Irina Nastasiu: De ce plang Arhanghelii? “BALUL BOBOCILOR” – pretext pentru DEZMAT ORGIASTIC in randul adolescentilor, sub ochii si cu acordul profesorilor?

6-11-2013 3 minute Sublinieri

CE SE ALEGE DINTR-O GENERATIE ABANDONATA SI IMPINSA SPRE DEPRAVARE DE PARINTI SI EDUCATORI?

normal_BALUL_BOBOCILOR_EMINESCU_2009_-_224

Nu cu mult timp în urmă, balul bobocilor se organiza, prin tradiţie, în sălile de festivităţi ale liceelor, directorii şi diriginţii fiind responsabili de toate cele petrecute în incinta unităţilor şcolare. Rar se petrecea vreun incident. „Bobocii” făceau cunoştinţă cu noii lor colegi, gustau din momentele savuroase pregătite de organizatori, participau la celebrele concursuri de Miss şi Mister [totusi acestea din urma nu au fost niciodata ceva adecvat si recomandabil – nota noastra] . Totul decurgea normal, în limitele bunului simţ şi sub supravegherea cadrelor didactice.

De câţiva ani, însă, nimeni nu mai este tras la răspundere pentru ceea ce se întâmplă la balurile bobocilor. Profesorii pasează întreaga responsabilitate pe umerii elevilor şi ai părinţilor, întrucât regulamentele şcolare nu îi obligă să îi supravegheze pe liceeni în afara unităţilor de învăţământ. De aceea, cazuri precum cel petrecut anul trecut, când un elev de la Colegiul Pedagogic din Constanţa a ajuns la spital în comă alcoolică, se repetă an de an, fără ca vreun adult să fie tras la răspundere. Cu atât mai mult cu cât adolescenţii recunosc că pot merge la bal cu băutură cumpărată din afara localului.

screenshot_php_40139500Dar nebunia nu se opreşte aici, căci profesorii devin consumatori de show-uri erotice susţinute chiar de elevele lor! În timp ce la unul din liceele din Bacău, fetele de clasa a IX-a au dansat în faţa dascălilor, îmbrăcate în pantaloni foarte scurţi sau chiar în lenjerie intimă, la Constanţa, elevii s-au dezlănţuit într-o orgie stropită din belşug cu whisky.

«Balul bobocilor pe 2010 de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a avut de toate: locaţie de fiţe – clubul Crush, concert care a încins băieţii, dar şi fetele din public – apetisanta Anna Lesko, tutun cât cuprinde – că doar sunt într-a IX-a, de acum şi multă băutură. Iar cine crede că vorbim doar de sucuri, se înşală amarnic. Câteva fotografii realizate la măreţul eveniment ne-au arătat mese încărcate cu sticle de whisky, pe lângă energizantele de rigoare, astfel încât se poate spune că puştii de 15 ani au început cu dreptul liceul. Ce-o fi fost în capul celor care au servit unor copii alcool combinat cu energizante, nu ştim, iar de ţigări nici nu 10352_346085 nonemai are sens să vorbim, pentru că fumatul a fost, se pare, obligatoriu. Putem admira însă efectele secundare ale combinaţiei de whisky cu energizante în mişcările lascive a două tinere, reamintim, de maxim 15 ani, care se mângâiau de mama focului pe ritmurile focoasei Anna Lesko, una din cele mai senzuale artiste de pe la noi, invitată să înfierbânte minţile şi aşa flambate în alcool ale bobocilor de la „Mircea”.» (Balul bobocilor de la „Mircea cel Bătrân”, orgie cu whisky şi erotism, în publicaţia Atitudinea 16.11.2010)

Să fie oare o întâmplare faptul că mai toate aceste aşa-numite baluri – în fapt, pretexte pentru distrugerea în masă a tineretului – sunt programate vinerea, în zi de post? Câţi dintre părinţii creştini ai României s-au opus categoric organizării balurilor în această zi care ne aminteşte de jertfa Mântuitorului?

Dacă inspectorii şcolari şi profesorii nu poartă nici un fel de răspundere pentru ceea se întâmplă cu adolescenţii români, părinţii nici atât, în grija cui se află ei? Ce se poate alege dintr-o generaţie uitată de noi toţi, prăbuşită pe podiumul unor cluburi de noapte, o generaţie care se dezbracă de tot ce e bun şi frumos,  etalându-şi, în faţa noastră, propria ei neputinţă? O ruşine fără egal, pentru care vom da seamă. Oare putem întoarce capul, oare putem închide ochii, ca şi cum toată această demenţă colectivă NU AR EXISTA?

De Halloween, facem din ei monştri, cu Harlem Shake îi invităm să se zvârcolească, aruncându-şi hainele de pe ei, iar de Valentine’s Day şi de balul bobocilor îi chemăm să se prostitueze, să se îmbete şi să se drogheze, spurcând zilele de post. Frumos dar, celor care mâine se vor numi România! Dintre cei care parcurg tot acest proces de pervertire, oare câţi se mărturisesc la duhovnicii lor? Dar dintre duhovnici, oare câţi cercetează toate aceste grave probleme, înainte de a se grăbi să dea dezlegare pentru Sfânta Împărtăşanie?

Vineri, pe 8 noiembrie, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în întreaga ţară sunt programate baluri ale bobocilor. În cluburi, discoteci, localuri de noapte vor avea loc din nou show-uri, care mai de care mai deocheate, vor fi susţinute concerte cu înjurături, vor avea loc numere de striptease. Ştim, deja, ce se va întâmpla, însă vom lua oare vreo atitudine?

Acum câteva zile, icoana Sfântului Arhanghel Mihail din Rodos a început să izvorască lacrimi, în chip minunat. Pesemne că Sfântul Arhanghel plânge, văzând ce se petrece în lumea întreagă, dar mai cu seamă în ţările ortodoxe, unde tineri, asemenea liceenilor noştri, necinstesc ziua prăznuirii sale.

Până vineri mai avem un scurt răgaz, în care putem interveni, la nivelul conducerii liceelor şi al Inspectoratelor Şcolare Judeţene, solicitând anularea balurilor bobocilor din ziua de 8 noiembrie. Este datoria noastră de creştini, de părinţi, de preoţi, de educatori. O vom face?

normal_BALUL_BOBOCILOR_EMINESCU_2009_-_223

Legaturi:


Categorii

Articolele saptamanii, Cultura desfraului, Educatie, Irina Nastasiu, Pagini Ortodoxe, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Irina Nastasiu: De ce plang Arhanghelii? “BALUL BOBOCILOR” – pretext pentru DEZMAT ORGIASTIC in randul adolescentilor, sub ochii si cu acordul profesorilor?

  1. Deci scoala romaneasca nu scoate doar tampitzi.

  2. Extraordinar de trist, cam spre asta se merge (daca nu suntem deja si noi acolo) http://www.lastampa.it/2013/11/05/italia/cronache/baby-prostitute-per-una-ricarica-la-denuncia-che-scuote-laquila-vs0tlqAQxiNGWBA9QUcDYO/pagina.html . Mi se pare corect diagnosticul pus spre finalul articolului: “fenomenul (prostitutiei in randul elevelor) nu e, dupa parerea mea, cauzat de saracia tipica, cea cauzata de conditii economice precare, ci e consecinta relatiilor culturale si a crizei de valori chiar si in sanul familiilor normale care nu au probleme economice”. Din pacate la noi se adauga, pe langa saracie, si imensa problema a parintilor plecati la munca in strainatate lasandu-si copiii de izbeliste.

    Iar ruinarea tineretului prin sexualitate (pedofilie, prostitutie) e premiata in cele mai selecte cercuri, nu mai e vorba de un fenomen marginal, ci de unul ce trece sau trebuie sa treaca drept arta, evolutie, progresism etc etc http://adevarul.ro/cultura/arte/abdellatifkechiche-placerea-feminina-e-maiintensa-decat-cea-masculina-1_52713184c7b855ff569a4d52/index.html

  3. Asta se intampla de zeci de ani. Abia acum v-ati prins?
    E adevarat, chestia cu dezbracatul e relativ recenta, dar restul e identic.
    In articol se uita de droguri. Oare doar alcool si energizante consuma tinerii?

  4. Mare adevar spuneti voi. Dar asta se intampla in toata lumea . Parca Terra se ineaca in pacate. Crestinismul (ca sa nu mai spunem de ortodoxism,ca mai rau ca un sectant ne purtam)parca s-a risipit.Numai un smog toxic (se stie cine) ne inunda in pacate. Cel mai bine ar fi sa existe un panou cu reguli vizibil la astfel de baluri. Va spun si eu copila in clasa 6 si nu stiti inca ce desmat oribil e-n scolii.
    OOFF!!!

  5. @Ionita Aura:

    Va spun si eu copila in clasa 6

    Iarta-ne, dar nu e bine ca cineva de varsta ta sa stea pe internet si sa isi formeze conceptiile prin lecturi de pe siteuri. Ai nevoie de carti si de relatii vii, cu persoane de incredere. Abia mai tarziu, dupa ce iti formezi discernamantul, te poti folosi si de internet. In chestiunile legate de credinta, te sfatuim calduros sa cauti, alaturi de parintii tai, un duhovnic. Doamne, ajuta!

  6. Pingback: EDUCATIA ORTODOXA si LUMEA CONTEMPORANA. Cum sa imunizam copiii pentru intrarea in “minunata lume noua”, anti-crestina, de astazi? -
  7. Pingback: Probleme si dificultati in educarea copiilor: COPILUL INCAPATANAT, OBRAZNIC, GROSOLAN, CARE VORBESTE URAT etc. Cum luptam cu obiceiurile proaste de comportament ale copilului? -
  8. Pingback: PRIMA LINIE DE LUPTA PENTRU COPIII NOSTRI - Recomandari
  9. Pingback: VOTATI PENTRU MENTINEREA RELIGIEI IN SCOLI! “Nu am invatat oare nimic din lectia celor 45 de ani in care Biserica a fost supusa terorii ideologice?” - Recomandari
  10. Pingback: Probleme si dificultati in educarea copiilor: EDUCATIA FETELOR | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: CE JUCARII, JOCURI sau PAPUSI CUMPARAM COPIILOR? Cum si in ce scop se creeaza la copii ATRACTIA PENTRU URAT SI MONSTRUOS si cum sunt invatate fetitele sa se identifice cu femeile “usoare” (efectul “BARBIE”)? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare