Lavrov chestioneaza Republica Moldova asupra apropierii de UE/ Mitropolitul Vladimir al Moldovei CONTESTAT: acuzat de COMPROMIS pe legea “egalitatii”/ Putin la tinerete ca la batranete: ARESTAND DIZIDENTI ANTI-SOVIETICI – FOTO

25-07-2013 3 minute Sublinieri

lavrov

  • Timpul: 

Lavrov: Moscova ar dori să fie informată despre cum se va răsfrânge apropierea Republicii Moldova de UE asupra relaţiilor moldo-ruse

Rusia ar vrea să fie informată despre modul cum apropierea Republicii Moldova de UE şi semnarea unor acorduri dintre cele două părţi ar putea să se răsfrângă asupra relaţiilor moldo-ruse pe mai multe domenii, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene de la Chişinău, Natalia Gherman.

Rusia respectă alegerea suverană a fiecărui stat, a declarat Lavrov, vorbind despre intenţia Republicii Moldova de a deveni membru al UE. În acelaşi timp, referindu-se la preconizata parafare, apoi semnare a Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE, Lavrov a declarat că partea rusă ar dori să primească informaţii despre cum se va răsfrânge aceasta asupra relaţiilor ţării sale cu Chişinăul. Am fi interesaţi ca odată cu apropierea semnării unor acorduri cu UE, între reprezentanţii statelor noastre să se desfăşoare consultări pentru a putea înţelege cum obligaţiunile pe care şi le va asuma Republica Moldova odată cu semnarea acordurilor cu UE se vor răsfrânge, în modul practic, asupra activităţii comerciale ale statelor noastre atât în plan bilateral cât şi în cadrul acordurilor din cadrul CSI, asupra cooperării în domeniul energetic, deoarece din câte înţeleg, Republica Moldova va trebui să accepte condiţiile pachetelor energetice ale UE, cum se va răsfrânge asupra cooperării în domeniul migraţional’, a declarat Lavrov.

În acelaşi timp, Natalia Gherman a vorbit despre intenţia ţării sale de a parafa în toamnă Acordul de asociere la UE, care va cuprinde şi crearea Zonei de liber schimb, menţionând că acest vector al politicii externe este susţinut de majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, precum şi de actuala guvernare. ‘Procesul de integrare europeană este cel mai bun exemplu de modernizare şi dezvoltare pe care Republica Moldova l-a ales pentru viitorul său. Credem că integrarea europeană va aduce schimbări în toate sferele, va transforma Republica Moldova într-un stat modern şi va îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor, inclusiv a celor din regiunea transnistreană’, a declarat Gherman.

Natalia Gherman întreprinde miercuri prima vizită la Moscova în calitate de ministru al afacerilor externe şi integrării europene. Mai mulţi analişti şi politicieni de la Chişinău consideră că Moscova s-ar opune procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, pe care ar dori să o menţină în sfera sa de influenţă.

Sursa: Agerpres

Mitropolitul Vladimir este CONTESTAT de unii credincioși

Un grup de iniţiativă al creştinilor ortodocşi îndeamnă Înalt Preasfinţitul Mitropolit Vladimir să întreprindă acţiuni concrete de păstrare şi apărare a valorilor ortodoxe.

Aceştia au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că Mitropolitul s-a dat bătut în ceea ce priveşte neînţelegerile stat-biserică. Dacă se simte inapt să apere societatea creştină, IPS este îndemnat să recunoască acest lucru şi să-şi caute o funcţie mai aproape de suflet.

Grupul de iniţiativă s-a referit la Legea cu privire la asigurarea egalităţii, care nu a suportat nici modificări şi nici nu a fost anulată, deşi creştinii au cerut în repetate rânduri acest lucru. Potrivit activistului Pavel Gavrilov, creştinii îşi pierd încrederea în Biserica Ortodoxă, iar motivul ar fi mitropolitul_vladimir_kgbinacţiunile Mitropolitului, care este liderul creştinilor ortodocşi din Republica Moldova şi ar trebui să acţioneze.

„După ce autorităţile au şantajat-o cu impozitarea, Mitropolia s-a îndepărtat de pe poziţii şi a acceptat compromisul”, a subliniat Pavel Gavrilov. Acesta a mai spus că pentru toamnă este preconizată vizita Patriarhului Moscovei Kiril la Chişinău, iar datoria creştinilor este ca la urechea acestuia să ajungă ce se întâmplă în realitate.

Preşedintele Consiliului Anticorupție „Moldova Mea”, Igor Căldare, a spus că discuţia între Mitropolie şi autorităţi, privind Legea cu privire la asigurarea egalităţii, a fost una formală. Mitropolia a fost şantajată de autorităţi. Imediat după declaraţia Sinodul Bisericii Ortodoxe, prin care guvernanţii din Republica Moldova sunt lipsiţi de dreptul la împărtășanie, Mitropolia a fost şantajată cu impozitarea.

Membrii grupului de iniţiativă i-au făcut şi câteva recomandări Mitropolitului. „Să nu să se dezică de decizia Sinodului din 19 mai şi să nu dea înapoi. Până mai este timp, să se implice pentru a scoate sintagma de „minoritate sexualăˮ din lege”, a spus Căldare.

Legea cu privire la asigurarea egalităţii, care a trezit indignarea unor organizaţii ale creştinilor ortodocşi, a fost aprobată de Parlament în mai 2012. Creştinii cer excluderea din lege a sintagmei „minoritate sexuală”.

Sursa: IPN

Imagini șocante din TIMPUL URSS: Vladimir Putin a supravegheat REȚINERILE și BĂTĂILE celor din opoziție

În cartea activistului rus pentru drepturile omului, Iulii Rîbakov „Secolul meu”, a fost publicată o fotografie, cu actualul președinte al Rusiei, Vladimir Putin, care supraveghează capturarea Uniunii Democratice (UD) a lui Valeriu Terehov în 1989.

Legenda pozei sună în felul următor: „ V. Putin supraveghează capturarea liderului uniunii democratice, Valeriu Terehov. Catedrala Kazan. 1989, putin-sov-kgb2transmite Цензор.НЕТ, cu referire la glavcom.ua

Rîbakov ar fi primit fotografia cu mulți ani în urmă, chiar de la participanții evenimentelor de atunci.

În carte, istoria acelei zile este descrisă de Terehov cu amănunte, astfel că misiunea lui Putin era de a supraveghea acele rețineri. Mai mult, Terehov este absolut convins că a fost capturat în urma comenzii lui Putin. După cum scrie pe blogul său, Andrei Trezin: „sunt și alți martori, care susțin că în acea zi Putin dădea ordine. Astfel, au fost reținuți mai mult de o sută de oameni”.

Cu referire la acea zi, Wikipedia menționează: „Punctul culminant al activităților UD din Petersburg, a fost protestul din 12 martie 1989, atunci când Andrei Mazurmovici și Leonid Gusev, ambii membri UD, au înălțat steagul Rusiei, după ce au urcat pe monumentul lui Kutuzov lângă Catedrala Kazan. Pe numele lor au fost deschise dosare penale”.

Pentru acele timpuri, mitingul a fost considerat unul de amploare, întrucât au fost mobilizate mai mult de o mie și jumătate de colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne și KGB.

„Cu toate acestea, încă de pe timpul studenției, Putin era cunoscut în oraș ca unul din activiștii cunoscutului grup de intervenție, care participa la bătăile cetățenilor care susțineau opoziția”, scrie Trezin.

Sursa: censor.net.ua

putin-sov-kgb


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Homosexualitate, Mitropolitul Vladimir Cantarean, Rusia, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Lavrov chestioneaza Republica Moldova asupra apropierii de UE/ Mitropolitul Vladimir al Moldovei CONTESTAT: acuzat de COMPROMIS pe legea “egalitatii”/ Putin la tinerete ca la batranete: ARESTAND DIZIDENTI ANTI-SOVIETICI – FOTO

  1. Pingback: Putin, Eurasia si ortodoxia moscovita. CE OPTIUNI (NU) ARE ROMANIA? - Recomandari
  2. Pingback: RESURECTIA IMPERIULUI RUS? Dan Dungaciu despre discursul lui Putin asupra STARII NATIUNII. Despre discursul conservator al liderului rus, presiunile ce vor fi exercitate asupra Rep. Moldova si parteneriatul cu Germania - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare