Marturia unei FOSTE PENTICOSTALE convertita la ortodoxie: CEL CE ACCEPTA “DIALOGUL” CU SECTARUL CARE ISPITESTE SE IMPARTASESTE DE VICLENIA ACESTUIA

6-03-2012 2 minute Sublinieri

 Hristos Arhiereul

La postarea PREOTUL CONSTANTIN NECULA conferentiaza la SECTARII PENTICOSTALI DIN BEIUS in Duminica Ortodoxiei, sub semnul ”depasirii barierelor confesionale” ne-a fost impartasita urmatoarea marturie:

cristina:

Provin dintr-o familie penticostala in sanul careia am crescut pana aproape de maturitate. Cu ani in urma, totusi, prin harul lui Dumnezeu am primit Sfantul Botez devenind madular viu al dreptei credinte. As vrea sa adaug si experienta mea personala in ce priveste perspectiva unui dialog cu penticostalul.

Probabil ca stiti/ ati patit-o: orice provocare sau invitatie la discutii pe teme religioase pe care o poate face sectarul unui ortodox este sortita nu numai esecului, cazand pe urechi surde efectiv (fiindca sectarul nu cauta sincer vreun raspuns – el doar stie tot), ci ulterior si rascolirilor si tulburarilor sufletesti de partea ortodoxului care a cazut in astfel de cursa.

 

Ca cel ce accepta dialogul cu acest vechi sarpe crezand ca poate ceva, fara sa bage de seama se impartaseste mai mult sau mai putin – dar niciodata nu ramane neatins – de viclenia si trufia ispititorului. Iar el va cauta sa iscodeasca si sa rastalmaceasca prin intrebare orice raspuns precum diavolul prin sarpe. Ereticul pleaca apoi linistit ca te-a tulburat (si nu se poate linisti pana nu te tulbura), neclintit in trufia de nezdruncinat, iar tu stai si mesteci otrava ramasa: ca nu i-am spus bine, ca trebuia sa-i zic asa,ca de ce nu mi-am adus aminte si de cutare argument, etc.

 

De aceea, cred eu, exista recomandarea apostoliceasca sa nu discuti cu omul eretic ci sa te departezi de el, fiindca e cu neputinta sa-l folosesti pe el si pe tine sa nu te vatami.

Bine spunea cineva in comentarii ca “vino si vezi” e calea ortodoxa a tratativelor. Da! bine ar mai fi fost sa se faca vizibila Duminica Ortodoxiei, sa se fi facut macar mici procesiuni in jurul fiecarei bisericute cu Sfintele Icoane, sa se spuna macar cat de putin de ereziile de ieri si de azi si de substratul lor intunecat si pierzator de suflet in ziua in care Biserica s-a delimitat de intunericul tuturor ereziilor si s-a imbracat in podoaba adevarului icoanei inomenirii lui Hristos.

Unii ce se inmultesc cred ca altfel se pot face lucrurile, fara anateme si doar cu dialogul nostru ciunt, dar orice cuget sanatos stie ca e cu neputinta. Caci ce partasie are intunericul cu lumina si cum se pot impaca? Bine este sa se intareasca inimile noastre prin har, ca sa cunoasca Lumina sa se alipeasca de ea si sa fuga de orice umbra a intunericului, acum cand ziua este mai aproape de noi decat atunci cand am crezut.

Legaturi:

 

Acum, un ecumenism care se preface că diferenţele reale dintre Ortodoxie şi eterodoxie sunt neimportante, cade într-adevăr într-un păcat atât de înfricoşător şi pentru că neagă Adevărul, pentru care atât de mulţi foşti eterodocşi creştini s-au luptat ca să-L găsească şi pentru că încearcă să închidă uşa acelora care încă Îl caută. Nu trebuie să ne ademenească  masca zâmbitoare a ecumenismului. Ecumenismul este potrivnic oricărui pas al cuiva care caută Adevărul şi urmăreşte intrarea sa în Biserica lui Hristos. Ecumenismul încurajează sentimentul ce izvorăşte dintr-o unire în aparenţă şi nu din umilinţă şi din viaţa de pocăinţă. Descurajează căutarea Adevărului, acceptând indirect existenţa şi primirea minciunii. Ecumenismul nu este stăpânit de smerenia care îngăduie să se facă auzită şi o altă voce diferită de a lui, în special, atunci când aceasta descoperă minciuna lui. Ecumenismul îngăduie comparaţii, dar nu concluzii care să demonstreze că o anumită tradiţie creştină, în opoziţie cu alta sau cu altele, este mai autentică. În cele din urmă, ecumenismul descurajează orice acţiune fermă, care s-ar împotrivi scopurilor sale pe care le urmăreşte. Într-adevăr, cuvintele lui Hristos către farisei s-au împlinit şi cu ecumeniştii:

 

„Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici, că închideţi Împărăţia cerurilor înaintea oamenilor. Căci nici voi nu intraţi, nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi”.

 

[…]

 

La penticostali am trăit o experienţă care m-a marcat foarte mult şi care m-a îndepărtat de Dumnezeu. La un moment dat, m-am dus cu ei la munte ca să ne rugăm cu toţii pentru „vindecarea rănilor din trecut” şi pentru „primirea Duhului Sfânt”. Şi e firesc că dacă te rogi aşa, aiurea, primeşti alte duhuri – duhuri rele. Eu speram ca aceasta rugăciune să mă liniştească sufleteşte, dar ce a urmat a fost groaznic pentru mine. Am căzut într-o depresie foarte mare, plângeam foarte des, nu ştiam în ce şi în cine să mai cred, şi căutam ceva care să-mi aducă pacea sufletească…

 

– Şi cum ai ajuns la Adevăr?

 

– La Ortodoxie am ajuns printr-un băiat care locuia în Ploieşti, un oraş apropiat de satul meu. I-am povestit ce experienţe negative am avut, i-am spus că eu nu mai cred în Dumnezeu, ci în propriile mele forţe… El a avut multă răbdare cu mine, mi-a explicat cât a putut şi, în plus, mi-a dat nişte cărţi ortodoxe. Cât este de important să dăruim materiale de folos pentru suflet celor care Îl caută pe Dumnezeu, şi nu numai! O carte, o revistă poate schimba complet un suflet…

 

[…]

 


Categorii

Convertiri, Cuvantul cititorului, Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri...

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “Marturia unei FOSTE PENTICOSTALE convertita la ortodoxie: CEL CE ACCEPTA “DIALOGUL” CU SECTARUL CARE ISPITESTE SE IMPARTASESTE DE VICLENIA ACESTUIA

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Cat adevar este in tot ceea ce spune!

  De fapt, dialogul cu cei de alta credinta nu exista. Este doar un monolog al celui care stie tot, cunoaste Biblia pe de rost si oricand poate sa argumenteze, cu dovezi solide ca adevarul este de partea lui.

  Si, ca orice monolog, are loc pe mai multe trepte.
  Tonul linistit si increzator de la inceput nu ramane asa pentru mult timp daca realizeaza ca cel care-l asculta isi cunoaste catusi de putin credinta ortodoxa.

  Daca nu reuseste sa te faca sa te indoiesti de insasi credinta ta, atunci incep atacurile fata de tot ceea ce ai tu, crestin ortodox, mai sfant: cinstirea icoanelor, a sfintilor, inchinarea la Sf.Moaste.

  Insa ceea ce doare cel mai tare este atacul la adresa Maicii Domnului nostru.
  Atunci, oricat ai fi de rabdator, nu se poate sa nu te revolti.

  Si el stie lucrul acesta. Mai stie si ca, daca anterior nu si-a atins tinta prin insinuarile si argumentele aduse, aici sigur are castig de cauza. Pentru ca pe tine te doare fiecare cuvant prin care o huleste pe Prea Curata Stapana noastra si nu te tulbura, aici te infurie de-a binelea si atunci toata linistea si impacarea mea se risipeste.

  Nu mai vorbesc de situatia in care te angajezi intr-o asemenea discutie de fata si cu alti frati ortodocsi. Acolo unde sectarul esueaza, tintesc bine de tot fratii tai: cum, ai uitat de rabdarea si iubirea crestina la care ne invata credinta noastra? Unde-ti este toleranta, unde grija fata de fratii tai, nu, in definitiv nu suntem cu totii copiii lui Dumnezeu? Cum vezi mai poti tu vedea chipul lui Dumnezeu in om daca ranesti pe fratele tau?

  Daca mai inainte nu te-ai tulburat, acum te intristezi si cazi prada sigura a ceea ce se cheama judecarea aproapelui tau.

  Raul deja a fost facut. Falsa smerenie, intelegerea si iertarea pe care ti-o acorda sectarul sunt de fapt semnele experimentului sau reusit.

 2. “cunoaste Biblia pe de rost si oricand poate sa argumenteze, cu dovezi solide ca adevarul este de partea lui.”

  Nu exista nici un fel de dovezi solide in Biblie pentru nici un fel de erezii, ba dimpotriva. Toate ereziile sunt desfiintate de Biblie, insa sectarii se fac ca nu vad. Sunt mincinosi pana in maduva oaselor.

  Chintesenta raului este minciuna. Este greu de inteles adevarata natura a minciunii, importanta si semnificatia ei in economia raului. In general, minciuna este considerata un soi de rau minor, ceva aproape neglijabil.
  Mantuitorul a spus despre sine ca este Calea, Adevarul si Viata. Ce este diavolul? Minciuna si moarte. La fel cum Adevarul si Viata sunt inseparabile, si moartea si minciuna sunt inseparabile, si decurg una din alta, vin la pachet, nu poti sa ai una fara cealalta.

 3. @agentul 00:

  Da, corect. Sigur ca s-a vrut sa se spuna altceva, ca scot mereu din palarie tot felul de citate. De altfel, editiile de care se folosesc neoprotestantii nici nu corespund editiilor ortodoxe, ca traduceri, deoarece nu reproduc Septuaginta, ci, in mare parte, daca nu total, textul masoretic.

 4. de mare folos aceasta marturie. multumim !

 5. @agentul 00
  Da, este o greseala de exprimare din partea mea; ma refeream la citate scoase din context si interpretate in maniera personala.

  Saptamana trecuta ma uitam si nu-mi venea a crede: un post tv (specific) difuza un concurs privind cunoasterea Bibliei; daca nu ma insel, cei prezenti trecusera de cateva etape. Practic, se ofereau citatele respective, iar concurentii trebuiau sa spuna cu exactitate unde se afla ele.

 6. “El a avut multă răbdare cu mine, mi-a explicat cât a putut şi, în plus, mi-a dat nişte cărţi ortodoxe.”

  Daca baiatul n-ar fi acceptat “dialogul cu sectarii” ce marturie mai dadea fata aici?

  Asa a mantuit un suflet…

 7. @ovidiu:

  Desigur ca fata probabil a organizat o conferinta pentru gruparea neoprotestanta din care facea parte, si in acel cadru pre-stabilit, a avut loc intalnirea cu acel baiat, invitat in fata tuturor sa vorbeasca despre ortodoxie in asa fel incat sa nu incite pe nimeni la ravna pentru adevar 🙂

  Hai frate, nu te face ca nu intelegi.

  Una este cand totul e organizat si controlat. Alta este cand sectarul vine peste tine ca sa iti demonstreze ca secta lui e cea mai cea. Si cu totul, dar cu totul altceva este cand doi oameni se intalnesc si unul capata prilejul de a il ajuta pe celalalt in cautarea adevarului. Tocmai de aceea am pus ghilimele la cuvantul dialog.

  Ceea ce conteaza, asadar, e sinceritatea. Care, din cate stim, nu sta laolalta cu viclenia.

 8. de ce cand intru pe razboiintrucuvant apare alfa web? ce se intampla?

 9. @doina:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/03/05/comercializarea-copilariei-documentar-despre-transformarea-copiilor-in-tinte-de-marketing-video-recrutarea-copiilor-via-retele-sociale-pentru-publicitate-si-studii-de-piata/#comment-77865

  Daca problema nu dispare printr-un simplu refresh (apasati tasta F5), atunci este nevoie sa curatati cache-ul. Atentie, insa, toata istoria paginilor pe care le-ati vizitat se va sterge si nu veti mai primi sugestii catre paginile pe care le-ati frecventat. Indicatii detaliate, in functie de browserul pe care il folositi, gasiti aici: http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser%27s-Cache

 10. Urmăriţi://misiuneinafrica.wordpress.com/

  Slujirea Apostolic-Misionară a Bisericii Ortodoxe «Mergand, învățați toate neamurile!…». Blog de susținere românească a misiunii ortodoxe de pretutindeni, adică a slujirii apostolice ortodoxe. Despre bucuria duhovnicească a slujirii lui Dumnezeu și aproapelui aflat în afara Bisericii, o bucurie ce izvorăște în chip firesc tocmai din bucuria împărtășirii din Hristos în Duhul Sfânt prin Tainele Bisericii.

 11. @doina

  Si eu am patit asta sambata toata ziua, cu ‘alfa web’,
  apoi si-a revenit.
  Habar n-am ce-a fost. Poate ne lamureste cineva…

 12. Alfa web e providerul de hosting, care gazduieste pe serverele sale site-ul acesta. Uneori mai apar probleme, pica serverele sau alte disfunctionalitati. Si eu am avut aceeasi problema, si foarte multi, am inteles.

 13. Foarte bun sfat! Si Apostolul spune sa nu aruncam margaritarele noastre inaintea porcilor. Cand cineva e chitit sa faca prozeliti, n-o sa-l convertim noi la adevarata credinta. Eu le mai intorc cuvantul, adica de exemplu daca ei vor sa-mi povesteasca ceva despre credinta lor, ii intreb si eu daca vor sa afle punctul de vedere al credintei ortodoxe. Sau daca spun ca sunt crestini, ii intreb daca cred in simbolul credintei, cel niceno-constantinopolitan, si celelalte dogme formulate de Sinoadele Ecumenice. Dar nu mi-am propus niciodata sa ascult ce au de spus si sa aduc contra-argumente: asta numai cei inspirati de Duhul Sfant pot face cum trebuie, fara sa fie vatamati.

 14. @ovidiu
  Fata respectiva la momentul dialogului cu baiatul ortodox deja o rupsese cu penticostalii, intelesese ca a primit inrauriri demonice din comuniunea cu ei. Se refegiase in ea insasi, era libera de influenta lor si chiar mai mult: prin dialog ea cauta de fapt sa-si lamureasca experientele ei negative care au condus-o – ATENTIE – la necredinta. Era deci fara sa realizeze o cautatoare. Este o mare deosebire fata de ce intampini in dialog cu sectarul convins sau cel care adera la o secta din convingere. Apoi el i-a iesit in intampinare mai ales cu carti, pentru ca fata zice in final ca o concluzie: Cât este de important să dăruim materiale de folos pentru suflet celor care Îl caută pe Dumnezeu… Iar din partea lui a adaugat rabdare lasandu-o pe ea adica sa-si faca singura, in libertate si in masura cautarii ei, pareri si convingeri. Este nesfarsit de important si sa raspundem la nevoile duhovnicesti ale celorlalti care se lupta intre credinta si necredinta, dar mai ales si cum o facem: personal, cu rabdare care vadit mai inseamna si rugaciune aici,cinstind libertatea omului, cu cuvintele Sfintilor Parinti etc. Minunata marturie, slava lui Dumnezeu Care cerceteaza, lumineaza si vindeca pe robii Sai

 15. @Cristina,fosta penticostala
  Ma bucur pentru tine.Numele tau …de Sfantul Craciun iti este sarbatoarea numelui,Domnul nostru Iisus Hristos iti este inca o data ocrotitor.Spun inca o data ocrotitor,pentru ca este oricum pentru toti ocrotitor.Dar asa cum pentru un Nicolae ,ocrotitor este Sf.Nicolae, asa si in acest caz.
  Bogatia ortodoxiei nu are margini.Si ne umple sufletul de har si bucurie,si multumire.Eu asa simt.Ma refer la tot ce putem citi,la tot ce poate imbogati sufletul cu imaginea icoanelor care sunt asemeni pozelor parintilor,copiilor…imagini pe care sa le strangem la piept,imagini cu cei dragi-adica cu sfintii…care de sus de acolo ne vad si se bucura ca ii iubim si ne rugam lor pentru toate necazurile noastre,ca le multumim pentru toate bucuriile noaste…si ne ajuta.Eu am fost ajutata.Sf.Nectarie e sfantul meu cel mai drag.Sfantul meu ce ma iubeste.Eu stiu ca El ma iubeste si imi da ajutor.Dumnezeu sa te ocroteasca Cristina.Doresc sa simti ca esti ajutata si nu doar cand ai ceva probleme,ci si atunci cand te bucuri de ceva,iti doresc sa simti iubirea lui Dumnezeu…Doamne ajuta!

 16. eu i respect din tot sufletul pe acesti OAMENI care REVIN ACASA datorita sinceritatii sadite si luminate de DUHUL SFANT! Mare e DOMNUL NOSTRU, STAPANUL NOSTRU IISUS HRISTOS! Iata si aici convertirea unui pastor adventist la Ortodoxie!
  Cand am pus acest filmulet intr-o aparare a Ortodoxiei invadata de adventistii sositi in Basarabia…ei au raspuns cu sutele de mailuri(caci sunt putini dar au id-uri multe, asa am vazut si viclenia lor).

  http://www.youtube.com/watch?v=psRFslZi8tw

 17. sau acest fotbalist care s-a calugarit cand castiga zeci de mii de euro la Serif Tiraspol campioana cu un patron rusofon care spala bani multi…

  http://www.monitorulsv.ro/Local/2009-09-28/Fost-fotbalist-la-Rapid-de-cinci-ani-calugar-la-Manastirea-Putna-

 18. Sa ne rugam va rog si pentru fetele si femeile care astazi vor popula cluburile si discotecile pentru a vedea acele papusi masculine efeminizate si gay-zate pentru a fi sigure ca sunt femei. Lesbienele si homosexuali si-or da azi mortisoare? Bietii de ei… SA AJUNGA TOTI SA CUNOASCA MACAR SCHIMBAREA ACEASTA,PRELUATA DE ZIARUL asta scarbos…dar nu se stie niciodata pe cine poate schimba si cu un clik…
  http://www.click.ro/actualitate/din_tara/ieri-travestit-calugar_0_913708737.html#

 19. Pingback: Cum a prezentat pr. Constantin Necula ortodoxia penticostalilor din Beius (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Fratilor, eu am impresia ca ortodocsii mei se tranforma in acel popor ales care nu se amesteca defel cu neamurile, care nu vorbea cu samaritenii, ca sa nu se sminteasca. Sa ne amintim ca Iisus le-a dat israelitilor pilda samariteanului milostiv, asadar orice lege trebuie citita prin iubire si prin jertfa; ori nu a fost prea mare jertfa sau iubire din partea levitului care si-a vazut de drum, poate fiind si ingrijorat sa nu se sminteasca stand de vorba cu unul de alta credinta. Inteleg ca acest sfat dat ortodocsilor, de a se tine deoparte de orice sfat cu necredinciosii, poate fi dat in general, ca preventie, dar daca si preotilor nostri li se da acelasi sfat inseamna ca nici preotii nu sunt pregatiti sa ne apere credinta? Daca nu se mai duce niciun preot ortodox la cei cazuti intre talhari, inseamna ca preotii nostri sunt precum levitul din parabola? Si poate daca l-am vedea acum pe Iisus cel ortodox vorbind cu o samariteanca sau cu un vames (sau cu un penticostal), ne-am sminti asemenea israelitilor din vechime? De ce se cauta problema acolo unde nu e, penticostalii sunt periculosi pentru ortodocsi doar in masura in care ortodocsii nu isi cunosc credinta; si aici trebuie lucrat, in catehizarea ortodocsilor. Nu trebuie cautat paiul din ochiul altuia ci barna din ochiul nostru. Ce se preda in orele de religie despre secte, sunt pregatiti in vreun fel copiii sa aiba vreo atitudine fata de ele, sa stie diferentele dintre religiile crestine? Din cate stiu, multe din orele de religie (bineinteles nu generalizam) se desfasoara dupa dictare, se da multa informatie pe care copiii nu o asimileaza si uite asa la maturitate, chiar de au facut 12 ani de religie, nu stiu diferenta dintre Ortodoxie si credinta penticostalilor sau chiar a catolicilor. Rolul orelor de religie ar trebui sa fie acela de a-i pregati pe ortodcsi sa faca fata problemelor actuale. Cum se spune, de ce ti-e frica nu scapi. Chiar daca te-ai baricada in debara, pana la urma tot ai sa auzi discursul unui sectar, poate printr-un film sau prin alt mijloc, daca nu prin viu grai, si atunci trebuie sa fii pregatit, sa stai pe ceva solid. Sunt de acord ca nu se poate duce orice ortodox sa le vorbeasca sectarilor, insa daca exista un preot curajos care sa o faca, atunci ar trebui sa ne rugam ca sa ii dea Dumnezeu cuvintele cele bune sa ii intoarca pe fratii risipitori la credinta.

 21. @Lena
  Draga Lena, Hristos s-a facut samarinean pentru noi, s-a desertat de firea Sa dumnezeiasca ca sa vindece pe Adam cel cazut. Cu a Carui rana NOI TOTI ne-am vindecat. Toti putem fi vindecati de patimi, de stricaciune si de moarte; dar fiecare cautand si strigand personal pe adevaratul Doctor – Hristos, si luand adevarata doctorie – Tainele Bisericii Sale, fara de care sufletul ranit de pacate negresit va muri. Deci oricare dintre noi- ortodox, penticostal, baptist, hinduist etc, daca ajunge la cunoasterea caderii si a ranirii sale si striga cautand ajutor atunci desigur va putea fi ajutat.Preotul ca iconom al Tainelor lui Hristos, curatind prin spovedanie si tamaduind prin euharistie ranile lui va fi pentru el ca un samarinean, avand si putand pune untdelemn si vin pe ranile lui. Cuvantul lui Hristos din pilda se sfraseste zicand invatatorului de lege si prin el noua tuturor: mergi de fa si tu asemenea. Adica du-te la cel ce te cauta indiferent cine ar fi, alearga sa ajuti pe cel ce striga cu nevoie sincera, iar nu pe cel ce se crede sanatos si se preface bolnav, sau lup in piele de oaie ca sa te provoace. Despre acestia a spus altceva Hristos.
  Se vede aici subliniat caracterul personal al problemei. Cand un suflet cauta sincer vindecare de la Hristos, fie el eretic sau ortodox, striga ca cel ranit… Iar cand lipseste aceasta dimensiune personala a pocaintei, cand omul doar te provoaca ca sa te convinga cu de-a sila ca dreapta ta credinta e ratacita, discutia e nu numai inutila ci si pagubitoare. Fiindca se batjocureste nu credinta ta subiectiva, ci dreapta credinta intarita de sinoade de Sfinti si de intreaga descoperire a lui Dumnezeu prin tine, care arunci mergaritare porcilor. Omul eretic in acest caz nu mai este cel cazut intre talhari care striga sa-l ajut, ci se face instrumentul vrajmasului si devine el talhar. Nu este deci vorba de fuga de sectari, nici de parasirea iubirii si jertfei pentru oricare om, dar orice virtute nu este virtute in sine, ci se implineste in vederea mantuirii, care se lucreaza prin discernamant sau masura duhovniceasca. Nu m-am legat nici de aceasta conferinta, nici de persoana parintelui Constantin Necula, sau a oricarui alt parinte aflat in asemenea situatie, Dumnezeu cu mila, fiecare in dreptul lui va da seama cu intentiile, neputintele si perspectiva lui. In orice caz intentiile se vor onorabile, se vor marturisitoare.
  Dar sa fim realisti, unde-i temelia sanatoasa a dorintei de tamaduire si a cautarii vietii intr-o adunare impersonala, cu convingeri eretice in care domina si se afiseaza trufia si dispretul fata de Biserica si Tainele ei?Ai observat ca toate mesajele pe acest subiect au intrat in deriva? unii au “iubire” si zic ca a fost buna interventia, altii au “dreptate” si zic ca nu a fost ce trebuie.Bietele noastre virtuti nu reusesc sa tina pasul in aceeasi directie: mantuirea. De ce aceasta discutie greoaie, patimasa si contradictorie de o suta cincizeci de comentarii intre ortodocsi?
  Pentru ca aparitia publica intr-o astfel de situatie nepotrivita starneste confuzie, nu avem discernamant. Mai marii nostri merg la stfel de intalniri, noi cei micuti ce sa credem, ce sa facem? Daca ar fi zis d-l pastor veniti si ne lamuriti, suntem neputinciosi…; dar s-a spus: noi vrem doar depasirea barierelor confesionale! Si iata ca riscam sa devenim noi fratii risipitori, confuzi si abia vii, tocmai pe cand ne aparam si ne sustinem credinta. Macar vom striga: Bunule Samarinean, fie-ti mila de noi?.

 22. Pingback: Revista Credinta Ortodoxa la 15 ani [VIDEO]/ PUSTNICUL ONUFRIE, ”judecat de pamanteni” [video]/ Spovedania unei foste PENTICOSTALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. pentru a lasa fara cuvinte un penticostal intreabal daca stie cind a aparut religia lui,daca stie probabil iti va raspunde in anul 1900…unde este dar credinta adevarata din anul 0 de la domnul ISUS HRISTOS pina in anul 1900…nu cumva este una dintre ereziile care vor sa apara in apropierea sfrsitului lumi dupa cum scrie in sfInta BIBLIE?

 24. Pingback: CONVERTITI CONTEMPORANI LA ORTODOXIE marturisesc despre intoarcerea lor "ACASA": "Ortodoxia e o trezire" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Sfintii parinti au scris tratate intregi impotriva ereticilor si a iconoclastilor si au adus argumente relevante pentru combaterea lor. Se cuvine sa cunoastem invataturile ereticilor si sa le combatem cu argumente care sa ajunga la intelegerea lor. Ei cred doar in scriptura-dati exemple din scriptura ca sunt destule har domnului. Daca nu gasiti imediat cautati in ,, Calauza crestina ” al parintelui Cleopa. Sau ne putem sprijinii reciproc deoarece scris este: si .
  Scopul suprem al celui rau este sa ne tina departe de sfanta impartasanie deoarece aceasta este . Sectarii invata ca este lucru rau consumarea vinului. Dati-le exemplul urmator:,,] Noul Testament
  [ 1Tim ] Epistola Sfântului Apostol Pavel întâia către Timotei
  [ Cap. 4 ] versetele 1-6.
  Ei judeca scriptura fragmentar si nu unitar. Aduna citate care par a fi in sprijinul ereziei lor si nu tin cont de celele care le combat. Ei spun ca numai cuvantul bibliei conteaza si sfanta traditie sunt invetii umane. Ei au predicatori pe care ii asculta si le explica biblia voit eronat (unii chiar se pierd si cred in multimea vorbelor lor) dar nu au o invatatura dogmatica unitara. Pentru ei conteaza doar predicatorii de azi chiar daca continutul predicilor lor difera de ceea ce invatau alti prdicatori in urma cu cativa ani sau chiar cu cei din alta zona a tarii sau a lumii. Daca nu ai o invatatura unitara de dogama te poti juca si improviza pe un text oricat si oricum. trist este ca se joca pe un text sacru si trist este ca sustin ca il respecta desi il deformeaza. Nu tin cont ca insusi biblia a fost adunata in cartile canonice de biserica ortodoxa. Deaceea credintele lor eronate sunt difuze si ei le adapteaza contextual. Va dau cateva exemple de adaptare:

  1.in urma cu cateva decenii refuzau categoric semnul crucii iar acum il pun pe casele lor de rugaciuni si pe biblii ca sa-si atraga mai multi adepti. Atentie ei nu se inchina sfintei cruci ci este doar un simbol sau un ornament.
  2.mai inainte cu cateva decenii ei foloseau sintagma ,,Casa de rugaciune” care desemna locul lor de adunare pentru rugaciuni si cantari acum sun biserica si confuziile se adancesc.
  3.la ei nu se practica uingerea cu ulei acum unii o practica.
  4. Unii accepta si crezul nicenian ceea ce era exlus total inainte.
  5. Acepta si sfintii (in viata) ceea ce in trecut erau total refuzati ( insa nu accepta legatura sfintilor trecututi la Dumnezeu cu noi cei vii deci rugaciunile catre sfinti pentru ei nu au sens.) Aici sunt confuzii intre ei unii il considera sfant doar pe Dumnezeu.
  6. Culmea: accepta si cuminecarea ( unii fara vin) dar numai ca o rememorare si nu ca o impartasire cu sfantul trup si sange al domnului. Ca si cum Isus la cina cea de taina ar fi folosit in mod poetic cuvintele:,, Acesta este trupul meu si acesta este sangele meu”. Ori Isus avea grija intotdeauna sa nu ne duca pe cai gresite si rugaciunea imparateasca ne-a invatat sa zicem in taina odaii noastre:,, … si nu ne duce pe noi in ispita…”

  Neoprotestantii se considera inca de la inceputul crestinismului si sustin ca ortodocsii si catolicii au aparut mult mai tarziu. Desigur ca sunt afirmatii hilare dar socheaza si adeptii lor chiar cred in ele.
  In bilblie apare insa expresia de ,,dreapta credinta” inca de la evanghelisti ori aceasta inseama exact ,,ortodoxa”.
  Ei propovaduiesc ca ortodoxia (aparuta mai tarziu) interpreteaza sfanta scriptura eronat. Si clericii ii prostesc pe oameni ca sa-i tina in intuneric si ei (cleicii) sunt de fapt noii farisei. Ei toti sunt preoti (se refera la preotia universala acceptata si de noi. Ei considera ca duhul sfant a fost dat tuturor la cinzecime si uita ca doar apostolii au primit duh sfant inainte de cinzecime.
  ,,Evanghelia după Ioan
  [ Cap. 20 ] Învierea lui Iisus. Iisus i Se arată Mariei Magdalena, apoi ucenicilor. Iisus şi Toma. Versetele 21-23.” In plus in noul testament gasim explicatii detaliate cum trebuie alesi preotii, diaconiii episcopi etc…
  Sa nu va fie frica sa vorbiti. ,,Adevarul va va face liberi” si daca nu gasiti cuvintele potrivite Dumnezeu vi le va da. Si nu uitati ca cei necredinciosi si ereticii nu accepta adevarul nici daca il au in fata lor intrupat. Isus ne zice: ,, Eu sunt Calea Adevarul si Viata” iar Pilat in orgoliul lui de cunoscator, ca doar nu se putea compara cu barbarii, il intreaba: ,, Ce este adevarul…”. Atunci Isus a tacut.
  Asa sa faceti si voi -sa taceti- cu cei carora le aratati adevarul, din dragoste frateasca deoarece in fiecare din semenii vostri trebuie sa-l vedeti pe Cristos ( Chiar si in cei ce va dusmanesc ), atunci cand vedeti ca ,,Ochiul lor este intunecat” pentru ca atunci ,,tot trupul lor v-a fi intunecat” si numai Dumnezeu cu puterea Lui nemarginita ii mai poate ajuta.
  Sa ne rugam pentru ei.
  Si va spun de ce este imprtant adevarul. Adevarul omului este relativ dar al lui Dumnezeu este absolut ,,..iar viata cea adevarata aceasta este sa te cunoasca pe tine adevarul luminilor…” Noi putem gusta dulceata raiului inca din lumea aceasta adancindu-ne in cunasterea lui Dumnezeu. Dumnezeu este infinit si aceasta cunoastere nu se termina odata cu moartea noastra ci o continuam in vesnicie. Iar in acde easta viata nu ne putem apropia mai mult de Dumnezeu decat prin faptele noatre si mai ales prin rugaciune. Ori suntem sfatuiti ca noi sa ne rugam in Duh si-n ,,Adevar”. Deaceea nu se poate ca adevarul cel absolut sa fie si la noi si la cei carora din ignoranta ne invinuesc de idolatrie.
  Dumnezeu sa-i ierte si sa ne dea taria de a ne corecta in primul rand pe noi de pacatele de patimile si slabiciunile noastre si sa ne imbracam in lumina cunoasterii Tale Doamne si apoi stim ca ,,Lumina lumineaza intunericul si ea nu poate fi tinuta sub obroc”.

 26. Sunt un tanar d 23 d ani si sunt in strainatate si am fost supus sa ma pocaiesc cu sila de nijte penticostali deoarece locuiesc cu ei si muncesc cu ei.va rog limpezi.ti mintea c sa fac pot sa ma intorc la cultu meu adik Ortodox k nu.mi place deloc la ei.

 27. Va rog dati.mi un sfat c sa fac sunt chiar pierdut nu m.ai am nici o sansa.

 28. @ Ionut!

  Fugi frate DE LANGA EI!
  Termin-o cu ei!
  Mai degraba sa locuiesti cu un leu sau cu un balaur inveninat decat cu un eretic si sectar langa tine, ASA SPUN SFINTII PARINTI!
  Sa nu cumva sa te lepezi de credinta ta, a neamului tau!
  In Orient si in alte tari musulmane alti crestini ORTODOCSI, platesc cu viata faptul ca TIN SA RAMANA ORTODOCSI, sile se taie capetele pentru ca nu renunta la Ortodoxie, IAR tu vrei pentru niste simple si “neputincioase” maguleli si lingusiri ale acestor ERETICI ca sa renunti la CREDINTA TA ORTODOXA!
  Frate orice poti sa pierzi pe lume, dar sa nu iti pierzi credinta…Ortodoxa!
  Daca simti ca nu poti sa le faci fata, ca nu stii Scriptura, si alte invataturi fundmentale, daca simti ca esti un crestin ortodox inca NEINSTRUIT si needucat in amanuntime asupra ADEVARARURILOR de baza ale Bisericii Tale Ortodoxe, frate NU DEZNDAJDUI!, ci ROAGA-TE cat poti de mult ca Domnul Hristos sa-ti arate ADEVARUL despre cine sunt acesti penticostali.
  Iar daca ei sunt multi si tu esti singur, atunci FUGI de langa ei, fara nici o remuscare!
  Mi degraba stai cu paganii necrestini decat cu astfel de eretici!
  Dintre toti acesti eretici si sectari neoprotestanti, nu sunt nici unii mai fanatici si nebuni ca acestia care incearca sa-i induplece cu forta pe alti crestini si mai ales pe cei ortodocsi ca sa treaca la SECTA lor!
  Sa-ti bagi degetele in urechi cand te mai indemna la ceva!
  Sa spui in inima ta dupa fiecare sfat si vorba pe care ei ti-o spun: MA LEPAD de toata invatatura voastra si de ideile voastre! LE RESPING si le ALUNG din inima mea!
  VREAU SA RAMAN ASA CUM AM JURAT LA BOTEYUL MEU cel ORTODOX!
  Amin!

 29. @ Ionut!

  Vreau sa-ti mai spun ceva!
  In trecut un tanar inate de a merge in armata s-a imprietenit cu niste penticostali!
  Acestia i-au dat un “Nou Testament” ca sa-l citeasca, apoi l-au invitat la “adunarea lor”, apoi au inceput sa-l viziteze pe acasa, sa cante din cntarile lor, sa se roage in genuchi in camera lui si sa-i sugereze, chipurile “prieteneste” si desigur “frateste” si “in Numele Domnului Iisus…” ca sa renunte la “idolii” de pe pereti si la cruce adica la Sfintele Icoane!
  MAMA acestui tanar era tare credincioasa, si ramasese VADUVA de multi ani si l-a crescut pe acest copil al ei, care era si singurul pe care il avea, cu multa frica de Domnul si cu evlavie de Biserica Ortodoxa!
  Il luase pe la Manastiri in pelerinaje, il luase la Biserica de cand era mic, la Liturghie, in fiecare duminica, il invatase se se spovedeascasi sa doreasca sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului si ii insuflase o evlavie ortodoxa curata.
  Credea ca fiul ei va putea fi un bun crestin ortodox, cand va ajunge matur!
  Dar s-a intamplat ca fiul ei sa fie “agatat” si luat in stapanire de noii sai prieteni penticostali!
  Mama copilului cand a vazut ca se ingroasa gluma si ca penticostalii il fortau pe baiat ca sa se boteze, a alergat la Preotul din Sat si l-a rugat sa vorbeasca cu copilul! Preotul a incercat sa vorbeasca cu el, dar prietenii lui penticostalii i-au spus ca “sa se fereasca de preot ca este slujitor al …diavolului”, si copilul a refuzat sa mai vorbeasca cu Preotul!
  Dar Preotul i-a spus mamei copilului ca sa tina post negru si sa citeasca si mai mult psaltirea si a spus ca se va ruga si ei insusi si la Biserica si acasa pentru copil si a mers EL ISNUSI la o Manastire si a cerut ajutorul unor calugari ca sa-i ajute cu rugaciunea! Preotul il iubea pe acel tanar fiindca acesta mersese mult timp la Biserica din sat si era un bun crestin, pana cand a avut acest necaz si dat acea “beleaua” peste el, ca sa se intalneasca cu acei HULITORI si BLASFEMIATORI de Penticostali care au pus stapanire aproape cu totul pe sufletul lui si pe mintea lui!
  Si s-a intamplat ca tanarul a fost luat in armata imediat dupa ce a implinit 18 ani.
  Cat a fost in aramata, penticostalii l-au lasat in pace.
  Tanarul a terminat armata si a venit acasa, iar mama lui credea ca a scapat de penticostali.
  Dar, DA DE UNDE! Acestia au inceput sa vina din nou la el, sa cante acasa cu el din cantarile lor, sa se roage in genunchi in camera lui, ba chiar “sa TREMURE” caci deh…erau “manati de duhul” (cum spunau ei…insa sa stii, Ionut cacela NU-I DUHUL SFANT, fiindca Duhul SFANT este “pasnic” si “linistit” si iti aduce seninatate si nicidecum tulburare…) si sa-i “prooroceasca” si talmaceasca in alte “limbi” si din alte limbi ca el va ajunge un mare predicator penticostal, un mare indrumator spiritual, adica “bla, bla, bla…”
  Si tanarul i-a CREZUT sarmanul si S-A HOTARAT sa se boteze la penticostali!
  I-a spus insa mamei sale cand va fi ziua asa-zisului sau “botez”…
  Si cand mama lui a auzit a alergat la Preot si la Manastiri!
  Preotul si-a luat un canon personal si a inceput SE SE ROAGE NON STOP pentru scaparea din ispita a acestui tanar, iar mama tanarului plangea in fata Icoanei Maicii Domnului si cerea AJUTORUL SFINTEI FECIOARE MARIA in lupta aceasta cu duhurile eretice.
  A venit si ziua botezului!
  Erau “programati” doi tineri ca sa se boteze, tanarul de care m vorbit si altul si “pastorul” i-a intrebat “care vrea sa intre primul in piscina”!
  Erau imbracati intr-o haina alba ca o camasa de noapte si PRIMUL care a intrat a fost celelalt tanar!
  Cand acesta a iesit din piscina si urma sa intre tanarul de care am vorbit pana acum, S-A INTAMPLAT O MINUNE MARE!
  Tanarul cel ORTODOX care era INCA CRESTIN ORTODOX asa cum INCA ESTI TU acum, A VAZUT ca din apa in care s-a botezat cel de dinaintea lui A IESIT UN CAINE NEGRU FIOROS cu ochii rosii ca de foc care a mers la tanarul ce se botezase deja, SI L-A LINS PE FRUNTE DE 7 ORI!
  Cand a vazut asta tanarul care era FIUL mamei celei credincioase NU A MAI VRUT SA INTRE in piscina si nici sa se boteze cu “botezul” penticostal.
  Penticostalii l-au intrebat ca de ce s-a razgandit, IAR EL LE-A SPUS despre ceea ce a vazut, insa ei, penticostalii, au spus ca EI NU AU VAZUT NIMIC si insemana ca tanarul A INNEBUNIT si l-au alungat dintre ei…
  Tanarul a venit acasa temurand, i-a spus mamei sale (pe care a aflat-o pe genunchi rugandu-se Fecioarei Maria) CE S-A INTAMPLAT si apoi a inceput SA SE ROAGE si el la INCOANA MAICII DOMNULUI!
  Mama copilului nu stia cum sa-i multumeasca Lui Hristos si Maicii Sale, Sfintei Feioare Maria CA L-A SALVAT PE FIUL EI DE LA PIERDEREA SUFLETULUI si mai ales CA “I-A ARATAT” ADEVARUL despre ce se intamplat daca “te lepezi de Ortodoxie”!
  Mama copilului a mers apoi la Preotul din sat pe care l-a aflat tot in genunchi la rugaciune si I-A SPUS ce s-a intamplat!
  Preotul A DAT SLAVA LUI DUMNEZEU si I-A MULTUMIT DOMNULUI HRISTOS pentru ca A LUCRAT ASA DE MINUNAT pentru salvarea sufletului acestui tanar din GHEARELE demonului ereziei. Si cand preotul a auzit despre “acel caine cu ochii rosii care l-a lins de 7 ori pe tanarul care se botezase cu botezul penticostal” a spus ca acel caine “este diavolul ereziei care A STERS de pe fruntea acelui tanar si din sufletul sau, CELE 7 DARURI ALE TAINEI MIRUNGERII pe care acesta le-a primit cand a fost mic cand s-a boteuat cu botezul ortodox”…
  Iar daca acel tanar s-ar intoarce din nou la Biserica Ortodoxa, ca o “oaie” care ratacita care iar si-a gasit TURMA, atunci TREBUIE sa i se (re)administreze TAINA MIRUNGERII ca sa poata SA PRIMEASCA DIN NOU CELE 7 DARURI pe care le-a pierdut!
  Aici se termina istorisirea mea!
  Ce ti-am spus nu este poveste este un caz real care s-a intamplat IN ARDEAL!

  Asa ca fratioare IONUT, eu te rog in Numele Domnului IISUS HRISTOS, ca frate crestin din aceeasi Biserica in care INCA ESTI SI TU, ca sa RAMAI ASA CUM ESTI, adica CRESTIN DREPT MARITOR! SI CRESTIN “drept-cinstitor” al Numelui si Randuielilor pe care Hristos le-a lasat de la inceputul Crestinismului pana acum… in SINGURA SA BISERICA care i-a ramas FIDELA si credincioasa pana acum si care este Biserica ORTODOXA, si nicidecum sectele…!
  AMIN!

 30. Ionut!

  Daca DEJA te-ai botezat la penticostali, si daca VREI sa TE INTORCI in “turma” oilor celor duhovnicesti ale Bisericii Ortodoxe, frate uite ce iti te sfatuiesc sa faci!
  – Cauta o Bisrica Ortodoxa si vorbeste cu PREOTUL ei!
  – Respecta toti “pasii” de indrumare si toate etapele pe care ti le va recomanda preotul pentru ca sa poti SA FII REPRIMIT in MAREA FAMILIE duhovniceasca a Bisericii Ortodoxe;
  – Va trebui sa primesti DIN NOU, Sfanta Taina a MIRUNGERII SI ti se vor INNAPOIA de Domnul prin Slujitorii Bisericii Sale, darurile Duhului Sfant pe carele-ai pierdut!
  – SA FACI POCAINTA, si sa-l intrebi pe Preotul Ortodox CUM VA TREBUI SA O FACI, pentru ca nu la penticostali saunt “pocaitii” cei adevarati, ci numai in Biserica Ortodoxa SE POATE SAVARSI POCAINTA cea “ADEVARATA”!
  – Sa stii c in Biserica Ortodoxa, “pocainta” nu este si nu se afce doar intr-o singura zi si pentru toata viata, asa cum gresit si ERETIC SPUN penticosdtalii si neoprotesantii, ci POCAINTA se face in Ortodoxie CONTINUU si in fiecare zi si pana la moarte.
  – În Ortodoxie pocainta ESTE UN PROCES “FARA SFARSIT”, dar incepe cu UN ACT, respectiv cu un moment si acela este “CONVERTIREA”!
  – Pocainta in Ortodoxie inseamna METANOYA, adica LUMINAERE si SCHIMBARE PERPTUUA si CONTINUUA si FARA SFARSIT in bine si in ADEVAR a mintii si gandirii, o PRIMENIRE si o INNOIRE care nu mai stagneaza niciodata…!”
  – Toate celelalte ADEVARURI DE BAZA ale Ortodoxiei le vei afla din gura Preotului pe care Dumnezeu ti-l va scoate in calea vietii tale ca un PASTOR de suflete care GASESTE o OAIE ratacita si prinsa in spinii ideilor pierzartoare de suflet. El, Preotul TE VA LUA PE UMERII SAI, si te va curata de spini, si te va ingriji si hrani si adapa cu HRANA CEA CURATA a Adevarurilor celor NEmincionoase pe care numai in Biserica Stramosii tai le gasesti!
  – Frate, ASCULTA-TI INIMA, si INTOARCE-TE inapoi la Biseirca Mama!
  – Nimeni in Bisererica noastra nu te va batjocori ca ai fost rtacit si ca ai plecat dintre noi!
  – Vei fi primit din nou cu dragoste frateasca curata si nefatarnica si vei fi ajutat sa+ti gasesti PACEA si TIHNA sufletului si a inimii dupa care jinduiesti si suspini!
  – Domnul a spus ca nu alunga pe cei care VIN LA EL si ca nu-i da afara, asa nici Preotii Ortodocsi si nici crestinii ortodocsi nu te vor alunga dintre ei, ci te vor primi cu Bucurie ca te-ai REEINTORS la CASA cea Adevarata a lui Dumnezeu!
  – Ai tot ce-ti trebuie in Biserica Ortodoxa, ai NUMAI HRANA CURATA, si IZVOARE CURATE de Apa a Adevarului curat. Nu mai ramane pe dealuri straine, intoarce-te iubite frate INAPOI la ADEVARATII tai frati…!
  – Te asteptam cu drag!
  AMIN!

 31. @Ionut

  Am vazut mai devreme mesajul tau si nu am raspuns din lipsa de timp. Ionut pe acest site gasesti inregistrarile P.S. Longhin. Era copil orfan cand mama sa, dreptcredincioasa l-a lasat singur pe lumea aceasta plina de primejdii. Dar i-a lasat ceva de foarte mult pret-dragostea pentru Maicuta Domnului. Atras de sectanti el se roaga cu lacrimi Maicii Domnului si-i spune ca de-acum o va parasi pentru ca va merge la sectanti. Sinceritatea rugaciunii lui i-a adus ajutorul Maicii Domnului.

  Te las sa asculti inregistrarea.

  Sigur ADMINII iti vor da link-ul.

 32. Multumesc din suflet

 33. Is inscris pt botez pt luna feb j cu sila mau pus si acuma tre sa merg lA nijte catiheze c sa fac c sa zic acolo sa ma respinga sa zik k nus pregatit sa nu mil dea.va rog spune.ti c sa fac k eu nu m.as duce da n.am incotro.va rog ajutati.ma sa ami zik k nu.s pregatit j sa ma amane j p urma plec j scap.

 34. Ionut nimeni nu poate sa te sileasca. Uite ce a spus un monah, parintele Nicolae Steinhardt:
  “Nimeni sa nu sileasca pe aproapele sau, nici macar pentru a-i face bine. Nici Domnul nu intra nechemat.”
  Acum, cum te-au silit, tu stii mai bine. Ionut roag-o pe Maica Domnului sa te ajute, exact asa cum ne-ai cerut noua ajutorul: adica din tot sufletul tau. Si eu cred ca, pe langa tine, toti cei care ti-au citit mesajul, pe acest site, se vor ruga pentru tine.

 35. Multumesc mult pt tot cand vad k cnv ami tine partea altfel e,e fff greu kand se pun p capu tau si vreau sa te biruiasca nu ma las cu una cu doua,zic k eu is diavolu si ei au duh sfant aja ma doare injosirea asta dar creada c vreau mi.e sa.mi fie bn k simpt ka Dumnezeu si Maica Domnului are grija d mn j nu vrea sa ma piarda,vad zi d zi. Cand vad ce urat vb d Maica Domnului aja ma deoare,zik k a murit j gata nu.i nimik.Mi.e greu akuma dar poate biruiesc j scap d toate astea.Ceva dak faci in viata faci din dragoste nu cu sila.Multumesc fff mult pt mesaje.

 36. Ma oameni buni ….. Apostolul Pavel zice “Calcati pe urmele mele intr-u cat si eu am calcat pe urmele lui Christos “…nu zice pe urmele nu stiu cui sfant.
  Maica Sfanta a fost mama lui Isus . A fost sfanta dar asta nu da dreptul nimanui sa o mareasca mai mult ca pe ISUS.
  Ioan 3:17-18 “Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
  18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.”
  in numele lui Isus nu in numele Maicii sfinte deci …..judecati voi singuri…..

 37. @gigi:

  Rataciti rau de tot, nestiind nici scripturile, nici cele elementare ale invataturii ortodoxe, si reusind sa va contraziceti la fiecare propozitie.

  Ma oameni buni ….. Apostolul Pavel zice “Calcati pe urmele mele intr-u cat si eu am calcat pe urmele lui Christos “…nu zice pe urmele nu stiu cui sfant.

  Pai mai, nu zice pe urmele “nu stiu carui sfant”, caci era vorba de el insusi, nu de altcineva! Deci “urmati-ma”, caci calea mea e sfanta, si e sfanta nu din cauza mea, ci pentru ca particip la calea indumnezeirii deschisa de Insusi Hristos. Caci nu zice Ap. Pavel urmati-L pe Hristos si atat, ci zice urmati-ma, pentru ca eu urmez lui Hristos, si a se corobora aceasta cu versetul paulin din Epistola catre Evrei care indeamna la ascultarea si urmarea mai-marilor dintre crestini. Ceea ce spune Apostolul Pavel este ceea ce spune orice sfant. Amin!

  Maica Sfanta a fost mama lui Isus . A fost sfanta dar asta nu da dreptul nimanui sa o mareasca mai mult ca pe ISUS.

  Si cine v-a mintit ca Maica Domnului e cinstita mai mult decat Insusi Fiul ei in ortodoxie? Cum ar putea aceasta, de vreme ce Hristos este persoana a Treimii, deci Dumnezeu, iar Maica Domnului, chiar daca este “mai cinstita decat heruvimii si decat serafimii”, este totusi om?

  Veniti fratilor la adevar… Caci pentru voi e acest adevar!

 38. Pingback: “Traista cu merinde”: DRUMUL SPRE IAD SI INAPOI sau GLASUL RAIULUI PIERDUT - Recomandari
 39. FERITI.VA DE CEI CE CU CUVANTARI BUNE SI CUVINTE MIEROASE INSEALA PE CEI SLABI ,SPUNE MARELE APOSTOL PAVEL !!
  Ma bucur enorm ca mai sunt oameni care vor sa.l cunoasca pe Dumnezeu in adevarata Sa biserica ortodoxa drept.slavitoare ! Îi multumesc deasemenea din suflet acestei fete care a scris in acest articol marturisirea de credinta si lepadarea de sectarii-inselatori ! Nu pot sa nu ma intristezi pentru cei care inca zabovesc in boala sectarilor,insisi fiind deprimatii aceleiasi invataturi nocive .. Am citit un comentariu la articolul fetei care ma gandesc ca ar putea fi chiar al unui sectant care o plange ca a pierdut.o si,incearca tacit sa o subjuge cu cuvinte retorice si argumente bizare…iar daca acela este ortodox sa ma ierte ,nu vreau sa judec pe nimeni ,as dori sa nuantezi ce spunea:” E suficient sa.l urmam pe Ap.Pavel si invatatura lui ,caci el este urmasul lui Hristos! ” ..,dar eu l.as intreba pe acela ce a scris si a amintit de Sf.Scriptura, il asculta pe Dumnezeu? Deoarece gasim in Sf.SCRIPTURA CA DUPA CE DUMNEZEU I.A VINDECAT PE CEI 10 LEPROSI I-A TRIMIS SA SE ARATE PREOTILOR,DECI LA BISERICA …iata cum ii arata Dumnezeu pe acesti nemernici de sectanti care si.au facut biblii dupa poftele lor,ca unii ce sunt uneltele diavolului…De ce nu pomeniti fratilor cum se incheie viata unui “super-destept-sectant”? I se pun mai multe perne pe cap si se incearca grabirea mortii lui de ceilalti frati pentru a nu se ingrozi cei slabi dintre ei,deoarece muribundul vede iadul inca fiind pe pamant …si pentru ce? El fiind convins in sectarism a hulit biserica ortodoxa,preotia,icoanele ,minunile si toate sfinteniile lui Dumnezeu,iar sfarsitul sau este negresit unul tragic..

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare