SUA isi continua pregatirile militare pentru un razboi cu Iran: avioane F22 mobilizate in Emiratele Arabe

1-05-2012 1 minut Sublinieri

Statele Unite au trimis avioane de vânătoare F22 invizibile pe radar în Emiratele Arabe Unite, pe fondul tensiunilor dintre Iran şi vecinii săi aliaţi ai Washingtonului, au anunţat luni oficiali americani, potrivit Mediafax.

Aceşti oficiali, citaţi sub acoperirea anonimatului, nu au precizat câte avioane F22 au fost trimise la baza aeriană Al Dhafra.

O purtătoare de cuvânt a forţelor aeriene americane a confirmat că au fost mobilizate în regiune mai multe astfel de avioane, fără a menţiona baza sau Iranul.

“Forţele aeriene americane au mobilizat avioane F22 (în regiune). Astfel de mobilizări consolidează relaţiile între armate, contribuite la promovarea securităţii regionale, ameliorează operaţiunile aeriene comune”, a adăugat maiorul Mary Danner-Jones.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul de navă John Kirby, a declarat la rândul său că aceste mobilizări “sunt normale” în măsura în care corespund unei ajustări a forţelor americane din regiune după retragerea contingentului american din Irak.

Mobilizarea acestor avioane intervine pe fondul tensiunilor între Emirate şi Iran după o vizită, la 11 aprilie, a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad la Abu Moussa, una dintre cele trei insule din Golf aflate în centrul unui litigiu teritorial între cele două ţări.

Această vizită a fost denunţată ca o provocare de Emirate şi Consiliul de cooperare în Golf (CCG – Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Oman şi Qatar).

Teheranul a preluat controlul asupra Abu Moussa în noiembrie 1971, după plecarea forţelor britanice din Golf înaintea independenţei Emiratelor Arabe Unite.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a declarat că nu trebuie să se permite obţinerea de către Iran a armei nucleare. În acest sens trebuie să se analizeze toate variantele de evoluţie a situaţiei din jurul programului nuclear iranian.

Luând cuvântul luni seara la Ierusalim în faţa membrilor Asociaţiei Presei Străine, ministrul Apărării a estimat în mod sceptic reluarea recentă a tratativelor internaţionale cu privire la dosarul nuclear al Teheranului. Barak a adăugat că Israelul nu poate să-şi permită să fie păcălit. Şeful departamentului apărării a mai spus că Iranul se apropie de obţinerea armei nucleare.

Israelul consideră că Iranul reprezintă un pericol la adresa existenţe sale, deoarece liderii iranieni au făcut apel nu o dată la distrugerea Israelului şi au sprijinit demonstraţiile antiisraeliene din regiune.


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “SUA isi continua pregatirile militare pentru un razboi cu Iran: avioane F22 mobilizate in Emiratele Arabe

  1. Pingback: MEDVEDEV vorbeste despre BOMBA ATOMICA/ SUA sunt pregatite pentru RAZBOI CU IRANUL/ Rusia critica Turcia pentru protestele care ii vizeaza INTEGRITATEA TERITORIALA/ Turcia ameninta cu represalii pentru explorarile CIPRULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoma
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare