Simulare sau avertizare? Atacarea Iranului ar duce la RAZBOI TOTAL/ Stânca spion si ULTIMUL DISCURS al lui Ahmadinejad la ONU

24-09-2012 7 minute Sublinieri


  • EvZ:

Simulare de război: un atac împotriva Iranului ar duce la un conflict total

Un atac militar asupra instalaţiilor nucleare iraniene pare să fie doar o chestiune de timp. De ambele părţi, în Israel şi Iran, retorica este tot mai belicoasă, autorităţile de la Ierusalim şi Teheran pregătind opinia publică pentru o eventuală confruntare. Peste ocean, pentru a doua oară în jumătate de an, experţii americani simulează un război cu Iranul. Rezultatele atrag din nou atenția asupra unui conflict total.

Simularea făcută de Centrul Saban din cadrul Brookings Institution, un institut american de reflecţie, a avut drept strategi de război foşti oficiali de rang înalt de la Washington şi experţi iranieni naturalizaţi în SUA, aceştia din urmă jucând rolul liderilor de la Teheran.

Scenariul de război a fost plasat temporal în iulie 2013 şi a avut drept premise realegerea lui Barack Obama ca preşedinte al SUA pe 6 noiembrie, o serie continuă de asasinate cărora le cad victime experţii nucleari iranieni, noi blocajul din negocierile din dosarul iranian şi lipsa unei reacţii armate a statului evreu.

Mesaje neînțelese

Scenariul a avut drept punct de pornire un atac terorist comandat de regimul de la Teheran, comis asupra unui hotel din insula caraibiană Aruba şi în care mor 137 de turişti, majoritatea americani. Numărul victimelor este mult mai mare decât iranienii anticipaseră.

În replică, armata americană bombardează bazele militare iraniene din estul ţării, şi lansează un atac cibernetic asupra a 40 de centre nucleare ale Republicii Islamice. Strategii americani au susţinut la încheierea simulării că aceste prime măsuri au fost ceea ce ai numit moderate.

Americanii au întrecut măsura, gândesc experţii militari iranieni. Regimul de la Teheran reacţionează însă prudent de teamă că americanii le-ar putea ataca uzinele nucleare, hărţuindu-le doar navele militare şi minând un sector maritim limitat din din Golful Persic. Iranul face astfel o greşeală uriaşă: ezită să atace Flota a 5-a americană staţionată în Bahrain. Teheranul îşi distruge jumătate din stocul de uraniu îmbogăţit, semnalând Washingtonului că este dispus să egocieze. Americanii nu sesizează însă mesajul.

În schimb, Washingtonul se teme că Iranul ar putea bloca Strâmtoarea Ormuz şi decide să îl lovească în punctul sensibil: centralele nucleare, în paralel cu distrugerea tuturor sistemelor de apărare amplasate de-a lungul coastei.

Niciun învingător în plan virtual

Deşi simularea nu s-a încheiat cu un rezultat concludent, experţii din ambele tabere care au participat la simulare au avertizat că o bună parte din ordinele de atac pe care le-au dat în timpul conflictului regizat s-au bazat în mod eronat pe intepretarea greşită a mişcărilor făcute de inamic.

Mai exact, fiecare tabără a crezut că a avut reacţii limitate, dar deciziile lor erau intepretate de duşmani ca fiind exagerate şi inacceptabile ceea ce antrena o replică şi mai dură.Atacurile s-au dovedit în final mult mai sângeroase decât se aşteptau strategii. Semnalele emise nu au fost înţelese, încercările de a deschide canale de comunicare au fost ingorate iar dorinţa de a părea cât mai dur în ochii celeilalte tabere a dus la acţiuni şi rezultate pe care niciunul din combatanţi nu şi le-a dorit.

Scenarii îngrijorătoareAceasta este cea de-a doua simulare de război făcută de americani anul acesta. O simulare făcută de armata americană la începutul lunii martie, prin care Pentagonul a încercat să aprecieze efectele unui atac lansat de Israel asupra Iranului, i-a pus pe gânduri atunci pe strategii militari de la Washington.

Un raid aerian israelian ar declanşa un război regional în care ar fi atrase, cel mai probabil, şi Statele Unite şi care se va solda cu pierderi semnificative în rândul trupelor americane staţionate în Golful Persic, potrivit concluziilor simulării desfăşurate de-a lungul a două săptămâni.

Într-un editorial publicat în ziarul american Washington Post, Anat Berko, expertă antiterorism și fost locotenent-colonel în armata israeliană, își imaginează, la rândul său, efectele unui raid israelian asupra instalațiilor nucleare. În final, Israelul va reuși să împiedice programul nuclear iranian, dar regimul islamic de la Teheran va ieși din această luptă mult mai călit și mai dornic de răzbunare.

Iranul nu va mai recurge de data aceasta la acoliții șiiți din gruparea Hezbollah sau la grupările islamiste palestiniene, ci va ataca singur, pe lângă statul evreu, și monarhiile sunite și interesele occidentale din Golful Persic, într-un război total, conchide Berko în scenariul său.

Iranul avertizează în privința unui al Treilea Război Mondial și nu exclude un atac preventiv împotriva Israelului

Un comandant al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, a dat asigurări că un atac al Israelului împotriva Iranului ar declanşa “un al Treilea Război Mondial”, avertizând totodată asupra unei posibile lovituri “preventive” a Teheranului.

Dacă Israelul şi Iranul s-ar angaja într-o confruntare militară, “aceasta s-ar transforma într-un al Treilea Război Mondial”, a avertizat generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul aviaţiei militare, pentru postul iranian în limba arabă Al-Alam. În cazul în care un atac israelian ar părea iminent, “este posibil să lansăm un atac preventiv. Însă nu vedem acest lucru deocamdată”, a afirmat generalul. Fie că SUA şi-ar da sau nu consimţământul asupra unei lovituri israeliene, Iranul ar ataca bazele americane din Bahrein, Qatar şi Afganistan, a adăugat Hajizadeh.

Liderii israelieni ameninţă regulat cu lovituri împotriva instalațiilor nucleare iraniene pentru a împiedica această ţară să construiască bomba atomică, în pofida faptului că Teheranul insistă asupra caracterului civil al programului său nuclear. Israelul, considerat a fi singurul stat din regiune care deţine arma atomică, apreciază că programul nuclear iranian reprezintă o ameninţare la adresa existenţei sale.

Sâmbătă, generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul-şef al Gardienilor Revoluţiei, a apreciat că războiul Israelului împotriva Iranului “va sosi în cele din urmă” şi că ţara sa este pregătită pentru o astfel de confruntare, care ar provoca distrugerea statului evreu, potrivit AFP. Aceasta a fost pentru prima oară când un înalt responsabil iranian recunoaşte oficial posibilitatea unui conflict armat cu Israelul.

Germania, Franţa şi Marea Britanie vor să înăsprească tonul în dosarul nuclear iranian. Cele trei state vor să introducă noi sancţiuni, pentru că sunt nemulţumite de ritmul negocierilor cu Teheranul. “Vrem să ajungem la o soluţie diplomatică şi politică“, a declarat ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, într-un interviu acordat cotidianului Rheinische Post. Westerwelle a subliniat însă că ritmul negocierilor nu este unul satisfăcător, de aceea ar fi nevoie de sancţiuni înăsprite.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei federale a dezvăluit că miniştrii din Franţa, Marea Britanie şi Germania lucrează la o propunere de instituire a unei noi runde de penalizări din partea întregii Uniuni Europene. Intenţia a fost exprimată de cei trei diplomaţi într-o scrisoare adresată Înaltului Reprezentant al UE, lady Catherine Ashton. Detalii nu au fost elaborate încă, dar documentul cere o dezbatere în acest sens la reuniunea miniştrilor de Externe din UE, ce va avea loc pe 15 octombrie.

Ashton va prezida şi joia aceasta o reuniune în şase pe tema dosarului nuclear iranian, la care vor participa Germania, Franţa, Marea Britanie, SUA, Rusia şi China. UE are deja sancţiuni impuse Iranului, printre care un embargo petrolier. Teheranul a admis că acestea îi afectează dezvoltarea economică, dar respinge în continuare divulgarea de detalii privind programul său nuclear.

În altă ordine de idei, regimul islamic a lansat noi ameninţări în contextul în care se vehiculează din ce în ce mai des posibilitatea unui atac israelian asupra instalaţiilor sale nucleare. Teheranul a vorbit deschis despre “al treilea război mondial” şi a precizat că ar putea ataca chiar preventiv Israelul, dar şi bazele militare americane din regiune.

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat luni că nu prevede progres asupra dosarului nuclear iranian, care opune ţara sa marilor puteri, înainte de alegerile prezidenţiale americane din noiembrie. ”Experienţa arată că deciziile importante, deciziile-cheie, nu sunt luate de către Statele Unite în perioada premergătoare alegerilor” prezidenţiale, a declarat într-un interviu pentru Washington Post.

Cu toate acestea, preşedintele iranian a reafirmat că ţara sa era pregătită să facă progrese în discuţiile foarte dificile purtate cu marile puteri asupra acestui dosar. “Noi am fost întotdeauna pregătiţi şi suntem pregătiţi” de un acord care va răspunde îngrijorărilor occidentalilor, a spus el. “De asemenea, am făcut propuneri bune“, a adăugat el.

“Ne-am dorit tot timpul dialogul. Avem o logică foarte clară: suntem convinşi că în cazul în care toată lumea aderă la regulile dreptului (internaţional) şi respectă toate părţile, nu va fi problemă”, a declarat el. Occidentalii şi Israelul suspectează Iranul că vrea să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program nuclear civil. Iranul a negat, afirmând că programul său de îmbogăţire a uraniului nu urmăreşte decât producerea de energie şi izotopi medicali.

Iranul, aflat sub aplicarea unor sancţiuni, şi marele puteri s-au angajat de câţiva ani într-un proces foarte dificil de discuţii care vizează să găsească o soluţionare diplomatică acestui diferend. Dar ultima reuniune, de la sfârşitul lui iunie, de la Moscova între negociatorii iranieni şi cei şase ai marilor puteri (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) s-au încheiat în blocaj.

Mahmoud Ahmadinejad a apreciat în interviul pentru Washington Post că programul nuclear iranian nu era decât un pretext şi nu putea fi principalul motiv al poziţiei occidentatilor faţă de Iran. “Gândiţi-vă cu adevărat care este baza problemei?”, a întrebat el. “Că noi avem câteva tone de uraniu îmbogăţit cu mai mult de 3%, credeţi că asta este singura preocupare a celor care exercită atâta presiune pe noi?“, a adăugat el.

Mahmoud Ahmadinejad se află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU care se va deschide în această săptămână. El l-a întâlnit, duminică, pe secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon. Potrivit unui oficial al ONU, acesta din urmă l-a atenţionat pe interlocutorul său faţă de “consecinţele potenţial nefaste ale inflamării retoricilor” în Orientul Mijlociu.

Preşedintele iranian pune sistematic la îndoială dreptul la existenţă al Israelului care, în opinia lui, creşte ameninţarea unei intervenţii militare împotriva instalaţiilor nucleare iraniene. Ban Ki-moon, în cursul acestei întreţineri, a amintit totodată “gravele consecinţe” ale crizei siriene şi a solicitat Iranului să ofere garanţii asupra caracterului exclusiv civil al programului său nuclear.

Dosarul nuclear iranian va trebui să fie încă o dată unul dintre principalele subiecte ale Adunării anuale a ONU din această săptămână. Franţa, Marea Britanie şi Germania au acum şi cer deja noi sancţiuni din partea Uniunii Europene împotriva Teheranului.

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a plecat sâmbătă spre New York, unde va rosti ultimul său discurs în cadrul Adunării Generale a ONU, a relatat televiziunea iraniană de stat.

Intervenţia sa va fi urmărită cu atenţie în contextul tensiunilor dintre Iran şi Consiliul de Securitate al ONU în ceea ce priveşte controversatul program nuclear al Teheranului, dar şi în contextul ameninţărilor israeliene de a ataca Iranul.

În cursul discursurilor sale rostite în trecut în cadrul Adunării Generale a ONU, Mahmoud Ahmadinejad a negat Holocaustul şi s-a referit la teorii ale conspiraţiei în legătură cu atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, provocând plecarea din sală a diplomaţilor americani şi occidentali.

Preşedintele iranian urmează să-şi susţină discursul miercuri. Regulamentul ONU permite intervenţii de cel mult cinci minute pentru reprezentanţii fiecărei ţări.

Este vorba despre ultimul discurs al lui Mahmoud Ahmadinejad în faţa Adunării Generale a ONU, având în vedere că el urmează să plece de la putere în 2013, după două mandate consecutive de preşedinte.

În trecut, prezenţa sa la New York a provocat proteste de mică amploare.

Anul acesta este prevăzută o manifestaţie la apelul grupului „Uniţi împotriva unui Iran nuclear”.

  • Hotnews: 

Mahmoud Ahmadinejad: Raspunsul Iranului in fata unui atac al Israelului este destul de clar si nici macar nu trebuie sa explic acest lucru

Iranul ‘‘nu acorda atentie” amenintarilor israeliene la adresa instalatiilor sale nucleare, a declarat presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, intr-un discurs sustinut in fata Adunarii Generale a ONU, relateaza AFP.

“Poporul iranian nu acorda atentie sionistilor inculti care il ameninta”, a mai spus Ahmadinejad, potrivit site-ului presedintiei iraniene.‘Iranienii sunt gata sa se apere si nu cred ca amenintarile israelienilor sunt de mare importanta”, a asigurat presedintele iranian.

Totodata, Ahmadinejad a afirmat ca Iranul se va apara impotriva oricarei amenintari, scrie RIA Novosti. “Raspunsul Iranului in fata unui atac al Israelului este destul de clar si nici macar nu trebuie sa explic acest lucru”, a spus presedintele iranian.  Presedintele Ahmadinejad a afirmat, de asemenea, ca sanctiunile occidentale afecteaza mai degraba economia europeana decat pe cea a tarii sale si a negat inca o data ca Teheranul incearca sa dezvolte o bomba nucleara.

Iran: Un dispozitiv-spion camuflat sub forma unei stanci si care intercepta calculatoarele sitului nuclear Fordo s-a autodetonat la apropierea militarilor iranieni

Un dispozitiv spion, camuflat sub forma unei pietre si care intercepta datele calculatoarelor de la situl nuclear Fordo, a explodat in momentul in care trupele iraniene au incercat sa miste falsa piatra, scrie Al Arabya News, citand publicatia The Sunday Times. Luna trecuta, Garzile Revolutionare de la instalatia nucleara subterana Fordo, in apropierea orasului Qom, in nordul tarii, au venit aproape de piatra si au incercat sa o mute, spune saptamanalul britanic, care citeaza surse anonime.

Garzile, care patrulau pentru a verifica terminalele de conectare de date si legaturile telefonice cu situl nuclear, au spus ca dispozitivul spion deghizat a explodat atunci cand au intrat in contact cu el.  Conform ziarului, expertii care au cercetat scena exploziei au analizat ramasitele dispozitivului si au constatat ca acesta era capabil sa intercepteze date de la calculatoarele centralei nucleare, unde este imbogatit uraniul.

Stirea privind explozia a fost initial tinuta secret de iranieni. Insa, saptamana trecuta, Fereydoun Abbasi, vice-presedintele Iranului si seful agentiei pentru energie nucleara, a spus ca liniile de inalta tensiune dintre Qom si Fordo au fost aruncate in aer in august. Aceasta veste a intensificat speculatiile potrivit carora dispozitivul spion a reprezentat o sursa semnificativa de informatii pentru serviciile secrete din tarile occidentale, care acum a fost pierduta.

Israelul considera ca programul nuclear al Iranului este folosit pentru a dezvolta arme nucleare capabile sa ii ameninte propria existenta si statutul sau actual din Orientul Mijlociu de unic detinator de arma nucleara. Iranul insista insa ca programul sau este exclusiv pacifist, civil, insa tara este blocata intr-o confruntare profunda cu ONU si Consiliul de securitate in acest dosar.

Potrivit The Sunday Times, existenta acestui loc a fost necunoscuta pana in urma cu trei ani si centrala nucleara a fost sub supravegherea agentiilor de spionaj americane, britanice si israeliene. Acesta sustin ca aici se afla pana la 3.000 de centrifuge ascunse sub 80 de metri de stanca, instalatii folosite pentru a separa substante de diferite densitati si care se rotesc la viteze ridicate.

Unele rapoarte spun ca explozia a fost planuita pentru a taia furnizarea cu energie a centralei si pentru a distruge aceste centrifuge. Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu a afirmat saptamana trecuta ca Iranul va detine capacitatea de a fabrica bomba nucleara pana la mijlocul anului urmator si a amenintat cu un atac unilateral. Cu toate acestea, Marea Britanie si Statele Unite cred ca Iranul progreseaza intr-un ritm lent.

Oficialii britani au declarat in acest an ca un dispozitiv de spionaj camuflat sub forma unei pietre a fost descoperit in Moscova in 2006.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Simulare sau avertizare? Atacarea Iranului ar duce la RAZBOI TOTAL/ Stânca spion si ULTIMUL DISCURS al lui Ahmadinejad la ONU

  1. Nu stiu de ce nu mi s-a aprobat un text si ma tem sa nu fac rau scriind iar. Asa incat faceti ce credeti potrivit cu acest comentariu lung si poate fara rost. Dar incerc si va marturisesc ca scriu cu teama sa nu supar, dar cu pornirea de a va spune ca ne poate fi mai usor decat speram. Dumnezeu ne poate inlesni calea – daca e buna – oricat de incalcite vor fi drumurile care duc… unde duc.

    Dragilor cititori in romana, ma credeti sau nu, am convingerea ca romanii credinciosi vor fi ocrotiti. cei necredinciosi vor fi chemati. Maicii Domnului ii va pasa de cei nepasatori. INSA pare ca nu prea mai e timp de emigrat, de schimbat orasul sau locul de munca. Granita la noi se face zid. Sa ne fie ziditoare, folositoare mantuirii.

    Numai caldicei sa nu fim. Nici cal, nici magar, nici calare, nici pe jos. Sa nu cumva sa ne inchipuim ca facem lucrare buna si sa stam cu ochii atintiti la Sodoma si Gomora. Ma iertati ca indraznesc sa scriu asa, dar stiu ca eu asa am fost si numai cu mila lui Dumnezeu as putea fi altfel. Dar timpul s-a scurtat. Cei rai s-au inrait inuman, cei buni s-au saturat sa astepte. Da, chiar imi aduc aminte de vitejia dacilor, care se bucurau sa lupte si sa se jertfeasca. Sunt satui de hartuiala, de umilinta, de durerea celor din jur. Cat timp se vede ce va veni, cum sa nu ai curajul sa stai cu ochii deschisi si inima limpezita… Asta e problema, ca tot cu soacra trebuie sa ne impacam ca sa aiba vreo noima viata noastra intru Hristos. Si tot sotul trebuie sa-l iertam ca nu-i perfect, si tot sotia trebuie sa o rabdam ca e rea de gura, si tot copii trebuie sa ii asteptam pana se vor intoarce la Biserica unde nu i-am (prea) dus. Ce usurare ca ieri ne-am intors spre Sfantul Siluan si el spre noi. Nu e de ajuns sa iti dea Dumnezeu cu carul, trebuie sa incepi lucrul si sa te tii de el nestiind daca bucatele pe care le-ai purtat catre altii ca ti-au fost incredintate… daca bucatele acelea sunt si pentru tine. Sau cat timp vor mai fi firimituri si pentru tine, cand nu faci nicio lucrare cu harul dat. Vai de noi. Vai de mine, ca iar scriu mult si nu stiu daca supar. Daca nu il acceptati, va rog sa va rugati pentru mine pentru ce am scris/gandit ratacit.

    Dar as vrea sa le spun tuturor celor care si trag scaunul si mai aproape de televizor, cumpara ziare pe care inainte nu dadeau banii, frunzaresc carti din librarii unde nu au intrat ca sa si caute ceva de suflet, nu de scandal “senzational”. Tot apar montaje care sa gadile orgoliul romanului, ba ca-i cea mai mare victima, ba ca stramosii lui au fost cel mai breaz neam etc. O fi victima si chiar e limpede ca e, intr-un mod halucinant, o fi avand stramosi minunati si chiar a avut. Dar si altii sunt victima, si altii au pagini de istorie care sa ne smereasca. Unii se lasa (sau chiar se vor) amagiti de toate fumigenele care apar acum. Dezvaluiri, invaluiri, adevaruri -fie si reale, dar nefolositoare. Cine sta acum sa vaza daca am fost daci sau romani, care-i taina Marii Negre si ce spune sintaxa portului nostru popular. Pai, cel putin pe tema asta, chiar la televizor am vazut un Apan si un Lese, ba inca intr-o emisiune a lui Horia-Roman P. Sa ne rugam pentru toti cei care s-au considerat superiori si indreptatiti sa ne umileasca. Cat despre incrancenarea devalizaii, razboaie si alte umilinte, ne intrebam in fiecare zi: Scapam sau nu scapam? Suntem ca neam cei mai buni sau cei mai rai? Asa sete de extreme cand e vorba de autoevaluare nu stiu daca mai are si alt popor. Se prea poate sa mai fie unul, doua… Deci nici macar in asta nu suntem unici. Cert e ca da, avem tradatori printre noi. Se poate sa fie acasa, la serviciu, prin autobuz. Asta-i jocul, arde-l-ar focul! Deja nu mai putem sa ii uram pe toti fiindca ne e frica de niste unii pe care nici nu ii cunoastem. Intrebati-va ce ar sti tradatorii despre voi. Cat castigati, unde lucrati, ce viata e familie aveti? Pai toti vorbim rau la necaz, eu in mod sigur. Toti avem lucruri pe care le-am vrea private. Dar nu se mai poate. Cine e pregatit ca Dumnezeu sa deschida cartile, cine e dispus sa-si marturiseasca pacatele sa stie ca internetul o va face fatis curand. Ma tem ca inainte sa ne anunte macar, vor converge toate traseele si contributiile online. Si nu vom sti ce cred altii ca stiu despre noi, si SA NU CREDEM cand vom vedea selectii din ce au spus altii sau ce li se fabrica. Suntem obisnuiti cu “stenograme” si dosararie facuta si contrafacuta. Pregatiti-va si bucurati-va ca Dumnezeu a ingaduit sa fim vaccinati pentru vremurile de pe urma de multe ori in istorie, ba inca si acum o generatie. Avem in familie memoria iadului pe pamant. Stim cum e sa pornesti robinetul ca sa poti vorbi, stim cum e sa lasam propozitiile neterminate si sa dam din maini, ca nu stim niciodata ce ciripitori de vocatie e prin stolul de pasari calatoare sau prin ograda cea mai banala, cu WC-ul plasat duios langa cocina porcusorului.
    Stim ca pe Domnul nostru L-a tradat chiar din neamul lui, trecand de la apostol la iuda. Iar daca un om chitit sa tradeze tradeaza (indiferent ce amar de bine o fi crezut el ca face) pai n-avem ce-i face. Si daca un om L-a putut trada dupa ce a fost apostol, apoi asta e numai versiunea umana a luceafarului sinistru.

    Faceti ce va spune imnul: Desteapta-te, romane! Asa incerc si eu sa fac si am tot mai multa nadejde. Rugati-va pentru cei care au avut curajul sa stea neclintiti si sa sfideze sfidarea chiorasa. Sa ne rugam pentru pastorii nostri, sa ne amintim de baciul moldovean, de badea Cartan si, de ce nu, de Badea Mircea. Cata iubire a avut el pentru ‘populatie’, sa il compare pe poporul roman cu Mike “taison” (nu stiu cum se scrie, iertare), pai mai mare imn nu putea el sa cante.
    Doamne, ajuta.

  2. @ Camelia:

    Nu stiu de ce nu mi s-a aprobat un text si ma tem sa nu fac rau scriind iar.

    Probabil a intrat automat la spam. Semnalati-ne ori de cate ori apare o astfel de problema si nu va apare mesajul nici la “in asteptare” dupa ce l-ati trimis – de regula inseamna ca, dintr-o cauza sau alta, de cele mai multe ori independenta de vointa noastra, ele se duc direct la spam si le putem recupera de acolo.

    Iertati-ne!

    PS: Nu am gasit nimic nici la spam, nici in alta parte…

  3. @Camelia
    Ma bucur cand si altcineva gandeste ca mine.Acest timp de asteptare nu ne face din pacate mai buni sau mai atenti la noi insine.Ne face mai degraba precipitati si culmea gresim mai mult.Multi dintre noi asteapta acest al treilea razboi mondial ca o descatusare,dar vom avea surpriza sa constatam ca nu suntem pregatiti pentru o cumpana asa teribila.

  4. @Camelia

    mi-a placut tare mult mesajul dumneavoastra…Dumnezeu sa va binecuvanteze !

  5. Fraţi şi surori în Christos,
    În perioada 20-26 septembrie 2012 la Timişoara s-au organizat Zilele Sfântului Siluan Ahtonitul. Cu acest prilej la Sfânta Liturghie
    de miercuri 26 septembrie ora 7:30 Ierom. Melchisedec Ungureanu, stareţul Sfintei Mănăstiri Lupşa (judeţul Alba), ne-a împărtăşit doua
    mesaje din cele dela Sfântul Siluan Ahtonitul:
    1. În zilele noastre mândria este cea care ne împiedică să primim har dela Duhul Sfânt,
    2. Cei ce primesc acest har nu îl pot păstra fiind compleşiţi de dureri şi grijile sărăciei, plăceri şi inşelăciunile bogăţiei.
    Prin oraş se simte duhul Sfântului Siluan Ahtonitul şi:

    un început bun în faţa provocărilor de orice natură din zilelor noastre este ca fiecare persoană să nu uite nici o clipă că în orice zi
    cel mai important eveniment din localitatea (comunitatea) în care trăieşte este Sfânta Liturghie şi slujbele ce se săvârşesc în
    localitate(comunitate).

    Să privim la toate probelemele noastre economice, sociale, politice fără să uităm acest bun început şi să acţionăm în consecinţă.

    Doamne ajută-ne!

    PS: Iertaţi-mă că am îmdrăznit să vă trimit aceste gânduri.

  6. “Niciodata toamna nu fu mai frumoasa
    Sufletului nostru bucuros de moarte.
    Palid asternut e sesul cu matasa.
    Norilor copacii le urzesc brocarte.
    Casele-adunate, ca niste urcioare
    Cu vin ingrosat in fundul lor de lut,
    Stau in tarmu-albastru-al raului de soare,
    Din mocirla carui aur am baut.

    Pasarile negre suie in apus.
    Cu frunza bolnava-a carpenului sur
    Ce se desfrunzeste, scuturand in sus,
    Foile-n azur.
    Cine vrea sa planga, cine sa jeleasca
    Vie sa asculte-ndemnul nenteles,
    Si cu ochii-n facla plopilor cereasca
    Sa-si ingroape umbra-n umbra lor, in ses.”(Gheorghe Arghezi)
    http://www.youtube.com/watch?v=Fxf2S84FbrE

  7. Pingback: Iranul acuza tarile occidentale ca “URZESC PLANURI PENTRU UN RAZBOI MONDIAL” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: ERDOGAN: TURCIA TREBUIE SA FIE GATA DE RAZBOI/ SUA si Israel iau in considerare RAIDURI PUNCTUALE asupra IRANULUI/ Mitt Romney vrea sa fie mai DUR cu RUSIA si CHINA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare