CONJURATIA REFORMISTILOR. Importanti cardinali si episcopi catolici militeaza pentru UNIUNILE HOMOSEXUALE/ Senator american: CRESTINISMUL, IN CURAND “DISCURS AL URII”?/ Mania listelor negre se extinde la nivel european: ORGANIZATIILE PRO-VIATA, DEFINITE DREPT “EXTREMISTE”/ Reeducarea de gen – pe agenda COMISIEI EUROPENE/ Egalitatea dintre femei si barbati – PRIN MULTIPLICAREA AVORTURILOR!

29-05-2015 11 minute Sublinieri

kasper

În debutul lunii mai am fost prezenți la Vatican la Rome life forum, organizat în preziua Marșului pentru Viață de grupul civic „Voice of the family” (Vocea Familiei). Acesta a luat naștere, oficial, din dorința laicatului catolic implicat în mişcarea pro-familie de a trage un semnal de alarmă cu privire la felul în care cel mai recent Sinod pentru Familie de la Vatican, din toamna anului trecut, a tratat probleme precum concubinajul, „căsătoria” între persoane de acelaşi sex, avortul şi contracepţia, eutanasia, teoria genului.

Ne-oficial și mai fără înconjur spus, „Vocea Familiei” este mai mult decât preocupată de infiltrarea în Biserica Romei a unei grupări neo-marxiste ajunse la maturitate în privința influenței și puterii, care încearcă să demoleze din interior Biserica prin deformarea învățăturilor de credință cu privire la familie. Această grupare de (falși) catolici, condusă pare-se de cardinalii germani Reinhard Marx (hehe!) și Walter Casper a încercat să introducă în documentele Sinodului Familiei din 2014 elemente de „deschidere teologică” ce i-ar face până și pe ultraliberalii luterani să pălească de invidie. Nu mai intrăm în amănunte, căci se pot găsi din plin la www.voiceoftehfamily.info.

Întâlnirea de la Roma a avut loc în perspectiva următorului Sinod pentru Familie, care va avea loc în toamna acestui an și la care se vor lua decizii importante; de aceea s-au discutat, off the record, unele aspecte mai puțin „diplomatice” pe care nu este treaba nonastră să le reproducem. Doar atâta putem remarca: din discursul părintelui Shehan Boquet, liderul Human Life International (probabil cea mai mare organizație pro-life din lume, având ca afiliați în România pe Darul Vieții) ne-au rămas în minte lucruri care sunt de ajuns, ele singure, să-ți facă părul măciucă. Dacă s-a ajuns ca un episcop să spună de la amvon că „relațiile homosexuale sunt sacre” (!!!), înseamnă că situația este mai rea decât am fi putut crede, iar pericolul, foarte real. Adevărat, așa cum spunea cardinalul Pell, prezent la întâlnire, învițătura Bisericii Catolice nu poate fi schimbată de nimeni, nici de Papa însuși, însă consecințele comunicării către public a unor texte aprobate de Vatican, care să accepte fie și tacit sau indirect, uniunile homosexuale și libetinajul sexual, ar duce nu doar la un dezastru în lumea catolică, dar poate și la o schismă, invocată recent într-un interviu de Cardinalul Burke, considerat liderul „tradiționaliștilor” – de asemenea prezent la Life Forum și care a reafirmat că va susţine învăţătura catolică tradiţională chiar dacă Papa însuşi i-ar porunci altfel.

La fel ca în șah, mutarea de răspuns față de Life Forum a venit la doar câteva zile, conform National Catholic Register, publicație americană. Pe 26 mai, la Universitatea Pontificală Gregoriană a avut loc o întrunire cvasi-secretă cu participarea a circa 50 de teologi și clerici de rang înalt „liberali” care au discutat în pregătirea Sinodului pentru Familii din octombrie. Întâlnirea a fost programată, probabil nu întâmplător, la câteva zile după eșecul previzibil din Irlanda, prima țară din lume care a legalizat așa-zisele „căsătorii” unisex prin referendum, cu contribuția majoră a tinerilor educați în școlile catolice din această țară.

 • Lifesitenews:

Uniunile sexuale – subiect central pe agenda Sinodului dupa votul irlandez, crede Cardinalul Kasper

Efectele grave ale referendumului din Irlanda, nu doar pentru lumea laica, ci, in special, pentru biserica catolica, se arata deja. 

Nimeni altul decat principalul cardinal care a promovat agenda liberala in Sinodul Episcopilor pe temele Familiei, Walter Kasper, a avut o iesire publica, in forta, afirmand, pentru ziarul Corriere della Sera ca Biserica trebuie sa abordeze mai mult chestiunea cuplurilor de acelasi sex. Acest subiect a fost, conform cardinalului, “doar unul marginal la ultimul Sinod, insa acum devine central”

Kasper a aparat votul irlandez in favoarea casatoriilor homosexuale, afirmand: “un stat democratic are datoria de a respecta vointa poporului; si e clar ca, daca majoritatea oamenilor vor astfel de uniuni homosexuale, atunci statul are datoria sa recunoasca astfel de drepturi”. El a adaugat, de asemenea, ca referendumul irlandez este “emblematic pentru situatia in care ne gasim nu doar in Europa, ci in intregul Occident”. Kasper a zis: “conceptul postmodern – conform caruia orice este egal – se afla in contrast cu doctrina Bisericii”.

Cardinalul Kasper a facut o legatura intre evenimentele din Irlanda si doctrina catolica, spunand ca devine mai greu pentru Biserica sa explice propria sa pozitie morala in chestiunea homosexualitatii. “Trebuie sa gasim un nou limbaj”, a spus el. “Trebuie sa depasim discriminarile nedrepte, care au traditie lunga in cultura noastra”. Este important ca relatiile de acelasi sex de lunga durata sa fie onorate, iar acestea ar contine “elemente de bine”, considera cardinalul, chiar daca biserica nu isi poate schimba atitudinea sa fundamentala fata de acestea, de vreme ce sunt opuse invataturilor Evangheliilor. 

Multi observatori au asteptat indelung de la cardinalul Kasper o atitudine publica mai explicita in favoarea agendei homosexuale, spunand ca “deschiderea” catre cuplurile recasatorite a fost doar un prim pas catre extinderea agendei revolutionare pentru a include si aprobarea relatiilor de acelasi sex.

Celalalt motiv pentru existenta unor astfel de asteptari este dat de faptul ca Walter Kasper a publicat, recent, propria sa carte despre Papa Francisc, intitulata Revolutia tandretei si a dragostei a Papei Francisc, ce a fost publicata de Paulist Press. Parintele Mark David Janus, presedintele Paulist Press, a fost prezent atunci cand Kasper a dat Papei insusi o copie a noii sale carti. In cadrul unei audiente private, parintele Janus a prezentat Papei Francisc filmul promotional despre “Catolicii LGBT”, intitulat “Owning Our Faith,” la aparitia caruia a contribuit chiar el. Aceste fapte – ce pot fi vazute pe siteul bisericii St. Philip Neri – administrate de aceiasi parinti paulisti – vorbesc de la sine.

Initiativa cardinalului Kasper vine imediat dupa o “Zi de studiu” tinuta la Universitatea Gregoriana din Roma, ce a fost organizata de cei trei lideri episcopali din Elvetia, Franta si Germania – Ep. Markus Büchel, Arhiep. Georges Pontier, cardinalul Reinhard Marx – care s-au intalnit cu 50 de participanti: “participanti la Sinod, profesori de teologie, membrii ai Curiei Romane, jurnalisti”, conform comunicatului de presa al Conferintei Episcopilor Germani. Tema generala a acestei intalniri confidentiale a fost intalnirea Sinodului Episcopilor pe tema familiei, iar prezentarile au fost, de asemenea, confidentiale. Participanilor li s-a cerut, chiar, sa pastreze tacerea inclusiv dupa ce Ziua de studiu s-a terminat. Conform Catholic News Agency:

Unul din vorbitori, atunci cand i s-a cerut sa ramana anonim, a refuzat sa comenteze, totusi, scopul conferintei si tonul discutiilor, pentru ca “ne este in mod nefericit interzis, de catre organizatori, sa dam orice fel de interviu sau explicatii cu privire la conferinta.” 

Respectatul reporter Edward Penin a vorbit cu cardinalul Marx dupa ce acesta a iesit din intalnirea confidentiala. Pentin a relatat:

Cardinalul Marx a insistat ca ziua de studiu nu era secreta. Dar a devenit iritat cand a fost presat sa explice de ce nu era publica, spunand ca a venit la Roma ca “privat” si ca are tot dreptul sa procedeze astfel. Apropiat de Papa Francisc si parte a consiliului cardinalului de 9 membri, Marx este cunoscut pentru nerabdarea sa de a reforma abordarea Bisericii cu privire la homosexuali. In omilia sa de Cincizecime de anul trecut, cardinalul Marx a facut apel la o “cultura a bunei primiri” in Biserica a homosexualilor, spunand ca “nu diferentele conteaza, ci ceea ce ne uneste”. 

Dupa relatarile diferitelor surse media, se pare ca urmatoarele teme au fost discutate in mod favorabil la intalnirea de la Roma, toate subiectele indicand o tendinta liberalizanta:

 • o noua “teologie a iubirii”: sexualitatea este un dar pretios de la Dumnezeu, o exprimare a iubirii
 • acceptarea uniunilor homosexuale de catre biserica
 • biserica sa asculte vocea celor botezati in chestiunile morale
 • o hermeneutica catolica a Bibliei pe baza cuvintelor spuse de Iisus despre divort
 • schimbarea patternurilor morale intr-o societate pluralista
 • admiterea cuplurilor recasatorite la sacramente
 • a doua casatorie ca “uniune autentica”
 • indisolubilitatea casatoriei ca “ideal sau utopie”
 • importanta fortei sexuale umane
 • sexualitatea ca baza a relatiilor durabile
 • odata cu lungimea sperantelor de viata, granitele fidelitatii se schimba
 • dezvoltarea doctrinei si disciplinei bisericii de-a lungul timpului

Purtatorul de cuvant al acestei zile de intalnire, Matthias Kopp, a spus Catholic News Service, drept reactie dupa ce s-au ridicat unele obiectii: “resping tezele conform carora episcopii au o agenda de schimbare a invataturilor bisericii”. In ciuda negarii sale, multi catolici sunt indignati si suspiciosi cu privire la procedurile si tendinta acestei intalniri, de vreme ce multi episcopi, ce se presupune ca sunt reprezentanti de liderii conferintelor episcopale nationale, nici macar nu au fost informati despre aceasta intalnire confidentiala, daramite sa mai fi fost si invitati.

Manfred Spieker, un laic german si profesor emerit de studii sociale crestine la Universitatea din Osnabrück, a scris pe 28 mai pe siteul de limba germana kath.net despre faptul ca ceilalti episcopi nu au fost nici macar informati despre intalnire: “acest lucru e un abuz al rolului lor de moderatori ai conferintelor episcopale, caci rolul de presedinti ai acestor conferinte nu e mai mare decat cel de a modera”. El insista ca aceste metode submineaza intentia explicita a Sinodului Episcopilor, care face apel la deschidere si echitate:

“O conferinta ce seamana mai mult a adunare secreta decat academica, se afla in opozitie cu deschiderea si echitatea proclamate. Este ceva care divizeaza. Cei trei episcopi [presedintii conferintelor episcopale] nu au invitat, de asemenea, nici jurnalisti specializati pe aceste teme, ci doar pe cei care impartasesc opiniile lor si sunt in masura sa intensifice presiunea publica pe care aceasta intalnire o poate pune pe Sinodul din octombrie.”

Profesorul Spieker compara aceasta conduita cu unele metode ce au fost folosite in timpul ultimului Sinod al Episcopilor: “incercarile de manipulare ce au atins – deja in timpul Sinodului extraordinar al Episcopilor din 2014 – un nivel niciodata atins pana acum in biserica, au atins, acum, o noua etapa prin aceasta conferinta tinuta la Gregoriana”. Profesorul german a comentat, de asemenea, pe marginea temelor mentionate si a afirmatiilor facute la intalnire: “cu siguranta nu va scapa atentiei presedintilor celor trei conferinte potentialul schismatic al unor asemenea vederi”. 

Bishops plot revolution on Church teaching at secret Rome meeting

[…] Un grup de reprezentanti ai intalnirii ar fi fost primiti de Papa la sfarsitul zilei.

Cardinalul Marx a fost vedeta evenimentului. Marx e membru au “G9”, grupul de cardinali apropiati de Papa Francisc, si binecunoscut pentru sprijinul sau acordat “agendei Kasper”, fiind un proeminant aparator al “valorii” uniunilor homosexuale. Desi nu toti participantii erau promotori ai schimbarilor radicale, majoritatea sunt de orientare liberala. 

Intalnirea a avut caracter oficial din cauza prezentei si implicarii Arhiep. Georges Pontier, seful progresist al Conferintei Episcopale a Frantei, Ep. Markus Büchel, omologul sau din Elvetia, si a lui Marx. Markus Büchel, ce este pentru hirotonirea femeilor, a fost citat inaintea deschiderii Conferintei Episcopale din 2014 cu o afirmatie despre faptul ca Papa nu va schimba doctrina casatoriei, dar ca se gandeste ca poate exista o noua abordare pastorala in linia sugestiilor Cardinalului Kasper. […]

Marco Ansaldo, de la ziarul italian liberal La Repubblica, a citat mai multi participanti care au sprijinit recunoasterea formala a uniunilor homosexuale de catre biserica. “Un punct de vedere inovator. Nimeni nu a obiectat.” Acelasi lucru a fost afirmat si de Le Figaro, care a scris ca nimeni nu s-a opus ideii ca uniunile homosexuale sa fie recunoscute de biserica. 

Ansaldo a continuat: “E clar ca ne aflam in fata unei noi realitati pastorale”, a remarcat un cardinal francez, in timp ce o profesoara de teologie a subliniat ca vietile mai lungi afecteaza limitele fidelitatii: “dar disciplina bisericii, astazi, este departe de a fi imobila. Dupa un esec, dupa ce ai fost abandonat, te poti implica intr-o noua viata alaturi de altcineva. Aceste probleme se infatiseaza in fata noastra ca profesori precum si ca simpli credinciosi“, a spus ea, sfarsind cuvantul in aplauzele audientei.

Un episcop german a fost citat cu afirmatia: ” ‘Dogmatistii’ spun ca invatatura bisericii e fixa. Insa exista evolutii. Si avem nevoie de evolutie in privinta sexualitatii.” 

Un preot elvetian si un profesor au vorbit despre “pulsiuni si dorinte”, “imbratisari, saruturi si coitus in sensul ‘unirii'”, isi mai aduce aminte Ansaldo. Freud este citat. “Lipsa sexualitatii poate fi comparata cu foamea, cu setea”. Vorbitorul ar prefera ca cererile sexuale sa fie facute in astfel de termeni: “Ma doresti?” “Asa, dorinta sexuala poate fi unita cu dragostea”.  […]

In mod evident, partida progresista care a sperat sa manipuleze Sinodul Extraordinar din octombrie trecut e departe de a se da batuta. Dimpotriva, intalnirea este un semn ca lucreaza chiar din inima bisericii pentru a crea agitatie si a castiga sprijin. […]

traducere si adaptare Cuvantul Ortodox

Senatorul american republican Marco Rubio a declarat că în America de astăzi dacă nu sprijini căsătoria între persoane de acelaşi sex “eşti automat catalogat drept homofob şi o persoană stăpânită de ură” şi că următorul pas din această strategie este “să se argumenteze că predarea creştinismului constituie un discurs al urii”.

“Suntem pe punctul de a argumenta că predarea creştinismului este de fapt un discurs al urii”, a spus senatorul Rubio într-un interviu acordat pe 26 mai publicaţiei CBN News.

“Acest lucru se întâmplă deoarece societatea noastră a ajuns în punctul în care dacă nu sprijini căsătoria între persoane de acelaşi sex eşti catalogat drept homofob şi o persoană stăpânită de ură”, a continuat acesta întrebându-se “care este următorul pas după acest lucru?”

“După ce au terminat atacul asupra indivizilor, următorul pas va fi să argumenteze că predarea creştinismului, catehismul Bisericii Catolice, este de asemenea un discurs al urii şi că acest lucru reprezintă un pericol real şi actual”, a mai afirmat Rubio.

Rubio a vorbit în interviu şi despre importanţa familiei tradiţionale.

“Familia este celula de bază a societăţii. Este primul şi cel mai important guvern. Este prima biserică. Familia este singura şi cea mai importană instituţie în societate. A existat înaintea guvernului. A existat înaintea legilor”, a explicat senatorul american.

Părinţii lui Rubio au părăsit Cuba în 1956 şi au devenit cetăţeni americani în 1975. Marco Rubio s-a născut în Miami, Florida, în mai 1971. El şi soţia sa au patru copii.

 • Cultura Vietii:

Listele negre, din nou în actualitate. Azi, „dușmanii poporului” demascați de „Umaniștii” europeni

Listele negre nu sunt la modă doar în România – unde toți cei care mișcă în „frontul globalist” devin peste noapte „spioni ruși”. Federația Umanistă Europeană – European Humanist Federation (EHF) – organizație de atei militanți care doresc să construiască „o Europă seculară pentru toți” (inclusiv pentru cei care n-au cerut-o) se arată foarte preocupată de creșterea la nivel european a influenței grupurilor care promovează activ dreptul la viață, libertatea religioasă și de conștiință (care include libertatea medicilor de a refuza avortul și libertatea academică de a vorbi de la catedră fără teama linșajului din partea comuniștilor) și familia (cea autentică, nu făcăturile ideologice ale revoluției culturale).

Împreună cu amicii lor de la Forumul Europarlamentar pentru Populație și Dezvoltare European Parliamentary Forum for Population and Development (EPF) – grup de lobby cu denumire înselătoare care servește interesele industriei avortului, „umaniștii” Turnului Babel au produs o nouă ediție a listei negre pe care se află grupuri și organizații pro-familie majore din Europa.

Având în vedere performanța, unică și proprie seculariștilor, de a numi albul negru și negrul alb, credem că cei aflați în listă ar trebui mai degrabă să se simtă flatați că sunt sula-n coastele acestor câini de pază ai unei ideologii perverse și, în fapt, antiumane.

Luați spre exemplu acest paragraf în minciuniogleză, extras din prezentarea „listei negre” și încercați o traducere, în spiritul celor de mai sus:

Extremist religious (mostly Christian) organisations have become very active in EU corridors, trying to impose their ideologically-driven, draconian and undemocratic agendas onto the rest of society by influencing laws and policies, with no respect for other religious and philosophical views.

Pe unii din cei de pe listă este de înțeles că seculariștii îi urăsc de moarte și că totodată se tem de ei. Centrul juridic polonez Ordo Iuris sau organizații internaționale de juriști creștini precum European Centre for Law and Justice și Alliance Defending Freedom sunt adversari redutabili; La Manif Pour Tous are capacitatea de a scoate în stradă peste un milion de oameni, iar federația organizațiilor de familii catolice are constituență largă și filiale în numeroase țări.

Iată mai jos „lista neagră” completă. Nu veți recunoaște niciun nume românesc, dar cel puțin ne putem consola că la poziția 14 se află Mișcarea Politică Creștină Europeană (ECPM.info) la al cărei think-tank, Fundația pentru Politică Creștină în Europa (ECPF.info), este afiliată filiala bucureșteană a PRO VITA din România, iar la numărul 16 regăsim Federația Asociațiilor Familiilor Catolice (fafce.org) unde sunt membri colegii din Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”.
Agenda Europe
Alliance Defending Freedom
Alliance Vita
Bundesverband Lebensrecht
Bündnis C- Christen für Deutschland
Care for Europe
Center for European Renewal
C-FAM Center for Family and Human Rights
CitizenGo
Civitas
Deutsche Vereinigung für eine christlicher Kultur
Dignitatis Humanae Institute
European Centre for Law and Justice
European Christian Political Movement
European Dignity Watch
FAFCE – Federation of catholic family associations in Europe
Federation Pro Europa Christiana
Hazte Oir
Jérome Lejeune Foundation
Kreuz-net
La Manif pour tous
Life Institute
Nouvelles de France
Novae Terrae Foundation
Observatory on intolerance and discrimination against Christians in Europe
Ordo Iuris Instytut Na Rzecz Kultry Prawnej (Institute for Legal Culture)
Salon Beige
SOS IVG

„Gender mainstreaming”, o strategie pentru reeducarea europenilor

European Dignity Watch (EDW), ONG pro-familie cu sediul la Bruxelles și inclus de Federația Umanistă Europeană pe lista neagră a „dușmanilor poporului”, relatează despre o nouă strategie europeană pe tema „egalității de gen”, prezentată la așa-zisul „Forum despre viitorul egalității de gen în Uniunea Europeană”, organizat în aprilie de Comisia Europeană, prin Directoratul General pentru Justiție (foto). Scopul acestei strategii este să provoace o mutație culturală care să rezulte în mai buna implementare a politicilor „gender mainstreaming” în toate sferele vieții, publică sau privată.

„Gender mainstreaming” are la bază „teoria genului” (sau „gender”), o școală de gândire ideologică lipsită de bază științifică și care afirmă, pe scurt, că nu există practic nicio diferență între bărbat și femeie. Aceasta întrucât personalitatea unui om nu mai este definită de sex (un dat biologic), ci de gen (un construct social) care fac distincția tradițională bărbat-femeie complet nerelevantă. Ca atare, „activiștii de gen” luptă pentru abolirea în societate a complementarității între bărbat și femeie, adică exact a ceea ce a stat la baza familiei și a relațiilor sociale solide de-a lungul istoriei. Teoria gender este larg îmbrățișată de extremistele feministe și de homosexuali – pentru că, evident, dacă sexul biologic este irelevant pentru devenirea și comportamentul persoanei, el nu mai poate fi un criteriu nici la încheierea căsătoriei.

Înainte de a vă invita să citiți raportul integral pe website-ul EDW, iată câteva dintre ideile principale:

 1. UE va adopta un cod de conduită care va viza în special personalul din educație și formare profesională
 2. Aceste măsuri ar urma să fie propuse în agenda UE pentru anul 2020
 3. La nivel național ar urma să fie traduse în lege directivele privind egalitatea de gen și supravegheată implementarea lor
 4. Respectarea acestor prevederi ar urma să fie condiție pentru viitoarele aderări la UE
 5. Comisia Europeană va face presiuni pentru introducerea educației „gender-neutral” în unitățile de învățământ
 6. „Patriarhalismul” (denumirea dată de extrema stângă feministă oricărei atitudini masculine tradiționale, de la asumarea rolurilor în familie până la oferirea unui simplu compliment unei femei) va fi desființat până în 2020

Cu alte cuvinte, dragi cititori, ce-am căutat, am găsit: suntem membri ai unei instituții supra-naționale, bugetofage, unde o clică de birocrați complotează, pe banii noștri, la crearea unei Europe în care natura umană să fie siluită și de-construită printr-o inginerie socială al cărei scop final este abolirea unuia din cele mai importante elemente ale identității umane: identitatea sexuală a bărbatului și a femeii.

Vă întrebați CINE a însărcinat Comisia Europeană cu astfel de preocupări care vizează, în ultimă esență, destructurarea societății?

Naivilor! Bun venit în Europa!

Nou raport antifamilie la Parlamentul European: Raportul Noichl. De ce căsătoria și familia contează mai mult decât ați crede

Europarlamentarii par plictisiti si se plang ca n-au de lucru. Cind totusi lucreaza, scriu rapoarte fara putere legislativa si cer Parlamentului European sa le voteze. Deja ne-am obisnuit cu rapoartele lor anti-familie din ultimii ani: Estrella, Lunacek, Tarabella, Panzeri… Luna viitoare urmeaza sa fie votat inca unul, Raportul Noichl, numit dupa autoarea sa, europarlamentara socialista germana Maria Noichl. Subiectul principal al raportului: egalitatea de sanse intre femei si barbati. Un subiect important, fara discutie. Metodele sugerate pentru implementarea acestui deziderat si ideologia care sta in spatele Raportului, insa, sunt problematice.

Printre aceste metode se promoveaza, ca de obicei, drepturile sexuale si reproductive, avortul, drepturile „minoritatilor sexuale” si ideologia de gen. In sensul acesta Raportul este, ca sa ramane in tonul cu care am inceput, plictisitor: terminologia este identica celei din documentele anterioare. O noutate ar fi ca Raportul propune multiplicarea clinicilor de avort in Uniunea Europeana. In alte cuvinte, avortul e propus ca metoda de asigurare a egalitatii de sanse intre barbati si femei.

Raportul Noichl e incompatibil cu valorile crestine si interesele miscarii pro-familie si pro-viata din Romania si Europa. De aceea, asa cum am facut-o de mai multe ori cu alte ocazii, Alianta Familiilor din Romania a inregistrat, luni 25 mai, un Memoriu in Parlamentul European in care explica motivele pentru care se opune Raportului si cere ca el sa fie respins in plen.

Reproducem, pentru dumneavoastra, prima parte a acestui Memoriu. Cei interesati sa il citeasca integral o pot face aici.


Categorii

"Reforma" in biserica/ aggiornamento, Avort, Homosexualitate, Papa (Papism), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “CONJURATIA REFORMISTILOR. Importanti cardinali si episcopi catolici militeaza pentru UNIUNILE HOMOSEXUALE/ Senator american: CRESTINISMUL, IN CURAND “DISCURS AL URII”?/ Mania listelor negre se extinde la nivel european: ORGANIZATIILE PRO-VIATA, DEFINITE DREPT “EXTREMISTE”/ Reeducarea de gen – pe agenda COMISIEI EUROPENE/ Egalitatea dintre femei si barbati – PRIN MULTIPLICAREA AVORTURILOR!

 1. Într-un articol publicat în National Catholic Register (SUA), Elizabeth Adams prezintă strategia de succes care a transformat, în doar câțiva ani, una din țările cele mai conservatoare din Europa în prima din lume care a legiferat prin referendum și a înscris în Constituție așa-zisa „căsătorie” între persoane de același sex.
  Principalele „mutări” în jocul de șah cu care putem compara acest război cultural au fost: 1) invadarea colegiilor catolice (majoritatea școlilor din Irlanda, adică) cu programe de educație homosexualistă au reeducat tinerii; 2) eșecul total al Bisericii Catolice în a adresa scandalurile de pedofilie și corupție a decredibilizat-o și timorat-o; 3) peste 20 de milioane de dolari americani turnați în campania dinaintea referendumului au asigurat susținerea politicienilor și a presei. Rezultatul: victorie zdrobitoare.

  Pentru noi, țările din Est, modelul distrugerii Occidentului și în special cazul Irlandei unde nu politicienii, ci cetățenii au spus DA, este atât de vizibil încât doar până și un copil ar înțelege strategia. Biserica Ortodoxă și societatea civilă românească au datoria să acționeze preventiv, înainte să fie prea târziu.

  http://www.culturavietii.ro/2015/05/30/irlanda-prima-tara-votat-in-favoarea-casatoria-persoane-de-acelasi-sex/

 2. „Gender mainstreaming”, o strategie pentru reeducarea europenilor
  ”Comisia Europeană va face presiuni pentru introducerea educației „gender-neutral” în unitățile de învățământ”
  Deci formula reeducării e simplă, așa cum a fost și în Irlanda: concentrarea atenției pe unitățile de învățământ.
  Pe acestea trebuie să le apărăm mai tare și noi.
  În Romania ACCEPT-ul deja a început reeducarea. Pe site-ul lor scrie că au lansat campania „E timpul pentru combaterea discriminarii LGBT in liceele din Romania!”, cu un buget total de 88.790 euro. Vor veni în 9 licee din Romania (nu specifică ce licee, trebuie aflat) cu 54 de ”cadre didactice” (deci probabil cate 6 în fiecare liceu) care vor familiariza 540 de elevi cu problematica LGBT. Deci fiecare ”cadru didactic” se va ocupa de câte 10 elevi, adică 60 de elevi în fiecare liceu. Nu se specifică dar cred că acești elevi (probabil plătiți, ca și ”cadrele didactice”) vor fi aleși din clase diferite pentru a transmite mesajul ACCEPT-ului mai departe printre colegii lor. Probabil vor împărți pliante, dulciuri, prezervative și alte mărunțișuri.

 3. Europei crestine i se impune o dictatura satanica strecurata prin Biserica Catolica. Fariseii nu vor avea odihna pana ce nu vor distruge aceasta Europa, eveniment apropiat, tinand cont ca trec ca prin branza, nici o rezistenta nici de la capete, nici de la cozi.

 4. Pingback: VATICAN. Documentul de lucru pentru CONCILIUL consacrat FAMILIEI nu ar mai contine prevederile “revolutionare” privind HOMOSEXUALITATEA | Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: Interviu cu dr. Judith Reisman, cercetatoarea care l-a demascat pe Alfred Kinsey: PRIMUL SAU SCOP A FOST SA SCHIMBE MENTALITATEA OAMENILOR/ Vocile favorabile “NATURALIZARII” PEDOFILIEI se inmultesc/ TRANSSEXUALITATEA – O TULBURARE PSIHIC
 6. Pingback: PAPA FRANCISC: IDEOLOGIA GENULUI ESTE DEMONICA. TEORIA GENULUI neaga natura femeii si barbatului EXCLUDE credinta in Dumnezeu – O POZITIE CATOLICA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare