Declarații „frățești” ale Patriarhului Bartolomeu și Papei Francisc: UNITATEA DEPLINĂ VA ÎNCORONA DIALOGUL DINTRE ORTODOCȘI ȘI CATOLICI.

5-12-2020 2 minute Sublinieri

VaticanNews:

Papa Francisc îi trimite un mesaj Preafericitului Patriarh Bartolomeu I, Arhiepiscop de Constantinopol, la sărbătoarea Apostolului Andrei, ocrotitorul Patriarhiei Ecumenice

În mesajul adresat Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, Papa Francisc amintește de „dragostea creştină, râvna apostolică și perseverența” Sfântului Andrei, despre care spune că „este o sursă de încurajare în aceste vremuri dificile și critice”.

Papa subliniază: „Slăvindu-L pe Dumnezeu ne întărim astfel și credința și speranța în Cel Care l-a întâmpinat în viața veșnică pe Sfântul Mucenic Andrei, a cărui credință a rezistat în timp de încercare”.

Papa Francisc amintește, de asemenea, cu mare bucurie, de prezența Patriarhului la reuniunea internațională pentru pace care a avut loc la Roma pe 20 octombrie anul acesta, alături de alți lideri religioși.

Provocări în lumea noastră

„Împreună cu provocările pe care actuala pandemie le aduce”, subliniază Papa, „războiul continuă să afecteze multe părți ale lumii, în timp ce noi conflicte armate se ivesc, pentru a fura viețile a nenumărați bărbați și femei”.

El specifică faptul că „toate inițiativele întreprinse de entitățile naționale și internaționale care vizează promovarea păcii sunt utile și necesare”. Totuși, continuă el, „conflictul și violența nu vor înceta niciodată până când toți oamenii nu vor ajunge la o conștientizare mai profundă a faptului că au o responsabilitate reciprocă ca frați și surori”.

Exemplul Bisericilor creștine

În lumina acestor lucruri, Papa arată că Bisericile creștine, împreună cu alte tradiții religioase, „au datoria principală de a oferi un exemplu de dialog, respect reciproc și cooperare practică”.

Exprimându-și recunoștința față de Dumnezeu, Papa spune că el însuși a trăit „această fraternitate din propria sa experienţă”.

Calea spre comuniunea deplină

În mesajul său, Papa Francisc confirmă că dorința de apropiere și înțelegere din ce în ce mai mare între creștini „a fost vădită în Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului înainte ca Biserica Catolică și alte Biserici să se angajeze în dialog”.

Papa continuă spunând că acest lucru poate fi văzut clar în scrisoarea enciclică a Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice adresată Bisericilor din toată lumea exact acum o sută de ani și care, remarcă el, „rămâne relevantă şi astăzi”.

„Îi putem mulțumi lui Dumnezeu că relațiile dintre Biserica Catolică și Patriarhia Ecumenică au crescut mult pe parcursul ultimului secol, chiar şi continuând să tânjim la scopul restaurării deplinei comuniuni exprimat prin participarea la același altar euharistic”, spune Papa Francisc.

Recunoscând că încă există obstacole pe drumul spre unitate, Papa mai spune că este încrezător că, „mergând împreună în dragoste reciprocă și urmărind dialogul teologic, vom atinge acest obiectiv”.

Credință comună în Iisus

Această speranţă, concluzionează el, „se bazează pe credința noastră comună în Iisus Hristos, trimis de Dumnezeu-Tatăl pentru a-i aduna pe toți oamenii într-un singur trup, și piatra din capul unghiului a Bisericii Una și Sfinte, templul sfânt al lui Dumnezeu, în care toți suntem pietre vii, fiecare în funcție de propria noastră harismă sau slujire specifică dăruită de Duhul Sfânt.”

Phanar head: Full unity will crown Catholics-Orthodox dialogue

sphz.news

Patriarhul Bartolomeu a anunțat că Vaticanul și Biserica Ortodoxă se vor uni în ciuda obiecțiilor celor care consideră ecumenismul o utopie. Dialogul ecumenic dintre Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe duce la scopul care va fi răsplătirea mult așteptatei depline unități, a spus Patriarhul Bartolomeu în predica sa de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei cel întâi-chemat, potrivit Pro Oriente.

Conform primatului din Fanar, unificarea ortodocșilor cu catolicii va avea loc „în ciuda obiecțiilor celor care subestimează valoarea teologiei sau consideră ecumenismul drept o utopie.” Patriarhul Bartolomeu a observat că e de acord cu Papa Francisc în ceea ce privește „cum să ne confruntăm cu marile provocări din prezent.”

Este vorba despre eliminarea cauzelor și consecințelor „uriașei crizei prezente a refugiaților și migrației”, precum și a „tragicelor evenimente ale violenței în numele religiei.” Aceste probleme clarifică valoarea și importanța dialogului interreligios, „pacea și cooperarea dintre religii”, a subliniat Patriarhul Bartolomeu.

În concluzie, Patriarhul Bartolomeu a reamintit ultima sa întâlnire cu șeful Vaticanului. Pentru el, fiecare întâlnire personală „cu fratele Papa Francisc este o experiență specială a frățietății”, care întărește dorința celor două părți de a „merge mână în mână luptând pe calea către potirul comun al euharistiei”.

Dacă vrei să vezi cum va arăta „BISERICA” LUI ANTIHRIST aruncă o privire la ÎNTÂLNIREA INTER-RELIGIOASĂ PENTRU PACE de la Roma. De ce „momentul istoric” în care lideri religioși, printre care și MITROPOLITUL IOSIF al BOR, au semnat un APEL PENTRU PACE, este corespondentul religios al MARII RESETĂRI, aka NOUA ORDINE MONDIALĂ?

Papa Francisc a semnat un document SINCRETIST cu Marele Imam al Egiptului: Pluralismul religios este voia lui Dumnezeu. Unii teologi catolici califica afirmatia drept EREZIE

Actualizare/ RECIDIVA: PATRIARHUL BARTOLOMEU in “rugaciune ecumenica” cu PAPA FRANCISC si sefii crestinilor copti in EGIPT (Video)/ Declaratiile Papei Francisc la intoarcerea din Cairo: Unitatea botezului avanseaza

TRADUCEREA INTEGRALA A DOCUMENTULUI DESPRE PRIMAT SI SINODALITATE AL COMISIEI CATOLICO-ORTODOXE. Ce s-a discutat si s-a aprobat la Chieti?

INTALNIRE “ISTORICA”: PAPA FRANCISC si PATRIARHUL KIRILL vor discuta, in Cuba, despre PERSECUTIA CRESTINILOR DIN ORIENT

Propunere “istorica” a Papei Francisc: DATA COMUNA DE PRAZNUIRE A PASTILOR PENTRU CATOLICI SI ORTODOCSI

“Moment istoric” de gravitate antihristica: PAPA FRANCISC si PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU pledeaza, la Fanar, pentru UNIREA BISERICII ORTODOXE CU CATOLICII! (VIDEO). Inselaciunea “noii ere a dragostei”

Patriarhul Bartolomeu recivideaza: REUNIFICAREA BISERICILOR ESTE O DATORIE A TIMPURILOR NOASTRE. Papa Francisc invitat la CONSTANTINOPOL de sarbatoarea Sf. Ap. Andrei

Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor organizarea unei INTRUNIRI COMUNE ORTODOCSI-CATOLICI, in 2025, pentru sarbatorirea SINODULUI DE LA NICEEA. Bartolomeu a folosit in interviu eretica sintagma “BISERICI SURORI”

DECLARATIA COMUNA DE LA IERUSALIM A PAPEI FRANCISC SI A PATRIARHULUI BARTOLOMEU – la 50 de ani de la intalnirea dintre Athenagoras si Paul al VI-lea. DOCUMENT INTEGRAL: “Asteptam cu nerabdare ziua in care ne vom impartasi impreuna”/ Recunoasterea implicita a “EPISCOPULUI ROMEI” si SLUJBA ECUMENISTA LA PARIS

SINCRETISM ANTIHRISTIC. Papa Francisc, alaturi de un seic si un rabin in “PELERINAJUL” din IERUSALIM. Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor semna o declaratie comuna, angajandu-se ca vor “MERGE INAINTE” pe drumul “CARE NU MAI POATE FI OPRIT” – cel al UNITATII APOSTATE


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Declarații „frățești” ale Patriarhului Bartolomeu și Papei Francisc: UNITATEA DEPLINĂ VA ÎNCORONA DIALOGUL DINTRE ORTODOCȘI ȘI CATOLICI.

 1. asta sa fie patriarhul care il va incorona pe anticristul si ii va vedea ghearele, parca asa zice profetia?

 2. „Dacă aș fi creștin, aș spune că Francisc este Antihristul”
  Într-un interviu pentru Nouvelles d’Arménie, ziarul diasporei armene din Franța, Michel Onfray a declarat „dacă aș fi creștin, aș spune că Francisc este Antihristul!”
  Onfray este un filozof francez, scriitor anti-islam și ateu militant care susține că Hristos „nu a existat niciodată.”
  „Niciodată Papa nu a făcut atât de mult pentru a accelera decăderea creștinismului”, crede Onfray.
  Pentru el, „islamismul de stânga și catolicismul ecumenic de la Vatican II sunt colegi de călătorie”.

 3. toti patriarhii de la Istambul sunt de la Kemal Mustafa incoace numiti de rothschild. toti au legatura masoneria americana.

 4. Citându-l pe Sfântul Pavel, Părintele Sofronie arată că unitatea Bisericii nu se datorează subordonării unui centru unic de conducere, așa cum se dorește Constantinopolul, ci comuniunii în Hristos, prin trăirea într-un unic trup care este Biserica și care are un unic Cap, pe Hristos:

  „Când Apostolul Pavel vorbește despre unitatea Bisericii, el nu o face dependentă de subordonarea ei unei singure conduceri, ci de comuniunea cu aceeași pâine a Trupului și a Sângelui Domnului (1 Corinteni 10, 14-17) și de conducerea (cuvântul original vine de la: a sta în capul) Bisericii de către un singur Cap – Hristos (Efeseni 4, 15-16)”.

  https://www.activenews.ro/stiri/Arhim.-Sofronie-Saharov-despre-%E2%80%9Eneo-papismul-Constantinopolului-%E2%80%93-explicatia-mizei-dogmatice-uriase-a-schismei-din-Ucraina-155699#comentariu-163072

 5. No, nu ne vom uni niciodata in credinta, poate doar in necredinta. Credinta va fi scutita e astfel de uniri.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare