Grecia achizitioneaza MUNITIE DE RAZBOI in plina CRIZA

15-06-2012 46 secunde Sublinieri

Grecia a adoptat vineri, cu două zile înaintea unor legislative cruciale pentru viitorul ţării, achiziţionarea de muniţie olandeză pentru tancurile sale, în valoare totală de 13,5 de milioane de euro, a anunţat un purtător de cuvânt al executivului elen, Dimitris Tsiodras.

“Consiliul restrâns al ministerelor Apărării şi Afacerilor Externe a aprobat astăzi o decizie adoptată de legislativ (în martie) privind achiziţionarea de muniţii în virtutea unui acord bilateral cu Olanda pentru o sumă de 13,5 milioane de euro”, a precizat Tsiodras într-o conferinţă de presă.

Aceste muniţii sunt destinate tancurilor de fabricaţie germană Leopard, conform unei surse guvernamentale. Premierul interimar Panayiotis Pikrammenos a făcut apel anterior la toate partidele parlamentare în legătură cu acest subiect, iar acestea au dat undă verde acestei achiziţii, a adăugat Tsiodras.

Din cauza crizei datoriei şi a situaţiei în continuare critică a finanţelor sale publice, Grecia a fost constrânsă să îşi reducă în mod considerabil în ultimii doi ani bugetul consacrat armamentelor, cel mai ridicat din zona euro raportat la PIB, în cadrul reducerii ansamblului costurilor publice.

Printre altele, Tsiodras a anunţat “deblocarea a 252 de milioane de euro” de fonduri structurale europene pentru definitivarea construcţiei la o autostradă în Peloponez, o lucrare îndelung aşteptată, ce va crea aproape “6.000 de locuri de muncă”.

Sursa: Agerpres


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Grecia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare