SUPERMARKETURILE ne vand lapte nenatural si mezeluri fara carne

23-04-2012 1 minut Sublinieri

O mare parte din laptele vândut în magazine nu este natural, fiind produs din lapte praf, iar vina aparţine “probabil autorităţilor”, a declarat luni ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la inaugurarea sediului Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Naturale -IBA Bucureşti.

“Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin de fapt este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural”, a spus Fuia. El a spus că de vină pentru această situaţie sunt autorităţile şi legislaţia. “Cine poartă vina? Vina o poartă probabil autorităţile, care la ora actuală ar trebui să contureze acest proces. Poate există şi un vid legislativ pe această temă”, a afirmat ministrul.

El a amintit şi despre anumite dezbateri din ultima vreme din presă care au avut ca temă brânza contrafăcută. Ministrul a mai spus că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie “ce pun pe masă” în fiecare zi.

(…)

„Ce punem pe masă”

Fuia a mai spus că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie „ce pun pe masă” în fiecare zi.

Lipsă de informare şi interes

Diversitatea produselor care se găsesc în lanţurile mari de magazine nu mai permit clienţilor să se informeze. Astfel ia naştere fenomenul potrivit căruia esteticul primează şi nu calitatea.

Extremităţile la care sunt „supuse” produsele care se găsesc pe rafturile magazinelor din România nu sunt conştientizate de cumpărători. Informarea precară îi face pe aceştia să se tranforme în victime incontestabile ale bombelor alimentare.

Caşcaval fără lapte, unt din margarină, parizer cu carmin

Un alt exemplu de denumiri de produse fără legătură cu ceea ce conţin este acela al sortimentelor de caşcaval, în care nu se găseşte niciun gram de lapte, iar lista nu se opreşte aici.

Caşcaval fără lapte sau parizer din pui, dar cu mult şorici sunt doar două dintre produsele pe care le găsim în magazinele din toată ţara. Au în schimb soia, amidon din cartofi, cantităţi mult prea mari de sare, coloranţi şi o diversitate de arome.

Lista cu astfel de produse poate continua: parizer de porc cu 50% carne de porc şi emulsie de şoric vopsit cu carmin, şuncă formată din carne de pasăre şi organe de păr, pate de porc care are ca ingrediente doar 25% ficat de porc, slănină, apă şi gumă xantan, unt care este aproape integral din margarină.

Marea majoritate a consumatorilor nici nu citesc eticheta cu ingrediente sau dacă o citesc nu-i dau prea mare importanţă.

Jumătate din produse au probleme

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a făcut mai multe controale, iar rezultatele au fost cu adevărat înspăimântătoare. La jumătate din produsele verificate în 2011 s-au constatat nereguli de la nerespectarea cantităţii declarate, a ingredientelor, până la etichetare şi concordanţa preţului de la raft cu cel de la casă.

Bilă neagră pentru produse ecologice

Nici produsele ecologice nu sunt mai „pure”. „Dulceaţa de cireşe era făcută din vişine, iar băutura cu ovăz şi ciocolată conţinea de fapt cacao. Cerealele cu biscuiţi, miere, unt şi lămâie au lămâie doar pe ambalaj, iar denumirea de suc de lămâie era impropriu folosită deoarece produsul era realizat din apă, acid citric şi ulei de lămâie“, a completat Cerbulescu.


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “SUPERMARKETURILE ne vand lapte nenatural si mezeluri fara carne

  1. Si mai e o tactica, pe cele cat de cat naturale le scot in evidenta ca produse ideale si evident, mult mai scumpe. Adica, pentru cei care sunt indeajuns de destepti si cu bani sa-si cunoasca propriul interes, restul — fie ce-o fi, vanzare tot o sa fie.

    Fratilor, e clar, oamenii care fac si vand asa ceva sunt chiar bolnavi, diabolici. Chiar in halul asta de prosti si exterminabili suntem considerati? Care poate fi logica acestor lucruri fara doar exterminarea dar si profitul de pe urma noastra, fie ca o fac si in mod inconstient, dar nu prea conteaza — inchisorile ar trebui sa fie pline intr-o lume normala. Si cand ma gandesc si la cata si ce fel de publicitate isi fac in toate ungherele socitatii, vorbim cu adevarat de o invazie de paraziti.

  2. Eu nu mai cumpar demult lapte, sau produse lactate, din supermasket.
    Saptamanal cumpar 20l de lapte direct de la ferma, din care-mi fac in casa si iaurt, si branza de vaci, si cas, si smantana, etc.

    Nu numai ca ma costa mai ieftin, pentru ca aici in supermarket laptele asa zis “integral”, ca nu este 100%, costa 1.10 euro, pe cand de la ferma il iau cu 0.70 euro, si este cu adevarat integral.

    De asemeni iaurtul, branza, smantana, daca le-as cumpara saptamanal din supermarket m-ar costa mult mai scump si nu ar avea aceeasi calitate.

    Cea mai buna metoda de lupta impotriva supermarket-urilor este sa ne indreptam direct spre fermier, spre cumpararea direct de la sursa.

    Doamne ajuta !

  3. Adultii ar suporta mai usor “socurile” provocate de o taiere brusca a alimentatiei pirat.Ce te faci cu copiii?Cum poti sa le explici ca sucul nu e bun cand toti colegii il consuma.Romanul s-a prins intr-un tarziu ca baxurile ieftine de pulpe te fac extraterestru.Nu-i nimic,s-au adaptat,acum le toaca si le baga in salam.Spune-i aluia mic ca salamul care arata atat de bine si miroase imbietor nu e bun.Ar intelege ca il refuzi mereu.De aceea trebuie sa faci o echilibristica si sa mai cedezi din cand in cand,dar telecomanda trebuie sa ramana mereu la tine…

  4. lucrurile astea se stiu de mult mi se pare o mare ipocrizie sa vina acum si sa arate cu degetul, ar trebui sa le fie rusine. Dar, ma rog, tot e mai mult decat nimic. Presupun ca pana acum si-au facut si ei plinul (ei = autoritatile).

    Ca o concluzie brutala, tot ce pregatesti cu mana ta este mai sigur. Si nici acela 100% pentru ca nu stii de unde provine samanta din care a crescut iarba cu care s-a hranit capra care da laptele din care faci branza. Dar… oricum, cel putin nu mai pui si chimicale cu mana ta.

  5. @Anonyma

    “pentru ca nu stii de unde provine samanta din care a crescut iarba cu care s-a hranit capra care da laptele din care faci branza. ”

    Sora, daca o luam asa, atunci si in aerul pe care-l respiram sunt substante nocive, intr-o anumita concentratie, plutesc microbi, virusi, acuma totusi organismul nostru are si niste anticorpi, si posibilitati de aparare, ca altfel umanitatea ar fi pierit demult, tinand cont prin cate a trecut pe parcursul istoriei.

    Oricum, asa cum zici si tu, este mult mai sigur sa iei produsul direct de la producator si sa iti faci in casa tot ce se poate, pentru ca, cu cat produsul trece prin mai multi intermediari, cu atat se diminueaza calitatea si creste pretul.

  6. Si daca-i o parte din politica de adancire a crizei economice?
    Nimic nu-i sanatos, nu mai cumparati, mancati mai putin, cumparati mai putin, adanciti criza.
    Pana acum erau mai bune alimentele?

  7. @Adi
    Asta e chiar tare! :))
    Deci reteta ar fi consumul, in orice conditii, mai ales de la marile retele de magazine, ca sa nu cumva sa nu mai aibe clienti, pt ca altfel ar avea de pierdut si ei si producatorii de E-uri frumos ambalate ca produse alimentare si nu in ultimul rand farmaciile, producatorii de medicamente!
    Adevarul e ca ar fi naspa rau de tot o criza ca asta! Mai ales daca ne-am “destepta” si spre adevaratul post, catre rugaciune in loc de uitat la TV samd…
    Nu-i asa ca ar fi o criza generalizata? Pfff 🙂
    “Criza” ar fi ca n-ar mai fi criza de acum, dar nu intr-acolo ne indreptam, din pacate…

    “Pana acum erau mai bune alimentele?”
    Pai amu ne-am mai desteptat si noi, vorba imnului nostru. Dar tot prea putin, prea putini ne-am desteptat. In plus, totul e atat de relativ… Doar Hristos este Absolut!

    Doamne, ajuta!
    Hristos a Inviat!

  8. Pingback: Prof. Mencinicopschi despre SUBSTANTA CANCERIGENA din CAFEA si alte produse de larg consum [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: ADITIVI PERICULOSI DIN ALIMENTE CARE NU SUNT TRECUTI PE ETICHETE. Mierea si bulionul – cele mai contrafacute produse alimentare de pe piata? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Guvernul a inlaturat ultimele RESTRICTII din calea supermarketurilor, la PRESIUNEA Comisiei Europene si a FMI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: “CARNEA” DIN MEZELURI este inlocuita cu APA, E-URI, SORICI EMULSIONAT, SOIA SI AMIDON - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Emisiunea In premiera despre PRODUSE ALIMENTARE CHIMIZATE: “Otrava din galantare” cu prof. Mencinicopschi si dr. N. Hancu [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: PACALEALA MEZELURILOR "TRADITIONALE", "NATURALE" - intre pervertirea gustului si perversiunea marketingului ( Reportaj "Romania, te iubesc", VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Uniunea Europeana, Initium, E-urile si EXPLOZIA CANCERULUI. Cate kilograme de E-uri mancam pe zi? Ce spune SOTIA PREMIERULUI despre INTERESELE CARE NE FAC COBAI ALIMENTARI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: SUPERMARKETURILE devin tot mai dominante pe piata interna, OCOLIND PRODUSELE AGRICOLE ROMANESTI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare