Franta: SENATUL a votat amendamentul care introduce CASATORIA HOMOSEXUALA

10-04-2013 1 minut Sublinieri

franta-tata-mama

Senatul francez a aprobat marți seara cu 179 de voturi pentru si 157 impotriva primul articol din proiectul de lege privind căsătoriile între homosexuali, cel mai important, care deschide căsătoria persoanelor de același sex.

Acest articol a fost adoptat “în conformitate”, adică, fără modificări fata de votul in prima lectură al Adunarii Naționale. Acest vot devine astfel definitiv cu excepția cazului în care proiectul de lege este respins în intregime după examinarea de către Senat.

El nu va fi supus la o a doua lectură în Adunarea Națională si nici Comisiei Mixte Paritare (CMP).

(…) Votat deja de deputaţii din cadrul AN, acest proiect de lege constituie prima reformă socială angajată de stânga, aflată la putere în Franţa.

Proiectul de lege privind căsătoria şi adoptarea de copii de către cupluri de acelaşi sex a fost adoptat în primă lectură, cu o majoritate largă, în cadrul AN, pe 12 februarie, după peste 15 zile de dezbateri aprinse şi examinarea a peste 5.000 de amendamente.

Cea mai mare parte a senatorilor de stânga – socialişti (PS), comunişti (CRC) şi ecologişti (RDSE) – a votat, marţi, pentru proiect.

Marea majoritate a reprezentanţilor dreptei franceze (în opoziţie) a votat împotrivă. Însă cinci senatori de drepta au votat pentru, doi s-au abţinut, iar altul nu a luat parte la vot.

Acest vot a avut loc după zece ore de discuţii, în cursul cărora dreapta a denunţat textul, multiplicând luările de cuvânt, într-o atmosferă încărcată.

“În pofida tentativelor de obstrucţionare din partea dreptei, Senatul tocmai a adoptat articolul 1 care autorizează cuplurile de acelaşi sex să se căsătorească”, a declarat preşedintele grupului PS François Rebsamen, citat într-un comunicat, după vot.

“Adoptarea acestui articol cu ansamblul votului majorităţii din Senat pune capăt discriminării ce rezulta din orientarea sexuală a cetăţenilor”, a subliniat el.

“Având în vedere derivele care au avut loc, fie prin manifestări de violenţă în stradă, fie prin agresiuni de natură verbală în hemiciclu, votarea acestui articol marchează o luptă în lupta împotriva homofobiei, şi anume a luptei pentru toleranţă şi democraţie”, a conchis liderul grupului senatorilor socialişti.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Franta: SENATUL a votat amendamentul care introduce CASATORIA HOMOSEXUALA

  1. Pingback: Franta: Senatul a votat si LEGALIZAREA ADOPTIILOR HOMOSEXUALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: PROTESTE SI TENSIUNI in Franta din cauza LEGALIZARII CASATORIILOR GAY - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: MANIFESTATII AMPLE IN FRANTA IMPOTRIVA ”FAMILIEI” HOMOSEXUALE. Mama surogat si fertilizarea in vitro – ”FABRICA” de copii pentru cuplurile homosexuale - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare