Biserica Bulgariei CONDAMNA ferm EXPOZITIA “Human Body”

25-04-2013 25 secunde Sublinieri

human-body-plastinatie_02349500

Biserica Ortodoxa a Bulgariei a reactionat categoric impotriva faimoasei expozitii “Human Body” ce a ajuns in capitala Sofia. 

Oficialii Bisericii au emis o declaratie in care condamna expozitia ca fiind “fara-de-Dumnezeu, inumana si daunatoare”. 

Gavriil, mitr. de Lovech, a descris expozitia ca “absurda“, afirmand ca “reduce personalitatea umana la corporalitatea sa”. Mitropolitul a a remarcat, de asemenea, ca expozitia este deschisa si elevilor si chiar si copiilor de 5 ani, lucru considerat de el ca fiind inadecvat.


Categorii

1. DIVERSE, Biserica Ortodoxa Bulgara, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Biserica Bulgariei CONDAMNA ferm EXPOZITIA “Human Body”

  1. Normal ca este inadecvat sa iriti retina unui copil de 5 ani, cu asa ceva…nu numai ca-l iriti, dar il sochezi, il faci sa se infioare inlauntrul sau si sa gandeasca despre sine si despre corpul uman la cat de urat este, cat de grotesc e…DAR, si cat de diabolici sunt cei mari, de au defrisat de piele un om si l-a expus intr-o maniera asa, de exponat si-ntr-o bataie de joc….cum arata amaratul asta cu paleta in mana, ridicand in aer o minge imaginara data (probabil!) dementilor care l-au decopertat si expus atat de nerusinat, indecent!!!

  2. Mitropolitul de Lovech a zis bine si concentrat despre expozitia asta ca “reduce personalitatea umana la corporalitatea sa”, tinzandu-se (probabil) prin genul asta de expozitii, spre desacralizarea omului, dezbracarea sa totala de spirit, de duh…. dar si de potentiala spiritualizare, coborandu-se si marginandu-se doar la animalicesc – cu functii de nutritie, excretie, reproducere si, cam atat!

    Cred ca asta se urmareste: prin imagini socante de trupuri descarnate, se tinde scoaterea din mintea omului, a notiunii de TAINA!
    Iar omul, cand nu se mai considera SI de natura divina, se balaceste subuman, jucandu-se cu chibriturile!

  3. …au nu stiti ca sunteti temple ale Duhului Sfant?
    cine va strica templul acesta, il va strica si Dumnezeu pe el

  4. Inadecvat?? Atat? Bine macar si atat.

  5. @TitusL:

    Ala a fost cuvantul mitropolitului. Mai important e comunicatul Patriarhiei. A noastra oare ce termeni a folosit in cazul expozitiei?

  6. Noi, romanii, am uitat ce mai inseamna normalitate. Episcopii nostri sunt “albi” din cap pana la picioare si nu se murdaresc cu astfel de mizerii, sa bage in seama aspectele marunte ale existentei noastre. Dar nici pe cele mai mari. Asta e linia de demarcatie. Pacat ca numai la noi. In nici o alta tara nu exista o astfel de tacere a Bisericii pe probleme morale (nu doar cu implicatii financiare).

  7. Va propun o forma de protest pasnic impotriva acestei expozitii, expozitie care injoseste omul – fiinta creata de Dumnezeu.
    Se pare ca nimeni din organizatori nu isi da seama ca acolo sunt expusi oameni morti, iar in prezenta unor oameni care au murit, atitudinea celorlalti trebuie sa fie de pietate. Oamenii au dreptul la funeralii, dupa credinta in care au trait, si au dreptul la o imagine buna dupa moarte. A ii expune in felul acela indecent este o barbarie.
    Forma de protest pe care o propun este – sa mergem la Antipa si sa lasam pe treptele de la intrare cate o candela aprinsa pentru sufletele celor expusi acolo. Si eventual sa lasam un mic text de genul “pentru sufletelor celor adormiti expusi in expozitia Human Body” sau “for the human souls of the human bodies exposed here”.
    Ar trebui o asociatie crestina care sa se ocupe – poate gasiti d-voastra pe cineva? Sa popularizeze protestul si sa il organizeze un pic.

    Doamne ajuta!

  8. @ Anca V.

    Propunerea dumneavoastra mi se pare bine venita…oare cum ne putem mobiliza pentru aceasta forma de marturisire impotriva acestei odioase expozitii ?

  9. @ Elena

    Ma gandeam ca poate fratii de la Razboi intru Cuvant ar putea gasi o asociatie crestina care sa organizeze un astfel de protest bland.

  10. @Elena – completare

    Desigur ca, daca am putea face ceva, aceasta ar fi dupa Paste, acum urmeaza o saptamana cu multe slujbe si multe lucruri de facut, asa ca, e clar ca nu e momentul.
    Dar dupa Paste, ar fi bine…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare