Atentie la bibliile sectantilor! CAMPANIA “Zilele Bibliei” este organizata de NEOPROTESTANTI

27-05-2012 1 minut Sublinieri

 

Astăzi, în Piața Voievozilor, se împărțeau pliante electorale și, separat… biblii. Într-un cort amenajat, oameni cu tricolorul pe ei serbau, cică, zilele bibliei – și făceau propagandă pentru o campanie națională de citire a cărții sfinte. Aparent, nimic rău. Lăudabil chiar, dacă scopul n-ar fi unul pătat.

Până acum ceva timp, cărțile sectanților, în general, nu aveau Sfânta Cruce pe copertă. Pentru că, între noi fie vorba – nu cred în ea. Cum, însă, la ortodocși, crucea înseamnă Viață, Speranță, Mântuire, domnii s-au modernizat și au considerat că vor atrage mai mulți în capcană, dacă vor copia design-ul. Dintre două biblii care arată la fel, dacă una costă măcar 50 de lei și cealaltă e gratis… nu-ți vine să alegi promoția? Ba da. Numai că, chiar dacă înfățișarea e aceeași, conținutul diferă.

M-am apropiat de lumea cea veselă și am întrebat dacă ceea ce-mi întindeau, ademenitor, este o biblie ortodoxă. Toate bibliile sunt la fel!, mi s-a răspuns, zâmbind. Am aflat, scotocind pe google, că inițiativa de a serba o asemenea zi, cu scopul de a introduce o biblie-păcălici în casele oamenilor este a Uniunii Baptiste din România.

Până la urmă, prea puțin contează cui aparține. Important e că nu ne aparține nouă, creștinilor ortodocși, dar că suntem făcuți să credem contrariul. Lumea care se înghesuia ca la plăcinte era mulțumită doar pentru faptul că a obținut ceva gratis. Totuși, nu cred că impactul ar fi fost același, dacă pe cort, pe lângă restul detaliilor, scria mare și cuvântul baptist. Nu cred că lumea ar fi fost dispusă ca, în schimbul unei cărți, să răspundă la întrebări dintr-un chestionar și să-și dea inclusiv date personale.

Nu arunc cu pietre în sectanți. Dar, mă deranjează minciuna lor și o acuz, la fel cum fac, de atâtea ori, și în cazul celor de o credință cu mine. Biblia este, într-adevăr, doar una. Dar traducerile și interpretările diferă, iar baptiștii, ca și cei din alte secte, schimbă unele cuvinte/ paragrafe/ idei, după le pică lor mai bine. De la lucruri mărunte [ei nu zic nicăieri preoți (ci bătrâni), nici nu pronunță Duhul Sfânt], până la descoperirea faptului ca Psalmul 50 e altceva și până la aspecte mai grave.

Cea mai mare consolare, gândindu-mă la toți cei care au luat biblii moca, se bazează pe un defect de-al nostru și pe un mare păcat. Citim puțin, din ce în ce mai puțin, iar Biblia este, de multe ori, element de decor în casele noastre. În cazul ăsta, poate nu i-o apuca pe oameni fix acum cititul…


Categorii

Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri...

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Atentie la bibliile sectantilor! CAMPANIA “Zilele Bibliei” este organizata de NEOPROTESTANTI

  1. Cand i-am aratat o Biblie sectara Parintelui Cleopa, mi-a zis sa o rup si sa o arunc in foc ca e adevar amestecat cu minciuna adica miere amestecata cu otrava; dulce la gust dar te omoara. Pe Maica Domnului o numesc in aceste Biblii in loc de logodnica batranului Iosif, sotia lui, ceea ce o blasfemie. De aici rezulta si ca Maica Domnului ar fi mai avut si alti copii, o alta blasfemie pe care ei imprastie.
    Iar in Patericul Egiptean se povesteste despre un pusnic care a pierdut binecuvantarea Maicii Domnului pentru ca avea in chilia lui o carte cu o erezie-blasfemie la adresa Sfintei Fecioare. Deci sa nu tinem in casa noastra carti de la sectari impregnate cu duhul ereziei si blasfemiei caci pierdem binecuvantarea Maicii Domnului.

  2. Cu multi ani in urma, pe vreamea comunistilor, cand gaseai greu o biblie, mama unei colege (ambele baptiste) mi-a daruit o biblie, fiindca aflase ca-mi doream mult sa am o biblie a mea. Dupa revolutie mi-am cumparat o biblie ortodoxa, dar mult timp nu stiam ce sa fac cu cea baptista. Am verificat continutul si am vazut ca in cea baptista erau capitole lipsa. In urma cu un an l-am intrebat pe duhovnicul meu (calugar) ce sa fac cu biblia baptista. Mi-a spus sa o arunc in foc. Cum pentru mine este sfant ceea ce spune parintele meu duhovnic, nu am mai ezitat si am aruncat-o in foc. Pana atunci aveam ceva retineri, desi citisem ca si parintele Cleopa sfatuia la fel.

  3. Da . Adevărul este unic.
    E viu. E foc. E geru de spus.
    El e lumina, El e totul,
    E Domnul Dumnezeu Iisus.

    Noi suntem mulţi (şi suntem unici)
    Şi separaţi de crudul “eu”
    (Care dictează şi impune
    La ceilaţi “adevărul său”).

    Ne sfâşiem unii pe alţiii
    (Şi-n răsărit şi în apus)
    Facând din Adevărul sacru
    Cum ne convine… un Iisus.

    Mulţi l’amfăcut cuplit de aspru.
    (Cu cei “greşiţi” ), inchizitor,
    Mulţi libertin, mulţi idolatru,
    Mulţi umanist, mulţi trădător.

    Mulţi îi cântăm (prin ce ne place)
    Mulţi îl urâm, mulţi îl hulim.
    Mulţi îl iubim (când ne e bine
    Iar când ni-i greu îl răstignim).

    Mulţi la-m “tradus” în grai şi-n slovă
    (Că-l vrem motiv, şi argument),
    Mulţi l’aggiornăm la zi, la timpuri
    (Şi-l înţelegem “mai deştept”)

    Mulţi nu mai credem ca’n vechime.
    (C’atât de multe s’au schimbat)
    Mulţi la’daptăm la interese
    (În lume’n casă şi în stat).

    Sunt mii demii de adevăruri
    Şi de credinţe pe pământ,
    (Când fiecare defineşte
    Ce-i Adevăr şi ce e sfânt).

    Dar Adevărul este Unul
    Din Răsărit până’n apus,
    (Şi-i gol complet, fără veşminte)
    Şi-i răstignit pe cruce sus.

    C’a aşa au vrut răstignitorii.
    (Să fie gol complet Iisus)
    Şi de nu-i astfel “Adevărul”
    Are ceva (urât) de ascuns.

    Şi… mulţi i’ascndem “goliciunea”
    (Când în vre’un scop, nu ne e bună)
    Acoperind cu… omeneasca
    Şi cu demonica minciună.

    Că Adevărul (gol) e aspru.
    Că’i foc, Că’i foarte greu de spus.
    Că duce’n lume doar la cruce
    Şi… la “destinul” Lui Iisus.

    C’arată cum minţim pe ceilaţi.
    Şi ne’afişează goliciunea
    (Şi toate cele le’ascundem)
    Când vrem ca să convingem lumea.

    Da. Adevărul este unic.
    (Şi-i gol). Şi-i sfânt pe cruce, sus.
    Nui nici cum vrem şi nici cum credem
    Ci-i chiar cum ESTE şi ne-a spus.

    Şi-i unicul care dă viaţă
    Şi din căzuţi ne face sfinţi
    Printr’un botez, un Domn al vieţii
    Şi’un crez (al sfinţilor părinţi).

  4. Toti protestantii sustin ca nu ar fi nici o diferenta intre versiunea ortodoxa si cea sectara a Bibliei. Uitati o mostra de afirmatie din partea unui vecin al meu, penticostal:
    ”Sunt dispus oricand sa confruntam orice verset din versiunea Dumitru Cornilescu pe care o folosesc eu cu versiunea ortodoxa, ca sa arat ca daca exista diferente este vorba doar o diferenta de limbaj dar in nici un caz de semantica – versiunea ortodoxa face uz de un limbaj mai arhaic.”

    In fond, ma gandesc ca protestantii din Anglia de exemplu, nu folosesc traducerea lui Cornilescu, si tot aceeasi erezie propaga.
    Nu-i numai chestiune de traducere ci de credinta profunda, de simt al Adevarului si nu numai al realitatii.
    Simplu fapt ca nu se smeresc si-si interpreteaza fiecare cum doreste Biblia, fara sa apeleze la intelepciunea lui Dumnezeu rostita prin Sfintii sai, spune multe.

  5. Am citit comentariile voastre si ma-u ajutat si ma vor ajuta sa fug de sectanti

  6. Din păcate propaganda sectantă ia amploare de la an la an. Mai nou, în orașul în care locuiesc, ăștia se poziționează în locurile aglomerate cu cărucioare cu materiale de propagandă, pun hârtii în cutiile poștale, ba chiar afișe pe panourile publicitare, invitându-i pe oameni la activitățile lor jegoase !!!
    Sincer, nu-i suport pe oamenii ăștia. Am avut probleme cu unii, sunt niște mincinoși, invidioși, oameni extrem de răi. Stați departe de ei !

  7. Hristos a inviat!
    anul trecut, am fost la manastirea Sambata de Sus.Am vizitat muzeul manastirii,si am vazut Coranul expus la loc de cinste, printre carti ortodoxe de valooare.
    Cel care dadea explicatiile necesare[nu era calugar]cu privire la lucrarile din muzeu, a tinut sa ne precizeze[nu l-a intrebat nimeni], ca nu sunt deosebiri majore intre Coran si Biblie,iar pe cei ce contesta expunerea Coranului intr-o manastire ortodoxa,ii considera extremisti.
    Cand l-am auzit ce vorbeste ,am inlemnit.
    Am inteles rapid, ca scopul lui acolo,era sa prezinte ortodoxilor[in special tinerilor] Coranul.
    Atitudinea mea a fost una
    ‘dura”si categorica.
    Cam aici s-a ajuns.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare