“Calugarita” catolica (Sora Cristina) face senzatie la “VOCEA ITALIEI”, cantand si manifestandu-se ca un STAR POP, sustinuta de alte “maici” si extaziindu-se de imbratisarea rapperului-jurat care se compara cu diavolul…

22-03-2014 1 minut Sublinieri

Sora Cristina, o calugarita in varsta de 25 de ani din sudul Italiei, a lasat fara cuvinte juriul unei emisiuni.

Aceasta a cantat pe scena show-ului de televiziune “Vocea Italiei” in timpul auditiilor “oarbe” din editia de miercuri seara, reusind sa intoarca toate cele patru scaune ale juratilor.

taglioAlta_001695-1024x640Carismatica calugarita a interpretat melodia Aliciei Keys, “No One“, prestatia sa starnind ropote de aplauze din partea publicului si laudele juriului. In momentul in care cei patru jurati s-au intors, socul a fost evident pe chipurile acestora, scrie The Local. Fara a se lasa intimidata, calugarita si-a continuat prestatia energica, fiind sustinuta in spatele scenei de alte trei colege de la manastire.

La finalul interpretarii, sora Cristina a afirmat ca “are un dar pe care doreste sa il impartaseasca lumii”. Raperul italian J-Ax, membru al juriului competitiei, a complimentat-o pe calugarita si i-a transmis ca “el si ea sunt ca Diavolul si apa sfintita”.

Si telespectatorii au fost incantati de talentul calugaritei, unii fiind de parere ca asemenea gesturi contribuie la apropierea Bisericii Catolice de oameni.

Intrebata despre parerea Vaticanului fata de performanta ei de la televiziunea nationala, calugarita a replicat ca spera acum sa primeasca un telefon din partea Papei Francisc.

sorella Cristina

Aceasta ne aminteste de cuvintele Cuviosului Paisie Aghioritul, atunci cand ne avrtiza, apropo de dorinta multora de “modernizare” a Bisericii si de “apropiere de oameni”: SA NU FACEM UN CRESTINISM DUPA MASURA NOASTRA!”

Secularizare“, iti spun aceia. Iti aduci aminte de acele calugarite catolice din Franta, care cantau la Inviere “Hristos a inviat” si dansau un dans modern cu o icoana? Faceau … Pastile! Icoana o tinea stareta lor. Schimbare, schimbare si vezi unde au ajuns.

Si merge mai departe (ca expunere publica, cel putin, a smintelii si a decaderii interne a catolicismului), pe linia demonica pe care se inscriau si alte manifestari pe care le-am mai discutat:

Si cum ne intrebam si in precedentele cazuri: Directia in care merg catolicii de azi mai are o vreo minima legatura cu crestinismul? Cu acesti “frati” ar trebui sa ne unim noi intr-un potir, asa cum doresc ierarhii si teologii ecumenisti? Iata, insa, unde duce erezia papista, de veacuri nepocaita…

Sa nu uitam ca Papa Francisc a laudat miscarea harismatica a penticostalilor si astfel de “zbenguieli” demonice fac parte, intr-un anume sens, din aceeasi panoplie a religiozitatii de carnaval:

RELIGIOZITATE ANTIHRISTICA DE CARNAVAL: Pe urmele lui Ioan Paul II, PAPA FRANCISC se maimutareste purtand o PODOABA DE PENE INDIANA cu rol de AMULETA PAGANA. Catolicism in bikini: mesa catolica uriasa pe PLAJA COPACABANA

Aceeasi incercare a de a merge spre lume coborand stacheta pana la a da in mintea (nebunia) lumeasca cea mai grotesca:

Dar, pana la discutia despre “unire”, sa ne temem si noi, ortodocsii, de aceasta secularizare de carnaval, de afectarea religiozitatii de “spiritul” lumesc asa cum se manifesta la nivelul de jos al divertismentului si consumerismului, al tabloidizarii credintei si al batjocoririi ei in acest mod. Mai ales ca exista astfel de fenomene, chiar si in tari in care credinciosia fata de dreapta credinta e la mare pret, dar in care se gasesc, de pilda, formatii de rock de calugari sau alte bizarerii… 

sister169-408x264


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, 1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la ““Calugarita” catolica (Sora Cristina) face senzatie la “VOCEA ITALIEI”, cantand si manifestandu-se ca un STAR POP, sustinuta de alte “maici” si extaziindu-se de imbratisarea rapperului-jurat care se compara cu diavolul…

  1. S-al parafrazam pe Feathles:. this ist my curch, the God it°s DJ. Iertati-mi scrieria de balta.Aiutaci DIO,si salvi chi puo!

  2. Eu iteleg italiana doar aproximativ, dar cred ca e relevant si dialogul de dupa reprezentatia iterpretei. La un moment dat face si semnul diavolului si cei din juriu se bucura enorm de compromisul pe care il face ea. Poate vrea cineva sa traduca discutia dintre cei 5. Femeia asta tanara mi se pare o victima clara a confuziei diavolesti urzite in jurul ei. Cata incurajare spre iad de la maicile batrane. Parca un pic jenati sunt cei din familia ei.

  3. Calugarii sau calugaritele nu au ce cauta in lume. Ce sa mai vorbim de participari la spectacole!!! Calugaria este un mod de viata. Si daca nu vietuiesti ca un calugar, inseamna ca esti mirean.

    “Zis-a un batran: precum murind in cetate si nu mai aude glasurile, nici galcevile, nici vorbele omenesti, ci odata a murit si la alt loc s-a mutat, unde nu sunt vorbele, lucrurile si galcevile omenesti; asa si calugarul, cand se imbraca cu sfantul chip si se leapada de aceasta lume, dator este a-si lasa parintii sai, rudele si toate neamurile sale si sa mearga la loc unde nu este galceava, nici tulburare, nici desertaciunile acestei lumi.
    Iar cel ce se calugareste si nu va iesi dintre rudele si neamurile sale, sau din oras, sat, ori casa sa, acela este asemenea cu mortul care zace neingropat in casa si se umple casa aceea si tot locul de putoarea lui. Pe langa care casa, toti cei care trec se ingretoseaza de mare putoare, se feresc si-si intorc fetele lor dintr-acolo.
    Asa si Dumnezeu se ingretoseaza si isi intoarce fata Sa de la calugarul care petrece in lume, intre neamurile, rudele si prietenii sai.”
    (Patericul Egiptean)

  4. Sarmana “calugarita”!
    La fel de grav este ca era sustinuta, din sala, de 3 colege mai in varsta (desi varsta bilogica, dupa cum bine se stie, nu are corespondent, intotdeuna, in intelepciune).
    Acum, fiind si in post, tocmai ma gandeam la Sf. Ap. Pavel si la convertirea sa dramatica de pe drumul Damascului: sa speram ca tocmai aceasta “iesire excentrica” o va ajuta pe ea si colegele ei, mai devreme sau mai tarziu, sa-si dea seama de “momentul” de RATACIRE si SMINTEALA (pt MUUULTI…).
    Bunul Dumnezeu sa le lumineze! Doamne, ajuta!

  5. Fara cuvinte! What’s next? Cu asta au inlocuit postul?
    Multimim fratilor!

  6. saracuta…,va vine sa credeti sau nu ea traieste cu convigerea ca propovaduieste. doar asa facea si Sf.Ap. Pavel – s-a facut tuturor toate…, ca si Hristos, asemenea noua intru toate, AFARA DE PACAT. Stau si ma intreb cine pe cine a castiga? Oare ea a convins pe cineva,prin aceasta atitudine,sa se lase de pacat si sa urmeze lui Hristos sau sarsaila a castigat-o in traistuta lui,in buzunarelul cu sminteli,matrapaslacuri sau cum vreti sa-i spuneti? Am vazut uimirea de pe fata juriului,s-au constipat deabinelea,a trecut ceva vreme pana s-au dumirit.

  7. Imi amintesc de Jeanine Deckers, “calugarita” catolica ce canta si a ajuns, in `66 sa paraseasca catolicismul din cauza disensiunilor, ca mai apoi, sa critice catolicismul si sa devina un fervent sustinator al contraceptiei, avand si o melodie “Glory Be to God for the Golden Pill” – [ traducerea ar fi ” Slava lui Dumnezeu pentru pastila de aur ” ]…

  8. ce inspiratie sa canti in emisiunea aia, chiar si ca mirean simplu,
    darmite calugar!!!, ca personajele alea de pe scaune sa te evalueze…

    Spune ca e din Sicilia, ca e o calugarita adevarata, iar tanti aia o intreaba
    de ce a venit la “Vocea”. Spune ca are un dar, si ca ea il da lor (3:14), ca asa
    trebuit sa fie lucrurile. Apoi vin bucatelele de dialog:

    J-Ax: Tu si cu mine suntem invincibili, stii de ce?
    Noi, impreuna, suntem Diavolul si Apa Sfintita!
    Trebuie sa ma alegi pe mine.
    (5:00)

    TantiB: Eu sunt Apa Sfintita, ca si tine (5:37)
    Impreuna suntem un duo impecabil.
    Nu-i alege pe dracii aia doi!
    J-Ax: Noi suntem draci mititei.
    TantiA: Eu nu sunt un drac.
    TantiB: Alege Apa Sintita!
    TantiA: Ce zice Vaticanul despre tine ca ai auditie la Vocea?
    SC: Stii, n-am idee. Astept sa ma sune Papa Francisc la telefon. (5:56)
    TantiA: Chiar asa?
    SC: El tot spune ca trebuie sa iesim sa binevestim…
    spunand ca Dumnezeu nu ia nimic de la noi,
    ci ne va da mai mult…
    Pentru asta am venit aici.

    Apoi vine nenea ala negru si o intreaba daca isi da seama ce-ar fi sa il aleaga pe el, si ea face semnul ‘cuvenit’ (6:50) si scoate sunetul ala de pisica …

    Nu am habar ce inseamna Vocea asta, nici de ce aia doi is calificati drept dracusori, nici nu vreau sa aflu.

    Mai citisem in alte parti despre calugaritele Carmelite ale papei, care se inspira in practicile lor de rugaciune din experienta budista si alte chestii orientale.

    Am mai dat si de un clip numit “”Am vazut lumea cea noua”
    ( http://www.youtube.com/watch?v=5pWDk7IPbag )
    in care un papist polonez cu aratare inspirata vorbeste despre
    cele 2 veniri ale Domnului care urmeaza.

    – Epoca Marianica ( Marian Age )
    – Epoca noua a Sf. Duh ( New Age of the Holy Spirit )

    – ‘St’ Faustina Kowalska -> a doua venire e aproape, ceva cu o
    inima deschisa ( ‘open heart’ )

    – Despre a doua venire: ( o ia el ‘dupa traditie’, fireste, de la
    inceputul crestinismului!! ) epistolele Sf Pavel, numai ca
    apoi… Parousia a inceput sa fie identificata cu Judecata, care se
    presupune ca va avea loc la sfarsitul istoriei, si astfel oamenii
    nu-si mai ridica capetele la cer, cu bucurie, ci cu frica.

    – Totusi, Hristos a vorbit de cele doua veniri ale lui… si nu de una
    singura, finala!

    [8:10] Ioan Paul-2 a distins foarte clar acestea doua, in Fulga (?)
    [9:40] noua pogorare a Sf. Duh – desi papa n-a inteles ce spune
    cand zicea acele vorbe, si lumea nu le-a dat atentie –

    N-am ascultat mai incolo, pare clar in ce directie duce acest spirit.

  9. Ne omoara pe toti celebritatea si audienta…Si la noi cel mai “in voga” artist a fost Parintele Pomohaci.Din fericire i-a fost frant zborul spre…consacrare.

  10. Traducere:
    R.C- Buna seara, de data asta nu pot spune “matusa”, as vrea, dar in fine, buna seara ,surioara.Pot sa-ti spun “tu”, cati ani ai?
    -Sigur ca da, am 25 de ani, sunt sora Cristina.
    -De unde vii?
    -Sunt siciliana.
    -Siciliana…Asculta, sora Cristina…dar, esti cu adevarat sora sau…?
    -Sunt cu adevarat sora.
    -Nu e posibil…Dar cum de ti-a venit in minte sa vii la “The Voice”?
    -Am un dar, vi-l daruiesc, nu-i asa?
    -Multumim…
    -Eu, ca sa fiu sincera, as fi curioasa sa-ti iau un interviu ca sa aflu despre decizia ta de a deveni sora, cu siguranta ai motivele tale. Dar sa canti asa…nu mai inteleg nimic, stii draga surioara?
    -Imi imaginez…
    -Bine. Pentru ca primul care s-a intors a fost mr rap, apoi un roker, pe urma doamna blues.Ei, bine, alege tu. Nu stiu ce sa spun…
    -E greu…
    -Bine, eu am terminat. Acum e randul lui J-AX.
    J-AX: Buna, surioara…Tu esti surioara, eu sunt unchiul…Dar tu canti duminica in biserica?
    -Da.
    -Daca tu canti duminica in biserica, inseamna ca, cu donatiile stranse am putea evita sa mai platim IMU (taxa pentru prima casa). Daca te-as fi intanit cand eram copil si mergeam la slujba, astazi as fi fost Papa…N-am reusit. Tu stii ca in muzica functioneaza mult jocul dulce –sarat, mangaierea-palmuirea…Eu si tu suntem imbatibili.Stii de ce? Suntem diavolul si apa sfintita.. Trebuie sa vii cu mine.
    -Vrei sa mi-o furi, nu?
    -Esti fantastica. Trebuie sa spun ca in momentul in care m-am intors mi s-a parut ca nu vad bine, ca as fi trecut printr-o camera…Taree…Pe urma, mi-a placut alegerea, o piesa foarte moderna de Alicia Keys, care a iesit acum 2 ani…Nu, te rog…eu sunt apa sfintita la fel ca tine! Suntem un duet impecabil, nu-i alege pe diavoli!
    -Noi suntem diavoli mici!
    -…alege apa sfintita.
    RC – Dar dupa parerea ta, ce crezi ca zice Vaticanul ca te-ai prezentat la “The Voice”?
    -A, uite, chiar nu stiu.Ma astept la un telefon de la papa Francesco, cu sigurantra.
    -A, ca sa te felicite?
    -Da, ca el ne invita sa iesim ca sa evanghelizam, pentru ca Domnul nu–ti ia inapoi nimic, dimpotriva iti daruieste mult mai mult. Nu stiu…
    -Bravo.
    – Ce, energie ai! Eu inca nu am inteles daca mi-au pus vre-o pastila in cafea, pentru ca inca nu m-am trezit.De cand m-am intors ma tot pisc, esti incredibila…Ai o energie debordanta, drept pentru care…gluma cu apa sfintita mi-a furat-o J-AX, asa ca nu mai pot s-o spun. Insa, ti-ai da seama ce chestie ar fi daca noi am face cu totii o echipa?!
    -Ar fi foarte frumos. Fantastic!
    -…iti dai seama, papa Francesco chiar ar veni cu adevarat sa ne descopere.Am face gauri in pamant, cum se spune la Firenze.Te cheama ca pe mama,Cristina! Mergi linistita.
    -Si acum , alegerea e dificila.
    RC -Vina e a ta pentru ca esti foarte buna, intelegi?
    -Ei, hai, vino!
    – Mi-am spus ca ma voi duce la cel care se va intorce primul…J-AX!
    RC-Baieti, sora e faina de tot, are o energie nebuna!…

    Parerea mea: O sa-i intalneasca la vami.Cu siuguranta.

  11. Doamne, nu-mi vine sa cred, parca este o marioneta (nu spun a cui), pacat de ea.Sa ne pazeasca Dumnezeu de uniatia cu ereticii de catolici.Doamne ajuta.

  12. Fiind o calugarita(?) catolica, comparati cum in acest timp sute sau mii de crestini ortodocsi si monofiziti sunt martiri in Siria si Egipt. Cata diferenta intre o biserica care l-a parasit pe Hristos si bisericile care nu se leapada nici chiar atunci cand nu-L inteleg. Vedeti, toata lumea se intreaba ce va zice papa nu ce vede Dumnezeu. Dumnezeu pentru ei a ajuns sa fie papa si acesta este doar un dumnezeu care poate fi ignorat, daca nu-ti place sa-l asculti. E un dumnezeu foarte comod pentru ca papa nu are dogme ci doar doctrine si acestea apar prin ziare si la TV unde esti liber sa folosesti telecomanda sau sa dai pagina. Sa ne fereasca Dumnezeu de un patriarh care sa se vrea la fel de primul precum un papa, pentru ca sa nu ajungem sa fim pusi in fata unor alegeri de neales…
    Dupa optiunile pe care ni le da Rusia noua ca romani, “…si nu ne duce pe noi in ispita” apare mai actual ca oricand.

  13. Despre aceasta Calugarita catolica nimeni nu o poate judeca ca are dragoste pentru muzica moderna din lume,are intradevar o voce puternica ,suava si cu rezonanta stereo naturala ,este zestrea ei de la Dumnezeu .Dar ea se afla in acel punct in care trebuie sa hotarasca cui slujeste ? Lui Dumnezeu sau lui Mamona,Nu Poate sluji la doi stapani caci atunci nu face nimic bine ,ci doar denigreaza rolul si pozitia bisericii in societete.Pe Dumnezeu Il slujesti Nu Doar Fiind Calugar ,calugarita sau Preot ,Pe dumnezeu Il slujim fiecare Om prin ceea ce facem fiecare din noi ,Frumos,Sanatos, Normal cu Simt De Raspundere cu daruire si buna credinta pentru ceea ce vrem sa fim si sa facem .
    Sper ca aceasta fata de 25 de ani sa-si gaseasca locul in lume devenind o cantareata de muzica pop sau alt gen pe care ea il indrageste.Dar cale spre o viata de piosenie ,de rugaciune si meditatie ,limitata la un spatiu spiritual si nu unul lumesc de rand este clar ca Nu este calea ei .

  14. Totusi in comparatie cu aceasta calugarita tinerica care doar stie sa cante (cantece lumesti), exista calugarite catolice (de data aceasta americane si nu siciliene…si chiar mai in varsta) care stiu sa mearga si pe motocicleta si nu orice motocicleta, ci de mare cilindree…, dovedind abilitati mai mari decat le au unii motociclisti “lumesti” de pe mapamond.
    Am primit pe email un link despre un “eveniment” al motociclistilor americani care sunt pasionati de motociclete VICTORY si am ramas surprins cand am vazut ca sunt “fane” ale acestor motociclete, inclusiv doua calugarite catolice.
    Iata linkul de care am vorbit, incepand cu minutul 3, si 03 secunde:

    http://www.youtube.com/watch?v=L72KwifpTLU&feature=youtu.be&wt.mc_id=D6918C4A-BDA3-E311-BBA3-0050569A00BC&wt.mc_ev=email&WT.mc_id=

    Este posibil ca in hainele celor doua calugarite de pe motocicleta sa fie in realitate doua femei lumesti americane care sa se fi deghizat in calugarite catolice…ca sa dea bine la public si sa faca impresie…, fiindca ochelarii de soare pe care-i poarta sunt atat de LUMESTI si de excentrici.
    Nu faptul ca merg pe motocicleta deranjeaza (puteau la fel de bine sa piloteze si un avion…) ci cea se pare ca deranjeaza la calugarii si calugaritele din occident si care sunt mai ales catolici, este DUHUL LUMESC pe care IL AU si pe care l-au “reprimt” in viata lor, cand de fapt trebuia sa se scape de el pentru totdeauna si sa-l biruie…
    Sa ne pazeasca Domnul si pe noi romanii care spunem ca suntem crestini ortodocsi CA SA NU SIMULAM calitatea noastra de crestini ortodocsi PRACTICANTI (l-am auzit astazi pe Prea Fericitul Parinte Patriarh la Predica de la Liturghie vorbind despre cei care doar “simuleaza” smerenia si nu o au si nu o traiesc in realitate…), ci s-o traim ca pe o frumoasa MARTURIE in fata celor care nu-L cunosc inca pe Domnul, ca vazand oamenii cei din lume (fie ei nu numai pagani, ci chiar si crestini ortodocsi nepraticanti si netraitori sau apostati…) faptele noastre si frumoasa noastra vietuire CRESTINA, sa ajunga SA DE SLAVA TATALUI CERESC fiindca vad asa ceva si sa isi doreasca si ei sa incepa o viata noua si in cunostinta de cauza si cu hotarare cu HRISTOS – Mantuitorul Lumii (Ev. dupa MATEI, cap.5, vers.16) si sa vada cat de BUN este Domnul!
    AMIN!
    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  15. Imi spuneti si mie care e semnul diavolului pe care il face calugarita(dupa cum spune Ileana)?

  16. @Megara
    vedeti in filmulet, la 06:50

  17. @Megara

    La 7:40 il face si J-Ax.

  18. Pe langa waka waka francescana, prestatia de mai sus este ceva mai decenta in exprimarea spiritului liber si in pas cu vremurile.
    http://video.repubblica.it/spettacoli-e-cultura/ecco-il-waka-waka-versione-francescana/52822/52097

    Mi-e greu sa cred ca tot circul asta a avut loc fara vreo binecuvantare prealabila. Adevarul e ca pentru a ajunge sa fii prieten cu toti, trebuiesc depasite multe asperitati si facute destule compromisuri. Catolicismul se deschide catre nou pe zi ce trece, nici nu-i de mirare ca ortodoxia este vazuta drept rigida si pasiva.

    http://ro.radiovaticana.va/news/2013/11/26/biserica_%C3%AEnainteaz%C4%83_%C3%AEn_timp_cu_bucuria_evangheliz%C4%83rii:_inima/rom-750190

  19. Pentru asta K.K. a venit să ne pregătească pentru „credința” viitorului:

    http://www.marturieathonita.ro/category/erezii-contemporane/

  20. (HRISTOS A INVIAT! dragi frati!
    Am “gasit” ceva pe facebook…si m-am gandit ca poate “faceti un mic material despre DESACRALIZAREA” serviciilor rituale in Bisericile din Marea Bristanie
    iata un link:

    http://www.youtube.com/watch?v=XYKwqj5QViQ

    Daca insa credeti ca nu are rost sa fie “tulburata” TIHNA Sarbatorii PASTILOR cu astfel de stiri lumesti…iertati-ma ca am indraznit sa va obosesc cu asta…

    Domnul sa va BUCURE cu puterea TAINICA a HARULUI INVIERII LUI
    AMIN!
    sa nu postati acest mesaj
    HRISTOS A INVIAT!)

  21. http://www.ziare.com/muzica/concerte/maicuta-cristina-scuccia-a-castigat-vocea-italiei-video-1303017

    Cam astea sunt asteptarile oamenilor fata de biserica. Nici nu-i de mirare ca noua religie care ni se va propune, se va potrivi manusa peste nevoile multora.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare