PROFESORII NU MAI AU VOIE SA DEA AFARA ELEVII DIN CLASA

21-11-2013 1 minut Sublinieri

image-2011-04-13-8500919-41-catalin-diaconu-profesor-barsesti

Profesorii nu mai au voie să dea afară elevii din clasă, să-i trimită la colţ, să-i jignească sau să-i oblige să stea în picioare, potrivit recentelor modificări aduse în luna septembrie Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, a explicat George Roman, director de programe la Organizaţia “Salvaţi Copiii”, la o conferinţă de presă organizată marţi de Ministerul Muncii.

Profesorii care îşi supun elevii la acest gen de tratament pot fi reclamaţi şi pot primi amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 de lei, a mai explicat Elena Tudor, directorul Direcţiei de Protecţie a copilului la conferinţă, potrivit Mediafax. Ea a precizat însă că profesorii nu vor fi amendaţi doar pentru că au insultat o singură dată un copil, o astfel de sancţiune impunându-se atunci când se constată că astfel de acţiuni afectează psihologic minorul, îi afectează rezultatele şcolare sau comportamentul în cadrul familiei.

Reguli noi pentru românii care emigrează

O altă noutate o reprezintă faptul că părinţii care pleacă la muncă în străinătate trebuie să informeze Direcţia de protecţie a copilului cu 40 de zile înainte de plecare pentru ca o instanţă tutelară să decidă cu cine va fi lăsat copilul pentru o perioadă de un an. După anul respectiv, dacă părintele decide să rămână în continuare în străinătate, el trebuie să anunţe autorităţile din România pentru ca aceeaşi instanţă tutelară să decidă cu cine va fi lăsat copilul pentru anul următor. Guvernul a hotărât  ca noua lege să aibă o secţiune separată dedicată drepturilor copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate fiindcă numărul copiilor lăsaţi în grija rudelor de părinţii plecaţi la muncă în străinătate a crescut dramatic din momentul aderării României la Uniunea Europeană, dar şi pentru că vechea lege pentru protecţia copilului ignora complet această realitate.

Părerea copilului contează

De asemenea, noua lege prevede că în caz de divorţ orice instanţă va trebui să ia în considerare opiniile copiilor rezultaţi în timpul căsniciei, desigur în măsura în care vârsta şi gradul de maturitate ale acestuia îi permite să înţeleagă natura situaţiei în care este pus. Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului a fost publicată în Monitorul Oficial în 30 septembrie, iar până la începutul anului viitor ar trebui finalizată legislaţia subsecventă, respectiv patru proiecte de Hotărâre de Guvern.

Nota noastra:

A amesteca jignirea unui elev cu sanctiunile absolut uzuale si inofensive ale statului in picioare sau ale datului afara este perfect aberant si extrem de nociv.

Practic, acest proiect de lege nu va duce la stoparea unor abuzuri – marginale, inclusiv statistic – facute de profesorii brutali, ci la obligarea acestora in a inghiti toate insultele, mistourile, hahaielile si ragaielile golanilor dezlantuiti din clasa, care nici macar nu vor mai putea fi dati afara din clasa! 

Oare initiatorii acestei legi s-au gandit sa consulte corpul profesoral sau institutele pedagogice, asa cum ar fi fost normal? 


Categorii

1. DIVERSE, Educatie, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “PROFESORII NU MAI AU VOIE SA DEA AFARA ELEVII DIN CLASA

  1. Mai exista “profesori brutali”? Ca eu aud numai de profesori si invatatoare speriati si exasperati ca nu mai au mijloace de coercitie si ca, de la an la an, au generatii tot mai needucate ( de acasa) si mai greu de stapanit. “parca sunt stapaniti de un duh rau” imi spunea deunazi o prietena invatatoare. e tot mai clar ca masurile astea se iau deliberat si ca asta e tinta finala: sa avem haos provocat de ignoranti si grobieni. Pacat!

  2. @Cora, admin:

    Da, asa e. Ne facem mai ‘toleranti’ ca vestul… unde inca se dau afara elevii/studentii cu comportament necorespunzator.

  3. Decaderea invatamantului, nu numnai la noi, este cred provocata intentionat.

  4. si invers ..ce s intampla ?ei au voie sa-i jigneasca pe profesori,nu?halal invatamant!

  5. Toate acestea se fac intentionat.

    Mandria si egoismul sunt patimi care duc la razvratirea impotriva lui Dumnezeu.

    Emanciparea femeii este o etapa finalizata, care nu mai necesita o atentie deosebita. S-a ajuns deja la nivelul “inertial”.

    Toata atentia si resursele sunt canalizate acum catre emanciparea copiilor.

  6. Va citesc multe articole care sunt foarte dureroase, dar adevarate din pacate. Impuscarea lui Ceausescu in ziua de Craciun a fost cea mai mare greseala facuta. Atunci a fost “impuscat’ intreg poporul roman. Se duce pe intreaga planeta o lupta acerba pentru distrugerea religiei crestine, a familiei, a Bisericii si a statelor nationale.

    Pentru cititorii insetati de adevar, va recomand citirea articolului cutremurator din revista Art-emis (scrisa de oameni curajosi si patrioti), intitulat : Holocaustul rosu, nazism, bolsevism si masonerie scris deDr. Florin Matrescu. Merita citit !!!. Ar trebui obligatoriu citit in toate scolile din Romania, ca sa deschidem ochii tinerei generatii care din pacate este in mod intentionat dusa spre haos. Nemernicii de tradatori de tara care ne conduc de 25 de ani, au interes ca sa nu existe rezistenta, sa nu fie oameni inteligenti care sa li se opuna. Din 1 ianuarie 2014 vor scoate la mezat pentru “bravul ” occident, pamantul scump al patriei asteia, pentru care au murit putrezind de vii in transee, atatia nefericiti…

    Dumnezeu sa ajute aceasta nefericita tara !!!.

  7. ceea ce a ajuns invatamintul din romania si nunumai, este sub orice critica, in rest fara cuvinte caci vedem sub ochi nostri ce se petrece

  8. @bogdanescu

    Nu noi l-am omorat pe Ceausescu!
    Nici macar nu ne-au intrebat (prin referendum) daca suntem de acord, sau nu…

    Facatura de proces intocmita ad-hoc, graba matrasirii lor, a fost datorata fricii celor care i-au condamnat – conducatorii din ’90, pana cei din zilele noastre – spre a nu fi deconspirati SI EI INSISI – complici ordinari, duplicitari!

    Acest lucru a fost ingaduit de Dumnezeu, din doua motive:

    1.datorita libertatii depline data omului, indiferent de calitatea sa de OM (nu fara de raspuns personal cu efecte imediate si/sau in vesnicie);

    2.datorita blestemului Sf.Brancoveni, a Domnitei Balasa care, in pisania gasita/ramasa din Spitalul Brancovenesc, cu blestem greu de afurisanie, anunta pe toti cei care ar indraznii sa darame spitalul tocmit pentru saraci, sa moara in zi de Sarbatoare, el/ea si familia lui:

    http://www.formula-as.ro/2013/1069/spiritualitate-39/domnita-balasa-printesa-marilor-patimiri-brancovene-16428

    “De acum, nimic nu o mai putea face fericită – nici renu­mele fa­miliei, nici faptul că mama ei va reuşi cu mult zbucium să îngroape în prid­vorul bisericii “Sf Gheor­ghe cel Nou”, din Bucureşti, ose­mintele martirului domni­tor. Domniţa îşi va căuta ali­na­rea în singurătatea şi în li­niş­tea paradisiacă a li­vezii din prun­dul Dâm­boviţiei – un loc de gră­dină, cu flori şi stupi forfo­tind de albine; un loc pe care va ridica pentru sine un paraclis, iar pentru oameni, un spital şi un azil de bătrâni – toate pecetluite sub un blestem greu, ce va ajunge până spre zilele noastre. Bles­tem cumplit, ca nimeni să nu se atingă în vreun fel de zidu­rile Spitalului Brâncovenesc ori de biserica Dom­niţei, iar de nu va asculta aceasta şi va mişca din locul ei mă­car o cărămidă, “să fie ucis cu tot neamul lui, grab­nic şi nemilos, într-o zi de mare sărbătoare”, ceea ce s-a şi întâmplat în 25 decem­brie 1989, cu cei din familia Cea­u­şescu.”

  9. Eu cred ca un lucru important e sa se știe cu inteligenta si multă răbdare poți face dintr-un copil dificil un copil bun totul e știi unde sa corectezi la tine ca ,cadru didactic sau la elev care e elev tocmai ca sa învețe . Mai cred ca un lucru important e rabdarea cu care ar trebui sa fie inzestrati toti profesorii ca doar de aia au ales asa o meserie .fiecare copil are personalitatea lui si de aceea o pedeapsa fie ea cat de mica poate avea influente grave asupra caracterului ceea ce de cele mai multe ori face ca copilul sa se inchida in el si sa devina un copil frustrat in viitor . O buna educatie se face in timp iar corijare unui elev e conditionata de mai multi factori :varsta copilului e importanta ca nu e tot una sa pui un copil de 7 ani la colt si sa -l. Umilesti in fata clasei cu varsta unui copil de clasa a -8 -a .trebuie sa stii cand , cum si cui incerci sa indrepti greseala . Violenta verbala sau fizica naste monstri.

  10. @Mary:

    S-ar zice ca nu stiti cum e prin marea majoritate a scolilor noastre…

  11. Drepturile omului ,aceasta lege se foloseste drept paravan ptr a face femeia libera adica rebela fata de sotul ei si pe copii niste monstri ptr ca fara respectul care trebuie sa îl dea parintilor în primul rand ,nici profesorilor sioamenilor mai in varsta caei nu-l vor da . Ce se va întampla copii vor creste gratie acestor legi absurde cum cred ei de cuviinta Bibla care este Cuvantil Lui Dumnezeu spune : Asculta fiule învatatura Tatalui tau si nu lepada îndrumarile mamei tale . Se potriveste cu legile care se dau în niciun caz.eu cred ca fara educatie sanatoasa natiunea se distruge Dumnezeu a lasat Familia respectiv femeia barbatul si copii ca rod al dragostei lor sa traiasca în respect unul fata de altul si sa recunoasca autoritate Lui Dumnezeu în casa lor adica sotul sa-si iubeasca sotia asa cum Cristos a iubit lumea pacatoasa si amurit ptr ea tot asa si sotul trebuie sa-si dea viata ptr sotia lui ,dar sotiei Dumnzeu ia zis sa se supuna sotului ei în toate lucrurile ca Lui Dumnezeu si asta din dragostea pe care noi toti ar trebui sa o avem ptr Tatal Cersc . Facand asa si sotul si sotia ar trai in respect unul fata de altul si copii le pot lua exemplul .cand eram copil daca era cineva mai mare cu un an trebuia sa vorbesc cu rspect acum nu mai conteaza parul alb varsta e.t.c

  12. Pingback: Problemele reale din scolile romanesti: VIOLENTA si ABANDONUL SCOLAR [video]/ Scandalul MANUALELOR DIGITALE - Recomandari
  13. Pingback: O tema esentiala, ignorata “politic”: DEGRADAREA DELIBERATA A AUTORITATII SI STATUTULUI PROFESORULUI. Fenomenul agresiunilor asupra cadrelor didactice, reduse la conditia de “fiii ploii” si “GENERATIA REVENDICATIVA” a e
  14. Pingback: “ARMATA DE PSIHOLOGI” care a impus metodele de (non)educatie “liberala” A GENERAT O PROBLEMA DE GENERATIE pe care acum o diagnosticheaza clinic (GRESIT), pentru a o rezolva… la cabinetele lor?/ MITUL EDUCATIEI FARA PEDEPSE si
  15. Pingback: “ARMATA DE PSIHOLOGI” care a impus metodele de (non)educatie “liberala” A CREAT O PROBLEMA DE GENERATIE pe care acum o diagnosticheaza clinic (GRESIT), pentru a o rezolva… la cabinetele lor?/ MITUL EDUCATIEI FARA PEDEPSE si L
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare