PAPA FRANCISC afirmă într-un documentar recent lansat că susține PARTENERIATELE CIVILE GAY. Reacții din lumea catolică tradițională și legătura cu alegerile prezidențiale din SUA/ În aceeași perioadă, pontiful iezut a condus o ceremonie SINCRETISTĂ cu participare inclusiv ortodoxă dedicată și „VICTIMELOR PANDEMIEI DE COVID”

22-10-2020 6 minute Sublinieri

R3Media:

Papa Francisc se aruncă în tabăra pro-LGBT și cere legalizarea parteneriatelor civile între persoane de același sex

Papa Francisc a vorbit în favoarea uniunilor civile între persoane de același sex, numindu-i pe homosexuali „copii ai lui Dumnezeu care au dreptul la o familie”, informează DW. Afirmațiile Suveranului Pontif au fost făcute în cadrul unui documentar a cărui premieră a avut loc azi, precizează sursa citată.

„Sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie”, a spus el în documentarul intitulat „Francesco”, care a avut debutul la Festivalul de Film de la Roma.

Nimeni nu ar trebui să fie eliminat sau făcut să se simtă mizerabil din cauza asta”, a continuat el. Papa a spus că uniunile civile sunt o alternativă la căsătoriile între homosexuali.

„Ceea ce trebuie să facem este să creăm o lege a parteneriatelor civile. Așa, sunt acoperiție legal. Asta am susținut”, a declarat Papa.

Documentarul, regizat de către Evgheni Afineevski, un american cu origini ruso-evreiești, prezintă întâlnirea dintre un homosexual care a adoptat trei copii împreună cu partenerul său și liderul Bisericii Catolice.

În film, homosexualul spune că i-a trimis Papei o scrisoare în care îi explică dorința de a-i crește pe copii catolici, dar că nu știa cum vor fi primiți. Papa l-a sunat pe respectivul, declarându-se „mișcat” de scrisoare și anunțându-l să-și înscrie copiii la parohia locală în ciuda eventualei opoziții.

Papa nu este la prima poziție contrară doctrinei Bisericii Romano Catolice. El a susținut parteneriatele civile între homosexuali și pe vremea când era Arhiepiscopul Buenos-Aires-ului.

În 2016, în calitate de Papă, a spus că homosexualii merită scuze din partea creștinilor pentru cum i-au tratat până acum. „Ca și creștini, trebuie să ne cerem multe scuze. Să cerem iertare, nu doar scuze”, a declarat el atunci, citat de DW.

Tot atunci, Papa a spus că creștinii ar trebui să ceară scuze femeilor exploatate, săracilor și pentru că a binecuvântat arme de-a lungul timpului.

Biserica Romano Catolică din România a susținut Referendumul pentru Familie din 2018.

Nota noastra

În podcastul de mai sus, catolicul tradiționalist Taylor Marshall precizează că afirmația Papei Francisc contrazice doctrina oficiala actuală a Bisericii Catolice, care respinge explicit parteneriatele civile.

Marshall consideră că declarația Papei ar face parte (și) dintr-o strategie a „moderniștilor” din BC de a împinge în schismă vocile tradiționale, reprezentate de clerici ca Vigano, Schneider, Burke etc.

Teologul crede, de asemenea, că declarația Papei nu este întâmplător făcută publică acum, cu puțin înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Astfel, ar reprezenta o diversiune care acoperă scandalurile ce îl vizează pe Joe Biden, candidatul democraților, oponentul lui Trump, și care poate influența voturile catolicilor dintr-o serie de state cheie pentru deznodământul alegerilor.

Aceeași teză a întărâtării deliberate a conservatorilor, pentru a-i forța la ruperea comuniunii cu papa și excluderea lor din BC o reia și cardinalul Vigano, într-o reacție față de declarația lui Francisc publicată de lifesitenews. Vigano menționează că Francisc este susținut de biserica subterană a celor care vor să schimbe învățăturile catolice despre LGBT și de statul profund, având în vedere că documentarul în care s-au făcut afirmațiile papei conține o condamnare explicită a politicilor lui Trump și susținerea candidatului democrat. Vigano conchide:

„Astfel, în timp ce episcopilor conservatori americani le este interzisă intervenția în dezbaterea politică pentru a-l susține pe Trump, Vaticanul își permite să interfereze alegerile în favoarea adversarului său democrat, unindu-se cu cenzura aplicată de social media serioaselor acuzații aduse familiei Biden. 

În calitate de catolici, suntem chemați să fim alături de cei care apără viața, familia naturală și suveranitatea națională. Credeam că-l avem pe Vicarul lui Hristos de partea noastră. Conștientizăm cu durere că, în această ciocnire epocală, cel care ar trebui să ghideze Corabia lui Petru a ales să se alăture Dușmanului, pentru a o scufunda.” 

Au reacționat însă și „moderniștii” din BC, după cum se poate vedea aici:

Alții cer clarificări, observând că afirmația lui Francisc contrazice învățătura oficială a Vaticanului:

Iar alții au descoperit că, de fapt, interviul este mai vechi, din iunie 2019, realizatorul intercalând propriile poziții anti-Trump.

Toate acestea se întâmplă în timp ce în Chile catedrale catolice sunt incendiate și vandalizate de „protestatari” locali.

 

Bogdan Alexandru Duca:

Într-un documentar proaspăt lansat, apare o declarație iresponsabilă a papei Francisc cu privire la necesitatea uniunilor civile între homosexuali.

Această declarație a papei contravine flagrant cu toată teologia morală catolică, nu doar cu privire la homosexualitate ci și cu privire la căsătorie și concubinaj.

Sunt curios să văd pe unde va scoate cămașa Curia romană.

Personal, aștept de la papa Francisc să aibă curajul și voința de a lămuri cât se poate de clar aceste chestiuni care tot trenează de la începutul pontificatului său: ce crede el cu adevărat pe temele acestea?

O soluție ar fi chiar soluția înaintașului său, Benedict al XVI-lea, care a scris o carte despre Iisus pe care nu a vrut să o semneze cu numele de papă, deoarece conținea reflecții și considerații teologice personale, pe care nu dorea să le încarce cu autoritate magisterială.

Ar fi chiar util să avem o cărticică a lui Bergoglio cu opiniile sale personale despre aceste subiecte fierbinți. Opinii pe care, ca simplu teolog, să le supună dezbaterii și eventual chiar cenzurii Bisericii. Dar nu semnate în calitate de papă, sau declarate în interviuri despre pontificatul său.

Mărturie creștin-ortodoxă (Pater Mihail):

UPDATE (22.10.2020) – Pe la Vatican bântuie muulți extratereștri…

(…) Pe lângă promovarea lui ca inițiator de „pace și fraternitate mondială” (ca și reprezentantul cel mai important al ecumenismului panreligios manifestat la Roma), zilele acestea, mass-media internațională a tot difuzat declarațiile „revoluționare” ale actualului papă Francisc privind susținerea (nu doar simpatia) lui față de homosexualii care doresc familie și copii.

Evident, dincolo de asta, papa susține mitul (pardon, hula) că pe acești nefericiți „Dumnezeu i-a făcut gay” (nu că ei și-au dorit asta la un moment dat, exagerând curiozitatea într-ale sexualității), confirmând și prin această afirmație (alături de cele privitoare la evoluționismul orizontal, la existența doar „mitologică” a lui Adam și a Evei, la inexistența iadului veșnic și la mântuirea ateilor) că inspirația lui în emiterea unor asemenea „bule” dogmatice eretice/blasfemice nu poate fi decât de natură demonică extraterestră. Din nefericire, lansarea acestor grozăvii sinistre (care sunt împotriva învățăturii creștine elementare prezente în Sfânta Scriptură și în întreaga Tradiție bisericească) de pe scaunul și cu autoritatea autoproclamatului „Vicarivs Filii Dei” (lat. „Înlocuitorul Fiului lui Dumnezeu”, gr. „αντίχριστος” – antihristos) compromite și mai mult imaginea Creștinismului Apusean aflat astăzi în mare derivă dogmatică, liturgică și morală.

Evident, mesajul papei popularizat intens în aceste zile face parte din propaganda lobby-ului mondial lgbt care vrea să acopere scandalul legat de lgbt-istul declarat Biden și să influențeze mințile electorilor din S.U.A., unde, într-adevăr, lupta „pe viață și pe moarte” (cu consecințe clare în întreaga lume) dintre candidații Trump și Biden este dusă și în plan ideologic între bine și rău, între familie și destrăbălare, între suveranism și globalism, între conservatorism și „progresism” neomarxist, între pro-vita și pro-nihilo… Iată că papa a ajuns să ducă erezia la apogeu: în loc să-i conducă (teoretic) pe oameni la Hristos – Creatorul și Sfințitorul firii, îi deviază/otrăvește cu blasfemii împotriva firii, încolonându-se acum în tabăra activiștilor postmoderniști care vor scufundarea Bisericii lui Hristos.

Dacă în vechime dușmanii din afară ai Bisericii aplicau dictonul „bate-voi păstorul și se va risipi turma”, acum ei aplică mai mult ca oricând ordinul „corupe păstorul și el va risipi turma”!

R3Media:

Episcopul Macarie îi răspunde Papei Francisc: Cele două căi spre sfințenie sunt căsnicia binecuvântată între bărbat și femeie și fecioria asumată. Orice abatere de la această normă este în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură

PS Macarie, episcopul românilor din Europa de Nord, a transmis, joi, un important mesaj de susținere a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, în care a subliniat că orice abatere de la această normă este în contradicție cu Sfânta Scriptură.

Cele două căi spre sfințenie sunt căsnicia binecuvântată între bărbat și femeie și fecioria asumată! Așa a învățat Biserica dintotdeauna și așa mărturisim! Orice abatere de la această normă este în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură și cu legile morale sădite de Dumnezeu în om!” , a subliniat Episcopul Macarie al Europei de Nord.

Reamintim că joi, a apărut în spațiul public informația potrivit căreia Papa Francisc a vorbit în favoarea uniunilor civile între persoane de același sex. „Sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie”, a spus el în documentarul intitulat „Francesco”, care a avut debutul la Festivalul de Film de la Roma, după cum a relatat R3Media.

Digi24:

Momente istorice la Roma. Liderii religioși ai lumii s-au rugat împreună pentru pace

Momente impresionate, marți, la Roma. Papa Francisc a condus o rugăciune pentru pace într-una dintre cele mai vechi bazilici din oraș și a participat la o ceremonie alături de reprezentanţii marilor religii ale lumii și de președintele Italiei, în Piaţa Capitoliului.

Papa Francisc și patriarhul ortodox Bartolomeu, dar și alți liderii creștini, iudaici, budiști și musulmani s-au rugat împreună și au lansat Apelul pentru Pace 2020.

Deviza evenimentului a fost „Nimeni nu se salvează singur. Pace și Fraternitate” și, potrivit Vaticanului, vine într-un moment de grea încercare pentru omenire. Pe lângă pandemia de coronavirus care afectează tot mai puternic diverse regiuni de pe glob, au loc războaie interminabile, ca acelea din Siria și Yemen, dar și conflicte reaprinse cu deosebită violență, cum este cazul celui din Nagorno-Karabagh.

Liderii religioşi s-au rugat în diferite lăcaşuri marţi după-amiază. La Bazilica Santa Maria din Aracoeli au fost prezenţi Papa şi ceilalţi creştini, alături de patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu I, şi de reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante. Episcopul Heinrich a reprezentat Consiliul Bisericii Evanghelice din Germania.

Cultul mozaic a fost reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Franţei, care a participat la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma.

Islamul l-a avut ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.

Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury şi liderul spiritual al anglicanilor, urma să participe la eveniment, însă nu a putut ajunge din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Rugăciunea creștinilor a fost condusă de Suveranul Pontif, iar papa l-a numit pe patriarhul Bartolomeu „fratele lui”.

„Lecția recentei pandemii, să fim onești, este aceea a conștientizării faptului că o întreagă comunitate mondială navighează într-o barcă unde dacă îi este rău unuia, le este rău tuturor. Să ne amintim: nimeni nu se salvează singur, ne putem salva numai împreună”, a spus Papa Francisc.

După rugăciunea simultană, care a durat aproximativ o oră, cu toţii s-au reunit în prezenţa preşedintelui Italiei, Sergio Mattarella, în Piaţa Campidoglio, unde a avut loc o nouă ceremonie.

Întâlnirea internaţională de rugăciune pentru pace între marile religii ale lumii a fost urmată de proclamarea Apelului pentru pace din 2020 şi de aprinderea Candelabrului păcii.

Victimele războaielor și ale pandemiei au fost comemorate printr-un minut de reculegere.

O lume fără război și violență nu este o utopie”, se arată în Apelul pentru pace semnat de Papa Francisc și liderii religioși.

Papa a purtat pentru prima dată mască la o slujbă publică

Papa Francisc a purtat marţi pentru prima dată mască la o slujbă publică, când împreună cu alţi lideri religioşi a participat la Roma la o întâlnire internaţională de rugăciune pentru pace, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Suveranul Pontif a purtat o mască albă în timpul slujbei oficiate la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma. El a purtat anterior mască doar în maşina care îl ducea la audienţele sale săptămânale de la Vatican.

Papa Francisc a fost criticat, în special în social media, pentru că nu a purtat mască la audienţele sale generale şi pentru că a intrat uneori în contact relativ strâns cu vizitatorii.

Papa Francisc şi-a scos masca marți în timp ce a citit rugăciunea, la fel ca şi ceilalţi lideri care s-au adresat mulţimii, dar a pus-o la loc când a terminat de vorbit.

Cardinalul Vigano: Statul Profund se aliază cu BISERICA SUBTERANĂ pentru a transforma Vaticanul în ARMA SPIRITUALĂ a NOII ORDINI MONDIALE. Clericul catolic acuză iezuiții americani pentru finanțările primite de la SOROS/ „Filantropul” susține o coaliție largă de organizații activiste pregătite să declanșeze „REZISTENȚA” după alegerile prezidențiale din SUA

REACȚIE PUTERNICĂ ÎN SPAȚIUL CATOLIC ÎMPOTRIVA „ODIOASEI TIRANII TEHNOLOGICE”. Cardinali, episcopi, medici, jurnaliști și avocați semnează un APEL în care avertizează asupra pregătirii unui GUVERN MONDIAL DISCREȚIONAR prin măsurile de combatere a pandemiei și reclamă AUTONOMIE în ceea ce privește CULTUL LITURGIC

DONALD TRUMP citează pe Twitter un autor catolic: „SE DUCE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI” (Video)/ Discurs bun, dar tardiv al președintelui Americii de Ziua Independenței: „IDEOLOGIA RADICALĂ care ne atacă va transforma societatea noastră într-un LOC AL REPRESIUNII”

PAPA FRANCISC: BISERICA AR TREBUI SA CEARA IERTARE HOMOSEXUALILOR

PAPA FRANCISC A LAUDAT O SCRIITOARE DE CARTI DE COPII CU POVESTI HOMOSEXUALE/ Importantul Cardinal de Viena lauda RELATIILE GAY STABILE/ Protest fata de SINUCIDEREA ASISTATA in Marea Britanie

PAPA FRANCISC – cordial si “umil” cu un CLERIC ACTIVIST PRO-HOMOSEXUALITATE care a scris: “dragostea homosexuala este un dar de la Dumnezeu care nu este mai prejos decat cea heterosexuala”

AMORIS LAETITIA SI CUVINTELE LUI HRISTOS. Un comentariu la exortatia PAPEI FRANCISC pe tema FAMILIEI

Papa Francisc a semnat un document SINCRETIST cu Marele Imam al Egiptului: Pluralismul religios este voia lui Dumnezeu. Unii teologi catolici califica afirmatia drept EREZIE

Papa Francisc: Biserica trebuie sa invete sa RENUNTE la vechile TRADITII si la dorinta de CLARITATE

PAPA FRANCISC, MEGASTAR IN ROMÂNIA. Din nou despre MODESTIA… OSTENTATIVA, pe profil antihristic, a “Sfantului Parinte”. “MINUNILE” METEOROLOGICE si “PIOSENIA” FATARNICA a ziaristilor globalisti si a activistilor atei care urasc din rarunchi Biserica Ortodoxa. PROPAGANDA PROZELITISTA A CATOLICISMULUI in tara “babuinilor” slugarnici in fata Vestului. “Unii vor „POSTER BOYS” care genereaza emotii. Nimic nou, de 2.000 de ani. IISUS vs BARABA”

SINCRETISM ANTIHRISTIC. Papa Francisc, alaturi de un seic si un rabin in “PELERINAJUL” din IERUSALIM. Patriarhul Bartolomeu si Papa Francisc vor semna o declaratie comuna, angajandu-se ca vor “MERGE INAINTE” pe drumul “CARE NU MAI POATE FI OPRIT” – cel al UNITATII APOSTATE

ADEVARATA FATA A NOULUI PAPA: “Aparatorul saracilor” sau PAPA AL WASHINGTONULUI? Rolul controversat al Papei Francisc in legitimarea JUNTEI MILITARE OPRESIVE impuse de CIA in ARGENTINA

A fost ales NOUL PAPA: un cardinal argentinian necunoscut si “aparator al saracilor” care si-a luat numele de PAPA FRANCISC (video)

Un arhimandrit grec vorbea acum 3 luni de “ALUNGAREA” PAPEI BENEDICT SI INLOCUIREA LUI CU UN PAPA ANTIHRISTIC. Parintele Elpidie din Rodos: “Urmatorul Papa va fi profetul mincinos si multi arhierei ortodocsi vor fi marionetele lui” (AUDIO)

Cunoscutul duhovnic grec NECTARIE vede legatura intre DEMISIA PAPEI BENEDICT, NOUL PAPA SI IMPLINIREA APOCALIPSEI sub ochii nostri: “Sa ne pregatim duhovniceste pentru ultimul RAZBOI IMPOTRIVA CRESTINILOR!” (video)


Categorii

Ecumenism, Homosexualitate, IPS Iosif Pop, Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “PAPA FRANCISC afirmă într-un documentar recent lansat că susține PARTENERIATELE CIVILE GAY. Reacții din lumea catolică tradițională și legătura cu alegerile prezidențiale din SUA/ În aceeași perioadă, pontiful iezut a condus o ceremonie SINCRETISTĂ cu participare inclusiv ortodoxă dedicată și „VICTIMELOR PANDEMIEI DE COVID”

 1. Pingback: UPDATE (22.10.2020) – Pe la Vatican bântuie muulți extratereștri… | MĂRTURIE CREȘTIN-ORTODOXĂ
 2. De cine/ce sa ne salveze? De virusi?
  Astia au innebunit de tot si vor sa ne innebuneasca si pe noi.
  Cat despre homosexuali, scrie foarte explicit in Biblie ce “gandeste” Dumnezeu despre acesti copiii ai Sai.

 3. Sodoma si Gomora. Foc. Fulgere din cer de la DUMNEZEU!

 4. Oooo , acum văd că a avut şi BOR un reprezentant…putem să-i spunem domn ? Adică măcar să începem cătinel-cătinel să facem distincția (şi) între cei ce ne păstoresc şi pe unii să-i numim domni (gen dl. Daniel Ciobotea sau dl. Sofronie Drincec) iar pe ceilalți vrednici Î.P.S.

  Cu mască fiind în foto ataşată , nu-mi dau seama cine e domnul aparținător al bor dar întrebarea formulată de @cititor , mai sus , ar trebui să-i fie transmisă , poate dumnealui a înțeles mai bine ca noi , la fața locului fiind , la ce fel de salvare se referă dl. papa ;-).

  Acuma , punând una lăngă cealaltă cele 2 ştiri , n-am putea să ne întrebăm prin extensio , oare nu cumva fratello di Francisc aka dl. Bartolomeu , împărtăşeşte cam aceleaşi crezuri într-ale lgbt ca şi domnul bască-cu-moț ? E cam multă unitate în ecuminicitate :-)))) între ei , ştiți ce zic … Pe româneşte ar suna cam aşa : spune-mi cu cine te însoțeşti , ca să-ți spun cine eşti !
  (M-aş opri totuşi cu extensio doar la cazul lu’ fratello , altfel cine ştie unde ajungem…)

  Doamne , iartă-mă pe mine , spurcatul , că iată unde s-a ajuns din cauza păcatelor mele !

 5. Da, era clar dintru început, că papa Francisc este înaine-mergătorul antichristului și îi pregătește acestuia calea. Iată ce frumos se roagă împreună, LA ROMA, atâția și atâția ”representanți” ai religiior= sincretism. Și ghici cine ne va da pacea în lume după 2020? Așa încât să Îl uităm pe Domnul Iisus Christos, Care este așa de rău cu sodomiții și este împotriva discriminării ….

 6. Apăi era clar de când a devenit papa, că Francisc este înainte-mergătorul antichristului și că îi pregătește calea acestuia. Iată ce rugăciune frumoasă a organizat ÎN ROMA și ce de religii și-au dat întâlnire acolo= sincretism. Oare cine le va da lor pacea pe care o cer după 2020??? Așa că, la atâta fraternitate și pace și iubirism fără de discriminare, putem liniștiți ca să-L uităm pe Domnul și Dumnezeul Nostru, Iisus Christos, Care așa de rău este cu săracii și nevinovații sodomiți, șamd.

 7. Intre atatea rele si un lucru imbucurator – a revenit Parintele Mihail.
  Multumesc, Tie, Doamne!

 8. o rugaminte: cînd dl Bergoglio a fost ales papa in 2013, pe acest site a fost publicat un extras din cuvîntul unui – nu-mi aduc bien aminte…- episcop grec/monah grec de la Athos/preot din Grecia care spunea ca acest papa va fi ultimul papa la Roma înaintea venirii celui rau; eu zic ca admin trebuie sa-si aduca aminte de acel articol publicat aici si as dori sa-l rog sa ne comunice acel link. Acuma, ca afirmatia ” ultimul papa la Roma înaintea venirii celui rau” trebuie privita cu multa grija, e alta treaba, nu despre asta e vorba aici
  multe multumiri!

 9. Pingback: Dacă vrei să vezi cum va arăta „biserica” lui Antihrist, aruncă o privire la ÎNTÂLNIREA INTER-RELIGIOASĂ PENTRU PACE de la Roma. De ce „momentul istoric” în care lideri religioși, printre care și Mitropolitul Iosif al BOR, au semnat un A
 10. Pingback: Pr Tudor Ciocan – Cuvânt la pomenirea SFINȚILOR MARTIRI TRANSILVĂNENI. Ambițiile papismului, însemnătatea dreptei învățături, RESTRÂNGEREA LIBERTĂȚII RELIGIOASE și SLĂBIREA CREDINȚEI în numele salvării sănătății: “Să des
 11. Pingback: PREDICA Parintelui Dan Bădulescu despre NOUA ORDINE MONDIALĂ ascunsă la adăpostul pandemiei, VĂDIREA PAPEI FRANCISC și UNIREA RELIGIILOR, curcubeu și sodomie, PRIGONIREA TURMEI MICI A CREDINCIOȘILOR: “Putem să ne opunem lăuntric, să nu-i
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare