PATRIARHUL DANIEL la Bruxelles, ALATURI DE BARROSO SI VAN ROMPUY, “uitand” de Hristos si preslavind “zeul” Europa, cu morala “echitatii”, a “moderatiei si vigilentei in folosirea banilor“(!) si a luptei cu… “coruptia si evaziunea fiscala”

31-05-2013 7 minute Sublinieri

PF DANIEL, ca un veritabil ideolog al UNIUNII MASONICE EUROPENE, afirma ca…

cetatenii “europeni” nu ar sustine “experimentul unic” al UE pentru ca ar fi… “insuficient informati si motivati”, propunand… “implicarea mai activa a cetatenilor in iniţiative europene“!

pf daniel barroso rompuy

  • Basilica:

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Comisia Europeană

Patriarhul României a participat, astăzi, 30 mai 2013, la Bruxelles, la întâlnirea anuală a liderilor religioși din Europa cu preşedinţii Comisiei, Consiliului și Parlamentului European, precum și cu alți înalți funcționari ai UE. În acest an, discuțiile s-au axat asupra conceptului de cetățenie europeană, la 20 de ani de la introducerea acestuia, prin Tratatul de la Maastricht, și mai ales în contextul provocărilor multiple pe care climatul economic și cel social actuale le ridică la adresa viitorului proiectului european.

Întâlnirea a avut loc la sediul Comisiei Europene, în contextul Anului European al Cetățeniei Europene, sub motto-ul Punând cetățenii în inima Europei în vremuri de criză. Astfel, participanții au schimbat puncte de vedere asupra felului în care proiectul european poate fi adus mai aproape de cetățenii Uniunii. În cadrul acesteia Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a ţinut un cuvânt intitulat 2013 – Anul cetăţeniei europene. Criza actuală – o şansă pentru a progresa în înţelepciune.

Detalii despre discuţiile purtate a oferit pentru Radio TRINITAS Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei: „Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit la deschiderea sesiunii în această dimineaţă şi a accentuat foarte mult că este nevoie la toate nivelurile de înţelepciune şi de responsabilitate pentru a promova proiectul european. Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a deschis cuvântul în această dimineaţă şi a spus în timp ce noi căutăm să promovăm valorile europene şi să scoatem Europa din criză este foarte clar că noi vorbim de o criză a încrederii şi de o criză a valorilor europene”.

Patriarhul României a fost însoțit la această întâlnire de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal pentru relaţiile Patriarhiei Române cu instituţiile creştine internaţionale şi cu instituţiile europene și de către Pr. Sorin Șelaru, Directorul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene.

Între participanți s-au numărat și PF Leo al Kareliei, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Finlandei, ÎPS Emanuel al Franței, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice pe lângă UE și președinte al Conferinței Bisericilor Europene, ÎPS Ieremia, Arhiepiscop ortodox de Wrocław și Szczecin și Președinte al Consiliului Ecumenic al Poloniei.

Din partea instituțiilor europene, au luat parte la întâlnire Dl. José Manuel Barroso, Președintele Comisiei Europene, Dl. Herman Van Rompuy, Președintele Consiliului Uniunii Europene, Dl. László Surján, Vice-Președinte al Parlamentului European, Dna. Viviane Redding, Vice-Președinte al Comisiei Europene și Comisar European pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie, și Dl Dacian Cioloș, Comisar European pentru agricultură și dezvoltare rurală, după cum informează site-ul www.orthodoxero.eu

În cursul după amiezii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit cu Dl Laslo Andor, Comisar European pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale şi incluziune, cu Dl Dacian Cioloş, Comisar European pentru Agricultură şi dezvoltare rurală, dar şi cu Dna Androulla Vassiliou, Comisar European pentru Educație, cultură, multilingvism și tineret.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române va reveni în ţară în cursul zilei de mâine.

2013 – Anul cetăţeniei europene. Criza actuală – o şansă pentru a progresa în înţelepciune

Cuvântul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Întâlnirea anuală a liderilor religioşi din Europa cu înalţi reprezentanţi ai instituţiilor europene, Bruxelles, 30 mai 2013:

Dorim în primul rând să mulţumim Excelenţei Sale José Manuel Barroso, pentru invitaţia adresată de a participa la întâlnirea anuală a liderilor religioşi din Europa cu înalţi reprezentanţi ai instituţiilor europene. Tema de anul acesta, care aniversează 20 de ani de la introducerea prin Tratatul de la Maastricht din 1992 a conceptului de cetăţenie europeană, este una actuală, deoarece crizele multiple care afectează Europa azi diminuează încrederea cetăţeanului în proiectul Europa unită.

Prosperitatea pusă sub semnul întrebării

Uniunea Europeană este un experiment unic, aflat în construcţie, pe baza unei sinteze de valori: libertatea, statul de drept, democraţia, drepturile omului, solidaritatea ş.a.. Idealul sau proiectul european iniţial avea două aripi sau motivaţii majore care i-au permis să se înalţe foarte mult. Aceste două motivaţii erau pacea şi solidaritatea între statele Europei. Iar motorul care a propulsat cu forţă proiectul european a fost prosperitatea materială, ca urmare a unei creşteri economice susţinute. Însă, ultimii ani au arătat că prosperitatea Europei a slăbit din cauza mai multor crize: criza economico-financiară, criza socială şi criza de credibilitate a instituţiilor. Oricum, când motivaţia prosperităţii materiale imediate slăbeşte, ea trebuie completată cu o motivaţie spirituală sau morală solidă, care să promoveze corectitudinea, echitatea, eradicarea corupţiei, a fraudei şi a evaziunii fiscale în societate.

Criza actuală – un apel la înţelepciune şi solidaritate

Criza economică actuală cere statelor membre şi tuturor cetăţenilor europeni moderaţie şi vigilenţă în folosirea banilor şi cheamă Uniunea Europeană să progreseze în înţelepciune şi solidaritate, adică să răspundă noilor probleme apărute ca tensiuni majore între criza economică şi credibilitatea politică, între politicile de austeritate şi nevoia de creştere economică, între libertatea individuală şi solidaritatea socială, între identitatea naţională şi unitatea globală, între tradiţie şi secularizare, între criza familiei şi diminuarea natalităţii, între criza vieţii spirituale şi degradarea vieţii sociale. În faţa acestor tensiuni, care creează adesea confuzie şi incertitudine în rândul cetăţenilor europeni, trebuie promovate mai intens coresponsabilitatea şi cooperarea între statele membre ale Uniunii, dar şi dialogul Uniunii cu cetăţenii europeni, insuficient informaţi sau insuficient motivaţi, pentru a susţine proiectul european.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană nu este iubită când emite şi unele recomandări care afectează negativ identitatea culturală şi religioasă tradiţională a cetăţenilor europeni sau când nu reuşeşte să intensifice încrederea cetăţenilor europeni în programele elaborate de ea.

De aceea, credem că este necesară implicarea mai activă a cetăţenilor în iniţiative europene. În acest sens, de pildă, Patriarhia Română sprijină activ o iniţiativă cetăţenească europeană (instrument devenit posibil prin Tratatul de la Lisabona – art. 11(4) din TUE), care se numeşte „Unul dintre noi” şi urmăreşte ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii umane, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie.

România fiind statul membru al Uniunii Europene cu cei mai mulţi creştini ortodocşi, Biserica Ortodoxă Română încurajează cooperarea şi solidaritatea europeană.

În contextul crizei actuale, Bisericile din Europa contribuie deja la dezvoltarea solidarităţii sociale, în special în ţări puternic afectate de criză, ca Grecia şi Cipru. În România, Biserica dezvoltă proiecte cu finanţare europeană în domeniul incluziunii sociale, al educaţiei copiilor şi tinerilor, în domeniul restaurării monumentelor istorice, religioase şi civile, şi chiar în domeniul agriculturii. Recent, a fost semnat un protocol de colaborare între Patriarhia Română şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România cu scopul de-a încuraja folosirea fondurilor europene pentru dezvoltarea agriculturii prin diverse programe. Sperăm din partea Uniunii Europene ca aceste fonduri destinate agriculturii să crească în viitor şi pentru România.

Un proiect comunitar major cere convingeri puternice

În concluzie, criza actuală cheamă toate statele Europei şi pe toţi cetăţenii europeni la mai multă coresponsabilitate, cooperare şi solidaritate, adică la mai multă unitate. Liderii religioşi din Europa pot contribui, de asemenea, la depăşirea crizei actuale prin apelul la coresponsabilitate şi solidaritate, prin rugăciune şi acţiune, prin cultivarea speranţei şi încrederii în efortul comun de-a ameliora situaţia actuală.

Totuşi, într-o lume aflată în proces de globalizare rapidă, când în societate totul se schimbă prea rapid din punct de vedere tehnic, economic şi politic, un mare număr de oameni găsesc în religie un reper major de continuitate şi de conservare a identităţii spirituale şi culturale, etnice sau naţionale. Iar diversitatea spirituală şi culturală a Europei este marea sa bogăţie care trebuie păstrată, chiar dacă nu poate fi cuantificată economic sau financiar. În acest sens, dialogul Uniunii Europene cu Bisericile, comunităţile religioase şi filosofice este în acelaşi timp un act democratic şi de respect pentru cetăţenii europeni, pentru credinţa şi cultura lor, indiferent de prosperitatea lor materială.

Vă mulţumesc pentru atenţie!

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Nota noastra:

Acest gen de “propteli” si “apologii” ideologice din partea “liderilor religiosi” ortodocsi, inclusiv a PF Daniel, pentru diversele “edificii” ale “proiectelor” globaliste antihristice, nu mai sunt, de cativa ani buni, ceva nou (vezi legaturile de mai jos), ci deja, probabil, niste obligatii de rigoare pentru reconfirmarea fidelitatii multora dintre acestia fata de suprastructurile internationaliste (mai discrete sau mai vizibile), care, in cazul unora dintre ei, au jucat si un rol in “formarea” si in propulsarea acestora in “cariera”. Mai mult, mai ales intr-o perioada de varf a “crizei” (provocate tot de ei) si a exploziei euroscepticismului, eurocratii bilderbergieni au si mare nevoie de angajamente serioase de implicare in “consolidarea” UE, a vectorilor de incredere din societatile nationale – mai ales din anumite tari, unde inca se poate vorbi de o influenta a Bisericii si de o viata religioasa. Patriarhul BOR nu face decat, intr-un discurs de… “lemn de Bruxelles” – elaborat, probabil, de vreun consilier cu “training” in propaganda specifica noului Soviet – sa-si recite acest angajament de asumare, pe cazul Romaniei, a raspunderii in legatura cu “informarea si motivarea” cetatenilor, deci cu… indoctrinarea ideologica in raport cu “beneficiile” sublime (dar… lipsind cu desavarsire) ale apartenentei la UE.

“Bineinteles”, in fata reprezentantilor de prim-plan ai structurilor antihristice... nicio vorbulita despre rostul adevarat al Bisericii in lume, nicio pomenire a numelui lui Dumnezeu, a Mantuitorului Iisus Hristos, cu atat mai putin vreun semn de intrebare ridicat asupra nenumaratelor semnale majore de prigoana semi-oficializata din partea Europei la adresa crestinismului, a valorilor normalitatii (nimic despre ofensiva dezlantuita a legalizarii si ‘normalizarii’ pidosniciei sodomice peste tot in UE), a valorilor libertatii (apropo si de construirea sistemelor de supraveghere generalizata, inclusiv tema actelor electronice) si familiei (exceptand initiativa laudabila “Unul dintre noi” si referirea generala si vaga, pierduta intr-o enumerare interminabila de asa-zise polaritati:criza familiei şi diminuarea natalităţii” – totusi mult prea putin si prea slab in fata unei avalanse sufocante de provocari pe acest front).

pf daniel bruxelles

LEGATURI:

***

…in vreme ce…:

*

Pozitii ortodoxe model referitoare la UE:


Categorii

1. DIVERSE, IPS Nifon al Targovistei, Opinii, analize, Patriarhul Daniel, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “PATRIARHUL DANIEL la Bruxelles, ALATURI DE BARROSO SI VAN ROMPUY, “uitand” de Hristos si preslavind “zeul” Europa, cu morala “echitatii”, a “moderatiei si vigilentei in folosirea banilor“(!) si a luptei cu… “coruptia si evaziunea fiscala”

  1. Slab discursul patriarhului. Şi cel mai rău- n-a pomenit nici măcar o singură dată numele Domnului nostru Iisus Christos, în care este putere. Şi atunci la ce se mai aşteaptă? Pt ce s-a dus acolo, dacă nu pt promovarea creştinismului? Slab, f slab. Cu totul diferit faţă de predicile sale!
    Iar UE merge încotro merge şi fără prezenţa sa acolo. În atare condiţii chiar nu-şi avea rostul.

  2. Ne aparam de criza facandu-ne aliati cu nebunii si dusmanii lui Hristos. Asa intelege preafericitul “nostru”.
    Avem exemplu caderea Constantinopolului ce inseamna alinata cu dusmanii ortodoxiei.

  3. Cum au strigat arhiereii la judecarea și eliminarea lui Hristos? Parcă „Noi nu avem alt împărat decât pe cezarul!”, nuu?

    Orice asemănare cu zilele noastre (nu) e întâmplătoare?

  4. @ Cristian

    Pai cum sa pomeneasca numele Domnului nostru Iisus Hristos… ca nu este POLITIC CORECT! Doar nu vroiai sa ii deranjeze pe cei cu palarie si carlionti …

  5. Rog pe cine poate si vrea sa ma faca sa inteleg pentru ce/cine a mers Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Comisia Europeană. Multumesc.
    Doamne miluieste.
    Amin.

  6. Am completat postarea cu o mica nota.

  7. Pt Vali: ba eu tocmai la aceasta mă aşteptam de la păr Daniel. De la păr. Nifon în schimb- nu!
    Pt Nicolaie: apăi nu cred să găseşti pe cineva ca să-ţi răspundă. Din pdv creştinesc a fost pierdere de timp şi de bani. Trist, f trist!

  8. In perioada fanariota,domnitorii de pe meleagurile romanesti (probabil cei mai hoti domnitori din istoria acestor meleaguri) mergeau tot timpul sa-si prezinte supunerea (+ spagi imense) la Stambul,la maritii sultani.

    O carte emblematica in acest sens este Principele de Eugen Barbu.

    In capitalismul globalist liderii Romaniei (politici,religiosi,culturali) merg sa-si prezinte supunerea la Bruxelles (noul Stambul).
    Liderii politici nu mai dau spagi,doar au grija sa privatizeze totul pe nimic (in favoarea investititorilor recomandati de noul Stambul) si sa respecte cu sfintenie directivele pretioase primite.

    Cred ca atitudinea Patriarhului Daniel este deja previzibila.

    Poate ar trebui dezbatut si subiectul proiectului Catedralei Mantuirii Neamului,din informatiile mele proiectul arhitectonic ar cuprinde multe simboluri masonice sau iudaice.

    Poate ma insel.
    Ar fi utile mai multe informatii pertinente asupra acestui subiect.

  9. Iar diversitatea spirituală şi culturală a Europei este marea sa bogăţie care trebuie păstrată, chiar dacă nu poate fi cuantificată economic sau financiar. În acest sens, dialogul Uniunii Europene cu Bisericile, comunităţile religioase şi filosofice este în acelaşi timp un act democratic şi de respect pentru cetăţenii europeni, pentru credinţa şi cultura lor, indiferent de prosperitatea lor materială.

    Hmm, diversitatea spirituala a Europei este marea sa bogatie care trebuie pastrata?
    Apai eu, prostul, eu credeam ca Europa este fundamental crestina si asta trebuie pastrat…

  10. Mi se pare un discurs foarte frumos, care cgiar ii ia la rost pe europeni pt incursiunea in pb religioasa ortodoxe, toata stima pt Preafericitul.

  11. @ Delia:

    🙂

    Asa e, noi, restul suntem cam prosti, si cam daltonisti ca nu vedem asta.

  12. Din nota dela admin am inteles pentru cine a mers Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Comisia Europeană: pentru cei de acolo, nu pentru noi. Dar tot nu inteleg pentru ce, cu ce scop, din ce cauza.
    Daca a mers sa-i lumineze in dreapta credinta, atunci zic si eu: Doamne ajuta-ne, multi din Romania vrem aceasta.
    Doamne iarta-ne.

  13. Delia,
    asa vi se pare, ca ii ia la rost pe europeni? Pai daca-i asa, nu da preafericitul o fuga pana la Barlad sa-l urecheze si pe primarul de acolo? Nu de alta, dar intelesei cum c-ar fi ramas tot greul pe umerii slabuti ai protopopului Vasile Laiu.
    Si, apropo de pr Vasile, poate n-ar fi rau sa se faca pentru sfintia sa rugaciune staruitoare, asa cum se face si pentru parintele Iustin.

  14. @Nicolaie: cititi mai jos.
    @admin: iaca, vedeti-o p-asta, ca sa intelegem cu claritate care fu rostul intalnirii de ieri.

    „Doar răspunzând efectelor crizei și reafirmându-ne valorile, ne dăm seama de urgența cu privire la cetățenia europeană”, spune președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Această urgență se referă atât la problemele economice și sociale, cât și la cele culturale, și deci la cele legate de educație și formare. Haideți să revigorăm această cetățenie, punând accentul pe ceea ce-i face pe cetățeni să simtă că aparțin acestui spațiu comun numit Uniunea Europeană. Ce anume ne dă nouă, cetățenilor, acest sentiment de apartenență, din punct de vedere individual și colectiv? Este esențial ca autoritățile politice și religioase să reflecteze asupra acestui subiect. Doar împreună, prin intermediul unei dezbateri care este câteodată contradictorie, dar întotdeauna rodnică, putem contribui, fiecare dintre noi în funcție de datoriile și responsabilitățile sale, la elaborarea proiectului european.”

    Îi încurajăm cu fermitate pe cetățenii europeni, inclusiv pe reprezentanții religioși, să se implice activ în campania electorală, iar apoi, să participe la alegeri, astfel încât opiniile, credințele și valorile lor să poată fi reprezentate de către parlamentari”, spune László Surján, vicepreședintele Parlamentului European.

    Cu alte cuvinte Biserica Ortodoxa sa se implice activ in propovaduirea Uniunii Europene, sa ii educe si sa ii formeze pe cetateni astfel incat sa ii faca sa se simta cum ca apartin acestui spatiu…insa sa nu se opreasca numai la propaganda, sa se implice si sa participe activ la nivel politic, atat in plan local cat si european.

    Si prin asta, desigur, pre cale de consecinta, sa legitimeze orice activitate politica. Smecheri foarte, fii intunerecului…

    sursa: Ziua de Cluj

  15. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Comisia Europeană.
    Totusi va rog fratilor sa faceti un exercitiu de imaginatie: cam ce forte/duhuri vazute si nevazute asalteaza pe ierarhii nostri(vezi B. O. din Serbia de azi), cum pot ei sa apere turma incredintata, dar sa si rezite acestori asalturi ca sa raminem toti(si dansii) pe Calea Lui Iisus Christos. Sa tinem strins in jurul lor pina la o limita: erezia. Ni se cere sa-i ascultam in toate pina la erezie.
    Doamne miluieste-ne.
    Amin.

  16. @ Nicolaie:

    Fara indoiala.

    A mers, poate, pentru ca… (le) era obligat sa mearga si sa dea un mesaj de angajament, asa cum am scris deja… o parere. Evident nu pentru a marturisi sau a lumina pe cineva.

  17. @ Alin-7:

    Nu prea e altceva decat am dedus si am interpretat si noi. Participarea la alegerile europene (votul) e tot o problema care tine de combaterea euroscepticismului.

  18. Omul a facut ce-a putut.
    Probabil ca ti se da o lista din 20-30 de cuvinte, cu care faci “ce vrei tu”, altfel n-are cum sa iasa asa ceva. Ceva mai complex decat un test grila.

    Voi visati la martiri, vad.
    Ce-ati fi vrut, sa cante “Hristos a inviat din morti”? Sa le bata obrazul cu poponarii si distrugerea Romaniei? Sa-i sara-n cap apoi colegii de la alte inalte institutii (vecini de pe alt deal) la-ntoarcere? Sau sa plateasca grav vreo necuviinta plasata in fatza barossanilor clipei?
    Institutia e institutie, si-ti arata imediat ce poate, fie ca era simpla Militie sau vreo Inalta Institutie Europeana. Poti sa te pui cu ea?!?

    Toti speram ca putem merge mai departe facandu-ne cruce cu limba-n gura, doar sa nu pierdem ceva aici.
    Cine crede ca poate, e liber sa marturiseasca cu pretul vietii (fiindca odata pronuntate idei interzise, ti se ofera un singur drum, in 2 sau mai multi pasi, dar unic: EXIT). E cineva dispus?

  19. UE are pe domnul…(mare)arhitect!

    Oare sa-si fi insusit mai mult “morala si dogma” lui A.Pike decat – Morala si Dogma – parintelui Dumitru Staniloae?

    Oare sa nu fi invatat nimic din trairea curata, pura, autentic ortodoxa a parintelui Cleopa?

    Oare sa apartina mai degraba sinagogii (asa cum se spune) decat Bisericii Dreptslavitoare?

    Nu mai incape nici o indoiala ca, in loc sa fie alaturi de popor, se afla laolalta cu calaul.

    Bine zicea exegeticus (mai deunazi), ca “e timpul sa devenim lumini vii”, altfel vom ingrosa randul apostatilor.

    Fie, Doamne, mila Ta spre noi!

  20. @admin:

    e mai mult decat atat. am citit opinia dumneavoastra si am punctat in completare.

    Legitimarea deciziilor politice e o chestiune muuult mai periculoasa decat “educarea cetatenilor” in spirit european.
    Nu discutam de vot aici, nu despre asta e vorba ci despre angrenarea Bisericii in activitatea politica – ceea ce ar servi mai tarziu Brucselesului in legitimarea oricaror decizii politice si la nivelul acesta, al institutiilor religioase, chiar daca Biserica nu e de acord cu aceste decizii – dar a participat la “democratizarea” lor.

    Practic, Biserica e invitata sa ia parte la un joc (unde nu are ce cauta) ispitita fiind cu puterea de influenta; pentru a ajunge sa i se inchida gura pe viitor in orice decizie politica luata contra omului si Bisercii, prin prisma faptului ca si-a asumat participarea la nivel politic si a devenit un actor in jocul democratic.
    Prin urmare va trebui sa accepte ca a pierdut lupta politica la masa argumentelor.

    Ma mir ca nu sesizati acest aspect.

  21. Daca Preafericitul face, ca si Frau Merkel, apel “la moderaţie şi vigilenţă în folosirea banilor”, pe motiv ca e criza, eu zic ca ar fi fost mai bine sa nu mai dea banii pe avion si sa-i trimita textul prin fax lui Barroso ca sa si-l recite ala singur. Altminteri, trebuie sa bei vreo trei cafele ca sa ramai treaz pana la ultima fraza.

  22. @ Alexandru Racu:

    Si ar putea sa aplice moderatia intai de toate in privinta banilor luati aproape cu japca de la parohii si, in general, in privinta Catedralei-mall…

  23. Prea Fericirea Sa a vrut sa absoarba niste fonduri europene pentru catedrala dar l-a luat pe neasteptate valul eurocrat…

  24. Catedrala-mall — asta e bine zis…

  25. Uite ca mi-am adus aminte:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/05/27/obiectivul-patriarhului-acelasi-cu-al-masoneriei-unitatea-spirituala-a-lumii/

    Nici un indiciu ca ar fi banuit – pe nedrept – de apartenenta la Fratie.
    Dimpotriva, toate converg spre confirmare!

    Iar (doar) cu 1-2 vladici, prea greu de crezut ca se va obtine ceva! Dar bun si asa, ca stim pe cine sa urmam!

    Dureroasa este – TACEREA – celorlalti!

    Fie, Doamne, mila Ta spre noi!

  26. Poate ii trimite cineva patriarhului Daniel conferinta de la Constanta a omului lui Dumnezeu,parintele Theodor Zisis.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/05/30/parintele-zisis-constanta-predica-audio-caderea-constantinopolului-conferinta-edictul-de-la-mediolan-constantin-cel-mare-erezia-ecumenismului/#more-57589

    “Așa cum s-a descreștinat Europa, se descreștinează acum Grecia și se vor descreștina apoi toate țările ortodoxe care au intrat sau doresc să intre în Europa. Prin intermediul papismului și al vlăstarului lui legitim, protestantismul, care falsifică Evanghelia și se supun ispitelor diavolului însuși, pe care l-a respins Hristos, creștinismul se transformă după chipul lumii, se laicizează, devine nedemn de crezare, își pierde puterea lui duhovnicească, se strică, îndobitocește…”

    ***

    “Nemaiauzite și nemaivăzute, ”pline de rușine” din punct de vedere ortodox au fost cele ce s-au făcut cu ocazia întronizării noului papă, Francisc I, avându-l în frunte din păcate pe patriarhul ecumenic, Bartolomeu I, împreună cu delegația de reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe autocefale…”.

    ***

    …Trebuie să ne întărim în zilele noastre, în fața furtunii ereziei ecumenismului și a nepocăinței papismului, care în mod demonic impune să i se închine toți, așa cum din păcate, de multe ori în trecut și foarte pe față astăzi fac mulți dintre ierarhii și arhipăstorii noștri, care încearcă să ne înspăimânte, să ne calomnieze, să ne prigonească, să ne reducă la tăcere.

    …………..

    Pe frumoasa din padurea adormita a sarutat-o printul,si s-a trezit…pe fiara (beast ) a sarutat-o frumoasa si a inviat:

    https://www.youtube.com/watch?v=ms05La1pDIU

    oare pe patriarhul Bartolomeu,pe patriarhul Irineu ( cel care doarme in sinagoga ) si pe patriarhul Daniel nu-i saruta nimeni,chiar nimeni ?…duhovniceste vorbind ?

  27. “Iar diversitatea spirituală şi culturală a Europei este marea sa bogăţie care trebuie păstrată”

    Vorba lui Alin, foarte aiurea este fraza aceasta. Nu ar avea justificare decat daca s-ar fi impus o anumita religie, ceea ce deocamdata nu e cazul. Nu inteleg deci care a fost rostul acestei afirmatii, doar ca sa vorbim vorbe? Pe langa faptul ca intelesul acestei afirmatii ar fi si urmatorul: Diversitatea spirituala, adica multitudinea credintelor, printre care si sectele eretice si islamismul si alte credinte indepartate de Adevar, reprezinta marea bogatie a Europei care trebuie pastrata, deci cam asta ar fi ce are Europa mai bun… 😕

  28. Pingback: ORTODOXIA TINERILOR despre derapajul rusinos al ZIARULUI LUMINA: evocare slugarnic-laudativa a unui DOCUMENT EUROPEAN ce ar “apara libertatea religioasa”, INTERZICAND INSA “DISCRIMINAREA” HOMOSEXUALILOR! - Recomandari
  29. Pingback: Pr. Marcel Radut Seliste: UNIUNEA EUROPEANA INTERZICE BISERICII AFIRMAREA ADEVARULUI DESPRE HOMOSEXUALITATE! Analiza importanta pe marginea textului european APLAUDAT de PATRIARHIE. Indiferent de o noua constitutie anticrestina, PRIGOANA CRESTINILOR POATE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare