Icoana Maicii Domnului din Burgas a lacrimat. “E POSIBIL SA NE ASTEPTE ANUMITE EVENIMENTE”/ Icoana Maicii Domnului de la NAMAESTI, facatoare de minuni, aflata la inchinare la Biserica Icoanei

24-03-2013 1 minut Sublinieri

kasperovskaya

Sute de persoane stau la rand in fata Bisericii Sfintii Chiril si Metodiu, din Burgas, ca sa se inchine la icoana Maicii Domnului Kasperofskagia care a lacrimat.

Dupa spusele  preotului paroh, acest fapt s-a petrecut in  duminica de dinaintea  Postului Mare, cand a decis sa ia mai multe icoane din Biserica ca sa tina Sfanta Liturghie in aer liber.

“Printre aceste icoane era si icoana ruseasca a Maicii Domnului Kasperofskagia, care ne-a fost daruita la zidirea Bisericii“, a declarat parintele Petros.

Si a completat : “In dupa-amiaza de duminica, cand am mers sa mut icoana, am vazut ca din ochii Maicii Domnului curg lacrimi! Atunci am zis ca e un semn rau!”.

Parintele Petros a anuntat imediat mitropolitul de acest eveniment neobisnuit, care a devenit imediat cunoscut in tot cartierul.

“Lacrimile Maicii Domnului ma sperie, deoarece e posibil sa ne astepte anumite evenimente”, a subliniat parintele Petros.

Trebuie mentionat ca icoana Maicii Domnului Kasperofskagia face minuni din secolul XVI, atunci cand a fost adusa din Rusia de catre refugiati sarbi in Transilvania.

De asemenea, locuitorii din Odesa considera ca eliberarea orasului de sub ocupatia britanica, in timpul razboiului din Crimeea din 1854, s-a datorat Maicii Domnului Kasperofskagia.

traducere de E.P. pentru razbointrucuvant

Mii de credincioşi ortodocşi sunt aşteptaţi să se roage la biserica Icoanei din Capitală, în perioada 22-25 martie, la icoana făcătoare de minuni, Chipul Maicii Domnului cu Pruncul. Icoana a fost adusă joi de la Mănăstirea Nămăieşti şi este considerată una dintre cele mai vechi din lume.

Zeci de oameni s-au aşezat vineri la coadă încă de la ora 8 dimineaţa pentru a atinge icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul adusă de la Mănăstirea Nămăieşti, potrivit România TV. Se spune că icoana le ajută pe femeile care vor să aibă copii, dar şi pe bolnavi.

“Am venit pentru vindecarea bolilor, pentru că am un băiat operat de inimă de trei ori şi ne rugăm pentru sănătatea noastră, a copiilor noştri, a tuturor din lumea noastră”, a spus o doamnă.

Multă lume vine să se roage pentru sănătate. “M-am rugat pentru sănătate, pentru fiica mea, am timpul limitat şi am preferat să vin acum chiar pe ploaie, pentru că eu veneam în fiecare an, dar sâmbata şi duminica e prea aglomerat”, a spus o altă doamnă.

Icoana este considerată a fi una dintre cele mai vechi din lume. Este una dintre cele 12 pictate de Sfântul Apostol Luca, la dorinţa Maicii Domnului. Sfântul Andrei ar fi adus-o pe teritoriul ţării noastre. “A stat sute de ani într-o peşteră. În acea peşteră era biserica creştinilor în secolul 15. Printr-o întâmplare minunată, un cioban care stătea cu oile acolo a visat-o pe Maica Domnului, care i-a zis “Sapă aici”, şi a săpat şi a găsit catacomba şi icoana”, a povestit  preotul bisericii.

Sâmbătă, icoana va fi purtată în jurul bisericii. Credincioşii o pot vedea în Bucureşti până pe data de 25 martie.


Categorii

1. DIVERSE, Minuni, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Icoana Maicii Domnului din Burgas a lacrimat. “E POSIBIL SA NE ASTEPTE ANUMITE EVENIMENTE”/ Icoana Maicii Domnului de la NAMAESTI, facatoare de minuni, aflata la inchinare la Biserica Icoanei

  1. Este evident ca ne indreptam spre razboi si haos. Pe de o parte suntem asaltati de stiri, filme si emisiuni care promoveaza sexul de dragul sexului, legalizarea homosexualitatii, consumul de droguri, violenta gratuita (a se vedea si recrudescenta violentei din scoli) iar pe de alta parte se duce o lupta inversunata si din ce in ce mai pe fata impotriva crestinilor care se opun si denunta razboiul Satanei si a celor care-l slujesc impotriva oamenilor. La toate acestea se adauga si spectrul crizei economice care nu se mai termina si care ne-a infometat, ne-a adus la disperare si deci ne-a pregatit pentru a accepta chiar si un razboi in care multi isi vor pierde nu vietile, ci sufletele. Va doresc din inima sa-l pastrati pe Domnul Iisus in sufletele voastre, caci el va va mangaia si va va intari. Doamne ajuta!

  2. Tulburatoare cu adevarat icoana Maicii Domnului de la Namaiesti!Cu atat mai mult apropierea de ea!
    Cum vom putea oare vreodata sa-i multumim ca a venit si la noi sa ne mangaie?

  3. Sint si sint multi in asentimentul tau.Nu mai este timp pentru stai sa vezi,stai ca poate nu fi asa…ceva din fiinta noastra ne spune ca nu mai merge asa la infinit,cu tranzitia,cu criza,cu pasivitatea in fata tv-ului,privind la ce…in gol,intr-un vid fara sens.Deja se alege drumul de catre fiecare dintre noi.E harmalaie mare in gara calatoriilor noastre.Unii sint precum fii risipitori,iar acest post este binecuvantat pentru cainta si rabdarea de a nu mai face cele rele,iar pentru altii imbunatatiti,sporiti,sint persoanele care le dorim a urma si noi,bucurandu-ne prezenta lor la Sf.Liturghie.Ei sint modelele noastre discrete care ne da si noua puterea noastra,sa nu dejnadajduim dupa toate cele pe care le vedem pe strada.Este si mihnire pentru cei ce nu au ajuns la Cuvant,la chemarea Lui,dar la indemnul :RUGATI-VA NEINCETAT!,cred in puterea rugaciunilor noastre crestin-ortodoxe pentru aproapele,tainele noastre minunate.
    Pentru ceilalti care nu si nu:Dumnezeu va iubeste la fel!dar…TEMETI-VA!!!
    Multumim Maicii Domnului pentru frumusetea si inaltul necuprins al acestei sarbatori brodata cu necuprinsa talcuiri si intelepciune ce o poarta!Sa ne bucuram impreuna cu Maica Noastra a tuturor!
    Pace in suflete si in case,sub Acoperamintul Maicii Noastre!

  4. Si eu am simtit,azi dimineata, sa fiu o clipa sub obladuirea Maicii,primind dojana pentru ranile si supararile faptelor mele rele, amare si viclene.
    Multumim ,Maicuta,pentru ajutorul pe care ni-l dai,pentru sanatate,pentru ocrotirea care ne-o porti,tuturor fiilor tai!

  5. Un reportaj făcut de TVR la Mănăstirea Nămăieşti:
    http://www.youtube.com/watch?v=4BFUGeVW_Kk

  6. Pingback: MINUNE LA SCHITUL Sfanta Ana din MUNTELE ATHOS: candela care se misca in forma de CRUCE [video]. CARE ESTE SEMNIFICATIA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: SEMNUL PREVESTITOR de la schitul Sfanta Ana din MUNTELE ATHOS s-a REPETAT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: MINUNEA ICOANEI MAICII DOMNULUI DIN RODOS – candela care s-a leganat fara oprire – AVERTISMENT INAINTE DE RAZBOI? [video]. Aceeasi icoana a plans inaintea primului si celui de-al doilea razboi mondial - Recomandari
  9. Pingback: Fenomen tulburator in insula greceasca Samos: ICOANA SFINTEI IRINA PARE CA PLANGE CU LACRIMI DE SANGE | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: AJUTOR SUPRAFIRESC, INDULCIRE HARICA SI “SATURARE CEREASCA” IN TIMPUL FOAMETEI SI IN VREMEA OCUPATIEI. Icoana Rastignirii varsand sange – semn al inceputului razboiului. MAICA MACRINA: “Dumnezeu mi-a dat sa inteleg ce anume da El i
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare