Rogozin stops worrying and loves the bomb: RUSIA VA RIPOSTA CU ATAC NUCLEAR IN CAZUL UNEI AGRESIUNI. Studiu: un razboi nuclear ar duce la sfarsitul civilizatiei

12-12-2013 1 minut Sublinieri

russian-cabinet-official-dmitry-rogozin

Rusia îşi poate mobiliza forţele nucleare în cazul unei agresiuni, a avertizat vicepremierul rus Dmitri Rogozin într-o intervenţie, miercuri, în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului).

“Putem experimenta la infinit, instalând arme convenţionale pe vectori strategici, dar nu trebuie să uităm nici măcar o clipă că, în caz de agresiune, nu vom ezita, evident, în anumite situaţii, să ne protejăm cu arma nucleară”, a declarat Rogozin, potrivit relatării RIA Novosti.

El a adăugat că orice agresor sau grup de agresori este necesar să aibă în vedere acest lucru şi că această eventualitate constituie principalul factor de disuasiune faţă de provocările şi agresiunile care vizează Federaţia Rusă.

“Nu am subestimat niciodată rolul armei nucleare (…), care egalizează şansele”, a conchis vicepremierul rus.

STUDIU: Un război nuclear ar provoca foamete şi sfârşitul civilizaţiei

O confruntare nucleară între India şi Pakistan ar provoca foamete la nivel mondial, care ar putea provoca moartea a două miliarde de persoane şi sfârşitul civilizaţiei, afirmă un raport ştiinţific publicat marţi.

Un conflict chiar şi limitat cu arme nucleare între New Delhi şi Islamabad ar provoca haos şi ar distruge recoltele, pieţele alimentare mondiale, accentuând criza, potrivit acestui studiu.

Medicii Lumii pentru Prevenirea Războiului Nuclear (IPPNW), laureată a premiului Nobel pentru Pace în 1985, şi organizaţia afiliată din Statele Unite, Medicii pentru Responsabilitate Socială, au realizat o primă versiune a acestui studiu în aprilie 2012. Concluziile sale au prezis moartea unui miliard de persoane din cauza foametei care ar rezulta unui război nuclear.

În a doua versiune, cele două organizaţii afirmă că au subestimat consecinţele unui astfel de război asupra populaţiei din China, care s-ar confrunta cu o gravă criză alimentară.

“Un miliard de morţi în lumea în curs de dezvoltare este în mod evident o catastrofă fără echivalent în istoria omenirii. Însă, dacă adaugăm posibilitatea ca 1,3 miliarde de persoane din China să fie şi ele expuse, vom ajunge într-un punct care înseamnă în mod clar sfârşitul civilizaţiei”, apreciază Ira Helfand, autorul studiului.

Studiul de caz s-a axat pe India şi Pakistan ca urmare a tensiunilor dintre cele două puteri nucleare, care au purtat trei războaie începând din 1947, anul în care au devenit independente, potrivit autorului. Însă orice confruntare nucleară ar avea consecinţe similare, a subliniat el.

“În acest gen de război, oameni vor supravieţui undeva pe planetă, însă haosul care ar rezulta ar eclipsa tot ce am cunoscut până acum”, afirmă Ira Helfand.

În cazul unei confruntări nucleare, particulele emanate în atmosferă ar provoca o scădere a producţiei de orez cu 21% în patru ani şi cu 10% în următorii şase ani, a calculat el. Producţia de grâu a Chinei ar scădea la jumătate în primul an şi va fi chiar şi după zece ani cu 30% mai mică decât cantitatea produsă înainte de o confruntare nucleară.

Scăderea cantităţilor de produse alimentare disponibile va fi accentuată de creşterea preţurilor, care va face aceste produse inaccesibile pentru sute de milioane de persoane, prognozează el.

Nota noastra: Titlul in engleza este parafraza dupa filmul Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb“, o parodie la adresa neoconilor anti-rusi si militaristi din SUA anilor ’60.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Rusia

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Rogozin stops worrying and loves the bomb: RUSIA VA RIPOSTA CU ATAC NUCLEAR IN CAZUL UNEI AGRESIUNI. Studiu: un razboi nuclear ar duce la sfarsitul civilizatiei

  1. >Un război nuclear ar provoca foamete şi sfârşitul civilizaţiei

    Am convingerea ca este o lozinca politica, menita sa intimideze.
    Razboiul rece nu avea cum sa fie pierdut de urss din aceleasi motive. Astazi Rusia este pusa la colt.

    Trebuie spus ca vor muri multi oameni in al 3 lea razboi mondial; da deja unii s-au pregatit sa supravietuiasca, ca invingatori si sa preia conducerea a ceea ce a mai ramas din populatia planetei.

    Orice razboi – chiar nuclear – se planifica; se anticipeaza efectele; se stie cine si in ce conditii va supravietui.

    Asa cum la World Trade Center, marti 11.09.2001, 3000 de oameni “ca prin minune” nu s-au dus la lucru, asa si in al 3 lea razboi mondial vor fi multi care vor scapa bine merci. Bag mana in foc pt cei ce locuiesc in Tara Sfanta. Vor vedea razboiul la televizor din adaposturi. Acolo nu va fi desert radioactiv.

    Problema rusilor provine din faptul ca in al 3 lea razboi mondial, economia americana va insemna si economia Americii de Sud, a unei mari parti din Africa, Australia si Extremul Orient, adica peste tot pe unde exista investitori americani. Americanii (sua) si Canadienii sunt disperati pt ca foarte multe din halele de productie ale transnationalelor au fost mutate in China, India si pe multe alte meleaguri. Foarte greu de gasit de munca si acolo. SUA pastreaza in principiu cercetarea, piata si patentele: documentele juridice in multiple locatii super securizate din intreaga lume.

    In cazul unui razboi nuclear, productia de razboi americana va putea in mare parte sa continue in alte tari; iar rusilor le va fi greu sa distruga fabrici metalurgice de ex din Brazilia, Chile, Filipine etc.

    In ultima parte a razboiului din nordul estul Africii (WW2), Rommel a avut de infruntat soldati englezi, indieni, sud-africani, neo-zeelandezi, nepalezi – deci forte umane inepuizabile dublate de avioane tancuri aduse peste noapte. Fara sa tina cont de fortele americane debarcate in Maroc.

    Asta va fi marea problema a rusilor in WW3.

  2. recomand următorul film BBC din 1984 pe tema consecinţelor unui atac nuclear asupra Marii Britanii:
    http://www.youtube.com/watch?v=_MCbTvoNrAg
    Este o ecranizare cutremurătoare.

  3. Pentru cei ce preferă documentare, tot din partea BBC, din anul 1965: http://www.youtube.com/watch?v=nrGg8PfkbZw

    Cu menţiunea că acesta a fost retras de la difuzare întrucât s-a considerat că informaţiile privind consecinţele unui atac nuclear ar provoca o stare de panică de necontrolat în rândul populaţiei. Sunt aşadar lucruri înspăimântătoare şi trebuie deci urmărit ca atare, amintindu-ne că iubirea biruieşte frica.

  4. Pingback: Rusia si-a plasat mai multe BATERII ANTIRACHETA la granita cu Uniunea Europeana - Recomandari
  5. ” In cazul unui razboi nuclear, productia de razboi americana va putea in mare parte sa continue in alte tari; iar rusilor le va fi greu sa distruga fabrici metalurgice de ex din Brazilia, Chile, Filipine etc.

    In ultima parte a razboiului din nordul estul Africii (WW2), Rommel a avut de infruntat soldati englezi, indieni, sud-africani, neo-zeelandezi, nepalezi – deci forte umane inepuizabile dublate de avioane tancuri aduse peste noapte. Fara sa tina cont de fortele americane debarcate in Maroc.

    Asta va fi marea problema a rusilor in WW3.”

    Cred ca marea problema a rusilor va fi aceea ca au mai ramas putini sfinti si crestini in lumea aceasta.De aceea si vor pierde iar dupa aceea pacea mincinoasa si inscaunarea antihristului.Omeneste vorbind,rusii vor fi invinsi de chinezi si nu de americani si Nato,cind acestia vor trada si vor intra in Siberia,pina la Urali.Greu sa te lupti cu atiti colosi,poate si ruga crestinilor ( citi or mai fi ) pentru izbinda Rusiei nu o mai avea putere,poate ca si Dumnezeu a hotarit ca e timpul sa mai si mergem pe la casele noastre ( Imparatia Cerurilor ) si sa nu ne mai balacarim si injosim atit de mult pe pamint.Ca si cu un batrin de 105 ani,cit sa-l mai tii in viata,conectat la aparate,cind face pe el toata ziua,nici pe prieteni si pe preot nu-i mai recunoaste,nici icoana nu o mai vede,ba mai si dracuie in rarele momente cind este mai treaz….

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare