AUSTRALIA: Inalta Curte de Justitie INTERZICE casatoriile homosexuale

12-12-2013 41 secunde Sublinieri

No_Gays

Înalta Curte de Justiţie australiană, cea mai înaltă instanţă a ţării, a interzis joi căsătoria între persoane de acelaşi sex, la câteva zile după celebrarea primelor căsătorii gay în capitala Canberra, al cărei ansamblu legislativ votase în favoarea acestora, relatează AFP.

“Legea privind mariajul nu este validă pentru formarea sau recunoaşterea căsătoriei pentru cuplurile de acelaşi sex“, a declarat Curtea, care a luat decizia cu unanimitate de voturi.

Guvernul federal a sesizat justiţia, deoarece căsătoria în Australia este reglementată de legea federală şi nu de către cele şase state şi două teritorii care compun ţara.

După autorizarea mariajului între persoane de acelaşi sex de către adunarea legislativă a teritoriului Canberra, legea a intrat în vigoare, doar în acest stat sâmbăta trecută, şi mai multe cupluri şi-au oficializat uniunea la miezul nopţii.

Însă guvernul a sesizat imediat justiţia pentru a anula aceste uniuni.

Uniunile civile între persoane de acelaşi sex sunt autorizate în majoritatea statelor australiene însă căsătoria rămâne definită la nivel federal precum uniunea dintre un bărbat şi o femeie.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “AUSTRALIA: Inalta Curte de Justitie INTERZICE casatoriile homosexuale

  1. O veste BUNA!
    Se pare ca din toata lumea BRITANICA aceasta tara-continent de la capatul lumii, ARE niste CETATENI si magistrati CURAJOSI si DEMNNI!
    Nu este exclus ca la aceasta decizie sa fi contribuit si CUNOASTEREA cumplitelor orori pe care le-a comis acel cuplu de homosexuali australieni fata de copilul inocent pe care l-au abuzat sexual de la varsta de 2 ani…
    Bine ar fi ca si alte tari “civilizate” din COMMONWEALTH sa urmeze exemplul Australiei in aceasta privinta!
    Pacat ca o alta tara “civilizata” din fostul imperiu britanic – CANADA- nu are o reglementare la fel de clara ca si Australia…!

  2. bravo Australia, orice rezistenta este vitala!

  3. din pacate Canada este la polul opus fata de Australia!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare