Rusia isi INARMEAZA TRUPELE DIN TRANSNISTRIA

17-10-2012 1 minut Sublinieri

Rusia îşi modernizează armata dislocată în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Ministrul Apărării de la Chişinău, Vitalie Marinuţa, a declarat, pentru Publika TV, că Moscova livrează în regiunea transnistreană nu doar camioane militare, ci şi armament.Potrivit ministrului, un astfel de echipament militar nu este necesar în cadrul misiunii de menţinere a păcii.

Marinuţa a menţionat că în regiune au loc aplicaţii militare, după noi scenarii, în care sunt implicaţi atât militari ruşi, cât şi transnistreni. De asemenea, ministrul Apărării şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la lucrările de modernizare a Aeroportului din Tiraspol.

“S-au introdus în regiune nu doar automobile, ci şi alte tipuri de armament. Se atestă o încercare atât a forţelor separatiste, cât şi a Federaţiei Ruse de a include în scenariile de desfăşurare a aplicaţilor de menţinere a păcii operaţiuni de debarcare sau atacuri de pe apă”, a menţionat Marinuţa.

De menţionat că Rusia menţine un batalion de infanterie motorizat în regiune, în cadrul Forţei comune de menţinere a păcii, dar şi un număr de militari care păzesc câteva depozite de muniţie din perioada sovietică. Reprezentantul special pentru Transnistria al Kremlinului, Dmitri Rogozin, a anunţat, anterior, că militarii ruşi din cadrul forţei de menţinere a păcii din Transnistria vor primi armament nou, în conformitate cu planul de reînarmare a forţelor armate ruse.

Totodată, delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a cerut explicaţii de la colegii săi ruşi cu privire la livrarea către regiunea transnistreană a 20 de camioane “Ural 4320”. Membrii CUC spun că nu au fost anunţaţi de livarea celor 20 de camioane de teren de mare tonaj.

Federația Rusă a introdus diverse tipuri de armament în regiunea transnistreană, în ultimele câteva luni. Declarația aparține ministrului Apărării, Vitalie Marinuța. Potrivit ministrului, nu este îngrijorător acest lucru, ci faptul că nu au fost anunțate autoritățile de la Chișinău.

„Nu cred că trebuie să intrăm în panică. Este un lucru normal de schimbare a tehnicii. Anormal este că n-a fost anunțată partea moldovenească. Pentru noi este îngrijorător că nu doar automobile au fost introduse, dar și armament de infanterie greu, precum lansatoare de grenade, puști cu lunete și alte tipuri”, a declarat Marinuța pentru Jurnal.

Marinuța susține că acest lucru s-a făcut pe ascuns, la fel cum s-a făcut și vizita ministrului Apărării din Rusia în regiunea transnistreană. Ministrul Apărării a precizat că în perioada următoare se vor duce negocieri pentru a obține explicațiile referitor la acest subiect.

Amintim că anterior, reprezentantul Rusiei în Transnistria, Dmitrii Rogozin, a declarat că militarii din regiunea transnistreană vor fi dotați cu tehnică militară nouă de către Ministrul rus al Apărării.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Rusia, Transnistria

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Rusia isi INARMEAZA TRUPELE DIN TRANSNISTRIA

  1. dupa cum bine se stie toate jocurile le face oculta mondiala si atit putin cat si obama sant doi pioni diferiti pe aceias tabla de sah iar dumnealor trebuie sa joace dupa cum li se canta, totul face parte dintr-un spectacol

  2. Pingback: PACT “SECRET” INTRE RUSIA SI TRANSNISTRIA: Moscova continua sa inarmeze regimul secesionist/ RAZBOI RECE deasupra Basarabiei/ MARSUL UNIRII LA BUCURESTI [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Tensiuni pe axa ROMANIA-RUSIA-TRANSNISTRIA. Schismaticii ucrainieni, sistemul globalist si LUMEA RUSA A LUI PF KIRILL/ - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Risc de razboi in TRANSNISTRIA? - Război întru Cuvânt
  5. Pingback: Presa rusa vorbeste despre RAZBOIUL GAZELOR intre Rusia si Republica Moldova. ROGOZIN: ”Moldova trebuie sa respecte dreptul Rusiei de a-si apăra cetatenii” - Recomandari
  6. Pingback: MANEVRE DE TENSIONARE A SITUATIEI IN TRANSNISTRIA: arestarea directorului liceului de limba romana si a unor militari moldoveni - Recomandari
  7. Pingback: PLANUL ANTI-VILNIUS. Cum se infrunta RUSIA cu EUROPA pe micul trup al Republicii Moldova - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare