Statul roman nu va mai finanta NASTERILE PRIN CEZARIANA

2-01-2014 20 secunde Sublinieri

cezariana

Din martie, naşterile prin cezariană, la cerere, nu vor mai fi decontate de stat. Este o altă găselniţă a autorităţilor, pentru salvarea bugetului Sănătăţii.

În maternităţile de stat procentul cezarienelor se apropie de 25%, iar în cele private, de 100%. Ceea ce face ca România să se claseze la mijlocul topului realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe această temă.

Pentru o naştere prin cezariană, statul român alocă 247 de dolari.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Statul roman nu va mai finanta NASTERILE PRIN CEZARIANA

  1. statul roman?! dar sunt multe din serviciile medicale care nu se mai decontyeaza decatrestatul roman, desi se opresc atatea taxe si impozite din salarii si pensii care chipurile ajung la sanatate dealtfel ca si acciza tutun si alcol care siastea chipurile o parte ajung la sanatate

  2. Ce aberant! Când ar fi putut economisi bani oprind finanţarea… avorturilor la cerere…
    Dar ce să facem? România…
    Oare de ce nu pot fi eu naţionalistă?…

  3. cat se aloca din banii asigurarilor de stat pt avorturi la cerere? conform unui studiu din 2012 (facut de IPP), peste 4 mil. euro. acolo nu e vreun plafon.
    la noi si schimbarea de sex se face din asigurari de stat, inca de la infiintarea acestui sistem. e vorba si de trat medicamentos (compensat si el) si de cel chirurgical.
    la noi majoritatea cezarienelor se fac la cerere, ceea ce este aberant din punct de vedere medical. in alte tari o cezariana la cerere te costa vreo 10mii euro, oficial, si nu orice medic accepta sa o faca (adica nu-si asuma riscuri pt mama si fat fara sa aiba motiv medical).
    nu avem o filosofie a cheltuirii banilor din asigurari. ne trezim ca nu putem deconta proteze sau diverse operatii.
    femei care au indicatie de cezariana nu beneficiaza de asa ceva pt ca nu pot da spaga. am avut cazuri.
    http://www.rostonline.ro/2013/12/rezolutia-p-e-despre-drepturile-sexuale-si-reproductive-unde-gresim/

  4. Si totusi, pare ca e vorba de nasterile prin cezariana LA CERERE, nu cele la recomandarea expresa a medicului… Normal, asta nu justifica finantarea in continuare a avorturilor, FIV, schimbarii de sex samd.

  5. @FlorinM:

    Pai da, se abuza in interes financiar de aceasta practica care are si anumite consecinte asupra mamei. Si nu vorbim aici de cazurile unde cezariana e o necesitate.

  6. Vaccinările NU pot fi obligatorii in România

    Scrisoare deschisă

    Către Ministerul Sănatăţii

    Doamnei Mihaela Bardoş,

    Vă rugăm să luaţi notă de obiecţia noastră in legătură cu Hotararea de Guvern privind aprobarea pachetului programelor naţionale de sănătate publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii in secţiunea Transparenţa decizională .
    Obiecţie:

    In textul propus, in Anexă, la pagina 2, la punctul 1., secţiunea Servicii medicale, formularea „imunizări obligatorii” este o gravă greşeală, fiind abuzivă şi in contradicţie atât cu litera cât şi cu spiritul legislaţiei româneşti existente. Această formulare este generatoare de abuzuri şi conflicte juridice nenumărate.
    Argumentaţie:

    † Vă amintim că in România nu există nici o intervenţie medicală obligatorie. Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenţie medicală, conform Legii drepturilor pacientului (Legea nr.46/2003, art.13). Aceeaşi abordare faţă de subiect se regaseşte şi in Legea privind reforma în domeniul sănătăţii (nr.95/2006) şi anume că medicul acţionează respectând voinţa pacientului şi dreptul acestuia de a refuza ori de a opri orice intervenţie medicală asupra sa (Art.376.(1)).

    Vă amintim, de asemenea, că in România, Constituţia garantează câteva drepturi personale care, prin utilizarea unor termeni precum „imunizări obligatorii”, sunt puse sub semnul intrebării şi sub auspiciile abuzului. Amintim aici:

    Orice persoană are dreptul la integritate fizică (Art.22)
    Libertatea individuală este inviolabilă (Art.23)
    Orice persoană are dreptul să dispună de ea însăşi (Art.26)

    De asemenea Codul Civil garantează acest fel de libertăţi şi drepturi privind integritatea şi autodeterminarea persoanei umane, drepturi care sunt puse in paranteză de eventuale formulări precum „imunizări obligatorii”:

    Integritatea fizică si psihica a oricărei persoane sunt garantate si ocrotite in mod egal de lege (Art. 61.(1))
    Corpul uman este inviolabil (Art. 64.(1)). Orice persoană are dreptul la integritate fizică (Art. 64.(2)).

    Toate aceste drepturi sunt desconsiderate şi ameninţate de formulări ce pot fi interpretate ca instauratoare de intervenţii medicale ce nu ţin seama de acordul pacientului, precum obligativităţi dictatoriale şi iraţionale.
    Propunere:

    Formularea „imunizări obligatorii” trebuie inlocuită cu formularea „imunizări recomandate”. Această formulare fiind in acord atât cu legislaţia românească cât şi cu deontologia medicală, având in vedere că un medic nu poate obliga un pacient să accepte o intervenţie medicală, ci i-o poate doar recomanda.

    Această formulare „imunizări recomandate” se intâlneşte şi in alte documente legislative recente şi este credem o soluţie pentru evitarea numeroaselor inadvertenţe şi conflicte legislative inutile.

    Imunizările fiind recomandate de specialişti şi argumentate de medici nu au nevoie de acte normative care să le facă obligatorii intr-un mod dictatorial ce aduce aminte de regimuri din epoci ce se doresc apuse.

    In speranţa că am fost de folos, vă asigurăm de tot respectul şi consideraţia nostră şi vă inştiinţăm că aşteptam un răspuns la obiecţiile şi propunerile noastre în cel mai scurt timp cu putinţă.

    1 ianuarie 2014

    Mircea Puşcaşu, medic

    Marcel Balaţchi, avocat

    membri in asociaţiile

    Bucovina Profundă, ProVita Bucovina şi

    Fundaţia “Sfinţii Martiri Brâncoveni” – Suceava

  7. Si probabil ca va urma o imensa propaganda pe TV pro-cezariana, adica serieturi televizate cu “ce oribil este sa nasti natural, ce riscuri, ce bla bla”. Mai bine scoti banu’ si faci cezariana, caci frica invinge cand este “subliminata” de tv.
    Asa cred eu ca se va abuza financiar de frica femeilor de a naste natural.

  8. Oameni buni, Slava Domnului pentru aceasta hotarare! Cezarienele LA CERERE sunt o ABERATIE, care se practica doar in Romania, nu am mai auzit alta tara in care sa existe asa ceva. Nasterea prin cezariana, nu este naturala, dupa ea apare riscul de ruptura uterina la o sarcina ulterioara. De cate ori poti taia uterul ? O data, de doua ori! Deci limiteaza numarul de sarcini! Care este motivul pentru care apeleaza femeile la cezariana, fara sa fie nevoie ? Frica de durere…sa fim seriosi! mii de ani s-au nascut copiii pe cale normala si fara anestezie…cum au reusit femeile ? este un infantilism si o “rasfatosenie” in abordarea nasterii la nivelul asta. Chiar si anestezia pelviana sau PDA, care are ca efect secundar relaxarea musculaturii pelviene, ceea ce duce la necesitatea utilizarii extractiei cu vacuum chiar la sfarsit si orice manipulare dinpartea personalului medical poate aduce cu sine riscuri. Am asistat la nasteri unde medicul nu a reusit sa puna rapid clopotul cu vacuum pe capul copilului si a durat extractia destul de mult pt ca acest copil sa intre in hipoxie. Inca odata Slava Domnului pentru hotarare. Aici in Germania fug femeile pe cat pot de cezariene, recuperarea dupa OP dureaza mai mult, alaptarea porneste greoi…nu exista absolut nici un avantaj pentru o cezariana. Cezariana este o solutie atunci cand copilul TREBUIE scos din diferite motive care tin de copil sau de mama, si pentru asta Slava Domnului ca exista, in rest nasterea naturala este cea mai sanatoasa si frumoasa atat pentru mama cat si pentru copil.
    PS: o remarca, exista un reflex se pare de a critica orice, cu cap si fara…cu siguranta face guvernul multe tampenii, ca sa ma exprim elegant :)), dar de data asta chiar merita felicitari…!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare