Ancheta privitor la PROPAGANDA HOMOSEXUALA de la LICEUL GEORGE COSBUC

8-02-2013 6 minute Sublinieri

INTERZICEREA PROPAGANDEI GAY in scoli prin lege: o necesitate

cosbuc propaganda gay

Un marş împotriva discriminării minorităţilor sexuale, la care au participat elevii Colegiului Naţional “George Coşbuc” din Bucureşti, a declanşat un adevărat scandal. Părinţii copiilor au depus sesizări la Inspectoratul Şcolar, iar vineri s-a deschis şi o anchetă. Fundaţia ACCEPT, cea care a fost acuzată că este în spatele acestui eveniment, spune că nu este implicată.

Elevii Colegiului Naţional “George Coşbuc” din Capitală au participat zilele acestea la o manifestare pentru susţinerea drepturilor homosexualilor, pe holurile şcolii, îndemnaţi chiar de o profesoară. Părinţii elevilor s-au arătat revoltaţi de acest eveniment şi au sesizat imediat Inspectoratul.

“În momentul de faţă, în urma unei sesizări a unui părinte, conducerea Inspectoratului a dispus trimiterea unei echipe de cercetare la Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Bucureşti. Deocamdată se lucrează la cercetare”, a declarat pentru RTV.NET Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În acest scandal este implicată şi Asociaţia ACCEPT, organizaţie neguvernamentală care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional. Părinţii spun că marşul elevilor a venit în urma unui parteneriat făcut între Colegiul Naţional “George Coşbuc” din Bucureşti şi ACCEPT. Irina Niţă, director executiv Asociaţia ACCEPT, a declarat pentru RTV.NET că informaţiile sunt greşite.

“Noi nu avem parteneriat cu Coşbuc. Acest colegiu a mai făcut evenimente, am colaborat în trecut, care au legătură cu discriminarea sau cu drepturi gay. Majoritatea au fost fără sprijinul nostru. Ocazional câte o persoană de la noi a mai mers la ei, de-a lungul anilor, dar în acest context, activităţile au fost iniţiate de ei după cum au crezut că este potrivit. Noi nu am oferit nici măcar informaţii, nu au cerut de la ei nimic. Nu ştiu care sunt activităţile. Noi nu am fost implicaţi în niciun seminar. Coşbuc este un liceu care are tot felul de iniţiative, una mai bună decât alta. Părinţii ar trebui să fie mulţumiţi că, copiii lor învaţă în acea şcoală“, a declarat Niţă.

  • Adevarul:

Anchetă la Liceul „George Coşbuc“ din Capitală. Un părinte reclamă promovarea homosexualităţii în rândul elevilor

Părintele unui elev de la Colegiul Naţional bilingv „George Coşbuc“ a sesizat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în privinţa unui seminar cu tema „Luna Minorităţilor Sexuale”“ care ar fi avut loc joi dimineaţa la liceu.

UPDATE 19:30 – Contactată de “Adevărul”, directoarea executivă a Asociaţiei Accept, Irina Niţă, a explicat că organizaţia neguvernamentală care apără şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) nu a fost în niciun fel implicată în vreun eveniment organizat anul acesta de Colegiul Naţional “George Coşbuc”.

“Nu avem niciun parteneriat cu liceul Coşbuc. Noi, Asociaţia Accept, organizăm în luna februarie o serie de evenimente sub umbrela lunii istoriei LGBD şi toată lumea care doreşte să participe este invitată să se aşeze sub această umbrelă şi să organizeze ce crede potrivit. Eu ştiu că cei de la Coşbuc plănuiau o serie de activităţi în această lună, însă noi nu am fost în niciun fel implicaţi în pregătirea lor. Din ce am auzit, mi se păreau nişte evenimente inofevsive şi care sunt în beneficiul copiilor, dar ei nu ne-au cerut nici ajutor şi nici informaţii în organizarea lor”, spune Niţă.

În general, când se organizează dezbateri pe această temă, Asociaţia Accept este contactată pentru partea de documentare, dar, conform declaraţiilor directoarei executive, de data aceasta, liceul Coşbuc nu le-a cerut informaţii.

“Ei au mai abordat subiecte precum discriminarea, prevenirea SIDA şi drepturile cetăţenilor indiferent de orientarea lor sexuală. Este un liceu bilingv care are un curriculum special pe partea aceasta de drepturi ale omului şi implicare civică. În general, liceele din România nu sunt deschise pentru promovarea unor astfel de activităţi”, comentează Niţă.

În general, în şcolile din România există interes pentru abordarea diferenţelor culturale, sau a situaţiei persoanelor cu dizabilităţi însă se evită organizarea de activităţi care au legătură cu drepturile persoanelor LGDB “în condiţiile în care violenţa în şcoală este o problemă, iar copiii percepuţi ca fiind astfel sunt destul de vulnerabili. Ei nu au foarte mult sprijin nici din partea şcolilor sau a colegilor”, mai spune Irina Niţă.


Părintele unui copil din Colegiul Naţional Bilingv ”George Coşbuc” a reclamat la inspectoratul şcolar Bucureşti organizarea unui seminar, joi, despre promovarea drepturilor homosexualilor în rândul elevilor.

Elevii au purtat pe holurile liceului steagul gay şi au participat la un seminar cu tema “Luna minorităţilor sexuale”, potrivit unui profesor de la “Coşbuc”, şi nu este pentru prima dată când se sărbătoreşte luna minorităţilor sexuale în instituţie.

“Ieri (joi – n.r.) a fost făcută o sesizare la ISMB din partea unui părinte al unui elev de la Coşbuc. În momentul de faţă, la liceu se află o echipă de la inspectorat care cercetează această sesizare. Până nu avem un răspuns de la inspectorii de pe teren, nu pot să dau alte amănunte. Nu cunosc să se fi făcut astfel de sesizări de la Coşbuc până acum”, a declarat pentru “Adevărul” purtătorul de cuvânt al ISMB, inspectorul Marian Banu.

Liceul neagă informaţiile

Conducerea liceului neagă totuşi vehement aceste informaţii.  “Noi, ca liceu, nu declarăm nimic”, a spus pentru ”Adevărul” directoarea adjunctă de la “George Coşbuc”, Carmen Dumitrescu, întrebată de seminarul reclamat de părinte la ISMB.

De altfel, nici profesoara Roxana Marin, cea care ar fi organizat acest seminar, nu recunoaşte că s-ar fi ţinut un astfel de curs la ”George Coşbuc”. “La noi în liceu nu s-a ţinut un seminar despre drepturile homosexualilor”, a declarat Marin pentru “Adevărul”. Însă, profesoara a postat pe profilul ei public de Facebook poze cu steagul minorităţii gay purtat de elevi pe holurile liceului.

Asociaţii creştine critică situaţia într-o scrisoare deschisă

11 ONG-uri creştine au redactat o scrisoare deschisă adresată mai multor ministere, printre care şi cel al Educaţiei, cât şi Parlamentului şi inspectoratelor şcolare în care critică activităţile culturale făcute în februarie de ong-urile care susţin drepturile homosexualilor, cum ar fi celebra paradă gay.

“Ca reprezentanţi ai asociaţiilor creştin-ortodoxe din România, ne exprimăm în mod deschis protestul faţă de expunerea tinerilor la asemenea acţiuni cu caracter obscen, prin care sunt încălcate în mod făţiş legile care protejează copiii şi instituţia familiei”, se arată în scrisoarea asociaţiilor creştine.

Acestea critică faptul că manifestările sunt găzduite şi de câteva instituţii de învăţământ din ţară cum ar fi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti, dar şi de Colegiul Naţional bilingv “George Coşbuc”.

În scrisoarea deschisă a asociaţiilor creştine este menţionată şi o profesoară de la Coşbuc, Roxana Marin, care ar fi recunoscut într-un interviu publicat anul trecut că există o platformă de activism LGBT la nivelul liceului.

Asociaţiile creştine solicită “tuturor factorilor de răspundere respectarea atentă a legilaţiei în vigoare şi interzicerea imediată a susţinerii acestor activităţi în spaţiile publice, mai cu seamă în unităţile de învăţământ care sunt destinate formării caracterelor morale şi nu experimentelor de pervertire satanică a tinerilor”.

Razvan Bucuroiu: Travestiţii de la bilingv

Nu mai departe de ieri seară am aflat de la Ştirile TVR că la liceul bilingv „George Coşbuc” din capitală (cu clase V-XII) este în plină desfăşurare o campanie de cunoaştere a culturii şi modului de viaţă al homosexualilor, lesbienelor şi travestiţilor. Cum şi de ce? Iată două întrebări simple, la care până în prezent direcţia şcolii şi Ministerul nu au răspuns. Şi nici nu aveau cum.

Totul a început aşa, acum câteva decenii: homosexualitatea este o afecţiune, împotriva căreia nu poţi lupta. În consecinţă, trebuie ridicate sistematic sancţiunile aplicate de societate acestui tip de comportament sexual, cu tot ceea ce derivă din el.

Apoi discuţia a alunecat, subtil, pe panta determinismului genetic: aşa s-au născut, n-ai ce le face. Bref, societatea s-a conformat şi a declanşat mecanismul de dezincriminare. În vremurile din urmă, abordarea lor sexuală zglobie dar de neînţeles pentru terna majoritate a devenit „o opţiune”, un „mod de viaţă alternativ”.

Bun şi aşa. Întâmpinăm această multaşteptată deblocare ideologică prin defilările de care alegorice la Berlin (acolo e topul participării) şi în toate marile oraşe ale lumii, prin deja celebrele gay parade. Dar parcă tot nu e bine, e insuficient. Trebuie mai mult.

Trebuie să aibă dreptul la căsătorie, la adopţie de copii. Copii la care nu pot ajunge singuri, căci relaţia lor e stearpă sub aspectul procreerii. Ok, le furnizăm noi, monotonii sexual, copii. Băieţi, fete – la alegere. Tot nu ajunge. Trebuie ca lumea să-i cunoască mai bine, în amănunt chiar, să-i îndrăgească, să-i înţeleagă. Şi atunci au dat asaltul în şcoli. În şcolile publice româneşti – cele mai vulnerabile – că par ale nimănui.

Aşa se face că am putut lua act de acea ştire uluitoare, în care era prezentat cum conştiinţa fragedă a copiilor este dirijată, prin purtarea de grijă a unor dascăli, să ia cunoştinţă, să accepte şi chiar să empatizeze cu modul de viaţa al homosexualilor, lesbienelor şi travestiţilor.

Şi asta la modul direct şi concret, prin traininguri, prin colocvii, prin defilarea pe holurile liceului cu steagul rogvaiv (curcubeul care a ajuns, din semn al împăcării postdiluviu dintre Dumnezeu şi Noe, simbolul sexualităţii „altfel”), prin ateliere de lucru – în fine, prin toată claviatura propagandei pusă în slujba respectivei cauze.

Noi, părinţii, ne trimitem copiii la şcoală pentru a învăţa carte, pentru a buchisi la materiile unei programe şcolare şi aşa ultraîncărcate. Nu-i trimitem acolo pentru experimente psiho-sociale de prost-gust, nici pentru a le modifica datul natural, nici pentru a-i informa prematur asupra sexualităţii normale sau inversate – când mintea şi trupul lor nu secretă încă hormonul curiozităţii şi al chemărilor erotice.

Atunci de ce să le forţăm „creşterea”? Pentru a avea cât mai repede un contingent proaspăt de tinere vlăstare dezinhibate? Nu cred că e bine ca şcolile noastre să se transforme în astfel de ferme experimentale, cu producţii record. De aceea sunt curios şi eu să aflu răspunsul „fermierilor” în grija cărora ne-am încredinţat copiii. Dar va veni el oare?

De pe mail, programul in care e implicat liceul Cosbuc:

http://www.facebook.com/pages/CARE-Cosbuc/125737667454657?ref=stream

CARE Cosbuc

AFRICAN AMERICAN HISTORY & LGBT HISTORY MONTH
FEBRUARY 1-28 • COSBUC BILINGUAL, 29-31 Olari St.

Thursday, Feb. 7 • 9:30-10:30 am • Room 17
What If?: A Creative Writing Workshop
Middle school students invited

Wednesday, Feb. 13 • 7:30-9:30 am • Room 16 • Everyone invited
African American Voices: A Performance Event ft. 11U2

Friday, Feb. 15 • 10:30 am-12:00 pm • Room 16 • Everyone invited
Invisible Men Screening

Friday, Feb. 15 • 12:15-12.35 pm • Everyone invited
PRIDE

Monday, Feb. 18 • 12:30-1:30 pm • Room 16 • High school students
invited
Stories from the Stork/Sexul si barza

Friday, Feb. 22 • 5:30-7:00 pm • Room 16 • Everyone invited
Living Library

Tuesday, Feb. 26 • 4:30-6:30 pm • Room 19 • High school students
invited
Reflections of Gender & Race in Literature

Tuesday, Feb. 26 • 7:00-8:30 pm • Room 17 • Parents invited
Reflections of Gender & Race in Literature

Nota noastra:

Stirea de la TVR poate fi urmarita aici: http://www.tvrnews.ro/gay-pride-intr-o-scoala-publica-din-romania-parintii-au-cerut-ajutorul-tvr_26916_video.html#view

Cineva ne-a semnalat urmatoarea reactie de pe adresa de facebook de mai sus, o reactie a unei “foste absolvente” a Liceului Cosbuc:

Ce vremuri naspa traim! La Realitatea dam pe post ce ne scriu toti imbecilii agramati care cred ca “vor ungurii sa ne ia tara” iar la TVR un parinte (cine naiba l-a lasat pe boul asta sa se inmulteasca?) latra suparat ca la Liceul Cosbuc o profesoara a indraznit sa-i invete pe copii ce-i aia normalitate si toleranta si le-a povestit si despre luna LGBTQ. Doamne fereste sa-i civilizeze cineva progenitura! Eu una cred ca a fost marele noroc al vietii mele ca am urmat liceul Cosbuc si ca Roxana Marin m-a primit la cercul de Public Speaking. Cam tot ce mi s-a intamplat bine in viata mai tarziu (Soros scholarship, masterat, munca) a fost o consecinta a faptului ca femeia asta s-a chinuit sa ma invete ce-i aia normalitate!

Ei, asa da, bravos, toleranta, respect, civilitate, nu?! Dumnezeule, cata prostie… Si, nu-i asa, mare noroc pe aceasta prostime ca, dupa ce si-a spalat creierii cu propaganda LGBT, primeste, exact pentru acest lucru SI NU PENTRU ALTCEVA, burse si locuri de munca.


Categorii

Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

52 Commentarii la “Ancheta privitor la PROPAGANDA HOMOSEXUALA de la LICEUL GEORGE COSBUC

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Colegiul Cosbuc a decazut in ultimii ani intr-un mod jalnic. Un parinte remarca mai sus pe buna dreptate ca se fac demersuri pentru promovarea activitatilor LGBT (lesby, gay, transexual, bisexual), dar nu s-a gasit energie pentru sarbatorirea lui Eminescu desi sunt vreo 10 profesori de romana.

    Mai mult, profesoara de romana Ioanan Nanu tine prelegeri la clasele a V-a despre faptul ca “acum nu mai este neaparat necesar ca baietii sa fie cu fetele, acum se poate si baieti cu baieti si fete cu fete”. In loc sa-i duca pe elevi la o piesa de teatru legata de literatura romana vinde bilete la monoloagele vaginului, piesa obscena, marcata de trairi lesbiene. De fapt asta este una din marile probleme ale liceului.

    Destul de controversata propaganda gay in aceasta scoala. De fapt este o propaganda a unui grup lesby care domina scoala pe care realmente au pus mana. Se aduc reciproc pe locurile care se elibereaza in catedra de engleza. Profesoarele de engleza noi sunt realmente alungate dupa ce li se verifica orientarea, daca aceasta este necorespunzatoare (adica hetero).

    In plus activitatile grupului exclusivist lesby sunt si creative si sustinute printr-o trupa de teatru cu aceleasi apucaturi (vezi punerea in scena tot in scoala a piesei “Monoloagele vaginale”). Unii din invataceii trupei sunt artisti si la propriu si la figurat. Ei primesc prin grupuri de email, facebook sarcina sa posteze, blamenze, terorizeze, pro sau contra ca niste forumisti robo.

    Ultima achizitie a grupului prolesbianism este profesoara Nanu care este un fel de “politia gandirii” a liceului in cauza.
    De fapt in acest colegiu singurul drept care este respectat (in afara de orele de engleza nefacute) este tocmai afirmarea creatoare si luminoasa a lesbianismului (zis parada “gay” ca paravan). In rest libertatea cuvantului, dreptul la (eventual alta opinie) este reprimat. Colegiul Cosbuc plateste cu regularitate despagubiri pentru aceasta.

    Pe cand si o Parada Heterosexuala cu invitati de la MECTS si Inspectoratul Scolar?

    Intre noi fie vorba regulamentul scolar interzice activitatile cu continut obscen, indiferent de orientarea sexuala.

    Iar textele din “Monoloagele vaginului” la care duceti copii si mai si vindeti bilete sunt suficient de obscene doamna Nanu. daca nu credeti cititi:

    (…) Consideram ca titlul este indeajuns de lamuritor, speram ca nu exista cineva care sa aiba nevoie de citate obscene ca sa se convinga – nota admin.

  2. Pingback: In deplina mutenie a Patriarhiei: CAMPANIE IMPOTRIVA OREI DE RELIGIE si program PRO-"DIVERSITATE" in 64 de scoli - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Nu inteleg care e problema populatiei noastre…unul la mana fiecare face ce vrea cu viata lui, in patul lui….si da trebuie facuta o educatie si din punctul asta de vedere in scoli asa poate mai scade violenta….parintii care nu sunt de acord cu asta poate vor sa isi creasca copii violenti (sa bata sa omoare pe cineva) sa nu accepte ca nu toti suntem la fel eu una personal vreau sa stie copilul meu si sa accepte pe cei din jur asa cum sunt fara sa judece sa marginalizeze ….da poate profesoara respectiva a exagerat dar intr-un fel sau altul suntem toti la fel si trebuie sa ne acceptam pentru ceea ce suntem nu pentru ceea ce facem in pat ….si toti faceti referire la Biblie si ce scrie in ea exista in ea precizarea ” nu judeca”….dar noi toti judecam….cand exista mult mai multe probleme in tara asta…..barbati care isi bat femeile, copii, copii parasiti, agresati….dar hai sa vedem doar ca exista homosexuali…in fine cred ca romani nu au lipsit atunci cand s-a impartit toleranta, acceptarea….si toate se trag de la faptul ca pe noi intodeauna o sa ne intereseze ce face x si y, nu ne vedem de viata noastra buna rea cum ea ….

  4. @yullia:

    Draga doamna, daca toata chestiunea homosexualitatii ar fi ramas in domeniul privat, in dormitoare, adica la nivelul “face fiecare ce vrea cu viata lui”, nu s-ar fi intamplat nimic, niciun scandal public, niciun protest. Probleme se ivesc tocmai atunci cand unii pretind drepturi colective si cauta sa faca propaganda PUBLICA faptului ca se imperecheaza intr-un anume fel definit de Biserica drept sodomie (pacat impotriva firii). Cei care agreseaza spatiul public si pe ceilalti oameni care isi vad de viata lor, bagandu-le sub nas relatia lor sexuala si pretinzand sa fie laudati, mangaiati si recompensati cu drepturi pentru aceasta, sunt cei din gruparile LGBT. Este o chestiune de buna cuviinta care e agresata, asta daca mai avem asa ceva in noi…

    Si daca exista alt gen de probleme sociale, asta nu inseamna ca astfel de agresiuni sunt de trecut cu vederea. Tocmai pentru ca exista acestea, propaganda LGBT este si mai deplasata, de parca poporul roman n-ar alta treaba acum decat sa se ocupe de homosexuali!

  5. @yullia ,

    ” eu una personal vreau sa stie copilul meu …”
    si cum va ganditi sa procedati ?
    Va ganditi doar sa le explicati cum stau lucrurile cu homosexualii sau o sa-l duceti la o parada ( sau alt gen de manifestare publica ), sa vada cu proprii ochi cum arata travestitii , transexualii , cuplurile ?
    Va ganditi sa-i dati spre vizionare si filme explicite ?
    Cam la ce varsta ( a copilului ) va ganditi sa incepeti aceasta educatie , la clasa zero , asteptati trecerea spre gimnaziu sau spre liceu ?
    Cam pana unde credeti ca este bine sa mearga copilul dvs. in privinta tolerantei manifestarilor homosexualilor ? Sa tolereze totul pana la momentul cand ( Doamne , fereste ! ) va fi agresat sau , cel putin , se va incerca racolarea lui de catre vreun homosexual ?

    Oare i-am invatat deja , pe copiii nostri , toate cele de care au neaparata nevoie in viata si a mai ramas doar asta ? Nu cumva le pervertim inca din copilarie sensul iubirii de aproapele , inoculandu-le un iubirism prost inteles pentru care vom da socoteala la judecata ?

    Si mai ales , @Yullia , cum se face ca totdeauna in acest gen de probleme se gaseste cate cineva care sa ne reaminteasca faptul ca nu trebuie sa judecam ? Pai , atunci , haideti sa nu-l judecam nici pe criminalul cu sange rece care a injunghiat un copil de 14 ani , in fata scolii , nici pe violatorul in serie , care ataca fetele in scarile blocurilor , nici pe ordinarul betiv , agresor si violator care si-a batut joc de nu stiu cate batrane , dupa care le-a batut sau omorat . Deschidem portile tuturor puscariilor si scapam bugetul statului de o mare cheltuiala si ne luam si noi o piatra de pe inima , ca am facut greseala de a-i judeca . Cum vi se pare asta ?

  6. Pingback: Despre discriminare şi libertatea conştiinţei, în România anului 2013 | N-am cuvinte...
  7. Pingback: RADACINILE FASCISTE ale organizatiilor PRO-GAY si ANTI-CRESTINE. Hitler: Casatoria traditionala este impotriva naturii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Decizie CEDO favorabila ADOPTIEI copiilor de CUPLURILE GAY ce poate afecta si Romania/ Cum actioneaza PROPAGANDA HOMOSEXUALA in SCOLI/ Sinuciderea neamurilor si NOUA DEZORDINE SEXUALA (stiri si analize familie) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Mai multe organizatii crestine fac apel catre parinti pentru BOICOTAREA COLEGIULUI "GEORGE COSBUC" din Bucuresti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Protest SEXUL vs BARZA – Propaganda Gay Deconspirata
  11. Pingback: ASUR vrea sa declanseze VANATOAREA DE ORTODOCSI FUNDAMENTALISTI DIN SCOLI. Scandal pe marginea "INDOCTRINARII RELIGIOASE" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: HOMOCRATIA INVADEAZA ROMANIA? Lumea arde si ACCEPTUL organizeaza GAYFEST si MARSUL DIVERSITATII/ Casatoria homosexuala din Marea Britanie: LIDERUL ANGLICANILOR considera ca tema nu tine de credinta! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare