SEFA YAHOO: 2014 – un an de referinta pentru evolutia internetului, inclusiv in privinta INTERNETULUI LUCRURILOR

23-01-2014 1 minut Sublinieri

InternetBrain

Anul 2014 va fi unul de referinţă pentru viitorul Internetului, iar evoluţiile care au loc vor schimba în mod fundamental viaţa de zi de zi a oamenilor, a afirmat miercuri directorul general al Yahoo, Marrisa Mayer, într-o dezbatere la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează CNBC.

“Se întâmplă lucruri fundamentale. Dacă te uiţi la tehnologia dispozitivelor mobile, la lărgimea benzii, la Internetul lucrurilor, toate acestea vor schimba viaţa de zi cu zi a oamenilor într-un mod fundamental”, a spus Mayer.

Internetul lucrurilor este un concept destul de simplu în aparenţă, dar complex din punct de vedere logistic, respectiv companiile pot pune cipuri in obiecte, maşini, termometre, frigidere, becuri, iar acestea pot fi astfel controlate de la distanţă.

Mayer consideră că până la sfârşitul acestui an Yahoo va înregistra un trafic de Internet prin intermediul dispozitivelor mobile mai mare decât prin intermediul PC-urilor.

În 2010, compania de cercetare a pieţei Comscore anticipa că utilizatorii de dispozitive mobile vor fi mai numeroşi decât cei de PC-uri, în termen de cinci ani.

În privinţa confidenţialităţii datelor personale, participanţii la discuţii au apreciat că aceasta nu va putea fi protejată în proporţie de 100%, din cauza necesităţii ca autorităţile guvernamentale să investigheze activităţile ilegale.

Mayer consideră că situaţia actuală legată de confidenţialitatea datelor este neclară şi a cerut organizarea unor dezbateri la nivel internaţional referitoare la transparenţă, în urma dezvăluirilor referitoare la activităţile de monitorizare efectuate de Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA) din Statele Unite.

Punctul său de vedere este împărtăşit de alţi participanţi la dezbaterea de la Davos, precum John T. Chambers, preşedinte şi director executiv al Cisco, Randall L.Stephenson, preşedinte şi director executiv al AT&T, şi Gavin Patterson, director general al companiei britanice de telecomunicaţii BT.

“Când treci prin filtrele de securitate de la un aeroport, când obţii carnetul de conducere auto, ştii exact la ce să te aştepţi din partea guvernului”, a spus Mayer, care consideră că oamenii nu ştiu ce informaţii sunt colectate despre ei şi cum sunt folosite.

Discuţiile despre confidenţialitatea datelor online au fost declanşate de dezvăluirile făcute anul trecut de Edward Snowden, fost colaborator al NSA, privind activităţile de supraveghere ale instituţiei, care au provocat şi fricţiuni între Statele Unite şi Germania.

marissa-mayer-expands-yahoo-perks-new-parents


Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Internetul Obiectelor (Internet of Things)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “SEFA YAHOO: 2014 – un an de referinta pentru evolutia internetului, inclusiv in privinta INTERNETULUI LUCRURILOR

  1. Ucraina: Protestatarii au fost avertizati prin SMS ca participa la o tulburare in masa de I.R. HotNews.ro Miercuri, 22 ianuarie 2014, 14:51

    “Draga utilizator, esti inregistrat ca participant la o revolta in masa”. Acesta este SMS-ul primit de protestatarii ucraineni aflati in zona ciocnirilor violente din Kiev marti dimineata, o noua metoda a autoritatilor de a incerca sa innabusi miscarea de protest care a pus stapanire pe oras si a devenit violenta de duminica noapte, relateaza The Guardian.

    Mesajele primite pe telefoanele personale nu au avut insa efectul scontat, intrucat protestele au continuat, precum si violentele, miercuri.

    Nu este insa clar cum au fost trimise acestea.

    Ministerul de interne a negat ca ar fi implicat, insa a precizat ca analizeaza imaginile video de la proteste pentru a ii identifica pe cei mai activi participanti si a ii aresta.

    Providerul de telefonie mobila MTS a transmis un comunicat de presa in care afirma ca nu este responsabil. “Am primit plangeri de la utilizatori din centrul Kievului, care au primit cu totii mesaje SMS de la numarul 111, continand un text identic. Nu avem nicio legatura cu distribuirea lor”.

    Si compania Kievstar a declarat ca nu are nicio vina in acest caz. “Supraveghem cu strictete confidentialitatea utilizatorilor nostri, numerele lor de telefon si localizarea. Stim ca exista echipament, asa numitele statii pirat, care permit distribuirea de SMS-uri sau apeluri catre toate numerele de telefon de la toti operatorii dintr-o anumita zona. Insa, ca operator, nu putem sa identificam activitatea acestor statii”.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-16458963-ucraina-protestatarii-fost-avertizati-prin-sms-participa-tulburare-masa.htm

  2. Asta cu cipurile peste tot in obiecte va fi o calamitate. Trebuie evitat pe cat posibil sa folosim astfel de tehnologii.

  3. http://www.mediafax.ro/social/radu-zamfir-la-transmiterea-coordonatelor-am-folosit-google-maps-datele-ne-aratau-distanta-la-care-suntem-fata-de-niste-comune-11940018

    http://www.realitatea.net/cum-transforma-guvernul-victima-in-vinovat-medicul-radu-zamfir-nu-a-putut-furniza-coordonatele_1363625.html?utm_source=Cub-Actualitate/Social&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

    Cateva canale de televiziune s-a prezentat un fapt inexplicabil: un prieten al doctorului Zamfir a primit prin sms unul din mesajele in care erau date coordonatele geografice ale epavei avionului.
    SMS-urile au disparut FARA CA AUTORUL SA LE FI STERS !
    NIMENI NU STIE CINE SI CUM AU FOST STERESE !

  4. Pingback: Biotehnologie anti-umana: INJECTAREA DE DROGURI PSIHOACTIVE IN CREIERELE CONDAMNATILOR SAU “UPLOAD”-AREA MINTILOR/ Premierul britanic Cameron despre REVOLUTIA INDUSTRIALA a “INTERNETULUI LUCRURILOR” - Recomandari
  5. Pingback: IMPLANTURILE ELECTRONICE – noua moda? Integrarea omului cu tehnologia avanseaza… catre Antihrist - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare