VACCINUL-„MIRACOL”, PROMOVAT CU MITROPOLIȚI ȘI EPISCOPI. În Grecia, Înaltul Hierotheos Vlachos se vaccinează demonstrativ încă din prima zi. Biserica Greciei se află în „PRIMA LINIE” a campaniei de vaccinare/ În Bulgaria, episcopul Tihon este vaccinatul nr. 2 al țării/ PAPA FRANCISC vrea „VACCIN PENTRU TOȚI” în mesajul de Crăciun

27-12-2020 2 minute Sublinieri

Sursă captură: https://www.novinite.com/articles/207285/LIVE%3A+Vaccination+in+Bulgaria+Officially+Starts%2C+Health+Minister+Is+the+First+Vaccinated

ROMFEA:

Primele vaccinări: oficialități sănătate, politicieni și un mitropolit

Primele doze de vaccin Pfizer / BioNTech au trecut ieri după-amiază târziu de granița Promachonas și de astăzi dimineață sunt în Atena. Deja, a fost implementat planul „Hipocrate”, care prevede măsuri draconice pentru depozitarea și distribuirea vaccinului. Un total de 3.000 de polițiști, elicoptere și drone vor lua parte la măsurile luate de poliție pentru depozitarea vaccinurilor, în timp ce paza zonelor de depozitare și a centrelor fde vaccinare va fi asigurată 24 de ore pe zi.

Cinci spitale în „premiera” vaccinului

Ministerul Sănătății a anunțat oficial începerea vaccinărilor. Într-un comunicat, se arată că „vaccinările împotriva Covid-19 vor începe în Grecia, mâine, duminică, 27 decembrie 2020. Mai exact, persoanele ce activeaza în domeniul sănătății vor fi vaccinați în 5 spitale din Attica: la Spitalul „ Evangelismos”, la Spitalul „Sotiria”, la Spitalul „Attikon”, la Spitalul din Elefsina „Thriasio” și la Spitalul „Asklipieio„ din Voula ”.

Programul detaliat de vaccinare

Potrivit Ministerului Sănătății, o asistentă medicală dintr-o unitate ATI și o persoană aflată într-o unitate de îngrijire a persoanelor vârstnice vor fi primii vaccinați. În aceeași zi, vaccinările simbolice ale președintelui Republicii, ale prim-ministrului, a președintelui Parlamentului, secretarului general al partidului  Ziua 25, a președintelui Comitetului național de vaccinare, a reprezentantului Ministerului Sănătății pentru noul coronavirus, a șefului Ministerului Sănătății precum si a mitropolitului de Nafpaktos și Agios Vlasios, Hierotheos Vlachos, reprezentându-l pe Arhiepiscopul Atenei și al întregii Greci, Ieronim.

Programul detaliat al primelor vaccinări de mâine este următorul:

· Ora 13:00  Efstathia Kampisiouli, asistent medical ATI la spitalul Evangelismos

· Ora 13:30  Michalis Giovanidis, oaspete într-o unitate de îngrijire a persoanelor vârstnice la Spitalul Evangelismos

· Ora  14:00 Președintele Republicii, Katerina Sakellaropoulou la Spitalul Evangelismos

· Ora 14:30 Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis la Spitalul Attikon

· Ora 14:45 Profesorul de patologie-boli infecțioase Sotiris Tsiodras la Spitalul Attikon

· Ora 15:00 Președintele Parlamentului Konstantinos Tassoulas la Spitalul Evangelismos

· Ora 15:30 Secretarul partidului  Ora 25, Yanis Varoufakis la Spitalul Evangelismos

· Ora 16:00 Președintele Comitetului Național de Vaccinare, Maria Theodoridou, la Spitalul Evangelismos

· Ora 16:30 Șeful Statului Major General, Generalul Konstantinos Floros la Spitalul Evangelismos

· Ora 17:00 Hierotheos, Mitropolitul de Nafpaktos și Agios Vlasios la Spitalul Evangelismos

· Luni, 28 decembrie, președintele SYRIZA, Alexis Tsipras, va fi vaccinat la spitalul Evangelismos la ora 11:45, ministrul sănătății Vassilis Kikilias la ora 12:15 și Secretarul General al asistenței medicale primare, Marios Themistokleous la ora 12:45.

Ekathimerini:

Ieronim spune că Biserica este pentru vaccinare

Campania de vaccinare este crucială în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a spus Arhiepiscopul Ieronim, adăugând că Biserica se va afla în prima linie când campania de vaccinare va debuta duminică.

Într-o întâlnire cu Ministrul Sănătății Vasilis Kikilias, Ieronim, care și-a revenit după ce a fost infectat cu virusul luna trecută, a spus: „nu cred că majoritatea ierarhiei noastre și a clerului nostru nu va sprijini nevoia de cooperare cu statul pentru vaccinarea poporului.” 

El a subliniat că ar fi vrut să se numere printre primii care să se vaccineze, dar a adăugat că doctorii nu îi permit în acest moment, ci mai târziu.

Hotnews:

VIDEO O femeie de 101 ani, printre primii vaccinați în Germania / În Spania, prima a fost imunizată o pensionară de 96 de ani / Ministrul sănătăţii şi episcopul ortodox Tihon, primii cetăţeni bulgari vaccinaţi

(…)

Ministrul sănătăţii şi episcopul ortodox Tihon, primii cetăţeni bulgari vaccinaţi

Bulgaria a demarat duminica aceasta campania de vaccinare anti-COVID-19 cu ministrul sănătăţii, Kostadin Angelov, şi cu episcopul ortodox Tihon, transmite EFE.

Primele 9.750 de doze de vaccin au sosit sâmbătă dimineaţa în Bulgaria, sub măsuri stricte de securitate, şi au fost distribuite în şase regiuni alese pentru campania de vaccinare.

Cantitatea este “simbolică”, potrivit declaraţiilor ministrului sănătăţii, dat fiind că acoperă dozele necesare pentru mai puţin de 5.000 de persoane, alese din rândul medicilor aflaţi în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

“Mă vaccinez pentru că eu cred că fără vaccinuri lumea contemporană nu ar mai fi aşa cum o cunoaştem. Cred că oamenii de ştiinţă şi-au făcut treaba pentru ca vaccinul să fie salvarea pe care toţi o aşteptăm. Şi voi fi sincer: sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu tatăl meu în vârstă de 70 de ani fără teama de a-l îmbolnăvi”, a declarat Angelov, chirurg de profesie, din spitalul Sfânta Ana din capitala Sofia.

“Cred nespus în Dumnezeu şi cred că Dumnezeu le-a spus acelor oameni de ştiinţă care au creat vaccinul cum să facă acest lucru”, a declarat la rândul său episcopul Tihon.

(…)

Mediafax:

Papa Francisc: Vaccinul să ajungă la cei care au reală nevoie

În ziua de Crăciun, Papa Francisc a transmis un mesaj ţărilor din întreaga lume: vaccinul să ajungă mai ales la persoanele vulnerabile şi la cele care au reală nevoie.

Din cauza pandemiei, Suveranul Pontif nu a apărut pe balconul central al bazilicii Sf. Petru şi a rostit tradiţionalul său mesaj „Urbi et Urbi” din interiorul Palatului Apostolic din Vatican.

În mod normal, Papa Francisc ar fi vorbit în faţa unei mulţumi de zeci de mii de oameni, localnici şi turişti, deopotrivă.

„Îi rog pe toţi cei implicaţi în companii, în organizaţii internaţionale, să promoveze cooperarea şi nu competiţia şi să caute o soluţie pentru toată lumea, vaccinuri pentru toţi, mai ales pentru cei vulnerabili şi cei care au reală nevoie”, a declarat Papa Francisc.


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Biserica Ortodoxa Bulgara, IPS Hierotheos Vlachos, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Papa (Papism), Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

64 Commentarii la “VACCINUL-„MIRACOL”, PROMOVAT CU MITROPOLIȚI ȘI EPISCOPI. În Grecia, Înaltul Hierotheos Vlachos se vaccinează demonstrativ încă din prima zi. Biserica Greciei se află în „PRIMA LINIE” a campaniei de vaccinare/ În Bulgaria, episcopul Tihon este vaccinatul nr. 2 al țării/ PAPA FRANCISC vrea „VACCIN PENTRU TOȚI” în mesajul de Crăciun

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @ Dragoș, referitor la Creta(valabil și pentru vaccinul anti covrig), sunt mulți din cei care nu sunt de acord cu ce s-a semnat la acel sinod, dar care nu s-au rupt de Biserică(printre care mă număr și eu). Și faptul că nu ne-am rupt/nu am întrerupt comuniunea cu ei, nu înseamnă că admitem că cei care au semnat acolo nu au greșit(așa cred eu). Biserica nu înseamnă doar episcopi. Și ei, ca și noi, pot greși față de Biserică, cădea, sau rupe de ea și în acest caz bine ar fi să nu-i urmăm! Putem să urmăm fie pe Ierotheos și pe Irineu fie pe Neofit și Teodosie și să nu uităm că ni s-a spus clar că cei care vor rămâne în picioare vor fi din ce în ce mai puțini, aproape de negăsit și că de cele mai multe ori calea cea mai ușoară duce la pierzare.

 2. Sf. Paisie Aghioritul: “Acum iarasi a aparut o boala, pentru care au aflat un vaccin care va fi obligatoriu si, ca sa-l poata face cineva, il vor pecetlui.”
  Pr. Elpidie :
  1) “… Prima oara vor incerca sa ne dea aceasta antena, pe cai ocolite, in special prin asa zise “vaccinuri”… Acesta va fi o parte din pecete.”
  2)”Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte… De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist… Aceia care vor primi semnul vor suferi mai mult decat crestinii.” – și asta o spunea prin 2013!
  Interesant este că din spusele lor pecetea are legătură cu vaccinul – să fie oare acel certificat de vaccinat cu “luciferase” fără de care nu se va putea cumpăra sau vinde pe care vor să ni-l implanteze?

 3. Ce dezamagire sa-l vedem in aceasta ipostaza pe IPS Ieroteos! Chiar nu ma asteptam! Un varf al ierarhiei sa faca aceasta demonstratie! Exista nor de marturii ca vaccinurile pot avea si reactii secundare severe.
  Tocmai pentru a prezerva liberul arbitru al fiecarei persoane, pentru a nu tulbura, IPS Ieroteos ar fi trebuit sa se vaccineze in ascuns, adica fara act demonstrativ. Nadajduim sa nu i se intample nimic rau daca s-a vaccinat cu adevarat…Dar daca cineva, urmandu-i modelul, pateste ceva?

 4. Admin. Sint pe acest site de ani de zile!!! Am primit critici …. si de la caz la caz le-am acceptat sau le-am respins sau 50%-50% si de la voi si de la cei de pe site. Dar pe majoritatea le-am tratat pe principiul “nu te supara frate”. Si nu m-am suparat. Si nici acum nu ma supar. Intotdeauna am apreciat calitatea deosebita a analizelor voastre. Altfel n-as mai fi fost p-aici.

  Insa imi pare rau ca ati luat-o atit de tare cu “aruncatul pietrelor”…. este o metafora. Plus ca ma gindeam nu numai la voi ci si la alte comentarii in general apropo de IPS Ierotheos. Si da cometariul meu este o critica pina la un punct. Dar luati-o fratilor in context! Nu trebuie sa ne suparam pe tema asta. Pina la urma sintem exact pe aceeasi pagina apropo de vaccin, covid etc. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa avem si idei diferite…. ca d-aia intram sa discutam aici!!

  cit despre restul comentariilor apropo de: de unde stiu ca nu e pecetea finala … nu exista dovezi clare in privinta asta! Si orice s-a spus aici Dumnezeu nu pedepseste pe cineva pentru ceva ce nu stie sau nu e sigur…. asa ca propun sa lasam balivernele pe principiul: ne trebuiesc niste cunostinte complicate (de nanorobotica si genetica… eventual) ca sa intelegem daca este pecetea sau nu. Dumnezeu nu ne propune asa ceva, au spus-o o gramada de sfinti parinti ai bisericii apropo si de asta. Asa ca, parerea mea, sa nu ne inflamam degeaba…..eu insami m-am inflamat pe tema asta la un moment dat. Mi-am revenit insa.

  Asta nu inseamna ca trebuie primit!. Eu, cel putin, pe bucatzica mea voi face tot ce pot sa evit si sa-i conving si pe altii sa-l evite! Din motive de sanatate insa.

 5. @petra,
  “…de unde stiu ca nu e pecetea finala … nu exista dovezi clare in privinta asta! “—–DE ACORD şi eu , pot fi elemente premergătoare pecetluirii finale dar sub nici o forma ACEA pecetluire !
  Însă , în privința :
  “Dumnezeu nu pedepseste pe cineva pentru ceva ce nu stie sau nu e sigur….”- ignoranța sau prostia sunt tot păcate , deci dacă credem că Dumnezeu , El cel Multmilostiv şi Îndurător şi cel plin de iubire de oameni , va aştepta până când ultimul ignorant prostovan va catadicsi să-şi pună neuronul în funcțiune , aici cred că greşim … căci celui ce face un pas spre El , spre acela face Dumnezeu 10 paşi . Aşadar nu neştiința e o piedică , ci încăpățînarea sau împietrirea aceluia.

  Indiferent însă cum privim problema aceasta , a reacțiilor confuze ale clericilor ortodocşi de pretutindeni , cred că mai problematică este reacția “turmei” lăsată de izbelişte care nu ştie încotro să se “concentreze” , lipsindu-i predica “la zi” a duhovnicului. Preoții de mir , rar mai au o predică ancorată în prezent , evitând orice ține de problematica actuală , pentru că fie nu ştiu cum să se raporteze/să discearnă , fie aşteaptă repere de la ierarhia administrativă , repere care nu vin şi se simt ei înşişi , cumva , abandonați…Iar eventualele exemple pe care mi le veți da , nu fac decât să întărească regula…

  Dacă de la administrația civilă m-aş fi aşteptat la orice , de la Cler-ul nostru , trecut prin furcile caudine ale şcolilor filosofale dar şi ancorat în monahismul ortodox cel binecuvantat de Hristos şi a Sa PreaSfântă Maică Fecioară , m-aş fi aşteptat la mai mult discernământ şi curaj ….dar , CU SIGURANȚĂ , Clerul e pre măsura poporului şi precum sunt păcatele mele , insuportabil de multe/mari/grele … aşa şi ierarhii … De fapt , eu sper să nu fie aşa , nu după păcatele mele , dar FIE VOIA TA , DOAMNE !

 6. @fane:

  “Aşadar nu neştiința e o piedică , ci încăpățînarea sau împietrirea aceluia.”

  Cu totul de acord.

 7. Oamenii acestei lumi au invatat multe cu mintea, insa sunt nebuni in inima lor, asa cum zice Psalmul 13. Oare mergem spre cele spuse in acest Psalm 13, adica “Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul” ?
  Asta vazand cele faptuite de mari ierarhi si cunoscatori de la care asteptam o alta lucrare in aceste zile si nu aceasta pe care o vedem sub ochii nostri.
  <>. Si nu s-a dus Antonie, cel pe care Biserica Lui Dumnezeu l-a numit “cel Mare”…
  Ieri am mers la biserica, n-am stiut ca slujba este in rusa deoarece o comunitate de rusi din zona roaga pe parintele nostru sa foloseasca biserica cam de doua ori pe an si ieri cred ca au sarbatorit Nasterea Domnului pe stil vechi, caci vineri nu au putut s-o imprumute.
  Au primit un preot rus de la “Centru” care a tinut slujba. N-am inteles nimic decat “Doamne miluieste”, insa am stat pana la sfarsit, ca sa se impartaseasca cei mici.
  La final, toata lumea a fost impartasita cu lingurite de unica folosinta, lucru care la noi nu se face si nu l-am mai vazut pana acum “pe viu”. Nu aduc argumente savante , insa am simtit ca nu este bine si mi-au venit brusc in minte cuvintele din Psalmul 13.
  Simt ca nu este bine nici ca preotii sa tina slujba cu masca pe figura, chiar daca asa ordona legislatia… Sunt efectiv urati in Sfantul Altar cu masca pe figura ! Si urati sunt toti crestinii care stau in biserica cu masca pe figura. Mergem sigur spre pierzanie, in etape, o spun cu simtirea unui om pacatos, sa dea Domnul sa nu fie asa !

 8. Pingback: CEDAREA N-A FUNCȚIONAT... Biserica Greciei „sfidează” guvernul elen, anunțând că NU ACCEPTĂ închiderea bisericilor pentru credincioși de BOBOTEAZĂ
 9. Pingback: Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AN CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. C
 10. Am aflat ca Arhimandritul Partenie, Egumenul Manastirii Sf. Pavel din Muntele Athos, unul din marii duhovnici ai Sfantului Munte, spune că vaccinul acesta este o înșelăciune, că Sfinția Sa nu și-l va face și nici nu da binecuvântare niciunuia dintre ucenicii săi să și-l facă caci “este și o mare batjocură felul în care, înainte de a ți se face acest vaccin, ești pus să semnezi o declarație că ți-l faci pe propria ta răspundere. Adică, cei care l-au produs sunt scutiți de orice răspundere prin aceasta declarație, care este o adevărata batjocură la adresa noastră”.

 11. Credeam ca asta cu brosura informativa “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură” Eu am crezut ca este FAKE , insa cineva mi-a zis sa ma uit pe Basilica si asa este:

  https://basilica.ro/eparhiile-bisericii-ortodoxe-romane-au-primit-informatiile-oficiale-despre-campania-de-vaccinare-sars-cov-2-document/

  Breee, isi pusera compasu’ de gat !

 12. @admin, ceilalti, voi ce stiti despe Sputnik-V?
  Eu stiu doar ca nu este facut dupa metoda ARN mesager, adica nu manipuleaza ADN-ul uman. Asta, daca stiu bine.

  De ce intreb… nu pentru ca as fi dornic sa ma vaccinez cu vreun vaccin. Personal cred ca aceasta boala am avut-o acum trei ani, cred asta de cand am auzit prima data ce simptome are si ultimile stiri par sa imi dea dreptate, virusul se plimba liber de mai multi ani. Ba, mai mult, cred ca au fost 2-3 ani la rand, cand am facut boala, dar hai sa nu exagerez. Desi… mai multi cunoscuti ai mei au fost foarte bolnavi acum 3-4 ani si exact cu aceste simptome, inclusiv pneumonia.
  Bun, sa revin la intrebare.
  Putin nu mi se pare nici dus cu pluta, nici vreun maniac care vrea sa isi distruga poporul. Sunt convins ca are metode criminale pentru dusmanii sai, dar nu pare genul care sa isi omoare supusii, dimpotriva. De asta insistenta cu care vrea ca rusii sa fie vaccinati mi se pare alarmanta. Ma face sa ma gandesc ca e ceva dincolo de actiunea de vaccinare propriuzisa.
  America este clar in pragul unui razboi civil sau cel putin a unei dictaturi armate. In situatia ei, America nu va mai putea sa fie jandarmul mondial, deci orice actiune a ei va fi pusa in miscare cu o forta mult sporita, doar pentru ca nu mai este convingatoare altfel. Conducerea chineza cere armatei sa fie pregatita de razboi in orice clipa. Turcia este din ce in ce mai hotarata sa nu mai joace decat pe cartea ei.

  Deci, de ce se grabeste Putin sa vaccineze populatia Rusiei cu un vaccin facut de singurii cercetatori pe care ii poate controla? Mie asta imi spune totusi ceva si despre vaccin…

 13. @Titus L,

  https://m.ro.sputnik.md/Rusia/20210113/33231167/Putin-a-dispus-vaccinarea-n-mas-a-tuturor-ruilor.html

  Pe principiul “m-am fript cu ciorbă, deci suflu şi-n iaurt” , zic să privim mai repede spre tendințele cele de-a stânga ale conducătorilor noştri iar Putin este , până la urmă , tot din aluatul liderilor lumii , aşa că de ce n-ar proceda şi ‘mnealui precum ceilalți despoți ?
  Iată ceva din context-ul art cu link-ul de mai sus :
  “Șeful statului consideră că vaccinul este cel mai bun din lume, însă trebuie să fie studiat modul în care acesta acționează în condițiile mai multor tulpini.”
  Deci ? Ce faci nenea Putin ?
  Fix ce fac şi ceilalți !
  Injectează in masă poporul ca să STUDIEZE efecte şi interacțiuni.

  Doamne , ajută!

 14. Au trecut DOAR 18 zile de la debutul campaniei globale de vaccinare şi tot mai mulți lideri/personalități vorbesc despre iminența unui PAŞAPORT de vaccin :

  https://www.zerohedge.com/markets/eu-leaders-demand-standardised-vaccine-passport-travel

  Probabil , vor folosi această “pisică-moartă” ca modalitate de şantaj a unora dintre cei ce refuză vaccinarea. Şi cum o mizerie are tendință de contaminare rapidă , măsuri de acest gen vor fi aplicate de opănmainzi () -fără-frontiere instant.

  Şi tot apropos de art din link , găsiți şi câteva comentarii interesante acolo.

  Doamne , ajută!

 15. Titus L
  Nu fi bosumflat . Nenea Putin , nimic nou , in rând cu despotii lumi .
  Sa vedem la ăla cu freza de gel XI Liping , Liping XI , Lipzing X sau cum s o numi ăla de la chineji , ca io nu știu ce vaxin scoate acuma degrabă , ca de acolo e oficial înmulțirea , pardon , răspândirea chinejilor , pardon a virutului .

 16. Pingback: GRECIA: slujirea liturghiei de către preoți și psalți, condiționată de VACCINARE sau TESTARE de Covid în catedralele mitropolitane
 17. Pingback: SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE STAREȚUL EFREM DE LA VATOPED, ca urmare a mesajului PRO-VACCINARE din 9 septembrie 2021 - Cuvântul Ortodox
 18. Pingback: Parintele Stilianos Karpathios despre PROPAGANDA VACCINĂRII ANTICOVID FĂCUTE DE BISERICA GRECIEI: "Nu vreau sa cred ca am ajuns vremurile acelea, despre care spun proorocii de odinioara, ca CEI CARE AU FOST CHEMATI SA PASTOREASCA TURMA S-AU INTORS
 19. Mi se pare că nu este Vladica Ierotheos pentru că avea barba mai lunga sau si-a scurtat-o ca sa se poata „vaccina”

 20. @ Aura:

  Cred ca glumiti 🙂 Sunt declaratii ale sale, asumate oficial si consecvente, acum nu doar ca face propaganda, dar si ii ameninta “duhovniceste” pe cei care se impotrivesc vaccinarii. Din pacate, asta e realitatea…

 21. Pingback: MITROPOLITUL IEROTHEOS VLACHOS - PROPAGANDĂ "TEOLOGICĂ" PENTRU VACCINAREA COVID prin expedierea în derizoriu a criticilor serioase și INDUCEREA VINOVĂȚIEI MORALE a celor care refuză conformarea la injectare - Cuvântul Ortodox
 22. Pingback: BISERICA GRECIEI se raliază încă odată statului, promovând VACCINAREA drept soluția „EXCLUSIVĂ” și... testată a pandemiei Covid. Sinodul a precizat, totodată, că vaccinarea trebuie să fie o „alegere liberă”/ BISERICA CIPRULUI emite o
 23. Pingback: Biserica Ortodoxă Georgiană NU își asumă responsabilitatea PROMOVĂRII VACCINĂRII împotriva Covid, apreciind că „vaccinul este abia realizat și există opinii diferite ale profesioniștilor din domeniul sănătății despre acesta”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare