Germania vrea o NOUA CONSTITUTIE EUROPEANA

16-03-2012 41 secunde Sublinieri


În ciuda respingerii prin referendum în Franţa şi Olanda în 2005, Germania încearcă să reînvie Constituţia UE, scrie The Times. Cu ocazia unei întâlniri informale a miniştrilor de Externe, care s-a desfăşurat pe 9 martie la Copenhaga, Guido Westerwelle, ministrul german de Externe, a declarat, conform cotidianului londonez, căeste nevoie de o Constituţie pentru a ameliora procesul de luare a deciziilor într-o Uniune Europeană formată din 27 de state, şi a-i restaura forţa după criza economică“. The Times scrie că

Apelul lui a primit un sprijin considerabil din partea Franţei şi a altor opt ţări europene, care au acceptat să se întrunească pentru a discuta despre relansarea proiectului.

Celelalte ţări favorabile planului D-lui Westerwelle sunt, printre altele, Belgia, Olanda, Polonia, Portugalia şi Spania.The Times observă că:

Planul a fost criticat ca fiind prematur de către Suedia şi de guvernul tehnocrat italian, şi respins de către Ministerul de Externe de la Londra.

Ministrul de Externe suedez, Carl Bildt, declară:

Nu cred că prioritatea actuală a Uniunii Europene este să lanseze o nouă dezbatere constituţională.


Categorii

1. DIVERSE, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Germania vrea o NOUA CONSTITUTIE EUROPEANA

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare