Curtea Suprema a SUA a decis pe tema casatoriilor homosexuale: CONSIDERA NECONSTITUTIONALA o lege care definea casatoria ca UNIUNE INTRE FEMEIE SI BARBAT. Autonomia statelor federate in pericol

26-06-2013 2 minute Sublinieri

nyt

Curtea Suprema a SUA a invalidat o lege care defineste casatoria intre femeie si barbat, intr-o decizie care va avea consecinte ample. 

Votul a fost de 5 la 4 si decizia viza Legea de Aparare a Casatoriei, cunoscuta sub numele de Doma, ce nega egala protectie a cuplurilor de acelasi sex cu cea a cuplurilor heterosexuale.

Decizia semnifica faptul ca cuplurile gay casatorite legal sunt indreptatite sa revendice aceleasi beneficii federale disponibile si cuplurilor casatorite de heterosexuali. 

Intr-o a doua decizie, Curtea si-a declinat competenta de a decide daca exista un drept constitutional la casatorii homosexuale. Judecatorii au spus ca un caz legat de interdictia casatoriilor gay de catre statul  California (proposition 8) nu este adus in mod adecvat inaintea lor, pentru ca oficialii californieni nu au facut apel  la o decizie a unei curtii inferioare ce fusese impotriva interdictiei si pentru ca sustinatorii prop. 8 nu sunt indreptatiti sa ia locul statului pentru a trimite in apel decizia curtii respective.

Decizia lasa neafectate legile federate care interzic casatoriile homosexuale. Consecintele imediate pentru cazul statului California nu sunt clare inca, insa cei mai multi analisti considera ca mariajele gay vor fi reluate acolo in cateva saptamani.  

Curtea Suprema a decis ca o lege din 1996 care nega beneficii egale cuplurilor casatorite legal de homosexuali este neconstitutionala, lucru care arata cat de rapid a evoluat dezbaterea pe chestiunea gay.

Decizia a fost luata 5 la 4, cu judecatorul Anthony M. Kennedy scriind opinia majoritara la care s-au alaturat ceilalti 4 judecatori liberali. “Statutul federal este invalid, pentru ca un scop legitim trece dincolo de telul initial si are ca efect discreditarea si lezarea tocmai a celor pe care Statul, prin legile sale cu privire la mariaj, a cautat sa ii protejeze atat in ceea ce priveste persoana cat si demnitatea acesteia”, a scris Kennedy. “Prin incercarea de a inlocui aceasta protectie (data de legi) si prin tratarea acestor persoane ca fiind angajate in mariaje mai putin respectate decat altele.

[…]

27scotus3-articleLarge

Nota noastra:

Decizia e intr-adevar istorica si va determina o schimbare hotaratoare in ce inseamna SUA. Nu era de ajuns campania frenetica pro-gay a presedintelui Obama, acum s-a dat o lovitura grea si prin intermediul Curtii Supreme  – este util sa ne reamintim ca in anii 70, cand avortul a fost legalizat peste tot, in toate statele federate americane, acest lucru s-a intamplat tot printr-o celebra decizie a Curtii Supreme (cazul Roe vs Wade). 

Decizia este foarte importanta pentru ca, desi la nivel federal-central guvernul SUA a facut tot ce putea pentru a forta adoptarea casatoriilor homosexuale, numeroase state federate au interzis aceste casatorii. Nu exista alta cale de a trece peste guvernele locale si peste vointa cetatenilor din aceste state (interzicerea casatoriilor gay, acolo unde exista, a fost deseori luata prin referendumuri) decat o decizie a Curtii Supreme. De altfel, problema folosirii strategice a Curtii Supreme a SUA impotriva democratiei si a vietii politice locale este o tema fundamentala pentru a intelege tendinta tot mai mare de transformare intr-un moloh centralizat si dictatorial a guvernului federal. 

Chiar daca unele state federate pot avea, inca, legi care interzic mariajul gay, ele vor fi supuse presiunii de a acorda aceleasi drepturi si de a recunoaste, practic, casatoriile homosexuale perfectate in alte state unde acestea sunt legale.

Impactul acestei decizii nu se va rezuma doar la nivelul SUA, ci va constitui inca un instrument de presiune internationala pentru adoptarea casatoriilor homosexuale. 


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “Curtea Suprema a SUA a decis pe tema casatoriilor homosexuale: CONSIDERA NECONSTITUTIONALA o lege care definea casatoria ca UNIUNE INTRE FEMEIE SI BARBAT. Autonomia statelor federate in pericol

  1. http://www.mediafax.ro/externe/curtea-suprema-a-sua-a-invalidat-legea-ce-defineste-casatoria-ca-pe-o-uniune-barbat-femeie-11028237

    Această decizie permite cuplurilor homosexuale căsătorite legal în 12 dintre cele 50 de state şi în capitală, Washington, să aibă acces la aceleaşi avantaje federale ca şi cuplurile heterosexuale.

  2. Astazi de dimineata, ascultand Apostolul (Romani Cap.1) in timpul Sfintei Liturghii nu am putut sa nu ma gandesc la ce se intampla zilele acestea pe la noi si pe la altii, prin lumea asta de Dumnezeu facuta si ocarmuita…
    “18.Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea şi peste toată nedreptatea oamenilor care ţin nedreptatea drept adevăr.
    19.Pentru că ceea ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
    20.Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înţelegându-se din făpturi, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, aşa ca ei să fie fără cuvânt de apărare,
    21.Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
    22.Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
    23.Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
    24.De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
    25.Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
    26.Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
    27.Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
    28.Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
    29.Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
    30.Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
    31.Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
    32.Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, NU NUMAI CA FAC EI ACESTEA, CI LE SI INCUVIINTEAZA CELOR CARE LE FAC.”
    Si cum nimic nu e intamplator, am vazut ca si altcineva gandeste ca mine:
    http://www.ortodoxiatinerilor.ro/politica-romaniei/19573-scopul-legiferarii-casatoriilor-homosexuale

  3. Aceeaşi chestie ca şi la noi. Trasă la indigo. Dacă în constituţie va rămâne sintagma doi soţi şi nu va fi aceea cu un bărbat şi o femeie, atunci şi în codul civil se va modifica f f uşor sintagma între un bărbat şi o femeie. Apoi totul va fi f clar. Şi se va ajunge exact în situaţia pe care ne-o descrie Sf Ap Pavel în Romani, ceea ce ne-a dat ca să recitim cititor.
    Acu mai este şi chestiunea cvorumului de 50%+1 la referendum! De aşteptat ca preoţii şi conducerea BOR să îndemne credincioşii ca să participe la referendum. Aceasta o fac şi la scrutinele normale. Problema acum se va pune, cum să determinăm credincioşii, şi prin ei pe ceilalţi din jur, ca să voteze împotriva constituţiei, dacă nu se rezolvă lămurit problema homosexualilor şi cea a regionalizării.

  4. Ne puteam astepta la altceva de la homosexuali decat la “divort”? E clar ca nu sunt dispusi la o coexistenta nici intre ei, darmite cu altii pt ca nu sunt stabili mental. E vremea Antihristului si trebuie sa apara faradelegea de care nici ei nu se pot tine.
    Sa fim seriosi! Nimeni nu doreste ca homosexualii sa se casatoreasca (nici chiar ei); vor doar sa batjocoreasca normalitatea si sfintenia. E de vazut cine va mai avea curajul sa se casatoreasca, de vreme ce nu le aduce nici un avantaj. Si, atunci, la ce bun va fi legea casatoriilor lor?? Doar ca sa darame normalitatea. Eventual sa mearga mai departe cu alte faradelegi legalizate.

  5. http://www.weeklystandard.com/blogs/christie-supreme-court-i-don-t-think-ruling-was-appropriate_737971.html

    New Jersey Gov. Chris Christie slammed the Supreme Court decision on DOMA as “wrong” and an example of “judicial supremacy.”

    Christie, a former federal prosecutor, made the remarks on his “Ask the Governor” radio show, hours after the U.S. Supreme Court struck a crucial section of the Defense of Marriage Act.

    “I don’t think the ruling was appropriate,” said Christie, who is running for reelection in a blue state, one in which Democrats have hailed the SCOTUS decision on gay marriage.

    “I think it was wrong,” Christie continued, calling it “typical of the problem we see” in New Jersey’s own Supreme Court.

  6. Pingback: COSMAR ORWELLIAN sau INCEPUTUL IADULUI PE PAMANT: Marea Britanie REDEFINESTE termenii de SOTIE si SOT. Scotia: angajatii din sectorul public au DATORIA DE A PROMOVA casatoriile homosexuale, iar oponentii pot fi PERSECUTATI - Recomandari
  7. Pingback: MARSUL GAY. CASATORII HOMOSEXUALE in inca cinci state americane/ ”EDUCATIE” SEXUALA despre perversiuni si homosexualitate la …GRADINITA! - Recomandari
  8. Pingback: “Moment istoric”. CURTEA SUPREMA DE JUSTITIE a SUA va decide, in iunie 2015, asupra CASATORIILOR HOMOSEXUALE. Mobilizare a lobby-ului GAY, de la Obama la Lady Gaga - Recomandari
  9. Pingback: ORTODOCSII DIN AMERICA VOR FI IN EXIL SI PERSECUTATI IN PROPRIA TARA. Rod Dreher despre implicatiile legalizarii CASATORIEI HOMOSEXUALE in SUA. “CONSERVATORII VOR FI VANATI DE ACTIVISTII LGBT”. Ce este OPTIUNEA BENEDICT? | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: Revolutia homosexualista din SUA e abia la inceput. ACTIVISTII LGBT ISI STABILESC URMATOARELE TINTE: BISERICILE, FAMILIA SI COMUNITATILE CONSERVATOARE | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: CURTEA SUPREMA DE JUSTITIE A SUA A DECIS OBLIGATIVITATEA CASATORIILOR HOMOSEXUALE. Eveniment de maxima gravitate ce va trimite unde de soc in intreaga lume si care va pune presiune si mai mare la periferii… UPDATE – ANALIZA ASUPRA CONSECINTELO
  12. Pingback: Revolutia homosexualista din SUA e abia la inceput. ACTIVISTII LGBT ISI STABILESC URMATOARELE TINTE: BISERICILE, FAMILIA, SCOALA SI COMUNITATILE CONSERVATOARE | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: Adunarea Episcopilor Ortodocsi din America reactioneaza fata de decizia CURTII SUPREME a SUA: “O DECIZIE IMORALA SI NEDREAPTA. FACEM APEL LA ORTODOCSI SA RAMANA NECLINTITI IN CREDINTA”/ Predica Mitropolitului Iona al OCA (Video si Traducere):
  14. Pingback: Adunarea Episcopilor Ortodocsi din America reactioneaza fata de decizia CURTII SUPREME a SUA: “O DECIZIE IMORALA SI NEDREAPTA. FACEM APEL LA ORTODOCSI SA RAMANA NECLINTITI IN CREDINTA”/ Predica Mitropolitului Iona (Video si Traducere): “
  15. Pingback: Adunarea Episcopilor Ortodocsi din America reactioneaza fata de decizia CURTII SUPREME a SUA: “O DECIZIE IMORALA SI NEDREAPTA. FACEM APEL LA ORTODOCSI SA RAMANA NECLINTITI IN CREDINTA”/ Predica MITROPOLITULUI american IONA: “A FI CRESTIN
  16. Pingback: CRESTINII DIN AMERICA SE APROPIE DE VREMEA INCERCARII. Cazul isteriei furibunde starnite impotriva legii libertatii religioase din Indiana. Judecatorii, Mass-media si Corporatiile instaureaza REGIMUL GAY TOTALITAR | Cuvântul Ortodox
  17. Pingback: ORTODOCSII DIN AMERICA VOR FI IN EXIL SI PERSECUTATI IN PROPRIA TARA. Rod Dreher despre implicatiile legalizarii CASATORIEI HOMOSEXUALE in SUA. “CONSERVATORII VOR FI VANATI DE ACTIVISTII LGBT” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare