Rusia si-a “mutat” frontiera pe teritoriul Abhaziei

23-01-2014 47 secunde Sublinieri

95968

Georgia a protestat după ce Rusia a extins zona de securitate a Jocurilor Olimpice (JO) de la Soci pe teritoriul regiunii georgiene separatiste Abhazia.

Rusia a creat o nouă zonă, pătrunzând 11 kilometri pe teritoriul Abhaziei, în perioada Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, relatează BBC Newsonline.

Guvernul georgian şi-a exprimat “profunda îngrijorare” faţă de “extinderea ilegală”.

Rusia este una dintre puţinele ţări care au recunoscut Abhazia.

Moscova se află angrenată în cea mai mare operaţiune în domeniul securităţii din istoria Jocurilor Olimpice, Soci aflându-se la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu Abhazia. Principala ameninţare o constituie eventuale atacuri teroriste ce pot fi comise de militanţi islamişti din Caucaz.

Forţele abhaze de securitate vor patrula în noua zonă de frontieră, iar locuitorii din regiune sunt obligaţi să poarte actele de identitate asupra lor.

Regiunile georgiene separatiste Abhazia şi Osetia de Sud sunt susţinute financiar de Moscova şi se află sub “protecţie” militară rusă.

Rusia şi Georgia nu întreţin relaţii diplomatice, în urma unui scurt război purtat în vara lui 2008 în Osetia de Sud, însă relaţiile economice au fost reluate după schimbarea Guvernului georgian în 2012.

Moscova nu a confirmat “mutarea” frontierei, însă Ministerul georgian de Externe a declarat că revenirea la vechile frontiere va avea loc după 21 martie, când se încheie Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Soci.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Rusia si-a “mutat” frontiera pe teritoriul Abhaziei

  1. Pingback: Jocurile Olimpice de la SOCI: RISC DE ATENTATE, NAVE AMERICANE IN MAREA NEAGRA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare