Franta: Senatul a votat si LEGALIZAREA ADOPTIILOR HOMOSEXUALE

11-04-2013 53 secunde Sublinieri

gpa_monde

Senatul francez a dat astăzi undă verde adoptiei de către cuplurile homosexuale, prevazuta în proiectul de lege al guvernului privind căsătoria gay, după ce a adoptat-o pe aceasta din urma noaptea trecuta.

Senatorii de dreapta au monopolizat cuvântul, denunțând o natura care ar deschide usa, dupa parerea lor, procrearii medical asistate  (PMA) și gestatiei pentru altcineva (GPA).

“Să știți că, dacă vom vota in favoarea adoptiei de catre homosexuali, deschidem  dezbaterile despre PMA si GPA, deoarece nu există destui copii adoptabili”, a declarat Gerard Roche (UDI-UC).

“Știti bine că acest dispozitiv de adoptie, încropit în grabă, nu va funcționa. Acesta este un prim pas pentru PMA și GPA” a adaugat Portelli Hugues (UMP).

Philippe Darniche (neînregistrat) justifică toate aceste intervenții “pentru a denunța minciuna de Stat pe care o constitue acest proiect de lege.”

Dominique Bertinotti, ministrul familiei, le-a raspuns amintindu-le declarațiile televizate ale lui François Hollande: “dezbaterea privind GPA nu va fi deschisa in timpul mandatului sau.”

“Am înfruntat deja acest exercitiu, timp de doua saptamâni în Adunare”, a remarcat ministrul Justiției Christiane Taubira “Sa răspunzi de 20 de ori aceeași întrebare.” “Principalul era să durezi“, a spus ea.

Pentru a calma temerile senatorilor de dreapta, ea a reamintit că “GPA nu a ajuns în alte țări europene,” deoarece nu există la nivel european “nicio bază legală pentru a o impune.” În ceea ce privește PMA, a amintit ea la finalul discursului său, aplaudat si la stânga dar si la dreapta, va exista un proiect de lege privind familia.

Senatorii trebuiau sa abordeze dupa aceea articolul 2 privind numele de familie.

Examinarea proiectului de lege, deja adoptat în prima lectură de catre Adunarea Națională este prevazut să dureze până vineri, la Senat.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Franta: Senatul a votat si LEGALIZAREA ADOPTIILOR HOMOSEXUALE

  1. Au iesit si ei in strada aproape un milion (nu cateva zeci, ca la noi) si la ce le-a folosit? Bine spunea cineva ca acest fel de a lupta, prin proteste si scandaluri, nu mai foloseste si e timpul sa luptam altfel, prin rugaciune. Cei care conduc statele din umbra oricum nu vor tine cont peste cati oameni trebuie sa treaca. Chiar credea cineva ca se vor opri aceste legi oribile numai pentru ca unii au iesit in strada sa strige ca nu vor?

  2. sarmanii copii, vor fi distrusi sufleteste, e oribil!

  3. Sper ca la maturitate acesti copii vor avea dreptul sa-si dea in judecata parintii homosexuali si sa le ceara despagubiri enorme pentru ca i-au privat fara sa le ceara avizul, de o familie normala si de a-si cunoaste si frecventa ambii parinti (mama si tata) ! Poate asta ii va readuce pe unii politicieni la realitate…

  4. In Rusia e permisa gestatia pentru homosexuali?

  5. @George:

    Da, si noi ne-a mirat, e o ciudatenie, poate e permisa gestatia sau, cine stie, poate nu e legiferata deloc si ei inteleg ca e permisa.

  6. Probabil ca si din punct de vedere financiar unora le convine, fiindca sa vedeti acum ce amploare vor lua fecundatiile in vitro si cultivarea “mamelor surogat”, o mare afacere din care unii se vor imbogati, iar altii, in speta bietii copilasi, vor fi traumatizati pe viata…
    In fine, mai este o mica speranta, foarte slaba si nu stiu cat de concludenta, faptul ca, daca adoptia pentru homo in forma in care legea o prevede actualmente va fi considerata neconstitutionala de Consiliul Constitutional (echivalentul CCR in Romania), atunci legea se va intoarce in Adunarea Nationala si va mai dura…si poate se vor mai schimba unele articole….

    Sa dea Dumnezeu !

  7. Pingback: CONFRUNTARI VIOLENTE la Paris dupa ce SOCIALISTII incearca sa grabeasca procesul de adoptare a legii CASATORIEI HOMOSEXUALILOR [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Puteti sa explicati va rog frumos cum se traduce acele structuri in franceza?

  9. Pingback: Putin vrea sa RESTRICTIONEZE adoptiile de copii din Rusia in tarile care au LEGALIZAT CASATORIILE HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Parlamentul European ia in considerare LEGIFERAREA GESTATIEI PENTRU CUPLURILE HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. @Silvia:

    Solutia este SI in strada, atunci cand oamenii chiar au curajul si tenacitatea sa iasa in strada si sa isi exprime pozitia si sa se solidarizeze. Presiunea strazii e importanta si, chiar daca nu duce la razultatele scontate, cel putin ARATA LUMII ca cei care pretind ca sunt multi si incearca sa ne impuna ideologiile lor aberante, in realitate sunt PUTINI si nu sunt sustinuti de marea masa!

    Pt. mine una, de pilda, reactia francezilor a fost un suspin de usurare, pt ca incepuse sa mi se infiripe in cap ideea ca Occidentul se duce de rapa, ca oamenii si-au pierdut busola etc.. Ori, in realitate, asta e o capcana: este o mare diferenta intre elitele politice si marea masa de oameni. Eu cred ca, dimpotriva, marea masa devine tot mai constienta de simulacrul numit “democratie”, iar elitele incearca cu disperare sa ascunda lipsa de sustinere populara, incercand sa ne faca sa credem ca suntem in minoritate cei care ii contestam. Francezii au demonstrat ca, in pofida vicisitudinilor istorice – a discreditarii crestinimului ca urmare a abuzurilor Bis. Catolice, a laicizarii, a globalizarii etc. – bunul simt al francezului de rand si ferocele instinct celtic al libertatii nu s-au pierdut!

    Eu sunt convinsa ca acest lucru este valabil mai peste tot – inclusiv in Ungaria, de pilda. Nu cred ca maghiarul de rand are chef sa-si puna pielea la bataie pt recuperarea “Ungariei mari”. Internetul e o arma cu doua taisuri: pe de-o parte o spala creierele unora, dar ii si informeaza pe ceilalti. NU TREBUIE SA CADEM IN CAPCANA DEZBINARII, sa confundam pe nemti cu Angela Merkel, pe unguri cu Arpad, pe olandezi cu Gert Hekma, pe francezi cu Hollande etc.. Unii dintre ei, desigur, pun botu’ la manipularile politice, dar cei mai multi – nu. Eu am cunoscut personal si englezi si francezi si finlandezi: inteleg si ei f bine ce se intampla, nici o grija… Vorba par. Efrem Vatopedinul: DUHUL SFANT n-a iesit la pensie!

    Solutia e si in strada si la rugaciune. Strada arata adevarul. La noi, din paacate, solutia nu e in strada, pt ca inca nu ne-am invatat sa fim solidari, curajosi, si tenaci ca niste zgreptze cand e vorba sa le amintim celor care “ne reprezinta” ca au luat-o pe ulei. Din pacate, la noi instinctul supravietuirii e mai puternic decat instinctul dreptatii si al libertatii. Daca am avea credinta puternica si Ortodoxia ar fi vie in noi, nu doar o mostenire de parada, le-am avea pe toate: si libertate, si dreptate, si viata. Din pacate, noi cand apucam sa iesim in strada, sfarsim prin a dansa “pinguinul” in fata Parlamentului… In conditiile astea, da, n-ai cu cine, asa ca macar sa ne asezam temeinic la rugaciune si sa cerem indaratnic si cu bucuria nadejdii – nu cu disperarea necredintei – sa ne lumineze DOMNUL pe toti: pe vrajmasi, pe rataciti, pe lasi, pe deznadajduiti si pe noi odata cu ei.

    Si sa nu uitam marele cuvant al Par. Porfirie: APOCALIPSA A FOST PREVESTITA CA SA NU SE INTAMPLE!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare