Cum putem fi urmariti si fotografiati cu ajutorul propriului smartphone, laptop sau a tabletei

21-02-2014 1 minut Sublinieri

esti-spionat-prin-intermediul-telefonului-ce-poti-sa-faci-ca-sa-previi-asta_3_size1

Daca citesti articol pe un smartphone, pe o tableta sau pe un laptop, este foarte simplu sa fii urmarit.

In science-fiction si in tehnologie orice este posibil si nu vrei sa risti atunci cand la mijloc este viata si intimitatea ta. In ultimii au aparut tot felul de stiri potrivit carora persoane rau intentionate puteau sa activeze camera video sau microfonul telefonului / tabletei / smart TV-ului / calculatorului tau si sa te spioneze.

Probabil ca si tu tii laptopul pornit in casa sau telefonul pe noptiera, langa pat. Este o invitatie deschisa persoanelor rau voitoare sa iti invadeze intimitatea.

Studiile sunt nenumarate. In 2010, o scoala din America s-a descoperit ca webcamurile laptopurilor ar fi realizat si salvat 30.000 de imagini. De asemenea, companiile care inchiriau laptopuri foloseau softuri care faceau capturi de ecran dar si imagini cu webcamul.

esti-spionat-prin-intermediul-telefonului-ce-poti-sa-faci-ca-sa-previi-astaSpecialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. “Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?”, a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea.

Un alt specialist in securitate, expertul in criptografie Whitfiled Diffie, foloseste banda adeziva pentru laptop. “Am incredere in banda adeziva mai mult decat in orice soft. Daca e pusa banda adeziva, camera nu poate face fotografii”, a declarat el in timpul conferintei de securitate AsuCERT.

Multi dintre producatorii de laptopuri au pus cate un LED care se aprinde atunci cand camera e pornita. Nu va bazati, insa, pe el. Cei care vor sa va vad stiu foarte bine sa-l opreasca daca vor sa faca totul discret.Categorii

1. DIVERSE, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Panopticon

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Cum putem fi urmariti si fotografiati cu ajutorul propriului smartphone, laptop sau a tabletei

 1. Daca hackerul nu are acces fizic la aparatul tau si daca ai antivirus, poate sa te spioneze prin camera web?

 2. @Clifford:

  aveti raspunsul in videoul de mai jos. recomand vizionarea in intregime. eu aproape-mi luxez maxilarul de cate ori il vad.

  Every breath you take
  Every move you make
  Every bond you break
  Every step you take
  I’ll be watching you

  Every single day
  Every word you say
  Every game you play
  Every night you stay
  I’ll be watching you

  🙂

 3. @Clifford
  Cred ca te poate spiona fara sa aiba acces la calculatorul tau, printr un virul Troian pe care ti l instalezi chiar tu din “greseala”. Zic si eu.

 4. Am vrut sa spun Virus Troian ,scuze

 5. Multumesc mult pt raspunsuri. Si eu care credeam ca antivirusul ajuta…

 6. Pingback: SPIONAJ ELECTRONIC: serviciile secrete britanice au interceptat imagini de la mesageria VIDEO YAHOO din intreaga lume - Recomandari
 7. “Voci demonice” din filme cu pisici de pe YouTube pot prelua controlul unui smartphone aflat la 3 m disanta de difuzorul calculatorului, prin intermediul asistentului virtual al smartphoneului (care recunoaste comenzi vocale).

  It may sound like YouTube has been possessed, but the demonic sounds coming from the clip below are voice commands to access a smartphone’s virtual assistant.
  Commands are ‘unintelligible to human listeners but which are interpreted as commands by devices’.
  Someone has a YouTube video of kittens or something popular and in the background, there’s something that says, open a URL.’
  Researchers placed the device 10.1 feet away from the speakers and it was hacked.
  And when successful, the hacker can take control of your phone by making phones call, using Venmo to transfer money or access other personal information.
  ‘So a possible scenario could be that a million people watch a kitten video, and 10,000 of them have their phones nearby and 5,000 of those phones obey the attacker’s voice commands and load a URL with malware on it,’ Sherr says.
  ‘Then you have 5,000 smartphones under an attacker’s control.’
  https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4154022/Could-demonic-voices-phone.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare