Mark Steyn despre RĂZBOIUL STATULUI CONTRA ÎNVIERII (Video). Sărbătoarea Paștilor la catolici și protestanți în anul II Covid: clerici amendați, dați în judecată, lepădați de superiorii lor pentru adunări „ilegale” sau „nerespectuoase” față de regulile anti-Covid/ Pastor polonez în Canada, către polițiștii veniși să întrerupă slujba: AFARĂ! GESTAPO NU E BINEVENIT AICI!

6-04-2021 2 minute Sublinieri

FoxNews:

Mark Steyn: The anti-religion nanny state’s war on Easter

Gazda emisiunii, Mark Steyn, și-a folosit monologul de la „Fox News Primetime” pentru a trage alarma vizavi de reprimarea activităților bisericilor în weekend, avertizând că atunci când „bisericile tac, singura religie rămasă este statul”.

STEYN: Chiar și într-o creștinătate în decădere, există ceva încurajator in legătură cu slujba de duminică din dimineața Paștelui, cu stranele bisericii pline, așa cum rareori sunt și … oh, nu, stați, îmi pare rău, greșeala mea. Acesta a fost vechiul Paște – înainte ca statul să rostogolească piatra în fața ușii bisericii.

Deci, osanalele au fost categoric reduse la tăcere ieri: cântatul rămâne interzis în bisericile din California. În Spania, au luat măsuri suplimentare de precauție pentru interzicerea imnelor. În Grecia, au interzis difuzoarele, nu care cumva sa fie ispitiți sa țină o slujbă în aer liber.

Dar, serios, de ce să n-o zicem de-a dreptul? În Irlanda, TOATE slujbele cu participarea oamenilor sunt ilegale și, la fel ca părintele Hughes din Mullahoran, care a ținut slujba cu patruzeci de credincioși, veți primi o amendă de 500 de euro dacă doriți să încercați asta. Iar pastorul Cronin de la Biserica Abundența Harului din Dublin a fost arestat la mijlocul serviciului religios. Ca o mică glumă a posterității, un catolic irlandez este în prezent liber să-și practice religia doar dacă trece granița la nord, unde, sub jugul tiranic al protestantismului britanic, bisericile sunt deschise, spre deosebire de sud.

Și cel mai trist dintre toate lucrurile unui an fără biserică este că numărul de americani membri ai bisericilor din SUA scade pentru prima dată sub 50%. Ceea ce este păcat. Pentru că, atunci când bisericile tac, singura religie rămasă este Statul.

R3Media:

Un pastor polonez al unei biserici protestante din Canada i-a scos afară pe polițiștii care veniseră să verifice slujba de Paști: Să nu vă mai întoarceți fără mandat de la judecător. Gestapo-ul nu este binevenit aici!

Poliția din orașul canadian Alberta a fost scoasă afară dintr-un lăcaș de cult protestant, după ce aceștia s-au prezentat în timpul slujbei de Paști, fiind acuzați că au venit „să intimideze enoriașii”, scrie Breitbart. Duminică, 4 aprilie, a fost prima zi de Paști pentru catolici și protestanți.

Pastorul Artur Pawlowski s-a ținut pe poziție și i-a scos pe cei șase polițiști afară, filmând totul într-un video pe care l-a urcat pe rețelele de socializare.

„Puteți să vă imaginați, acești psihopați”. „Paștele, cea mai sfântă sărbătoare a creștinilor și ei vin să-i intimideze pe creștini – de necrezut!”, a spus el.

În video se vede cum pastorul le strigă polițiștilor să se întoarcă doar cu mandat de la judecător. „Nu vreau să aud niciun cuvânt. Afară! Afară! Ieșiți de pe această proprietate imediat, până nu vă întoarceți cu un mandat – afară!”, a tunat el.

Pawlowski i-a numit pe ofițeri „naziști”, strigând „Gestapo-ul nu este binevenit aici”.

Le Point

Slujbă fără respectarea măsurilor de siguranță : anchetă deschisă de parchetul din Paris

Parchetul de la Paris a deschis marți o anchetă pentru  „punerea în primejdie a vieții persoanei” În cauză : o slujbă fără măști în weekendul Paști

Videoul a produs un șoc, la ora la care școlile și restaurantele sunt închise într-o Franță carantinată complet. În imaginile dezvăluite de Le Parisien se disting preoții și credincioșii fără mască și fără distanțare socială, adunați sâmbătă în biserica Saint-Eugène-Sainte-Cécile din arondismentul 9 din Paris. În fața strigătelor de indignare provocate de videoul cu pricina, parchetul din Paris  a deschis marți o anchetă pentru „punerea în primejdie a vieții persoanei”. Contactat de Agenția France-Presse, parchetul a afirmat că a încredințat investigațiile Direcției ordinii și siguranței publice de proximitate a Parisului. (DSPAP)

Mai devreme în aceeași zi, eparhia (catolică – n.n.) din Paris s-a declarat, la rândul ei, „stupefiată” de ținerea unei asemenea slujbe în timpul sărbătorilor pascale fără respectarea măsurilor de siguranță. Conform imaginilor difuzate online de Le Parisien, preoții aflați unul lângă altul au dat ostia direct în gura credincioșilor în timpul unei slujbe care a ținut patru ore.

Preoții trebuie să fie „ ireproșabili”

În biserică, credincioșii, mulți dintre ei vârstnici, stau înghesuiți unii lângă alții. „Este absolut inadmisibil”, a declarat marți la France Info Marlène Schiappa, ministrul delegat pentru probleme de Cetațenie. Directoarea de comunicare a eparhiei pariziene, Karine Dalle, a reacționat și ea la polemică: „Suntem stupefiați în fața nerespectării regulilor esențiale de distanțare, de purtare a măștii și ne desolidarizăm de orice comportament lipsit de respect față de o situație sanitară dificilă, a declarat aceasta. Din nefericire, videourile sunt fără drept de apel. În ele se vede un număr important de persoane fără mască și fără distanțare socială. Le condamnăm fără echivoc.” 

După Karine Dalle, subiectul va fi „evident” abordat în interior împreună cu responsabilii. „Imensa majoritate a parohiilor din Paris respectă din fericire numeroasele reguli sanitare de luni de zile”, a afirmat ea. Parohia  Saint-Eugène-Sainte-Cécile asigură că erau „280 de persoane la o capacitate de 600 de persoane”. „Arhiepiscopul Parisului a cerut preoților să fie ireproșabili”, precizează directoarea de comunicare, cu privire la respectarea regulilor sanitare. Astfel, masca este obligatorie de la vârsta de 11 ani. (iar la noi, de la 5 – n.n.) Trebuie lăsate câte două scaune libere între fiecare persoană sau entitate familială. În plus, trebuie lăsat câte un rând sau o bancă liberă între fiecare rând ocupat, reamintește directoarea de comunicare.


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Mark Steyn despre RĂZBOIUL STATULUI CONTRA ÎNVIERII (Video). Sărbătoarea Paștilor la catolici și protestanți în anul II Covid: clerici amendați, dați în judecată, lepădați de superiorii lor pentru adunări „ilegale” sau „nerespectuoase” față de regulile anti-Covid/ Pastor polonez în Canada, către polițiștii veniși să întrerupă slujba: AFARĂ! GESTAPO NU E BINEVENIT AICI!

 1. Da! Ceea ce a facut acel pastor trebuie facut peste tot. D-asta IPS Teodosie este cam ce trebuie la ora actuala!
  De ce?! Pentru ca totusi astora nu le convine sa apeleze la fortza si sa scoata cu fortza din biserica ierarhi si preoti si apoi sa apara pe internet! INCA nu le convine pentru ca asta ar fi o imagine care ar inflama cu adevarat publicul si ar confirma fara dubiu ca dincolo de asa-zisa agenda pandemica, agenda reala este cea de distrugere a crestinismului! Problema este ca din pacate nu sint multi care sa aiba o astfel de atitudine sau curaj. S

  Nu stiu daca observati dar nu prea am auzit de musulmani care sa se planga ca le-au inchis moscheile….sau hindusii si budhistii templele. Crestinii sint cei mai afectati de masuri. Si dupa cum se spunea si aici mesul la biserica a scazut cu 50% – pai da! Asta se vrea – normalizarea bisericilor inchise! Scoaterea din obisnuinta populatiei de a mai merge la biserica! Ori asta este fundamental! Din fericire pina una alta la noi inca nu este cazul pentru ca totusi bisericile chiar au fost deschise in comparatie cu alte tari si mai ales cu cele ortodoxe de tipul Greciei.

  Dar aici este problema – satanistii care ne conduc aplica politica pasilor mici- adica slujba pina la 2 , slujbele din saptamina mare doar pina la 8. Si, iarasi, IPS Teodosie are perfecat dreptate sa nu faca acest compromis, acest negot! Pentru ca el, spre deosebire de altii, a inteles ca acum nu mai merge cu negocierea si compromisul. Ca daca se merge pe tactica “hai, ca mai lasam de la noi si facem slujba pina la 2 ca macar ne lasa cu biserica deschisa de Pasti” satanistii vor inainte cu alte cereri si alte restrictii si nu se vor mai opri pina la sufocarea completa a bisericii. Deci, da! A venit vremea in care biserica nu mai poate sa faca compromisuri asa cum a facut dupa 47 si in alte circumstante. Si asta pentru ca in acest caz ar insemna finalul, sfarsitul ei!

  Este interesant de observat cum bisericile deja slabe gen cea Anglicana, protestante si pe alocuri catolice au cedat fara lupta, rapid aproape complet ba chiar au facut si exces de zel. COVID_ul este si borna de final al acestora – cred ca din acest moment se poate spune ca Biserica Anglicana se va auto-desfinta din lipsa de activitate si oameni. LA fel si multe altele protestante. Catolicismul probabil va mai supravietui in zone mai sarace cu adepti mai ferventi gen America de Sud dar ma indoiesc ca va mai face doua parale in Europa – poate cu citeva exceptii minore.

  O sa-mmi spuneti- ca si asa astea erau biserici eretice, etc. Si totusi asta ramine o lovitura crunta chiar si pentru noi. Bisericile romanesti din diaspora au primit ajutor masiv de la acesti confrati – in principal tocmai prin impartirea locului de rugaciune. Lasa ca de bine de rau aceastea mai ofereau niste repere crestine si mai aduceau aminte populatiei occidentale ca totusi fundamentul lor este crestin…..Si, important, mai erau, cit de cit, o bariera impotriva valului islamic.

 2. “…atunci când bisericile tac, singura religie rămasă este statul.”

  Expresie de pus în ramă!!!!

  …De-ar citi şi …cine trebuie…!!!!

 3. Spunea Pr. Paisie ca lumea fierbe. Asta devine mai evident pe zi ce trece. Lumea fierbe. BOG fierbe. De la un capat la altul al lumii. Si in Grecia. Si in SUA. Si in Israel. BOG are si probleme financiare, fiind nevoiti sa vinda anumite proprietati (eg. SUA si Ierusalim). De asemenea, foarte multi clerici care au fost caterisiti de catre BO Rusa sint readmisi fie ca preoti, fie ca ierarhi (!) sub Patr. Bartolomeu. Foarte straniu!

  Nu este nici macar vorba numai de ceea ce se intimpla in Ukraina. Acelasi lucru se intimpla in SUA. Iar multi oameni nu stiu, se duc la aceste biserici cu preoti caterisiti. Azi o episcopie, miine alta sub Patr. Bartholomeu. Ba se creaza si episcopii noi! Azi preot caterisit in Ucraina sau SUA, miine preot sau chiar episcop sub Patr. Bartolomeu! .

  Pr. Gabriel din Muntele Athos este de parere ca

  “unul din motivele ptr. care grecii sufera este pentru ca nu pastreaza credinta Orthodoxa pura, si pentru ca episcopii lor se roaga si celebreaza impreuna cu hereticii si cu schismaticii, ca niste tradatori. Aceasta va aduce grecilor desastru”

  De remarcat ca acesti heretici si schismatici numiti de Pr. Gabriel au fost in Muntele Atos si s-au rugat acolo la citeva manastiri. De asemenea, Pr. Gabriel atribuie dezastrele naturale care au avut loc in Muntele Atos pe seama acestor co-celebrari.

  Doamne, ai mila de noi ca toata lumea a devenit un vulcan care tot pilpiie! Adu pacea ta si unitate Bisericii Ortodoxe pentru care Tu ai patimit.

  https://orthochristian.com/138486.html
  https://www.helleniscope.com/2020/03/10/many-new-vicars-no-real-orthodox-leadership/

 4. https://sendvid.com/7oxq1nep – video inregistrat am impresia in Marea Britanie, politia intra in timpul slujbei de Inviere intr-o biserica catolica, intrerupand slujba, si dupa ce ameninta cu amenzi mari si chiar cu arestarea, in pofteste pe toti sa iasa afara. Preotii si credinciosii dupa un moment de tacere se conformeaza si parasesc biserica. Nici macar unul nu se opune. Este groaznic ce se intampla, statul intervine peste cultele religioase, mai rau ca in dictatura.

 5. Pai ei vor musai ca toate bisericile sa fie inchise ca sa se arate ala, caci nu poate sa apara deoarece Sfanta Jertfa il arde.
  Trebuie sa intelegem vremurile si sa lucram pe masura, nu mai merge cu zdranga-zdranga…

  “Şi apropiindu-se fariseii şi saducheii şi ispitindu-L, I-au cerut să le arate semn din cer.
  Iar El, răspunzând, le-a zis: Când se face seară, ziceţi: Mâine va fi timp frumos, pentru că e cerul roşu.
  Iar dimineaţa ziceţi: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roşu-posomorât.
  Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o judecaţi, dar semnele vremilor nu puteţi!”
  Matei, 16.

  Neam viclean şi curvar vrea sa vada neaparat semne din Cer ca sa se convinga, dar semnele vremurilor nu vrea sa le vada…

 6. Un prieten mi-a trimis “Predca PS Sofronie Suceveanul” care, chiar daca este pe ritul vechi, vorbeste foarte CLAR si TRANSANT:

  NE VACCINĂM?

  +PS Episcop Sofronie Suceveanul; (cleric ortodox de stil vechi)

  “Fricosii nu mostenesc împărăția lui Dumnezeu” spune Sf. Apostol Pavel.

  Dupa ce biserica noastra a luat act de pericolul vaccinarii si prin gura Înaltpreasfințitului și Mitropolitul nostru Vlasie Mogârzan, v-am transmis pozitia noastra, si din punct de vedere duhovnicesc, dar și din punct de vedere medical și moral.

  Totuși, după nenumăratele solicitări, întrebări lansate de creștini, multe fără răspunsuri, suntem datori cu câteva clarificări.

  Frati crestini,

  Nici acum, după ce v-au pus botnita permanent, nu realizati ca nu e vorba de virus?!? A început trierea! A inceput separarea graului de neghina! Cei care vor accepta numărul lui Mamona in trup, vor alege painea, iar cei care nu vor accepta numărul lui Mamona ,vor alege CRUCEA, vor muri pentru lume, dar vor trai in veșnicie pentru Hristos! „Neimpotrivindu-se la timp, omul devine treptat incapabil de a se mai împotrivi vreodată.” Înțelegeți că ei nu se lăsa, nu renunță la planul lor diabolic, de a ne indobitoci, dezbina și inrobi, dar acestea trebuie sa se intample, pentru ca așa este scris.

  “Vor găsi o boala pentru care vor face un vaccin, care va fi obligatoriu și care va fi începutul pecetluirii” zice Sf. Paisie Aghioritul (Trezire Duhovniceasca).

  Acest plan al pecetluirii a-nceput de cel puțin 10 ani, dar nu se putea face de la început pentru ca nu aveau oamenii lor in toate guvernele lumii. Între timp si-au pus acești oameni. Aproape toți politicienii lumii sunt ai lor, cu sufletele vandute, slugi mărunte fără personalitate, care le fac jocurile murdare, întocmai și la timp. Sunt totuși multe voci care îi critică, nu neapărat creștini, oameni normali la cap, care pricep conspirația, însă planul merge mai departe. Am vrea ca și partea clerului, cea nevanduta, sa lupte mai mult pentru conștientizarea credincioșilor, preotul care nu vorbește in predicile sale despre pericolul ecumenismului și al pecetluirii, a pierdut timpul degeaba, iar cei din manastiri care nu mărturisesc adevărul au pierdut totul.
  “Tacerea clerului este ateism” spunea Sf. Grigore Palama.

  Va spuneam ca e doar începutul, pentru ca in curand vor impune obligativitatea vaccinarii prin fel si fel de conditionari, nu poti umbla liber, nu poti cumpara, nu te poti angaja, nu poți trimite copiii la scoala, și alte motive perfide. Trebuie sa fim tari, mulți si uniți, și mai ales cu nădejdea in Hristos Mantuitorul, care nu ne va părăsi. Înțelegeți fraților, că Hristos este mai puternic decat toata sleahta lor de servitori ai Antihristului. In curand vor inventa virusuri si boli, si la animale si la plante, incat nu vei mai putea sa cresti animale sau plante liber, deci va trebui sa cumperi. De unde? De la magazinele lor.
  Cine controlează mancarea, controlează populatia.

  Revenind la vaccin, specialiști adevărați din întreaga lume ne spun clar ca unei viroze gripale, nu i se poate face niciodată un vaccin pentru ca, un vaccin se face in circa 5-8 ani iar aceste viroze suporta mutații, chiar de doua ori pe an. Atunci ce vor ei sa bage in corpul nostru? Dacă acest vaccin este așa de bun, oare de ce nu-l găsim in farmacii, este nevoie de armata și poliție? Oare de ce vaccinul este gratuit și nenorocitele de măști inutile sunt pe bani?

  Va trebui sa rezistam rugandu-ne neincetat, postind, spovedindu-ne și impartasindu-ne cu Trupul și Sangele Mantuitorului. Numai așa vom scăpa nepecetluiti. Niciodată un creștin împărtășit nu va putea fi supus (spurcat) de planurile lor satanice. Pentru asta Biserica Ortodoxă este dușmanul lor de moarte, este singura reduta in calea instaurării împărăției antihristului. De fapt planul lor a început, precum prorocirile, cu unirea religiilor intr-una singura, si sunt disperați ca nu le-a reusit in totalitate, ca enclava aceasta conservatoare si incapatanata ortodoxa, nu renunta asa usor la religia salvatoare in Hristos Mântuitorul. Vor veni cu alte planuri și prigoane, mult mai diabolice și mai întunecate, diavolul nu suporta ortodocșii, nu suporta Sfanta Impartasanie, pentru ca Hristos este întru ei și ei întru Hristos. “Inapoia mea satano” spune Domnul.

  Cu cat ne vor prigoni mai mult, pe noi cei ce credem in Hristos, cu atat mai repede Domnul nostru va veni să judece aceasta lume a lui satan, apocalipsa nu înseamnă sfarsitul, ci un nou început pentru cei ce cred in Hristos si se roaga Lui.

  Cat credeti ca ne veți mai calcă in picioare Biserica, familia și libertatea pe care ne-a dat-o Dumnezeu, ca ființe create de El după chipul și asemănarea Sa. Noi nu va dusmanim, precum voi ne dusmaniti pe noi, noi ne rugăm pentru sufletele voastre, precum Domnul ne invata”Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, ca să fiți fii ai Părintelui vostru Cel din ceruri”

  ”Toata lumea se afla sub influența unei puteri care stapaneste mintea, voința și toate puterile sufletului. Și aceasta putere este vicleana, pentru ca izvorul ei este diavolul, iar uneltele lui sunt oamenii vicleni. Prin ei lucrează Antihrist și inaintemergatorii lui. Apostolul spune: “Pentru aceea, Dumnezeu i-a predat duhului amagirii, al inselarii, fiindcă n-au primit iubirea adevarului“. Ceva întunecat și înfricoșător vine peste lume. Omul va ramane mai mult sau mai puțin sub stapanirea lui și cu cat puterea celui viclean il are mai mult (pe om) in stăpânirea sa, cu atat omul va fi mai puțin conștient de ceea ce face.-Sf. Varsanufie.

  „Vine timpul adevăratei mărturisiri de credință! Toți cei care mărturisesc,vor fi singuri și prigoniți!” Sf. Ioan Maximovici.

  Frati crestini,

  Hristos spune ”nu va temeti de cei ce ucid trupul, căci sufletul nu pot sa-l ucida”

  Trebuie sa luptam, sa nu ne pierdem duhul patristic, pentru ca fericirea duhovniceasca nu este in exteriorul nostru, nu poate fi influențată de amenințările lor, Hristos este in noi, drept pentru care nicio boala, niciun necaz nu vine fără încuviințarea Lui.

  Însăși acceptarea purtării acestei măști banale este dovada necunoasterii Lui Dumnezeu, dovada fricii și supunerii fata de ceva inexistent, ceva impus, fără nume, fără identitate, ceva periculos, care, ne spun ei, ca exista undeva și ne pandeste……

  Ați vazut la vreo televiziune sau instituție de presă, specialiști adevărați, chemați sa desluseasca originea și acțiunea acestui ”virus mortal”? Ați vazut vreo comisie de specialisti desemnată sa cerceteze tot ceea ce înseamnă virus, simptomatică, tratament, vaccin, etc? Nu, pentru că ei știu ca este o mare cacealma, iar programul lor de urmat este de indobitocire, frica, ordine mondială, cipare și, in final, sclavie modernă, mult mai periculoasa ca cea din trecut. Aceasta sclavie va fi, spre deosebire de cealalta, o sclavie nu numai a trupului dar și a sufletului, o sclavie a Antihristului și implicit a satanei, pentru care lucrează acesti nefericiti viitori stapani de sclavi.

  Realizati ca mortalitatea la aceasta gripa sezoniera este de sub 0,1%, iar efectele adverse grave ale acestui vaccin, depășesc cu mult cifra asta? Acestea sunt predictiile unor medici specialist cu care m-am consultat.

  Acest vaccin, nu numai ca nu ne vindeca sau ne scapă de vreo boala, el ne ingradeste, ne ia libertatea primită in momentul creației. Nu drepturile, ci libertatea primită de la Dumnezeu, pe care numai El ne-o poate lua, sau numai noi o putem oferi, Domnului sau lui Mamona, lasandu-ne pecetluiti benevol pentru binele vremelnic din aceasta lume, uitand de vesnicia promisă de Hristos pentru o viata duhovniceasca trăit aici in credința, rugăciunea, iubire, smerenie, milostenie și toleranta.

  Frati crestini,

  Mergeți la Biserica, la Sfanta Liturghie, marturisiti-va și impartasiti-va cat mai des, cei ce nu aveți duhovnic, cautati-va cat mai repede unul in dreapta credință, iar cand nu ne vor mai lăsa in biserici la rugăciune, rugati-va unde puteți si chemati duhovnicul acolo la voi pentru nevoile duhovnicesti, Dumnezeu este pretutindeni.

  Pentru nimic in lume nu va vaccinati, refuzați purtatul mastii si feriti-va de tot ceea ce va vor impune de acum încolo, pentru ca totul va fi spre pieirea sufletului si inrobire. Renuntati la tot ceea ce va ofera ei in schimbul pecetei, la serviciu, la școli, plimbari, hrană, etc, și nu va lăsați copiii educați și manipulați de aceștia.

  Ei toți lucrează pentru instaurarea dictaturii medicale și financiare, toți sunt aleși de stapani, toți sunt vanduti, pierduți, și toți sunt in stare de orice pentru a-si indeplini programul.

  Valul prigoanei vine repede, însă, credeti-ma, ca la fel de repede va trece. Dumnezeu nu a pierdut și nu va pierde nicio lupta așa cum nădăjduiesc ei. Nu peste mult timp Împărăția Lui Dumnezeu va stapani si peste lumea aceasta, pe care vremelnic o stapaneste Mamona cu slugile lui. Dumnezeu nu va va lasa nici flamanzi, nici fără adapost, și nici pe ei nu o să-i lase să-și ducă planul blestemat pana la capat, trebuie sa credem in puterea Lui și să nu ne abatem de la Sfintele Canoane, picand in mrejele promisiunilor lor.

  Așteptați cu încredere sfarsitul acestor timpuri negre, lăsați sa treaca cele scrise pentru că Împărăția Cerurilor este aproape și capetele slujitorilor lui Mamona vor cădea. Timpurile proorocite de zeci de ori, incepand cu Ioan Evanghelistul, in decursul acestor 2000 de ani de la Nașterea Domnului sunt AICI și ACUM.

  Al vostru către Domnul rugător,

  + PS EPISCOP SOFRONIE SUCEVEANUL

 7. Traim intr-adevar vremuri teribile prin toate care se intampla in jurul nostru.
  Duminica trecuta, o familie respectata in biserica noastrai m-a abordat ca s-o ajut (cautand pe Internet) ca sa se vaccineze mai repede cu “Pfizer sau Moderna, dar nu cu AstraZeneca, ca asa au zis copiii” (din RO).
  Am ramas perplex, le-am explicat care este “lupta” si “tinta finala”, insa mi-au zis amandoi ca au nevoie sa se vaccineze ca sa poata lucra (ea) si calatori in RO (el si ea).
  Tot duminica trecuta a murit un bun prieten, doctor chirurg ortoped, doctor si OM BUN care a facut bine la multa lume.
  Tin minte ca acum 20 ani, un preot, vazandu-l in biserica, i-a zis: “doctorii sunt fii ai Luminii !”, dar
  vazand ce fac doctorii acum, parca nu mai este chiar asa…
  In presa din RO s-a scris ca a murit in “lupta cu COVID”, desi eu stiam de acum zece ani ca el avea probleme cu inima , fiind si supra-ponderal.
  Nemernicii vanduti, nu pierd nici un prilej ca sa faca propaganda lor blestemata.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare