Patriarhia Romana respinge categoric acuzele legate de o intelegere financiara cu CHEVRON

22-02-2014 1 minut Sublinieri

patriarhia-ortodoxa-romana

Referitor la materialul de presă preluat de site-ul de ştiri HotNews dintr-o publicaţie online din Piatra Neamţ despre protestele localnicilor din satul Rădeni (Neamţ) împotriva exploatării gazelor de şist, reamintim:

1. Patriarhia Română respinge categoric orice insinuare despre o presupusă întâlnire a reprezentanţilor ei cu delegaţi ai companiei americane Chevron pentru a discuta despre un presupus sprijin financiar pentru Biserică în schimbul susţinerii exploatării gazelor de şist.Acestea sunt dezinformări ale unor persoane iresponsabile apărute în presă şi anul trecut, cu intenţia evidentă de denigrare. Potrivit informaţiilor oferite de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, presupusul “călugăr anti-prospecţiuni”, care calomniază pe Patriarhul României, nu este monah al schitului Cuvioasa Parascheva, aşa cum se recomandă în mod incorect, ci locuieşte în satul Rădeni de câteva luni, poartă în mod ilegal haine monahale, este prezent permanent la proteste şi dornic de a acorda declaraţii pentru presă.

2. Potrivit hotărârii Sfântului Sinod din 29 octombrie 2013, pentru clarificarea problemei exploatării gazelor de şist în România, autorităţile competente ale Statului român trebuie să exprime o poziţie clară referitoare la acest proiect considerat strategic şi să asigure o informare completă şi corectă la nivelul comunităţilor locale despre avantajele şi consecinţele pozitive şi negative ale unei asemenea exploatări. În acest sens, reamintim că Parlamentul European a adoptat anul trecut o propunere legislativă prin care impune studii de impact pentru toate proiectele care presupun fracturare hidraulică şi consultarea populaţiei în cazul acestor proiecte. Hotărârea sinodală recomandă clerului ortodox să se abţină de a participa personal la manifestaţii publice pro sau contra proiectului pentru a nu dezbina comunitatea ortodoxă, ci să solicite autorităţilor în drept lămuriri şi implicare responsabilă.

În concluzie, ca şi anul trecut, Patriarhia Română constată aceleaşi încercări de dezinformare din partea unor persoane iresponsabile, precum şi atenţia specială a aceloraşi instituţii media în preluarea cu promptitudine a acestor insinuări despre o presupusă implicare Patriarhiei în problematica exploatării în România a gazelor de şist, cu scopul evident de diversiune şi denigrare.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE


Categorii

1. DIVERSE, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Gazele de sist, Patriarhul Daniel

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Patriarhia Romana respinge categoric acuzele legate de o intelegere financiara cu CHEVRON

  1. Este corecta abtinerea oricaror declaratii pro sau contra fata de exploatarea gazelor de sist in Romania prin folodsirea ceanurilor din partea tuturor celor ce reprezinta un punct de vedere neautorizat de Patriarhia Romana.

    Dar eu azi, intreb ca mirean si roman care este punctul de vedere al Patriarhiei Romane fata de acest tip de exploatare. Poate conducerea ortodoxiei romane sa ia o pozitie clara fata de acest fapt? Cine si de ce e oprita sa-si expuna cu curaj pozitia avand in vedere implicatiile morbide si distructive pe termen lung si cuprinderea in acest proces a 26 de judete ale tarii.

    Daca eu, un om de rand m-am informat temeinic si am putut afla ceea ce presupune atat explorarea cat si exploatarea gazelor de sist de catre aceasta companie care foloseste exclusiv metoda ceanurarii si nu doar atat ci a forajelor de mare adancime pentru depistarea pungilor cu gaze, prin strapungerea straturilor freatice fara posibilitatea evitarii acestora, iar pentru exploatare, ( scoaterea acestui zacamant) folosesc peste 500 de amestecuri chimice pentru umplerea golurilor, ajungand astfel sa contamineze apa, raspandita pe aproape 3 sferturi din suprafata tarii, doar zona carpatica este ocolita fiindca muntii nu pot fi exploatati, nu mai vorbesc de zona Marii Negre, unde deja s-a trecut la exploatare, cred ca domniile dvs. se pot si mai bine informa, va pot pune materiale la dispozitie.
    Imi este greu sa cred ca in 3/4 din suprafata acestei tari nu aveti niciun aproape pe care sa-l iubiti ca pe sufletul vostrru, si sa va asumati imreuna cu acesta soarta si viitorul acestuia. Numai daca facem socoteala pana acum in cate zone ale tarii au inceput utilajele Tapului (Chevron) Le Chevre, sa-si faca treaba veti gasii mii de suflete de om de animale si mii de hectare de pamant care sunt pe cale de a fi devastate. Oameni, animale, apa si pamant, sunt daruri de la Dumnezeu. In ce fel le aparati si le mangaiati sufletul pentru viitoarele boli, printre care malformatiile viitorilor copii, cancerele de piele, bolile de stomac, distrugerea caselor cladite cu munca de o viata, infometarea, apa, apa din care se face Apa Sfintita. Cum veti mai sfinti focul care va fi scos din fantani? fiindca apa va deveni o sursa inflamabila? Sau asa va fi mai usor sa spuneti ca oamenii isi vor purifica sufletul prin suferinta si se vor spala de pacate iar voia Chevronului si a intereselor financiare straine sunt voia lui Dumnezeu?

    Daca se va descoperi gaz de sist in curtea Patriarhiei ce veti face?

    E adevarat ca sufeltul se va curata prin suferinta, iar daca aceasta este Voia lui Dumnezeu asa sa ne fie dar Voi, pastorii nostri luminati de Duhul cel Sfant al lui Dumnezeu sa va intoarceti alaturi de noi in arena si s carnea noastra sfasiata de fiarele salbatice sa se impreune cu a Voastra Prea Sfiintile Voastre.

    Voia Prea Sfintei Treimi sa se faca si asupra noastra si asupra Voastra!
    AMIN!

  2. Pingback: VIGILENTA CHEVRONISTICA. Reprezentantii BOR – haituiti pentru gazduirea unei conferinte anti-gaze de sist/ CHEVRON PLEACA DIN BULGARIA PENTRU A SE CONCENTRA PE ROMANIA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare