Amendamentele BNR la noua Constitutie si desfiintarea suveranitatii: ADOPTAREA EURO si CEDAREA PREROGATIVELOR BANCII NATIONALE catre BCE! In plus: BUGET NATIONAL APROBAT DE UE

18-06-2013 2 minute Sublinieri

ISARESCU - CONFERINTA

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat un amendament al BNR, susţinut de Forumul Constituţional, care completează prevederile actuale privind funcţionarea şi organizarea Băncii Naţionale şi menţionează atât posibilitatea transferului unor prerogative către BCE, cât şi trecerea la euro.

Membrii Comisiei de revizuire au adăugat un nou articol după articolul 137 din actuala Constituţie, cu denumirea „Moneda naţională şi banca centrală“.

„(1) Banca centrală are dreptul să emită însemne monetare pe teritoriul României. (2) Banca Naţională a României este banca centrală a statului român, instituţie publică independentă, ale cărei prerogative, administrare şi funcţionare se reglementează prin lege, în conformitate cu normele de drept internaţional care decurg din tratatele la care România este parte. (3) Banca Naţională a României este condusă de un Consiliu de Administraţie ai cărui membri sunt numiţi de Parlament pentru un mandat de 5 ani, care poate fi reînnoit. (4) În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană, b) recunoaşterea circulaţiei şi înlocuirea monedei naţionale cu moneda euro“, precizează amendamentul adoptat în Comisie.

Totodată, a fost modificat articolul 138 din Legea fundamentală, care permite Guvernului elaborarea proiectului bugetului de stat multianual.

Actualul articol 138, aliniatul 2 din Constituţie „Guvernul elaborează anual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le supune, separat, aprobării Parlamentului“, va avea următoarea formă: „Guvernul elaborează anual sau multianual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le transmite instituţiilor Uniunii Europene, după informarea prealabilă a Parlamentului asupra conţinutului acestora“.

Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, a avut astăzi, la Bruxelles, o discuţie bilaterala cu Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene. Discuţiile s-au axat pe priorităţile mandatului ministrului justiţiei. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, oficialul român a realizat o trecere în revistă a proiectelor deja lansate sau care vor fi lansate în viitorul apropiat, în vederea dezvoltării sistemului judiciar. Au fost prezentate şi progresele înregistrate in ultima perioadă, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

“Oficialul european a ţinut să sublinieze importanţa respectării de către autorităţile române a termenelor deja asumate pentru intrarea în vigoare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. De asemenea, a precizat că procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul Comisiei Europene. A fost apreciată activitatea instituţiilor cu rol major în combaterea corupţiei, dar este aşteptată o accelerare a ritmului în care instanţele pronunţă hotărâri în cauzele de corupţie. Ministrul justiţiei a ţinut să sublinieze că termenul de intrare în vigoare a codurilor penale va fi 1 februarie 2014. De asemenea, a dat asigurări că observaţiile şi opiniile ministerului pe care îl conduce şi ale sistemului judiciar cu privire la aspectele relevante ale Constituţiei vor fi transmise în timp util către Parlament, pentru a fi incluse în proiectul de lege. 

Viitorul raport de progrese va fi prezentat de către Comisia Europeană la sfârşitul acestui an”, mai precizeaza sursa citata.

Nota noastra:

Daca amendamentul “apartenentei la NATO” era pur si simplu stupid, amendamentele de mai sus sunt substantiale si ele consacra, practic, desfiintarea suveranitatii nationale.

Moneda, politicile bancii centrale si bugetul national sunt atributii care dau continut conceptului de suveranitate si asta nu nu de ieri, de alaltaieri. Evident ca asta s-ar fi intamplat in anii ce vin, insa a pune in Constitutie asa ceva, respectiv desfiintarea monedei nationale, transformarea bancii nationale in filiala a BCE, supunerea bugetului institutiilor UE, inseamna efectiv a renunta la suveranitate si a te transforma in provincie coloniala la modul PROPRIU al cuvantului.

Raporturile de vasalitate din trecut nu atentau la astfel de atributii, de aceea este perfect indreptatit sa socotim amendamentele de mai sus drept relatii nu de subordonare, ci de desfiintare a elementelor statale fundamentale. 

Si nu doar bugetul trebuie aprobat de UE ci iata ca si …revizuirea Constitutiei, ce va fi analizata de aceleasi institutii europene “in detaliu”.

Ar mai fi de adaugat faptul ca, cel mai probabil, suntem unici in UE la acest capitol – anume adoptarea unor prevederi de acest gen la nivel constitutional explicit. Poate un alt proiect prin care Romania sa fie experiment-pilot pentru alte cazuri… Este, pe de alta parte, o integrare la nivel constitutional a celebrului Tratat fiscal al UE.

Asadar, ce sa se gandeasca cineva la vreun scenariu B sau C, cum spunea Radu Golban, ci ne legam piatra de moara de gat cat mai trainic, cu lanturi, ca sa fim siguri ca ne ducem glont la fundul oceanului euro-atlantic si ca acolo ramanem…


Categorii

1. DIVERSE, Adoptarea Euro, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Revizuirea constitutiei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Amendamentele BNR la noua Constitutie si desfiintarea suveranitatii: ADOPTAREA EURO si CEDAREA PREROGATIVELOR BANCII NATIONALE catre BCE! In plus: BUGET NATIONAL APROBAT DE UE

  1. Banca – OK
    Nationala? a Romaniei? – VRAJEALA!

  2. Ne umilesc atat de rau incat sa ne puna sa votam asa ceva? Cata bataie de joc. Vor sa numere cati nu stiu & nu-i intereseaza ce voteaza si cati sinucigasi sunt in tara.

  3. Da, e clar. Şi încă de mult timp. Eternul guvernator merge pe calea pe care a ales-o. Dar de ce tb să merg şi eu pe aceeaşi? Şi încă să-i mai dau şi în scris? Dar tare proşti ne mai crede Musiu Isărescu!!!
    dar tot răul are şi un bine: are românul tot mai multe motive ca să se trezească şi să respingă constituţia. Dacă nu dintr-un motiv, atunci din altul sau din al treilea sau …

  4. Ca de-obicei democrație originala
    Ne dau teme de lucru pentru acasă cu homosexualitatea și încearcă sa treacă pe sest atârnarea tarii.
    Si pentru ce?
    Ca sa rămână tot ei la putere,pana nu vor mai avea ce sa puteresca.
    Iar aia de le dictează, după ce ”ai noștri ca brazii”,și-au jucat rolul, ii vor arunca ca pe niște masele stricate. Nu or fi auzit și ei de expresia tovarăși de drum. Cat cinism și cata desconsiderare. Si noi vom deveni neo-sclavi europeni
    Las ma ca romanul o sa înghită și asta .N-are el nevoie sa fie cocoloșit câteva decenii ca aia occidentalii. pe ușa din dos și repede, înaintea vesticilor
    vom intra încă o data in cartea recordurilor. locul 1 la viteza de trădare de țara și de troglodire de neam
    încă o dat pentru ce?
    Ca tot o friptura, maxim doua pot manca și tot într-un pat pot dormi.
    Si chiar dacă sunt atei, știu ca nu pot lua comori cu ei când vor muri, doar dacă n-au vreo promisiune de la nefărtatele după moarte.

  5. Adio, Romania… Stramosii nostri crestini se rasucesc in mormant.

  6. Stefan cel Mare si Mihai Viteau si Constantin Brancoveanu… de ce v-oti mai fi luptat voi pe viata si pe moarte, nu pot sa pricep…Iata, urmasii vostri s-au vandut Satanei.

  7. @ Delia

    Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanul s-au luptat pentru a tine Credinta Ortodoxa vie si nestirbita… iar acestia care conduc acum NU SUNT urmasii lor ci urmasii lui Cain si lui Iuda Iscarioteanul, iar tatal lor… “Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.” Evanghelia dupa Ioan 8:44

    Noi daca vrem sa nu facem parte dintre ei trebuie sa ne opunem cu totul TUTUROR FARADELEGILOR pe care vor sa ni le impuna si INCLUSIV sa votam NU la referendumul pentru modificarea CONSTITUTIEI

  8. ce sa mai lungim vorba,

    Votati NU cand se va supune la referendum aceasta viitoare constitutie. NU !!! Votati NU !
    Oricum vor face ce vor voi, dar macar sa ne facem datoria in fata lui Dumnezeu si a neamului nostru ca ne-am opus cum am putut.

  9. Pingback: Gigantul bancar JP MORGAN cere instituirea de REGIMURI AUTORITARE in tarile din periferia Uniunii Europene. NOI SUNTEM DEJA APROAPE… - Recomandari
  10. am spuso si alta data si mai repet: d-le isarescu jos masca si spunene matale noua ce jocuri faci si pt. cine le faci si cum de ai norocul asta ca sa fi atit de longeviv acolo unde esti ?!

  11. Pingback: Curtea Constitutionala AMANA referendumul pentru CONSTITUTIA REVIZUITA. Chirieac: “REGIONALIZAREA – PROIECT ANTIROMANESC”. Dr. Bacalbaşa: Daca e antiromanesc si e comanda din exterior, tot se va face! [video] - Recomandari
  12. Pingback: MASONUL NIELS SCHNECKER – numit sef de campanie de CRIN ANTONESCU. Fostul(?) ofiter american si realizator TV sustine fatis GUVERNUL MONDIAL si o NOUA ORDINE GLOBALA ca rezultate ale crizei, remarcandu-se si prin lobby-ul indarjit pentru GAZELE DE S
  13. Pingback: FRATIA EURO, acum prin Ponta, a stabilt OBIECTIVUL 2019: ADOPTAREA MONEZII EUROPENE. Efecte: scaderea puterii de cumparare, austeritate, pierderea independentei financiare - Recomandari
  14. Pingback: SCANDALUL FRANCULUI ELVETIAN. Comunism pentru bancile straine, capitalism pentru români. O MÂRȘĂVIE PATRONATĂ DE BNR - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare