PATRIARHUL DANIEL: Familia este persecutata foarte mult de o mentalitate consumista si individualista

25-12-2013 1 minut Sublinieri

pf-daniel

foto: basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, consideră că familia este, astăzi, foarte mult persecutată de o mentalitate consumistă.

“Astăzi familia și mai ales familia creștină este foarte mult persecutată de o mentalitate consumistă, materialistă și individualistă”, a afirmat, miercuri, Patriarhul Daniel, în predica la Slujba Nașterii Domnului, oficiată la Catedrala Patriarhală.

Întâistătătorul BOR a subliniat că “unii părinți ar dori să aibă copii și nu au, iar alții pot să aibă și nu-i primesc”.

“Unele mame ucid pruncii înainte ca aceștia să se nască”, a spus patriarhul.

Potrivit Părintelui Patriarh, nașterea Domnului este o binecuvântare pentru familie, în Dumnezeu-Copilul sau Pruncul Iisus din Bethleem fiind binecuvântați toți copiii.

“Nimeni nu poate să fie om, dacă n-a fost copil și nimeni nu poate să fie om deplin dacă nu iubește copiii”, a spus patriarhul, menționând că “Iisus Hristos n-a avut copii, dar a avut copii duhovnicești, ucenicii săi”.

Patriarhul consideră că “această iubire paternă față de toți copiii este semnul maturității omului și în mod deosebit copilul este rodul binecuvântării familiei”, motiv pentru care “odată cu Nașterea Pruncului Iisus se binecuvântează și familia”.

“El nu e născut din tată după trup, Iosif este doar tatăl lui adoptiv, pentru că zămislirea și nașterea s-a făcut de la Duhul Sfânt prin Fecioara Maria. Nu era posibil, sau nu era sănătos ca acest prunc să aibă numai mamă. Trebuia să simtă și iubirea de tată, de aceea Iosif apare în fața Lumii, ca și când ar fi tatăl lui Iisus, ocrotitor, păzitor și prin aceasta se arată binecuvântarea pe care Dumnezeu o arată familiei“, a spus patriarhul.

Înaltul ierarh ortodox consideră că “sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos ne cheamă să acordăm cea mai mare atenție copiilor și familiilor cu copii, ca binecuvântări, nu doar pentru familie, ci și pentru întreg poporul”.

“Când populația unui neam îmbătrânește, diminuează, aceasta înseamnă și o diminuare a demnității poporului respectiv”, a atras atenția patriarhul BOR, subliniind că atunci “când poporul are copii mulți și binecuvântați, atunci are un viitor, o demnitate”, iar “Pruncul Iisus este o binecuvântare pentru întreaga omenire, dar mai ales pentru părinți și copii”.

Patriarhul Daniel a îndemnat ca “în aceste zile de sărbătoare să ajutăm în mod deosebit familiile care au copii mulți și mai ales pe cele sărace”.

“Să facem daruri nu numai copiilor noștri, celor apropiați, ci și celor care se află săraci în familii, sau în case de copii”, a mai spus patriarhul BOR. AGERPRES (A — autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu)


Categorii

1. DIVERSE, Avort, Patriarhul Daniel, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Sarbatori, comemorari, sfinti

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “PATRIARHUL DANIEL: Familia este persecutata foarte mult de o mentalitate consumista si individualista

  1. atunci cand romanii nu o sa-si mai programeze copii, de obicei maximum 2,o sa fie bine si in Romania.
    eu am o intrebare pentru romanii ortodocsi care jignesc familiile cu multi copii: de ce adaugati durere la aceste familii,ajutati-i ca sa va ajute si Dumnezeu!
    Craciun fericit pentru toti !

  2. Gabriel la fel ca si tine, eu nu inteleg de unde a crescut detestul impotriva familiilor cu multi copii. Dureros este sa auzi credinciosi ortodocsi ca spun asta fara sa gandeasca deloc.

  3. Romanii nu fac mai multi copii pt ca nu au incredere ca Dumnezeu o sa-i ajute sa-i creasca. Adica n-au treaba cu credinta. Pe de alta parte exponentii familiilor cu copii multi sunt rromii, care de asemeni din pricina necredintei ii fac si ii lasa in grija strazii, de unde si atitudinea refractara a celorlati fata de aceste “familii”…

    Nu, de vina-s politicienii! Au facut legi antifamilie: da avortului, da prrozelitismului homosexual in mass-media si chiar scoli, etc…

    Si analizam..unde o sa ajungem?! Nicaieri decat la suferinta – medicamentul clasic primit de o populatie care nu mai vrea sa asculte de Dumnezeu ! Ce-o sa fie ? Razboi, foamete, cutremure si alte cataclisme naturale ? Sigur este ca n-o sa scapam.

  4. @Ina
    Eu cred că din lipsă de credinţă oamenii au ajuns să fie convinşi că a te proteja de a face copii e normal şi a naşte (prea) mulţi vine din ignoranţă, prostie sau iresponsabilitate, bazându-se pe unele cazuri de părinţi care nu îşi îngrijesc copiii. Şi bazându-se, poate, şi pe propriile experienţe în care au suferit şi nu au înţeles rostul lipsurilor, aşa că nu vor să treacă şi copiii lor prin aşa ceva.

  5. Nici familii nu prea se mai fac astazi, indreptandu-ne mai curand catre contracte sociale, cu sau fara copii.

    Pierzand apoi si intelesul tipului sexual (XX, XY iar astazi, iata, avem optiunea X si/sau O) vom ajunge la combinatii de ‘n’ luate cate…cine mai stie. Si nu cred ca numarul progenitorilor vor salva situatia.

  6. Pingback: ROMANIA PE CALE DE DISPARITIE [video]. Criza demografica macina natiunea. Sociolog: “Alocatia pentru copil este de 10 ori mai mica decat cea pentru un caine vagabond” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare