Parlamentul European vrea MONITORIZAREA INTERNETULUI pentru identificarea “OPINIILOR EUROSCEPTICE”. Antena 3 isi concediaza corespondentul de la Bruxelles pentru COMENTARIILE ACIDE fata de COMISIA EUROPEANA (video)

5-02-2013 5 minute Sublinieri

“MCV – instrument de supunere colonială a statelor membre de mâna a doua”

eu

Oficialii Parlamentului European vor cheltui până la aproximativ 2 milioane de euro pentru “monitorizarea opiniei publice” cu scopul de a identifica din timp dacă comentariile de natură politică ale internauţilor “au potenţialul de a atrage interesul media şi al cetăţenilor”, arată un document intern obţinut de cotidianul britanic The Telegraph.

Îngrijoraţi de gradul de euroscepticism din anumite state din UE, liderii europeni au decis majorarea cu peste 1,97 milioane de euro a bugetului pentru cheltuielile cu “analizarea calitativă a media”, scrie telegraph.co.uk.

Potrivit jurnaliştilor britanici, peste 900.000 de euro din această sumă va trebui strânsă până în campania electorală pentru alegerile din iunie 2014. Trebuie acordată o atenţie sporită acelor state în care se poate observa o creştere a gradului de euroscepticism”, se arată în document, care a primit avizul comisiilor din Parlamentul European încă de anul trecut. 

„Comunicatorii instituţionali ai Parlamentului trebuie să aibă abilitatea de a monitoriza conversaţiile publice şi atmosfera în timp real, pentru a înţelege subiectele în tendinţe şi pentru a avea capacitatea de a răspunde rapid, într-o manieră relevantă şi cu ţintă, pentru a se alătura şi pentru a influenţa conversaţia, de exemplu, prin furnizarea de date relevante pentru dărămarea miturilor”, potrivit aceluiaşi document.

Pregătirea acestor oficiali va începe chiar din această lună, mai arată telegraph.co.uk.

Strategia liderilor UE este contestată de europarlamentarul britanic Paul Nuttall, care susţine că propunerea încalcă principiul neutralităţii a funcţionarilor publici ai UE, transformându-i pe aceştia în „patrule de supraveghere”, care monitorizează internetul pentru a aduce replici nesolicitate şi provocative în dezbateri online.  Potrivit jurnaliştilor britanici, oficialii PE au refuzat să comenteze informaţiile cu privire la aceste cheltuieli.


George Bogdan Radulescu vs. Mark Gray (Comisia… de medialert

Interventia corespondentului la Bruxelles al Antenei 3, George Bogdan (Radulescu) in emisiunea LA ORDINEA ZILEI cu Dana Grecu si Radu Tudor din data de 30 ianuarie 2013, pentru care jurnalistul a fost demis (!) a doua zi dupa ce comentase dur asupra raportului MCV si realizase un interviu cu Mark Gray, purtatorul de cuvant al CE (Comisia Europeana), legat de publicarea raportului MCV (Mecanismul de “Cooperare” si Verificare al Comisiei Europene) pentru Romania.

Scopul folosirii strategiei suspansului în lansarea publică a raportului MCV

Actualul guvern român nu a avut acest document înainte de a fi dat publicităţii. Prietenii de la Euractiv ai Comisiei au beneficiat primii de text. La fel şi Palatul Cotroceni. Oamenii lui Băsescu l-au plasat preferenţial la Mediafax. O bună bucată de vreme, după lansarea lui oficială, raportul MCV nu se afla încă postat pe site-ul oficial al Comisiei Europene. Detalii nesemnificative, ar spune unii.

Procedând în acest fel, Comisia Europeană a vrut să fie sigură că eventualele inepţii partizane incluse în raport nu vor trebui să fie corectate, la presiunea executivului de la Bucureşti, înainte de publicarea raportului.

Erorile grosolane, strecurate intenţionat în document, au mizat pe un impact la nivel european. Atmosfera de blam la adresa noii guvernări de la Bucureşti degajată de acest document se mulează mănuşă pe intenţiile discriminatorii ale Comisiei. O ulterioară sesizare asupra falsurilor incluse în raport şi o eventuală prea tardivă rectificare, intervenită abia după impactul lansării, nu mai au niciun ecou.

„Ne simţim confortabil în privinţa surselor pe care le-am folosit la redactarea raportului“, a afirmat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray. Prin acest plural “ne simţim confortabil”, de fapt, Gray urmăreşte probabil să îşi mascheze propria gafă cu includerea presei în raportului MCV. Vrea să lase impresia că sursele care au stat la baza raportului MCV ar fi fost credibile, imparţiale şi bine verificate. Cu alte cuvinte, toată lumea de la Comisie este de acord cu menţionarea referinţelor la aşa-zisele „hărţuirile din partea presei din România la adresa unor magistraţi”.

Raportul nu a avut deloc surse imparţiale. Într-un interviu în faţa camerei, Mark Gray recunoaşte că anumite persoane oficiale din interiorul sistemului de justiţie au venit la Bruxelles şi s-au plâns. Deci, primul venit, primul servit. Cine a venit primul să se plângă la Comisie, aceluia i s-a arătat compasiune şi susţinere. Adio principiului audiatur et altera pars.

Comisia Europeană trebuie să fie garanta principiului libertăţii presei dintr-o ţară, nicidecum demolatoarea lui

MCV nu este un raport de monitorizare a presei din România, ci unul privind justiţia şi afacerile interne. Dacă cei de la Comisia Europeană sunt de acord ca într-un astfel de raport să se sugereze că libertatea presei din România trebuie limitată, sau permisă doar selectiv, ne aflăm în plin elan totalitar. Înseamnă că actuala echipă Barroso a luat-o serios pe arătură, cu consecinţe incalculabile pentru valorile pe care pretinde în mod ipocrit că le-ar apăra.

Astfel de răzbunări politice personale ale unor populari europeni la adresa guvernării USL din România, deghizate în rapoarte oficiale, pasămite documentate obiectiv, vin în totală contradicţie cu fişa postului lor, dar şi cu norme ale CEDO şi ale Consiliului Europei. Comisia Europeană trebuie să fie garanta principiului libertăţii presei dintr-o ţară, nicidecum demolatoarea lui. Ea nu trebuie să intimideze, prin recomandări absurde, jurnalişti sau canale media (indiferent de ce parte a baricadei politice s-ar situa acestea, fie ele publice sau private).

Raportul MCV nu mai îndeplineşte de mult scopul pe care şi-l propusese iniţial. El nu mai vrea de mult să corecteze eventualele noastre derapaje de la normele europene. Observăm că el a ajuns paradoxal să instige la încălcarea unor astfel norme. Una dintre acestea se referă şi la libertatea de exprimare.

Când spui că există riscul ca jurnalismul de investigaţie să „hărţuiască” figuri de magistraţi, care sunt persoane publice, când sunt luaţi la bani mărunţi pentru eventuale acte de corupţie, atunci de fapt nu vrei să demaşti corupţia, ci să o muşamalizezi.

Menţinerea României în poziţia de „elev repetent” în UE

Cei care cred că aspectele negative ale raportului au vrut doar să aducă satisfacţie grupului de interese al lui Băsescu, prin decredibilizarea actualei guvernări din România, se înşală. Tactica Comisiei este una de sistematică decredibilizare a imaginii statului român.

Comisia nu poate spune pe faţă că România nu are ce căuta în Schengen. Eurocraţii, dimpotrivă, afirmă în chip făţarnic că îndeplinim toate criteriile de intrare în Schengen. În practică, însă, prin recomandări absurde, prin documente oficiale care lasă să se înţeleagă că ceva este mereu în neregulă cu românii, Comisia Europeană nu face decât să inducă la nivelul UE suspiciunea că România a revenit la nivelul de ţară nesigură, revenită la faza de preaderare din cauza noii puteri de la Bucureşti. În subsidiar, aluzia este că ar fi decăzut la un astfel de stadiu din cauza USL.

Este din nou pusă sub semnul întrebării dorinţa noastră de a fi trataţi egal în blocul comunitar. Procedând astfel, Comisia Europeană oferă satisfacţie supremă acelor state membre care nu ne doresc, din diverse motive, în UE. Oferă Olandei un motiv în plus să amâne acceptarea noastră în Schengen pentru încă o bună perioadă de timp. Olanda a şi anunţat că o eventuală acceptare a românilor în Schengen va surveni numai şi numai după emiterea două rapoarte MCV pozitive referitoare la România. Oferă conservatorilor din Marea Britanie, ţara de baştină a lui Mark Gray, loc de întors, atunci când vine vorba de a mai scoate un argument din pălărie pentru a menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru muncitorii români şi bulgari şi după 2014, încă o scuză să îi lase să aştepte cu lunile la coadă până îşi obţin un permis de şedere pe teritoriul regatului.

Totodată, orice menţiune negativă la adresa guvernării din România este menită să îi „disciplineze” pe reprezentanţii „neascultători” ai USL, care ar fi avut de gând să negocieze cu eurocraţii de la Bruxelles de pe picior de egalitate, cu un anumit curaj diplomatic, pentru a susţine interesele românilor.

MCV – instrument de supunere colonială a statelor membre de mâna a doua

Acest document a început de mult să semene cu un instrument de „pedepsire” a acelor state recent intrate în UE care au îndrăznit să sfideze unele politici absurde ale liderilor populari europeni situaţi în ierarhia instituţiilor europene. De exemplu, politica austerităţii.

Lansarea acestui ultim raport MCV inaugurează o formă de consens neocolonial între foste mari puteri europene în privinţa menţinerii României şi Bulgariei în poziţii de inferioritate, de vasalitate, în interiorul UE. În viziunea lor, România, Bulgaria, eventual alte state care vor mai adera la UE, sunt state destinate unei veşnice „repetenţii” la nivel comunitar. Sunt descrise ca state în care nu se poate avea încredere, state paria, deci state care trebuie „civilizate” potrivit agendei colonizatorilor. Tonul condescendent se simte în tot textul raportului. Aşa-numitele „semnale de încurajare” din text nu sunt serioase. Ele potenţează şi mai mult imaginea de stat român care are nevoie de tutela Bruxelles-ului.

Fraza-cheie din raport este aceasta este însă aceasta: „Faptul că hotărârea definitivă a Curţii Constituţionale privind valabilitatea referendumului din data de 29 iulie a fost respectată a fost un semnal important că normele constituţionale nu mai erau puse sub semnul întrebării”. Ea vrea să acrediteze două idei extrem de perverse: organizarea referendumului din vară nu a fost deloc considerată democratică şi constituţională, noroc cu CCR şi, ulterior, cu cei de la Comisia Europeană care i-au mânat pe români – popor şi politicieni – ca pe oi în staulul confortabil al democraţiei. Abia prin intervenţia considerată justificată şi salutară a ceor două entităţi – una internă şi una externă – am putut fi reconfirmaţi ca stat care respectă normele democratice.

Ni se induce pe toate căile posibile ideea că nu e bine, şi că suntem lipsiţi de orice şansă, să mai avem cu adevărat un cuvânt de spus în procesul decizional în UE. Suntem imaturi, imprevizibili, şi avem nevoie de o coordonare de la centru – adică cea venită de la actuala echipă Barroso din Comisia Europeană.

Pe piaţa unică trebuie să fim doar o masă biologică de consumatori de produse din UE, iar reprezentanţii noştri la summituri trebuie să voteze cuminţi agenda propusă de „clubul select” compus din state decidente – altădată foste puteri coloniale. Or, aceasta este una din multele trădări faţă de principiile fundamentale enunţate de părinţii fondatori ai Uniunii Europene.


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Parlamentul European vrea MONITORIZAREA INTERNETULUI pentru identificarea “OPINIILOR EUROSCEPTICE”. Antena 3 isi concediaza corespondentul de la Bruxelles pentru COMENTARIILE ACIDE fata de COMISIA EUROPEANA (video)

  1. Inca un tun tras de comisie, inca o gramada de bani irositi pe o gasca de ipocriti pe care nu i-a ales nimeni dar sug din contributiile a milioane de fraieri.

  2. Nu am inteles de ce a fost demis! La Antena 3 se comenteaza dur…cam orice.
    Poate ca de data asta George Bogdan chiar a vorbit serios…nu a fost doar dur!

  3. vremuri apocaliptice!!!….ce mai …e clar…

  4. Cat as vrea sa ma prinda pe mine intr-o conversatie de asta,eurosceptica,ca as gasi eu ac de cojocul lor de “europeni”!!

  5. Cred ca bateti campii bine de tot in articolul asta.

    1. Colonialismul nu se realizeaza prin MCV.
    MCV zice clar ca justitia nu merge si ca sunt practici total gresite in media.

    2. Colonialismul l-a realizat guvernul Roman si apoi guvernul Nastase acum multi ani prin cateva masuri clare:

    – vinderea completa si rapida a statului
    – distrugerea completa a economiei, distrugerea a oricarui lucru care era pe picioare
    – hotia in masa savarsita asupra activelor statului roman

    3. Colonialismul de fapt presupune supunerea Romaniei de catre statele Europei, care vor o mana de lucru ieftina, o populatie destul de mare care sa consume ce vrea Europa.

    4. Toate guvernele, inclusiv guvernul Ponta, vor mentine starea de “colonie” in fata Europei. De ce? Pentru ca toti politicienii sunt corupti, iar sensul lor este sa-si umple buzunarele.
    Ponta a strigat hotii, dar de fapt si el are suficienti prin guvern care au cotizat urias in campanie.

    5. Singura solutie de a scapa de statutul de colonie este urmatoarea:
    – Introducerea unei legi foarte dure pentru hotie
    – Introducerea de management profesionist si privat in companiile de stat
    – Nationalizarea resurselor statului: energetice, agricole…. etc

    Romania este un stat independent din toate punctele de vedere.

    6. Problema Romaniei este urmatoarea: suntem mici. Si Rusia vrea sa ne distruga cu orice pret, sa ne rupa in 3 bucati si sa ne dea la caini – Ukraina, Bulgaria si Ungaria.
    Iar problema asta are nevoie de o solutie: NATO.

    7. Desi Basescu este hulit, totusi el a inteles ca in fata Rusiei noi suntem un soricel mic. Acelasi lucru l-a facut si Nastase si toti cei dinainte de el.
    Toti au cautat integrare in NATO pe motivul unic al Rusiei.
    Inafara de Rusia, nu avem alt stat care sa ne poata face probleme in zona.
    Dar Rusia este un monstru, si care are si intreaga motivatie sa ne supuna.

    8. Rusia este principala problema externa a Romaniei in viitorul imediat.
    Rusia are un program de inarmare de 800 miliarde de dolari, decateva ori mai mare decat intregul PIB al Romaniei pe un an.
    Noi nu avem alta sansa decat sa stam langa NATO.

    9. Parintele Arsenie Boca a profetit bine: ca intr-o zi ne vor ocupa Rusia, Bulgaria si Ungaria. Trebuie sa ne pregatim pentru asta.

    Sa ne dea Dumnezeu guvernanti intelepti.

  6. Catre cei de la Razboi intru cuvant.

    Ar fi frumos sa faceti un articol pe tema inarmarii globale recente.

    Toate statele de pe intreg mapamondul cumpara armament serios.

    Rusia se inarmeaza.
    SUA si China au deja suficient armament.
    India si Pakistanul sunt deja in curs de achizitie a numeroase arme.
    Tarile Islamice cumpara si ele armament la o rata mare….

    DE CE?

  7. @D:

    1. Bineinteles ca nu a inceput colonizarea Romaniei de ieri, alaltaieri. De pilda: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/12/inceputul-neoliberalismului-romania-scrisoare-isarescu-fed/

    Dar MCV-ul e un instrument clar de amestec si presiune politica asupra Romaniei si Bulgariei. Nu suntem eurolatri deloc. Cat despre guvernul Ponta si colonialism: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/12/20/program-guvernare-ponta-analiza-colonizarea-romaniei-continua/

    2. …Si a fost continuat cu o nebanuita sagacitate si neobolosita ticalosie de regimul Basescu si ale sale guverne.

    3.

    Colonialismul de fapt presupune supunerea Romaniei de catre statele Europei, care vor o mana de lucru ieftina, o populatie destul de mare care sa consume ce vrea Europa.

    Si inca ceva: jefuirea resurselor acelei tari.

    4. De acord. Dar si intre vatafii locali sunt diferente, asa cum si intre domnitorii fanarioti erau diferente.

    5.

    – Introducerea de management profesionist si privat in companiile de stat

    Ca sa ce? E ceva magic, superstitios chiar, sa credem ca un manager care vine din “privat” va fi mai eficient decat unul venit de aiurea. Omul conteaza…

    6. Rusia poate vrea multe, dar mai conteaza daca si poate face. Pe terenul lasat de aceasta neputinta ar trebui sa se lucreze ceva. Dar vorbim vorbe si discutii…

    Pana una alta, Orbanul Ungariei ne-a luat la ochi cu Tinutul Secuiesc si noi stam calmi, ca doar vecinul e aliat NATO (http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/02/06/ungaria-drapele-tinutul-secuiesc/)

    7. E ca si cum am spune ca Basescu are meritul ca a inteles ca apa e uda si soarele lumineaza.

    Inafara de Rusia, nu avem alt stat care sa ne poata face probleme in zona.

    Nu, suntem in deplina siguranta, cu exceptia Ungariei, Ucrainei, Bulgariei si Serbiei, chiar. Noroc cu SUA si Germania, ele nu trebuie sa se invecineze cu noi ca sa ne faca rau, se descurca de la distanta.

    Noi nu avem alta sansa decat sa stam langa NATO.

    Si noi care credeam ca singura noastra sansa e Dumnezeu…

    9. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/06/06/romania-inconjurata-de-flacari-nematerialnice-deocamdata-constientizam-pe-ce-lume-traim/

  8. Dupa parerea mea, corespondentul George Bogdan a fost demis pt ca a facut greseala, in interventia lui, sa pomeneasca despre Mark Gray, ca acesta isi petrece deseori noptile in barurile din zona, “prabusit printre pahare” (min.7:00). Probabil au vrut sa se protejeze ca trust, sa nu fie dati in judecata, sau mai degraba sa nu dea apa la moara celor care doresc o noua lege a presei (despre care s-a discutat zilele acestea), care sa bage pumnul in gura posturilor de televiziune care indraznesc sa “atace” institutiile statului (adica exact ce este mai controversat in cererea din raportul MCV, tocmai prin gura acestui Mark Gray), si nu in ultimul rand, sa evite initierea altor masuri/amenzi de catre CNA contra Antenei 3.
    Vad ca sunt foarte atenti sa nu dea motive pt suspendarea postului.

  9. @Mirela:

    Pai daca asta ar fi fost motivul, atunci ar fi trebuit demult sa ii concedieze pe alde Badea, Ciutacu, sa nu il mai cheme ever pe la ei pe Ciuvica…

  10. Nu, ma gandeam ca asa va fi preluata ideea. Era vorba de un atac la persoana (si nu la oricare persoana, ci la acest Gray de la CE), ceva pt care poti fi dat in judecata sau primi amenzi de la CNA (caci regula spune ca tb sa existe dovezi ca sa faci asemenea afirmatii, altfel e defaimare si esti in culpa, ca si post de televiziune pt ca dai pe post afirmatii nedovedite cu caracter defaimator. Deci motivul pt represalii ulterioare impotriva postului Antena3 ar fi fost unul JUSTIFICAT de aceasta data. Ciutacu, nu stiu, la Badea ar putea fi invocat faptul ca e vorba de o emisiune de pamflet, dar si Badea, desi foarte acid si batjocoritor uneori, are grija sa isi aleaga cuvintele, ca sa nu primeasca amenzi (atacul la unele persoane, in cazul lui, se intelege din context, prin jocuri de cuvinte mai mult, decat prin afirmatii directe, sugereaza mai mult, spunand indirect niste rautati, lasa loc de manevra dpv al interpretarii pt a se putea apara la un eventual proces).

  11. Si totusi, DE CE a fost concediat? A declarat ceva oficial A3?

  12. Pingback: [update] - CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE"... Egalitate, dar nu pentru catei! Pentru ce pacate platim si la ce sa ne asteptam? (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt
  13. Pingback: NOUA RELIGIE A EUROPENISMULUI. De ce poate deveni Uniunea Europeana NOUL TOTALITARISM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare