POTOP PESTE NOAPTE IN JUDETUL GALATI, cel putin 8 morti, 17 sate inundate si sute de oameni evacuati (VIDEO)

12-09-2013 3 minute Sublinieri



POTOP in judetul GALATI

IMAGINI CU DEZASTRUL DIN GALAŢI, SURPRINSE DIN ELICOPTER:

Dezastru în judeţul Galaţi după o ploaie torenţială de câteva zeci de minute. Au căzut 120 de litri pe metru pătrat, iar viitura a măturat tot ce a întâlnit în cale în 18 localităţi. Sute de case au fost inundate, iar din potrivit datelor furnizate de ISU Galaţi, opt persoane şi-au pierdut viaţa şi o persoană este dată dispărută.

ULTIMUL BILANŢ AL POTOPULUI DIN GALAŢI:

UPDATE:   Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, joi, la intrarea în Prefectura Galaţi, unde participă la o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că a survolat cu elicopterul trei dintre localităţile afectate de viituri. El a spus că pericolul a trecut, dar că zonele sunt colmatate, fiind acoperite cu aluviuni.

Oprea a anunţat că sinistraţii vor primi din rezervele de stat 56.000 de litri de apă îmbuteliată, şase tone de conserve de carne, şase tone de conserve de ficat, 30 de tone de ulei, 20 de tone de motorină şi 500 de tone de făină.

UPDATE: Arafat a declarat la comandamentul pentru situaţii de urgenţă că este recomandată vaccinarea oamenilor, deoarece există riscul izbucnirii epidemiilor.

UPDATE: Încă un deces a fost confirmat la Galaţi, în urma viiturilor care au lovit comunele din judeţ.

UPDATE: Reprezentantul ANM, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă: “A plouat în câteva ore cât pentru două luni. Scurgerile masive de apă de pe versanţi au făcut prăpăd”

UPDATEMeteorologii au anunţat un cod galben de ploi pentru toată zona Moldovei, deja afectată de căderile abundente de precipitaţii.

Pe parcursul nopţii de joi spre vineri (12/13 septembrie) vor fi ploi pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţării. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în Moldova cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp. 

Notă: fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în această după-amiază, cu caracter local în majoritatea regiunilor;
– izolat cantităţi de apă de 30…35 l/mp vor fi şi în zona Carpaţilor Meridionali, în Oltenia, Muntenia şi Transilvania. 

Opt persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi, informează România TV. Mai mult, peste 700 de case din 17 localităţi din judeţ au fost inundate, sute de oameni fiind evacuaţi, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.

“Viitura nu a trecut. Facem evaluarea situaţiei. Am primit alimente, paturi pentru oamenii sinistraţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis 250 de oameni în teren. Deocamdată nu ştim numărul total de morţi. Ajutăm în limitele legii bieţii oameni care şi-au pierdut agoniseala. Avem sprijinul autorităţilor centrale. Vom redirecţiona nişte fonduri către fondul de rezervă şi uregenţă. Aperăm să ajutăm maximal oamenii care se află în această situaţie nefericită”, a declarat la România TV Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ Galaţi.

Potrivit ultimului bilanţ, opt persoane au murit în urma inundaţiilor: şase persoane înecate şi două persoane care au suferit infarct.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, spune că în judeţ există pericolul izbucnirii unor epidemii, în condiţiile în care sursele de apă au fost colmatate în urma viiturilor.

Reprezentanţii Prefecturii Galaţi şi ai ISU au anunţat iniţial că şapte persoane au murit în urma viiturilor: doi bărbaţi şi o femeie din localitatea Cuca, un bărbat şi o femeie din localitatea Costache Negri, o femeie din Cudalbi şi un bărbat din comuna Pechea, potrivit Mediafax.

Imagini cu DEZASTRUL PRODUS DE VIITURI, în Galaţi. Vezi cum arată LOCALITĂŢILE INUNDATE

Conform reprezentanţilor Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale, care au atins 110 l/mp, formându-se viituri pe versanţi, au provocat pagube importante în 17 localităţi din judeţ, fiind evacuate 519 persoane. Oamenii vor fi cazaţi temporar în căminele culturale şi în şcolile din localităţile afectate, urmând ca pentru cazarea acestora pe o perioadă mai lungă să fie aduse locuinţe modulare, a declarat Vasile Balaban, şeful ISU Galaţi.

Oamenii evacuaţi din casele inundate din Galaţi vor fi cazaţi temporar în şcoli şi cămine culturale

Şeful ISU Galaţi a spus că unde de viitură nu a trecut, fiind în continuare şuvoie de apă care se scurg de pe versanţi, dar că acestea nu sunt însă cele mai grave inundaţii din judeţ, o situaţie critică fiind în 2007, când oraşul Tecuci a fost inundat aproape complet.

Inundaţiile au afectat 700 de locuinţe, în unele apa atingând un metru înălţime, precum şi peste 500 de curţi şi grădini.

Sinistraţii din Galaţi vor primi apă şi alimente din rezervele de stat

Potrivit raportărilor Prefecturii Galaţi, cele mai grave pagube s-au înregistrat în comuna Cudalbi, unde 500 de case şi tot atâtea curţi şi grădini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri.

În localitatea Cuca, opt case au fost inundate, una fiind complet distrusă, 87 de persoane au fost evacuate, 14 persoane fiind salvate după ce au fost surprinse de inundaţii. Tot în această localitate, două poduri au fost distruse şi mai multe porţiuni de drum au fost afectate.

Aproximativ 100 de case au fost inundate şi în localitatea Costache Negri, aceleaşi pagube înregistrându-se şi la Măcişeni. Ploile au mai produs pagube şi la Tecuci, Corni, Folteşti, Măstăcani, Rediu, Pechea şi Griviţa.

Citeşte şi: Zeci de militari acţionează în localităţile din Galaţi, unde s-au produs inundaţii

Circulaţia rutieră este blocată pe DN26, între localităţile Vlădeşti şi Oancea şi pe DN 25, între localităţile Vameş şi Tudor Vladimirescu, după ce carosabilul a fost inundat, apa măsurând în unele locuri peste un metru. Tot în Galaţi, şi DJ 253 este închis.

De asemenea, este blocat şi traficul feroviar pe ruta Galaţi-Bârlad, între staţiile Târgu Bujor şi Floteşti, din cauza aluviunilor care au acoperit terasamentul pe o porţiune de aproximativ un kilometru.

Totodată, patru localităţi din judeţ sunt nealimentate cu energie electrică.

Premierul Victor Ponta a convocat, joi, la Palatul Victoria, comandamentul pentru situaţii de urgenţă, după inundaţiile din Galaţi. Comandamentul este coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

veste-rea-din-partea-meteorologilor-pentru-moldova-imaginea-dezastrului-din-galati-vazuta-din-elicopter-225286

Cititi, va rugam:


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “POTOP PESTE NOAPTE IN JUDETUL GALATI, cel putin 8 morti, 17 sate inundate si sute de oameni evacuati (VIDEO)

  1. Uitați-vă pe Google Maps și o să vedeți starea pădurilor din toată Moldova. Un hectar de pădure poate să rețină pînă la 1500 tone (metri cubi) de apă. Ei?

  2. Ce ziceti de satenii din clipul asta?
    http://www.youtube.com/watch?v=C0v_fnTlLsg
    Pompierii dau la lopata, iar satenii “fac misto”, pe mijlocul drumului…

  3. Pingback: Dupa zeci de CUTREMURE, locuitorii satului IZVOARELE (judetul Galati) acum au si APA CONTAMINATA, mirosind a sulf! DR. BACALBASA, presedintele CJ Galati, SUGEREAZA ASEMANAREA CU EFECTELE EXPLOATARII GAZELOR DE SIST - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare