PROTOCOLUL DE ÎNMORMÂNTARE DEGRADANT PRETEXTAT DE COVID-19 menținut în vigoare cu CERBICIE BOLȘEVICĂ de ministrul VLAD VOICULESCU și secretarul de stat ANDREEA MOLDOVAN, în ciuda cererii tuturor cultelor. ARHIEPISCOPUL TEODOSIE, DANA BUDEANU, CARMEN TĂNASE, CORNEL NISTORESCU și alții – poziții vehemente față de sacrilegiul comis de 1 an încoace/ ÎPS TEODOSIE critică și ABSURDITĂȚILE care ne transformă în sclavi (VIDEO)

6-04-2021 15 minute Sublinieri

„Nu înghițim absurditățile cu orele, care ne vor sclavi. Nici o logică. Vrem normalitate. Nu e nimeni mai mare ca Dumnezeu”

Antena3:

ÎPS Teodosie, despre înmormântarea pacienților COVID: “Am fost dezonorați prin aceste practici”

Arhiepiscopul Tomisului a vorbit la Sinteza zilei despre protocolul de înmormântare în cazul pacienților decedați de COVID. ÎPS Teodosie a ținut să menționeze cât de importantă este demnitatea persoanelor decedate și mai ales respectarea tuturor obiceiurilor creștine.

“În sfârșit s-au gândit să propună această scrisoare ca să ne redobândim demnitatea și onoarea. Am fost dezonorați prin aceste practici. Omul trebuie respectat și după moarte.

Noi așteptăm învierea (…) Noi trebuie să cinstim și trupul și sufletul. Mai ales sufletul, pentru că el aparține persoanei care l-a purtat și de aceea credința de a învăța cum să avem cultul morților. De aceea îngrijim mormintele, punem flori, vizităm mormintele, aducem lumânări.

Nu am înțeles de ce în stare de urgență a fost interzisă intrarea în cimitir. Ce ne făceau morții?! Toate lucrurile sunt pe dos. Nu știu ce minte a pus bazele unei măsuri lipsite de orice logică și orice altă deducție.

Nu găsesc nicio deducție sănătoasă în aceste măsuri înjositoare, care cu adevărat ne încalcă drepturile noastre. (…) Cum să dărâmi un asemenea fundament, atât de solid?! (…) Această boală este folosită drept pretext și nu de medici. Medicii care ne spun niște lucruri ne spun dintr-un ordin. (…) Mari specialiști se dezic de asemenea practici și sunt specialiști!”, a declarat ÎPS Teodosie, la Sinteza zilei.

Un document care ar putea schimba ritualul, blocat la Ministerul Sănătății

Antena 3 a intrat în posesia unui document exploziv, aflat la Ministerul Sănătății fără a fi semnat, document convenit de toate cultele religioase și reprezentanții Guvernului României, alții decât Ministerul Sănătății, inclusiv Raed Arafat. Documentul ar permite înmormântările creștinești cu tot ritualul.

”Am prezentat informația potrivit căreia toate cultele din România, sunt 18 culte, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, toate cultele protestante, neoprotestante, dar aici nu e vorba doar de creștini, dar absolut toate cultele din România au convenit împreună cu doctorul Raed Arafat, care a fost un foarte mare susținător al schimbării acestui document.

Acest document noi îl avem pe surse de la Ministerul Sănătății, însă am încercat să ne informăm cu privire la modul în care au decurs aceste discuții, folosind toate sursele posibile.

Absolut toate cultele din România au avut două discuții cu doctorul Arafat, care a zis că da, protocolul de înmormântare trebuie schimbat, sunt de acord cu asta, și de trei săptămâni acest document este blocat de Vlad Voiculescu și mai ales de doamna Andreea Moldovan, secretar de stat.

Care sunt lucrurile extraordinare din acest document? Doar niște lucruri de bun simț. Lucruri care fac ca aceste înmormântări să nu mai calce nici demnitatea umană, nici dreptul la credință. Nu vreau să intru în detalii dar oamenii ar trebui să știe că persoanele declarate moarte de COVID, deci în România peste 24.000 de oameni, au fost luați, dezbrăcați, băgați în saci și în felul acesta, înmormântați”, a declarat Mihai Gâdea în timp ce prezenta documentul blocat de ministrul Sănătății.

ÎPS Teodosie critică regulile de înmormântare: “Prea mult au fost înjosiți românii. Omul are demnitate și după ce moare”

“Este o totală lipsă de respect, față de om, de demnitatea lui și mai ales, cei ce nu au credință parcă îi invidiază pe cei ce au credință. Acestea sunt reguli ale credinței și ale tradiției noastre. Nu trebuie să fie încălcate. Se cuvine, cât de urgent, să fie rezolvată această problemă.

Prea mult au fost înjosiți românii și nu li s-au aplicat regulile credinței lor, din aceste motive înguste, fără logică și fără orizont. Nu trebuie să se mai tolereze așa ceva. (…) Omul are o demnitate chiar și după ce a murit.

În legile organice există această prevedere ca oamenii să nu fie tratați sub nivelul celor necuvântătoare cum au fost tratați până acum. Mi s-au plâns creștinii! Trebuie să aducem oamenii la demnitatea lor! Demnitatea oamenilor continuă și după moarte, pentru că trupul este sortit învierii, după credința noastră.

Nu ne batem joc de omul care moare ca să învieze. De aceea îl îmbrăcăm în hainele cele bune pe cel care pleacă. (…) Avem o tradiție de 2.000 de ani care nu trebuie călcată în picioare. Personal m-aș duce la domnul ministru și domnul prim-ministru și domnul președinte trebuie să ia aminte că trebuie să ne respecte demnitatea.

Trebuie să vedem în cei ce ne cârmuiesc niște oameni care ne respectă, nu niște oameni care ne amendează, ne sfidează, ne dezbracă de demnitatea noastră și nu au respect și grijă de sufletele, de tradițiile și de istoria noastră”, a declarat ÎPS Teodosie, la Antena 3.

***

DC News:

Restricții de Paștele Ortodox. ÎPS Teodosie: Absurdități pe care nu le putem înghiți. Poporul este sclav unor ordine

Pe 13 aprilie va avea loc o întâlnire la Palatul Victoria între Biserică și reprezentanții Executivului pentru a stabili regulile Paștelui Ortodox, a anunțat Antena 3. Până în prezent autoritățile au discutat doar de impunerea unei restricții de circulație după ora 02:00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere.

ÎPS Teodosie a susținut în direct la Antena 3 că nu este de acord cu deciziile autorităților.

”Eu m-am exprimat fără să fiu consultat. Nu se poate până la ora 02:00. Slujbele noastre sunt lungi, noi trebuie să le ținem așa cum sunt ele întocmite și nici nu înțelegem orele în care virusul este mai puternic sau este mai slab. Sunt niște absurdități pe care nu le putem înghiți. Sunt și acestea niște metode de înjosire, de sclavagism. Poporul este sclav unor ordine care nu au nicio logică și nicio utilitate. Care e utilitatea? Să se înghesuie oamenii în ore puține, în loc să vină pe rând? Nicio logică. Se contrazice orice logică. De aceea trebuie să apelăm la toată opinia publică să intrăm într-o normalitate. Nu e nimeni mai mare decât Dumnezeu. Vine Sfânta Lumină. Noi sfidăm Lumina care vine din cer? Ce înseamnă asta? Nu se tem? Cine nu se teme va avea motive să se teamă de Dumnezeu. Dumnezeu nu se lasă învins. Nu este nimeni deasupra lui Dumnezeu, chiar dacă unii se declară fără Dumnezeu. Că nu vor ei. Dacă nu vor ei, Dumnezeu tot există. Este realitatea cea mai puternică, cea mai obiectivă, realitatea de la originea lumii și care coordonează viața și sfârșitul și toate cele ce vor urma”, a declarat ÎPS Teodosie. 

ÎPS Teodosie a mai precizat în cadrul intervenției televizate că nu vor fi respectate restricțiile pentru ca slujba de Înviere să poată fi oficiată conform tradiției.

***

Digi24:

Patriarhia cere modificarea regulilor înmormântărilor, invocând „umanitatea și demnitatea”

Modificarea regulilor înmormântărilor este imperios necesară, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. „Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, susține Bănescu. 

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de COVID, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, susține Vasile Bănescu.

Conform acestuia, cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive și au purtat recent un dialog fertil cu autoritățile competente în acest sens.

„Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă. Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, se arată în mesajul Patriarhiei.

***

Antena 3:

Voiculescu, despre protocolul de înmormântare: “Nu se decide din pix. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare”

Vlad Voiculescu a precizat că sunt analizate riscurile și posibilitățile în care pacienții decedați de COVID-19 ar putea fi înmormântați cu respectarea tuturor obiceiurilor religioase.

Ministrul a explicat că schimbările urmează a fi făcute prin Ordin de ministru, iar în prezent specialiștii analizează variantele posibile pentru realizarea ceremoniilor de înmormântare.

“Schimbările se fac prin Ordin de ministrul al Sănătății, trebuie să ascultăm toți specialiștii, există comisii de specialitate. Nu e un lucru pe care să vreau eu să vrea cineva dintre decidenți să îl decidă din pix. E un lucru care merită 24 – 48 de ore de analiză. Nu este o reglementare nouă, e o reglementare care are un an de zile“, a precizat Vlad Voiculescu, la Antena 3.

Ministrul Sănătății a explicat că înainte de a fi luată o decizie cu privire la modul în care se vor organiza înmormântările persoanelor răpuse de COVID-19, trebuie să fie efectuată o analiză cu privire la riscurile în fața cărora se expun familiile pacienților.

“Opiniile sunt în special focusate pe riscurile pe care trebuie să le evităm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, dar prioritățile sunt cele două: pe de-o parte să ținem cont de riscurile pe care și le asumă toți cei care participă la procesul de pregătire și înmormântare și pe de altă parte sigur să le dăm posibilitatea oamenilor să își ia rămas bun de la cei dragi”.

Referitor la solicitarea cultelor religioase pentru schimbare protocolului de înmormântare al bolnavilor de COVID-19, Voiculescu spune că proiectul nu a fost blocat la Ministerul Sănătății, dar “se lucrează”:

“Nu există așa ceva! Să fie un proiect blocat la Ministerul Sănătății. Se lucrează, vorbim despre o reglementare care e veche de un an de zile. Nu vorbim despre un proiect blocat”, a declarat ministrul Sănătății, la Antena 3.

***

Dana Budeanu: “În secunda în care halești abuzuri, ajungi să halești orice”

Dana Budeanu a vorbit la Sinteza zilei despre protocolul de înmormântare al persoanelor decedate în urma infectării cu SARS-CoV-2. Designerul este de părere că deciziile reprezintă doar niște abuzuri și este revoltată pe faptul că “toată lumea tace”.

“Cronologic s-a întâmplat următorul lucru: anul trecut am asistat la o demență care cât de cât s-a desfășurat cu pauze și sincope (…) Abuzul, permanent, zilnic, de dimineață până seara, împotriva tuturor drepturilor fundamentale ale omului.

Este făcut, asumat, cu un tupeu nemărginit pe toate ecranele, susținut de toată presa, timp în care autoritățile care  au condus România până în decembrie, nu schițează niciun sunet. (…) Restul politicienilor tac. Toată lumea tace. Nimeni nu iese împotriva acestor abuzuri. Nimeni! Nici măcar poporul.

În secunda în care halești, încet, încet, abuzuri mici, abuzuri mijlocii, abuzuri mari, ajungi să halești orice. Asta ni se întâmplă. Sunt 24.000 de morți de COVID-19, (…) care au fost înmormântați astfel. (…) Sunt 100.000 de oameni care au acceptat ca rudele lor, mama, tata copilul, fratele, sora, bunicii să fie azvârliți ca la groapa comună.

Nu este nicio diferență între un lagăr de concentrare și ceea ce se întâmplă acum, din punctul de vedere al înmormântării unui om.

Nu există așa ceva! Țara asta (…) crede că toți morții de COVID-19, ai tuturor, au fost înmormântați așa?!

Nu, pentru că am ajuns în situația în care tupeul nostru, al oamenilor simpli trebuie să fie mai puternic decât tupeul lor. Nu mai există altă soluție!”, a declarat Dana Budeanu, la Sinteza zilei.

Carmen Tănase, despre regulile la înmormântări: “Suntem într-un război psihologic şi scapă cine poate”

Actriţa Carmen Tănase a vorbit în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei” moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, despre regulile pe care autorităţile continuă să le menţină la un an de la pandemie, pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19.

Actriţa Carmen Tănase s-a declarat revoltată că oamenii din ziua de azi nu mai au instinct şi se supun oricăror reguli impuse. Majoritatea ne dam viteji pe reţelele de socializare şi când trebuie să ne apărăm drepturile ne pierdem motivaţia şi scopul.

“Tot ce se întâmplă de un an și ceva se întâmplă pentru că se poate, pentru că noi permitem, pentru că suntem supuși, pentru că zicem ‘măcar să îmi faceți aia’.

Acest cuvânt “măcar” o să ne mănânce pentru că înghițim absolut orice, sau dacă nu înghițim vorbim pe la colțuri scriem pe Facebook, suntem viteji mari pe Facebook și, când este să ne apărăm drepturile te trezești în stradă cu 1.000 de speriați, pe care oricum toată lumea, după aceea, îi face în toate felurile cum le vine la gură“,a spus Carmen Tănase la Antena 3.

“Omul nu mai are instinct, se supune la absolut orice din prima clipă”

“Nu știu dacă mai pot să cred, eu despre mine, că mai fac parte din specia asta, așa am ajuns să cred. Nu mai îmi face niciun fel de onoare să mai fac parte din această specie.

Nu înțeleg unde este instinctul omului de autoapărare. Animalul are. Dacă îi pui unui câine în ploaie cârpă aia pe gură, el dă cu laba până și- o dă jos, pentru că el are instinct. Omul nu mai are instinct, se supune la absolut orice din prima clipă“, a mai spus actriţa Carmen Tănase.

Ea a mai precizat că zilnic oamenii care îi laudă cuvintele şi când îi întreba ce se poate face, mulți spun că au copii şi nu pot face nimic.

“Ce îi spui copilului dumitale că ai făcut ca el să aibă o viață mai bună”

“Despre asta este vorba! Şi ce îi spui copilului dumitale, ce ai făcut dumneta pentru ca viața lui să fie una normală, nu extraordinară, normală. Sunt sărac, nu contează dar sunt liber!

Ce ai făcut pentru copilul tău? Îți place să te uiți în ochii copilului tău când îl va crește mare și când îți va spune: bă tată, tu ce ai făcut? Ai stat ca o momâie sau ca un fătălău, vorba doamnei Budeanu, și nu ai făcut nimic?

Dacă așa vor oamenii, așa să fie! Nu mai este nimeni vinovat! Gata s-a terminat cu vina. Poate să fie e și un crocodil la conducere, dacă noi acceptăm atunci să fie și să ne mănânce pe toți, a conchis actriţa Carmen Tănase.

Mihai Gâdea a prezentat documentul blocat de trei săptămâni de Vlad Voiculescu: ”Vor avea parte de un gen de reacție pe care nici măcar nu îl intuiesc!”

Antena 3 a intrat în posesia unui document exploziv, aflat la Ministerul Sănătății fără a fi semnat, document convenit de toate cultele religioase și reprezentanții Guvernului României, alții decât Ministerul Sănătății, inclusiv Raed Arafat. Documentul ar permite înmormântările creștinești cu tot ritualul.

”Am prezentat informația potrivit căreia toate cultele din România, sunt 18 culte, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică, toate cultele protestante, neoprotestante, dar aici nu e vorba doar de creștini, dar absolut toate cultele din România au convenit împreună cu doctorul Raed Arafat, care a fost un foarte mare susținător al schimbării acestui document.

Acest document noi îl avem pe surse de la Ministerul Sănătății, însă am încercat să ne informăm cu privire la modul în care au decurs aceste discuții, folosind toate sursele posibile.

Absolut toate cultele din România au avut două discuții cu doctorul Arafat, care a zis că da, protocolul de înmormântare trebuie schimbat, sunt de acord cu asta, și de trei săptămâni acest document este blocat de Vlad Voiculescu și mai ales de doamna Andreea Moldovan, secretar de stat.

Care sunt lucrurile extraordinare din acest document? Doar niște lucruri de bun simț. Lucruri care fac ca aceste înmormântări să nu mai calce nici demnitatea umană, nici dreptul la credință. Nu vreau să intru în detalii, dar oamenii ar trebui să știe că persoanele declarate moarte de COVID, deci în România peste 24.000 de oameni, au fost luați, dezbrăcați, băgați în saci și în felul acesta, înmormântați”, a declarat Mihai Gâdea în timp ce prezenta documentul blocat de ministrul Sănătății.

”Vreau să vă prezint care sunt modificările față de ceea ce era înainte. Ce e cu roșu e adăugat”, a continuat realizatorul Sinteza Zilei.

”Dacă oricare dintre noi ar fi fost astăzi în locul familiilor care au îngropat pe cineva… Gabi Luncă este astăzi înmormântată, Nelu Ploieșteanu, și alte sute de persoane. Și părinții tăi, apropiații tăi, mama ta, tatăl tău, ruda ta sunt umiliți în felul ăsta, în acest moment foarte important al ceremoniei de înmormântare, ce ai simți?

Dacă nu fac bine și nu schimbă acest document, și nu îl aprobă, cred că vor avea parte de un gen de reacție pe care nici măcar nu îl intuiesc”, a concluzionat Mihai Gâdea.

***

NAȚIONAL:

Guvernul nu renunță. Morții Covid, tot în saci

Decedații confirmați cu noul coronavirus vor fi înmormântați tot în saci, pe motiv că produsele biocide trebuie să distrugă Covidul. Singurul compromis acceptat de Guvern este permiterea îmbrăcării morților înainte de a fi băgați în saci. Însă, modificările ordinului ministrului Sănătății, care ar fi inclus și acceptarea în biserică a coșciugelor cu morți Covid, nu au fost încă finalizate.

Schimbarea Ordinului ministrului Sănătății privind regulile de înmormântare a decedaților Covid, deși discutată încă de la începutul anului, nu a fost finalizată nici până acum. Reprezentanții Secretariatului pentru Culte speră ca zilele acestea să apară ordinul modificat, având în vedere că se mai așteaptă doar avizul INSP și semnătura ministrului Vlad Voiculescu. Schimbările din acest ordin ar trebui să mai reducă în intensitate traumele rudelor celor morți, dat fiind faptul că firmele de pompe funebre vor fi obligate să îi îmbrace pe decedați. Regula sacilor rămâne însă neschimbată, deși faptul că sicriul este sigilat nu justifică deloc folosirea unor asemenea măsuri aberante.

”Din informațiile pe care le avem noi, modificarea ordinului se află într-o formă foarte avansată, probabil zilele acestea se va pune avizul INSP-ului și apoi va semna ministrul Sănătății. Potrivit proiectului de ordin, cei decedați vor fi îmbrăcați, dar sacul de plastic tot va exista, adică biocidele respective vor rămâne. Probabil că anumite substanțe trebuie să-și facă efectul împotriva virusului într-un anumit spațiu, fie el și închis. Sicriul va fi deci închis, dar se va putea introduce în capelă sau în biserică și se va putea oficia slujba, respectându-se toate tradițiile și regulile de înmormântare. Am cerut Guvernului, la solicitarea reprezentanților cultelor religioase, să se permită oferirea asistenței religioase în spitale. Aici va depinde și de managerul spitalului, în măsura în care se poate organiza activitatea religioasă”, ne-a declarat Cezar Păvălașcu, director adjunct la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Îngropați fără slujbă

Conducerea Secretariatului de Stat pentru Culte a mai solicitat Guvernului să elimine din ordin obligația de a îngropa morții Covid în cel mai scurt timp posibil, dat fiind faptul că aceasta a dat naștere unor abuzuri din partea firmelor de pompe funebre.

”În ordinul care este în vigoare scrie că slujba religioasă se va realiza în cel mai scurt timp posibil și, de foarte multe ori, că aici este și o problemă, firmele de servicii funerare au luat niște decizii mai puțin înțelepte. Au dus direct la groapă persoana decedată, au îngropat-o și, când a venit familia și preotul să oficieze slujba, a oficiat doar în fața unui mormânt. Noi am cerut să se renunțe la formularea de <<cel mai scurt timp>> din ordin, acum să vedem dacă o să se accepte. Dar, până la urmă, chiar dacă rămâne formularea, suntem acoperiți conform tradiției cultului respectiv, care, la ortodocși, spune că se înmormântează a treia zi, iar decedatul poate rămâne în capela mortuară două-trei zile”, ne-a mai precizat directorul adjunct al Secretariatului de Stat pentru Culte, Cezar Păvălașcu.

Înmormântările nu au limită de participanți

În afara localităților carantinate sau a localităților unde se instituie măsuri speciale de către comitetele locale pentru situații de urgență, înmormântările nu au o limită de participanți, ne spun reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte.

Nu există o limită de persoane care pot participa la înmormântare și la slujbă. Practic, în interiorul bisericii trebuie respectată distanța de 2 metri între persoane și în exterior de 1,5 metri. Slujbele de înmormântare nu sunt supuse regulilor adunărilor publice, tocmai ca să nu fie impuse restricții privind numărul de participanți, pentru că asta ar fi însemnat ca statul să încalce libertatea religioasă a cultului. Cum să facă selecția cultul cine participă și cine nu participă la o înmormântare? E absurd”, a mai afirmat Cezar Păvălașcu, director adjunct al Secretariatului de Stat pentru Culte.

***

Cornel Nistorescu/ Cotidianul:

Grosolănii de guvernanți tembeli

Doamne, ce purtare de oameni grosolani, fără simț civic, fără obraz, fără minte și fără credință! De prin toate zonele țării, lumea se plînge că măsurile stricte privind înmormîntarea celor bolnavi de Covid 19 au atins absurdul, grotescul și sadicul de care este în stare doar gîndirea unor politicieni tembeli. De un an de zile, transportul celor contaminați și tratamentul bolnavilor a suferit schimbări și modificări logice, argumentate medical. Și adaptări de proceduri de ordin practic. De la ridicolul și teatralul transport cu izoleta la internarea imediată a celor asimptomatici, pe bază de rațiune și experiență, s-a ajuns la mersul de bună voie la spital și la tratamentul acasă în cazurile formelor ușoare. De la păzitul contaminaților cu jandarmii s-a trecut la un comportament ceva mai rațional. Numai dezinfectarea și înhumarea morților nu s-a schimbat cu nimic. A rămas tot la desfășurarea sălbatică aplicată la eradicarea pestei porcine în gospodării țărănești și în focare contaminate.

De mirare că, după mintea contabilului Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății, nu s-a trecut la incendierea caselor în care au locuit și decedat bolnavi de Covid 19. Nici dacă măsurile de protecție și protocoalele de desfășurare ar fi fost redactate de niște măcelari, ele n-ar mai fi arătat așa! Poate dacă ar fi fost scrise numai de niște hingheri!

Români îngropați ca borfașii. Arafat: Ilogic

De săptămîni și luni, reprezentanții cultelor din România au inițiat demersuri pentru modificarea aberațiilor prevăzute de normele sanitare în vigoare. Este un sacrilegiu, un atac la credință, o batjocură la adresa omului! O revoltătoare decădere a condiției umane! Au convins guvernul și Inspecția Sanitară de Stat dar nu pot trece de Ministerul Sănătății. Acolo cuvîntul bisericilor nu ajunge. În viziunea progresistă și neomarxistă adoptată de noua echipă, omul este doar un animal, iar sfîrșitul unui animal contaminat trebuie gestionat cu strictețe sanitară și aplicat cît mai repede cu putință. Că omul nu-i animal sălbatic și nici vită de povară și că trecătoarea sa alcătuire din carne și oase nu este doar apă și materie uscată, că mai are și credință și demnitate și onoare și rude, că nu dispare în întregime prin înhumare lor nu le pasă! N-au minte să priceapă, nici educație să-i ajute și nici credință să-i înmoaie. Pentru ei, drumul spre Viața de Apoi este doar un parcurs de carieră și o aplicație de folosit. După mintea lor, un mort contaminat de Covid 19 (nu neaparat confirmat de o expertiză medico-legală!) trebuie tratat ca o simplă curățenie după norme sanitare stricte!

Se cutremură lumea de groază! Oroarea continuă iar strigătele populației ofensate nu ajung la mintea tembelă a guvernanților și a celor de la Ministerul Sănătății! Ei văd într-o simplă slujbă într-un spațiu deschis, într-o ceremonie de omagiere și de despărțire de un om un pericol la fel de mare cu devastarea unui laborator sau derularea de scene cu nesfîrșite îmbrățișări mortuare din filmele de groază. La imaginile cu carnea care se desprinde de pe fețele morților se oprește și cultura lor cinematografică.

Despărțirea de ființa umană pentru mintea lor automatizată arată ca o simplă obligație la o predare de autoturism sau de frigider la punctele de colectare pentru tichetele utilizate în campania „Rabla”.

Nemernicilor! Să fiți blestemați!

De mirare că Biserica Ortodoxă Romană dar și celelalte, în ciuda faptului că se roagă și plîng sau că semnează petiții, nu se ridică! Cînd poporul român a fost în pericol, bisericile surori s-au așezat cu crucea în fruntea românilor și i-au condus în apărarea demnității și credinței neamului. Acum, ce fac? Toate credințele pe care le slujesc, creștine sau necreștine, sunt ultragiate, iar slujitorii bisericii tremură de frică! Nu care cumva să stîrnească mînia puterii inculte, crude și nepăsătoare!

La fel de trist mi se pare protestul celor tineri. Strigă după libertate dar nu posedă noțiunile cu care să priceapă și să apere demnitatea poporului din care fac parte.

Nu înțeleg că libertatea de discotecă și terasă, de concerte, de mall și cinema fără credință și fără onoare nu valorează doi bani!

Între cruzimea și prostia conducătorilor și demersurile protestatarilor nu a mai rămas nici o linie roșie de netrecut!

***

Q Magazine:

Lăsați-ne să ne înmormântăm părinții și copiii creștinește!

Cunoscuta jurnalistă Loredana Chimoiu a inițiat o petiție împotriva autorităților care, prevalându-se de un protocol stupid, calcă în picioare demnitatea morților, sentimentele celor apropiați acestora și, nu în ultimul rând, se încalcă libertatea religioasă.

Loredana Chimoiu a trecut prin o dureroasa experiență în noiembrie anul trecut. Întrucât și ea era infectată, Loredanei nu i s-a permis să participe la înmormântarea mamei sale. Ea cere decidenților să fie oprită întreagă această nebunie.

Vă prezentăm textul petiției:

„Lăsați-ne să ne înmormântăm părinții și copiii creștinește! Nu ne luați dreptul de a-i conduce pe ultimul drum! De mai bine de un an de zile ne obligați să-i înmormântăm pe cei dragi în pielea goală, aruncați în niște saci pe care scrieți cu majuscule COVID. De mai bine de un an de zile ne obligați să stăm departe de cortegiul funerar, nu ne lăsați să ne luăm rămas bun și impuneți măsuri peste măsuri fără să vă pese ce este în sufletul oamenilor. Nu ne lăsați să ne băgăm morții în biserici și să-i veghem măcar o noapte! Eu mi-am pierdut mama pe data de 1 noiembrie. Pe mine nu m-ați lăsat să-i aduc la mormânt o floare. Eram pozitivă. Ma testasem din proprie inițiativă tocmai pentru ca nu concepeam sa fiu infectată și să îmbolnăvesc pe cineva. V-am implorat să mă lăsați la înmormântarea mamei, v-am spus că voi purta costum, mască, vizieră… ca voi sta departe de soț, copii, de surorile mele! Nu ați vrut! Mie mi-ați ucis sufletul. Și mie, și altor milioane de oameni. Dar, trebuie să vă opriți! Opriți toată nebunia asta și încercați să fiți umani! Dacă sunteți de acord, semnați petiția!”

Toate cultele din România, 18 la număr, au convenit împreună cu doctorul Raed Arafat, modificarea documentului care impunea ca decedații de covid să fie înmormântați goi, fără slujbă religioasă, în sicriu sigilat.

Documentul rezultat în urma discuțiile dintre reprezentanții cultelor din România zace de o lună, potrivit informațiilor date de Antena 3, în sertarele ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu și ale Andreei Moldovan.

Până acum, în România, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de decese cauzate de virusul Sars Cov2.

Chiar și secretarul de stat Raed Arafat este de acord că regula privind înmormântările trebuie să devină mai flexibilă și mai permisivă astfel încât să oamenii să-și poată respecta obiceiurile. Arafat a precizat că toți cei care au participat la aceste discuții privind înmormântarea au fost de acord cu modificările. Chiar și INSP.

„Aici pot să vă spun că au fost două discuții pe această temă. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi la finalul discuției a fost că toată lumea este de acord inclusiv INSP că trebuie modificată această regulă.

Dacă la început lucrurile nu erau clare ele s-au clarificat și trebuie modificată regula să devină mai flexibilă, mai permisivă ca oamenii să poată să facă lucrurile cum cer obiceiurile, respectând unele reguli sanitare.

Acest lucru a plecat de la discuția respectivă cu colegii de la Ministerul Sănătății că urmează să se discute pentru modificarea ordinului”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

***

Antena 3:

Drame cumplite în familiile decedaților de COVID: ”Niciun om nu merită să fie îngropat ca un câine!”

Măsurile restrictive privind înmormântarea bolnavilor de COVID au dus la adevărate drame în familiile îndoliate. Cu ultimele puteri, cei care nu au mai apucat să își vadă apropiații înmormântați creștinește pe ultimul drum au povestit la emisiunea Sinteza Zilei coșmarul prin care au trecut.

Ana Maria și-a pierdut tatăl în luna decembrie iar înmormântarea a fost făcută în grabă, fără ca familia să aibă vreo posibilitate să se apropie de sicriu.

”A trebuit să ne abținem, să nu atingem sicriul, evident, nu l-am văzut, nu a fost posibil. A fost dus la groapă”, a povestit Ana-Maria Grozea, fiica decedatului, la emisiunea moderată de Mihai Gâdea.

”Mă doare încă, pentru că nu numai el, ci niciun om, nicio persoană din lumea asta nu merită să fie îngropată exact ca un câine!”, a spus și soția acestuia.

”Am spus clar că îmi iau combinezon, vizieră, mască, am specificat în solicitare că voi sta în mașină, nu au vrut”

Și colega noastră, Loredana Chimoiu, a trecut printr-un coșmar încercând din răsputeri să obțină o derogare pentru a participa la înmormântarea mamei, diagnosticată în spital cu COVID. Colega noastră a demarat chiar și o petiție online, intitulată ”Lăsați-ne să ne înmormântăm părinții și copiii creștinește!”

”Pe 26 octombrie a fost confirmată pozitiv, și pe 1 noiembrie a decedat. După patru zile. În momentul în care am cerut DSP-ului aceste lucruri, mie nu mi-au permis, mi-au refuzat cererea, sora mea a avut dreptul să meargă la înmormântarea mamei pentru că ea avea statutul de carantinat.

Am făcut două sau trei cereri, și pe cale oficială, și telefoane, am spus clar că îmi iau combinezon, vizieră, mască, am specificat în solicitare că voi sta în mașină, nu au vrut”, a povestit Loredana Chimoiu.


Categorii

1. DIVERSE, IPS Teodosie Petrescu, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PROTOCOLUL DE ÎNMORMÂNTARE DEGRADANT PRETEXTAT DE COVID-19 menținut în vigoare cu CERBICIE BOLȘEVICĂ de ministrul VLAD VOICULESCU și secretarul de stat ANDREEA MOLDOVAN, în ciuda cererii tuturor cultelor. ARHIEPISCOPUL TEODOSIE, DANA BUDEANU, CARMEN TĂNASE, CORNEL NISTORESCU și alții – poziții vehemente față de sacrilegiul comis de 1 an încoace/ ÎPS TEODOSIE critică și ABSURDITĂȚILE care ne transformă în sclavi (VIDEO)

 1. Am fost la inmormantare de covid si a fost ca la un ritual satanic. Am intrebat de ce nu se scoate mortul din sacul negru si suruburile din sicriu, cum poate fi facuta o slujba in dispretul traditiei crestine, ce suntem, musulmani, bahaisti, cabalisti? Preotul la inceput a fost revoltat ca il deranjez din rutina lui dar pana la urma a recunoscut ca BOR a gresit…dar faptul ca nici nu ii pasa ce se intampla mi s-a parut strigator la cer, Ba da,avea ce sa faca, sa ameninte lucratorii de la funerarii cu anatema daca nu se respecta traditia bisericii…asa cum a facut preotul polonez care a scos politia afara din biserica.

 2. in anul cinstirii mortilor si eroilor BOR a acceptat sa fie batjocoriti crestinii omorati de sistem cu protocoale criminale. O gramada de oameni plecati la spital pentru alte boli, cu test negativ, au iesit afara in saci negri si batuti in suruburi autoforante….bravo mai marilor turmei, asa sa va luptati pentru sufletele oilor, cu capul plecat ca sa nu-l pierdeti, sa pierdeti turma mai degraba decat capetele voastre…va bazati ca dupa ultimele interpreri intrate in teologia ortodoxa, “apocalipsa e doar la nivel de constiinta”…

 3. Un medic de la Spitalul de pneumologie a spus ca metoda de a înmormânta decedații în saci de plastic este pur și simplu idioată.
  Decedații aceia nu vor putrezi, așa cum este normal, și în timp se pot declanșa și molime din cimitire, dacă se umbla la morminte, de exemplu când sunt locuri de înhumare suprapuse sau la dezgropari.
  El a precizat ca era mult mai normal sa fie înhumați conform tradiției, nu s-ar fi răspândit microbii mai mult decât în cazul altor decedați, și lăsați să putrezească în câțiva ani, sa fie lăsată natura să își urmeze legile ei.
  Pe de alta parte, asta îmi aduce aminte de ceea ce spunea dna Aspazia Otel, intr-un interviu , despre cum erau dezbrăcați de zeghe morții din închisorile comuniste, cu toate că hainele erau putrede și nu mai foloseau nimănui la nimic, fiind aruncați goi în gropile comune. Ea descria acest tratament abominabil ca fiind unul satanist.
  Și morții din spitalele covid sunt înhumați la fel, sacul negru de plastic fiind doar aparent un tratament ce se vrea civilizat și justificat dpdv sanitar.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare