. Cred că pr. C.Necula vrea să umble și el 2 mil. km pe la toți ereticii, că doar nu-l lasă pe idolul lui – K.K. singur (să ”mărturisească”) în rătăcirea lui… Văd că oamenii încep să înțeleagă că editura Agnos e afacerea pr. Necula care l-a pus doar paravan pe B.Petrașciuc – șef la editură. Dumnezeu scoate la iveală lucrurile ascunse de propovăduitorii lor înșiși…

  Domnul Hristos să facă lumină în toate!

 31. @ Hrisanti:

  Inca nu suportam mai nimic, dar vom suporta. Si se pare ca da, mai mult decat in alte epoci, chiar. Ca asa e profetit. Pe langa ce zici, foarte corect, cu comoditatea.

 32. @ Eugenia:

  Nu e greu deloc in ziua de azi. Dar principalii vizati evident ca sunt autorii, nu cititorii.

 33. @admin

  Cand vom suporta noi ceea ce suporta ASTAZI crestinii ortodocsi din Orientul Mijlociu si din Africa ne Nord, atunci vom putea spune : “…si se pare ca da, mai mult decat in alte epoci, …”

  Exista crestini ortodocsi care ASTAZI isi dau viata pentru credinta lor !
  In timp ce noi “vorbim”.
  Cred ca nu ati inteles ce vroiam sa spun, stiu ca este scris martiriul, dar noi cei de astazi, din Europa, suntem/am fi in stare sa marturirim pana la plata cu viata, ca fratii nostri care traiesc in tari preponderent ne-crestine ???

  Noi ne vaitam cu ce o sa vina, dar a si venit si noi ne scaldam in comoditate…

  Cer iertare !

 34. Atitudinea Sinodului ortodox roman, din data de 11 Martie 1937:

  http://video.google.com/videoplay?docid=5374011582835766603

 35. @admin
  “”Acolo nu este biserica ortodoxa si nu este adunare ortodoxa! Cu siguranta ne facem mari iluzii daca asta credem ca se va citi acolo. Totusi speram ca s-a inteles ironia din textul nostru.””
  Am inteles ca acolo nu este biserica ortodoxa, nici nu are cum sa fie, dar ma gandeam, ca in ceasul al 12-lea, va intelege sa marturiseasca drepta credinta, ACOLO, in fata tuturor acelora, inclusiv prin citirea Pastoralei, care presupun ca va vorbi despre credinta Ortodoxa, depre cinstirea Maicii Domnului, despre cinstirea icoanelor….
  Chiar si dintr-o sita gaurita poate curge faina buna…daca faina-i buna, spre hrana duhovniceasca, folosul si intoarcerea acelora.

 36. @ Hrisanti:

  Ce pornita esti azi 🙂 Nu te contraziceam, oricum.

 37. @ Eugenia:

  Poti spera sincer ca doi preoti dovediti de ani buni cu convingeri si actiuni (flagrant) NEORTODOXE, unul miltant ecumenist pana la insulte si blesteme adresate dusmanilor (ortodocsi!) si unul ocultist-sincretist (si inca si altele…) sa marturiseasca ORTODOXIA curata? Si unde, la penticostali? Sau crezi ca superstarul Pustan nu stie bine pe cine si de ce a chemat in ograda sa? Adica are rost sa ne imbatam cu apa rece in loc sa ne pastram trezvia intreaga?

  Domnul sa aiba mila de toti!

 38. @admin
  da, imi bat si eu capul degeaba, doar sper ca da’ de s-or intoarce….
  La radio Renasterea tocmai vorbeste IPS Bartolomeu.. o cuvantare din Duminica Ortodoxiei! Ce drag imi e sa-l aud!

 39. @Hrisanti:

  cred ca cine se va lupta cu patimile sale pana la sange si, cu ajutorul harului, va birui, acela va putea sa si marturiseasca mai tarziu – cand va fi pregatit cum se cuvine – chiar si cu pretul sangelui. Mai cred ca exista ASTAZI dintre acestia printre noi, nestiuti. In timp ce noi vorbim.

  @Eugenia:

  nu stiu daca mai e cazul sa ne facem iluzii, exista deja un intreg istoric in cazul acestui parinte de la Sibiu. sa nu ne amagim singuri.

 40. Daca asa ceva s-ar fi intamplat acum 100 sau 200 de ani, cu un preot de pe vremea bunicilor sau strabunicilor nostrii, respectivul ar fi fost zburat instantaneu din parohie dupa care, probabil, ar fi fost si caterisit.

  Deci mai intai l-ar fi zburat OAMENII din parohie, care nu ar fi acceptat in ruptul capului sa fie batjocoriti in acest mod de preotul lor. De abia dupa aceea ar fi urmat, eventual, sanctiunile pe linie oficiala.

  Adica eu sprijin biserica mea de parohie, constructie, reparatii, bani pentru “consumabile”, bani pentru preot si familia lui, cu multe sacrificii, in ideea de a avea pentru mine si familia mea o Biserica ORTODOXA in care sa ma mantuiesc, eu, familia mea si neamul meu, iar tu ma scuipi in fatza si te iei de mana cu sectantii ???. Ia plimba tu ursul putin prin alte parti si gaseste-ti alti prosti de prostit.

  Mai are cineva din parohia parintelui Necula acest gen de atitudine ? (de pr. Pomohaci nu mai vorbesc, caci acolo deja e chestie clinica, atat in cazul lui cat si in cazul “ucenicilor” lui).

  Daca da, atunci maine ar trebui sa fie in situatia de a sluji Sfanta Liturghie cu BISERICA GOALA, lucru care, poate, l-ar face pe viitor sa se gandeasca de doua ori inainte de a accepta invitatii de la sectanti (macar atat, caci sa-i cerem sa se infricoseze pentru enormitatea pe care a facut-o ar insemna deja prea mult …).

 41. @admin

  Nu sunt “pornita” :-), dar vad si aud cum frati ai nostri marturisesc cu viata, si ma rusinez…

  Domnul sa ne miluiasca pe toti !

 42. http://www.youtube.com/watch?v=bgALtomu6Pg&list=FL537Uph9YHjikYS0ZKCNojw&index=3&feature=plpp_video
  postez si aici linkul acesta, desi l-am mai postat pe o pagina, ca sa nu ne pierdem nadejdea! avem preoti buni!

 43. Doamne ajuta!

  vad ca subiectul a starnit multe comentarii desi probabil prea putini sunt din zona “afectata”, daca pot zice asa
  …deschideti link-ul http://www.ciresarii.ro/articole/%C3%8Empreuna-cu-Ciresarii-in-Duminica-Ortodoxiei
  si vedeti cum se folosesc cu TUPEU de imaginea cu biserica ortodoxa Sf Dimitrie din centrul Beiusului, greu sa mai taci vazand si auzind atatea.Daca ar fi dupa mine ar trebui luati oficial la rost pentru utilizarea abuziva si nepotrivita a imaginii (aici a cladirii) bis. ort. din Beius. Da poate sunt prea pornita…
  oricum miza lor e mare, orasul e plin de afise , s-au dat f multe invitatii oficialitatilor si nu numai, chiar si unor preoti ortodocsi.

 44. Cand vad pe unii pe aici cat se tot scuza (precum fariseii) ca e post si ca n-ar trebui sa vorbeasca, sa gandeasca si in final sa judece fapte, care implica Biserica lui Hristos in jocuri lumesti si diavolesti, mi se urca sangele la cap. Fratilor, a judeca oamenii este una (condamnata de biserica), iar a judeca faptele lor rele este alta. Gandirea asta pioasa fatarnica si fariseica ne transforma in ipocriti, si nu in ultimul rand, in mase amorfe cu care se poate manipula orice. Nu are nicio legatura postul cu atitudinea curajoasa pentru apararea credintei. Iata mai sus, in noul articol despre grecul Serafim de Pireu, un exemplu nu de om obisnuit, ci de ierarh care se lupta in permanenta (ca e post sau nu), cu dusmanii bisericii. Postul e o chestiune personala si nu una cu care sa te tot afisezi peste tot, aratand ca tii post. Schimbati-va atitudinea si adoptati un post lucrativ, nu doar cu vorbe ci si cu fapte si atitudini, nu doar cu incrancenare trista de pios de serviciu, ci cu bucuria si veselia de a posti. Altfel trecem de partea fariseilor iar vamesii ne devin total necunoscuti.

 45. @cornelius
  “Cand vad pe unii pe aici cat se tot scuza (precum fariseii) ca e post si ca n-ar trebui sa vorbeasca, sa gandeasca si in final sa judece fapte, care implica Biserica lui Hristos in jocuri lumesti si diavolesti, mi se urca sangele la cap”

  Frate, ne-ai “ciuruit” ! 🙂
  Ai dreptate, eu sunt fariseu pe aici.
  Dar si cand ti “se urca sangele la cap” impotriva a ce zic fratii/surorile, eu zic ca mai bine este sa te calmezi si sa te gandesti ca este mai lesne sa judeci”faptele” altora decat pe cele proprii…si mai ales sa crezi ca a fi vames este neaparat ceva bun…

 46. Omu’ o zis “precum fariseii” si o acuzat un anumit tip de gandire. N’a ciuruit nici un fartat de pe aci ci a mitraliat o atitudine. In care e usor sa cadem.
  Bine a facut. Poate un pic cam dur pentru cei mai sensibili dintre noi dar cu totul indreptatit.

 47. @Alin-7

  Sa aveti grija si de cei mai sensibili, ca s-ar putea ca “duritatea” si “fermitatea” sa ucida vreun suflet…

 48. @Ina

  Parintele Necula este cunoscut pentru [..] [editat de admin],nu pentru extravagantele lui!
  Si mai este cunoscut pentru boala numita mandrie,de care se pare ca nici nu vrea sa scape.De aceea (presupun eu ca) ASCOR-ul din Cluj nici nu l-au mai chemat de vreo 2 ani la conferinte.
  Pe mine sincer ma scoate din sarite felul “cool”,aroganta si mandria lui,mai ales cand incepe a persifla pe cei “fundamentalisti” cu “hai sa fim seriosi”.
  Sa ma ierte Dumnezeu!

 49. @ admin
  Multumesc pentru incurajari! Cu ajutorul lui Dumnezeu nu ne vom schimba,iar voi, fara sa exageram sunteti cei care ne ajutati sa ducem lupta si incercarile,prin toata osteneala voastra! Sunteti huliti dar sunteti si foarte iubiti! Habar nu aveti cati preoti se roaga pentru voi …..Suntem o mare familie!

 50. Imi amintesc cum odata, incercand sa contracarez devierile unor sectari, ce incercau sa faca prozelitism – pe strada, am fost luata repede – la rost – punându-mi-se “in faţă”:

  “Dar Dumnezeu este iubire, dumneavoastra de ce ne judecati?”

  Aceasta viclenie a lor, de a incerca sa te lase – fara echivoc – plesnindu-te cu citate din Biblie, chiar ca “mi-a urcat sangele la cap”.

  Asa ca, il inteleg pe Cornelius si-i apreciez franchetea.

  Fratilor,
  Nu exista decat 2 cai: a Vietii si a mortii.

 51. Fiindca mai este o Gabriela aici, fac precizarea: Carmen-Gabriela.

  Inainte sa citesc tot, la inceputul stirii, m-am gandit ca ortodocsii (care poate merg acolo, de curiozitate) n-or trece la sectanti, dar poate 2-3 de acolo se vor intoarce la Ortodoxie dupa predica acelui preot (dat fiind ca sectantii nu asculta de obicei pe altii care au o alta parere). Pana la final insa, am inteles ca exista si alte semne de intrebare.

  Am urmarit video. Groaznic! Biserica asta e ortodoxa doar cu numele, in rest este ca la sectanti.
  Pe scurt, adunarea se comporta ca o “turma” imbecilizata.

  Individul ala care urla isteric asa este profesor de teologie ortodoxa???!!!!

  G.

 52. Poate asa vor incepe sa inteleaga si cei care nu au inteles pana acum una dintre ratiunile pentru care a aparut ca o necesitate urgenta infiintarea Mitropoliei de la Cluj in 2005 si vor avea incet-incet dovada ca nu a fost o doar o ambitie personala a Inaltului Bartolomeu. Din toate evenimentele pe care le-am urmarit cu totii in ultima vreme se poate observa limpede ca s-au pus in miscare multe forte, pe mai multe fronturi, care sa submineze Ortodoxia in general. Acesta este doar unul din cele menite sa o destabilizeze pe cea din Ardeal.

 53. Cât am trudit să urc Iisuse
  Pe culmile deşteptăciunii,
  Firescul m-a dus totdeauna,
  În calea şi-n trăirea lumii.

  Lăuntru’şi cucerea prin minte
  Trufaşa lumii cunoştinţă,
  Îndepărtându-mă de Tine
  (Subtil şi logic) prin stiinţă.

  Câştigul minţii instruite
  Mi-a pus o aură, Iisus
  Şi tainic m’a desprins de semeni
  Şi m’a deprins să…,-i văd de sus.

  Portul, vorbirea şi trăirea
  Mereu mai fin m’au rafinat
  Şi m’au făcut (să mă simt) sobru,
  “Deştept” şi…, (foarte) important

  Şi-n tot şi-n toate, (totdeauna)
  Mă preocup, ( cât mai ascuns )
  S’arăt, (să dovedesc) la ceilaţi
  Cât îs de “nobil” şi de…, sus.

  Dar cât trăiesc toate acestea,
  Susţin, aprob şi iubesc “lumea”.
  Că numa’n ea pot (astfel) Doamne
  Să î-mi arăt deşteptăciunea,

  Că numai ea-şi găseşte rostul
  Şi bucuriile în “eu”
  Mai mult mimând subordonarea
  Şi dragostea de Dumnezeu.

  Frica de Domnul’agoniseşte
  Din viul vieţii’nţelepciunea,
  Şi din concretul pocăinţei
  Îşi ia comori deşteptăciunea.

  Smerindu-se primeşte viul
  Şi Adevărul de la cer,
  Zdrobind şi aruncând trufia
  Şi logica (în… Lucifer).

  Firescul vieţii ortodoxe
  Nu-şi vrea, (nici nu-l acceptă lumea)
  Că-n el nici “eu”-l nici lumescul
  Nu şi pot făli “deşteptăciunea”.

  Dar iată că “duhul” de astăzi
  Nu se mai teme de lumesc
  Şi se deschide şi primeşte
  Cele ce (par că nu) smintesc.

  Cultul modern nu’şi mai doreşte
  Asprimea sfinţilor părinţi,
  Studiul profund în nevoinţă,
  Ci un alt trai şi’altfel de sfinţi.

  Iisus (modern) pare să spună
  Că-l preocupă sărăcia,
  Arta, cultura, umanismul
  Mai mult de cât duhovnicia.

  Şi adesea pare să suţină
  Şi s’uşureze (subtil) statul
  (De sarcina-i cea mai de seamă),
  Nu să elimine păcatul.

  Pare a vrea prestigiul lumii,
  Pace lumească, bunăstare
  (Prin Iisus), nu pocăinţa,
  În calea cea mântuitoare.

  De’aceia-n greu amestec astăzi
  Se adâcesc cele lumeşti
  Cu’nvăţătura Ta Iisuse,
  Cu tainele Dumnezeieşti.

  Smerenia (fară asceză)
  Şi-o vrea cu…, sârg, “deşteptăciunea”
  Dar care sfânt a dobândit-o
  Amestecând-se cu lumea ?

  “Deşteptăciunea” azi împacă
  Ce sfinţii nu au împăcat,
  Inerpretând şi dând soluţii
  La ce, (prin trai) n’a încerat.

  ORTODOXIA NU VREA pacea
  Ce-n chip viclean, din Dumnezeu,
  Îşi face agumentul forte
  În planul globslist al său.

  Această pace’a fost respinsă
  Continuu de sfinţii părinţi.
  (Că…, n’au putut s’o înţeleagă
  Că …, nu erau aşa şcoliţi).

  Azi unii clerici văd mai bine
  Şi mai profund ortodoxia,
  Că nu’n pustiu, nici în asceză
  Au studiat teologia.

  Ei pot să înţeleagă lumea.
  Şi…,-o pot întoarce la…, Iisus
  Legitimaţi de doctorate,
  Şi’nalte studii în apus.

  Teologia lor “cultivă”
  Mai…, ortodox, “deşteptăciunea”
  Ce-i mai…, capabilă să schimbe
  Şi să’nţeleagă astăzi…, lumea.

  Cu argumentele scripturii
  Azi doctori foarte străluciţi
  Pot dovedi “fără grşeală ”
  Unde’au greşit sfinţii părinţi.

 54. bine ca si-a revenit site-ul !!!!! aseara tarziu nu putea fi accesat si aveam atatea de scris… dar….

 55. @ Eugenia:

  Ne cerem iertare! A fost o problema tehnica de la firma de hosting, care a afectat mare parte dintre cititori, inclusiv pe o parte dintre administratori.

 56. Pingback: Predicile Sfantului Luca al Crimeei la Duminica Ortodoxiei despre ERETICI, SCHISMATICI si ICONOCLASMUL DE IERI SI DE AZI -
 57. @Eugenia, multumesc mult pentru acea cantare.

  Doamne ajuta

 58. O doamna i-a spus parintelui Necula sa vorbeasca despre cinstirea icoanelor, a Maicii Domnului, a Crucii si despre botezul copiilor. Pr Necula i-a raspuns arogant ca va vedea. Sa ii puna intrebarile cand vine timpul intrebarilor. Din pacate conferinta de la Beius de acum nu are sectiune cu intrebari din public.
  Acestea fiind spuse va lasam sa trageti singuri concluziile.
  Conferinta a inceput cu cantari folc tip sectar. Deocamdata pastorul Pustan controleaza toate discursurile.
  Voi reveni la final.

 59. unui ortodox care filma (era de la ASTRADROM) i-a interzis sa filmeze.
  Conferinta a inceput cu o rugaciune comuna, crezul.

 60. @ Marian
  D-le Marian de ce esti carcotas? Pr Necula a inceput cu semnul Sfintei Cruci,in numele Sfintei Treimi. Asa cum am nadajduit in Dumnezeu parintele a marturisit Ortodoxia,pe Maica Domnului/ Sf. Cruce.Il felicit si va rog sa fiti dreptisi sa-i recunoasteti meritele! A vorbit extraordinar . Ce este DA este DA….Marturiseste foarte frumos Ortodoxia.

 61. Totusi la cererea unor auditori ortodocsi din sala s-au pus cateva intrebari despre diferentele dintre ortodoxie si penticostali. Pastorul penticostal Vladimir Pustan a dat posibilitatea de a raspunde doar in 10 minute. Parintele Necula a evitat raspunsul si a trecut la o povestioara despre citirea scripturii.

 62. La intrebarile de la sfarsit in care i s-a cerut sa vorbeasca despre pururea fecioria Maicii Domnului, despre Sf Cruce si icoane, despre botezul copiilor, si alte diferente dintre ortodoxie si penticostali parintele Necula a evitat raspunsul si s-a lungit la povesti pe langa subiect. Desi era anuntat ca va dura pana la ora 21.00 transmisiunea in direct s-a incheiat cu o ora inainte si s-au continuat cu cantece (sub pretextul unei surprize). Despre ortodoxie s-a vorbit la general fara sa se intre in subiecte de diferente intre cele doua credinte. Din pacate toata conferinta a fost o diversiune prin care penticostalii au incercat sa atraga ortodocsi in secta lor.

 63. Cartile ortodoxe au fost interzise in sala, in schimb s-a facut lansare de carte. Tocmai cartea de idei de predici a pastorului penticostal a fost lansata in duminica Ortodoxiei la conferinta pr Necula. Regret dar stand in sala am observat ca pr Necula a ezitat sa intre in subiecte contradictorii chiar si atunci cand i s-a pus intrebari.

 64. @ Marian: Ce sens avea respectiva cerere? Ar fi adus certuri si insulte, ar fi tulburat doar atmosfera. Parintele a vrut doar sa-i puna pe oameni pe ganduri, nu sa nasca certuri. Cine vrea cu adevarat sa cunoasca respectivele diferente are la indemana suficiente scrieri. Iar cine nu vrea oricum nu ar fi primit nici din gura Parintelui…

 65. La sfarsit organizatorii au oferit flori femeilor din sala, si doamnele au fost foarte incantate. Pastorul Pustan i-a invitat pe cei prezenti sa vina si la alte conferinte la sala penticostala.

 66. Da Ana, te inteleg. Daca nu a discutat de aceste diferente atunci unde a fost marturisirea sa?
  Gandeste-te ca penticostalii s-au folosit din plin de acest prilej sa faca prozelitism.

 67. Am urmarit emisiunea in direct pe site-ul ciresarii. Prima impresie a fost ca nu imi place, fiind izbit de mijloacele mai nonconformiste pentru o fata bisericeasca la care face apel parintele Necula pentru a-si exprima gandurile, dar nu am gasit nimic eretic in mesajul transmis, dimpotriva chiar a marturisit Ortodoxia, atat cat poate fi ea marturisita prin cuvant.
  Frumos ar fi ca sa o marturisim noi toti prin traire si prin fapta, iar prin cuvant numai atunci cand cuvintele si gandurile ne sunt nepatimase, astfel incat sa poate fi insuflate de Duhul Sfant. Doamne ajuta!

 68. Totdeauna exista loc de mai bine, caci doar Dumnezeu este desavarsit,luat per ansamblu,cred ca o cam pus pe ganduri auditoriul sectar!

 69. @ Marian: Bineinteles ca a evitat sa intre in discutii contradictorii – e un gest de respect fata de cei ce i-au fost gazde. Deci asta ati asteptat de la conferinta Parintelui? Sa mearga sa se certe cu ei?…

 70. Totul a fost cenzurat de organizatori si totul a fost sub controlul pastorului Vladimir Pustan. Pr Necula a fost doar instrumentul prin care penticostalii au adus credinciosi ortodocsi in salile lor. Imi pare rau ca nu ai fost in sala sa simti duhul celor prezenti la sfarsit, practic multi dintre ei au fost incantati de cat de bine a fost organizat si cat de frumos s-au purtat organizatorii cu ei. Asta a ramas in mintea multora, ceea ce a spus pr Necula n-a pus pe nimeni pe ganduri. De acest lucru iti dadeai seama doar daca erai in sala. s-a vazut clar ca a fost o manipulare.

 71. Cred ca sectarii se asteptau la altceva….au la ce sa mediteze! Au avut o mare surpriza!Ce penibili sunt cu muzica lor,iti inspira mila…

 72. Nu Ana, nu sa se certe. Discutiile pe aceste teme puteau avea loc si in mod pasnic si politicos respectandu-se reciproc.

 73. Penticostalii care au fost in sala au mers acasa fara sa cunoasca adevarut despre invataturile dogmatice traind cu impresia ca ceea ce le spune pastorul lor la predici e adevarat si ei au credinta dreapta. Imi pare rau ca nu ati fost in sala sa va convingeti de manipularea facuta. practic a fost o propaganda prin care pastorul Vladimir Pustan sa castige imagine in randul ortodocsilor.

 74. Din nefericire zona Banatului geme de sectari,preotii ortodocsi nu mai poarta barba,reverenda,sunt implicati in tot soiul de afaceri mai putin ortodoxe si nu sunt exemple de urmat!Imi povestea cineva din Arad ca in biserici sunt sute si la ei sunt mii.. cumplit . Ati observat cati tineri erau prezenti in sala? Trebuie sa marturiseasca cati mai multi preoti si arhierei ortodoxia si pe tvr Trinitas sa o lase mai moale cu fondurile catedralei! Sa prezinte ei diferentele dintre penticostali si ortodocsi ca ni se duc tinerii la ratacitii astia…

 75. (scuze frate admin ca am trimis comentariul la un alt topic…si sa nu imi intelegi gresit ca as fi scris “pro Parintele C. NECULA”, insa am vazut o exagerare a unor aprecieri la unii comentatori si am vrut sa arat si o “alta fata”, mai putin stiuta a acestui Preot…)

  Ieratata-mi fie si mie o parere…tare scurta si strict legata de talentul “real” si de necontestat al Parintelui C. Necula de a predica!

  Fiindca “pastorul” acesta penticostal Vladimir Pustan, este considerat de multi sectari din lumea protestanta din Romania ca un veritabil “predicator”…cred ca protestantatii au avut ocazia sa auda si vada in carne si oase un “maestru” al oratoriei si omileticii crestine al ORTODOCSILOR!

  Cat priveste “ratiunile” prezentei Pr. C. Necula la o astfel de conferinta si in mijlocul penticostalilor, sa vedem si jumatatea “pozitiva” a acestei fapte…si anume daca numai un “penticostal” eretic a fost “sensibilizat” si “emotionat” de un POPA ORTODOX, si daca a gandit sincer in inima lui ca “duhul” a fost cu Preotul acesta Ortodox, poate ca a meritat “osteneala” unei astfel de initiative…!

  Il cunosc de mult timp pe Pr. C. Necula, si NU ESTE IN REALITATE “asa cum a fost” caracterizat “excesiv” de negativ de unii comentatori…
  Cand el doreste sa arate “clasa” o arata intr-un fel aristocratic…
  Insa pacat ca cateodata parca se incapataneaza sa faca pe nebunul…si ieratata-mi fie urmatoarea afirmatie…l-am surprins ca singur “se auto…denigra” ca sa evite o “subtila” mandrie…si ca sa nu fie laudat…de “admiratori”…

  Este un tip de om care “desi aparent pare extrovertit” si ca poate fi citit ca o carte deschisa, in realitate este un “misterios”, si nu poti sa intelegi ce fel de om este in inima lui, daca il vezi si auzi doar de la distanta si nu vorbesti si fata catre fata cu el…Si eu am avut momente de “sminteala”, dar cand am vazut cum i-a pus la punct pe niste “farisei”, care se considerau niste moralisti teribili, am inteles ca uneori nici nu poate sa aiba efect in ceea ce face, daca nu face si pe “nebunul”…
  Personal l-am surprins vorbind in gura mare despre SIMONIILE din cadrul BOR…Chiar fostului PF. TEOCTIST i-a spus in fata ca “sufera” de MIOPIE…Iar acesta l-a intrebat: “De ce spui asta COSTICA…?”, “Fiindca nu vedeti faptele GRAVE facute de unii preoti chiar sub nasul Preafericirii Voastre…”
  Iar in urma cu cativa ani, impreuna cu Parintele V. MIHOC, l-a combatut cu vehementa pe un Profesor de Teologie din Bucuresti care sustinea “agiornamentele” din cadru BOR…!

  Ca sa inchei nu sunt de acord cu caracterizarea sa de “om lumesc”…fiindca este nedreapta…poate parea lumesc…dar nu e…are ceva din “nebunia geniilor” in personalitatea sa…

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti..!

 76. Nu pot sa spun daca intr-adevar pr Necula a stiut dinainte ca e folosit sau nu, dar asta a rezultat. Daca a facut-o constient mi-e mila de el iar daca nu, atunci sa-i fie invatatura de minte pe viitor.
  Si mai mult decat atat, ar fi bine sa reflecteze asupra faptului ca prin prezenta sa au ajuns acolo si multi ortodocsi care in viitor… Dumnezeu cu mila…
  “Vai de cel smintit dar mai vai si de cel prin care vine sminteala”

 77. Acum era un moment, Gabriela. Daca stia cu nu face fata trebuia sa duca pe altii cu el sau sa stea in banca lui. Nu il condamn dar sper sa ii fie invatatura de minte.
  Dumnezeu sa ne ierte pe toti.

 78. @ Marian
  Sa ne ierte pe toti! E prea mandru sa considere necesara si o alta interventie,un alt preot sau ierarh…De ce nu?

 79. @Gabriela
  “Pr Necula a inceput cu semnul Sfintei Cruci,in numele Sfintei Treimi.” Conferentia Pr. Constantin Necula şi nu Pastorul Constantin Necula. E o chestiune de imagine. Am ascultat doar 3 min in direct aceasta intalnire. Organizatorul spunea cam asa “in imparatia lui dumnezeu (nu pot sa scriu cu majuscule) nu vor fi garduri intre noi cum sunt aici, puse de oameni”. A fost ulterior amendata aceasta afirmatie ulterior?
  Poti sa raspunzi si tu: “parintele a vrut doar sa-i puna pe oameni pe ganduri, nu sa nasca certuri. Cine vrea cu adevarat sa cunoasca respectivele diferente are la indemana suficiente scrieri. Iar cine nu vrea oricum nu ar fi primit nici din gura Parintelui…”. Atunci de ce s-a dus? Sa fie prostie? Nicidecum! Sa fie mandrie? Sa fie urmare curatirii zonei Beiusului de calugari traditionalisti? Ce lucrare sa mai fie si asta? Un lucru e sigur, asta nu e Ortodoxie!

 80. Nu apare pr Pomohaci? S-o razgandit?

 81. “A evitat sa intre in discutii contradictorii…din respect pentru gazde”!

  No comment!

  “Respectul” pentru “aceste gazde”, ce o considera pe Maica Domnului – “o simpla femeie” – iar pe noi, cei ce-i cinstim pe Sfinti – “pupatori de oase”!

  Unde esti Vladica Bartolomeu, sa vezi pentru ce te-ai zbatut ca sa te detasezi de Mitropolia Ardealului?

  “Fratii” (veghetori) din Lojile inalte, au un inainte-mergator in persoana lui C.Necula – “împăciuitorul”!

  Vlădica Bartolomeu, unul dintre putinii barbati adevarati ai acestui Neam, in vremurile noastre!

 82. Doamne ajuta!

  Am intrat de cateva minute pe site. Am citit materialul publicat de fratii nostri de la Razboi, am citit toate comentariile. Pun o simpla intrebare, poate parea prosteasca: ce a cautat aceste parinte la o intalnire eretica exact in Duminica Ortodoxiei? Nu am fost in sala, nu am vazut inregistrare, insa doar simplul fapt ca a acceptat(si aflu cu stupoare ca nu e prima oara cand se afiseaza cu penticostalii eretici si pomohaci (care numai preot nu se poate numi…Dumnezeu sa ma ierte pentru judecata)), numai simplu fapt ca a acceptat aceasta conferinta, este un mare semn de intrebare despre ce crede si cum crede si cum marturiseste acest parinte necula Ortodoxia si Adevarul.
  Ceea ce a ales sa faca acest parinte intr-o duminica atat de importanta pentru Ortodoxie, cred mai degraba ca este un act pur ecumenist si modernism vulgar impotriva Ortodoxiei!
  Iertati! Post cu folos….si fara bravura ecumenista si pasi spre erezie si exaltare protestanta pentru cei care cred ca este nevoie de inovatii in Biserica Ortodoxa si ca pot trece nu stiu ce bariere confesionale.
  Ortodoxia nu este relgie, Ortodoxia este ADEVAR SI MARTURISIRE, este MOD DE VIATA SI TRAIRE DOAR IN HRISTOS SI CU HRISTOS!

 83. Domnul Vela Gheorghe (alias Miles Christi),

  Ce ne puteti spune despre ceea ce “predicati” dvs. aici:
  http://www.youtube.com/watch?v=1T2U999UMTQ

  Ca un adevarat Ostas al Domnului ce sunteti (cu acte-n regula), nu ma mira ca-l sustineti pe seful dvs.!

 84. O observatie apropo de pastorul penticostal din filmuletul de la sfirsit. Cind amdat peste stirea asta, fara s-o citesc in intregime am deschis cu filmul cu Pastorul fara sa stiu despre ce era vorba, cine erau cei care vorbeau, etc.

  In primul rind m-a uimit modul in care multimea de crediniciosi (femei mai ales) scanda la fiecare vorba a preotului cite un Amin, Aliluia, etc. Era atit de…ne-ortodox tocmai pentru ca dadea semne de exaltare. Ori exaltarea care inseamna o auto-exagerare a sentimentelor fara motive reale nu are nimic de-a face cu spiritul ortodox chiar la palierul cel mai de jos…..n-o sa vedeti intr-o biserica ortodoxa normala asa ceva.

  Si apoi l-am auzit pe omul in negru. Cind am vazut prima oara video-ul nu stiam cine este si ce vrea. Aproape imediat am realizat ca individul nu avea cum sa fie ortodox….Apoi am re-asculat mai atenta si am observat ca preotul ortodox l-a prezentat ca fiind profesor la teologie….fara insa sa specifice a cui teologie. Deci manipulare constienta din partea preotului ortodox, prin omisia unei informatii foarte importante.

  Ma uitam la personajul bine hranit care zbiera (este singurul cuvint care-mi vine in minte). Am realizat atunci ca el este un exemplu a cit de relevant este nu numai CE spui dar si CUM spui. Daca as fi citit ce spunea el, fara sa-l aud si fara sa-l vad as fi spus ca este o foarte buna predica (pina la un punct). VAzindu-l insa imi era foarte greu sa fac abstractie de maniera de prezentare. Agitat, patetic, trecind brusc de la o stare emotionala violenta la calm si apoi iarasi inapoi. Dar ce m-a deranjat cel mai mult a fost nivelul decibelilor care vroiau sa te forteze sa participi si tu la starile alea emotionale pe care el reproducea in fata celorlalti. Si apoi undeva pe la mijlocul discursului arunca si porumbelul: nu conteaza din ce biserica faci parte; n-ai voie sa critici biserica altuia; toti sintem biserica lui Hristos, daca-l iubim….ma rog chestii d-astea.Oribil! Pur si simplu dezgustator…astia au obiceiul dezgustator sa te opreasca pe strada si sa te traga de mineca cu intrebari de genul: Il iubesti pe Hristos? Vrei sa te intilnesti cu Iisus?. Insa ce ma revolta este ca inainte nici unul nu indraznea sa intre in bisericile ortodoxe de unde erau dati afara in suturi. In Grecia de exemplu intr-un sat pe care eu il stiu de cite ori aparea unul din acesti “propovaduitori” preotul se ducea si tragea clopotul si apoi mobiliza citiva sateni ca sa-i prinda pe indivizi si sa-i scoata din sat cu forta.

 85. @ Marian:

  Au existat rugaciuni in comun?

  In ce a constat totusi discursul, conferinta, cam ce a spus (nu doar ce nu a spus)? Pomohaci a lipsit?

 86. Elena G.

  E nu “predic”, fiindca nu am “mandat”, nefiind sacerdot, ci rostesc “cuvant de invatatura”, cand sunt “pus” de catre unii preoti…(ultima data am vorbit la o Biserica (din Sibiu) de Intampinarea Domnului, anul acesta, fiindca am fost rugat de preotul paroh…)
  Pr. Necula nu imi este “sef”, ci mi-a fost “profesor”, al Facultatea de Teologie din Sibiu, si (in urma cu ceva timp), mi-a fost si mi-a ramas unul dintre putinele “modele” de orator din BOR, si chiar din intreaga lume culrurala romaneasca actuala!
  Sunt “ostas al Domnului” din 1996, si am intrat in Oastea Domnului cu “binecuvantarea” duhovnicului meu din Bucuresti, fara ca el sa fie membru al O.D.! Nu m-am jenat niciodata si nici nu ma jenez sa ma declar si “ostas”, si despre asta am mai vorbit pe acest site si cu alte ocazii!
  Daca ai fi urmarit cu atentie ce am “spus”, in acel clip, nu m-ai fi mai intrebat retoric ce…”predic”, fiindca nu este nimic greu de inteles…!
  Demarajul moral si “al cunoasterii vietii duhovnicesti”, l-am inceput, datorita intrarii si activarii in Oastea Domnului!
  O mica “biografie” a mea si “mostre” cu privire la conceptia crestina pe care o impartasesc, gasesti si la urmatorul link,
  (fiindca, ai amintit de “pseudonimul” (niknameul), sub care am mai scris pe alte forumuri si siteuri pe net)…:
  http://mileschristi-mileschristiro.blogspot.com/

  Am scris comentariul de mai sus, nu ca sa ii fac vreo “apologie” Pr. C. Necula, ci pentru ca unele idei si pareri “negative” despre el “au fost amplificate”, irational de unii comentatori, fara ca sa stie ceva in mod clar despre el, si fara ca sa il fi cunoscut…
  Eu am vorbit despre el ca un om si student de al sau care il cunosc multa vreme, dar, daca vrei “si ca un ostas”, care il cunoaste inclusiv din Adunarile Oastei Domnului si de la Liturghiile pe care Pr. C. Necula le-a oficiat la Adunarile fratilor ostasi, atat pe tara, cat si regionale…!

  Inca ceva…eu nu sunt “domn”, sunt “frate” cresbtin ortodox al tau, si daca nu ai inteles de cand scrii pe acet site, ca cei care sunt vizitatori si comentatori statornici si “destul de vechi” ai acestui site, sunt FRATI de credinta, inseamna ca trebuie, fie sa citesti mai mult despre ce ESTE Biserica ca EKKLESIA lui Hristos, fie sa iti revizuiesti niste pareri “inexacte”, ca sa nu spun eronate despre cine sunt “fratii”, si “domnii” de credinta din Biserica noastra…!

  Sper sa nu fi perceput aceste cuvinte ale mele ca fiind imbacsite de un “damf malitios”, asa cum le-am perceput eu pe ale tale…sora intru Hristos!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 87. @Vela Gheorghe
  Ca si ostasi credeti ca “gardurile” dintre ortodocsi si penticostali sunt puse de oameni? Pot fi ele inlaturate printr-o “cantare si-o cuvantare” fie aceasta din urma chiar “geniala”?

 88. Nu frate, NU cred!
  Gardurile sunt puse de INVATATURILE pe care cele doua culte le au!

  Sfintii Parinti spun ca “INVATATURILE” Bisericii noastre Ortodoxe sunt “HOROI” (cum se spune si scrie in greaca veche, dar eu nu stiu greaca veche ca sa scriu cu alfabet grecesc…), care in traducere inseamna “hotare”, adica “limite”, pana unde ne este ingaduit ca sa ne “intindem” cu cugetarea si “cercetarea” (din simpla curiozitate sau dintr-o adevarata sete de cunoastere), TAINELE CUNOASTERII cu privire la ceea ce suntem pe pamant ca si crestini si oameni, si membrii ai Bisericii si locuitori vremelnici ai lumii acesteia.

  Invatatura Bisericii Noastre este compusa din mai multe ADEVARURI fundamentale DE CREDINTA, care difera ca si grad de CERTITUDINE si care sunt de 3 categorii:

  – DOGME,
  – TEOLOGUMENE,
  – si Pareri Teologice

  DOGMELE aunt ADEVARURI FUNDAMENTALE, care au 5 carcateristici prin care se deosebesc de orice alte adevaruri umane religioase sau profane…si anume sunt:

  1. Adevaruri Revelate, de Dumnezeu si nu de omaeni,
  2. Sunt date de Dumnezeu PRIN BISERICA ORTODOXA CRESTINA,
  3. Sunt Adevaruri COMPREHESNIBILE, care se pot intelege si pricepe ca sa poata fi respectatae si cinstite si traite cu viata,
  4. Sunt Adevaruri IMUABILE si ETERNE, care nu se pot modifica si revizui, si nici simplifica si nici completa, fiindca Biserica Ortodoxa nu a primit REVELATIA si ADEVARURILE SALE “cu portia” si “taraita”, sau “in mod esalonat”, CI TOATE ODATA si PENTRU TOTDEAUNA,
  5. Si sunt Adevaruri OBLIGATORII pentru MANTUIREA NOASTRA, care trebuiesc nu numai stiute, ci mai ales respectate si experiate si aplicate si traite in viata pamanteasca pentru a putea ajunge in Imparatia lui Hristos!

  Teologumenele sunt ADEVARURI care au fost “puse in lumina” si lamurite oamenilor intr-un mod deosebit de numiti SFINTI PARINTI sau mari TEOLOGI si SCRIITORI BISERICESTI, si provin de obicei din interpretarea si talcuirea DOGMELOR sau a SFINTELOR SCRIPTURI sau a vietii liturgice a Bisericii Noastre. Partcularitatea acestror “adevaruri”, prin care se deosebesc de parerile teologice, consta in aceea ca cu ele SUNT DE ACCORD TOTI, sau APROAPE TOTI Pastorii Bisericii Ortodoxe.

  Iar “parerile teologice”, sunt idei particulare si proprii doar unui/unor cleric/i sau teolog/i sau scriitor/i bisericesc/ti, care nu sunt acceptate “oficial” de catre toti ceilalti membrii ai Bisericii, dar nici nu sunt repinse ca erezii, ci sunt propagate ca pareri “folositoare” de suflet in medii restranse in Biserica si se refera la anumite aspecte ale invataturii despre lume si viata a Bisericii, care nu au fost indeajuns de explicate detaliat fie in cartile Biserecesti, fie pe cale orala pana acum!

  Referitos la GARDURILE de care aminteai…
  Biserica Ortodoxa ARE “TARCUL” EI, pentru oile ei cuvantatoare, care NU-I DELOC MIC, ci PASUNEA SA este atat de mare si bogata ca o viata INTREAGA nu-ti ajunge sa o aprofundezi si s-o cunosti!
  Cata vreme RAMAI in HOTARELE INVATATURII BISERICII (adica in HOROI-urile DOCTRINARE ale Bisericii), este binem iar cand “sari parleazul” TE RATACESTI si DAC NU TE INTORCI IN TARCUL BISERICII, pieri pe PASUNI strine si cu hrana otravititoare de suflet…!

 89. Domnul Pomohaci ,(caci preot nu mai poate fi numit)trebuia de mult timp scos din preotie,dar dupa cate se pare patriarhia romana doarme si se complace cu ereticii.
  Patriarhia romana dupa ce canoane se ghideaza?Propria lege?Canonul apostolic oare nu e lege pt Biserica Ortodoxa Romana?
  Canonul 64 Apostolic spune clar: “Daca vreun cleric sau laic ar intra in sinagoga (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, sa se si cateriseasca si sa se si afuriseasca”. Oare putem fi noi mai presus decat Sfintii Apostoli?Oare nu au stiut ei de ce au hotarat aceasta?
  Dureros ce se intampla cu noi.Guvernantii ne vand,mai marii bisericii ne smintesc si ne vand sectarilor.Doamne, ai mila de noi pacatosii robii tai si nu ne lasa in mana satanei.Apara-ne si nu ne lasa sa pierim!

 90. Toate aceste se intampla pentru ca permitem .Daca ne-am mobiliza cu mic cu mare nu s-ar intampla asa ceva.Nu trebuie uz de forta dar se pot face manifestari si atentionati mai marii nostri ca mai existam si noi.Daca se mai continua mult asa raman bisericile goale.

 91. @Vela Gheorghe
  “Gardurile sunt puse de INVATATURILE pe care cele doua culte le au!” Daca aceasta este si convingerea “geniului” despre care vorbeati inteleg de ce a participat la aceasta conferinta. “Gardurile” ar fi puse de oameni, de reprezentantii cultelor. Total gresit! Adica erezie!
  Mai apoi multumesc pentru “cuvantul de invatatura”. Ceea ce este extras din manual este in regula. Cu privire la partea a II-a:
  “Biserica Ortodoxa ARE “TARCUL” EI, pentru oile ei cuvantatoare, care NU-I DELOC MIC, ci PASUNEA SA este atat de mare si bogata ca o viata INTREAGA nu-ti ajunge sa o aprofundezi si s-o cunosti!
  Cata vreme RAMAI in HOTARELE INVATATURII BISERICII (adica in HOROI-urile DOCTRINARE ale Bisericii), este binem iar cand “sari parleazul” TE RATACESTI si DAC NU TE INTORCI IN TARCUL BISERICII, pieri pe PASUNI strine si cu hrana otravititoare de suflet…!”
  Cine a pus “gardul” dintre Dumnezeu si Adam? Dumnezeu sau omul? Omul din mandrie si nu din lipsa de interes fata de Dumnezeu, sau din necredinta in Dumnezeu. Ba chiar a vrut sa fie numaidecat asemenea Lui. Dumnezeu s-a facut om ca sa-l regaseasca pe Adam! Cine a pus gardul dintre Hristos, Biserica lui Hristos, si penticostal? Hristos sau omul protestant? Omul protestant din mandrie pentru ca se pretinde a fi numaidecat asemenea lui Hristos. Sta in putinta “omului ortodox” de a se face penticostal pentru a-l regasi pe acesta din urma. Nicidecum! Penticostalul are o singura cale: prin pocainta sa se reintoarca la Tainele lui Hristos.

 92. cred ca este destul de greu sa accepti o asemenea invitatie. faptul de a vorbi unora de altă credinta este destul de dificil, cere multa atentie duhovniceasca, multă cunoştinţă şi o invincibilă putere de mărturisire. nu stiu daca părintele le-a avut pe toate in mod deplin, dar in timp ce vorbea, mi-a venit în minte imaginea cu Sfântul Apostol Pavel în Aeropag, cum vorbea acelora despre credinta in adevăratul Dumnezeu, fără să scoată în evidentă minusurile paganatatii in care zaceau. mi se pare ca a fost o mărturie frumoasă despre frumusetea Ortodoxiei. Nu era necesar sa le arate greseala, ci sa miste in cei de acolo dorinta dupa frumosul care nu piere niciodata. am impresia ca ne este frica de intalnirile cu ceilalti si ne simtim mai bine in izolatie. asta nu inseamna ca trebuie sa facem o regula din tipul acesta de marturisire, dar daca a fost o provocare, cred ca provocarea a fost tratata in “stil ortodox”, pt ca părintele a dat la iveala esenta credintei ortodoxe într-o maniera cum putini o pot face.

 93. Doamne ajuta!

  am vazut conf in direct pe ciresarii tv.Vreau sa spun ca , asa cum a mentionat cineva mai sus pr. Necula a inceput cu “in numele Tatalui si-al Fiului si-al Duhului Sfant “, DAR nu si-a facut cruce.
  Impresia mea e ca stiindu-se vizat(mai ales de blogeri, la care chiar a facut o mentiune)si stiind ca se inregistraza toata conf. a marturisit credinta ortodoxa , credinta in Maica Domnului chiar printr-o intamplare. A vb si despre sfinti, a dat citate , a fost convingator intr-un fel , DAR a losat loc de interpretari, MAI ALES LA PARTEA DE INTREBARI, careia Pustan i-a alocat 10 minute . A lasat sa se inteleaga ca de fapt si altii se pot mantui, in afara Ortodoxiei.
  Un alt aspect, care a putut fi observant de cei din sala sau de cei care au vazut in direct pe tv: la intrebari-a primit o lista cu 7 intrebari scrisa la calculator, cum pr. Necula a spus, le-a citit pe toate(se dorea sa se vb despre Pururea Fecioria Maicii Domnului , Cultul sfintilor, cinstirea icoanelor, botezul copiilor, vb in limbi, astea mi le amintesc acum) si a spus ca pentru fiecare i-ar trbui o teza de doctorat . La Pururea Fecioria Maicii Domnului mie mi s-a parut ca s-a eschivat. ..Insa reactia lui Pustan la acest subiect a fost de zambet ironic, s-a putu vedea si e pe filmari. ..
  Despre iconoclasm a vb in prima a conf.; despre botez a punctat putin spunand ca nu constiinta persoanei botazate conteaz, ca a vazut adulti care nu au intotdeauna constiinta-am parafrazat pt ca nu am retinut exact , dar se poate auzi pe inegistrarile ce speram sa apara. Dar nu a spus ceva ce eu as fi considerat important de spus: nu doar varsta conteaza, ci mai ales faptul ca botezul orthodox se face “in numele Tatalui si-al Fiului si-al Duhului Sfant “, copilul primeste pecetea Duhului Sfant si un inger pazitor.
  In general, parerea mea e ca a incercat sa le combine, a inceput ortodoxia, vorbind despre ea cu destul elan , dar nu incheiat toate aspectele, au ramas dechise, si nu era cazul.

  Altceva, scuzati-ma ca sar de la una la alta: la final Pustan la imbratisat pe pr Necula, punandu-si capul pe umarul lui, dar Necula nu a raspuns la fel, desi a pus si el mana dupa Pusta. Poate ati obs si voi ca in timpul conf. l-a numit pe Pustan “frate” .

  O alta exagerare, care s-a vrut , dupa parerea mea, o magulire a penticostalilor, a fost cand a zis ca in bis . ort . tot la 50 de zile e o sarbatoare mare(cei cometenti pot sa confirme daca e asa), ceea c ear face-o mai apropiata de “bis.” penticostala.
  Mai revin cu impresii, pe masura ce imi mai amintesc.

  Oricum , penticostalii din sala nu cred ca au digerat conf. pr. Necula, fiind obisnuiti cu un fel de discurs afectiv/de destindere . unele imagini din sala din timpul conf. arata ca nu se prea intelegea despre ce vb.(alta lb?)
  Daca am suparta pe cineva il rog sa ma ierte.

 94. Am urmărit toată interventia Părintelui de la Beiuş.
  A fost o mărturisire de credinţă ortodoxă. Dacă aţi fost atenţi cuvintele cheie folosite de Părintele au fost: Ortodoxie, Taine, Biserică. Iarăşi, cine a fost atent a văzut că a vorbit corect şi ortodox despre: Maica Domnului, Sfinţi, Post, despre modul în care Ortodoxia este şi poate fi pentru fiecare viaţă trăită cu bucurie dar şi maximă responsabilitate în Hristos.
  Cred că discursul său a atins subiectele nevralgice atât căt se putea pentru ca o mărturisire de credinţă în faţa unor oameni cu alte convingeri să nu se transforme într-o polemică din care nimeni n-ar fi avut de câştigat. Oare Sfântul Apostol Pavel în Areopag a început să le scoată ochii păgânilor atenieini cât de rătăciţi sunt că se închină mulţimii zeilor. Totuşi în cuvântul său şi-a mărturisit credinţa fără să-i jignească pe păgâni.
  Cuvântul Pr. Necula nu a făcut rabat de la învăţătura Ortodoxă. De fapt a fost un “cuvânt de laudă” al Ortodoxiei în Duminica Ortodoxiei în faţa unei săli pline de penticostali. Felul în care a fost spus a lăsat să se transpară trăsăturile necesare şi specifice unui propovăduitor ortodox: verticalitatea credinţei, elocvenţă, harisma cuvântării şi respectul faţă de auditor(chiar dacă este eretic).
  La urma urmei cred că gestul Pr. Necula a fost unul de curaj, de binecuvântat curaj de dragul lui Hristos.

 95. Introducerea facuta de Pustan pr Necula arata, zic eu, destul de clar duhul ecumenist – citat Pustan “Duhul acesta care ne infrateste, care ne pune impreuna” ..” pentru binecuvantare noastra ca si oameni ai lui Dumnezeu”
  care il completeaza pe cel misionar penticostal , dupa cum a spus Pustan :
  prafrazare:oricand puteti sa gasiti aici o “oaza in care sa veniti sa va rugati “..
  ..” facem o lucrare in toata Romania, ne ducem in casele oamenilor si vb “despre un Iisus Hristos care trebuie sa-l avem in inimile noastre”

  Pustan si-a prezentat invitatul astfel “parintele Cristian Necula de la Sibiu”-Constantin, nu Cristian + nu a mentionat prof la Fac. de Teologie Ortodoxa de la Sibiu.

  gardurile despre care s-a mai vb mai sus,asa retin, ca nu am citit chiar acumtoate comentariile, care sunt puse de oameni, iarasi este o nuanta de ecumenism.

 96. Oastea Domnului s-a dorit o miscare de renastere in sanul ortodoxiei,dar a ajuns acum sa semene cu o secta.Singuratatea la care te expune trairea practica a credintei strabune e simtita pe propria piele de multi dintre noi.dar casele de adunare ale Oastei nu sunt solutia.Aceste adunari in afara Bisericii in care se canta,se predica,dar si acceptarea unui al doilea botez(!?!)de cei care intra in aceasta adunare,au fost tolerate de conducerea Bisericii.E greu de spus daca luarea unei atitudini ar fi creat o schisma,dar e tot la fel de greu ca in cazul gruparii Pomohaci.
  Provin dintr-o zona cu traditie in astfel de adunari.Preotii participa si ei la adunarile Oastei Domnului si totul devine derutant pentru omul simplu.Asa ca acesta este un pericol mai mare decat sectele declarate.Oastea Domnului are o putere de “racolare” mult mai puternica si credeti-ma ca multi ajung sa frecventeze casa de adunare si uita sa mai ajunga la Biserica.

 97. Pr Necula s-a limitat la o marturisire de credinta ortodoxa astfel incat sa fie pe placul tuturor, mai ales organizatorilor dar si sa nu “greseasca” stiind ca e urmarit de blogherii ortodocsi.
  Muzicantul Pomohaci nu a fost si nici cei de la Oastea Domnului, asa cum se anuntase la predicile penticostalilor inainte de conferinta.
  Draga “Vela Gheorghe” ti-am ascultat predicile, pe care tu le numesti “cuvinte de invatatura” si am constatat foarte usor ca nu se deosebesc nimic de duhul neoprotestant al pastorului Pustan care nu e altcineva decat “fratele” parintelui Necula.
  Cei care au fost in sala au vazut si alte lucruri care in transmisia in direct nu apar si nici in inregistrarile oferite de organizatori. Acestea le puteti obtine doar de la cei ce au fost acolo.

 98. ideea cu “sa marturisim ortodoxia fara sa suparam pe nimeni” miroase putin a apostazie.
  Am vazut cand i s-a pus parintelui Necula intrebarile despre pururea fecioria Maicii Domnului si celelalte de pe biletul cu cele sapte intrebari, penticostalii au ras ironic iar pr Necula s-a eschivat politicos amanand subiectul pe o alta ocazie care nu se stie daca va mai fi vreodata.
  Ce a spus nu a spus rau stiind ca e si urmarit de blogherii ortodocsi dar a lasat loc multor interpretari care puteau fi clarificate in mod cuviincios si pasnic.
  Daca nu a fost capabil sa faca fata era bine sa stea acasa.

 99. pr. Necula:” Nu cred ca nu ne deosebeste nimic, cred ca sunt diferente fundamentale, mai putin fundamentale, se vor descurca unii, in timp, sa le lamureasc, dar in aceeasi vreme cred ca nu este permis unui popor sa se dezbine pe talcul Evangheliei. Cand un popor se dezbina pe seama Evangheliei ceva nu-i in regula la un popor. Si atunci am inteles ca Ortodoxia trece peste popoare si dincolo de toate, in ciuda faptului ca avem o Ortodoxie ferma, o Ortodoxie dreapta, o Ortodoxie romaneasca, ea ramane una sfanta, apostoleasca biserica. Asa cum am marturisit in Crez: sfanta, soborniceasca si apostoleasca.”

  l-ati intrebat pe Marian daca au fost rugaciuni comune.Il rog sa ma ierte, raspund eu daca el nu a reusit inca.
  S-a rostit Crezul ortodox de catre Pustan impreuna cu cei din sala, la inceput.

 100. mpf!

  “Frate eu nu am spus ca “gardurile” sunt puse de oameni, ci de INVATATURILE BISERICII NOASTRE si de invataturile celuilat cult, si prin extensie de invataturile oricarei denominatiuni neortodoxe!

  Ai fortat “asocierea” unei idei ale mele cu ceea ce a spus Pr. C. Necula! Ce a spus il priveste pe el, iar ce am spus eu despre INVATATURILE “celor” doua culte, m apriveste pe mine!

  La Sinoadele Ecumenice, Sfintii Parinti s-au pronuntat de fiecare data (dar absolut de fiecare data) cu privire la 3 chestiuni care priveau VIATA BISERICII, care era pusa in primejdie de anumite erezii sau practici liturgice sau reguli si cutume tipiconale NEcanonice, si au solutionat de fiecare data 3 MARI PROBLEME care afectau in vremea lor VIATA curata si sanatoasa a cresitnilor ortodocsi din acele timpuri, si anume:

  – Chestiuni DOCTRINARE…si au FORMULAT si EXPLOCAT DOGME DE CREDINTA impotriva unor invatauri gresite eretice care distrugeau viata crestinilor multor eparhii,
  – Chestiuni DE DISCIPLINA CANONICA, si au EDICTAT CANOANE BISERICESTI obligatorii pentru a fi respectate de catre membrii Bisericii,
  – Si Chestiuni DE RITUAL LITURGIC si PRACTICI LITURGICE, care erau fie neconforme cu adevarurile de CREDINTA, in unele eparhii ale Bisericii Crestine a Primului Mileniu, fie erau NEUNIFORME, in multe eparhii!

  Invataturile date de SFINTII PARINTI, sunt ZIDURI (daca termenul gard nu iti place) care STAU CA NISTE STAVILE puternice in fata Credinciosilor (a celor ortodocsi), precum a fost marele zid chinezesc pentru China Antica, pentru ca ei sa nu apuce pe cai gresite si sa isi piarda sufletele. Credinciosii care stau intre “zidurile” acestor Invataturi FERICE DE EI!…, iar cei care vor sa le “escaladeze” printr-o indrazneala nebuna, fie intelectuala, fie Imorala ies de sub OCROTIREA BISERICII!

  Nu eu am pus aceste ziduri, CI SFINTII PARINTI !!
  Iar pentru mine ei, Sfintii Parinti nu sunt “oameni” simpli, ci PASTORI SFINTI care au vorbit si lucrat MANATI DE DUHUL SFANT!

  Faptul ca spui ca ereticii si-au facut si ei garduri…este treaba lor, si nu suntem noi ortorocsii vinovati ca s-au “ingradit” in ereziile lor, si ca s-au SEPARAT si RUPT de Biserica…! Daca asa au vrut asa au facut…! Neprimind DRAGOSTEA ADEVARULUI, s-au ingradit in “gardurile minciunii ucigase de suflet”…

  Ultima parte a comentariului-replica al tau este un “sofism”, construit de la premise false, caci afirmi: “…Sta in putinta “omului ortodox” de a se face penticostal pentru a-l regasi pe acesta din urma. Nicidecum! Penticostalul are o singura cale: prin pocainta sa se reintoarca la Tainele lui Hristos.”

  Cine a afirmat ca ortodocsii trebuie sa se faca “penticostali” sau eretici ca sa-i aduca pe eretici la Ortodoxie…? Eu NU! Si pentru viitor “sa nu mai rastalmacesti” ideile oamenilor!

  O ultima remarca…nu ti-am scris din “manuale” de teologie (ci din memorie, dar dintr-o memorie…OBOSITA si “PONOSITA”, peste care s-a pus praful gros al uitarii)…Dogmatica mi-a placut si am citit-o inainte de a intra la Teologie si alaturi de MISTICA erau cartile de Teologie pe care le iubeam cel mai mult, ba chiar am daruit Cursuri de Dogmatica si Morala (universitare) fara sa imi pese cui vroia…uneori pe tren…!

  Ca sa ramai si tu si alti comentaori cu o “pozitie” transanta a mea cu privire la prezenta Pr. Necula la Penticostali, iata ce am de spus:

  – Consider ca poate fi O SMINTEALA pentru unii credinciosi ortodocsi mai slabi in credinta…
  – Insa poate fi si o OCAZIE ca unii dintre penticostalii sa isi fi facut “regrete” ca nu au ramas in Biserica daca vroiau o viata noua cresftina…pe care inainte nu vrusesera sa o inceapa ca si practicanti in Ortodoxie,
  – Pr. C. Necula este mult prea siret si “inteligent” (eu nu nu il laud…) ca sa nu isi fi luat niste masuri de precautie cand s-a dus acolo, mai ales ca STIA ca multi ortodoscsi vor vocifera si vor dezaproba aceasta prezenta,
  – fenomenul sectar SE (poate) COMBATE si prin ATAC si nu numai prin aparare…De ce spun asta, fiindca Pr. Necula (iar nu-l laud) SE PRICEPE SA MINEZE “opinii” de masa…si poate ca intentionat A LASAT ACOLO idei care SA-I “puna pe ganduri” pe penticostali…,
  – Sincer as fi vrut sa nu se duca, ca sa nu inceapa toate discutiile iarasi impotriva Oastei Domnului,
  – Dar daca a ales sa mearga poate ca si-a luat masuri de precautie…
  – Conform Canoanelor…pare “nescuzabila” prezenta, dar sa nu uitam ca pana in sec VI, cand Imparatul JUSTINIAN a interzis “confruntarile” publice teologico-filosofice dintre crestini si pagani…Crestinii NU REFUZAU confruntarea doctrinara cu nimeni…!
  – Prezenta Profesorului si Teologului BOR C. NECULA la Beius a fost (strict in opinia mea) o CONFRUNTARE PUBLICA doctrinara, si nu o SIMPLA INTALNIRE…ci UN ATAC al unui “priceput” orator asupra MINTILOR penticostalilor…!

  De nu iti place ce am scris…eu nu mai am nimic de adaugat…dar NU IMI PUNE MIE IN CARCA sa iti lamuresc motivele participarii Pr. Necula acolo…este treaba lui, insa eu nu vad o “tragedie” din asta…ci si ceva…SUBTIL…fiindca stiu ca este omul subtilului…\

  Doamne Ajuta!

 101. Sunteti jalnici,

  nicaieri in Biblie nu gasesc ca mantuirea este a ortodocsilor. Iisus a venit pentru toti oamenii si veti fi surprinsi sa vedeti ca nu vor fi ortodocsi in cer ci oameni cu adevarat nascuti din Dumnezeu.

  Sunteti carcotasi. Pr. NECULA chiar si-a facut cruce! Am cumparat DVD-ul video si se vede aceasta pentru cei care se leaga de asta…

  Neoprotestantii sunt pe locul 2 in lume ca numar de adepti. Ortodocsii oare de ce sunt tot mai putini?

  La urma urmei, toti sunteti sectari, pentru ca in 1054 ati rezultat din Marea Schisma.

  Scopul <> chiar este sa-i aduca pe oameni la mantuire si a riscat mult chemand un preot ortodox sau mergand intr-o biserica ortodoxa sau catolica, pentru ca si la neoprotestanti sunt destul “ingusti” ca cei de pe acest forum care cred ca mantuirea este data doar lor.

  DOAMNE DUMNEZEULE trezeste poporul roman si ajuta-ne sa ne apropiem de tine sincer si fara ura fatza de semenii nostri!

 102. @a.maria

  Crezul ortodox este defapt CREZUL NICEO-CONSTATINOPOLITAN din anul 381, adoptat si de neoprotestanti, deci nu ortodocsii l-au inventat…

 103. Oricum, acest site pare a fi un fel de OTV, insusi denumirea sa nu aduce pace… Biblia spune “cautati pacea”.

 104. @ Vela Gheorghe:

  1. Ai ascultat si citit aici?

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2008/10/31/cum-manipuleaza-si-cum-ne-monitorizeaza-vedetele-ecleziale/

  si aici:

  http://www.agnos.ro/blog/2010/05/20/klaus-kenneth-la-sibiu-mai-2010/

  Si aici o facea pe “nebunul” parintele genial pe care il aperi, cand ii batjocorea pe antiecumenisti si ii ameninta/blestema pe arhim. Mihail Stanciu si pe criticii de pe bloguri ai lui Klaus Kenneth?

  2. Noi am exagerat cumva irational cu ceva comentand aceste “iesiri”?

  3. Spui ca il mustra pe PF Teoctist? Stii cumva daca a facut-o, ulterior si cu actualul Patriarh si cu arhiereul caruia ii este purtator de cuvant la Sibiu? Sau intre timp au incetat simonia si coruptia din Biserica?

  4. La alegerea patriarhului Daniel, Pr. Necula declara satisfacut si revansard pentru EVZ, insultand grosolan memoria PF Teoctist, de putina vreme adormit intru Domnul si trasandu-i agenda razbunatoare PF-ului Daniel:

  „Dusman al triumfalismelor si al complexarii pe motiv de ortodoxie, Patriarhul Daniel nu poate fi decat mai puternic decat Mitropolitul Daniel in combaterea sectarismelor din sanul ortodoxiei, a falselor purisme si a colportorilor de falsa marturie crestina”; “Cred cu tot sufletul ca Biserica isi va recapata demnitatea raspunsului in fata evazionistilor de falsa educatie si cultura. Stiindu-i capacitatea de analiza si reactie rapida, cred ca nu vom mai suferi de retardarea simptomatica pe care lipsa de coerenta si chiar lipsa de curaj de pana acum au facut-o posibila,/b>”; “Sper ca lectia Patriarhatului P.F. Sale Daniel sa fie una deplina. Sa-i rusineze pe toti aceia care, bolnavi de scenarita cronica, au umilit Biserica prin jignirea oamenilor ei exponentiali, Arhiereii “. (EVZ – 14 sept. 2007).

  Tot atunci Pr. Necula lanseaza o cartea servila la adresa PF Daniel, despre alegerea sa ca Patriarh, scrisa impreuna cu… cine credeti? FLORIAN BICHIR SI ROMEO PETRASCIUC. Intamplator, aceleasi nume implicate in scandalurile KK si in mazilirea Arhim. Mihail Stanciu din rangul de staret la Antim si in inchiderea blogului sau.

  5. In ceea ca ce priveste manifestarea de la Beius pentru PUSTANII penticostali, a iesit cam cum am anticipat ca s-ar putea intampla “in cel mai bun caz”: un discurs echivoc, abil “balacit”, astfel incat sa nu poata fi acuzat in mod clar de apostazie sau de altceva. Intr-adevar, nu ne indoiam de inteligenta prea cucerniciei sale si nici de indemanarile sale retorice. De buna sa credinta ne indoim in continuare. Pe faptele deja prezentate si inclusiv pe PREZENTA sa la penticostali, pentru a gira ECUMENISMUL si “depasirea barierelor confesionale”, adica a “gardurilor” dintre “confesiuni”. Numai aceasta este deja o declaratie de RECUNOASTERE PE PICIOR DE EGALITATE a ereziei penticostale.

 105. @Vela Gheorghe

  “Ca sa ramai si tu si alti comentaori cu o “pozitie” transanta a mea cu privire la prezenta Pr. Necula la Penticostali, iata ce am de spus:

  – Consider ca poate fi O SMINTEALA pentru unii credinciosi ortodocsi mai slabi in credinta…”

  Avem canoane clare in aceasta directie, si deci nu este vorba de putina credinta.

 106. Acesta e rezultatul trecerii Bihorului la Mitropolia Sibiului

 107. @”Sf.Ciprian”:

  Daca esti un penticostal de la ciresarii si nu altceva, ia aminte:

  1. Iti bati joc de un mare Sfant, luandu-i numele desi voi nu credeti in sfinti. Trebuie sa te caiesti de acest pacat, anume la Sfantul Ciprian.

  2. Tupeul tau nu doar ca nu are nimic crestin in el, insa este si grosolan, de toparlan care se da in stamba pe net. Spamul e partea ta pe internet. Duhovniceste, partea voastra este descrisa in psalmi: “parti vulpilor veti fi”, de nu va veti intoarce si nu va veti cai de erezia voastra.

  3. E foarte semnificativ cum va manifestati dispretul fata de ortodoxie si respectul fata de pr. Necula, desi acesta din urma a participat la o conferinta la voi. Pentru domnia sa, ar fi fost mai bine sa fie exact invers.

 108. @ a.maria
  Poate daca erati putin mai atenta ati fi observat ca pr Necula si-a facut semnul Sf.Cruci…dar erati prea grabita sa-l prindeti in cuvant.Va rog sa ma iertati!

 109. Vă vorbesc în absolută cunoştinţă de cauză! “Oastea Domnului” este puntea de trecere spre secte; este calul troian introdus de sectari în ograda Ortodoxiei. Sunt înţeleşi între ei! Blasfemia de la Beiuş a fost bine calculată de marele VIP Necula. Practic s-a scuipat pe mormintele Sfinţilor Martiri Ardeleni! Pentru penticostali a fost o adevărată mană cerească ( “vezi că au nevoie de noi ?” “Vezi că noi avem dreptate ?” ) iar pentru ortodocşi o pricină de mare sminteală ( “Păi, însemnă că şi ăia sunt buni” “Atunci de ce ne aburesc popii că numai noi avem dreptate”etc ). Nicăieri în Scriptură nu scrie că trebuie să alergăm după sectari şi să-i aducem la Adevăr! Scrie doar că de omul eretic, după ce-l mustri, să te îndepărtezi! SE CAUTĂ CU ORICE PREŢ CONFUZIA, SUB PRETEXTUL UNEI FALSE MĂRTURISIRI! Adevărata mărturisire nu se face în faţa ereticilor ci în faţa lumii apostate şi a celor care îţi cer să te lepezi de Hristos, cu preţul vieţii! Sfinţii Părinţi îi dădeau anatemei, dar fără ură, ci cu nădejdea că se vor căi. NU POŢI DISCUTA CU UN ERETIC DESPRE ORTODOXIE DECÂT ATUNCI CÂND DOREŞTE SĂ SE ÎNTOARCĂ ŞI NUMAI DUPĂ CE A DAT ANATEMEI VECHEA SA EREZIE! Citiţi vieţile Sfinţilor şi Istoria Ortodoxiei şi vedeţi! Dacă Pustan vrea să discute cu noi, să-şi blesteme erezia, să o dea anatemei, şi discutăm! ( vezi cazul Fericitului Teodoret al Cirului, care a fost obligat de Părinţi să-l dea anatemei pe Nestorie, şi abia apoi a putut fi reprimit în treapta episcopiei ).Necula de la Sibiu şi mulţi alţi profesori vânduţi nu fac altceva decât să lingă mâinile celor care i-au susţinut financiar când şi-au făcut doctoratele prin străinătate, şi faţă de care au obligaţii foarte mari)
  NU VĂ AMĂGIŢI că vezi Doamne , vor converti ei pe sectari la Ortodoxie! Şi ţineţi-vă bine în credinţa strămoşească. ESTE ÎNCEPUTUL UNOR MARI PRIGOANE ÎMPOTRIVA CELOR CARE SE VOR ÎNCĂPĂŢÂNA A RĂMÂNE ÎN DUHUL SFINŢILOR PĂRINŢI! TOTUL, ABIA ACUM ÎNCEPE!

 110. @ Valentin

  “Cei care au fost in sala au vazut si alte lucruri care in transmisia in direct nu apar si nici in inregistrarile oferite de organizatori. Acestea le puteti obtine doar de la cei ce au fost acolo.”

  daca ai fost in sala te rog sa scrii aici ce nu s-a putut vedea, si mai ales cum a fost atmosfera in sala.

  cred ca si Marian a fost, dupa cum a postat.

  oricine ar fi, sunt curioasa sa vad ce pot spune in plus fata de ce s-a auzit /vazut.
  aparut si pe http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/ce-fost-de-duminica-ortodoxiei-la-beius.html o marturie de la fata locului.
  chiar vroiam sa spun si eu, cum bine a spus acolo, ca Pr. Necula trecea de la una la alta.

  chiar si faptul ca,intr-adevar, afisele puse de ASTRADROM, langa afisele lor (din care nu s-a rupt niciunul), aproape toate au fost rupte in timpul noptii [continutul lor nu ataca deloc ci ii indemna “pe credincioşii ortodocşi să nu urmeze preoţilor Constantin Necula şi Cristian Pomohaci deviaţi de la canoanele Bisericii Ortodoxe.”] pentru mine nu e intamplator.

 111. Vedeti in om si partea frumoasa,nu doar defectele!

 112. @ Gabriela:

  🙁 De ce insistati sa ne mahniti, ignorand evidentele si mergand pana in panzele albe cu apararea unui preot cu convingeri si atitudini ecumeniste declarate?

  Nu il cunoastem personal (deci ca om) pe pr. Necula si nu asta era discutia, nu asta ne intereseaza, ci ceea ce face p.c. sa in calitatea sa de preot si in mod public. La cele de mai sus, ca proba, reluam inca o data (fiindca poate nu s-a remarcat in postare, in subsol) si:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/07/15/de-la-adunarea-generala-a-conferintei-bisericilor-europene-de-la-lyon-2009-in-desfasurare-spre-sinodul-unionist-de-la-lyon-1274/

  Afisul filmului propagandistic Hope, recomandat de organizatorii Conferintei de la Lyon participantilor pentru a fi diseminat in tarile de provenienta.

  Printre cei care participa la realizarea filmului se numara, din partea ortodcsilor romani, pr. Constantin Necula. Co-participant alaturi de acesta sunt si cateva figuri feminine, “episcopese” ale unor denominatiuni protestante. Astfel, a doua figura dinspre stanga, ultimul rand, chiar langa pr. Necula, se numeste Margot Kaessmann, conduce (conducea, intre timp a fost inlocuita in urma unui scandal – n.n.) ca “episcop” Luteranii Evanghelici din Germania si o adevarata vedeta “carismatica” de TV. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/wp-content/uploads/2012/03/afis-film-ecumenist.jpg

 113. Incerc si eu sa vad partea buna, dar conteaza care e mai influenta.Si oricum cand e vb de credinta lucrurile/afirmatiile/marturisirile nu pot fi ambiguee sau incomplete. Initial am fost putin surprinsa pozitiv de elanul pr. dar , consider eu, pe tot parcursul conf. s-au strecurat afirmatii care nu sunt ce se astepta lumea bine intentionata la o conf cu tema respectiva; cand amesteci albul cu altceva nu mai e alb …pb sa fi fost locatia?

  probabil pt ca miza mi se pare importanta privesc astfel situatia.

  dar, dupa cum spunea un pr. beiusenii si cei zona o sa aiba ce isi merita. in “traducere” nimic bun dpdv duhovnicesc (ortodox , bine-inteles)
  am vb mult prea mult deja..
  Iertati-ma daca parerile mele v-au suparat,sunt doar parerile unei pacatoase ortodoxe.

 114. Daca si penticostalii au rostit Crezul, ne intrebam, retoric, ei, oare, la care “Biserica Una” s-or fi gandit?

  Acum ne ramane sa nadajduim doar ca, dupa aceasta intalnire de tip “experiment pilot”, nu vor urma si altele, pentru “cuviincioasa” reciprocitate (de exemplu la Cincizecime?), inaugurand chiar o “traditie” a dialogului fructuos ortodoxo-penticostal.

 115. Ar fi cateva lucruri de comentat dupa lectura tuturor mesajelor de pe aici si sper sa pot reveni cu cateva cuvinte. Pana una alta, cred ca fiecare ar trebui sa steie un pic “pe loc repaos” si sa se cerceteze pre el insusi in ce duh este si scrie aici.

  Referitor la modul in care parintele Necula a ales sa propovaduiasca evanghelia in Duminica Ortodoxiei (deci nu la ce a marturisit, ca sa fie clar) as remarca un singur lucru: mesajul evanghelic din Duminica Ortodoxiei este VINO si VEZI.

  Chemarea spre EL, spre Biserica Sa, pentru convingerea tuturor ca aici este apa vie (fie ca aceia sunt in dreapta credinta, fie ca ratacesc). Nicidecum MERGI la cei rataciti, EXPUNE-TE cand nu e cazul si PROPOVADUIESTE unor urechi care NU VOR sau nu sunt PREGATITE sa ASCULTE in timp ce smintesti pe cele care te asculta.
  Parintele ar trebui sa fie mai cu luare aminte caci nu ma indoiesc ca e suficient de inteligent ca sa prinda toate nuantele si consecintele faptelor sale.

  Iertati.

 116. Trist, dar toate astea se petrec in Beius dupa eliminarea unor fete bisericesti cu optiuni traditionaliste din zona. Pentru acest lucru putem sa-i multumim in mod deosebit parintelui secretar eparhial de la Gyula, fost cleric in zona care a avut un rol insemnat in acest sens.
  Nu la asta am sa ma rezum. Dar ii intreb pe cei ce sustin pozitia pr Necula cum vad ei depasirea barierelor interconfesionale fara a discuta si despre diferentele de credinta? In cuvantarile pr Necula s-a mentionat insistent pe desfiintarea acestor bariere interconfesionale.

 117. M-am uitat razant pe raspunsurile de aici. Observ ceva ciudat. Daca lasam in afara pe individul care-si zice sfint se pare ca exista o divizune intre ortodoxii de pe site cu privire la semnificatia faptului ca un preot ortodox (de care n-am auzit in viata mea,acum e prima oara….dar eu in general nu excelez la capitolul teologie si teologi, din pacate)s-a dus sa vorbeasca la penticostali si nu in spiritul: “credeti gresit ce credeti” ci “hai, ca poate ne intelegem asa, cit de cit”. Ba mai mult acest preot ortodox a fost invitat si introdus de catre individul pe care l-am vazut zbierind emfatic intr-o biserica ortodoxa la invitatia altui preot ortodox, acelasi individ care tuna si fulgera pe la jumatatea speech-ului impotriva celor care fac diferenta intre biserici. Pai eu nu inteleg ce nu se intelege? Nu inteleg de ce dezbatem pro si contra? Nu e nimic de dezbatut. Nu ma intereseaza cine este acest preot, nu ma intereseaza ce a facut sau a zis inainte sau dupa. Un fapt este foarte clar: preotul ortodox nu avea ce cauta sub nici o forma printre sectanti decit intr-un singur fel: sa le atraga atentia ca se scalda intr-o mare greseala eretica. Si atit! El nu a facut asta. El a facut altceva. In cazul asta nuantele nu mai sint importante….ca si-a facut cruce, ca nu si-a facut ca a zis Crezul ca una- ca alta…NU!Astea-s baliverne (scuzati-mi expresia) pentru ca sint irelevante fata de faptul in sine. NU AVEA CE CAUTA ACOLO!!

 118. @admin
  Va rog sa ma iertati daca v-am mahnit,poate nu sunt destul de intarita duhovniceste ca majoritatea comentatorilor d-voastra.De 17 ani ne luptam sa tinem credinta intr-un sat ardelenesc unde45% sunt greco-cat.Poate nu traiti toti in mijlocul ereticilor,e greu sa stiti .Bucurati-va ca nu sunteti sibieni si rugati-va pt noi!

 119. @ “sf.ciprian” ?

  “Ortodocsii oare de ce sunt tot mai putini?”

  Este trist, desigur, dar mai bine mai putini si alaturi de Hristos, decat multi si in gloata ahntihristului !!!

 120. @Alin-7

  1. Cui a adresat mesajul “VINO si VEZI”?
  2. Intreb impreuna cu Ilaria:
  Cum se poate sustine desfiintarea barierele interconfesionale ramanand totusi fidel Ortodoxiei?

 121. @ gabriela:

  Stiti ca va pretuim lupta si va incurajam, dar trebuie pastrata trezvia si constiinta limpede a ceea ce este (si trebuie sa ramana) DA si NU in toate privintele. Nu suntem sibieni, e adevarat, dar si cei care suntem nu inseamna ca suntem obligati sa devenim avocatii celor care fac sminteala si II PRIGONESC (da, chiar asa!) pe cei care marturisesc drept Ortodoxia, neamestecandu-se cu sectarii, cu masonii si cu alti hulitori.

  Apropo de Sibiu, ne mai amintim cum la adunarea ecumenista care a avut loc aici in 2007, pr. Necula vorbea la un post de radio local tot impotriva “habotnicilor” ortodoxisti care aveau ceva cu manifestarea aceea new-age-ista (antihristica), justificand sofistic faptul ca se faceau rugaciuni in comun prin faptul ca, de fapt, canoanele respective nu s-ar mai aplica decat pentru co-Liturghisire sau ceva pe acolo.

  Iar IPS Laurentiu Streza declara, despre acelasi eveniment:

  Toate Bisericile din Europa îşi trimit reprezentanţi la Sibiu ca să participe întâi de toate la o adunare de rugăciune, pentru că este o adunare a creştinilor, care va fi prefaţată de o rugăciune de deschidere şi în fiecare dimineaţă şi fiecare seară, fiecare delegaţie a Bisericilor va avea un spaţiu rezervat pentru cult. Participanţii pot să aleagă să meargă la ortodocşi, la catolici, la protestanţi, la anglicani. Vor fi rugăciuni comune. Uvertura şi încheierea se vor face în Piaţa Mare, iar dacă plouă, în cort. Noi dorim ca toţi să participe la o rugăciune comună. Avem dreptul să ne rugăm toţi împreună.

  – Credincioşii se vor putea ruga împreună cu preoţii lor în orice biserică, indiferent de cult?

  Da, toată lumea este invitată la rugăciunea comună. Sunt trei etape pe care noi vrem să le urmărim în evoluţia apropierii dintre Biserici. A fost etapa conflictuală, chiar de conflict, unul împotriva altuia. Am ajuns acum la o etapă a dialogului, unul lângă altul. Dialogul este temelia apropierii. Începutul dialogului îl face rugăciunea. Dialogul implică şi probleme contradictorii care trebuie rezolvate. În momentul în care îl pui pe Dumnezeu în faţă şi începi o rugăciune cât de simplă comună, în care fiecare îşi exprimă dorinţa de unitate, fiecare este conştient că nu poate face singur ceva. Slujbele se vor oficia în limbile engleză, germană, franceză, rusă, română.

  […]
  Unitatea la care noi năzuim, la care visăm, nu va fi o uniformitate, ci o unitate în diversitate. Dacă se păstrează sau se redescoperă filoanele de bază ale credinţei creştine, dacă noi ajungem la credinţa primară, vedem dezvoltarea noastră pe parcurs, care a ajuns la o extremă sau la alta.

  http://theologhia.wordpress.com/2007/09/04/ecumenismul-vazut-prin-ochii-ips-laurentiu/

  In calitate de purtator de cuvant al Mitropoliei Ardealului si de misonar ortodox, asteptam ca pr. C. Necula sa ne explice si legitimitatea canonica a “lacasului de cult” MULTICONFESIONAL denumit “Biserica de gheata de la Balea Lac” si a slujbelor bizare care s-au savarsit aici, cu binecuvantarea IPS Laurentiu Streza: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/01/26/patru-preoti-ortodocsi-din-eparhia-ips-laurentiu-streza-au-participat-la-batjocura-ecumenista-a-bisericii-de-gheata-de-la-balea-lac/ Si, de asemenea, ce legaturi exista intre IPS sa si francmasonul de rang inalt (declarat) Sorin Frunzaverde, totodata ilustra personalitate din conducerea PDL.

 122. Constantin Necula, preotul “ortodox” sibian a rostit CREZUL impreuna cu penticostalii, dar…FĂRĂ FILIOQUE (conform celor spuse de Astradrom).

  Halal marturisire!

 123. http://www.rostonline.org/blog/claudiu/2007/09/ecumenismul-este-impus-cu-politia-la.html

  http://mihneamaruta.ro/2011/02/22/moartea-unui-mitropolit-si-nasterea-unei-mitropolii/

  De ce această respingere unanimă faţă de persoana Laurenţiu Streza? Ce îi reproşau atâţia ierarhi celui care, în 2005, era de 9 ani Episcop al Caransebeşului?

  O ascensiune cel puţin stranie, petrecută în mai puţin de două luni, de la preot de mir şi secretar ştiinţific al Facultăţii de Teologie din Sibiu, direct în scaunul episcopal. Rămas văduv, ÎPS Laurenţiu fusese mai întâi ales episcop, la 4 iulie 1996, fiind călugărit abia peste câteva zile, în 20 iulie 1996. Mai mult decât atât, el avea cinci copii în îngrijire, încălcând astfel Regulamentul pentru organizarea vieţii monahale, care le interzice călugărilor să aibă obligaţii familiale.

  “Un călugăr nu îşi poate aduce copiii minori în mănăstire şi niciun episcop nu-şi poate instala copiii în reşedinţa chiriarhală, care are şi ea statut de mănăstire. Aşa încât ÎPS Laurenţiu a devenit monah prin fraudă – una spirituală, la care s-a făcut complice răposatul mitropolit al Ardealului, Antonie”, scria comentatorul ortodox Dan Ciachir (“Ziua”, 14 decembrie 2005).

  Controversatele evenimente din 3-4 noiembrie 2005 – instalarea ÎPS Laurenţiu în scaunul mitropolitan de la Sibiu şi înfiinţarea, a doua zi, prin votul Sfântului Sinod, a Mitropoliei cu sediul la Cluj – aveau să fie preambul, cum spuneam mai sus, al alegerilor din 12 septembrie 2007 pentru cea mai înaltă demnitate a BOR, rămasă vacantă după moartea Patriarhului Teoctist.

 124. @Admin!

  Fata de “K.K.” am mai vorbit in trecut, si am luat atitudine (cum m-am priceput) “pro” Parintele Mihail Stanciu!

  Mi se pare “nitel” fortata ca sa nu spun exagerata afirmatia ca l-as “apara” pe Pr. C. Necula…Din felul cum am scris asa “s-ar parea”…, insa eu am “ridicat” si “pus in discutie” o “ipoteza”, si anume ca unii penticostali s-ar fi putut sa fi apreciat “pozitiv” vorbirea sa, si acest este “un punct de pornire”, catre deschiderea spre “intrelegerea” unor Adevaruri de credinta Ortodoxe care pentru ei sunt “tabu”, si despre care nici nu vor sa auda sau sa se intereseze…
  (fac o mica digresiune…in urma cu multi ani m-am nimerit intr-un tren personal si eram cu un preot de tara…fost inginer, care era un bun duhovnic, dar nu prea indemanatic la “vorbire” si “versete biblice”, si niste femei tot penticostale l-au “provocat” cu tupeu…sa le spuna ca de ce Ortodocsii se inchina la idoli si de ce fac pomeni si parastase pentru morti…etc..
  Am simtit ca imi fierbe sangele si am inceput sa le combat..cu Scriptura…facand mari eforturi sa nu le jignesc, caci erau destul de “necizelate” si obraznice…iar PARINTELE ma incuviinta cu atitudinea
  Dupa ce am scos SCriptura si le-am citit din ea…AU spus: “Domnul sa te binecuvinteze! Aliluia!, si i-au “multumit” si Parintelui…
  Insa, ele ortodoxe nu au revenit…si nici nu cred ca s-au intors vreodata in Biserica Noastra, dar “s-au schimbat” 180 de grade” ca atitudine pe moemnt, si nu teatral..ci nefatarnic…cat de sincer a fost nu pot aprecia…
  Oamenii acestia secatri “nu sunt toti periculosi”, (stiu ca ma vei taxa ca vorbesc aberatii…)dar din discutiile pe care i-am avut cu ei de mai multe ori…uneori “inflamand” o jumatate de vagon de tren…fiindca erau obraznici…si lumea se astrangea in jurul nostru si se uita ca la urs…pot sa spun ca o constatare personala CA POT FI SUCITI si CONVINSI…sa revina…dar este nevoie de “pricepere” si tenacitate…si de niste idei care sa fie pentru ei ca niste “MINE”, si bombe cu ceas…care sa explodeze mai tarziu…
  Or, la asta m-am referit cand am spus CA POATE…unul dintre efectele “neanticipate” de catre PUSTAN a acestei inatlniri este si “convingerea” unora dintre ei…ca si Ortodocsii AU OAMENI care “stiu” Scripturile si predica bine…findca ei cauta “emotianalul” si “sentiumentalismele”, iar Pr. C. Necula stie “sa puna si MIERE lacrimogenista” in predicile sale…care este dulce…pentru urechi…)

  Asadar iata ce am vrut sa spun despre “subtilul” Pr. Necula la care am facut aluzie…!

  Resping “acuzatia” indirecta a comentatorului VASILE, care spune ca “ostasii sunt intelesi” ca sa scrie “la unison” (asa am inteles ca a insinuat acest comentator) despre acest incident…Eu nu sunt inteles cu nimeni! Sunt de ceva timp un NEINTELES de multi ostasi si cu multi ostasi…DAR NU M ALEPAD DE OASTE…fiindca ea a insemnat si insemna in viata mea MAI MULT DECAT TEORIE…TEOLOGICA, fie ea si de cea mai buna calitate…!

  (am mult de treaaba…dar trebuie sa-i raspund si lui VALENTIN…ca a spus “cuvinte de invatatura” LA PLURAL…or, pe net nu-i decat o vorbire a mea…

  Eu am “cantar” PATRISTIC si “SENZOR” si INSTRUMENT agonisit de la SFINTII PARINTI de a “cantari” duhurile…insa nu stiu daca si VALENTIN are…
  Lui o sa-i dedic o postare ceva mai…”picanta”…fiindca m-a jignit usturator…)

  Doamne Ajuta!

 125. @ Elena G.:

  Pai doar nu era sa-l rosteasca cu Filioque? Filoque este adaugirea eretica a papistilor, neasumata nici de protestanti. Deci a rostit corect. Nu asta e problema.

 126. FRATI ORTODOCSI MAJORITARI AI ACESTUI PAMANT ROMANESC ORTODOX DE 2000 DE ANI…beiusul e o zona B-L-E-S-T-E-M-A-T-A. Sa NU UITAM ca un alt mandru cu ifose de smerit, DA(NU)ION VASILE (ce bine ca nu-l cheama si Grigore)… A FACUT ACOLO PROPAGANDA STILISTA PRO(ST)-SLATIOARA TOT INTR-UN POST.

  FRATILOR pr.Necula a comis-o IAR. DUPA ce i-a dat LUI k.k. amvonul la Sibiu acum umnla aiurea, sa propovaduiasca (ce?). Ciudat e ca in loc sa se ocupe ca in toate parohiile din Ardeal preotii sa incurajeze iconarii din parohiile lor sa-si expuna SFINTELE ICOANE intr-o asa mare DUMINICA A BIRUINTEI ORTODOXIEI, el face drumuri SI DRUMETII LA NISTE MISEI DE 2000 DE LEI(NU DE ANI. sunt curios cine i-a facut plinul la benzina ca in alte parti cotizeaza ortodocsii(inca creduli). Intr-o conferinta l-am intrebat de preotii din puscariile comuniste de ce le-a dat Domnul tineretea inapoi, toti ajungand peste 90 de ani, si l-am amintit si pe parintele Roman Braga care traieste in America, si dansul credea ca-i trecut la Domnul…Pai daca stai numai cu idioti care mai de care mai vedeta cum sa nu-ti strici SILUL(deocamdata de a gandi…)
  Pe dealde danion l-a suparat propulsarea lui KK si am inteles ca la o conf. a “strainezului” danionica a parasit sala dupa 10 minute, ca deh nu-i ca el de (ne)BUN.
  Mandrie cat cuprinde, si vreau sa inchei cu o remarca adusa de parintele , MARELE PARINTE DE FRONT DIMITRIUE BEJAN, care in cartea MI-E DOR DE CER i destainuia fratelui(cu adevarat frati acestia) Ioanichie Balan…ca…in ROMANIA SE SCRIE MULT SI PROST…si ca dadea exemplu de un basarabean roman cum simte LIMBA ROMANA!
  DA!!! CU CEI CARE N-AU TRADAT SA MERGEM INAINTE SI FARA EXTREME, pr. Necula face extrema ecumenismului si nu e de bine pentru cei care inca i calca pragul…

  Hristos in mijlocul nostru!

 127. Cuvinte folositoare pentru vremuri tulburi din Cuviosul Paisie Aghioritul :

  – Biserica noastra Ortodoxa nu are nici o lipsa . Singura lipsa care se prezinta este din partea noastra , atunci cand nu reprezentam corect Biserica , de la cel mai mare in ierarhie pana la cel mai simplu credincios .

  – Nu se potriveste sa te certi pentru tine . Altceva este sa reactionezi ca sa aperi subiecte duhovnicesti serioase , subiecte legate de credinta noastra , de Ortodoxie . Aceasta este datoria ta .

  – In chestiunile de credinta si de aparare a patriei nu sunt ingaduite concesiile , ci trebuie sa fim neclintiti si statornici .

  – Sa avem incredere in traditie . Astazi , din pacate , a intrat politetea europeana si vor sa arate ca fac binele . Vor sa arate superioritatea , dar in cele din urma merg inspre a se inchina diavolului celui cu doua coarne . “Sa existe o singura religie ” , iti spun , si le niveleaza pe toate .(…)
  Sfintii Parinti au stiut ceva atunci cand au interzis legaturile cu cel eretic . Dar astazi spun : “Nu numai cu cel eretic , dar si cu budistul si cu inchinatorul la diavol sa ne rugam . Trebuie ca si ortodocsii sa se afle la rugaciunile si conferintele lor . Este o prezenta ” . Ce prezenta ? Le rezolva pe toate cu ratiunea si justifica cele ce nu se pot justifica . Duhul european crede ca si problemele duhovnicesti pot intra in Piata Comuna .
  Unii dintre ortodocsi , care pe toate le trateaza cu usuratate si care vor sa faca , chipurile , “misiune” , convoaca conferinte cu heterodocsii ca sa trambiteze peste tot , crezand ca astfel vor propovadui Ortodoxia , dar de fapt facand impreuna cu cei rau slavitori o “salata” ecumenica . (…) Heterodocsii , pe de alta parte , vin la conferinte , fac pe dascalii , iau tot materialul duhovnicesc bun ce-l afla la ortodocsi , il trec prin atelierul lor , pun vopseaua si firma lor si apoi il prezinta ca model . Iar lumea ciudata de astazi este impresionata de astfel de lucruri ciudate , dupa care se distruge duhovniceste . Dar Domnul , atunci cand va trebui , va ridica din nou un Marcu Evghenicul si un Grigorie Palama , care vor aduna pe toti fratii nostri care s-au smintit si s-au departat de Biserica sa marturiseasca credinta ortodoxa si sa intareasca Traditia , pricinuind astfel bucurie mare Maicii noastre Biserica .

  – Parinte , cele pe care le spun cei care adera la penticostali , ca vad vedenii , vorbesc in limbi etc., sunt din imaginatie sau din lucrare diavoleasca ?
  Raspuns : Sunt din lucrare diavoleasca . Pentru ca atunci cand merg la penticostali si se boteaza din nou , dispretuiesc si leapada Sfantul Botez
  (…)

  Doamne , ajuta !

 128. IPS Laurentiu Streza cu Frunzaverde sunt rude prin alianta …cuscrii,asa stiu eu

 129. VELA GHEORGHE@

  Trebuie sa fim atenti din ce unghi privim problema! Care este scopul acestei intruniri? Aici nu este vorba despre dorinta de a intoarce vreun penticostal la dreapta credinta. Trebuie sa vedem limpede! Asemenea discutii lamuritoare cu sectarii pot avea loc, insa, doar in particular. In cazul de fata Pr. Necula a participat, chiar in Duminica Ortodoxiei, la o adunare sectara sfidand Biserica si pe Sfintii Parinti! El cunoaste foarte bine ce inseamna aceasta Duminica precum si continutul Sinodiconului si cu toate acestea a mers acolo, in vazul tuturor, tocmai pentru a depasi barierele confesionale!!! Bariere despre care stim, asa cum ati si aratat mai sus, ca sunt date de Invatatura noastra Ortodoxa si care, in ceea ce ne priveste pe noi ortodocsii, nu sunt puse de oameni caci invatatura noastra nu este de la oameni ci de la Dumnezeu!
  Nu convertirea sectarilor sau propovaduirea dreptei credinte este scopul unor asemenea intalniri! In plus, nu putem scoate acest eveniment din contextul general. Cum arata Ilaria mai sus : “Trist, dar toate astea se petrec in Beius dupa eliminarea unor fete bisericesti cu optiuni traditionaliste din zona.” La acestea se adauga antecedentele pro-ecumeniste ale preotului in cauza si trebuie sa avem in vedere tot contextul, toate evenimentele proaspete sau mai putin proaspete din cele doua Mitropolii Ardelene. Cand intelegem cum stau lucrurile atunci stim cu cine avem de-a face si nu mai confundam lupul cu pastorul chiar daca si el stie sa cante la fluier si uneori o poate face chiar “genial”. Dumnezeu sa-i dea pocainta!

 130. http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/37/II%20Ioan

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=4&id=36

  Intre Hristos si veliar nu exista partasie. Cum sa stea la aceeasi masa pastorul cu lupii care sfasie turma?

 131. Adevarul trebuie facut cunoscut cat mai limpede, nu obscurizat si la tatonare. Aici nu e un razboi de cucerire, de acaparare teritoriala. E o lupta de a ne pastra credinta dreapta pt a ne mantui sufletul. De aceea si sunt putini ortodocsi care sa faca fata la tentatiile si presiunile minciunii. Chiar daca turma lui Hristos este mica, dar nu trebuie sa se teama, dupa cuvantul Lui.
  Este evident o actiune concertata de a submina Duminica Ortodoxiei si a o devia intr-o alta directie.
  Da, Doamne, sa fim gasiti credinciosi in aceste vremuri de cernere, iar nu risipiti de orice duh la invataturilor rastalmacite. E suficient sa spunem un NU hotarat acestor bulversari ridicole. E tot ce conteaza. Pana la urma, nu avem ce intra la discutii cu asemenea manifestari stranii si destabilizatoare.

 132. http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/

  Trist, dar ce s-a petrecut acolo a fost cu participarea unui preot ortodox si cu binecuvantarea a doi ierarhi ecumenisti.

  Va prezentam o scrisoare, primita pe adresa de mail a asociatiei, de la o credincioasa care a fost in sala urmand sa revenim curand cu cateva amanunte de la fata locului:

  Azi e ziua ORTODOXIEI si de la inceput vreau sa-mi cer iertare daca am suparat pe cineva sau daca supar/ tulbur pe cineva spunandu-mi punctul meu de vedere despre asa zisa conferinta sau ce-o fi fost DUMINICA ORTODOXIEI sustinuta la ciresarii penticostali in aceea sala parca de concerte.

  Asadar am fost azi la intalnirea cu prof. C-tin Necula, cu emotii si cu speranta totodata, ca de ziua Ortodoxiei, se va intampla o minune poate… ca acest parinte ortodox sa marturiseasca adevarul care este de fapt in credinta ortodoxa, ca acesti oameni care au fost in sala sa inteleaga odata pentru todeauna ca isi vor putea mantui sufletul doar cautand pe Maica Domnului, pe sfintii nostri, pe Domnul nostru Iisus Hristos, sa-i rugam sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu sa ne ierte de pacatele noastre si sa ne primeasca in Imparatia Cerurilor cand o sa parasim aceasta lume ca doar nu suntem nemuritori.. nu ???

  NU a fost asa .. am avut parte de o mare, MARE INSELARE.

  Asociatia Astradrom a luat atitudine si au pus afise langa a lor… ce continea punctul lor de vedere privind aceasta conferinta… ACESTIA NU AU RUPT NICI UN AFIS de-a fundatiei ciresarii, ca dupa amiaza sa aflu de fapt ca… azi noapte cineva a rupt aproape toate afisele celor de la As. ASTRADROM. Va las sa analizati dvs. acest lucru.

  Pot spune ca m-am simtit ciudat, foarte ciudat in acest loc… aproape ca la un spectacol de cativa lei.. pe care la un moment dat Pustan ia si cerut… cica, sa donam pentru fundatia acestora, s-au plimbat niste cosulete tare dragute prin sala sa se adune bani.

  Daca aceasta poate fi numita seara de rugaciune, i-as invita pe toti ciresarii penticostali sa vina la biserica ortodoxa, sa participe macar la o slujba a sfintei liturghi unde intradevar vor simti cu adevarat ca se roaga Bunului Dumnezeu.

  In momentul cand Pr. Necula a coborat din masina, (asa a randuit Maicuta Domnului) citiva ortodoxi i-au dat parintelui o lista cu intrebari, la care se dorea sa le raspunda in cadrul conferintei. Prof. Necula a refuzat zicand ca nu primeste lista cu intrebari, sa nu se creada ca e ceva aranjat, ca sa o tina acestia, s-o dea la momentul potrivit si ca va raspunde daca va reusi ca cica trebuia sa mai ajunga la ceva interviu.

  Dupa intrarea in scena a lui Pustan, au spus crezul, s-a trecut la cateva cantari de-a lor, apoi pe la 19,10 a aparut in scena Prof. Necula. Doamne Dumnezeule, ce mi-a fost dat sa vad… si-a sustinut discursul care sincer mi s-a parut ca are multa filozofie pe care eu nu l-am inteles prea mult, doar ca eu zic ca nu a avut nici inceput nici incheiere, cuprins nici atat… ce-o fi vrut sa vorbeasca omul asta, nu stiu… ca asa trecea de la una la alta. Nu mi s-a mai parut deloc ca as fi la emisiunea ci undeva in tara fara nume. (cer iertare tuturor) Pai… pe cand sa-si ia ramas bun s-au ridicat niste pacatoase… care si-au cerut iertare, ca ar dori sa li se raspunda la niste intrebari (cele 7), pastorul penticostal Pustan a zis la un moment dat un nu macait… dar nu a avut ce face ca deja se incepuse citirea intrebarilor. S-au citit aproape… vreo doua ca s-a si… precizat de catre Pustan ca Prof. Necula va da raspunsul si le va citi dupa ce se mai canta putin, dupa care a revenit si a zis ca ii trebuie mult timp sa dea raspunsul si ca nu s-ar pune rau nici cu fratele Pustan. Ce sa mai crezi… adevaru unde e ?? EU SINCER NU l-am gasit rostit de acest doctor Necula… sa le spuna clar acelor oameni adunati acolo… sa fi fost in jur de aprox 1000 (ortodoxi, penticostali sau ce or fi fost) care cautau adevarul prin care se vor putea mantui. DECI ACEST DR. NECULA NU A BINEVOIT SA MARTURISEASCA CU TOATA CONVINGEREA CREDINTA ORTODOXA, A FOST O INSELARE.. a raspuns doar la o intrebare… si inca ce raspuns… (CA SA FIE TRASI ORTODOXII DE URECHI CARE O SUPRACINSTESC PE MAICUTA DOMNULUI) restul intrebarilor le-a citit doar, dar nu a mai binevoit sa raspunda, la una dintre ele a recunoscut ca nu stie. Ce sa va spun… ca am venit cu sufletul neampacat de acolo si cu un mare regret fiindca oamenii ce au fost acolo nu cunosc adevarata credinta ortodoxa si sunt sarmanii… rataciti cautand adevarul… Dar le spun eu o pacatoasa,.. care l-am cautat si l-am gasit in ORTODOXIE, mai ales ca pe mine m-a si ajutat si mi-au fost alaturi de multe ori MAICUTA DOMNULUI, Sf. Teodora de la Sihla, Sf.Iov, Sf.Arsenie Boca, Sf.Nectarie, Sf. Fanurie, Sf Gerasim de Kefalonia si multi alti sfinti, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, care sigur au rugat pe BUNUL DUMNEZEU sa ma ajute.

  Ce sa va mai povestesc ca cica s-a interzis si filmarea in incinta acelei sali, ca doar ciresarii filmeaza (ma gandesc ca doar ce le convine lor) daca au fost asa de secretosi, de ce s-a spus sa nu filmeze alti daca ei aveau intentie buna. Socotiti dvs????? De ce????

  SUNT O PACATOASA, M-AM NASCUT ORTODOXA SI VREAU SA ADORM ORTODOXA, FIINDCA ESTE SINGURA CALE ADEVARATA PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI MEU SI A TUTUROR OAMENILOR. AM RAMAS CU UN GUST AMAR PENTRU CA IN SEARA ASTA NU S-A EXPLICAT OAMENILOR CALEA CEA ADEVARATA, NU AU FOST FACUTI SA INTELEAGA CA SARSAILA (INGERUL CEL RAU) II DUCE PE OAMENI PE O CALE GRESITA (ciresari-penticostali) SI CA SINGURUL ADEVAR, SINGURA CREDINTA ADEVARATA PT. SUFLETELE NOASTRE ESTE CREDINTA ORTODOXA.

  M-AS BUCURA CA MIINE SA AUD CA TOTI CEI PREZENTI IMPREUNA CU PUSTAN AU INTELES CEVA DESPRE ORTODOXIE ORTODOXIE. DAR MA INDOIESC. DOAMNE AJUTA!

 133. Cele 7 intrebari puse in cadrul conferintei sustinuta de Dr Constantin Necula la Beius intr-o sala a penticostalilor ciresari DE ZIUA ORTODOXIEI, din care s-a raspuns doar la una-doua, iar la restul nu a mai avut timp.

  1. Va rog sa ne vorbiti despre pururea fecioria Maicii Domnului
  2. Va rog sa ne vorbiti despre Cinstirea Maicii Domnului si a sfintilor.
  3. Va rog sa ne vorbiti despre cinstirea icoanelor si a crucii
  4. Va rog sa ne vorbiti despre botezul copiilor.
  5. Va rog sa ne vorbiti despre importanta traditiei in istoria Bisericii.
  6. Va rog sa ne vorbiti despre infiintarea cultului penticostal si despre intemeierea Bisericii Ortodoxe.
  7. Va rog sa ne vorbiti despre glosolalie si adevarata vorbire in limbi.

 134. M-am uitat şi eu cu atenţie la una dintre adresele postate mai sus de un comentator:
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/misiunea-ciresarii-si-diversiunea.html
  şi am găsit acest paragraf:
  „O diversiune a organizatorilor a fost anuntul potrivit caruia pastorul V. Pustan (in predici si discutiile cu localnicii) spunea ca, in cadrul programului, vor participa cantaretul Cristian Pomohaci si Oastea Domnului. Dupa cum s-a observat, Pomohaci nu a fost in sala si nici reprezentanti din partea Oastei Domnului. Aceasta dezimformare a fost creata doar pentru a atrage “participanti” dintre ortodocsi. Cantarile “culese” din repertoriul Oastei Domnului au fost interpretate si orchestrate de membrii ai cultului penticostal.“
  Deci sublimiez: Oastea Domnului nu a fost prezentă în sală, ci – din contră – Oastea Domnului se dezice de acţiunile preotului Necula. Acest preot a reprezentat Biserica Ortodoxă, nu Oastea Domnului.

 135. Nu stiu cati din cei care cei ce au scris aici au auzit de parintele Damaschin si de cele aproape 30 de misiuni ortodoxe grecesti în Africa, nu stiu cati stiu care este procentul e crestinii din China, sau cum sunt vinati credinciosii in diferite locatii ca acestea , etc…
  Daca ar stii probabil ca ar fi mai retinuti…..

 136. @Iosif

  “Deci sublimiez: Oastea Domnului nu a fost prezentă în sală, ci – din contră – Oastea Domnului se dezice de acţiunile preotului Necula. Acest preot a reprezentat Biserica Ortodoxă, nu Oastea Domnului.”

  Oastea Domnului, ciresarii, parintele Necula, miscarea penticostala. Toate astea nu au nici o legatura cu Duminica Ortodoxiei!

  Doamne ajuta

 137. @Vela Gheorghe, cu respect,
  Am scris cu respect pentru ca nu pot sa nu fiu patruns de sinceritarea pe care o manifestati si nu pot sa fiu indiferent la durerea pe care o simtiti.
  Argumentul pe care l-am folosit este un argument de credinta si nu este un sofism. Parintele Necula, “omul ortodox”, s-a facut penticostal in Duminica Ortodoxiei. Asa spun Sf. Canoane pe care le invocati, asa spun Sfintii Parinti. S-a facut partas cu ei si una cu ei.
  In alta ordine de idei observ ca incercati oarecum sa-l “alintati” prin expresii de genul -om cu preocupari intelectuale-, are ceva din nebunia geniului-… In Hristos, nebunul pentru Hristos se sfinteste pe cand nebunul genial ramane nebun.
  Vreau sa va asigur ca Pr. Necula nu are nici pe departe nelinistea pe care o manifestati dumnevoastra. Dansul stie bine ce face, sau, mai bine, ce are de facut.

 138. revin pentru un detaliu important,
  Pr Necula a acceptat ca este una cu penticostalii, ca s-au sarit toate gardurile si-n stanga si-n dreapta, ca se simt ca in imparatia cerurilor.

 139. @ mfp!

  Si eu te respect, fara bascalie…!

  Fiindca ai adus vorba de siceritate…daca nu este insotita si de “prudenta” si “discernamant”, poate la fel mult sau destul de mult sa vatame ca si viclenia si ipocrizia!

  Insa sinceritatea (prostuta si necoapta) are ceva superior vicleniei, celei mai subtile si anume este “locul” in care ADEVARUL si INTELPCIUNEA cea plina de maturitate “de poate aciui” si poate sa isi faca salas…pe cand intr-o inima vicleana niciodata!

  Am citit (in urma cu ceva timp…) ca ucenicii Parintelui “GHERONDA IOSIF SPILEOTUL” de la NEA SKITI di Sf. Munte Athos, erau tratati ca “inselati” si “ocarati” ca sunt de partea acestui mare Parinte pe care l-a avut crestinatatea Ortodxa in veacul trrecut!
  Dar ei NU S-AU LEPADAT si nici RUSINAT de Parintele si MENTORUL LOR!

  Ostasii Domnului sunt vazuti cam la fel azi in Biserica, dar “cei sinceri” RAMAN RECUNOSCATORI “Parintelui IOSIF TRIFA” si “Fratelui TRAIAN DORZ”, pentru invataturile pe care le-au primit de la ei…!

  Parintele IOSIF Trifa NU A FOST DOVEDIT (desi s-a incercat chiar de catre teologi “abili”) ca fiind eretic, ba din contra A FOST REABILITAT!
  La fel si Fr. Traian Dorz!
  Eu LE SUNT DATOR LOR (mult…) si le “raman un ucenic al lor”, asumandu-mi “riscurile” catalogarii cu epitete care uneori nu se opot suporta prea usor…!

  Oastea Domnului se deosebeste DE ORICE SECTA, prin urmatoarele caracteristici:

  – NU indeamna pe membrii ei la NESUPUNERE fata de ierarhie,
  – NU invata pe membrii ei SA NESOCOTEASCA randuielile doctrinare si caonice si liturgice ale Bisericii,
  – DEZVOLTA sentimentul PATRIOTIC in inimile ostasilor, iubirea de neam si de patrie, ba chiar a fost si este UN CHEAG de UNITATE NATIONALA intre romani, asa cum afirma si regretatul IPS BARTOLOMEU ANANIA despre ROSTURILE NATIONALE Ale Oastei Domnului,
  – cultiva FRATIA duhovniceasca “un sentiment” si “o preocupare” care este foate firava in multe parohii ale BOR…
  – si cultiva ASCULTAREA fata de PASTORI, foarte multi ostasi avand duhovnici vestiti (fara insa ca sa se laude cu ei)…

  PE CAND Sectele “indeamna” si “produc” si “cultiva” in randurile si inimile adeptilor lor:

  – RUPEREA PE FATA si DECLARATA de Biserica Ortodoxa,
  – DISPRETUIREA si HULIREA a tot ce ARE Biserica Ortodoxa,
  – DUSMANIA fata de tot ce apartine ORTODOXIEI,
  – IMPOTRIVIREA fata de orice bun si valoare care apartine LUMII ORTODOXE si CRESTINATATII Ortodoxe,
  – RUPEREA DE ORICE ESTE SPECIFIC si AUTENTIC si TRADITIONAL ROMANESC, si incurajeaza LEGATURILE cu cultele de peste Atlantic, fiidca AU DEVENIT STRAINE de ceea ce aprtine NEAMULUI ROMANESC…

  De ce musai am tinut sa fac aceste “precizari”…?? care unora dintre comentatori le vor parea “ca nuca in perete” si isi vor zice…”de unde porni acesta si unde ajunse pana la urma cu comentariile lui”…?

  Fiindca s-a INCINS mult “atmosfera” discutiilor pe seama acestui subiect, si fara ca sa existe vreo actiune sau intentie OFICIALA si concreta din partea Ostasilor Domnului (a conducerii) Oastei in legatura cu acest “eveniment” legat de penticostali, ostasii Domnului “cazura” la mijloc de …vinovati…fara voia lor!

  Nici sa nu se creada ca vreau sa spun ca ostasii “sunt usa de biserica”, nu
  sunt oameni cu multe slabiciuni, dar stiu ceva mai mult decat alti crestini ortodocsi CE INSEAMNA DUHUL SECTAR, fiindca au avut SI AU DE -A FACE CU EL…duh care a fost MENTINUT chiar de “securitate” in perioada comunista (nu vorbesc prapastii), fiindca comunistii aveau scopul SLABIRII oricarei actiuni crestine DE MASA in statul comunist!

  Asadar de asta am simtit sa fac aceasta mica precizare si mai ales pentru ca comentatorul care a semnat cu numele de VASILE a fost “vatamator” in afirmatiile sale si a ranit unele inimi!

  Oastea Domnului “va ramane” o sminteala si “pricina de poticnire” pentru UNII dintre crestinii ortodocsi care sunt “ortodocsi” mai mult pe dinafara…dar cei cu asezare launtrica coapta vor “simti” daca ostasii de langa ei FAC SAU NU FAC NOTA DISCORDANTA cu restul crestinilor ortodocsi si cu PLEROMA EKKLESIEI Ortodoxe!

  Si daca vor simti ca unii ostasi NU AU ACELASI DUH ORTODOX, SE VOR PAZI, iar DE VOR SIMTI CA AU ACELASIU DUH, vor avea fata de ei un sentiment de FRATIETATE…autentic, fiindca crestinii care AU ACELASI DUH nu se resping…reciproc, ci numai cei cu duhuri diferite, iar FRATIETATEA este o legatura FIREASCA intre crestinii de acelasi fel…

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 140. @Iosif
  “Acest preot a reprezentat Biserica Ortodoxă, nu Oastea Domnului.” E dramatic ce sustineti! Si il cam contraziceti pe dl Vela Gheorghe,confirmand totodata cele semnalate de cristi_g si de vasile !!! Pe de alta parte, sper din tot sufletul ca respectivul s-a reprezentat doar pe sine! Ah, ce bine ar fi fost daca era sub ascultare la un vladic precum Serafim al Pireului! In Duminica Ortodoxiei in care ar trebui sa vuiasca bisericile de Anatema! inselatul predica in mijlocul anatemizatilor…

 141. @ Valentine!

  Spusa-si in comentariul tau ca “cuvintele mele” au cam acelasi “duh” cu duhul penticostalilor…

  Fiindca maine am o zi cam grea “renunt” la gandul de a-ti da un raspuns “kilometric”, ci te rog numai sa urmaresti (numa’ daca vrei) clipurile video de la linkurile urmatoare, si fa-ti socoteala daca cu adevarat “am duhul” lor, sau nu:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZHBc68ptF3o

  http://www.youtube.com/watch?v=ZcTZJ3N_9ic&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=kMvaVJn0jjc&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=RqlyYCmTGRg

  http://www.youtube.com/watch?v=aACqBmkFvuE

  Frate SECTELE dezbina NEAMUL si UNITATEA LUI, incercand sa faca prozeliti, ostasii nu fac asta…

  poate maine ti-oi mai scrie ceva in plus!

 142. Provin dintr-o familie penticostala in sanul careia am crescut pana aproape de maturitate. Cu ani in urma, totusi, prin harul lui Dumnezeu am primit Sfantul Botez devenind madular viu al dreptei credinte. As vrea sa adaug si experienta mea personala in ce priveste perspectiva unui dialog cu penticostalul.
  Probabil ca stiti/ ati patit-o: orice provocare sau invitatie la discutii pe teme religioase pe care o poate face sectarul unui ortodox este sortita nu numai esecului, cazand pe urechi surde efectiv (fiindca sectarul nu cauta sincer vreun raspuns – el doar stie tot), ci ulterior si rascolirilor si tulburarilor sufletesti de partea ortodoxului care a cazut in astfel de cursa. Ca cel ce accepta dialogul cu acest vechi sarpe crezand ca poate ceva, fara sa bage de seama se impartaseste mai mult sau mai putin -dar niciodata nu ramane neatins- de viclenia si trufia ispititorului. Iar el va cauta sa iscodeasca si sa rastalmaceasca prin intrebare orice raspuns precum diavolul prin sarpe. Ereticul pleaca apoi linistit ca te-a tulburat (si nu se poate linisti pana nu te tulbura), neclintit in trufia de nezdruncinat, iar tu stai si mesteci otrava ramasa: ca nu i-am spus bine, ca trebuia sa-i zic asa,ca de ce nu mi-am adus aminte si de cutare argument,etc.
  De aceea, cred eu, exista recomandarea apostoliceasca sa nu discuti cu omul eretic ci sa te departezi de el, fiindca e cu neputinta sa-l folosesti pe el si pe tine sa nu te vatami. Bine spunea cineva in comentarii ca “vino si vezi” e calea ortodoxa a tratativelor. Da! bine ar mai fi fost sa se faca vizibila Duminica Ortodoxiei, sa se fi facut macar mici procesiuni in jurul fiecarei bisericute cu Sfintele Icoane, sa se spuna macar cat de putin de ereziile de ieri si de azi si de substratul lor intunecat si pierzator de suflet in ziua in care Biserica s-a delimitat de intunericul tuturor ereziilor si s-a imbracat in podoaba adevarului icoanei inomenirii lui Hristos. Unii ce se inmultesc cred ca altfel se pot face lucrurile, fara anateme si doar cu dialogul nostru ciunt, dar orice cuget sanatos stie ca e cu neputinta. Caci ce partasie are intunericul cu lumina si cum se pot impaca? Bine este sa se intareasca inimile noastre prin har, ca sa cunoasca Lumina sa se alipeasca de ea si sa fuga de orice umbra a intunericului, acum cand ziua este mai aproape de noi decat atunci cand am crezut

 143. Sf. Ciprian?????

  @a.maria

  Crezul ortodox este defapt CREZUL NICEO-CONSTATINOPOLITAN din anul 381, adoptat si de neoprotestanti, deci nu ortodocsii l-au inventat…

  Diferenta este ca la aceea vreme biserica noastra era deja infiintata de insusi Mantuitorul Hristos,in timp ce secta dumitale apare la 1900 infiintata de CHARLES PARHAM.

 144. SOSIA LUI ADRIAN PAUNESCU
  Of, of, ce durere mare, am participat la acesta mascarada pot sa spun a fundatiei ciresarii( numai seara de rugaciune nu a fost ) mie mi-a venit sa dansez dupa acele cantari.
  Dumnezeu sa-l ierte pe Adrian Paunescu, eu cred ca totusi avem in Mun BEIUS O SALA DE TEATRU, UNDE ACTORII ISI FAC NUMARUL- DAR dragii mei beiuseni nu v-ati dat oare seama ca s-a ales din randul ciresarilor penticostali- un nou ADRIAN PAUNESCU (PUSTANEL) numai el se mai comporta asa PE SCENA LA CENACLUL FLACARA, l-a imitate perfect pe regretatul poet ADRIAN PAUNESCU. Ziceti voi de nu e asa<<<>>> mai TREBUIE SA APARA REVISTA FLACARA DE BINS infiintata de PUSTANEL si atunci sa vedeti voi castiguri banesti la spectacole de mare classa.

 145. Adrian Paunescu chiar credea in ortodoxie si era un real patriot si bun poet, cu toate pacatele lui. E jignitoare comparatia, totusi…

 146. “Ostasii Domnului sunt vazuti cam la fel azi in Biserica, dar “cei sinceri” RAMAN RECUNOSCATORI “Parintelui IOSIF TRIFA” si “Fratelui TRAIAN DORZ”, pentru invataturile pe care le-au primit de la ei…!”

  Sunt atatia parinti sfinti in Biserica Ortodoxa, insa noi nu ne-am facut un mit din ei. Prea mult vorbiti despre un singur om si prea mult vorbiti aici despre Oastea Domnului.

  Dumnezeu sa ne lumineze

 147. DA ASA ESTE -IERTARE -DUMNEZEU SA-L PRIMEASCA IN IMPARATIA CERURILOR PE MARELE POET ADRIAN PAUNESCU- COMPARAM DE FAPT FELUL LUI DE EXPRIMARE PE O SCENA

 148. @Cristina, frumoasa marturia ta. Ma gandesc totusi tu care ai trait printre ei si cred ca mai traiesti, cum iti este cand ai dialoguri in contradictoriu despre credinta adevarata?

  Ceea ce explici tu legat de penticostali mi s-a intamplat mie cu adventistii. Nu au nevoie sa cunoasca credinta dreapta, ci numai sa arate incurce si sa demonstreze ca nu avem calea adevarat.

  Doamne ajuta

 149. Pingback: Marturia unei FOSTE PENTICOSTALE convertita la ortodoxie: CEL CE ACCEPTA “DIALOGUL” CU SECTARUL CARE ISPITESTE SE IMPARTASESTE DE VICLENIA ACESTUIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 150. IMI CER IERTARE, am avut posibilitatea sa revad aseara filmarea si intr-adevar am gresit, Pr. Necula si-a facut cruce la inceput conf.(initial nu am obs. si am spus ca nu )

 151. @iulian

  se pare ca intotdeauna e mai bine sa tac, ca nu intotdeauna vb pe care le spun sunt citite cum sunt scrise.
  spuneam crezul ortodox referindu-ma la faptul ca s-a rostit CREZUL NICEO-CONSTATINOPOLITAN din anul 381, cum se rosteste in biserica ortodoxa, incercand sa fac o delimitare de crezul cu filioque.

  mai nou pe aici se ataca, vad :”secta dumitale” …Probabil ca nu s-a inteles din toate comentariile mele nimic. Sunt crestin-ortodoxa din fam crestin -ortodoxa, deci fac parte din “biserica noastra “.

 152. @ A.maria:

  Ai inteles gresit, din cauza ca Iulian a amestecat citatele si destinatarii. Totusi se vede ca se referea la PENTICOSTALI, ca secta care a aparut din 1900, nu avea nimic cu fratia ta, ci doar iti preluase un citat.

 153. Desi imi propusesem de aseara sa nu mai aduc vorba iarasi despre OD. ca sa nu se creada ca m-a apucata “ravna nebuna” de a-i face o “apologie”, exagerata si ca sa nu li se faca “lehamite” unor cititori si comentatori ca altceva nu mai stiu sa spun decat “Oastea in sus…si Oastea in jos…” totusi nu am incotro si “musai “trebuie sa raspund la cateva afirmatii, nu inexacte ci chiar GRAVE si NEadevarate, referitoare pe de-o parte la un asa-zis “al doilea” botez pe care l-ar face ostasii cand intra in Oaste, si pe care spui ca Ierarhia Bisericii il tolereaza…si reeferitoare la “un cult” al ostasilor fata de persoanele si numele Parintelui Iosif Trifa si ale Fratele Traian Dorz.

  Nimic nu este mai daunator pentru noi ca ceea ce stim despre anumite “realitati”, bune sau mai putin bune din Biserica Noastra, sa nu stim cum trebuie…:

  @ cristi_g

  NU EXISTA nici un al doilea botez, ci este vorba de un “legamant”, care inseamna altceva, inseamna o “hotarare” asumata…de a trai cel putiun “moral” (si evident duhovnicesc) in Biserica si in viata cotidiana…(nu vreau sa dau iarasi startul unor discutii contradictorii, dar “legamantul ostasilor” seamana cu un “intrarea pentru monahi in calugarie”, numai ca este asumat la o scara mai mica si este asumat de catre oameni cu familii care traiesc in lume…Se deosebeste “legamnantul” de “hotararea” (tainica) de la fiecare spovedanie pe care o luam cu totii sub epitrahilul duhovnicului, crestinii ortorocsi cand ne marturism pacatele ca sa nu le mai repetam, prin faptul ca este un “gest” public facut in fata altor ostasi de a trai altfel viata crestina si omeneasca pana la sfarsitul ei…, intr-o “ascultare” si “recunostiinta” fata de Hristos! Se aseamana acest “gest” cu “intrarea in monahism”, dar se refera la o viata crestina in lume si nu calugareasca.

  @ Ina!
  Cu adevarat in Biserica noastra Ortodoxa EXISTA nu mii, CI “ZECI” DE MII de Sfinti Parinti, care au dat Bisericii si umanitatii invataturi “SUPERIOARE” si MULT MAI ADANCI decat Parintele Iosif Trifa si Fratele “mirean” Traian Dorz, invataturi care au o ADANCIME duhovniceasca cu mult mai mare decat a celor doi mari reprezentanti ai O.D. Da asta este! Si ostasii NU CONTESTA valoarea OPERELOR SFINTILOR PARINTI, si a importantei lor in viata si MANTUIREA LOR!
  Dar fiecare om RAMANE recunoscator celui care l-a invatat un lucru bun candva sau l-a ajutat sa apuce pe o cale buna…sau SA IA STARTUL intr-o activitate folositoare si nobila sau aducatoare de castig…
  Ostasii NU I-AU FACUT IDOLI pe Parintele Iosif Trifa si pe fr. Traian Dorz, ci le-au ramas recunoscatori pentru “indrumarea PRIMARA” si “providentiala” pe care le-au dat-o intr-un moment al vietii lor CAND S-AU INTORS de pe caile pacatului pe calea lui Dumnezeu!

  Si, la Mormantul Parintelui Iosif Trifa de la Sibiu, si la Mormantul Fr. Traian Dorz de la Mizies- Bihor, ostasii se astrang ca sa LE MULTUMEASCA pentru “binele” pe care cei doi l-au facut lor, cand s-au intors pe calea lui Dumnezeu! Deci nu-i vorba de vreun cult al persoanei, ci de un gest “de recunostiinta”

  @ alti comentatori si cititori!

  O idee neaprofundata aseara suficient pe seama unor “trasaturi” ale SECTELOR…

  -Sectele RUP pe romani DE Biserica, dar si de NEAMUL nostru!
  -Sectele nu pun nici un pret pe UNITATEA nationala a neamului si poporului roman, din contra cred ca numai cand romanii vor scapa de Ortodoxie si de Influenta Bisericii Ortodoxe din societate, le va fi cu adevarat bine<
  – Sectele ii indeamna pe cei care intra in componenta lor sa LUPTE impotriva asa-zisei "inchistari" si "lipse de progres" in care chipurile i-ar tine si mentine Ortodoxia "medievala" pe romani,
  – Sectele II DEZRADACINEAZA pe romanii care intra in ele, LE SPALA CREIERELE si ii educa sa se LEPEDE de toate valorile trecutului…

  Cu riscul de a fi nesuferit…niciodata Parintele Iosif Trifa si nici Fr. Traian Dorz NU I-A INVATAT asa ceva pe ostasi.
  Parintele Iosif a fost casatorit cu o nepoata de trup de a Marelui roman si Patriot AVRAM IANCU, si in scrierile sale face referire si la AVRAM IANCU si la meritul sau in istoria noastra nationala…

  Am scris aceste lucruri pentru ca nu mai suportam sa vad mereu "aceeasi" placa pusa …ca "oastea ESTE SECTA", si am vrut sa arata CE INSEAMNA CU ADEVARAT SECTELE, si ce "roade" negative ADUC ELE in viata romanilor…

  Cu alte ocazii am scris ca din pacate Oastea are si o ARIPA PROTESTANTA care este imbacsita clar de un DUH NEORTODOX…dar nici acestia NU RESPING TAINELE Bisericii sau ierarhia, insa au un "specific" CLAR si care nu poate fi TAGDUIT NEORTODOX, pe care nimeni NU IL POATE NICI NEGA si nici disculpa, si datorita acestei factiuni DEPARTATA de Ortodoxie, in ochii multor crestini ortodocsi TOTI ostasii sunt SECTARI…

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 154. @Vela Gheorghe

  Am in familie o multime de ostasi ai Domnului, oameni care sustin aceleasi lucruri ca si tine. Nici la tine nici la ei nu se simte un duh ortodox.

  Fratilor, nu stiu de ce va trebuie un alt legamant, o adunare si nu va ajunge Biserica Ortodoxa. Nu cred ca exista credincios care sa poata sa tina pasul cu tot ce este in biserica ca sa mai poata merge si pe la alte adunari.

  Sa stam DOAR in biserica noastra ortodoxa asa cum am fost povatuiti de parintii bisericii noastre.

 155. Vremea Postului Mare – vremea ispitelor, vremea tulburarilor
  Vremea Postului Mare – vremea rugaciunii in liniste, vremea pocaintei

  “Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte”,fratilor!
  Asa tulburare in sufletele noastre, ale tuturor, numai in timpul Postului Mare am vazut.
  In casa, in familie, la birou, pe internet, tulburari de tot felul.

  Si uite asa … vremea rugaciunii si a pocaintei trece…
  Acum esti ajutat de post, de slujbele specifice, de rugaciunile specifice.
  Insa vremea trece si cine stie daca te mai pocaiesti asa cum trebuie, dupa Inviere?

  E vremea sa stam inauntru, in liniste, in locasul inimii, cu frica si cutremur, cu gandul la pacatele noastre si la patimile Domnului.

  Sa nu ne lasam prada ispitelor, si nici sa nu ispitim pe altii!
  Nu acum e momentul sa invatam pe altii, sa le explicam, ci sa stam inauntru cu frica si cutremur!
  Sa nu tulburam nici pe fratii admini cu atatea comentarii peste comentarii, ca nu pe internet, nu asa, in vremea Postului Mare ne vom converti unii pe altii.

  Daca pastorii nostri gresesc si tulbura, sa nu continuam si noi tulburarea.
  Fratii admini deja ne arata ce se intampla, ne arata deja lucrarile vrajmasului in tara noastra. Ce rost are sa continuam tulburarea sufletelor noastre prin comentarii si explicatii?

  Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte! Sa cercetam si sa respingem duhurile care ne trag la a comenta o situatie (clara) pe toate partile, Acum in vremea aceasta.

  Doamne, ajuta neputintei mele!

 156. SIM, ai dreptate. Iertare. Doamne ajuta

 157. FETELOR SIM SI INA, HAI SA PORNEASCA ACEASTA NE-TULBURARE DE LA CEI CARE STIU ASTA MAI BINE CA NOI PACATOSII, SI SA SARBATORIM ASA CUM SE CUVINE ORTODOXIA, PRIN ICOANELE VII PE CARE LE AVEM, IAR PE CEILALTI SA-I CATERISIM DIN SUFLETELE NOASTRE,NOI CA SI POPOR A LUI DUMNEZEU, CA DACA NU APAR IDIOTI CARE CER UCIDEREA BEBELUSILOR, PEDOFILII( IN REP.MOLDOVA AZI S-A VOTAT CASTRAREA LOR)L.G.B.T. SI ALTI HANDICAPATI SA NE FACA FRANJURI CA NOI STAM LA RUGACIUNE. OARE PE VREMEA STRABUNILOR NOSTRI EI NU IESEAU SA-SI APERE TARA SI CREDINTA CA VENEAU PAGANII IN VREMEA POSTULUI SA ATACE? FEMEILECURAJOASE CA ASPAZIA OTEL SI ELISABETA RIZEA VA ZIC MACAR CEVA? CAUTATI-LE PE YOUTUBE INAINTE SA SCRIETI PE AICI COMENTARII PIOASE SI IMPACIUITOARE! BUNICA MEA AVEA O VORBA…daca nu ma ajuti, NU ma incurca!!!
  …avem o tara unde au stralucit odata, vitejii daci barabati ne-muritori, si unde stau de veacuri la olalta izvoare, vai si munti cu fruntea-n zari…CAUTATI FETELOR CANTECUL ASTA…Avem o TARA …SI APOI MAI GANDITI CE SI CUM!

 158. @ Andrei:

  Multumim pentru mail si predica.

  Dar…: nu mai scrie cu majuscule, te rugam. Si.. incearca sa intelegi ca si fetele au dreptatea lor, cand discutia deja a mers prea departe, nefiind impotriva tratarii problemei. In toate e nevoie de masura si echilibru. Si vorba parintelui Amfilohie, auzit “live” acum cateva ore: chiar sa ne folosim de acest timp al Postului, ca daca acum nu incercam sa facem mai multe nevointe duhovnicesti, nu ne pocaim si nu ne interiorizam mai mult, sigur in afara Postului nu o vom face. Si… mai mulote pe care nadajduim sa vi le impartasim curand, fiindca sunt DE MARE, MARE FOLOS si parintele a fost foarte inspirat…

 159. Cu privire la acest subiect, găsim detalii şi aici: http://comorinemuritoare.ro/bLOGOS/?p=9138

 160. @vlad:

  E bine ca exista grupari ale OD care se delimiteaza de astfel de actiuni.

  Nu e insa deloc bine ca ne gasesc tot pe noi acarul paun. Afisul in care OD era mentionat nu a fost pus de noi si nici nu am fost anuntati de o delimitare oficiala a Oastei, pe care nu am fi ezitat sa o preluam!

  Mai mult, exista in acel link o precizare:

  E drept că fraţii de la Război întru cuvânt nu au de unde şti dacă preotul Necula a avut sau nu acordul Oastei în demersul său. Totuşi, când li se aduce la cunoştinţă în comentarii acest fapt, răspunsurile admin-ului sunt total nepotrivite. Şi astfel se descalifică şi pierde mulţi cititori ostaşi, care i-au urmărit ani de zile cu drag şi cu respect.

  Lucru care ne nedumereste total. Ce raspunsuri nepotrivite am dat si ce ne descalifica? Chiar NU ne-am pronuntat DELOC la sectiunea de la comentarii asupra Oastei Domnului, fie in general, fie in contextul evenimentului cu pr. Necula. Precizarea e, astfel, cu totul falsa.

 161. @admin:
  Da. Aveti dreptate. Referirile la adresa Oastei sunt in cadrul articolului postat de dv, nu in comentarii: „Si inca ceva important mai aflam din anuntul organizatorilor: ca sectarii neoprotestanti si ortodocsii “ostasi ai Domnului” (pare-se ca din ce in ce mai protestantizati ei insisi) “se vor ruga impreuna“, sfidand inca o data canoanele si invataturile elementare ale Sfintilor Parinti si semanand otrava confuziei si sminteala amestecaturii ecumeniste.“

  Voi semnala greşeala şi administratorilor de pe Comori Nemuritoare.
  Noi citim intotdeauna cu placere site-ul dv. Şi împărtăşim punctele dv. de vedere. Dorim ca şi pe viitor să ne oferiţi materiale pe care să le citim cu plăcere şi din care să ne hrănim sufleteşte.
  Vă dorim în continuare spor în lucrul pe care-l faceţi şi post cu folos duhovnicesc!

 162. @Vlad:

  Multumim si noi.

 163. si daca o fi fost vreo “dorinta” de a propovadui la cultele neoprotestante, ortodoxia ,in DUMINICA ORTODOXIEI,PREA CUCERNICUL PREOT PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN NECULA(sper sa nu fi omis ceva din titulatura)…..de ce nu a ales o BISERICA ORTODOXA DIN BEIUS,ca locatie de desfasurare a evenimentului, si acolo sa ii invite pe toti ,pentru ca si asa se inteleg intre ei(toti neoprotestantii nu se inchina,nu cinstesc pe MAICA DOMNULUI SI PE SFINTI,nu au si chiar necinstesc SFINTELE ICOANE,si tot asa……..),si ATUNCI am fi vazut cati din ei ar fi venit,si fara sa i se dea drept de cuvant tov. vladimir pustan sau la altcineva din partea lor……

 164. Fraţilor, sfinţii părinţi au iubit pacea şi nu iau dat ortodoxiei nici cea mai mică
  urmă de agresivitate, de lipsă de înţelegere faţă de semeni, dar au apărat-o
  cu toată fiinţa, cu jertfe martirice (al căror număr numai Domnul îl ştie), de erezii şi de reformele omeneşti. Ecumeniştii însă vin de poziţii foarte îanlte, din funcţii de decizie şi de putere şi fară a o declara deschis, acceptă dinlăuntru ortodoxiei că este închisă, intolerantă, rigoristă, exclusivistă, exact aşa cum sună acuzţiile adversarilor ei. Toate acţiunile lor au exact aceste ţinte. Este astfel ortodoxia ? De ce asemenea acuzţii ? Pentru că se apără de erezie, pentru că îşi păzeşte cu statornicie cele încredinţate de Dumnezeu spre mântuirea lumii ? Unde şi cum se manifestă agresiv ortodoxia ?. Apărarea în faţa atacurilor eretice, păgînizate şi neopăgânizante o numesc, întoleranţă, închistare, lipsă de deschidere, etc. Toţi vin cu argumentele minţii, cu analize şi speculaţii filozofice ce nu au suportul duhovnicesc al sfinţilor părinţi. Ecumenismul nu atacă decât ortodoxia autentică care îi este ţinta şi adevăratul adversar. Atacă tot ce înseamnă apărare pentru ortodox dar nu cu argumentele sfinţilor părinţi ci cu ceia ce aparţine mândriei lumii instruite (pe care o admiră , o aprobă şi o susţin), cu argumentele lumii, politicii, ale minţii, niciodată cu argumentele Duhului sfinţilor părinţilor noştrii. Suntem intoleranţi pentru ca ne aparăm tocmai de aceste atacuri care acum vin din interior, pe calea cu cea mai mare putere. Cine urmează calea sfinţilor părinţi (despătimindu-se) simte cu uşurinţă duhul înşelător al propoveduirii lor, însă cei ce se bizuie pe capacităţile lor, îi cred sincer, pentru că centru credinţei lor este în minte nu în inimă şi duh. Mulţi şi înalţi ecumenişti sunt convinşi de adevărul susţinut de ei şi au curajul să lupte şi cu sfinţii părinţi nu ca Arie şi cei asemenea lor ci cu paşi mici şi speculînd sensibilitatea emoţională şi socială. Faptele lor sunt realizări exterioare, culturale, intelectuale, artistice, oratorice (de cel mai înalt nivel adesea), de milostenie umanitară mediatiztă, fapte care se văd, pentru că se fac ca să se vadă şi care aparţin lumii şi rămân aici. De aceia la nivel academic se luptă să împace ortodoxia şi pe ortodocşi cu lumea şi să-i aducă în lume nu să împace lumea cu Dumnezeu şi să-i aducă pe eretici la cer ..

 165. @ o pacatoasa:

  Linkurile nu sunt functionale, insa nici nu mai are vreun folos sa tot rasucim la nesfarsit aceleasi lucruri. Deja s-a spus cam tot ce era de spus. De acum se exagereaza si pare ca ne preocupa mai mult persoana pr. Necula decat propriul suflet, pana la urma. Trebuie pus si un punct, cel putin pna nu se intampla evenimente noi.

 166. pr.Constantin Necula la Brasov
  http://ascorbrasov.ro/
  A precizat ca la Beius s-a dus cu binecuvantarea mitropolitului.
  Conferinta este in desfasurare….

 167. Completare: m-a sunat un prieten din sala si l-am auzit pe Necula cand a facut afirmatia asta; de asemenea a mai spus ca nu intra in polemici cu “tot felul de razboinici intr-u cuvant”

 168. Pingback: PARINTELE AMFILOHIE la Sophia (audio si text): “Tara are nevoie de oameni care sa se pocaiasca cu adevarat. POCAINTA ESTE DE TEMUT DEMONILOR!” -
 169. Am fost cativa ani in ASCOR prilej cu care l-am cunoscut pe pr Iustin de la Oasa. Seamana mult cu pr Necula in sensul ca amandorora le place sa fie inconjurati de lume care sa-i aclame. Si-au format un cult al personalitatii intre ASCOR-isti si ii trag intr-o directie a unei apostazii moderne in care sa nu suparam pe nimeni si sa ne smerim in fata ereticilor si ecumenistilor. Acest fel de duhovnici care cauta popularitate intre studenti sunt periculosi caci prin ei se insala suflete curate care cauta sincer pe Hristos. Aceste suflete incep sa se familiarizeze cu ecumenismul si cu acest fel de “marturisire” in taina. Ciudat ca ambii dintre cei doi duhovnici sunt mladite formate la Sambata de sus, pe langa pr Teofil Paraian despre care stim destul de bine ca avea inclinatii ecumeniste.
  Aveti grija dragi ASCOR-isti sa nu va lasati amagiti de zambetele viclene ale unor astfel de oameni.

 170. Pingback: Cum a prezentat pr. Constantin Necula ortodoxia penticostalilor din Beius (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 171. @Sim

  “Vremea Postului Mare – vremea ispitelor, vremea tulburarilor
  Vremea Postului Mare – vremea rugaciunii in liniste, vremea pocaintei”

  Asa este…. peeste tot am gasit doar cearta, tulburare.. discutii

 172. pentru cei care vor sa urmareasca postfactum “evenimentul” de la Beius, care a starnit atatea controverse…

  http://www.dailymotion.com/embed/video/xpe0pv

 173. http://www.youtube.com/watch?v=rtfTONbSZkk
  mie mi s-a parut in ordine cuvantul parintelui Necula

 174. http://www.youtube.com/watch?v=rtfTONbSZkk

  repet postarea pentru ca nu am apucat sa scriu tot…
  mie mi s-a parut in ordine cuvantul parintelui Necula, ceea ce am vazut in filmul de pe youtube, putin neobisnuit stilul de exprimare, mai liber, dar potrivit pentru locul unde a mers, pentru a se face mai usor inteles.
  este o marturisire de credinta ortodoxa.

 175. @ Eugenia:

  V-am ingaduit ca o exceptie revenirea la subiect, desi cunoasteti ca am inchis discutiile in care s-au exprimat deja, pana la supra-saturatie, toate opiniile posibile, pro si contra, fiindca nu se ajungea nicaieri in afara de tulburare, ispitire spre manie, si oboseala de multe vorbe. Fiecare oricum ramanea la ideile lui si orice dialog era imposibil. Si asta in Postul Mare.

  Noi am fi preferat, sincer, ca oamenii sa doreasca sa asculte si sa vada, cu cel putin aceeasi ravna, adevaratele marturisiri ortodoxe, in Duh si in Adevar, ale celor care au suferit in inchisori pentru Hristos, de exemplu (si acolo nu se inghesuie nimeni la citit, vizionat si comentat ca aici – DE CE OARE?!) sau ale unor oameni traitori, care sa ne transmita nu doar niste cuvinte omenesti ambalate in retorica moderna, ci… puterea Duhului. Cam asta intelege Biserica noastra prin MARTURISIRE ORTODOXA. Altminteri nu vom reusi niciodata sa facem deosebirea intre păstori si impostori, intre urmatorii lui Hristos si inaintemergatorii lui Antihrist. Formele ortodoxe si corectitudinea exterioara – este scris in profetii – vor fi imitate cu mare dibacie de Antihrist si de slugile sale. De aceea, daca nu ne straduim sa intelegem si sa “prindem” mireasma si gustul inconfundabile ale Duhului, vom putea fi lesne inselati de orice aparenta de “ortodoxie”, care va fi suficient de vicleana in ultimele vremuri incat sa nu se abata chiar fatis de la dogme. Asa cum si ecumenismul va realiza nu o unitate doctrinara (imposibila de altfel) intre religii si “confesiuni”, ci o asa-zisa “unitate in diversitate”, cu respectarea credintei si traditiei fiecareia dintre ele.

  Despre aceasta chestiune de principiu duhovnicesc ne intereseaza sa discutam – si poate ca va merita reluat subiectul intr-un articol – iar nu despre persoane X sau Y. In orice caz nu despre pr. Necula. Multumim!

 176. admin

  “V-am ingaduit ca o exceptie revenirea la subiect, ”
  Scuze, eu doar aseara am vazut filmul….

 177. @ Eugenia:

  Iertati-ne si dvs, dar s-a discutat numai despre asta (la postarea unde am publicat filmarea pt prima oara) vreo 3 zile la rand, pana la degenerare si la… batut apa in piua, asa ca am inchis acolo comentariile – deja exagerate si nepotrivite in Post, mai ales – si credeam ca ca toti cititorii mai fideli ai siteului sunt deja avizati.

 178. http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/cateva-reflectii-asupra-partii.html
  SÂMBĂTĂ, 24 MARTIE 2012

  Cateva reflectii asupra partii cenzurate din conferinta pr Necula de la Beius (1)
  “Sfintii Parinti nu sunt de acord cu ideea asta. Cum adica ortodocsii si ereticii sunt “frati”? Biserica Ortodoxa si cea penticostala nu au fost si nu vor fi niciodata “Biserici surori”. Aceasta e o minciuna pornita din globalismul pe plan religios. De aceasta lozinca profita protestantii si catolicii sa faca prozelitism in tarile ortodoxe din rasaritul Europei. Puternicii lumii vor sa globalizeze totul. Aceasta globalizare nu va putea fi facuta daca nu se vor desfiinta granitele, daca nu se vor desfiinta traditiile, daca nu va fi o moneda unica si o religie unica controlata de ei, de acesti stapani ai lumii. Ecumenismul acesta nu are nimic duhovnicesc in el, totul e politic, e incercarea diavolului de a face o religie sincretista care sa fie controlata de un guvern mondial. Nu avem voie sa amestecam Adevarul cu minciuna. Nu trebuie sa ne certam cu nimeni pe acest subiect, dar nici nu avem voie sa facem concesii. Sfintii Parinti si-au aparat Adevarul de credinta cu dragoste fata de Biserica dar si cu compatimire fata de cel cazut, iar daca el vrea sa ramana cazut e problema lui. Nu vom da noi socoteala pentru incapatanarea aceluia. Afirmatia pastorului Pustan este o calomnie la adresa Bisericii Ortodoxe. Adica sa intelegem ca dreapta credinta sa fie “infratita” cu o erezie? Trist e ca pana acum nici un teolog nu a raspuns acestor blasfemii, cu atat mai mult ar fi trebuit sa o faca cei direct implicati. Dar inca nu e tarziu…” (ieromonah Eftimie Mitra – fragment dintr-o discutie telefonica)
  Am avut ocazia sa vedem inregistrarea video oferita de penticostali prin intermediul internetului (vezi si filmarile de pe Razboi intru Cuvant) si am constatat ca lipsesc multe aspecte importante legate de conferinta de la Beius. Lucruri despre care s-a evitat sa se mentioneze. O parte dintre ele au fost publicate de ASTRADROM in articolul “Misiunea ciresarii si diversiunea Duminica Ortodoxiei”. Alte detalii le vom reda in cele ce urmeaza folosindu-ne de o inregistrare primita de la o persoana care a fost acolo[1]. Dupa ce au vazut intrebarile din sala, organizatorii au limitat timpul de a le raspunde la 10 minute, lucru acceptat si de pr. Necula, desi initial se anuntase ca timpul era stabilit la trei ore, iar la cererea auditoriului putandu-se prelungi nelimitat.

  In transmisiunea directa, realizata de organizatori, partea cu intrebari a fost cenzurata din ordinul pastorului Vladimir Pustan, timpul atribuit pana la sfarsitul conferintei a fost completat cu muzica “religioasa” orchestrala. Realizatorul transmisiunii directe a promis ca raspunsurile la intrebari vor fi transmise ulterior ceea ce nu s-a mai intamplat.

  In continuare vom reda prima parte a inregistrarii dupa care vom face o scurta analiza (vezi aici: partea intai a sectiunii de intrebari).

  Vladimir Pustan: “Am adus intre noi un om care sa ne vorbeasca despre ceea ce crede el…” dand impresia ca e doar un crez personal (o parere personala) si nu un adevar de credinta.

  “…Vreau sa le spun fratilor mei adunati aici ca Dumnezeu sa ne ajute sa vorbim cu pasiune despre ceea ce credem NOI asa cum parintele vorbea despre ceea ce crede EL. Dumnezeu sa ne ajute sa ne rugam unii pentru altii pentru ca in Cer n-o sa mai fie garduri. Aicea mai sunt pentru ca le-au pus oamenii si ma rog lui Dumnezeu, ca si in seara aceasta (la fel ca in aceasta seara –n.n.), sa le ia de o parte” Ii spunem pastorului penticostal ca aceste “garduri” nu le-au pus oamenii ci sfintii prin canoane (vezi aici: importanta canoanelor in Biserica Ortodoxa). Aceste canoane au fost lasate pentru a se pastra o buna randuiala si pentru a nu da loc posibilitatii “haosului religios” sa tulbure viata Bisericii. Primele astfel de “garduri” au fost puse de insusi Mantuitorul Iisus Hristos cand a spus ucenicilor sa nu se amestece cu aluatul fariseilor, iar Sf. Apostol Pavel oprea categoric comuniunea cu ereticii. Daca cei ce le-au incalcat se simt “jigniti” e problema lor, n-au decat sa se indrepte.

  Dupa terminarea discursului a urmat sectiunea de intrebari. In momentul cand s-a pus o intrebare cu voce tare (cerandu-se sa se vorbeasca despre pururea fecioria Maicii Domnului) pastorul a intervenit spunand: “sa se cante o cantare si apoi se va raspunde la intrebari”. Biletele au fost triate de organizator care a spus: “dati hartia ca ma descurc eu”. Cele care au fost citite cu voce tare din sala au primit un raspuns (vom vedea si raspunsul) dar sunt si intrebari care nu s-au citit, spun cativa participanti. De altfel, pastorul a mai mentionat ca se va raspunde doar la intrebarile la care merita sa se raspunda.

  Din sala au fost puse un set de sapte intrebari in care se cerea sa se vorbeasca despre pururea fecioria Maicii Domnului, botezul copiilor, intemeierea Bisericii ortodoxe si intemeierea cultului penticostal, vorbirea in limbi practicata de Sfintii Apostoli (glosolalia) si vorbirea in limbi practicata de penticostali, cinstirea icoanelor (despre cinstirea icoanelor si a Maicii Domnului s-a punctat cateva idei in discurs), importanta tradidiei si alte puncte doctrinaire care au indepartat protestantismul de invatatura Bisericii primare. Dupa ce, pe fundalul muzical, au fost cercetate intrebarile cei doi s-au decis sa treaca si de aceasta etapa. Desi timpul oferit conferintei era nelimitat, organizatorul a anuntat pe cei prezenti ca mai sunt pentru intrebari doar 10 minute.

  Intrebarile referitoare la diferentele doctrinare l-au tulburat pe pastorul penticostal care inainte de a da cuvantul parintelui Necula a spus celor de fata: “Vreau sa intelegeti un lucru foarte important pe care vreau sa vi-l spun. Nu mi-a fost frica si nici nu imi este frica sa imi sustin credinta. Vreau sa va spun un lucru care poate ca o sa va socheze. Biserica Penticostala[2] are mai multe puncte comune cu Biserica Ortodoxa decat cu Biserica Baptista, ma refer la punctele de vedere doctrinaire sau dogmatice. Suntem foarte diferiti. Daca vreti sa mergem pe ideea diferentei dintre noi vom gasi timp la nesfarsit. Eu cred din toata inima ca Dumnezeu ne va lumina pe fiecare dintre noi, asa cum spunea parintele mai inainte, si as dori sa intelegeti ca Dumnezeu ne vrea sa fim mai aproape de el”.

  Pr Necula a citit intrebarile respective dar nu a raspuns la ele justificand ca pentru a vorbi despre acestea ar trebui “sapte teze de doctorat” si ca “nu vreau sa ma iau cu fratele Vladimir de putinele noastre barbi”. Raspunsul s-a limitat la lucruri generale ale invataturii ortodoxe fara a combate diferentele doctrinare, trecand la intrebarea despre mantuire prin Biserica. Aici invitatul a dat un raspuns ecumenist (conform teoriei ramificatiilor) in care spunea ca: “Biserica este corabia, este cam greu sa ne departam de capul Bisericii care este Iisus Hristos, ca de aici ni se trage noua ca ne-am facut noi barcute, canoe, fiecare am luat-o dupa capul nostru si am incercat sa facem altceva decat corabie, dar la baza sa stiti ca Hristos este parte integrala a corabiei care este Biserica”. Banuim ca s-a referit la Biserica Ortodoxa.

  Aceasta teorie sta la baza ideologiei ecumeniste spunand ca: “toate bisericile au harul Duhului Sfant si toate fac parte dintr-un intreg” si anume: si “corabia”, si “canoe”, si “barcuta” au posibilitatea mantuirii dar fiecare in felul lor. Pr Necula sustine ca “Hristos este parte intergala” in Biserica (Ortodoxa-n.n.), dar lasa loc interpretarii teoriei ramificatiilor prin care fiecare detine cel putin o parte dintr-un adevar. Aceasta este in contradictie cu ceea ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur despre adevarul de credinta la schismatici si eretici[3]: “Daca cineva ar schimba un insemn cat de mic la moneda regala ar falsifica intreaga moneda. Asa e si cu credinta. Daca cineva ar aduce o modificare cat de mica a invataturii de credinta ar schimba toata credinta”. Sfintii Parinti, (pe care pr Necula ii numeste prieteni ai sai) spun ca “cei ce s-au despartit de Biserica si au schimbat credinta sunt anatema” iar in Noul Testament se spune clar: “orice mladita care nu aduce roada si se usuca, se taie si se arunca in foc”. De asemenea e bine sa se stie ca erezia este hula impotriva Duhului Sfant despre care Evanghelia spune ca “nu se va ierta niciodata”. Penticostalii, asemenea baptistilor, iehovistilor, adventistilor etc., sunt eretici pentru ca au schimbat dreapta credinta si schismatici pentru ca s-au despartit de Biserica lui Hristos intemeiata la Cinzecime.

  Sectarii se justifica spunand ca “Sfintii Parinti sunt rai” ca au spus acestea, dar le spunem ca nu din rautate le-au marturisit ci din dragoste, sa ne previna sa nu ajungem in astfel de situatii, pentru a nu ne pierde sufletul. Mai degraba, rai sunt aceia care au schimbat credinta si au rupt Biserica prin schisme. Daca Sfintii Parinti ar fi rai nu ar mai fi sfinti.

  A urmat o intrebare despre diavoli la care a avut timp suficient sa raspunda. Probabil in acest caz toti aveau pareri comune. In cele ce au urmat au fost si alte intrebari la care invitatul a avut timp suficient sa raspunda. Pr Necula a sustinut necesitatea “ridicarii barierelor interconfesionale” dar nu a vrut sa spuna nimic despre cauzele crearii acestor “bariere”.

  In incheiere organizatorii au oferit flori doamnelor din sala invitandu-i pe toti la slujbele din zilele urmatoare. Evenimentul a avut loc cu binecuvantarea a doi ierarhi ecumenisti (Sofronie Drincec si Laurentiu Strezea). Dupa parerea protopopului ortodox de Beius, pr Ioan Balint: “intrunirea a fost o victorie a ortodocsilor asupra penticostalilor”. Chiar asa!? Am vrea sa ne spuna parintele protopop in ce a constat aceasta victorie.

  Cateva observatii esentiale

  Parintele Necula nu a avut erezii, nu a “apostaziat”, a marturisit crezul sau personal fara sa il argumenteze doctrinar astfel incat sa nu-i deranjeze pe organizatori. Merita mentionat ca, prin cuvantarea sa, s-a a aratat ca e cu mult peste nivelul duhovnicesc al acelor preoti din Beius preocupati mai mult de interese personale si practicanti a unei ortodoxii babesti; dar asta nu e de ajuns. Invitatul nu a contrazis afirmatiile organizatorilor care sustineau ca “Biserica ortodoxa si cea penticostala sunt Biserici surori”. Cand au fost puse intrebari directe referitoare la diferentele doctrinaire le-a ocolit diplomat. Pr Necula a mentionat ca Biserica Ortodoxa detine adevarul lasand loc sa se inteleaga ca si alte culte au posibilitatea mantuirii, conform teoriei ramificatiilor care sta la baza ecumenismului mondial.

  Marii apologeti ortodocsi nu au lasat niciodata loc interpretarilor. In cele ce urmeaza vom relata marturia parintelui Dumitru Staniloae[4] care ne spune cum trebuie abordata o intrunire de acest fel: „…Sfinţii Părinţi nu au vrut să ţină sinoade ecumenice cu arienii şi nestorienii. Ecumenismul este rău înţeles. Trebuie să observi imediat ce-i lipseşte unei învăţături, unde este erezia în învăţătura despre Hristos – şi să o combaţi. Trebuie să spui nu numai ce este adevărat în învăţătura ta, ci şi ceea ce este greşit în învăţătura altora… Totdeauna adevărul învăţăturii să rămână. Eu am fost pe la diferite universităţi, mai ales protestante, şi am expus învăţătura ortodoxă. Protestanţii au multe lipsuri, n-au Biserica, preoţia, dar, sunt, aşa, mai largi, nu m-au contrazis. Cu catolicii este mai greu; dacă le spui că le lipseşte ceva, atunci se supără şi refuză să mai discute…” In toata conferinta pr. Necula nu a combatut cu nimic ratacirile protestanteci doar a punctat cateva aspecte ale invataturii ortodoxe. Cu siguranta o astfel de discutie ar fi putut avea loc, in mod pasnic, fara a se trage cineva “de putinele barbi”. A spune adevarul de credinta si a atrage un semnal de alarma asupra greselilor existente in protestantism ar fi fost binevenit. Cine cauta adevarul nu se tulbura cand il afla. Cei ce se cearta cand li se spune adevarul sunt aceia care nu il cauta ci doar se folosesc de citate din Biblie pentru a-si justifica ratacirea. Un cautator de adevar cand il gaseste se bucura si nicidecum nu se tulbura si se “trege de barbi”. Altfel, care ar fi scopul acelei intalniri de la Beius?

  Referitor la afirmatia pastorului penticostal cum ca “Biserica Ortodoxa si cea penticostala sunt surori” parintele Staniloae spune: “Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de biserici surori este improprie”. Marturia parintelui Staniloae se refera la catolicism dar e valabila si pentru sectele protestante, rupte din romano-catolicism.

  Inca din anunturile organizatorilor se mentiona: “sa depasim barierele interconfesionale” care defapt era o tinta clara a conferintei, iar preotul ales in acest scop era ales cu dibacie. Dupa cum se vede, penticostalii au ramas cu ale lor, atata doar ca prin prezenta unui preot ortodox au primit mai multa importanta ramanand cu convingerea ca penticostalii si ortodocsii sunt “frati”, iar Biserica Ortodoxa e “sora” cu cea penticostala. Tocmai ceea ce s-a urmarit. In rest toata organizarea a fost in duhul protestant (lumesc): muzica, orchestra, cuvinte mari, gesturi impresionante etc., cu alte cuvinte, un spectacol in toata regula, si toate astea “in numele lui Iisus”. Oare!? Chiar credeti, oameni buni, ca Iisus e de accord cu o astfel de marturisire? Oare Iisus a avut o atitudine asemenatoare fata de saducheii si fariseii acelor timpuri? Sau si Iisus a fost rau cand le-a spus acelora “morminte varuite” sau “pui de vipere”? In astfel de situatii Iisus a fost ferm, ba chiar spunand: “inapoia Mea satano!”. Apropoo de barierele interconfesionale, de ce sa nu amintim de ceea ce Apostolul Pavel spunea destul de clar: “De omul eretic, dupa prima si a doua mustrare, departeaza-te, stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit” (Tit 3,10-11). Dupa opinia ecumenistilor si a protestantilor Sfintii Parinti au gresit cand au urmat exemplul fermitatii oferit de Mantuitorul si Sfintii Apostoli. Dar iata ca asa “rai” cum erau, Dumnezeu i-a rasplatit cu sfintenia si azi au sfinte moaste.

  Prof. Cristian Marc

  Vedeti si:

  “Pr Necula si gandirea nemteasca”, de Gigel Chiazna: http://www.chiazna.ro/3368/pr-necula-si-gandirea-nemteasca

  Cateva reflectii despre canoanele Bisericii Ortodoxe: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/canoanele-bisericii-ortodoxe-si.html

  Duhul lumesc sincretist al miscarii penticostale: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/miscarea-penticostala-si-duhul.html

  Scurt istoric al sectei penticostale: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2012/03/scurt-istoric-al-sectei-penticostale.html
  [1] Am fost in sala la acea conferinta dar, din pacate, nu m-am gandit sa inregistrez. Ulterior cineva m-a contactat telefonic pentru a-mi oferi o inregistrare (facuta cu telefonul) pe care am impartit-o in doua parti. Din aceste inregistrari am scos fragmentele unde era mizica, considerandu-le inutile. Voi posta deocamdata partea I, iar daca se va solicita o voi posta si pe a doua (cea de a doua fiind mai lunga e mai greu de postat – dar la nevoie se poate imparti). Am lasat si la ASTRADROM o copie dupa intreaga inregistrare cu telefonul.

  [2] Insasi expresia de “Biserica Penticostala” sau “Biserica Baptista” este eronata deoarece Biserica e una singura. Hristos la Cinzecime nu a facut mai multe biserici. Cei ce s-au separat (scindat) de Biserica Ortodoxa, intemeiata la Rusalii, sunt secte si se numesc schismatici.

  [3] Schismaticii sunt cei ce s-au rupt de Biserica si ereticii sunt cei care au adus inovatii in doctrina crestinismului primar propovaduit de Sfintii Apostoli. Penticostalii sunt si schismatici si eretici. Normele internationale ecumeniste, bazate pe o politica mondialista, sub pretextul “dragostei” si a “unitatii” au impus o ideologie conform careia toate bisericile detin macar o parte din adevar si toate au posibilitatea de a mantui. Acestei ideologii subscriu si unii clerici ortodocsi care ori sunt convinsi (si atunci nu cunosc invataturile Bisericii despre acest subiect) ori se conformeaza de buna voie sistemului globalist (ingnorand invataturile Sfintilor parinti).

  [4] fost professor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu si unul dintre cei mai mari teologi ortodocsi la nivel international.

  Publicat de ASTRADROM la 13:02
  Trimiteţi prin e-mail
  Postaţi pe blog!
  Distribuiţi pe Twitter
  Distribuiţi pe Facebook
  Etichete: http://www.blogger.com/img/blank.gif
  1 comentarii:

  IldikoMar 25, 2012 04:04 AM
  Ce frumos o adevarata marturisire de credinta ortodoxa .. doamne ajuta sa gasim printre noi cati mai multi oameni adevarati ca si acest domn PROFESOR CRISTIAN MARC… DUMNEZEU SA VA AJUTE DOMNULE PROFESOR SA NE TRAITI MULTI ANI CU SANATATE SI SA VA AJUTE MAICUTA DOMNULUI, SFINTI INGERI PAZITORI IMPREUNA CU TOTI SFINTII SA PUTETI FACE CAT MAI MULTE MARTURISIRI DE CREDINTA ORTODOXA ,.. SA NE SPUNETI ADEVARUL….. ADEVARUL DE CARE ARE ATATA NEVOIE ACEASTA LUME IN CARE TRAIM. DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SA II PAZEASCA SI PE PR. EFTIMIE MITRA SI PE PROFESORUL CRISTIAN MARC CARE INCEARCA SA NE DEZLEGE MINTILE NOASTRE TULBURATE.. AVEM MARE NEVOIE DE ADEVAR.. PENTRU A PUTEA MERGE PE CALEA MANTUIRII.. ESTE GREA ACEASTA CALE ..DAR DACA VOM AVEA ASTFEL DE OAMENI PRINTRRE NOI CARE NE SPUN ADEVARUL ATUNCI O SA FIE BINE PT. SUFLETELE NOASTRE, CACI VIATA LUMEASCA ESTE TRECATOARE SI NOI SA NU UITAM CA NU SUNTEM NEMURITORI… VA VENI VREMEA CAND O SA ADORMIM FIECARE LA RANDUL LUI SI ATUNCI O SA DAM SOCOTEALA DACA AM INCERCAT SA NE TREZIM CU ADEVARAT, DACA AM CAUTAT ADEVARUL. SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU SA GASIM ADEVARUL CARE ESTE IN BISERICA NOASTRA ORTODOXA ASA CUM L-AM GASIT SI EU.
  MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU PENTRU CA SUNT SIGURA CA ESTE CALEA CEA DREAPTA SI SA AJUTE LA CATI MAI MULTI OAMENI SI LA CEI CARE SUNT RATACITI ((penticostali, baptisti, iehovisti, etc) SA SE TREZEASCA ODATA PENTRU TODEAUNA.

  Răspundeţi

 179. Goethe spunea: “Cine nu-si cunoaste trecutul, va fi condamnat sa-l repete!”

  Parafrazand, as spune doua lucruri: 1)daca nu ne cunoastem greselile – trecute sau prezente, le vom repeta de nenumarate ori; 2)pana cand nu ne vom cunoaste bine ortodoxia – dogme, canoane, erezii – vom fi victime sigure ale celor ce spun cu glas tare ca doresc binele intregii umanitati.

 180. prea se exagereaza pe seama pr. Necula. El nu s-a dus acolo in pozitia de victima, nu s-a dus sa adere la crezul lor. S-a dus sa marturiseasca Ortodoxia.E foarte greu sa vorbesti despre ORTODOXIE unor sectari. Parintele a avut curajul asta. Stiu ce spun.. predau RELIGIE ORTODOXA intr-o comuna de rromi penticostali. Parintele exagereaza cu ecumenismul, dar bag mana-n foc ca o face si din “necesitate”. E greu sa nu fi un pic ecumenist in Sibiu… . Pastorul V.Pustan e plin de duhul sectar. Predica “din” patimi.Totusi iti da senzatia ca e in cautare de ADEVAR. Sa dea Domnul sa-L afle.

 181. @ jurostvo:

  Totusi… e Invierea chiar si in satele din Sibiu 🙂 Nu e momentul sa discutam si in noaptea de Inviere tot despre acestea…

  Hristos a inviat!

 182. ecumenismul este monstrul apocaliptic care naste proroci mincinosi. in prezentarea parintelui Constantin Necula nu am simtit acest duh ci o teama de a nu deranja. lucrul acesta este o slabiciune.

 183. nu il mai acuzati pe nedrept…vizionati video-ul si o sa vedeti ca sectari ar trebui sa se teama de vorbele parintelui spuse in adunarile lor…

 184. Pingback: Predici audio si video la INVIEREA FIICEI LUI IAIR SI VINDECAREA FEMEII CU SCURGEREA DE SANGE: Parintele Calciu, Parintele Amfilohie, Parinti de la Putna si Sihastria Putnei: De la realitate la Adevar; pentru ce venim la biserica? -
 185. Pingback: “GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII” (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE despre apocalipsa 2012 si neomilenarismul pr. Constantin Necula [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 186. Cateva reflectii asupra partii cenzurate din conferința pr Constantin Necula la penticostali in Beius:
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/03/cateva-reflectii-asupra-partii.html

 187. Ce bine stim sa dam cu pietre in altii…
  Cat de Mari Aparatori ai Dreptei Credinte(care o fi aia ?) suntem, nu cautand sa aruncam fatarnicia, minciuna, clevetirea, desfranarea, betia, injuraturile, hotia, minciuna…etc, din viata noastra zilnica de Foarte Drept Credinciosi Ortodocsi ci, antrenandu-ne in datul cu pietre in bietele suflete ratacite care, sa-mi fie iertata vorba, tot datorita lipsei noastre de cunoastere si traire adevarata in Hristos, in frunte cu clerul nostru Bine-credincios – au plecat din Biserica Ortodoxa.
  Ma bucuram sa vad macar o reflectie asupra acestui aspect…dar fratii nostri sunt prea ocupati sa strige : RATACITII, ECUMENISTII, SECTARII, ca sa aiba timp sa-si curate sufletul…
  Credeti ca Hristos asta a vrut , de asta a murit ?
  VA INSELATI!
  Mai intai scoate barna din ochiul tau si apoi ocupa-te de paiul vecinului…
  Mai intai sa traim noi cu adevarat in Hristos si apoi si altii vor dori o astfel de viata…

 188. @ Daniel Matei:

  HRISTOS A INVIAT, frate!

  Iti multumim pentru salutul de Pasti plin de dragoste frateasca si pentru pilda de traire adevarat in Hristos, de smerenie si de nejudecare, la care vom lua aminte…

  Daca tot te preocupa ceea ce am scris noi pe acest subiect totusi, e bine sa citesti si continuarea…: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/03/13/cum-a-prezentat-pr-constantin-necula-ortodoxia-penticostalilor-din-beius-video/ Asa, macar pentru o parere mai dreapta, mai intreaga. Altminteri, cel putin zilele astea, sincer, avem alte prioritati decat sa revenim pe aceste subiecte vechi de un an si ceva si, in general, pe polemici.

  HRISTOS A INVIAT!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare