MINUNEA ICOANEI MAICII DOMNULUI DIN RODOS – candela care s-a leganat fara oprire – AVERTISMENT INAINTE DE RAZBOI? (video). Aceeasi icoana a plans inaintea primului si celui de-al doilea razboi mondial

3-09-2014 3 minute Sublinieri

  • johnsanidopoulos.com:

Maica Domnului isi face simtita prezenta in insula Rhodos

Miercuri, 20 august 2014, crestinii ortodocsi care se aflau in Sfanta Biserica a Maicii Domnului Katholiki in Kremasti, insula Rhodos vorbeau despre un miracol la care au luat parte cu totii.

Mai exact si din ceea ce se stie pana acum, o femeie inalta imbracata in uniforma neagra a unui angajat al unei firme de securitate a intrat in biserica miercuri noapte [?! – n.n.]. Ea a mers la candela principala care atarna in fata icoanei Maicii Domnului si a miscat-o, apoi a iesit din biserica si a disparut fara sa fie observata de cei prezenti.

Cand au aflat de acest lucru, toti cei din zona au mers ca sa vada cum candela se legana in continuu, fara oprire. Trebuie sa mentionam ca in biserica nu era nici un vant si nici o alta explicatia naturala nu a putut fi gasita. De obicei, daca o candela de veghe este miscata sa se balanseze, ea se opreste complet in cateva minute. De asemenea, in partea stanga a icoanei Maicii Domnului a aparut o silueta de femeie care statea nemiscata. Acest lucru s-a intamplat imediat dupa ce o fetita s-a inchinat la icoana.

Apoi s-au tras clopotele bisericii de bucurie si au inceput sa vina tot mai multi oameni sa vada minunea care se intampla.

panagia-kremastiIn primul filmulet de mai [sus], camera a filmat icoana dupa doua ore de la incident, iar candela inca se misca.

Mitropolitul Chiril de Rhodos a venit sa observe fenomenul la ora 22.30 in acea noapte si a putut vedea cum candela continua sa se balanseze, iar dupa ce s-a oprit putin a continuat sa se miste in acelasi ritm constant lent.

Potrivit Preasfintiei Sale Mitropolitului Chiril de Rhodos, acum aproximativ o luna un eveniment similar a avut loc intr-o biserica din Lindos, unde un lichid de culoare rosie ca sangele a aparut pe icoana Maicii Domnului, iar in cimitirul din Lindos s-a intamplat o minune la fel ca cea prezentata.

Inalt Prea Sfintitul a spus ca “Maica Domnului isi manifesta prezenta, facand-o vizibila. Rugaciunile si dorintele credinciosilor sunt auzite“. El a tinut sa mentioneze ca prezenta Maicii Domnului nu inseamna ca ceva rau se va intampla in curand, ci mai degraba Ea ne arata ca este prezenta. Acesta a fost un raspuns la multiplele speculatii legate de faptul ca asemenea minuni au avut loc si inainte de Primul Razboi Mondial si respectiv Al Doilea Razboi Mondial.

Sambata, 23 august 2014, biserica si-a sarbatorit hramul (Odovania Adormirii Maicii Domnului) cu o procesiune prin imprejurimi iar credinciosii inca erau coplesiti de minunea care s-a intamplat.

Maica Domnului a plans inainte de Primul Razboi Mondial si Al Doilea Razboi Mondial in insula Rhodos

Biserica Maicii Domnului Katholiki a fost construita peste ruinele unei biserici bizantine vechi si potrivit unei inscriptii care se afla deasupra usii pronaosului a fost ridicata in 1839. Epitetul “Katholiki” inseamna faptul ca ea este venerata de toata lumea.

Saptamana trecuta un fenomen ciudat a avut loc in Kremasti, insula Rhodos in Catedrala Maicii Domnului Katholiki chiar cu cateva zile inainte de hramul bisericii, care celebreaza anual pe 23 august, Odovania Adormirii Maicii Domnului. O candela cu ulei agatata in fata icoanei Sfintei Fecioare Maria a inceput sa se miste fara incetare, iar sute de localnici si nu numai au venit ca sa vada minunea si sa se roage Maicii Domnului.

Cand se intampla asemenea evenimente, unii credinciosi cred ca sunt semne de rau augur. Saptamana trecuta, totusi, Mitropolitul insulei Rhodos le-a spus oamenilor sa nu priveasca aceste minuni ca fiind semne rele, ci mai degraba sa aiba in vedere ca Maica Domnului isi face simtita prezenta printre oameni. Asa este.

Cu toate acestea, teama oamenilor in fata unor asemenea minuni nu este lipsita de temei. Aceasta icoana din Rhodos are o istorie aparte. In panagia katholikianul 1914, inainte de izbucnirea Primului Razboi Mondial, icoana sfanta a Maicii Domnului Katholiki a inceput sa lacrimeze si a plans pentru mult timp. Cei care au asistat la acest eveniment au asociat imediat minunea cu Primul Razboi Mondial.

Acelasi lucru s-a intamplat in septembrie si octombrie 1939, imediat ce Hitler a invadat Polonia pe 1 septembrie si a izbucnit Al Doilea Razboi Mondial.

Cei care au facut legatura intre minunea din 1914 si cea de saptamana trecuta au vazut cele doua evenimente ca fiind avertismente fata de oameni si au crezut ca intr-adevar Maica Domnului este prezenta in randul credinciosilor. Despre aceasta minune s-a scris in multe ziare in Grecia si in Diaspora, iar in data de 15 noiembrie 1939 ziarul “Zorii Insulelor Dodecanese” a transformat evenimentul intr-o relatare de prima pagina.

Cand icoana a inceput sa planga in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, toate drumurile din Rhodos duceau la Kremasti; oamenii veneau sa se roage la icoana sfanta a Maicii Domnului. Potrivit surselor din acele vremuri, minunea a provocat o agitatie atat de mare incat autoritatile guvernamentale au ordonat o ancheta, vrand sa verifice daca un calugar lacom sau poate un preot face acest lucru pentru a insela oamenii cu sperante false sau cu intentia de a obtine profit. Icoana a fost examinata in detaliu si s-au facut teste chimice, dar nimic nu putea explica fenomenul. Cand icoana a fost plasata inapoi la locul sau, a inceput sa planga din nou.

Aceasta minune a fost confirmata ulterior de un tanar cu probleme la ochi care a facut o intelegere cu bunica lui, cu patru zile inainte de evenimente, sa-l lase sa ramana in biserica  ca sa se roage si sa primeasca vindecare miraculoasa la Regina Cerului. In acest timp, el a vazut o tanara oarba care a atins icoana si astfel si-a recapatat vederea.

Toate aceste evenimente au avut loc atunci cand tiranul guvernator italian Cesare Maria De Vecchi a ocupat insulele Dodecanese intre 1936 si 1940, incercand sa forteze aceste insule sa devina teritoriu italian.El si cei dinaintea lui inca din 1912 au incercat sa suprime crestinismul ortodox acceptand doar ritualuri catolice in Dodecanese. Autoritatile italiene au incercat de asemenea sa limiteze puterea Bisericii Ortodoxe fara succes dorind sa infiinteze o biserica Dodecanesiana autonoma. Au fost introduse pe insule organizatii tinere fasciste cum ar fi Opera Nationala Balilla iar autoritatile italiene au incurajat italienizarea denumirilor. Sub guvernarea lui De Vecchi (1936-1940), un fascist obtuz, eforturile de italienizare au devenit si mai incisive decat inainte.

Limba italiana a devenit obligatorie ca disciplina in domeniul educatiei si in viata publica, iar limba greaca era doar un optional la scoala. In timp ce, in timpul lui Lago, locuitorilor li se permitea sa-si aleaga proprii primari, in 1937 sistemul fascist a fost instaurat in insule si fiecarei municipalitate ii revenea un primar italian. In 1938, legile rasiale italiene au fost introduse pe insule impreuna cu mai multe decrete ce impuneau alinierea legislatiei locale la legislatia italiana.

Mussolini a declarat ca Rhodos s-a intors la casa ei initiala dupa ce a fost anexata Italiei, deoarece insulele Dodecanese au fost candva o parte importanta a Imperiului Roman. Eforturile arheologice italiene majore din 1930 si din anii urmatori aveau ca scop descoperirea antichitatilor romane, intensificand astfel revendicarile italienilor asupra insulelor grecesti.

In acele vremuri, Bisericii Maicii Domnului Katholiki ii era interzis sa oficieze slujbe ortodoxe si doar preotilor calolici le era permis sa slujeasca acolo. Deci, cand tiranul De Vecchi nu a putut gasi o explicatie pentru aceasta minune extraordinara a icoanei Maicii Domnului care lacrima, nu a mai avut altceva de facut decat sa recunoasca faptul ca oamenii din Rhodos sunt crestini ortodocsi foarte credinciosi care nu doreau sa devina italieni si sa se converteasca la catolicism.

traducere pentru Cuvantul Ortodox de L.F.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Minuni, Profetii/ Vremurile de pe urma, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “MINUNEA ICOANEI MAICII DOMNULUI DIN RODOS – candela care s-a leganat fara oprire – AVERTISMENT INAINTE DE RAZBOI? (video). Aceeasi icoana a plans inaintea primului si celui de-al doilea razboi mondial

  1. Femeia inalta imbracata in uniforma neagra a unui angajat al unei firme de securitate sa insemne oare ca nu mai sunt barbati care sa stea de veghe, sa pazeasca Biserica in timpul “noptii”, al intunericului ce vine?

  2. Pingback: Margarita Ioana Vulcanescu: PAGINI INEDITE DE JURNAL din timpul PRIMULUI RAZBOI MONDIAL: “La ce a folosit atata sange varsat in zadar? Mi-e necaz pe lasii, pe miseii care s-au vandut si pe ei, si-au vandut si cuvantul, si Tara” -
  3. CAND VA FI SFARSITUL

    de Vasile Militaru

    “Retregandu-se de gloate cu Apostolii-n sobor,
    Despre cum va fi “sfarsitul”intrebat,raspun-sa lor:
    Cand va fi”SFARSITUL”ziceti?-adevarul sa-l stiti,iata-l:
    Ca nici Ingerii nu-l stiu,si nici Fiul,ci doar Tatal.

    Dar vor fi anume semne:auzive-ti de razboaie;
    Fi-va multa-nfometare;Cerul nu va mai da ploaie,
    Molime vor fi-ntre gloate,aducand la toti spaimantul;
    Din adancurile sale s-o cutremura pamantul;
    Se vor ridica-n razboaie cu napraznica urgie
    Neam pe neam si-mparatie peste alta-mparatie.
    Chinuri au sa va dea voua pentru cele ale Mele;
    Semne mari in soare fi-vor,semne-n luna,semne-n stele,
    Isi va-ntuneca lumina soarele-ntr-al sau temei
    Si nici luna nu iesi-va sa mai dea lumina ei…

    Atunci,stelele aprinse vor cadea din Cerul lor
    Si puterile tariei foarte zguduise-vor!
    Atunci Crucea rastignirii,-semnul Fiului de Sus,
    Se va arata-n tot CERUL,-semn in veci far-de apus
    Semintiile vedea-vor cum pe nouri vine FIUL,
    Cu putere si marire,ca sa judece tot viul!
    Din rasunatoare trambiti Ingerii Sai au sa tune,
    Ca din cele patru vanturi pe alesii Lui s-adune,
    De la marginile toate ale Cerurilor Nalte
    Pana unde stau sa-nceapa marginile celelalte…

    Atunci lumea va sta gata sa-si dea sufletul de spaima,
    Nemaistiind nici ce face,nemaistiind nici ce-ngaima;
    Asteptand cele pornite din adancurile toate
    Ale Cerului sa cada peste-a omenirii gloate…
    Cand vedea-ve-ti toate aceste,faceti-va pieptul munte,
    Ridicati al vostru suflet,ridicati a voastra frunte,
    Lacrimile bucuriei curga-va din geana ploapei,
    Pentru ca rascumpararea suferintii voastre-aproape-i!…

    Priveghiati deci toata vremea,ca-n aceste zile grele,
    Prin fierbinte rugaciune,sa scapati de cele rele
    Care trebuie sa vina peste lume,negresit,
    Si sa stati voi inaintea FIULUI CEL PREA MARIT…”

    …………………………………………..

  4. Mihai Eminescu

    Rugaciune

    Nadejde si-ntarire
    si zid de mantuire
    pe tine castigandu-te,
    ingenunchem rugandu-te:
    de chinuri ce ne bantuie,
    Marie, tu ne mantuie!

    O, Sfanta Marie!
    Tu, maica durerilor,
    regina tariilor,
    taria soliilor,
    izvoru-ndurarilor
    luceafar al marilor,
    indura-te, pleaca-te,
    nadejdea corabiei,
    invingerea sabiei,
    limanul sarmanilor
    si soarele anilor,
    balsamul ranitilor,
    norocul iubitilor,
    o, da-ne tarie,
    Sfanta Marie!

    Iisuse Hristoase,
    de oameni iubitorule,
    Mantuitorule,
    izvor mantuirilor,
    de acum si pururea
    si-n vecii vecilor!

  5. POATE SA ANUNTE UN MARE CUTREMUR IN EUROPA… sau…ca timpul nostru, al lumii, mai bate inca putin.. Parca e pendula de la un ceas antic..

  6. Pingback: Fenomen tulburator in insula greceasca Samos: ICOANA SFINTEI IRINA PARE CA PLANGE CU LACRIMI DE SANGE | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: AJUTOR SUPRAFIRESC, INDULCIRE HARICA SI “SATURARE CEREASCA” IN TIMPUL FOAMETEI SI IN VREMEA OCUPATIEI. Icoana Rastignirii varsand sange – semn al inceputului razboiului. MAICA MACRINA: “Dumnezeu mi-a dat sa inteleg ce anume da El i
  8. Pingback: O MINUNE RECENTA A MAICII DOMNULUI. Un tanar mut din nastere a inceput sa vorbeasca in fata icoanei Maicii Domnului Grabnic Ascultatoarea de la MANASTIREA DOCHIARIU din SFANTUL MUNTE | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: PLANGE PRODROMITA. Icoana Maicii Domnului Prodromita de la Muntele Athos ar varsa lacrimi
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare