Fotbalistul GEORGE OGARARU si “tabara” de copii de la VALEA SCREZII. “Am simtit ca trebuie sa ne intoarcem acasa. Asa ne-a dictat inima” (VIDEO – ProTV)

1-12-2012 2 minute Sublinieri

Cand spui “fotbalist” iti vine in minte imediat tipul cu bani, care umbla in masini scumpe si este implicat in scandaluri cu femei si alcool. Cuvintele: familie, multi copii, biserica sau actiuni caritabile par a nu fi compatibile cu un astfel de om.

O familie mare, frumoasa, de romani fericiti.

O casa in care atunci cand nu se canta… se danseaza. Ei sunt Sofia, Natalia, Eric, Mihai, Andreea si George. Pe George Ogararu il stiti din meciurile de fotbal. A jucat la Steaua ani de zile si la mari echipe de peste granita.

Acum joaca acasa, pe teren propriu, cu proprii copii. Prima data l-am intalnit pe George anul trecut, pe timpul asta, in tabara de copii din Valea Screzii. Venise sa ajute. Intr-o noapte, bucataria, depozitul cu alimente si sala in studiau micutii fara parinti s-au facut scrum.

Si pe copiii din Valea Screzii ii cunoasteti. Acum doi ani, de 1 decembrie, povestea lor si a parintelui Tanase, cel care ii ingrijeste a fost auzita de o tara intreaga. Pe George l-am regasit anul acesta in Vale. De data asta isi boteza cel de-al patrulea copil. Pe Mihai. Iar nas ii era chiar parintele Tanase. Pentru parinte, Mihai este al 90-lea fin.

“Il asteptam la anul. In ritmul acesta…singura comoara sunt copiii. Restul se duce totul, pana si fotbalul trece, celebritatea trece, copiii raman”.

Prima data, George Ogararu a aflat de acest loc in 2007. A organizat atunci o licitatie si a strans bani pentru copiii de aici.

“Ne-a placut mult de parintele, ne-am lipit unul de altul, am invatat asa cum se traieste impreuna unul pentru altul. Am vazut aici misiunea parintelui si n-am mai putut sa o ignoram”, povesteste George.

Acum este vicepresedintele asociatiei pe care parintele Tanase a infiintat-o [Pro-Vita, n.n.] pentru a se putea organiza si ocupa de copiii din tabara. Sunt acum peste 400 de persoane care si-au gasit adapost si alinare aici.

Ii stie pe copii, le stie pasurile, incearca sa le fie aproape.

SALVEAZA CRACIUNUL

Vine des in Valea Screzii, strange bani, organizeaza lucrurile, cauta oameni si prieteni care ar putea sa ajute.

“Asta a ars in iarna. Deja cu ajutorul oamenilor… e aproape gata”

Atunci, iarna trecuta, pentru copii din Valea Screzii, ProTV a lansat campania “Salveaza Craciunul”, iar cu banii adunati s-a reconstruit bucataria, s-a mai ridicat o casa noua si a inceput construirea unei scoli. Anul acesta, de Craciun, bucataria va fi gata.

II E DOR DE STEAUA

Acum se antreneaza singur. Si-ar dori sa se intoarca la Steaua, echipa in care a crescut, dar ambitiile si orgoliile unor sefi din club sunt mai presus decat sportul. E curtat de echipe din afara, dar n-ar vrea sa mai plece din tara.

De cativa ani, scrie pe un blog in care incearca sa schimbe perceptia oamenilor despre fotbal, sa-i faca sa intelega adevarata fata a acestui sport.

“Cred ca am trait in 2 dintre cele mai civilizate 2 tari din Europa: Elvetia si Olanda. Am fi putut sa traim acolo, dar am simtit ca trebuie sa ne intoarcem acasa. Asa am simtit, asa ne-a dictat inima. Simt ca am o datorie fata de tara asta de ceea ce va ramane dupa noi. Vrem sa insemnam ceva, sa ne simtim utili aici si as vrea sa las copiilor mei acolo unde vom trai o Romanie mai buna. Incercam sa o facem mai buna. Prin scoli, prin diferite activitati”

Prin locurile prin care au trait peste granita au vazut cum altii se organizeaza. Si au furat modelul.

Are o familie mare pe care o tine unita. Ii aduce uneori sa vada minunea din care functioneaza in Valea Screzii. Si-au cumparat pamant aici, in apropierea taberei si si-au apucat deja de construit. Vor sa ridice o scoala dupa model elvetian.

Acum au infiintat si o asociatie: “George Ogararu pentru cultura si sport” in care vor sa ajute copii si au multe alte planuri.

“Vrem sa facem o campanie impotriva violentei domestice. Sa ne ajutam de barbatii cu oarecare imagine publica prin a-i scoate in fata si sa-i educe pe cei care practica sportul asta.”

Au planuri multe si pe toate vor sa le puna in aplicare in Romania. Recunosc ca dupa ce au fost prima data in Valea Screzii, viata lor s-a schimbat. Au devenit mai buni si interesati de problemele si nevoile celor din jur. Sunt convinsi ca au gasit solutia pentru a misca lucrurile si a aceasta se numeste implicare… Au o familie numeroasa care se va bucura intr-o zi de mostenirea la care lucreaza ei acum.

Astazi, de ziua nationala, George Ogararu si-a lansat site-ul fundatiei care ii poarta numele:

www.asociatiageorgeogararu.org

Iar Andreea Ogararu scrie pe:

www.wagdiary.com

Si George pe:

www.ogararu.ro

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Parintele Tanase (Valea Plopului), Video

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Fotbalistul GEORGE OGARARU si “tabara” de copii de la VALEA SCREZII. “Am simtit ca trebuie sa ne intoarcem acasa. Asa ne-a dictat inima” (VIDEO – ProTV)

  1. Felicitari George! un adevarat roman, pacat ca sunt putini ca tine.

  2. Observati ca reporterii pro tv nu au pronuntat nici macar o data cuvantul “Dumnezeu”. Doar Ogararu a spus-o…

  3. Pingback: MIHAI COADA despre luptele duhovnicesti ale unui actor credincios si razboiul impotriva poporului roman: "NU SFATUIESC PE NICIUN TANAR SA DEA LA TEATRU" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: CONVERTITI CONTEMPORANI LA ORTODOXIE dau marturii vii si puternice despre intoarcerea lor "ACASA", in singura Biserica adevarata: "Ortodoxia e o trezire" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare