update – Inca o uriasa ticalosie si tradare: GUVERNUL PONTA VREA SA DEMAREZE IN TROMBA EXPLOATAREA DE LA ROSIA MONTANA! Ministrul liberal DANIEL BARBU s-a inrolat si el sub flamura cianurii, a lasitatii si ipocriziei!

27-04-2013 10 minute Sublinieri

rosia montana

Guvernul va crea o nouă companie care se va ocupa exclusiv de proiectul Roşia Montană, operaţiune deja planificată într-un document în care este menţionat că proiectul poate genera venituri şi încasări bugetare de mai multe miliarde dolari, poate relansa industria minieră şi crea locuri de muncă, informează Mediafax.

Noua companie, care va fi denumită “Minvest Roşia Montană”, va prelua de la Minvest Deva pachetul jos-masca-victor-ponta-rosia-montana-212x300de 19,3% din acţiuni deţinut la societatea Roşia Montană Gold Corporation, va avea ca obiect principal de activitate servicii anexe pentru “extracţia mineralelor” şi va funcţiona doar în subordinea ministrului delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova (PSD).

Societatea Roşia Montană Gold Corporation este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, cu 80,46% din capitalul social, în spatele companiei fiind nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan.

Compania deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.
Proiectul este blocat de mai mulţi ani din cauza disputelor legate de protecţia mediului.

Preşedintele Traian Băsescu a insistat în repetate rânduri pentru începerea proiectului, cu argumentul veniturilor care pot fi încasate la buget şi al locurilor de muncă nou create.

Planul pregătit de Guvern presupune reorganizarea Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva prin divizare parţială, în scopul separării activităţii de gestionare a pachetului minoritar de acţiuni deţinut de aceasta la Roşia Montană Gold Corporation de restul activităţilor companiei.

Operaţiunea va fi derulată într-un ritm alert, cu obţinerea tuturor avizelor din partea ministerelor implicate până cel târziu la jumătatea lunii mai, iar toate procedurile pentru funcţionarea noii companii vor fi încheiate în aproximativ două luni de la momentul deciziei în Guvern.

Înfiinţare noii companii va fi argumentată de Guvern prin faptul că realizarea proiectului de exploatare a minereului aurifer din zona Roşia Montană poate genera venituri din exploatare şi contribuţii directe la bugetul de stat estimate la mai multe miliarde dolari, poate avea o contribuţie majoră la relansarea industriei miniere din România şi la crearea unui număr semnificativ de locuri de muncă într-o zonă puternic afectată de şomaj.

Ambasadorul Canadei în România, Philippe Beaulne, declara, în martie, referindu-se la proiectul de la Roşia Montană, că în orice proiect minier este important ca decizia să fie luată de autorităţi într-un timp util.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat în urmă cu trei săptămâni  că proiectul de la Roşia Montană este în evaluare la ministerele cu atribuţii în acest domeniu, decizia urmând să fie luată de Guvern.

  • Voxpublica/

Mihai Gotiu: Domnule ministru Daniel Barbu, şi d-voastră v-aţi înrolat sub flamura cianurii? Scrisoare deschisă

Domnule ministru al Culturii Daniel Barbu, am citit răspunsul la scrisoarea care v-a fost adresată de Asociaţia Alburnus Maior, prin care vi se solicita semnătura necesară pentru includerea localităţii Roşia Montană pe lista tentativă a UNESCO. După lecturarea răspunsului am rămas cu gustul amar al dezamăgirii. Cinism, laşitate şi ipocrizie sunt doar trei dintre calificativele care pot fi uşor atribuite acestui răspuns.

Când am aflat că lobby-iştii RMGC v-au bătut la uşă, iar uşa li s-a deschis, nu m-am mirat. Toţi predecesorii d-voastră au fost asaltaţi de avocaţii interesaţi ai companiei care intenţionează să exploateze aurul de la Roşia Montană. Aşteptam (şi aştept în continuare) ziua în care un ministru le va mulţumi frumos şi-i va pofti apoi pe uşă afară. Nu trebuie să fiţi trist: nu sunteţi primul pe lista miniştrilor români ai Culturii care nu au avut curajul asumării unui astfel de gest. Nu curajul, ci laşitatea şi acceptarea compromisurilor jalnice sunt elementele definitorii ale guvernanţii români (foşti şi actuali). Din acest punct de vedere, nu vă deosebiţi cu nimic faţă de cei mai mulţi care au ocupat aceeaşi funcţie înaintea d-voastră.

Prin răspunsul făcut public pe site-ul Ministerului Culturii vă înscrieţi însă în lista scurtă a celor care nu doar că nu au luat atitudine faţă de minciunile publicitare ale RMGC, ci au devenit, la rândul lor, goarne de propagare a lor. Pentru că răspunsul oficial, în ansamblu, se rezumă să repete aceleaşi „argumente” pe care le-am auzit şi la prezentările făcute de purtătorii de cuvânt ai companiei. Pe aceşti purtători de cuvânt îi pot înţelege: o fac fie în calitate de angajaţi ai RMGC, fie în calitate de angajaţi ai unor firme (de publicitate, PR, lobby, consultanţă etc.) aflate sub contract cu RMGC. D-voastră?

De când s-a pus problema salvării patrimoniului cultural de la Roşia Montană şi al valorificării lui, inclusiv din punct de vedere economic, în beneficiul comunităţii locale, dar şi al României, compania, sprijinită de autorităţi şi politicieni locali, a început o amplă acţiune de manipulare a opiniei publice. Un prim obiectiv al acestei campanii de manipulare a fost inducerea ideii că patrimoniul cultural de la Roşia Montană „nu ar avea valoare de UNESCO”. Pentru aceasta s-a încercat punerea în opoziţie a Roşiei Montana cu alte situri culturale şi naturale din România care aspiră la UNESCO. O abordare conflictuală şi falsă. Situl de la Roşia Montană nu concurează nici cu centrul medieval al Sibiului, nici cu cetatea Histria, nici cu ansamblul sculptural ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu. Fiecare în parte are propriile argumente, îndeplineşte propriile criterii (şi are probleme specifice) pentru a ajunge pe lista UNESCO. Dar chiar şi dacă s-ar fi aflat pe acelaşi culoar, acest lucru nu ar fi generat o competiţie, ci complementaritate, crescând (şi nu scăzând) şansele de accedere pe lista UNESCO (mănăstirile din Bucovina, bisericile de lemn din Maramureş ori cetăţile dacice din Munţii Orăştiei – aflate deja pe lista UNESCO – oferă exemple clare în acest sens).

Faptul că Roşia Montană nu ar avea „valoarea” Sibiului, a cetăţii Histria ori a ansamblului de la Târgu Jiu reprezintă o diversiune propagandistică. Centrul medieval al Sibiului poate fi comparat cu centrul medieval al Sighişoarei şi cu alte centre medievale din Europa. Cetatea Histria e în competiţie cu alte cetăţi antice de la fostul Pont Euxin ori de la Marea Mediterană şi din alte locuri. Ansamblul lui Brâncuşi cu alte ansambluri moderne ori contemporane. Iar situl de la Roşia Montană cu alte situri miniere din Europa şi din lume (unele dintre ele aflate deja în UNESCCO). Iar din acest punct de vedere, Roşia Montană trece testul cu succes – neexistând niciun alt contraexemplu de sit minier care să cumuleze exploatări pornind din antichitate şi trecând prin perioadele medievale, moderne şi contemporane. Ar fi extraordinar pentru România ca şi Sibiul, Histria, Târgu Jiu să se afle în aceeaşi situaţie privilegiată în propriile demersuri comparative, precum se află Roşia Montană în domeniul ei. Preluarea de către Ministerul Culturii a discursului antagonist şi conflictual („Roşia Montană vs. Sibiu”, „Roşia Montană vs. Histria” etc.) promovat de către RMGC dovedeşte fie incompetenţă (neînţelegerea criteriilor de accedere pe lista UNESCO), fie rea-credinţă.

Niciuna dintre cele două situaţii nu vă face cinste, dar răspunsul trimis înclină mai mult spre a doua posibilitate. Când în răspuns e invocată documentaţia urbanistică realizată de către compania minieră ajungem deja la cinism şi ipocrizie. Instituţiile publice (consiliile local şi judeţean, Ministerul Culturii) au OBLIGAŢIA de a realiza o asemenea documentaţie, în mod independent. Nu e o „favoare” sau o „opţiune”, atunci când există pericolul distrugerii unui sit cultural de valoarea celui de la Roşia Montană. Chiar nu aveţi cunoştinţă de faptul că documentaţia urbanistică realizată de către companie nu este conformă cu realitatea, ba, mai mult, că în ultimii ani compania a intervenit masiv în realitate, astfel încât aceasta să devină conformă cu documentaţia? De când achiziţionat proprietăţi (terenuri şi case) în Roşia Montană, compania a început un amplu proces de distrugere (demolare) a caselor (unele dintre ele monument istoric, altele aflate în zona protejată, iar altele aflate înafara acestei zone – fiind puse la pământ cu acordul vinovat al autorităţilor locale şi ministeriale, înainte de a avea şansa să fie clasate.

În timp ce morţii din cimitirele Roşiei Montane au fost şi sunt vânduţi la bucată, casele sunt demolate şi îngropate! Nu am cunoştinţă de existenţa în România a unei alte localităţi rurale în care să fi fost demolate în ultimul deceniu peste 150 de case. Aşa ceva s-a mai întâmplat în România doar în cazul catastrofelor naturale (deşi nici în cazul cutremurului din 1977 ori al inundaţiilor nu ştiu să fi existat vreun sat în care să fi fost distruse peste 150 de case) ori al proiectelor megalomanice din perioada comunistă. În zece ani, RMGC a reuşit să concureze cu „succes” dezastrele naturale şi abuzurile lui Ceauşescu. Modelând prin distrugeri realitatea astfel încât să corespundă cu documentaţia realizată! Pentru ca, într-un final, să poată susţine ideea că „Roşia Montană nu ar avea valoare de UNESCO”.

(Despre modul în care compania a distrus patrimoniul din Roşia Montană puteţi găsi mai multe amănunte şi imagini sugestive aiciaiciaici şi aici).

Ipocrizia şi cinismul la maxim sunt evidenţiate atunci când în răspunsul Ministerului se aduce în discuţie „acordul şi cooperarea autorităţilor locale”. Nu cred că sunteţi chiar atât de naiv sau atât de slab informat încât să nu ştiţi că primarul care a făcut afirmaţia că „includerea Roşiei Montana în patrimoniul UNESCO ar fi dăunătoare” (!) are o soră care deţine o firmă de transport aflată sub contract cu RMGC. Că foşti şi actuali membri ai Consiliului Judeţean Alba (ei sau rudele lor) au firme aflate, de asemenea, sub contract cu RMGC. Că foşti şi actuali consilieri locali din Roşia Montană, care au votat Planuri Urbanistice Generale favorabile companiei, anulate definitiv în instanţă, au fost (sau încă sunt), ei (ori rude de-ale lor), angajaţi la RMGC. Să invocaţi necesitatea susţinerii din partea unor persoane aflate (cel puţin) în conflict de interese (deşi sunt convins că o anchetă a DNA-ului ar putea dovedi că e vorba de mai mult) e pus şi simplu cinism şi ipocrizie. Laşitate şi deresponsabilizare.

Domnule ministru Daniel Barbu, Ministerul Culturii pe care îl conduceţi reprezintă, la rândul lui, o autoritate publică. La Roşia Montană vorbim de un patrimoniu cu valoare NAŢIONALĂ şi UNIVERSALĂ (în scrisoarea care v-a fost adresată de către Asociaţia Alburnus Maior sunt enumerate o mică, dar exemplificativă parte, a experţilor şi instituţiilor naţionale şi internaţionale care susţin acest lucru). Când avem de-a face cu un patrimoniu de valoare naţională şi universală, sprijinul instituţional trebuie să vină din partea autorităţilor naţionale. E o obligaţie a Ministerului Culturii, nu o opţiune de la care să vă puteţi deroga, de care să vă spălaţi pe mâini, aruncând pisica în ograda autorităţilor şi politicienilor locali. Domnule ministru, trebuie să vă asumaţi întreaga responsabilitate dacă distrugerea patrimoniului cultural de la Roşia Montană continuă. Aveţi obligaţia şi prerogativele legale pentru a stopa o astfel de distrugere. E o misiune a Ministerului Culturii să salveze patrimoniul cultural naţional, iar o altă misiune este aceea de a întreprinde toate demersurile necesare şi legale pentru a valorifica acest patrimoniu. În îndeplinirea acestor misiuni nu puteţi să invocaţi acţiunile interesate (la modul personal) ale unor autorităţi locale. Dimpotrivă, aveţi obligaţia de a interveni când constataţi că aceste autorităţi locale acţionează în mod discreţionar, punând în pericol patrimoniul cultural naţional.

Domnule ministru Daniel Barbu, să nu vă iluzionaţi cu ideea că nu se ştie că lobby-iştii RMGC lucrează intens pentru a obţine declasarea Masivului Cârnic din Roşia Montană de pe lista monumentelor istorice. Că bântuie prin birourile Ministerului, prevalându-se de un aviz abuziv de descărcare de sarcină arheologică, acordat în vara anului 2011 pentru a înlocui precedentul aviz abuziv, anulat definitiv şi irevocabil de instanţele judecătoreşti. Fără această declasare, Masivul Cârnic nu poate face obiectul unei exploatări miniere. Iar fără Masivul Cârnic proiectul RMGC nu există. Această declasare nu se poate face decât prin Ordin al ministrului Culturii. Din nou, să nu vă faceţi iluzii că nu se ştie că avizul de descărcare de sarcină acordat de Comisia Naţională de Arheologie (atât cât mai e în vigoare, până la anularea lui în instanţă, precum în cazul celui precedent) este oricum INSUFICIENT pentru a justifica declasarea, în acest sens putând să se pronunţe doar Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Care s-a pronunţat deja. Recomandând Roşia Montană pentru includerea pe lista tentativă a UNESCO.

Domnule ministru Daniel Barbu, aveţi toate atribuţiile legale şi OBLIGAŢIA de a proteja şi de a valorifica patrimoniul cultural naţional. De la Histria, la Târgu Jiu, de la Sibiu la Roşia Montană. În acelaşi timp, semnătura d-voastră poate aviza distrugerea patrimon

afla-in-ce-consta-averea-consilierului-prezidential-daniel-barbu-b967aiului de la Roşia Montană. Puteţi (şi aveţi obligaţia) să semnaţi pentru începerea demersurilor de includere a localităţii pe lista tentativă a UNESCO, la fel cum puteţi semna (interpretând discreţionar legea) ordinul de declasare a Masivului Cârnic. E opţiunea d-voastră şi modul în care d-voastră alegeţi să vă prezentaţi în faţa opiniei publice şi (nu spun cuvinte mari) modul în care o să intraţi în istorie: ca încă un ministru al Culturii care a pus umărul la distrugerea patrimoniului cultural naţional (un politruc de carieră) ori ca un ministru al Culturii care chiar face ceva pentru acest patrimoniu. Astăzi, mâine, peste un deceniu sau un secol, istoria va consemna ipocriziile, laşităţile, cinismul şi trădările de orice fel. Nu vă îmbătaţi cu apă rece şi nici cu cianură „în limite admisibile”: nu va exista nici iertare, nici uitare. Ca istoric, sunt convins că sunteţi conştient de acest lucru.

 

 

 

MAMA MARILOR PROIECTE. Ponta dă Afacerea Roşia Montană pe mâna lui Dan Şova. Interesele companiei RMGC sunt apărate de… mama lui Şova. BONUS: Bechtel, Monsanto, OMV Petrom…

Încă de când a apărut ideea calificării Afacerii Roşia Montană la categoria “mari proiecte”, implicit trecerea proiectului în subordinea ministerului condus de Dan Şova, am scris că e vorba de o mişcare al cărui scop e transferul acestuia din grupul de interese din jurul PDL în cel din jurul PSD. Încă din vara lui 2012, Ovidiu Tender se exprima extrem de explicit: “Probabil se va stabili cine trebuie să câştige şi atunci se va da drumul proiectului”.

În această săptămână, intenţia a început să prindă contur. Conform Mediafax, Guvernul va înfiinţa o nouă companie, Minvest Roşia Montană, care va prelua de la Minvest Deva pachetul de 19,31% din acţiuni deţinut la societatea Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Noua companie va funcţiona doar în subordinea ministrului delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes national şi investiţii străine, Dan Şova.

Astfel, afacerea de la Roşia Monată re-vine în ograda PSD (sub girul căruia a început la sfârşitul anilor 90). Şi mai mult decât o afacere de partid… RMGC este reprezentată în România de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Petersen (NNDKP).  Firmă la care mama adoptivă a lui Dan Şova, Ana Diculescu-Şova, este senior partener. Pentru a nu exista dubii, pe pagina de prezentare a doamnei Şova de pe avocatura.com, la capitolu“Tranzacţii importante în care a fost implicată” se menţionează expres: “asistenţă juridică acordată companiei Roşia Montană Gold Corporation în toate litigiile derulate, cu privire la una dintre cele mai contestate investiţii realizate în vederea dezvoltării unui proiect de exploatare auriferă pe teritoriul României” (vezi facsimil).

În urmă cu o lună, Liga Întreprinzătorului Român (LRI) sesizase ANI pe motiv că Ana Diculescu-Şova s-ar afla “cel puţin în incompatibilitate morală”, reprezentând compania americană Bechtel într-un litigiu. La acea data, într-un răspuns pentru “România Liberă”, doamna Şova se apăra afirmând că în litigiul în legătură cu care se făcuse sesizarea (între Bechtel şi firma de transport Pulp Fiction, care prestase servicii pentru Bechetl) nu era implicată şi Compania Naţională de Autostrăzi (CNADR). Mai mult, contractul dintre Bechtel şi firma de avocatură NNDKP era anterior numirii lui Dan Şova ca ministru în a cărui subordine a trecut CNADR. În aceeaşi prezentare de pe avocatura.com, se arată că Ana Diculescu Şova “a reprezentat cu success compania Bechtel Inc. într-un număr de litigii în contradictoriu cu CNADR şi/sau alte autorităţi”.

Dacă starea de incompatibilitate nu a existat până în momentul numirii lui Dan Şova ca ministru, inexistenţa unui conflict de interese după această dată e greu de negat. Cel puţin moral, dar chiar şi mai mult: în cazul unei adopţii cu efecte depline, legăturile (şi efectele) juridice dintre părinţii adoptivi şi copiii adoptaţi sunt aceleaşi ca între părinţii naturali şi copii. Prin înfiinţarea noii companii Minvest Roşia Montană şi trecerea ei în subordinea lui Dan Şova vom avea următoarea situaţie: în orice dispută în contradictoriu între statul roman şi RMGC, interesele companiei vor fi reprezentate de mama adoptivă a ministrului, iar cele ale României de… fiu. Două persoane care, inclusiv din punct de vedere legal, au interese comune. Există sau nu un conflict de interese? Va deveni sau nu Afacerea Roşia Montană una “de familie”, în cel mai propriu sens al cuvântului? Răspundeţi d-voastră la aceste întrebări.

RMGC şi Bechetel nu sunt singurele companii controversate reprezentate de NNDKP. Aceeaşi firmă de avocatură a reprezentat şi Roman Copper anul trecut, companie înfiinţată peste noapte pentru a prelua exploatarea de cupru de la Roşia Poieni (Cuprumin). Într-o primă fază, Roman Copper câştigase licitaţia de privatizare. Tot în portofoliul de clienţi ai NNDKP (lista completă aici) se mai numără controversata firmă din domeniul energetic GDF Suez, producătorii de organisme modificate genetic Monsanto, “regii porcilor” din România, Smithfield Ferme ori privilegiaţii de la OMV Petrom. În fapt, o mare parte a firmelor care intră la capitolul “investiţii străine” (denumirea portofoliului lui Dan Şova) se regăsesc în lista de clienţi ai societăţii de avocatură la care este partener mama adoptivă a ministrului. O mare şi frumoasă familie…

Totuşi, pe români îi mai reprezintă cineva?

LEGATURI:

***


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “update – Inca o uriasa ticalosie si tradare: GUVERNUL PONTA VREA SA DEMAREZE IN TROMBA EXPLOATAREA DE LA ROSIA MONTANA! Ministrul liberal DANIEL BARBU s-a inrolat si el sub flamura cianurii, a lasitatii si ipocriziei!

  1. Roşia Montană: Town on the Brink (2012) Roşia Montană – un loc la margine de prăpastie
    (trailer)
    http://www.hailacinema.ro/rosia-montana-town-on-the-brink-2012-rosia-montana-un-loc-la-margine-de-prapastie/

  2. Pentru cateva miliarde de dolari si o mie de locuri de munca ne vom distruge toata partea de vest a tarii.

    Foarte bine. Poate asta meritam, in definitiv. La asa popor, asa conducatori iar la asa conducatori, asa rezultate.

  3. cum zice si Gotiu mai sus: Nu vă îmbătaţi cu apă rece şi nici cu cianură „în limite admisibile”: nu va exista nici iertare, nici uitare.

  4. Ponta a ajuns la o concluzie simpla: odata ce ajungi la guvernare, cu siguranta ca vei face si vei continua TOATE proiectele anterioare.

    De ce? Pentru ca guvernarea este o problema cu context impus.
    Pur si simplu nu poti sa schimbi, sa faci altceva decat cu resursele din jurul tau.

    Iar Rosia Montana, pe termen scurt, este o sursa majora de bani.
    Nu conteaza implicatiile pe termen lung.

    Guvernul Ponta a gasit o sursa majora de venituri pe termen scurt, o sursa de MILIARDE DE EURO, pe care sa-i bage la guvernare.

    Daca Boc a mai gresit dar s-a corectat, Ponta insa este de 10 ori mai pervers si mai ticalos decat toti cei dinainte, pentru ca el pune rapid in aplicare toate ticalosiile din mintea lui. Si le acopera foarte frumos in presa.

    Isi merita tara asta soarta pe care a votat-o!

  5. Trebuie sa ne amintim de un proverb vechi: cine fura azi un ou, maine va fura un bou (o tara).

    Se pare ca intelepciunea romaneasca cunostea foarte bine firea omului.

    Daca Ponta este un hot si un mincinos in firea lui, cum poate el sa faca cele drepte si cele corecte?

    Evident ca va fura si jefui totul in tara asta, numai ca sa iasa guvernarea lui bine…

    Dupa Ponta POTOPUL! Sa tineti minte asta!

  6. Pe mine mă miră puţin (mai mult), de unde va primi statul român cîteva miliarde (!) de Euro de la exploatarea din Roşia Montană! Căci după cum este făcut contractul cu statul român, vom lua evtl praful de pe tobă. Dacă atunci vom mai avea stat român.
    Şi veşnica fata morgana cu locurile de muncă: apăi numai proştii achiesează la momeala cu locurile de muncă. Capitaliştii adevăraţi, adică noi, cei care dorim să facem bani şi să ne meargă mai bine (doar de aceea cică am intrat şi-n UE), ne uităm numai la profitul pe care putem să-l facem prin resursele noastre proprii (oare cât timp le vom mai poseda?).
    Acum lăsând la o parte eventualul profit pt statul nostru şi imensa pierdere culturală despre care este vorba în articol, cea mai mare problemă pe care ne-o pregăteşte acest proiect este fără îndoială de departe lacul de câţiva km pătraţi de cianuri pe care amatorii de Au, Ag, Cu, şi am auzit eu pe la colţuri, şi uraniu, ni-l vor cadorisi după circa 10 ani de exploatare. Tare!

  7. Ce spuneam – Se vor coaliza pe canalele de presa si vor accelera infectia – O sa faca tot ce e necesar pentru derularea diktatului si pentru ciordeala lor – TOATA PRESA v-a tradat romani! Extorsiunea se va realiza ca in tarile din lumea a treia

  8. @ D:

    In ce s-o fi corectat Boc? Intelegem ca il urati mai tare pe Boc cel nou si tanar, dar sa fim drepti si lucizi totusi…

  9. Ce e cu acest Daniel Barbu? Trebuiau platite politele de campanie elctorala si asa a ajuns acest Agamemnon Dandanache ministru al culturii – Ma sperie , am senzatia de deja vu’ – parca deruleaza piesa “O Scrisoare Pierduta” de Caragiale…..

  10. @ stef:

    Nu e un Dandanache. E un om in mod real foarte inteligent si cultivat, care spunea si mai spune uneori si acum multe adevaruri care astazi se aud mai greu, dar… la putere se vad si caracterele, cat sunt de drepte sau de “unduioase” in bataia vantului. Si nici nu mai are rost sa personalizam, sa particularizam prea mult. E deja un flagel, o pandemie nationala. Si deci nici nu e nevoie sa fii format ca politician, pur si simplu te dai pe brazda o data ce ajungi sus… Din randul nostru sunt toti acestia si nu avem decat a ne cai pentru ca si noi, majoritatea, suntem la fel.

  11. @ admin

    Asa este. In esenta, avem de-a face cu o mentalitate colectiva corupta care genereaza oameni slabi, corupti sau f. usor coruptibili.

    Cei mai multi dintre noi, daca am ajunge intr-o functie de putere, am face cu siguranta la fel.

  12. Graitor articolul de pe Cotidianul si descrierea de la inceput – Nu ar trebui sa aiba mare importanta, dar “look”-ul cu care ne-a obisnuit d-nul Barbu il plaseaza intr-o categorie (dubioasa) greu de rumegat pentru mine si pentru altii – Acum devine si ridicol prin ralierea brutala la ordinul capistelor de la Cotroceni si Victoria….

  13. Din prea multă naivitate, românii l-au schimbat pe Aghiuță cu mama lui Aghiuță; că de la tămbălău nu mai prididesc cu schimbările. Apropo: dezastrele nu-s decît niște schimbări.

  14. Pingback: Chevron a primit AVIZE DE EXPLOATARE (!) pentru GAZELE DE SIST de la Costinesti si Vama Veche/ Corporatiile au invins si la ROSIA MONTANA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: GAZELE DE SIST... bagate pe sest pe gatul romanilor (si VIDEO). EXPLORAREA - doar preludiul si pretextul EXPLOATARII. Analiza INCOME de demontare punctuala a tuturor "argumentelor" economice ale propagandei oficiale - Razboi întru Cuvânt - Rec
  16. Pingback: Gazele de sist: BULGARII AU INTERZIS FRACTURAREA HIDRAULICA DIN 2012 si acum protesteaza fata de explorarile Chevron din Dobrogea/ FRATERNIZARE BASESCU-PONTA asupra exploatarii gazelor de sist si nu numai... (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: ROSIA MONTANA: exploatarea va incepe in NOIEMBRIE 2016. Ponta se spala pe maini in mod penibil, “negocierea” participatiei statului s-a dus pe frimituri - Recomandari
  18. Pingback: Guvernul a aprobat “pe sest” proiectul de lege care reglementeaza EXPLOATAREA DE LA ROSIA MONTANA. Moise Guran la Ora de Bussines despre PLASA NATIONALA a RMGC si reactia presedintelui ALBURNUS MAIOR [VIDEO] - Recomandari
  19. Pingback: (VIDEO): ADEVARURI NESPUSE DESPRE DEDESUBTURILE SI MIZELE AFACERII ROSIA MONTANA. Adevarata fata a oamenilor RMGC. Ministrul culturii si parlamentarii – mituiti de Gold? De ce premierul Ponta se comporta ca un agent al companiei Gabriel Resources? P
  20. Pingback: (VIDEO): ADEVARURI NESPUSE DESPRE DEDESUBTURILE SI MIZELE AFACERII ROSIA MONTANA. Adevarata fata a oamenilor RMGC. Ministrul culturii si parlamentarii – mituiti de Gold? De ce premierul Ponta se comporta ca un agent al companiei Gabriel Resources? P
  21. Pingback: DOVADA CA AURUL SE POATE EXPLOATA SI FARA CIANURA, DAR NU SE VREA!/ Cine castiga la Bursa de pe urma jocului “parşivel” al lui Victor Ponta?/ VERDICTUL GEOLOGILOR: PERICOL MAXIM!/ Ce se pregateste si la CERTEJ si in alte puncte din Apuseni? C
  22. Pingback: ROSIA MONTANA, UN LOC LA MARGINEA PRAPASTIEI. Filmul documentar integral [VIDEO] - Recomandari
  23. Pingback: ROSIA MONTANA SE APROPIE DE FAZA FINALA: dezastrul programat al Transilvaniei. Filmul documentar PRETUL AURULUI [video] - Recomandari
  24. Pingback: (VIDEO): ADEVARURI NESPUSE DESPRE DEDESUBTURILE SI MIZELE AFACERII ROSIA MONTANA. Adevarata fata a oamenilor RMGC. Ministrul culturii si parlamentarii – mituiti de Gold? De ce premierul Ponta se comporta ca un agent al companiei Gabriel Resources? P
  25. Pingback: Dezvaluire trista de la Andrei Plesu: DANIEL BARBU, fostul ministru al culturii, SE LEPADASE DE ORTODOXIE (asumata ca practicant) PENTRU CATOLICISM. Apoi s-a lepadat si de caracter… - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare