Papa Benedict, invitat in BULGARIA de presedintele tarii in ziua… Sfintilor Chiril si Metodiu

26-05-2012 1 minut Sublinieri


O delegatie bulgara oficiala condusa de presedintele Rosen Plevneliev a vizitat joi, 24 mai, pe Papa Benedict al XVI-lea, cu ocazia zilei alfabetului chirilic.

Pe 24 mai Bulgaria celebreaza mostenirea Sfintilor Chiril si Metodiu – doi invatati bizantini care au dezvoltat primul alfabet pentru limbajul slav.

In aceasta zi, o delegatie oficiala a Bulgariei este trimisa la Vatican, de cand Papa Ioan Paul al II-lea i-a proclamat pe Sfintii Chiril si Metodiu drept co-patroni ai Europei, alaturi de Sf. Benedict de Nurcia, in 1980.

Presedintele Bulgariei, Plevneliev, a reinnoit, joi, invitatia catre Papa Benedict de a vizita Bulgaria.

”Invitatia noastra este deschisa, la fel cum este si tara noastra. Bulgarii au inimile deschise fata de Papa”, a spus presedintele.

El a adaugat ca Bulgaria nu este doar un rai al stabilitatii, ci ar putea sa trimita si un mesaj puternic intregii lumi.

Papa Benedict a multumit pentru invitatie si a promis sa o analizeze in mod serios.

”Am primit o adanca recunoastere aici, la Vatican”, a comentat presedintele Plevneliev.

Nota noastra:

Nu se putea ironie si chiar blasfemie mai mare decat o invitatie adresata Papei de a vizita Bulgaria exact in ziua Sfintilor Chiril si Metodiu.

Dupa cum se stie, acestia au fost trimisi de Sfantul Fotie cel Mare pentru a crestina triburile slave de la granita de nord a Bizantului, iar Bulgaria a fost terenul de misiune in cadrul caruia s-au manifestat cel mai aprig tendintele tiranice pontificale de atunci care prevesteau schisma ereticilor papi de mai tarziu.

O intrebare de bun simt se impune: presedintele Bulgariei o fi intrebat Sinodul Bisericii sale ce parere are despre invitatia aceasta?


Categorii

1. DIVERSE, Biserica Ortodoxa Bulgara, Opinii, analize, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Papa Benedict, invitat in BULGARIA de presedintele tarii in ziua… Sfintilor Chiril si Metodiu

  1. Din câte știu, invitația trebuie să vină din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare. De aceea cred că președintele Plevniev s-a lăsat purtat de val/emoții. Așa că, înainte de a formula vreo concluzie este firesc să urmărim evoluția evenimentelor.

  2. Se pare ca tot atunci a fost primit de catre Papa si premierul Macedoniei, nu doar presedintele bulgar.
    http://www.radiovaticana.va/in2/Articolo.asp?c=590768

  3. Ee… a primit ordin de la masonii de grad superior să-l cheme pe papa – Il capo di tutti capi…

  4. DOAMNE FERESTE SA NU AJUNGA SI LA NOI!SA NU-SI FACA UN TRASEU!

  5. @Matei
    Papa nu este doar papă, ci este şi şef de stat, iar preşedintele bulgar a făcut, probabil, o invitaţie protocolară de la acest nivel politic, cel mai înalt, conform uzanţelor. Are acest drept dpdv politic şi diplomatic. Pe de altă parte, populismele de felul ăsta prind, papa fiind în general un personaj simpatizat de mulţimile fără o pregătire religioasă suficientă, mai mult chiar şi decât proprii întâi-stătători, dovadă stând impactul emoţional fără precedent printre “ortodocşii” români produs de vizita papei din 1999. E de presupus, totuşi, ca acum entuziasmul printre bulgari să fie mai redus decât cel de la noi, având în vedere câ papa Benedict nu are aceeaşi carismă cu predecesorul său. Şi mai mult ca sigur că vor fi şi reacţii din partea ierarhiei bisericeşti, aşa că rămâne de văzut.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare