Obama a sustinut CASATORIILE HOMOSEXUALE in discursul INAUGURAL de presedinte al SUA

22-01-2013 1 minut Sublinieri

 

„Călătoria noastră nu se va încheia până când fraţii şi surorile noastre homosexuali nu vor fi trataţi la fel ca restul lumii, în faţa legii”, a declarat de la tribună cel de-al 44-lea preşedinte al SUA în faţa sutelor de mii de persoane venite doar ca să asiste la învestire.

În timpul discursului său de învestire, preşedintele american Barack Obama a lansat un apel istoric pentru apărarea drepturilor homosexualilor, în prezenţa judecătorilor de la Curtea Supremă, unde se va desfăşura peste două luni o dezbatere pe tema legalizării căsătoriilor gay.

Potrivit „usatoday.com”, este pentru prima dată în istoria Statelor Unite când se discută despre drepturile homosexualilor şi despre mariajul între persoane de acelaşi sex, în cadrul unui discurs de învestire.

Barack Obama le-a cerut americanilor să-şi amintească locurile istorice ale luptei pentru drepturi civile şi a menţionat pub-ul Stonewall. În 1969, acest local newyorkez a fost scena ciocnirilor violente dintre poliţie şi homosexuali.

Preşedintele Obama a comparat Stonewell cu Seneca Falls, locul de pornire al mişcării privind drepturile femeilor şi cu Selma, un oraş din Alabama în care susţinătorii drepturilor omului au fost bătuţi, în 1965, în timpul unui marş pentru drepturile la vot.

Subiectul căsătoriilor gay a fost complet ignorat în urmă cu patru ani, la prima ceremonie de învestire a preşedintelui Barack Obama.

Barack Obama, care a abolit în 2011 legea care-i privea pe homosexualii din armată („Don’t Ask, Don’t Tell”), a decis, cu această ocazie, să se pronunţe deschis în favoarea căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex, după realegerea sa din 6 noiembrie 2012.

Fred Sainz, un reprezentat al campaniei pentru drepturile omului, a declarat că a fost încântat să asculte discursul preşedintelui.

„Ceea ce face preşedintele este să ridice ştacheta, pentru întreaga America. Afirmaţia potrivit căreia marşul nostru spre libertate nu se va încheia până ce egalitatea în privinţa căsătoriilor nu va deveni o lege, i-a pus pe toţi cei care se opun acestor idei în ipostaza de a nu mai părea actori raţionali”.

Nu toată lumea a fost de acord. Penny Nance, preşedintele grupului „Concerned Women for America” (grup care militează pentru interzicerea avortului), s-a declarat surprinsă de „tăcerea preşedintelul în ceea ce priveşte libertatea religioasă şi a acelora care cred că instituţia căsătoriei este una sacră, creată de Dumnezeu, între o femeie şi un bărbat”.

Totuşi, potrivit datelor, atitudinile s-au schimbat, în rândul opiniei publice. Potrivit unui studiu Gallup de anul trecut, 50% dintre americani (faţă de doar 27%, în 1996), consideră că mariajul între persoane de acelaşi sex ar trebui să fie permis.

Nouă state din SUA, respectiv Connecticut, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New York, Vermont, Washington şi Columbia au legalizat deja căsătoriile gay.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Uncategorized

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Obama a sustinut CASATORIILE HOMOSEXUALE in discursul INAUGURAL de presedinte al SUA

  1. Daca i-ar da Domnul maine-poimaine dupa mintea lui intunecata, doua nurori de la cele doua fiice si nepoti ioc, ce fericire ar fi pe sufletul lui nemuritor…

  2. “Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.
    Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.”(Matei 18, 6-7).

  3. Pingback: DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa (si AUDIO) -
  4. Pingback: PROPAGANDA PRIN TELEVIZOR sau de ce a crescut SPRIJINUL PENTRU CASATORIILE HOMOSEXUALE in randul POPULATIEI AMERICANE/ Romanii: pe primul loc la CONSUM TV din Europa - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: SUA: MARILE CORPORATII UNITE PENTRU OBTINEREA CASATORIILOR HOMOSEXUALE. Facebook, Google, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Coca-Cola si multe altele... - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: ALERTA: Curtea Suprema a SUA DESFIINTEAZA autonomia statelor federate americane si LEGALIZEAZA CASATORIILOE HOMOSEXUALE LA NIVEL FEDERAL - Recomandari
  7. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? | Cuvâ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare