Anticrestinii de la ASUR cer demisia ministrului de externe TITUS CORLATEAN pentru discursul PRO-FAMILIE, pe tema pacatului homosexualitatii

2-07-2013 5 minute Sublinieri

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) cere demisia lui Titus Corlatean din functia de ministrul de Externe acuzandu-l ca, intr-un discurs sustinut cu ocazia conferintei anuale a Aliantei Familiilor din Romania, a atacat in repetate randuri principiul constitutional al nediscriminarii, “deplangand normele europene in materie de drepturile omului”, se arata intr-un comunicat transmis presei.

“Intr-o alocutiune de circa 20 de minute, impanata cu lungi citate din Biblie, dl. Corlatean a atacat in repetate randuri unul din principiile de baza ale Constitutiei – principiul de nediscriminare, deplangand normele europene in materie de drepturile omului”, arata ASUR. ASUR arata ca declaratiile ministrului contravin articolului 30 din Constitutie, care interzice “incitarea la discriminare”, in conditiile in care, la preluarea portofoliului s-a angajat sa respecte Legea Fundamentala a tarii si sa apere drepturile si libertatile cetatenilor, relateaza Yahoo!News.

“Este inadmisibil ca un inalt functionar de stat, ca un ministru ce a jurat sa respecte Constitutia si sa apere libertatile fundamentale ale cetatenilor tarii sa puna sub semnul intrebarii politica de nediscriminare. Este inadmisibil ca un membru al Guvernului sa vorbeasca despre ‘intrebuintarea fireasca a femeii’, de parca ar discuta de niste obiecte aflate in proprietatea barbatilor. Un astfel de om trebuie sa plece!” a declarat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR, citat in comunicatul de presa.

“Tinand cont de afirmatiile ministrului de externe, total inadecvate in raport cu functia detinuta in Guvern, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) solicita demisia dl. Corlatean si analizarea de urgenta a cazului in Comisiile pentru drepturile omului din Senat si Camera Deputatilor”, se mai arata in comunicat.

HotNews.ro a relatat vineri ca la sfarsitul lui aprilie 2013, invitat sa participe la conferinta Aliantei Familiilor din Romania, ministrul de externe Titus Corlatean a tinut un discurs, apropiat ca stil de o predica, in care s-a referit la standardele europene privind minoritatile sexuale, “o discutie total gresita, care apare si in Romania, nu atat de intens ca in alte parti”.

Titus Corlatean citeaza, in extenso, paragraful biblic din Scrisoarea lui Pavel catre Romani, folosit frecvent in dezbaterile pe aceasta tema ca argument anti-gay, mentionand ca este o fotografie atat de fidela a societatii de astazi, si a societatii romanesti.

Discursul lui Titus Corlatean a aparut si pe cateva site-uri printre care dambovitaevanghelica.wordpress.com, moldovacrestina.md sau stiricrestine.ro.

La solicitarea HotNews.ro, ministrul de externe al Romaniei, Titus Corlatean, a declarat ca desi nu este o persoana religioasa, nu se ascunde dupa colturi, asumandu-si o identitate crestina. “Eu nu sunt in favoarea si ma opun legiferarii in Romania a casatoriilor intre persoane de acelasi sex”, a subliniat ministrul, adaugand ca “acest subiect a devenit hiper-politizat, este folosit in discursul politic si la Bruxelles si in statele membre, s-a creat o chestiune care merge dincolo de limita normelor acceptate la nivel european ca standard, dincolo de legislatiile nationale si se merge spre dorinta generalizarii prin norma juridica a casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.”

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) este o organizatie neguvernamentala infiintata in martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, se mai precizeaza in comunicatul transmis presei. Proiectele si campaniile ASUR sunt menite sa popularizeze cunoasterea stiintifica si sa evidentieze atributele unui stat secular.

VIDEO Titus Corlatean, intr-o predica despre minoritatile sexuale: Astazi, in Europa, e foarte dificil sa ridici glasul, sa mergi impotriva unui val care s-a creat. Dar trebuie sa o facem pentru ca fundamentul nostru este crestin

La sfarsitul lui aprilie 2013, invitat sa participe la conferinta Aliantei Familiilor din Romania, ministrul de externe Titus Corlatean a tinut un discurs, apropiat ca stil de o predica, in care s-a referit la standardele europene privind minoritatile sexuale, “o discutie total gresita, care apare si in Romania, nu atat de intens ca in alte parti”. Titus Corlatean citeaza, in extenso, paragraful biblic din Scrisoarea lui Pavel catre Romani, folosit frecvent in dezbaterile pe aceasta tema ca argument anti-gay, mentionand ca “este o fotografie atat de fidela a societatii de astazi, si a societatii romanesti”.

Discursul lui Titus Corlatean a aparut si pe cateva site-uri printre care dambovitaevanghelica.wordpress.com, moldovacrestina.md sau stiricrestine.ro.

  • Cititi mai jos fragmente din discursul tinut de Titus Corlatean, la conferinta Aliantei Familiilor:    

De cand am descoperit cuvantul Domnului si cuvantul Bibliei, intotdeauna am avut un sentiment aparte pentru Pavel, pentru ceea ce a facut Pavel si care a fost misiunea care i-a fost incredintata de Domnul Isus (…) Cu toti suntem oameni supusi greselilor, suntem la fel. Cu toate acestea, mergand mai departe si vorbind de starea de pacat a omenirii, spune Pavel vorbind despre iudei,

<<Macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu l-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu l-au multumit, ci s-au dedat la ganduri desarte si inima lor fara pricepere s-a intunecat. S-au falit ca sunt intelepti si au innebunit si au schimbat slava Domnului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare. De aceea Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimii lor, asa ca isi necinstesc singuri trupurile. Din pricina aceasta Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii si tot astfel si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate ca sa faca lucruri neingaduite.>>

Astfel, si cu asta inchei, <<au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate, plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase, sunt soptitori>>. Va suna cunoscut?

Da. (raspunde o voce din audienta)

E o fotografie atat de fidela a societatii de astazi, si a societatii romanesti, care ne da raspunsul la intrebarile pe care le-am adresat mai devreme. De ce o astfel de tara, si un astfel de popor, careia Dumnezeu pe de o parte i-a dat atat de mult, nu e capabil sa se desprinda si sa treaca altfel prin toate incercarile astea prin care trecem noi? Si problema majora, aici este de fapt.”

Foarte multi oameni din societatea asta nu stiu cuvantul lui Dumnezeu. Nu le-a spus nimeni acest lucru. Nu l-au ascultat cu adevarat. Si conteaza foarte mult ce facem noi insine si ce facem noi in mod colectiv. Aceasta discutie total gresita, care apare si in Romania, nu atat de intens ca in alte parti… Solutiile sunt extrem de simple si ele decurg din modul in care societatea stie sa aleaga calea cea buna.

E o problema serioasa pentru ca, in toate aceste decenii de progres material, de societati confortabile, mai ales in zona vestica, care au avansat intr-un confort material pe care noi, in partea cealalta a a zidului Berlinului nu l-am avut, au avansat, din pacate, si in alte directii. Au adoptat niste norme, standarde la nivel european pe care si nou-venitii in Uniunea Europeana au trebuit sa le accepte daca au dorit sa intre, politic vorbind, in aceasta Uniune Europeana.

Ele se refera, foarte pe scurt, la o politica de nediscriminare fata de diferitele grupuri minoritare si, in aceste grupuri minoritare, inclusiv relatiile intre persoanele de acelasi sex. Astazi, in Europa, e foarte dificil sa ridici glasul, si veti vedea si aici in Romania, de la interventiile ambasadorilor unor state cu greutate, de la ceea ce spun presedinti ai marilor state care au trecut recent prin campanii electorale si au castigat un al doilea mandat si au spus ceea ce au spus, avand sprijin chiar din partea unor biserici crestine.

E destul de greu sa mergi impotriva unui “val” care s-a creat. Dar trebuie sa o facem pentru ca fundamentul nostru, existenta noastra, prin vointa Domnului, si prin vointa Domnului nostru Isus Cristos, este un fundament crestin. Si vointa divina ne-a creat intr-un anumit fel si asta este, cu cat lupta este mai grea, cu atat merita sa o duci mai bine”.

Discursul a fost tinut la sediul asociatiei “Alege Viata”, o organizatie evanghelica din Bucuresti, in cadrul conferintei Aliantei Familiilor din Romania. Alianta Familiilor din Romania este, conform propriei prezentari, “o organizatie care colaboreaza cu organizatiile politice pentru a contribui la adoptarea unor legi in favoarea familiei, legi care sa tina seama de valorile nationale si de specificul social, cultural si religios al poporului roman”.

  • La solicitarea HotNews.ro, ministrul de externe al Romaniei, Titus Corlatean, a facut cateva precizari suplimentare:

Eu nu sunt o persoana religioasa [?!?!, n.n.], dar, si nu ma ascund pe dupa colturi ca altii, imi asum identitatea crestina. Sunt un om care crede in Dumnezeu si o spun foarte clar: eu nu sunt in favoarea si ma opun legiferarii in Romania a casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Legislatia anti-discriminare e foarte clara si e de nivel european in Romania. Nu exista o norma europeana care sa oblige statele membre sa adopte o astfel de lege. Fiecare stat membru este liber sa ia orice decizie. Franta a adoptat aceasta lege de curand. In cazul Romaniei nu ne obliga nicio norma europeana si asta este optiunea mea, o spun foarte clar ca si crestin, nu sunt in favoarea si ma opun adoptarii unei legi care sa legifereze suplimentar fata de ceea ce este in clipa de fata.

Acest subiect a devenit hiper-politizat, este folosit in discursul politic si la Bruxelles si in statele membre, s-a creat o chestiune care merge dincolo de limita normelor acceptate la nivel european ca standard, dincolo de legislatiile nationale si se merge spre dorinta generalizarii prin norma juridica a casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Si in asta e un lucru dificil pentru ca imediat esti acuzat de atitudine homofoba, esti acuzat de discriminare. Nu. E total fals. E o mare diferenta intre legislatia de nediscriminare care e general acceptata la nivel european si sa adaugi norme suplimentare.

Discutia e totusi dificila, delicata, si nu e simplu sa explici aceste lucruri sau sa iei pozitie publica. Foarte multi se feresc. Dar eu nu am o problema sa spun public asta. Avem in Codul Civil definitia institutiei casatoriei intre femeie si barbat. E o lege care a fost adoptata de Parlamentul Romaniei. Eu personal sustin mentinerea acestei norme.

Nota noastra:

Este meritorie, din punct de vedere politic, asumarea unui discurs total in raspar cu tendinta europeana, corectitudinea politica si chiar cu linia sefului sau de partid si de guvern, insa din punct de vedere dogmatic trebuie spus faptul ca ministrul de externe face parte – cel mai probabil – din cultul “crestinilor evanghelici” (neoprotestant).

Ne asteptam in curand sa fie demis, la presiunea cercurilor… internationale, pentru aceste declaratii, demascate “cu vigilenta” si “manie proletara” de catre siteurile de stiri sodomo-file.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Anticrestinii de la ASUR cer demisia ministrului de externe TITUS CORLATEAN pentru discursul PRO-FAMILIE, pe tema pacatului homosexualitatii

  1. Bravo Titus Corlatean, deci se poate. Daca este neoprotestant intr-un asemenea moment conteaza mai putin. Chiar daca sunt ortodox, ma bucur de marturia lui.
    Vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, prefera un protestant cu credinta puternica fata de un ortodox caldicel. Cat despre poporul auto-ales puteti urmari marturia unui fost evreu, actual crestin ortodox, traitor in tara lui Serafim Rose: https://www.youtube.com/watch?v=Ov1OIYAgpno

  2. La investirea in functie a jurat cu mana pe biblie. Asa ca este foarte normal a cita din Biblia pe care a jurat.

  3. un apel pt. titus corlatean, si anume : sa plece din acea gasca

  4. Luca .cap. 9
    49. Iar Ioan , raspunzand , a zis: Invatatorule ,, am vazut pe unul care .in numele Tau , scoate demoni si l-am oprit , pentru ca nu-ti urmeaza impreuna cu noi .
    50. Iar Iisus a zis a zis catre el: Nu-l opriti ; caci cine nu este impotriva voastra este pentru voi .

  5. @ Admin!

    Da este “meritorie” pozitia cu care acest roman si mai ales “MINISTRU” a luat atitudine fata de problema “hipermediatizata” a legiferarii casatoriilor dintre homosexuali…, cu atat mai mult cu cat opinia lui si parerea lui ARE GREUTATE in ochii romanilor, data fiind “functia” si prestigiul pe care el le are in societatea noastra la momentul actual.

    Chiar daca nu este crestin “ortodox”, acest roman, este vrednic totusi de apreciere pentru CURAJUL pe care si l-a asumat de a vorbi PUBLIC despre Crestinism si despre PRECEPTELE CRESTINE si “raspunsurile” si “SOLUTIILE” clare si “neechivoce” si “limpezi ca cristalul” pe care Invatatura Domnului Hristos si SFanta Lui Scriptura LE OFERA la problemele oamenilor si la crizele in care zac oamenii…si evident la aceasta chestiune care devine din ce in ce o “problema” pentru romani, aceea a homosexualitatii…

    “domnii” fara “domneasca demnitatea…MORALA” de la “Assur”, s-au alarmat nu atat pentru pozitia “crestina” a lui Titus Corlatean, cat mai ales pentru EXMPLU si MODELUL de verticalitate TRANSANTA pe care el il ofera in “contrapondere” cu pozitia “oscilanta” si “ambiguua” si “cu doua fete” pe care alti politicieni, au decis sa si-o asume in problema homosexulaitatii…asa cum spre exemplu si-au asumat o astfel de pozitie AMBIGUUA si SOVAITOARE si Crin Antonescu si mai ales Victor Ponta, acesta din urma aratand ca desi este “botezat” ca si crestin ortodox, este nu numai “neortodox” in gandire, ci nici macar “CRESTIN”, asa cum este TITUS…!

    Or, tocmai MARTURISIREA aceasta “PRO” CRESTINA, facuta intr-un mod PUBLIC si PE FATA si HOTARAT in problema “locului” NEGATIV pe care homosexualii il au in societatea noastra, a unor importante PERSONALITATI ale vietii publice din Romania, ESTE “periculoasa” pentru cei de la ASSUR, fiindca o astfel de MARTURISIRE CRESTINA, facuta si cu gura si cu viata si cu “functia”, si cu NUMELE si cu “Renumele”, poate fi “urmata”, “copiata”, “dusa mai departe” si “amplificata” si de alti functionari din tara asta si poate chiar de catre alti “DEMNITARI DE STAT”, care la un moment dat VAZAND astfel de MODELE si de luari de atitudien ca cea a D-lui Minsitru cu “M” mare, TITUS Corlatean, se pot HOTARI si ei SA RUPA TACEREA “lasa” si sa nu mai tina “calusul” fricii in “GURA” cosntiintei lor de crestini, si astfel SA MARTURISEASCA si ei…ca si TITUS ca homosexualitatea nu numai ca este un “pacat strigator la cer”, dar pentru LEGALIZAREA lui, ne poate BATE FARA CRUTARE, Dreptul Dumnezeu din ceruri, tocmai fiindca El URASTE NEdreptatea…si Faradelegile…

    Am ajuns de batjocura…noi romanii…CEI MULTI si Ortodocsi…fiindca in tara asta toti “trepadusii” galagiosi care desi sunt putini pot sa faca atat “tam-tam” incat sa faca SA NU SE MAI AUDA GLASUL normal al MAJORITATII Romanilor celor multi…si NORMALI si Orodocsi…

    Ce-i “Assur-ul”? O “asociatie”…!, cu un numar de membrii mic, cu o “agenda” de activitate care CONTRAVINE valorilor MAJORITATII Romanilor…
    De cand o astfel de “asociatie”, se erijeaza intr-un “for” de apreciere “morala” a romanilor? Si indrazneste sa-i IA LA INTREBARI pe cetatenii romani, pentru ca acestia SE POARTA ca romani NORMALI?
    Ia sa incepem noi romanii sa ne dumirim mai bine cine-i aceasta “asociatie”…si de ce indrazneste SA NE INSULTE nou IDENTITATEA noastra culturala si ETNICA si chiar ideologica de masa care este CRESTINA si mai ales ORTODOXA!!
    A indraznit cineva sa se ia de ea pana acum?, s-o ia la intrebari…sa se seizeze din oficiu prin vreun REFERAT sau chiar RECHIZITORIU, pentru faptul ca activitatea ei CONTRAVINE “bunelor moravuri” publice si ca aceasta asociatie “provoaca zazanie publica” de ceva timp in spatiul public si mediatic romanesc?
    A cercetat-o cineva din randul celor “imputerniciti” (procurori, delegati ai guvernului etc), ca sa clarifice de unde are “fonduri”, pentru activiatea sa propagandistica ??? Asa dupa cum nimeni NU A LUAT “la bnani marunti” partidul maghiarilor radicali din Romania, desi este “finantat” chiar de Budapesta, in mod ilegal…
    Daca nu au facut-o cei care trebuiau s-o faca, poate in viitor o sa inceapa UN SIR DE PLANGERI PENALE impotriva ei, intentate de catre cetatebi simpli si de catre alte organizatii civice care considera ca ASSUR-ul presteaza o activitate publica care LEZEAZA DREPTURILE romanilor majoritari, si care isi bate joc de VALORILE istorice si de identitatea culturala a romanilor…!
    Da! Cat de curand…!

    Pana atunci nu ne roamane decat SA-I admiram si sa-i PRETUIM pe toti acei cetateni romani, cum este si D-l Ministru TITUS CARLOTEAN, care nu se sfiesc sa exprime public faptul ca dacaRomania este o DEMOCRATIE, atunci VOINTA MAJORITATII romanilor TREEBUIE RESPECTATA si nu batjocorita de catre o mana de oameni a caror ideologie si valori INSULTA vointa si VALORILE MAJORITATII…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  6. M-am gandit ca e neoprotestant, m-a bagat insa spre final in ceata cu mersul la biserica si spovedania.
    oricum, cinste lui! poate face curaj si altora.

    Cum de a stat ascuns din aprilie pana acum?

  7. Pingback: Pr. Marcel Radut Seliste: UNIUNEA EUROPEANA INGRADESTE LIBERTATEA DE EXPRIMARE A BISERICII. Analiza importanta pe marginea textului european aplaudat de PATRIARHIE - Recomandari
  8. Eu am mai citit undeva discursul lui si aparea clar ca a spus ca e crestin ortodox.
    Cand o sa gasesc link-ul,vi-l trimit.

  9. “Am declarat ca sunt de acord cu legiferarea prostitutiei, si cred ca, un procent din incasari ar trebui sa fie directionat catre biserica. Asta in cazul in care prostitutia va fi legiferata.” Declaratia apartine lui Remus Cernea, spune Cancan.

    (Nici nu-i de mirare ca declaratia a fost preluata de catre Cancan, pentru ca asta si este: o vorba rautacioasa la adresa Bisericii.)

    http://www.cancan.ro/actualitate/o-noua-propunere-controversata-de-la-deputatul-care-sustine-legiferarea-parteneriatului-civil-intre-persoanele-de-acelasi-sex.html

  10. Daca este intr-adevar (neo)protestant, si daca este sincer in marturisirea Adevarului, nu ma indoiesc ca mai devreme sau mai tarziu va veni si la credinta desavarsita, in Biserica ortodoxa. In acest sens cred ca se poate interpreta si ceea ce a citat Paul.

    Daca totusi este ortodox, atunci inseamna ca ne-am dezobisnuit atat de mult sa vedem un ortodox marturisitor incat primul exemplu pe care il vedem ni se pare ca miroase a protestant…

  11. Slava Domnului ca am vazut un ministru vertical.
    Domnule Titis Corlatean suntem alaturi de dumneavoastra.
    De mult nu am ami auzit un om politic care sa vorbeasca pentru noi si sa tina cu noi romanii.
    Va felicitam si va sustinem!!!
    Grigoras

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare