Israel face repetitii pentru un ATAC DE AMPLOARE/ Ministrul Apararii catre Rusia: “Israel stie ce sa faca” daca vor continua livrarile de arme catre SIRIA

31-05-2013 2 minute Sublinieri

Israel

  • Gandul:

Israelul îşi pregăteşte cetăţenii pentru eventualitatea unui atac de amploare

Israelul a lansat un exerciţiu destinat pregătirii populaţiei pentru a face faţă unei ploi zilnice de sute de rachete, într-un moment în care tensiunile cresc în această regiune, în contextul temerilor legate de extinderea conflictului sirian, relatează AFP. Procedurile de evacuare şi salvare a victimelor prinse sub dărâmături în caz de atacuri, îndeosebi cu arme chimice, sunt testate începând de duminică şi până miercuri. În cursul acestui exerciţiu, copiilor în şcolile lor şi adulţilor la locul de muncă sau la domiciliu li se cere să se refugieze în adăposturile cele mai apropiate în caz de alertă.

De la începutul războiului civil din Siria (martie 2011), situaţia s-a agravat în Platoul Golan, pe care Israelul l-a ocupat începând cu 1967, dintre cei aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi, doar 510 kilometri pătraţi rămânând sub controlul Siriei.

La 21 mai, armata siriană a revendicat pentru prima oară tiruri ce au atins un vehicul militar israelian care circula în regiunea ocupată a Platoului Golan.

Tensiunile cu regimul lui Bashar al-Assad s-au amplificat şi în urma celor două raiduri aeriene israeliene care au avut loc recent în apropiere de Damasc. Aceste atacuri au urmărit, potrivit oficialilor israelieni, să oprească transportul de arme către Hezbollahul libanez.

Siria a reacţionat avertizând că va răspunde “imediat” şi într-un mod “dureros”, oricărui nou atac al Israelului pe teritoriul său. “Capacitatea de rezistenţă şi sângele rece ne va permite să obţinem victoria”, a explicat generalul israelian Ezal Eisenberg, însărcinat cu apărarea pasivă. “Toată lume înţelege că inamicii noştri nu caută în timpul următorului conflict să cucerească teritoriul israelian, ci mai degrabă să lanseze rachete în direcţia obiectivelor civile”, a afirmat ministrul israelian însărcinat cu apărarea civilă, Gilad Erdan, în timpul unei inspecţii într-o şcoală.

Potrivit mass-mediei israeliene, exerciţiul în curs simulează o situaţie care ar putea interveni în a 15-a zi a unui conflict în timpul căruia mii de rachete ar fi lansate zilnic înspre Israel, din Liban, Siria şi Fâşia Gaza.

În acest scenariu, bateriile de interceptare a rachetelor Iron Dome, nu sunt suficiente pentru a proteja teritoriul israelian de un asemenea atac de amploare.

“Testăm procedurile de salvare ţinând cont de lecţiile din «Al doilea Război din Liban», în scopul de a ne asigura continuitatea şi funcţionare serviciilor publice”, a explicat generalul Eisenberg, referindu-se la războiul dintre Israel şi Hezbollahul libanez, care a avut loc în vara lui 2006.

În timpul acestui conflict, care a durat puţin peste o lună, Hezbollah a reuşit, în pofida bombardamentelor masive israeliene, să lanseze aproximativ 4.000 de rachete asupra regiunii nordice a Israelului, determinând un milion de cetăţeni să se ascundă în adăposturi sau să meargă în sudul ţării. În total, 41 de civili israelieni au fost ucişi şi 583 răniţi, potrivit unei surse oficiale israeliene.

Potrivit experţilor militari citaţi de mass-media, Hezbollah, Siria, mişcarea palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi Iranul, considerat de Israel drept principala ameninţare la adresa securităţii sale, dispun de un arsenal de 200.000 de rachete. “Israelul este ţara cea mai ameninţată din lume. Acesta se confruntă cu ameninţarea cu rachete. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, a declarat diminică premierul Benjamin Netanyahu. Generalul Eisenberg s-a arătat încurajator. “Armata israeliană urmăreşte evoluţia situaţiei la frontiera nordică. Suntem pregătiţi şi ştim să reacţionăm cum trebuie”, a asigurat el.

Reacţia premierului israelian, după ce Ministrul Apărării a ameninţat Rusia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a ordonat miniştrilor săi să nu mai facă declaraţii despre Siria şi posibilitatea livrării de rachete ruseşti acestei ţări, a anunţat miercuri postul public de radio, relatează AFP. Acest ordin a fost dat după ce ministrul Apărării Moshe Yaalon ar fi făcut declaraţii ameninţătoare faţă de Moscova, a adăugat postul de radio.

Israelul “ştie ce să facă”, în cazul în care Rusia livrează sisteme de apărare antiaeriene de tipul S-300 Siriei, a afirmat Yaalon marţi.

“Livrările nu au avut loc şi sper că nu vor avea. Dar, în cazul în care, din nefericire, ele (S-300) ajung în Siria, noi ştim ce să facem”, a adăugat el.

Potrivit presei israeliene, Yaalon a făcut aluzie la noi raiduri aeriene care ar putea fi lansate de Israel, aşa cum s-a întâmplat deja la începutul lunii în apropiere de Damasc. Atacurile vizau, conform unor oficiali israelieni, să împiedice transferuri de arme pentru Hezbollahul libanez.

Moscova şi-a apărat, marţi, poziţia de a livra Damascului S-300, sisteme sol-aer sofisticate capabile să intercepteze în zbor avioane sau rachete teleghidate, considerând că acestea sunt un factor de descurajare faţă de o eventuală intervenţie externă în Siria.

Înainte ca Netanyahu să impună tăcerea în Guvernul său, ministrul pentru Informaţii, Relaţii Internaţionale şi Afaceri Strategice, Youval Steinitz, a criticat Rusia marţi. “Este de neînţeles atitudinea Rusiei în acest caz care afectează întreaga regiune. Motivele pentru care (Moscova) furnizează acest tip de armament Siriei nu sunt clare”, a afirmat Steinitz pentru jurnalişti. Declaraţiile sale au fost difuzate marţi de postul public de radio.

“Aceste rachete nu sunt doar defensive, dar, având o rază de acţiune de 300 de kilometri, ele pot ataca avioane atât militare, cât şi civile deasupra Ben Gurion“, cel mai important aeroport israelian, situat în apropiere de Tel Aviv, a adăugat Steinitz. În opinia sa, livrarea de sisteme S-300 constituie o “încurajare a acestui regim (al lui Bashar al-Assad) brutal, care comite atrocităţi” şi “este condamnabilă din punct de vedere moral”. Steinitz a subliniat, de asemenea, că S-300 ar putea să ajungă în mâinile Iranului, aliatul Damascului, ceea ce i-ar permite Teheranului să evite sancţiunile internaţionale.


Categorii

1. DIVERSE, Israel, Siria

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Israel face repetitii pentru un ATAC DE AMPLOARE/ Ministrul Apararii catre Rusia: “Israel stie ce sa faca” daca vor continua livrarile de arme catre SIRIA

  1. Acum vreo 5 ani am umblat o luna prin Israel, de la nord la sud si de la vest la est, inclusiv prin Podisul Golan. Era un interval de relativa liniste, doar perspectiva unor mici atacuri cu bomba si controalele din locurile publice cu grad mare de pericol, in rest, tara avea o lumina si un aer de o transparenta parca nelumeasca.In timp ce calatoream, ba cu masina, ba cu autobuzul, ba cu bicicleta,stand ba intr-un apartament, ba intr-o pensiune pitoreasca, ba cu cortul in desert, imi venea in minte mereu ” nu va ramane piatra peste piatra” si asta ma facea sa percep totul cumva “ultimativ”, o prima si ultima calatorie in Tara Sfanta, pe urmele Lui si ale ascetilor din vechime, care deseori strabateau pustiul Iudeei venind din Muntele Sinai spre Ierusalim…De altfel, in desert am simtit cel mai mult prezenta lui Dumnezeu, te podidea fericirea din senin acolo, intre canioanele aride, intre piatra si cer si abia tarziu am inteles de unde venea, cat de impregnate erau locurile acelea cu Har. Acum, tot citind ce se pregateste si ca, probabil, la un moment dat va fi acolo razboi din nou, revad ca intr-un film mental toate locurile si, in acelasi timp, ma intreb cum de cel mai bland si inocent Om a trebuit sa apara in cel mai instabil si periculos loc din lume. Pentru ca orice calatorie spre urmele Sale materiale sa fie un act de marturisire?
    Mergand cu masina spre nord, in stanga soselei era Podisul Golan cultivat, irigat, iar in dreapta, dincolo de gardul de sarma ghimpata, se intindea partea siriana, trista, amenintatoare, pustie. In stanga cerul era senin, in dreapta treceau nori care umbreau peisajul…
    Scuzati derapajul liric, dar voiam doar sa aduc o nota mai umana in acest noian de stiri de razboaie. Prea scrasneste totul, prea e “piatra pe piatra”…

  2. Nu mai incape nici o indoiala ca din aceasta regiune o sa se declanseze un viitor razboi.

    Este adevarat ca Rusia nu a intervenit peste americani in Serbia, Kosovo sau in Libia insa sa ne aducem aminte ce s-a intamplat cu Georgia. Acum insa va fi ceva mult mai grav.
    Rusii nu vor mai accepta sa fie calcati pe coada pentru ca au interese puternice in Siria. Baza militara rusa din portul sirian Tartus este un important punct strategic cu iesire la Marea Mediterana.
    Iar daca Erdogan mai ridica mult tonul cu referire la Siria o incaseaza si Turcia cat mai curand.

    Pana acuma Rusia in teatrele de operatiuni a tot cedat in favoarea SUA acum teoretic ar fi cazul ca nici SUA sa nu se amestece, insa fiind implicat si Israelul, nu prea cred ca se va intampla asta.

    “Vor incerca ca cel ce rezolva cu condeiul, dar nu vor putea, de 99 de ori cu razboi si o data cu condeiul” (Profetia Sf. Cosma al Etoliei)

  3. Conditiile pentru un conflict de amploare au trecut de faza speculatiilor – Structurile militare din zona de sud a Rusiei sunt in stare de alerta si se tot fac exercitii si pregatiri pentru necesitatea unei interventii in Siria – Daca Rusia nu doreste razboiul, cu siguranta si-l doreste oculta financiara care hotaraste actiunile esentiale
    “Russia Ready For War, Orders Thousands Of Troops To Border”
    “As has been expected since President Putin on 17 May ordered Russian military forces to “immediately move” from Local War to Regional War operational status and to be “fully prepared” to expand to Large-Scale War should either the US or EU enter into the Syrian Civil War, the Ministry of Foreign Affairs (MFA) is reporting today that thousands of Russian troops have been deployed in “full war mode” and that Israel is now a “major likely target” too.
    According to this report, the “surprise alert exercise” Defense Minister Sergei Shoigu ordered last Thursday (24 May) for the Southern Military District involving four regiments of S-300 air defense systems troops combining 8,700 personnel, 185 warplanes and 240 armored vehicles are now positioned to enter into the Syrian War Zone “within hours” to begin offensive and defensive operations.

    Even worse, this report continues, Foreign Intelligence Service (SVR) troops have likewise been ordered into the Syrian War Zone, including the much feared Zaslon Special Forces units, in order to prepare for the widening of this conflict into what could turn into World War III.

    According to all global military experts, this report says, Russia’s Zaslon Special Forces are “so shadowy they make ninjas look like amateurs” and their introduction into this conflict has shifted the balance of power to the point where the European Union (EU) lifted their long standing arms embargo for the radical Islamic rebels (who just hours ago pleaded with the West for immediate weapons shipments) and US President Obama ordered his military commanders to quickly give him a no-fly plan for Syria”. (2)

    Fragment preluat de aici:http://rense.com/general96/answers.html

  4. Hieromartyr Constantius the Russian: ‘Half mankind will perish’ in one day
    August 19, 2012 · by orthoproph · in Uncategorized

    15th-century view of Constantinople, where Hieromartyr Constantius later prophesied

    The 18th-century Hieromartyr Constantius the Russian of Constantinople (d. 1743) is credited with a prophecy that in one unidentified year, a series of specific catastrophes would destroy much of humankind.

    Though the year was not given, Constantius provided particular dates according to the Old Calendar in use at that time: “On July 8th two unheard-of wars will coincide. On August 12th there will be an unbearable heat wave. On December 18th half mankind will perish.”

    To convert these dates into modern form, add 13 days. Then Constantius’ July 8th (Old Calendar) becomes July 21st (New Calendar), August 12 (O.C.) becomes August 25 (N.C.), and December 18th (O.C.) becomes December 31st (N.C.).

    Orthodox scholars have placed this prophecy in the context of an expected third world war which is mentioned in other Orthodox prophecies as well. Vladimir Moss, in The Book of the End (http://www.romanitas.ru/eng/THE%20BOOK%20OF%20THE%20END%207.5X9.25.htm#_ftnref173), an interpretation of the Book of Revelation in light of Orthodox prophecies, suggests that Constantius’ prophecy covers a period of five to six months during a future Russian invasion of the Middle East. The invasion, in Moss’ scenario, would start with Turkey and include the taking of Constantinople (modern Istanbul). In a separate prophecy, Saint Cosmas Aitolias also mentions a great slaughter in Constantinople (see previous post), presumably to occur during the same invasion.

    Constantius served as chaplain at the Russian embassy in Constantinople. A brief biography of him is available at “Lives of Saints,” Orthodox Research Institute, http://www.orthodoxresearchinstitute.org/resources/saints/lives1.htm.
    de la http://orthodoxprophecies.wordpress.com/2012/08/19/hieromartyr-constantius-the-russian-half-mankind-will-perish-in-one-day/

  5. Pingback: SIRIA – EVOLUTII AMENINTATOARE: Turcia inchide coridorul de ARME NATO pentru REBELII anti-Assad, Rusia se retrage din TARTUS si vizeaza mutarea in CIPRU - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare