Apucaturi totalitare: C.N.A.-ul Laurei Georgescu DEVINE “MINISTERUL ADEVARULUI”. Somatie pentru afirmatia: In Romania e un “cuib mafiotic”, nu un stat!

13-12-2013 1 minut Sublinieri

cenzura

Consiliul Naţional al Audiovizualului a somat Radioul Public din cauză că Dan Puric a spus în emisiunea “Maraton de duminică” din 13 octombrie că România este “un cuib mafiotic”, iar moderatorul programului l-a lăsat să folosească un astfel de limbaj considerat injurios de membrii CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea “Maraton de duminică”, care a fost difuzată la Radio România Actualităţi (RRA) pe 13 octombrie, între orele 18.10 – 23.00.

În studio au fost prezenţi mai mulţi invitaţi, între care şi artistul Dan Puric. În emisiune, Dan Puric a făcut mai multe afirmaţii, precum: “Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic”, “nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc”, “sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social”.

În emisiune, moderatorul Alexandru Rusu i-a spus lui Dan Puric: “Am să spun că apelativele vă aparţin, pentru a nu risca o amendă”.

Însă membrii CNA au considerat că moderatorul emisiunii nu i-a solicitat invitatului să spună ce probe are în susţinerea afirmaţiilor făcute.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că ea conduce o instituţie din statul român şi că se consideră “instigată” de afirmaţiile făcute de Dan Puric în emisiune. “Este insultă şi calomnie (…). Eu mă consider a fi parte în banda de mafioţi, întrucât conduc o instituţie din statul român”, a spus Laura Georgescu.

În schimb, realizatorul Alexandru Rusu a spus că Dan Puric a vorbit în emisiune la modul general, nefăcând referire la o anumită instituţie sau la o anumită persoană.

De asemenea, Alexandru Rusu a spus că emisiunea “Maraton de duminică” nu mai este în grila Radio România Actualităţi, iar în prezent el realizează o rubrică săptămânală de interviuri care are o durată de doar trei minute.

“Dacă domnul Dan Puric are toate libertatea de expresie, dumneavoastră aveţi nişte obligaţii de moderator. Care sunt argumentele pentru care spune că România este ‘un cuib mafiot’?”, i-a spus membrul CNA Narcisa Iorga lui Alexandru Rusu.

Narcisa Iorga a mai spus că moderatorul Alexandru Rusu nu şi-a făcut datoria şi a propus sancţionarea Radio România Actualităţi cu somaţie publică, pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia “Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Somaţia publică a fost aplicată cu şase voturi “pentru” (Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea), în timp ce Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea au votat “împotriva” aplicării acestei sancţiuni.


Categorii

1. DIVERSE, Dan Puric, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Stat politienesc

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Apucaturi totalitare: C.N.A.-ul Laurei Georgescu DEVINE “MINISTERUL ADEVARULUI”. Somatie pentru afirmatia: In Romania e un “cuib mafiotic”, nu un stat!

  1. Daca analizam comunicatul CNA si subiectul afirmatiilor facute de dl. Puric, conform etimologiei termenului de mafie (wikipedia):

    There are several theories about the origin of the term “Mafia” (sometimes spelled “Maffia” in early texts). The Sicilian adjective mafiusu (in Italian: mafioso) may derive from the slang Arabic mahyas (مهياص), meaning “aggressive boasting, bragging”, or marfud (مرفوض) meaning “rejected”.

    gasim urmatoarele:
    – e un text agresiv, intimidant
    – CNA reprezinta una din institutiile statului roman, stat ce incepe sa devina din ce in ce mai nelegitim in ochii propriilor cetateni.

    Poate ca CNA-ul ar trebui sa investeasca niste fonduri in editarea unui dictionar agreat, unde fiecare cuvant si expresie sa aiba mentionate si rolurile sau situatiile cand trebuiesc folosite si de catre cine anume, asa incat sa nu mai ramana loc de interpretari.

  2. In concluzie, Dan Puric are dreptate.

  3. Probe mai lipsea sa ceara prezentatorul. Ar fi fost fun de tot. Oricum, se grabeste CNA-ul sa aduca probe ca e asa cum a spus Dan Puric. L. Georgescu mai si specifica faptul ca ea conduce o institutie a statului roman, ca sa fie mai clar cum se comporta mafiotii. Sa nu mai fie loc la interpretari.

  4. Crestinii trebuie sa-si asume si lupta politica, adica sa ocupe locuri in Parlamentul Romaniei ! Pe post de protestatari nu mai merge.

  5. @ioan
    si cine sa-i voteze pe crestinii adevarati? 🙂
    Crestini- doar botezati- gasesti si dintre cei din parlament, asijderea cu cei ce i-au votat.

  6. @ioan:

    Crestinii sa devina crestini. E cel mai bun lucru pe care-l pot face. Acolo unde e fiecare, in lucrul fiecaruia, daca am fi crestini, cu siguranta ca nu ne-am afla in aceasta situatie. Lupta politica – ca solutie – este, astazi, iluzorie. Ca prelungire a unei prezente crestine… e o amagire. Lipseste tocmai pentru ca prezenta crestina se afla in mare suferinta.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/12/04/desteapta-te-romane-dar-la-ce-fel-de-trezire-suntem-chemati/

  7. Da ioane, şi Domnul Nostru Iisus Christos a fost parcă preşedinte de Senat, iar vărul Său, Sf Ioan Botezătorul a locuit timp de 4 ani în Parlament…..
    Ce facem, îi imităm?

  8. Aceasta Narcisa Iorga nu traieste in Romania?
    Se vede cu ochiul liber cuibul mafiot. Un cuib mafiot care a vandut toata tara si care isi bate joc de proprii cetateni.

  9. cand vad apucaturile acestor indivizi de la c.n.a pe mine personal ma scarbeste la culme, atatea spurcaciuni care apar la t.v. si nunumai si acestia tace malc, ba chiar sunt si complici, iar cand se spun unele adevaruri acestia se ataca nevoie mare, pe mine chiar nu ma intereseaza acest individ dan puric, insa ma scarbeste atitudinea celor de la c.n.a si mai ales aparitia acelei bufnite pe posturile de televiziune

  10. Pingback: Dan Puric despre CINISMUL MARILOR PUTERI SI DISTRUGEREA ROMANIEI: “Suntem pe o muchie periculoasa”. Opinii contrare mainstream-ului pe tema CONFLICTUL din UCRAINA, a raportarii Romaniei la Rusia si a “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” [v
  11. Pingback: DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video)/
  12. Pingback: DAN PURIC despre legea “antilegionara”: “PARLAMENTUL A DAT O LEGE ODIOASA. Daca ajungi la mormantul parintelui Iustin Parvu nu e bine, ca e considerat fascist. DE 25 DE ANI, IN ROMÂNIA SE LUPTA SA NU MAI AVEM IDENTITATE” (Video) |
  13. Pingback: DAN PURIC la “Jocuri de Putere” despre destinul României: “SUNTEM UN PENITENCIAR SI O COLONIE CONDUSA DE AFARA. Dupa ’89, reeducarea e mult mai subtila.” Despre incendiul de la COLECTIV: “O mană criminala ca să se sc
  14. Pingback: CUI II E FRICA DE DAN PURIC? “Jihadul” securist pornit impotriva actorului pentru ultimele sale aparitii TV/ DAN PURIC la Sandra Stoicescu: ROMANIA E MUTILATA, E UN PROCES DE DE-ROMANIZARE si DESCRESTINARE (Video) | Cuvântul Ortodox
  15. Pingback: DAN PURIC la “Jocuri de Putere” despre sensul Bisericii in destinul României si NOUA REEDUCARE din zilele noastre: “SUNTEM SLUGI, UN PENITENCIAR SI O COLONIE CONDUSA DIN AFARA” Despre incendiul de la COLECTIV: “O MÂNĂ CRIM
  16. Pingback: DAN PURIC TRAGE CLOPOTUL DE ALARMĂ, la retragerea din teatru: "Tot ce e românesc trebuie să dispară. Se trage cu tunul în ultimele redute! ANUL ACESTA S-A APĂSAT PE ACCELERATOR. Ne așteaptă un PROGRAM DE REEDUCARE a României. Vor apărea și
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare