LAVRA POCEAEV – blocata de militantii pro-UE

21-02-2014 48 secunde Sublinieri

pestera-iov-poceaev

Vestita Lavră Poceaev este blocată de către militanții ucraineni. Aceștia susțin că în lăcaș se ascund două autobuze de ”titușki” (civili înarmați ce servesc regimul Ianukovici în lupta cu euromaidanezii), informează Украинская Правда.

Drumul spre Poceaev este baricadat de anvelope arzînde. În jur de o sută de militanți, înarmați cu bîte și arme de foc, controlează traficul. În mănăstire se roagă pentru unitatea țării, a Bisericii și a poporului. Și nu doar pentru că aceste rugăciuni sunt cumva tradiționale în astfel de cazuri – Lavra, aflată în Ucraina de Vest, este insistent revendicată de reprezentanții Bisericii Greco-Catolice, adepții căreia au o prezență masivă în regiune.

Lavra Poceaev, a doua ca mărime și importanță în Ucraina după Pecersca, este un simbol al Bisericii Ortodoxe Ruse, iar stareții ei sunt cunoscuși pentru poziția conservat[oare] pe care o propagă în defavoarea valorilor occidentale.

Președintele Ianukovici s-a declarat în repetate rînduri fiu spiritual al lăcașului, iar viețuitorii Lavrei, la rîndul lor, și-au etalat simpatia pentru pentru guvernarea promoscovită a liderului ucrainean.

Amintim că la finele lunii ianuarie a mai avut loc o tentative eșuată de blocare a mănăstirii.

 

 


Categorii

1. DIVERSE, Revolte populare, revolutii, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “LAVRA POCEAEV – blocata de militantii pro-UE

  1. Acolo sunt impartiti intre est si vest, dar incepand de SUS, de la nivel inalt, spre deosebire de noi, care nu avem intre ce si ce sa alegem.
    Aici se vinde la unison, se voteaza la unison cand e vorba de vandut, de privatizat intreprinderi ale statului, nu se face niciun scandal cand apar legi anti-romanesti – la noi totul e cald si bine.
    La altii, macar apare cate-un lider mai vocal si, uneori, mai patriot. La noi nu cred ca mai exista patriotism la cei care ne conduc, cel putin eu nu il sesizez.
    Ne place sa dam vina pe noi pt situatia (politica, economica) in care ne aflam, dar sa recunoastem, totusi: am avut pe cine alege, in afara de momentul zero, de dupa revolutie?? E drept ca i-am ales pe-aia care-au dat mai mult, darnu toti erau la fel?
    🙁

  2. @Florin M.
    Patrioti?O fi cumva Putin pentru ca poarta crucea la gat si calca pe cadavre?Nu exista patriotism in politica.Numai in Biserica gasim iubirea de frate si implicit de neam si de tara.Consider ca politica este o capcana pentru patrioti.Asta nu inseamna ca ar fi o utopie ceea ce incearca Iulian Capsali acum.Ma refer la politica autohtona care a ajuns un soi de figuratie,atata timp cat deciziile se iau afara.

  3. @ cristi_g

    “Patrioti?O fi cumva Putin pentru ca poarta crucea la gat si calca pe cadavre?Nu exista patriotism in politica.”

    Printr-o afirmatie gresita si paguboasa,ti-ai construit singur raspunsul,care este pe masura afirmatiei.

    Exista patriotism in politica,chiar Putin este cel mai graitor exemplu in zilele noastre.De aceea si presiunea,si razboaiele,poate si terorismul pe care SUA si Occidentul le declanseaza in lume,pentru a infringe aceasta atitudine a lui Putin ( printre altele,scopul esential fiind totusi acela de dominatie globala,de eradicare a valorile crestine si umane la scara mondiala )

    Atiti domnitori crestini romani dar si din alte tari au dus o politica patriotica,zic sa nu-i enumar,dar exista.

    Acolo unde puterea este in mina unor elite secrete ( majoritatea tarilor occidentale iar mai nou si prin europa centrala si de est ),e clar ca nu mai putem vorbi de patriotism,acesta le sta in git si-i sufoca,la fel si democratia si libertatea presei este doar o pojghita subtire,…creata prin iluzia ca daca se critica puterea,exista si libertate.Numai ca puterea este un simulacru,un paravan,o interfata intre cei condusi si realii conducatori,de aceea si libertatea presei si a alegerilor democratice nu este decit un mod de adormire a constiintelor.
    Cum am mai scris cindva,exista libertate la a scrie despre cancanuri,prostitutie,fapte reprobabile,si de a judeca politicieni dea valma ( iluzia liberatii )…dar cind este vorba de subiecte serioase,de politica,sau credinta,sau valori umane,toti se intorc precum floarea soarelui si copie exact ce le vine pe filiera UE,Nato…adica libertate zero si ceva.

  4. @sherlock_holmes
    Daca matale crezi ca Putin e asa de evlavios,afla ca avea demult soarta fostului presedinte polonez.Nu e decat un impatimit jucator la cazinoul acestei lumi,unde impreuna cu un UE nazist si SUA demonica joaca destinul nostru,al celor mici.Iar domnitorii nostrii nu faceau politica.Isi aparau tara si strangeau fratii in jurul lor,asa cum aduna closca puii.

  5. @ cristi_g

    Dupa cum scrii,tu crezi in conspiratia absoluta.Toti sint condusi din umbra de Ana si Caiafa,sa zicem.Cred ca aceasta este o conceptie gresita,evenimentele merg progresiv,totusi,nu exista inca un guvern mondial condus de bulibasa.In privinta Poloniei nu stiu,dar in cazul Rusiei s-ar putea astepta si la o riposta in cazul a ceea ce ai scris tu.Poate ca Putin ar fi inlocuit tot cu oameni care-si iubesc tara,poate ca s-au gindit si ei la asa ceva…iar Rogozin parca le-a zis americanilor ca in caz de agresiune( de orice fel )nu vor pregeta sa foloseasca arme nucleare ( pe care Polonia nu le are )…adica este o descurajare in acest sens,pe care Polonia nu o are.

    Mai degraba tu nu il agreezi pe Putin,nu vezi nici lucrarea lui Dumnezeu care se face prin el,Rusia si poporul ei pentru a mai da timp de pocainta celor care se vor mintui…si atunci scrii cum scrii.

    Iar politica inseamna stiinta si arta de a guverna un stat,de care s-au folosit si domnitorii patrioti…eu ma opresc aici,esti liber sa crezi ce vrei,numai ca unele idei si credinte nu or sa-ti fie de folos.

  6. @sherlock_holmes
    Nu e vorba de teorii conspirationiste.Pur si simplu patriotii care se mai ratacesc prin politica in aceste vremuri sunt inghititi de tavalug.Nu sunt analist politic, dar am intuit ca Ucraina va fi impartita in doua de marile puteri(UE si Rusia).A trecut timpul domnitorilor si a altor lideri carismatici.Din pacate pentru noi salvarea mai e posibila doar individual.

  7. Sa inteleg ca biserica ortodoxa ucrainiana este prorusa si impotriva unirii cu UE? Si eu cred ca pt aceste vremuri este solutia cea mai buna. Chiar si pt Basarabia! Doar vedem ce s-a ales de Romania, de vecinii bulgari, de greci, ciprioti sub “obladuirea” UE. Pacat ca poporul ucrainian nu asculta de biserica…

  8. Ianukovici şi Putin manipulează credinţa pravoslavnică în scopuri pur politicianiste! Aceste scopuri se dovedesc, vai, a fi chiar criminale! Indiferent de ce manipulări or fi la Kiev, Ianukovici a căzut şi pentru că poporul a ieşit în stradă! Parcă e Ceauşescu în decembrie ’89, la fel de drept credincioşi sunt amîndoi!
    A privi ce se întîmplă la Kiev drept un asalt împotriva Ortodoxiei este o eroare gravă, parcă se dă apă la moară celor care spun Ortodoxie = Moscova!
    Probabil că Ucraina se va rupe în două, ar fi ideal să recuperăm Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţei, puţin probabil însă!

    @Sherlock_Holmes: Nu îmi dau seama unde e lucrarea lui Dumnezeu în opera lui Putin, îmi dau însă seama că e un tip foarte abil dacă a reuşit să-i prostească pe atîţia!

    PS
    Cei care vor ieşirea din UE, să se uite la Kiev, aia ne aştepta dacă nu aderam!

  9. @Tache:

    Da, domnule, despre asta am mai scris si noi (vezi aici, de exemplu: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/08/08/rusia-lumea-ortodoxa-a-treia-roma/ si altele de acolo). Insa asta nu scuza, nici nu face acceptabile, manevrele SUA si UE, cel putin la fel de criminale si mai periculoase pentru ca sunt mai ingenioase.

    Nu privim ca un asalt asupra ortodoxiei, insa privim faptele. Faptele sunt astea, nu altele.

  10. Pingback: Parintele Savatie despre APOLOGIA FACUTA RAZBOIULUI de Patriarhia Moscovei in DUMINICA IERTARII - Recomandari
  11. Pingback: Patriarhia Moscovei reclama uciderea unui preot ortodox al Bisericii Ucrainiene si acuza violente ale greco-catolicilor si schismaticilor impotriva clericilor sai - Recomandari
  12. […]
    “Membrii Consiliului Regional, care se consideră creștini, au adoptat legi care nu sunt creștine. Ei vor să facă din Lavra Poceaiev (centru spiritual al creștinilor ortodocși) un muzeu istoric …”
    […]
    Sursa: http://www.aparatorul.md/tradarea-lui-iuda-transferarea-lavrei-pociaev-catre-statul-ucrainean/

    In timp ce vor sa desfiinteze o manastire a lui Dumnezeu, la Kiev se vor strange 2.000 de “oameni cu puteri supranaturale” (vrajitori !) pentru un ritual de “magie” a pacii,

    Sursa: http://www.publika.md/magie-la-kiev-ce-vor-sa-faca-peste-2-000-de-oameni-cu-puteri-supranaturale_2294531.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare