PREOTUL TUDOR MARIN DIN FOCSANI – UCIS IN BISERICA in miezul zilei, fiind injunghiat in inima. Cine este criminalul: SECTANT SAU PSIHOPAT?

16-06-2012 2 minute Sublinieri


  • Romania TV: 

CRIMĂ fără precedent: PREOT din Focşani, ÎNJUNGHIAT MORTAL în biserică VIDEO

Un bărbat a intrat, sâmbătă, în biserica din centrul oraşului Focşani şi, sub pretextul că vrea lămuriri despre nişte versete din Biblie, s-a apropiat de preot, a scos cuţitul şi l-a înjunghiat în inimă. Preotul a intrat în stop cardio-respirator, iar după aproximativ o oră de resuscitare, acesta a decedat.

După ce a fost înjunghiat, preotul a mai avut puterea să iasă din biserică pentru a cere ajutor. Imediat, o ambulanţă a ajuns la faţa locului.

După ce a terminat slujba, în biserică a intrat un tânăr îmbrăcat în negru. Sub pretextul că vrea nişte lămuriri despre câteva versete din Biblie, s-a apropiat de preot şi l-a înjunghiat. Probabil că atacatorul este un alienat mintal”, a declarat protoiereul din Focşani, Nicolae Cobzaru.

Medicii au confirmat după aproximativ o oră de la atac că preotul a decedat. “În jurul orei 11.40, părintele a decedat. Din păcate, aceasta nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost resuscitat aproximativ o oră. Se pare că i-a fost secţionat cordul. Trupul neînsufleţit va fi dus la IML pentru a se stabili exact cauza morţii”, a declarat la România TV, Vitalie Beţişor, medic de la Ambulanţa Vrancea.

Imediat după comiterea faptei, agresorul a fugit. “Echipa de poliţie, coordonată de un procuror, încearcă să-l identifice pe făptaş. Atacatorul este un bărbat de peste 30 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

În biserică, în momentul atacului, se mai aflau două persoane care se află în stare de şoc. Cei doi martori au dat declaraţii poliţiei despre cele întâmplate.

Sindicalistul Vasile Marica, ginerele preotului din Focşani ucis. “Sunt în stare de ŞOC” VIDEO

Vasile Marica a declarat la România TV că a fost informat la telefon despre tragedie.

“Sunt în stare de şoc. Socrul meu a fost un om minunat care mi-a dat o soţie minunată şi la care ţin foarte mult. Mi-am pus toată familia sub pază. Vreau să ştiu cine a făcut asta. Nu cred că a avut vreodată vreun conflict cu cineva”, a spus Vasile Marica.

Preotul Tudor Marin, în vârstă de 65 de ani, de la biserica “Sf. Ioan Botezatorul”, situată în Piaţa Unirii din Focşani, a fost înjunghiat mortal în jurul orei 11.00, de un bărbat.

Potrivit martorilor, un bărbat îmbrăcat în negru a intrat în biserică, după slujba religioasă, şi i-a spus preotului că vrea să se roage şi că doreşte ca părintele să-i citească o rugăciune. La acea oră, în biserică nu se aflau decât părintele şi femeia care vinde lumânări. La scurtă vreme însă, bărbatul l-a înjunghiat pe preot şi a dispărut fulgerător. Medicii ajunşi la faţa locului l-au fost găsit pe preot într-o baltă de sânge. Ei au încercat să-l resusciteze timp de aprox. 50 de minute. Dr. Simona Ionescu de la Serviciul de Ambulanţă ne-a declarat că părintele Tudor Marin a fost găsit în stop cardio respirator, cu o plagă înjunghiată în zona toracelui şi că din cauza tăieturii a pierdut mult sânge. După manevrele de resuscitare, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa şi au confirmat decesul.

Poliţiştii Serviciului de investigaţii criminale sunt acum la faţa locului şi fac cercetări pentru a stabili cum a fost comis incidentul şi pentru a afla identitatea bărbatului care l-a atacat pe preot. Din primele verificări poliţiştii se pare că au dat de urmele criminalului. Se presupune că acesta ar fi un bărbat de 30 de ani, care avea probleme psihice. Anchetatorii au aflat că, înainte de a ajunge în faţa preotului Marin, criminalul ar fi fost, cu aceleaşi intenţii se pare, la biserica de la Capela Militară din Focşani, însă faptul că acolo erau mulţi enoriaşi a renunţat să-şi pună în aplicare planul.

În astfel de situaţii, lăcaşul de cult se închide. În acest caz, decizia urmează să fie luată de persoanele abilitate ale Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei şi de autorităţile oficiale.

Fiica preotului Tudor Marin este soţia lui Vasile Marica, preşedintele Sindicatului Sed Lex.

  • Realitatea.net: 

Un preot a fost înjunghiat în biserică. Atacatorul i-a cerut să-i citească ceva din BIBLIE

Cine este preotul care a căzut victimă atacatorului de la Focşani

Tudor Marin, paroh la Biserica din Piaţa Unirii,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, a fost înjunghiat sâmbătă de un atacator care a fugit de la faţa locului.
Tudor Marin în vârstă de 69 de ani a fost înjunghiat de un individ care i-a cerut să-i citească ceva din Biblie şi să-i descifreze ceva de pe nişte hârtii.

Părintele din Focşani, Nicolae Cobzaru a declarat pentru REALITATEA TV că exclude posibilitatea unui duşman, spunând despre atacator că ar fi fost “un sectant“. “Părintele Tudor Marin era un preot model, un gospodar desăvârşit. Biserica lui este monument istoric. Avea un comportament ca un părinte duhovnicesc. Nu se poate pune problema unor duşmani”, a spus preotul Nicolae Cobzaru.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

44 Commentarii la “PREOTUL TUDOR MARIN DIN FOCSANI – UCIS IN BISERICA in miezul zilei, fiind injunghiat in inima. Cine este criminalul: SECTANT SAU PSIHOPAT?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Sunt preotul Sorin Grecu ,preot din 1981pana in mai 1992 inRomania.Am fost ultimul elev al preotului Gheorghe Calciu Dumitreasa,student intre 1980-1984 al parintelui Constantin Galeriu,participant la revolutia din dec.1989,demolator al statuilor criminalilor -lenin si -petru groza din Bucuresti,un “GOLAN” activ al Pietei Universitatii din Bucuresti,(inecata in sange in 13-15 iunie 1990 de minerii lui ILIESCU ).Afland de crima din Focsani,inpotriva unui preot care a redeschis o biserica interzisa de criminalii comunisti,nu ma duce cu gandul decat la realitatea din zilele noastre,realitate care arata ca nici dupa revolutie” crimele la comanda”nu au luat sfarsit!Poate cu mintea noastra omeneasca,am tinde sa credem ca aest criminal a fost:nebun,ateu,sectar…etc.,Dar va rog sa priviti aceasta crunta crima cu “ochii sufletului”si veti afla ca astfel de crime de multe ori sunt rezultatul nemultumirilor unor persoane care au fost “deranjate “de atitudinea unor aparatori ai Bisericii,ai crestinismului,dar si a demascarii regimului instaurat dupa Revolutia din 1989, (de fapt,o REVOLUTIE FURATA DE ILIESCU IN 24 de ore ).Cum a fost vazut Parintele Calciu Gheorghe de noua putere,in feb.1990,la intoarcerea din exil,dar mai ales la intoarcerea dupa 21 de ani si jumatate de temnita comunista,in care nici macar Biserica Mama Ortodoxa nu a incercat sa-l ajute ?Nu cred ca vina acestei crime se afla doar in acea persoana care a folosit “cutitul”,ci si in mintea si sufletul celor care “i-au pus cutitul in mana”! Dumnezeu sa-l odihneasca pe parintele Teodor Marin,alaturi de toti martirii neamului crestinesc,dar si romanesc !Condoleante familiei indurerate,Preot Sorin Grecu Marea Britanie

  2. “6. Scumpă este înaintea Domnului moartea cuvioşilor Lui.”

    http://www.biserica.org/Biblia/VT/Psalmii/115_index.html

    Dumnezeu sa-l ierte si cu sfintii sa-l odihneasca pe parintele Tudor!

  3. Pingback: UCIGASUL PREOTULUI TUDOR MARIN, ATRAS DE O SECTA NEOPROTESTANTA? Politia din Focsani si vecinii spun ca nu [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare